Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

P.URBANUS Creative Commons License 2007.02.06 0 0 795
Úgy vettem észre, hogy a Kiánál először megtanultak jó autókat gyártani, a marketinget pedig még csak most sajátítják el. Ez nem jó, de határozottan jobb, mintha fordítva történne. :-)
Előzmény: duval72 (794)
duval72 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 794
Azzal sem dobják fel a vásárlás előtt álló embereket,hogy hetekig néha hónapokig sem frissítik a hivatalos magyar oldalukat.Időnként olyan mint ha a készítőinél meg állt volna az idő.Pedig fontos lenne frissnek lenni.Még jó,hogy van egy ilyen fórum illetve a kereskedések.Köszi a választ a navigációs kérdésemre.
Előzmény: P.URBANUS (790)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.02.06 0 0 793
"Ahogy néztem a prospektust (az angol oldalról letöltöttet), annál jobbnak gondolok egy saját GPS-t. Ez ugyanis monokróm kijelző, és ahogy nézem nem térképet mutat, csak az irányokat. 100-120 körül már teljes grafikus színes kijelzős GPS készülékeket lehet szerezni."

90-ért van már pl. 3,5 colos színes kijelzővel Mitac Mio c310-es PNA, IGO K-európa szoftverrel együtt. Sztem jobban megéri. És azt gyalog is magaddal viheted, könnyen át lehet rakni másik kocsiba, stb.
Előzmény: vlevi (789)
vlevi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 792
Ja, a fapadhoz nem járna szervó se! Nemhogy elektromos, sebességfüggő. Úgy lazán ki lehetne hozni 2.2-2.3 millából, de minek ?
Előzmény: vlevi (791)
vlevi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 791
"Márpedig én a 21. században ABS nélküli kocsit nem voltam hajlandó venni." Egykét éve még jellemző volt ez a hozzáállás szinte mindegyik típusnál. És mivel az ár a szempont, hidd el, nagyon sokan nem is kérték az ABS-t meg az utasoldali légzsákot. Pedig az nagyjából havi egy ezrest dobott volna törlesztőrészleten. Nem tudom az alacsonyabb kategóriájú típusokkal mi a helyzet, de a Ceed méretű kocsikban már alap az ABS+EBD. De az alapáras lufik számában a Ceed vezet, ez dícséretes. Tényleg nem lenne szabad a biztonsági berendezéseken spórolni. Sokszor volt szó arról, hogy magas a Ceed alapára. Én meg sokszor leírtam, hogy ja persze, csak ez az alapár nem egy fapados, 1.2-es motorú, ABS, légzsák, központizár és kesztyűtartó nélküli változat, mint a Fabia Eco
Előzmény: P.URBANUS (790)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.02.06 0 0 790
"Ugyan már, nyugi, csak nem értem miért nem irjátok meg a negativumokat, a vásárlókat az is érdekli, mert ugyebár minden kereskedő azt szeretné nekünk beadni hogy tökéletes autót ad el.
Érdekes ha ismeritek a kia dolgozókat, tulajokat, már értem miért hallotam, hogy itt a kia érdekeltségek szoktak hozzászólni, :))
Na minden jót, és akkor ÜZENEM, a VÁSÁRLÓKNAK HOGY NE DŐLJENEK BE!!!"

Egyetértek. Ki kell próbálni, aztán ha nem tetszik, nem kell venni.

Az meg, hogy ismerek KIA-kötődésű embereket, nem jelenti azt, hogy érdekelt lennék a cégben. Semmi közöm hozzájuk. Swift II-m van, közelebbről ismerek Kia Pregiot, Sorentot, szoktam kereskedésekbe, szervizekbe járni, de egész másból élek, nem autókereskedésből. Én is csak egy ügyfél vagyok, aki talán az átlagnál jobban tájékozott.

Hogy negatívumot is említsek (nem a Cee'd-del kapcsolatban): a Kia rossz üzletpolitikája miatt ülök most Rio helyett Swiftben. Tavaly januárban nézegettem, de csak a max. felszereltséghez járt ABS, még felár ellenében sem rendelhettem volna. Márpedig én a 21. században ABS nélküli kocsit nem voltam hajlandó venni.
Előzmény: istynet1 (758)
vlevi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 789
Ahogy néztem a prospektust (az angol oldalról letöltöttet), annál jobbnak gondolok egy saját GPS-t. Ez ugyanis monokróm kijelző, és ahogy nézem nem térképet mutat, csak az irányokat. 100-120 körül már teljes grafikus színes kijelzős GPS készülékeket lehet szerezni.
Előzmény: duval72 (787)
vlevi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 788
Szerintem én is ugyanilyen színűvel voltam tesztvezetni. A http://www.ceed.hu/bemutato.html -en van egy lapozható flash, ott van ilyen szín. Jobbról a negyedik

