Keresés

Részletes keresés

wagcina+ Creative Commons License 2007.12.21 0 0 596

A praktikum alatt azt értem, hogy lapos, könnyű, divatos, újszerü, stb.Nem akartalak elkeseríteni, nem ez volt a szándékom. Mindenki lehuzza a régi tv-ket, de vajon miért? Ez nem az a topik, hogy kivesézzük. A tapasztalatom az, hogy mindenki csalódik egy kicsit (egy jó állapotu és minőségű crt váltásakor), de inkább megmagyarázzuk magunknak, hogy ez kell nekünk, mert most ez a "trendi".

Ne add el, mert most már ezek uralják a piacot így a régi képcsövesekből nincs minőségi választék. Aki most vesz az ilyet kénytelen venni, de nem azért, mert ezt tartja a legjobbnak, hanem mert ez van.

Előzmény: bsanya5 (591)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 595

Nos, nemtudom milyen a menűd?

De általában bekellene állitanod milyen csatin nézed (scart, komponens, HDMI, kompozit, sima antanna kábel(ezen nagyon gagyi) - ezeket általában a setap menűbenéred el, mindenre megvan a lehetőség, de vigyázz!!! - ha azt állitod be pl, Rgb jelet adjon-fogadjon, nem műxik a komponens.

A komponens kábelt lehet kapni...már 2500-ért, persze van több tízezerért is, ez csak a képet továbbitja, hangot nem, ha van HDMI a tv-n - DVD-in akkor azon megy kép hang...és nagyon jó a kép (nekem a Komponensen jobb)

Az aranyozott csart tényleg jó, de csak akkor, ha bevan állitva...RGB, vagy S-videó jel..az RGB jobb mint az S-videó, remélem érthetően írtam, ha nem bocs, de a lényeg nézd át a használatit, nem véletlenadták, én is régi "motoros" vagyok...soks sok videó, kamera, Tv...de kell olvasni a támáról, más, mint a régi videók.

Előzmény: bsanya5 (594)
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 594
Nekem meg azt mondták ez az aranyozott, árnyékolt SCART adja a legjobb eredményt :-((
Most akkor vegyek hozzá másik kábelt, milyet? Ennyit még megér, hogy kipróbáljam :-D
Előzmény: Róka69 (592)
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 593
Erről tudnál írni bővebben, mik azok a "megfelelő értékek"?
Előzmény: Róka69 (590)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 592
Vitatkoznék veled...a fekete az olyan fekete amilyenre beállitod, nálam kiváló, a másik amit az üzletekben látsz, azok mind vagy komponens jellel vannak, vagy RGB...vel szóval, ha otthon tudod produkálni ezt akkor nagy élményben lesz részed, mikor megvettem a panát...én is elkeseredtem, azt vettem egy DVD írót...és azóta semmi gondom.
Előzmény: wagcina+ (589)
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 591
Na, most jól megnyugtattál :-DDD
Mit értesz azon: "nem a minőségükkel aratnak, hanem a praktikusságukka", ha ennyire nem gyerebe a képe, mi lehet a praktikuma?
Valószínű akkor, hogy van egy egyszer használt 32LC52 TV-m eladó, bolti ár alatt, akit érdekel keressen emilben.
Előzmény: wagcina+ (589)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 590
A menűben mindent beállitottál a megfelelő értékekre (RGB-Jel..stb) nézd meg ha nem akkor tedd meg...jónak kell lennie.
Előzmény: bsanya5 (587)
wagcina+ Creative Commons License 2007.12.21 0 0 589

Jogos az észervételed. Sajnos (szerintem) ezek a tecnikák még nem egy kiforrott és megszokott minőséget produkálnak. Ha pl egy üzletben egymás mellett nézel egy crt és lcd tv-n ugyanazt a műsort (analog antenna jelre gondolok) akkor szemmel láthatóan tapasztalod azt amit leírtál. Éles képeket ettöl a technikától analóg jellel nem lehet várni. Sokan szembesülnek ezzel a problémával, de mi emberek hajlamosak vagyunk arra, hogy bebeszéljük magunknak, hogy ez jobb és nekünk ez kell. Ilyenkor merülnek fel azok a kérdések amit te is írsz, hogy talán valamit rosszul csináltam. Sajnos nem. Barátkozz meg vele és szép lassan hozzá szoksz majd ehhez a minőséghez. Ha csak egyet néz az ember akkor elöbb-utóbb az lesz az etalon. A digi-tv-vel sem lenne jobb. Ez egy ilyen technika. Hátúlról megvilágítva, kristályok forognak benne. Gyorsabb mozgásoknál meg egyenesen természetes ez a jelenség. Ezért bolondítják az embereket a válaszidő megadásával. (persze nem mindig a két szélsőséget megadva pl: feketéből-fehérbe és viszont) Ezeket hívjuk vevő-fogó marketingnek. (parasztvakítás)

Nyugi nem rontottál el semmit csak szembesültél azzal a ténnyel, hogy a jót megszokva kevésbé tetszik az lcd. Ha este sötétben fogod nézni akkor zavaró lesz még az is, hogy fekete az nem lesz a képen csak sötét szürke.

