igen, szerintem is őt kéne eltiltani egy évre, mert hülyeséget beszél pályán kívül.. Suarez 2 meccses eltiltása ellen meg elég erősen érveltek már egy ideje (hozzátenném, jogosan).
videobíróban az a lényeg szerintem hogy csak bizonyos esetek challangelhetők. az nfl-ben sincs olyan hogy a TD nem ér mert a drive elején volt egy holding amit nem fújtak be
ha ez egy 1:1 elleni szituáció, a kapus simán elhúzza a lábát, a lényeg ugyanaz. csak hát a kezezésre érzékenyebbek vagyunk, mert a tiltása definiálja magát a játékot
„Az öltözőben mindenki próbálta vigasztalni Gyant, hogy próbálja elfelejteni a történteket" – kezdte nyilatkozatát Kingson.
„Látva Suárez sportszerűtlenségét, akár gólt is ítélhetett volna a játékvezető, és akkor most már a négy között lennénk. Büszke vagyok, de csalódott, nem tehetünk mást, előre kell tekintenünk" – tette hozzá a kapus.
Suarez nem sportszerűtlen volt, hanem szabálytalanságot követett el. Sportszerűen.
Másrészt Kingson szerint "gólt is ítélhetett volna"; Blatterék esetleg továbbfejlesztik, és Ghana 1:0-ról kezdi ezután a meccseket.
Igen... amiken itt oldalakon keresztül vitatkoztok, az a másodperc tört része alatt játszódott le. Suarezt vagy arcon kapja a labda, vagy elkapja a fejét, és akkor gól... de abban neki mi a jó? Elég gyorsan döntött, és jól. "Tudatos reflexmozdulat" volt, maradjunk annyiban :)
Ha jól emlékszem, a 96-os EB-n volt az eset, hogy az utolsó percekben a kilépő horvát játékost nem rúgta fel a török messze a kaputól, azzal a góllal kikaptak. Utána mindenki dícsérte a sportszerűségét. De az fel sem merült senkiben, hogy ha jobbak lennének a szabályok (lentebb leírtam a javaslataimat), nem is lenne érdemes gólba tartó labdát kiütni, gólhelyzetben levő játékos ellen szabálytalankodni.
miota van erre konkret buntetesi tetel? regebben a ket sarga lapos kiallitasra automatikusan egy meccses eltiltas jart, az egybol pirosakat meg megvitatta a fegyelmi bizottsag.
Mondjuk, '94-ben egyenesen az öngólt vétő Escóbart lőtték le Kolumbiában... Asamoah Giyan még jól is járt. (Egyelőre... de nem lennék meglepve, ha egy lebujban szamurájkarddal szabadítanák meg a kobakjától... :)) )
Az alap büntetési tétel 1 meccs. Kirívó durvaságnál szoktak csak többet adni, egy VB döntő/3. hely meccset szvsz nem fognak kihagyatni egy kezezés miatt.