Előzmény: KiberLovag (778)
duval72 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 787
Ezt én is csak remélni tudom,mert nekem is ez a szín tetszene a jelenlegi választékból.Igaz,márciusra ígérnek 6 új külső színt.Szerintetek a navigáció ér 200000-et?Ennyiért nem lenne jobb egy hordozható tipus?Sajnos nem ismerem ezeket a szerkezeteket.
Előzmény: KiberLovag (785)
Tettestárs Creative Commons License 2007.02.06 0 0 786
Tuti, hogy a fényképezőgép beállításával is volt valami bibi! De ez a szín egyébként eléggé csalóka. A nyílt napon a kereskedésben 2 db ilyen autó volt. Eltérő fényviszonyok mellett tök mást mutattak, a kereskedő is mondta attól függ a szine, hogy mennyi fényt kap! Mielőtt valaki belekötne, -tudom, hogy ez más színeknél is jelentkezhet de nem ennyire!
Előzmény: KiberLovag (785)
KiberLovag Creative Commons License 2007.02.06 0 0 785

Azt ne mondd nekem, hogy az alábbi képen látható szín így nézne ki élő fotón, mert helyben tökönszúrom magam, és megyek rendelést módosítani...

Azért egy borús időben készült kép, meg egy studió-munka közt nem lehet ekkora különbség... az az autó a sikló előtt kifejezetten lilás...

Beige
Előzmény: kiajobb (782)
KiberLovag Creative Commons License 2007.02.06 0 0 784
Nos igen, a kombi az még jó történet lehet, mondjuk kérdés, mennyivel lesz nehezebb, mert lehet, hogy 2 literes diesel alatt nem lesz dinamikus... viszont az tény, az előzetes képek alapján a design ott se lesz rossz, és az a puttony igen rendes csomagfalónak tűnik... :))
Előzmény: istynet1 (781)
KiberLovag Creative Commons License 2007.02.06 0 0 783
Kizártnak-tartom, az sokkal világosabb...
Előzmény: kiajobb (780)
kiajobb Creative Commons License 2007.02.06 0 0 782
Megnéztem a prosit az interneten :Pewter Beige.

Az általad megjelölt szin (Piston gray) nincs a jelenleg gyártott négy szin között.
Előzmény: MarK (779)
istynet1 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 781
Én nem álitottam az ülést :) és ezért ma megint voltam és beálitottam magamnak és rendben volt. majd hétvégén lehet elviszem 1 körre.
A csomagtartó számomra kicsi(család :) ), de hát a konkurencia se nyujt többet(utánna néztem) ebben a kat.-ban, de mivel lessz kombi változat is ez is megoldódhat, csak addig valószinű. más kocsit veszek.
Előzmény: Gaben. (772)
kiajobb Creative Commons License 2007.02.06 0 0 780
Szerintem beige metál. Hogy mi a hivatalos neve azt nem tudom.
MarK Creative Commons License 2007.02.06 0 0 779

Piston gray.

Kizárásos alapon:).

KiberLovag Creative Commons License 2007.02.06 0 0 778
Csak azt árulná el valaki, hogy a tesztautó, amit alaposan körbefotóztak a cikk kedvéért a sikló előtt, vajh milyen színű, mert a színválasztékból egyik szín se illik rá, vagy a használt fényképező fehér-egyensúly beállításával volt valami gixer, vagy az utólagos képeditálás torzította el a színeket... mindenesetre én nem tudom megmondani... :(
Előzmény: duval72 (777)
duval72 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 777

Kia cee'd 1.6 CRDi EX teszt a vezess.hu-n.Elég jónak ítélik.Egyre jobban kedvelem ez a kocsit

http://www.vezess.hu/teszt/teszt_kia_ceed_16_crdi/9412

sidespin Creative Commons License 2007.02.06 0 0 776

bocs a belekotyogásért,

régóta figyelem a KIA-t, bvallom nekem a legtöbb régi modellje is tetszett, a sephiától a shumán át az új Rioig, talán csak a régi rio lógott ki a sorból. Sőt nekem még a cerato is bejön, aminek láttán sokan fanyalognak.

A Cee'd viszont végre igazi telitalálat. Megjegyzem, szerintem tényleg hasonlít kicsit a corollára, ami a főbb arányokat és a sziluettet illeti, ám nagyobb és sokkal szebb nála.

A beltere kimondottan ízléses, és nem hiszem, hogy minőségben elmaradna a japán élvonal mögött.

Én nagyon drukkolok ennek a modellnek, még ha nekem sajnos nem is pálya ez a kategória. 