Röhely, de ezek a tv-k nem a minőségükkel aratnak, hanem a praktikusságukka. Kivagyunk szolgáltatva gyártóknak. Azt veszzük amit elénk tesznek.

Üdv.

Előzmény: bsanya5 (587)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 588
Sokkal jobb a tv képe is, természetesen adásfüggő, de sok csatornán érezhető a javítás,ugyan az a sorozat, tényleg jó.
Előzmény: ac07 (581)
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 587
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, LG 32lc52 TV-t kaptam, beüzemeltem (antennakábel a Pana DMR-EH55 DVD íróba, onnan a TV-be) árnyékolt, aranyozott csatlakozójú SCART kábellel összekötve a DVD felvevő és a TV. A TV képe így is kritikán aluli :-(, a régi LG 72 cm 100Hz-s TV-hez képest. Kábel TV-s előfizetésünk van, lehet ez a baj, olyan mintha ködben nézném a TV-t, sehol egy éles kontúr, ha DigiTV-m lenne megoldódna a problémám a digitális jel okán? Még DVD filmet (Múmia, eddig csak ezzel próbáltam) lejátszva sem vagyok teljesen elégedett vele, gyors mozgásoknál, homogén háttér esetén bekásásodik:-((( Én rontottam el vmit??? Vagy csak ez a TV alacsony minőségű?
Aki tud segítsen lécci, azt is megköszönöm, ha kapok linkeket ezzel a témával kapcsolatban.
Még1* köszi!
Tejminátor Creative Commons License 2007.12.20 0 0 586
Ebben az esetben használj inkább analóg bementet és bizzál a TV-re mindent. Egyéb esetben rosszabb eredményt kapsz.
Előzmény: bolic (583)
Tejminátor Creative Commons License 2007.12.20 0 0 585
nagyon jó. Jobb a képe mint a hgyományos tv-é. ( igaz én 42 LC51-t használok, de gondolom ugyanaz. )
Előzmény: ac07 (581)
gravir007 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 584
Kezdjük előről, mit akarsz felskálázni?
720p filmet?
DVD filmet?
Mert akkor egyáltalán nem értem a szétnyúzott kép problémát?
Vagy sima 4:3-as tv képet?
Előzmény: bolic (583)
bolic Creative Commons License 2007.12.20 0 0 583
Hogy miért ezt a megoldást választottam? Mert 1024x768 felbontáson szétnyúzott lesz a 16:9 képarány miatt. Mindegy, nem fogok összekötni PC-vel, kíváncsiságból persze néhány napig tesztelni fogok, ha lesz. :)
Előzmény: gravir007 (577)
Diótörő Creative Commons License 2007.12.20 0 0 582
Kösz szépen a hosszu választ,sokat segítettél.Üdv: D.törő
Előzmény: Flacika (578)
ac07 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 581
A tv képe milyen a sima analóg tvadással? Mennyire jó a készülék képjavító technikája?
A 32-esed ugyanaz a sorozat, mint amit kérdeztem?
Előzmény: Róka69 (571)
bolic Creative Commons License 2007.12.20 0 0 580
Igen tudok róla, de árban jó. :)
Előzmény: pumpika666 (576)
ac07 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 579
Még annyit hozzátennék, hogy a lemezre, hdd-re, kártyára rögzítő készülékek erős tömörítéssel dolgoznak, tehát profi utómunkára alkalmatlanok, a szerkesztésük is nehézkesebb, mint pl. a minidv-nél.
Előzmény: Flacika (578)
Flacika Creative Commons License 2007.12.20 0 0 578

"Akkor ha az ember semmi mást nem akar, mint egy-egy műsort felvenni és visszajátszani, akkor elég a legegyszerübb mezei felvevő, ha jól értem."

Jól érted. Viszont a beépített merevlemezes (HDD-s) változat egyszerűbben kezelhető, mert feltétlenül nem kell a lemezeket cserélgetni. Emellett a DVD lemezt is kezeli, ezért ha valamit mégis meg akarsz tartani, akkor ennél is kiírhatod DVD-re. Aki ezt a lehetőséget nem igényli, annak találta ki az LG a beépített HDD-s televíziókat.

