Keresés

Részletes keresés

Kályháskristóf Creative Commons License 2014.03.05 0 0 6960

Nahát akkor keress meg.

Előzmény: mooki250 (6945)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6959

Így van. Ez az ember teljesen jól elszórakoztatja magát (a barátnőjét ebből kifolyólag persze meglehetősen szánom is), így teljesen felesleges neki a társaság.

Szerintem csak addig kell levegőnek nézni, amíg itt van a topikban. Nem gondolom, hogy ez óriási nehézségekbe ütközne, mert

a.) a fajsúlya nagyjából annyi, mint a levegőé, legfeljebb a válaszaitokkal adtok neki valamelyes horgonyt,

b.) igazából szemlátomást elvan nélkülünk, valószínűleg mi is elleszünk nélküle valahogy.

Fentiekből következően ha nem beszélgettek vele, elszáll magától, már ha ennél jobban még el tud szállni magától. De legalábbis innen elsodródik valahova, ahol több figyelmet kap, mint mennyit érdemel. Ugyanis - ha eddig nem tűnt volna fel senkinek - csak ezért van itt, mert figyelmet kap, csüggtök a szavain és ez őt jóleső melegséggel tölti el. Hát hagyjátok kihűlni.

Előzmény: maguborka (6951)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6958

nadasdkeramia.hu

koltocsempe.hu

szentesicserepkalyha.hu

esetleg a kalyhacsempemanufaktura.hu, ha ragaszkodsz a zalaihoz, ők oda valósiak,  sőt egy csomó mindenük a Zalakerámiától lett adoptálva.

Kályhás kedvemény 10-20% között változik, van olyan, aki x Ft forgalom után adja meg (de akkor visszamenőleg is), van, aki egyből.

Hajráf! :)

Előzmény: mooki250 (6940)
cserépkályha fan Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6957

Győr közelébe nem terveznek ilyet?:-)Kicsit sajna messze van...

Előzmény: sancibácsi (6954)
sancibácsi Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6956

Bocs az elírásért (is). Valóban Kismaros :-)

Meg a duplázásért is.

Nekem nem jelenítette meg, ezért küldtem el mégegyszer.

De  mondjuk így már jut belőle a holnapi kettőre is :-)

Előzmény: maguborka (6955)
maguborka Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6955

3-as pont az Kismaros volt :) 

ezeket a leírás nélkül is tudtuk. nincs okod "védekezni", bizonygatni. az a bizonyos madár, csak egy libik oldalt tud betenni röpke 2 év munkásság után, semmi mást. 

tudjuk, értjük, kezeljük :) aki meg meccsel megérdemli. Mindjárt itt a lovas szezon. nyugalom lesz - októberig :)

Előzmény: sancibácsi (6952)
sancibácsi Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6954

Időpont: 2014. március 22. (szombat) Debrecen.

A program:

9:30-10:00 érkezés/regisztráció

10:00-10:30 bemutatkozások, rövid bevezető, témák ismertetése

10:30-11:15: Tömegkályha 1: Tömegkályhák fejlődése/kialakulása, története, működése, típusai.

11:15-11:30: szünet

11:30-12:15 Tömegkályha 2. A tömegkályhák tervezésének, építésének elvi, elméleti szempontjai.

12:15-13:15: ebédszünet

13:15-14:00: Szalmaházak rövid története, tulajdonságaik, példák a nagyvilágból

14:00-14:15: szünet

14:15-15:00 Szalmaházak hazai tervezésének és engedélyezésének tapasztalatai

15:00-15:30 zárszó, visszajelzések, kérdések

A belépődíj 2000 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft.

sancibácsi Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6953

Kedves érdeklődők, jelentkezők!

Időpont: 2014. március 22. (szombat) Debrecen.

A program:

9:30-10:00 érkezés/regisztráció

10:00-10:30 bemutatkozások, rövid bevezető, témák ismertetése

10:30-11:15: Tömegkályha 1: Tömegkályhák fejlődése/kialakulása, története, működése, típusai.

11:15-11:30: szünet

11:30-12:15 Tömegkályha 2. A tömegkályhák tervezésének, építésének elvi, elméleti szempontjai.