Előzmény: Tettestárs (775)
Tettestárs Creative Commons License 2007.02.06 0 0 775
Próbáltam én is valami konkrétumot felfedezni hasonlóság terén a corollával de nem igazán sikerült! Akkor már inkább tényleg a mazda de az is csak a kukacoskodóknak!A mai világban amikor az autógyárak gazdasági megfontolás miatt rengeteg testvérmodellt gyártanak számtalan olyan autót találhatnánk, amire rá lehetne fogni, hogy ezt vagy azt, erről vagy arról "koppintották". De például szerintem a cee'd beltere teljesen egyedi nekem nagyon bejön. Én úgy veszem észre, hogy egyes emberek nem akarják tudomásul venni a tényt, hogy a KIA-t már nem lehet egy karlegyintéssel, vagy egy gúnyos mosollyal elintézni, igenis számolni kell vele. Őszintén szólva 4-5 évvel ezelőtt én is mosolyogtam rajtuk, amikor kitalálták, hogy 10 éven belül az 5 legnagyobb autógyártó közé akarnak kerülni/gyártás+eladás/. De nagyon úgy néz ki a dolog, hogy sikerül nekik! A számok nem hazudnak!/Esetleg a statisztikusok:-)/
Gaben. Creative Commons License 2007.02.06 0 0 774

"Egyáltalán nem tartom problémának, hogy - kis túlzással - összegyúrták a márkatársakból, pláne, hogy azok jó tulajdonságait emelték inkább át megfűszerezve saját ötletekkel."

Itt a pont :o)

Előzmény: MarK (773)
MarK Creative Commons License 2007.02.06 0 0 773

Igen, sztem ez így egy nagyon frankó vétel. 1.4 LX + a két csomag = 3.560.000 (+ 100e metálfeény esetén) Ft-ért ilyen jól felszerelt kocsit nem ad egyik konkurencia sem.

Hasonlítgatás: állandóan a Corollával jönnek... Sztem a Cee'd több autó összetevőiből alakult ki:). A domináns inkább a Mazda3, majd ezek után jön a Corolla... Egyáltalán nem tartom problémának, hogy - kis túlzással - összegyúrták a márkatársakból, pláne, hogy azok jó tulajdonságait emelték inkább át megfűszerezve saját ötletekkel. OK, nincs stílusteremtő feeling, de azért van egy egységes fazonja.

Egyébként pedig úgyis az az igazi, ha kipróbálja az ember. A megítélés pro, v. kontra igazán akkor dől el. Ez a lépés nekem is előttem van, az eddigi hétvégéken nem értem rá.

Előzmény: kiajobb (742)
Gaben. Creative Commons License 2007.02.06 0 0 772
Csak hogy pont kerüljön a magasságkérdés végére. 189 cm magas vagyok és miután kényelmesen beállítottam magamnak a vezetőülést, simán be tudtam ülni magam mögé. A térhatás nekem nagynak tűnt elöl-hátul. A csomagtartó pedig szintén nagyon rendben van. Valószínűleg vagy elfogult vagyok, vagy teljesen gáz a térérzetem. ;o))))))
Előzmény: KiberLovag (763)
duval72 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 771
Szerencsére az árát sem a Corolláról koppintották.Persze szerintem a többi részét sem,esetleg tanúltak másoktol.Tanulni viszont nem ciki.Azt is figyelembe kell venni,hogy minden új autónak meg kell felelnie egy bizonyos előírt tervezési,építési,balesetvédelmi szabályozásnak.Nekem egyébbként tetszik mindene.
Előzmény: Tettestárs (755)
duval72 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 770
Jelen esetben akkor ez 7 évig is tarthat?Jól körül kell nézni,hogy anno majd hová viszem szervzeltetni.Bízva a minőségben remélem ritkán,csak a kötelezőre.
Előzmény: zotty1 (769)
zotty1 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 769
Lehúzós márkaszervizekről még nem hallottál? Nemes egyszerrűséggel 2-3x-os áron számlázzák ki az olajat ennyi, nem olyan nagy csoda ez.
Előzmény: Andrew31 (759)
KiberLovag Creative Commons License 2007.02.06 0 0 768

Olajtéma:

Swift2-t hajtok most, előtte Ignis volt, és mindkettő 0w40-es castrolt kapott, és soha egy milliliternyit nem ettek belőle, no de benzinesek ügyebár...

Most a dieselnél ihletet merítettem, a Rio topic-on ment az olajtéma, főleg a dieselekhez írták, hogy 5w30, 5w40, ez utóbbit nagyon preferálják... a tapasztalat mondatta annó a suzukinál is azt az olajat, most is lehet erre hagyatkozni, és vélhetőleg a Cee'd 1.6CRDI mocija ebből a szempontból ugyanazt szereti, mint a Rio 1.5CRDI-je... :)

Üdv:

KL

:)

Andrew31 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 767
Az olajról.

Azt kellene kideríteni, ha esetleg valakinek van kontaktja és vagy forrása, hogy gyárilag milyen márkájú és viszkozitású olajat tesznek a gépbe, nem tudom, hogy ez a benzines és diesel változatoknál eltérő e?
gszarkatat Creative Commons License 2007.02.06 0 0 766
én ezt az olajat használom az off coltomhoz. 5000-nél cseréltem, és most 12000-nél még mindig nem tapasztalok fogyást. Pedig aztán nem kímélem ám a járgányt. A 20000-es szervízre is már megvan a lé... Ja, és én is "tőlük" vettem ezen a baráti áron (nem, tamási)
Előzmény: Andrew31 (759)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!