Kamera:

A DVD-re rögzítő kameráknál ugyanaz a helyzet, mint a DVD-re rögzítő felvevőknél. Kiveszed a lemezt a kamerából, nerakod a lejátszóba és nézed. Egészen részletesen nem ismerem a kezelésüket, de kisebb gond lehet, ha a lemezt nem zárja le, mert lehetnek lejátszók, amik nem tudják anélkül lejátszani. Ez a lezárás olyasmi, mint ami számítógépes CD írásnál van, ha ez nem kínai Neked. Viszont nem igazány ajánlják a szakértők ezt a fajtát, mert ha valami grimbusz történik, oda az egész felvételed. Ha az asztali DVD felvevőnél elszáll mondjuk a kismegszakító, akkor mintha el sem indítottad volna a felvételt. Áramkimaradásnál nem tudja lezárni a felvételt, ezért minimum az addigi felvéátel elvész, de DVD lemeznél előfordulhat, hogy az egész használhatatlan lesz. HDD-s változatnál csak az aktuális felvétel tűnik el, a többi korábbi biztosan megmarad.

A mini DV kazettára rögzít. Ez olyasmi, mint a korábbi VHS-C vagy Video 8 kazetták, csak kisebb és a rögzítés digitálisan történik. A kamerával játszhatod le, de egy íróval DVD-re is átírhatod.

A HDD-s kamera egy beépített merevlemezzel rendelkezik és arra vesz fel, ugyanúgy, mint az asztali HDD-s gép. A merevlemezt nem lehet kivenni a gépből (na jó, lehet, ha szétszereled, de nem ajánlott... :)), ezt is át kell játszani.

Ráadásul van még egy változat, amelyik memóriakártyára rögzít, mint a digitális fényképezőgépek. A kártyát bele lehet tenni kártyaolvasóba, vannak olyan DVD felvevők is, amelyek kezelik a kártyákat is.

Remélem nem voltam túl bonyolult.

Előzmény: Diótörő (570)
gravir007 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 577
Akkor az lesz, hogy lesz a romlás amikor a pc-n felskálázod a képet majd mégegy amikor a tv leskálázza magának.
Nem értem mi szükség van erre?
A felskálázás nem azt jelenti, hogy jobb lesz a kép, hanem csak azt, hogy nagyobb felbontásban teszi ki de ettől még nem lesz szebb és részletesebb.
Attól nem képes a tv full hd-ban megjeleníteni semmit, hogy fogadni tudja.
Köldhetsz neki 1000000*56222000 pixel felbontást is, akkor is csak 1024*768-ban fogja megjeleníteni.
Amit korábban írtam, inkább azt próbáld ki ffdshowban resize a tv natív felbontására.
Illetve olvasd el ezt:
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=309
Előzmény: bolic (574)
pumpika666 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 576
ill. a 32 lc51
Előzmény: pumpika666 (575)
pumpika666 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 575
pedig az egy régi, kb. fél éve kifutott cuccos, kiváltója a 32lc41
Előzmény: bolic (572)
bolic Creative Commons License 2007.12.19 0 0 574
Megvan, eszembe jutottam a HD támogatásról. Mi történik, ha felskálázok 1080i/1080p-re és a készülék HD támogatása van, és működni fog? HDMI 2.0 kábellel összekötöm és máris violá? Vagy nem lehetséges? Természetesen Panasonic xxV70xx-ról van szó.

Példa röviden:

PC: 1980x1080
TV: natív felbontás (1024x768), de HD supportja van és 1080i/1080p-ig képes fogadni

Kíváncsi vagyok a válaszokra, mert ha ez működik, akkor engem nem zavar! Nem baj, ha mosott lesz a kép!
bolic Creative Commons License 2007.12.19 0 0 573
Sajnos itt nem lehetséges a hozzászólás szerkesztési hiány miatt, úgyhogy hozzáadok valami: MédiaMarkt-ban is néztem körül.
Előzmény: bolic (572)
bolic Creative Commons License 2007.12.19 0 0 572
Körülnéztem egy kicsit a PhotoHall-ban, érdekes fejleményem van hozzá. A LG 32LC2R képminősége olyan kifinomult, csak ezt találtam a legszebb kép között, érdekes hogy ez LCD. Tudom hogy sötét szobában nem lesz élethű. Olyan sok van belőle a Samsung LCD, hogy tűzetesen hasonlítottam össze, majdnem a legrosszabb kategóriába sorolnám be őket, megszokottnál több a képzaj. Panasonic PV70 képminősége majdnem a legjobb között, sajnos a LG xxLC2R jobb.