12:15-13:15: ebédszünet

13:15-14:00: Szalmaházak rövid története, tulajdonságaik, példák a nagyvilágból

14:00-14:15: szünet

14:15-15:00 Szalmaházak hazai tervezésének és engedélyezésének tapasztalatai

15:00-15:30 zárszó, visszajelzések, kérdések

A belépődíj 2000 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft.

sancibácsi Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6952

Itt a probléma nem az, hogy az utóbbi két hétben senki nem írt.

Hanem az, hogy az utolsó közel 100 hozzászólás mind OFF volt.

Hogy miért nem homályosítom fel az érdeklődőket?

Csak nemrég világosítottalak fel 2 alapvető dologban Bárány Balázsnak köszönhetően téged, kedves elemző. Ami olyan alapvető, hogy aki ezzel nem volt tisztában, azt csak érdeklődő laikusnak tudom tekinteni. Nem tudom komolyan venni, mint kályha építőt, fejlesztőt, stb....

A felhomályosítás témaköréhez még csak annyit szeretnék megjegyezni:

1.

Index Tömegkályha fórumos tevékenység.

Úgy hiszem a legrégebbi élő aktív tagja vagyok a fórumnak. (A Szalaival történt sajnálatos baleset miatt). Nagyképűség nélkül állítom: 5 éve fórumozok. És Szalai Pétert is beleszámítva: úgy hiszem nekem volt itt a legtöbb elméleti, és gyakorlati infót tartalmazó hozzászólása. (Az állandó mellékes sárdobálás, védekezés, kimagyarázásások mellett is).

Amit már 118* elmondtam. És most 119-edszer: nem vagyok hajlandó cukrászoknak, pedagógusoknak, (stb..... nem a szakma a lényeg, hanem hogy nem kályhás) aki noném nink-el, email:nem publikus...... innen elmondani a kályha építés mikéntjét. Ennek a felelősségét eddig sem vállaltam fel, és ezután sem teszem.

Ha valaki vállalja magát, és cukrászként,..... eljön egy bemutatóra, és látom benne a képességet, illetve Ő is magában, besározza egy kicsit a kezét, meglátja+megérti a dolgokat, stb annak állok a rendelkezésére.

2.

Bemutató építés Dunaharasztiban.

http://www.youtube.com/watch?v=RCUjzeY-fK4

Ezért is vállaltam a bemutatót ismeret terjesztés miatt.

Azt nem lehet, hogy azt mondjuk: nem mondom meg! És ezért az emberek egymás után építik a rosszul működő, gagyi kályhákat információ, útbaigazítás hiányában. Egy csomó ilyen volt már a fórumon, aki utólag jött kérdezni, miért nem jó?

Aki eljött oda, semmi infót nem tartottam vissza. Minden kérdésre válaszoltam, annyi fotót lehetett csinálni, amennyit akartak. A meló után kifáradva, még 2-3 órát beszélgettünk minden nap az elméleti oldaláról... Jó csapat volt :-)

(Megjegyzem kaptam is ezért, mindent mondtak rám, a jó kivételével. És persze ezek meg tömegkályha építők, kályhások voltak).

3.

Tömegkályha kamra mérés Kisharsányban.

http://www.tuz-mester.hu/projektek.html

Ez nem az én érdemem. Többen voltunk. Csapatmunka volt. De én is egy résztvevője voltam. Magának az ötletnek, módszernek kiötlője. Az építés, mérés már közös volt, a gázelemző kölcsönadásában pedig Tinkeré a köszönet. :-)

De megcsináltuk. És meggyőződésem, hogy ezzel a méréssel egzakt, mért eredményt, adatot kaptunk a kályha tűzterek összehasonlításában. Előrelépés, előre haladás volt!

4.

Információs nap Debrecenben.

Március 22.én tömegkályha témakörben tartok előadást.

(Délután felteszem az egész nap pontos programját, ha megengeditek).

Jelentkezni még lehet. Mindenkit szeretettel várunk.

A tömegkályhák fejlődéséről, típusairól, működésükről, a bennük zajló folyamatokról, általános tervezési, építési elvekről, stb fogok rajzos, fényképes bemutatót tartani.

Részvételi díj: 2.000 Ft. (nem haszonnal teszem tehát, csak az önköltség fedezésére megy, mielőtt bárki ezért is belém kötne....).

5.

Nyári bemutató építés.

3 az 1-ben kályhát tervezek bemutató építés keretében építeni a nyáron.

