Biztosan kalózkodtál mert régebben az olyan rádió vevő üzembentartása is illegális volt elméletileg ami nem csak a műsorszóró sávok vételére volt alkalmas.
Találtam én is egy érdekes papagájt, egész jópofa társaság beszélget rajta. Csak egy idő után kissé idegesítő, hogy mindent kétszer hallok mindent kétszer hallok :-) - mert a "felmenők" is tisztán jönnek.
"....Szétszedett angol kémrádió vevőjében először csodáltam meg germánium diódát. Utána hónapokig tartott a vizsgálati fogság, míg kiderült hogy a technika érdekelt és nem az alkalmazás....1950: első rádióadóm egyetlen elektroncsővel. Frekvencia kb. 50MHz, de még nincs TV így azt nem zavarja. A hatóságokkal való békesség érdekében az unlis adó még idejében szétszerelve...."
Az idő múlik,változik a világ.Akkor régen örültünk ha kaptunk adóengedélyt és azt nem vonták be a viselkedésünk miatt.Azt szoktuk meg, hogy be kell tartani a szabályokat úgy a közúton mint az éterben.A régi autókon volt irányjelző,a régi rádiókon nem volt hiteles skála.Ma már fordítva van.Régen félelemmel, most élvezettel szegik meg a szabályokat.
Ezek régi dumák, nem kell komolyan venni. Az URH-soknak azt volt szokás mondani, hogy az az a frekvencia, amit minden tisztességes készülékbõl kitiltanak egy három menetes fojtó által, õk meg azt mondták az RH-ra, hogy az csak RAC...