Ugye eredetileg tervezem a Panasonic 42PV700P vásárlásában, legalább 300e Ft-ot sporólnom kell néhány hónapig. :) Tényleg minél több a felbontás, annál több lesz a képzaj. :o Összehasonlítottam a DVD animációs film alól, azt mondanám hogy aki tudja eladni 5~10 év múlva ezt a TV-t, megéri cserélni Full HD-re, csak akkor érdemes, ha már átállították digitális sugárzásra és mindenhol vannak a bluray/hd dvd filmek és olcsó lejátszók, talán 5~10 év múlva más lesz. :)

Most kérdezem a plazmában rejló technológiáról, hogy mennyire veszélyes a plazma sugárzása az emberi szemre? Pl. fél méterre közelebb ülök a TV-tól, hogy moziként élvezzek. Ugye a CRT a legrosszabb. Évek óta használom a LCD TFT monitort, valóban minimális szemvérzéseim vannak, ha 1~2 óránál hosszabb nézem a 36cm CRT TV előtt, máris másnapra véresek a szemeim. Borzasztó, azért le akarom váltani 107cm-es plazma TV-re. :(

Tényleg jobban melegszik fel a plazma (eléggé forró) mint a LCD (kézmeleg). Másik fórumon írták hogy nem így van, mégis valaki hazudott.

Tényleg be kell járatni a Panasonic plazma TV-t 200 óráig csökkentett kontraszt~ és fény erőben?
Róka69 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 571

Nekem is panám van, nagyon megvagyk elégedve vele, pláne, ha komponens, vagy HMI csatin nézed....nagyon szép a képe, most vettem egy Sony írót és így a HDMI -in nézve a Tv képe is hangja is csodálatos.

Az enyém mondjuk "32" es, de nem hiszem a kisebb valamiben is "roszabb" lenne.

Előzmény: ac07 (535)
Diótörő Creative Commons License 2007.12.19 0 0 570
Kösz szépen.Akkor ha az ember semmi mást nem akar, mint egy-egy műsort felvenni és visszajátszani, akkor elég a legegyszerübb mezei felvevő, ha jól értem.
De ha már voltál kedves leírni, akkor még azt is szeretném megtudni, hogy a ma kapható video kamerák hogy működnek.Mert van a DVD-re felvevő, azt azonnal be lehet tenni a lejátszóba? Aztán van a mini DV, na ezt elképzelni sem tudom,miről van szó és van a hard disces, ezt gondolom a számítógépbe,vagy egy komolyabb felvevőbe lehet betenni és átírni?Kösz szépen előre is a választ.
Előzmény: Flacika (567)
ac07 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 569

A DVD-RAM hasonlít a merevlemezre is, ráadásul 100e-szer írható, míg egy sima DVD írható lemez kb. 1000-szer.

DVD-RAM-ot viszont nem olvas minden lejátszó (persze amelyik tud ilyet írni, az olvasni is tudja :)

Előzmény: Flacika (567)
Flacika Creative Commons License 2007.12.18 0 0 568
Például 37 colos Panasonic plazmát. Nézd meg, mi fér bele ennyiért, több típusuk van.
Előzmény: kakri (566)
Flacika Creative Commons License 2007.12.18 0 0 567
Az alap DVD felvevő úgy műxik, mint egy videó, csak éppen kazetta helyett DVD lemezre ír. Viszont így ugyanúgy cserélgetni kell, mint a kazettát. Meg aztán a szerkesztési funkciók is szegényesek, kivéve, ha DVD-RAM-ot is tud írni a készülék (na, ezzel ugye jól megzavartalak...). A DVD-RAM hasonlít a sima DVD-re, de nem sorosan rögzít, mint a kazetta és a sima lemez, hanem az egykori floppyhoz hasonlóan blokkonként. Így több szerkesztési funkciót lehet használni, de még mindig cserélgetni kell a lemezt. Mivel azonban a DVD-re is ugyanúgy digitálisan rögzít, mint a számítógép, simán bele lehet tenni egy winchestert (alias HDD vagy merevlemez). Így olyan lesz, mint egy számítógép, vagyis a felvett anyagot merevlemezen tárolja. Ennek több előnye van, pl. hogy össze,vissza lehet szerkeszteni (részeket törölni, tételt megosztani, részeket összefűzni), meg sokkal több is fér rá. Egy 4,7 gigabájtos DVD-re normál módban 2 óra fér, erősebb tömörítéssel rosszabb minőségben ugyan, de 3-4 óra is lehet (esetleg még több). A HDD-s gépekbe mostanság általában 160 GB-os lemezeket raknak.
Előzmény: Diótörő (564)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!