Platnis főzőhely+ kemence(nem fekete sütő!)+ kályha.

Mindez egybe kombinálva.

Elszállva nem vagyok, (aki ilyet mond nem ismer), és nem nagyképűségből írom.

De ezek tények, amiket tudok (ott voltam mindegyiken :-)

Ki veti a szememre, hogy ez kevés, és többet kellene felhomályosítanom tömegkályha témakörben????

Bárkinek elébe állok, hogy azt a bizonyos követ rám vesse, aki ennél többet letett.

Tudom, hogy van aki nálam is többet tett a tömegkályha ismertetése, és népszerűsítése terén: a Vajda-Czvetkovics házaspár. De ők nem fórumoznak, mert nincs gyomruk az itt uralkodó állapotok miatt. Ahogy nekem sincs egyre inkább. Mert egyesek (csak 1!) az érdemi szakmai VITÁT teljesen ellehetetlenítette. (Mindíg is döcögve ment itt a szekér, de régebben haladt némileg). Joga van hozzá (bár a nem ide tartozó off-ra szerintem nincs), ahogy jogom van nekem is hogy ne vegyek részt ebben a cirkuszban. Amíg cirkusz van.

A tisztelt olvasókra bízom, hogy hova állnak, melyik oldalra:

-fanyalogva sértegetnek, és sárt dobálnak,....

-vagy eljönnek, és bekapcsolódnak ezekbe,....

maguborka Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6951

Mindig van aki eteti... 

ergo ki a hülye? - gondolkodjunk emberek! a hülye hülye marad. aki meg basztatja a hülyét, az meg megérdemli hogy hülyével vitázik...

kinek milyen inge vegye magára. uff.

Előzmény: sancibácsi (6949)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6950

és mi tart vissza hogy sziporkázz és a tömegkályha témát illetően összegyűjtött tapasztalataiddal felhomályosítva az érdeklődőket,

ezentúl naponta két tapasztalatot írj be minimum hogy legyen mit olvasnunk.

Előzmény: sancibácsi (6949)
sancibácsi Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6949

Persze, hogy jogos.

Hetek óta, egy árva szó nem esett a témában. Mármint a Tömegkályha-ról.

Nem tudom, hogy a moderátorok ezt nem veszik észre?

Előzmény: vberko (6947)
mooki250 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6948

Matkerámia állítólag most nincs a toppon, nincs pénzük, lehet a minőség rovására megy...

Előzmény: elemzo9999 (6946)
vberko Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6947

Jogos :)

Előzmény: Szentpet319 (6935)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6946
Előzmény: mooki250 (6945)
mooki250 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6945

Köszi a válaszokat. Én is kályhás vagyok (kezdő), de jobb helyeken akinek papírja van a szakmáról annak 10-15 % kedvezménnyel kezdenek.

Kályháskristóf Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6944

A kedvezmény a kályhásé, aki már évek óta vásárol a cégnél. Elnézést, ha van egy kis haszon a csempén nekünk is, ugyanis míg az az építés helyszínére kerül addig bele kerül pár ezer forintunkba. Legközelebb én is próbálkozom az autószerelőmnél, mert hát ő olcsóbban kapja.

datapop Creative Commons License 2014.03.03 -1 0 6943
A zalakerámia 8-10éve nem gyárt kályhacsempé. A nádasd kerámia amire te vágysz.
Szentpet319 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6942

Örülök hogy vannak dolgok amikben egyetértünk!

Mint mondottam én csak épített kályha kedvelő amatör vagyok tehát nincsenek olyan világmegváltó ötleteim mint neked, ezért ha nem lesz sértődés a várt katarzis most elmarad! Volt ez így fordítva is nagy reményekkel, de hát ilyen ez a popszakma, szerintem túl fogjuk élni!

Előzmény: elemzo9999 (6938)
Szentpet319 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6941

Szerintem a csepépkályhás topikban többen tudnának segíteni a kérdésedben!

mooki250 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6940

Sziasztok!

A zalakerámia mióta nem gyárt kályhacsempéket? Tudnátok mondani valami valami másik gyártót aki jó minőségű csempét gyárt, elérhető áron? És persze van kályhás kedvezmény :) .

Ybasc02 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6939

"Egyébként most nyertem a lottón :) :) és?"

