A topicot azért nyitottam, mert abszolut kezdő révén, most jött el az az idő életemben, amikor szükségem lenne hegesztői tudásra és gyakorlatra.
Ebből eredően az az ötletem támadt, hogy ezen a fórumon on-line tárgyalhatnánk a hegesztést érintő kérdéseket, ötleteket, mindenféle témákat.
kosz a tippet :D azota en is utana neztem itt ott google ugyebar jobarat es talaltam angol oldalakat kulonben voltama tegnapi (okt 1) hegeszto gyulesen es remelem tartos es jo tagja leszek az egyesuletnek kulonben nagyon tetszik a bme hozzaallasa ilyen dolgokhoz gondolok itt arra hogy millios gepeket es soktizezres felszerelest illetve fogyoanyagot biztositanak tkp nekunk szorakozas es tanulas celjabol :D jo lesz kielni perverzioimat :D pl inox anyagok hegesztese nitrogen oblitogaz mellett nagyon poen amikor az omledek ugyviselkedik mint a takony :P
Közben gondolkodtam a kérdésen, a dolog elvileg lehetséges. Vagy nagyon kicsi munkadarabnál, amelyiknek a kérgét teljesen fel tudod melegíteni, illetve a kritikus sebességnél gyorsabban le is tudod hűteni.
Nagyobb daraboknál pedig akkor működhet a dolog, ha az anyag olyan, hogy a levegőn való természetes visszahűlés hatására is beedződik. Ilyen anyagok például a kobaltötvözetű gyorsacélok.
Mindez csak tipp a korábbi anyag- és gyártásismereti tanulmányokból, a profik majd jobban elmagyarázzák.
http://iparbaro.blog.hu/2009/08/06/a_korszeru_hegesztopajzs Az utolsóra gondolok. Ha megmondod, merre kényelmes neked, azt is megmondom, hol lehet kapni.
Netto 19900-ért tudok minden igényt kielégítő pajzsot. Állítható sötétedés és érzékenység, kikapcsolhatóság a köszörüléshez, három fokozatban kapcsolható kivilágosodási idő. Két év teljekörű garancia, alkatrész szintű javíthatóság.
jo reggelt na akkor tudomanyosabb kerdes:D awi-val szoktak feluleti edzest csinalni (hozanyagnelkul) gondolok itt arra mint a laserrel vegzett feluleti edzes csupan azer mer bme hallgato lettem :DDDD es mivel awi hegeszteshez ugy ahogy ertek nyaron dolgoztam ugyebar ezer erdekelne mer hazit irhatnek belole akinek van tippe szoljon :D thx
Érdekes, én más küllemmel ismerem, az enyém kicsit modernebbül néz ki, de beltartalomra nyilván ugyanez. Szóval baromi stabil, jó gép. 160A-en 60% a bekapcsolása, ami nagyon jó. 4-es elektródával is lehet vele folyamatosan dolgozni. Rutilos és bázikus elektródát is szépen olvaszt. Próbáltam bevont aluval is, de azzal nehezen fog ívet. Mondjuk ez különben is kerülendő technológia. Szép varratot lehet vele csinálni, bár ismerek hangyányival jobb gépeket is. Összességében nehéz-ipari tevékenységen kívül bármire szívesen ajánlom. És tudom, hol lehet jól hozzájutni.:)
Érdekes, én más küllemmel ismerem, az enyém kicsit modernebbül néz ki, de beltartalomra nyilván ugyanez. Szóval baromi stabil, jó gép. 160A-en 60% a bekapcsolása, ami nagyon jó. 4-es elektródával is lehet vele folyamatosan dolgozni. Rutilos és bázikus elektródát is szépen olvaszt. Próbáltam bevont aluval is, de azzal nehezen fog ívet. Mondjuk ez különben is kerülendő technológia. Szép varratot lehet vele csinálni, bár ismerek hangyányival jobb gépeket is. Összességében nehéz-ipari tevékenységen kívül bármire szívesen ajánlom. És tudom, hol lehet jól hozzájutni.:)
Nahát, én más küllemmel ismerem, valamit változtattak a káváján. Amúgy egy marhára stabil gép. 160 A-en 60% bekapcsolási idővel, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy 4-es elektródával folyamatosan lehet vele dolgozni, hacsak nincs valami rettenetes, rekkenő meleg. Majdnem minden nap hegesztek ilyennel. Mind a rutilos, mind a bázikus elektródát frankón olvasztja. Próbáltam bevont alut is, de azzal nehéz volt ívet fogni, de egyébként is kerülendő technológia. Tudom, hol lehet jól hozzájutni.:)