Ezek szerint már nem kell erőltetni a fogadásokat....Jó nyaralást ! :)

Előzmény: elemzo9999 (6936)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6938

Egyetértek veled. Már alig várom a szellemi bonbonjaid sziporkáit, amint a tömegkályha építés újdonságaival kápráztatsz el annyira, hogy kénytelen vagyok bánatomban egy Chivas Regal üveget felbontania  tündéri barátnőmmel (szereti), és nagy nehezen feltápászkodni a földről a porban lévő önbizalmam romjai alól.

Előzmény: Szentpet319 (6935)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6937

Téves következtetés. Nem vagyok a szabadalom téma szakértője (és eszemben sincs annak látszani), vannak erre megfelelően képzett szakértőket alkalmazó irodák.

Szerencsére.

De ha nem ismered a témát legalább alap szinten akkor tárgyalni is képtelen vagy, ezért el kell olvasni mindent amit csak érdemes.

A már bejelentett szabadalmak felkutatása és megismerése félév munka pld.

Egy jó szabadalmat megírni megint egy szép feladat, és kapásból nem is fog sikerülni.

Van ugyanis gyenge és erős szabadalom, van amit könnyen meg lehet kerülni és van amit nem igazán.

Ezért vacakolok én is annyit ezzel, különben már egy éve kész lennék, de nem találtam elég erősnek a dolgot. Javítgatni a beadott dolgot meg nem is lehet.

Ha valaki meg bele sem fog, akkor vagy nem is talált ki igazi dolgot, vagy elbénázza, ami szintén nem dicséretes.

Valami lehet a dolog mögött hogy nálunk a bejelentette szabadalmak száma kevés arányosan más országokhoz. (A darabszámnál a szabadalmak olyan részét kell megfigyelni ami technikai és nem pld design mert abból sok van.)

Ha a tömegkályhát nézzük ugyan mi az amit hozzá tett valaki nálunk ehhez a dologhoz? mint igazi szakértő!!!

A rendkívül ügyes gyors és kifinomult építési módszertan és rutin az nem innováció.

Előzmény: vberko (6934)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6936

A pénz nálam már nem játszik szerepet mint cél.  Eszköz  - persze. 

Egyébként most nyertem a lottón :) :) és?

Előzmény: Ybasc02 (6932)
Szentpet319 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6935

Elnézést hogy bele merek szólni a magas röptű eszmefuttatásokba, de ha lehet próbáljunk már meg visszakanyarodni a bal felső sarokban kiírt Tömegkályha témaköréhez!

vberko Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6934

"Belátom Elemző kartárs a témában szakértő"

Legalábbis annak tünteti fel magát.

Előzmény: Fidó mester. (6929)
Ybasc02 Creative Commons License 2014.03.02 0 0 6933

Van itt minden...hőtan, áramlástan, gazdasástan, gazdasági informatika, jogvédelem, stb.... izgalmas. :)

Előzmény: Ybasc02 (6932)
Ybasc02 Creative Commons License 2014.03.02 0 0 6932

Off topic.

„Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme, amely után sóvárogva... [az emberek] átszegezték magukat sok fájdalommal.” (1Timótheus 6,10)

elemzo9999 Creative Commons License 2014.03.01 0 0 6931

"Ám ha valaki gyárban  ,sorozatban ,lapra szerelve  állítja elő a terméket"

Nem csak gyári termékek lehetnek védettek.

ha egy módszer megoldás stb. védett akkor egyedileg ugyan saját magának megcsinálhatja valaki, de árulni nem árulhatja,(nem reklámozhatja) mert az már jogsértés.

Az az érdekes hogy ha nem szólnak neki attól még visszamenőleg is kifizettethetik a díjat, és a büntetést is meg a kamatot stb. és az már fájdalmas lehet.

Az üvegbeton sem lesz öröm mámor a bitorlónak, ha eladott belőle mennyiséget.

Az informatikai, mobil, stb piacon látszik hogy elég nagy számok röpködnek ilyenkor.

A formát is le lehet védeni egyébként.

Ha meg pld U_S_A védettségű a cucc, az elég kínos, mert a jogvédelmük elég hatékony.

Ezért vigyázni kell a workshopokra is mert ha valaki díjat szed és a védett dolgokat oktatja az is jogsértés.

Tízparancsolat: Ne lopj :)

Előzmény: Fidó mester. (6929)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!