Nem, mi júniusban indultunk. Magyart egyszer láttam, messziről, onnan láttam, hogy volt rajta egy magyar címer. Bár magyar szó nélkül nem maradtunk: Skóga-ban nagyon szerették a magyarokat, könyv is volt magyarul...
Megnéztem a honlapodat, nagyon szépek a fotóid, nagyon nagy élmény lehetett az út, irigyellek is érte:)) Majd még az is lehet, hogy küldök egy képeslapot is:)
Én nyáron voltam Izlandon, repülővel+bérelt autóval. Körbe utaztuk a szigetet 16 nap alatt.
Képeket láthatsz róla itt:
http://kisslaci.fw.hu
Ha hasonlót tervezel, szívesen válaszolok kérdéseidre.
Aug. 8-án érkeztem vissza 32 napos csavargás után. Kerékpárral mentem 2.358 km-t, túrázam 102 km-t (1 nap Pösmork-Landmannalauger, 2. nap vissza), buszoztam 310 km-t. Tömör naplót majd felrakok. Sok tapasztalatot szereztem a kerékpározás terén. Ha vkit ez érdekel, a 30/921-9820-on megtalál.
Átszállós fapados megoldást nem érdemes választani, néhány okot felsoroltam a 344. számú hozzászólásban. Az meg, hogy saját szervezésben jóval olcsóbban meg lehet oldani, nos, legalábbis némileg naív feltételezés. Kevés jó túraszervezo van Magyarországon Izland vonatkozásában, de azért akad (lásd pl. Baraka, Vista, Utassy Ferenc). Annál drágább meg végképp nincs, hogy kimegy az ember, ott meg izlandi tour-operátorok 1-2 vagy többnapos csomagjaira fizet be, ennek alternatívája a kint vásárolt buszbérlet, amivel viszont sok helyre eleve el se jutsz (pedig a buszbérlet sem olcsó), lehet stoppolni (csak Izland nem az a hely ahol érdemes), biciklizni (de a bicajt fapados járattal eleve ki sem tudod vinni :), meg lehet persze kocsit bérelni (de biztos nem erre gondoltál a sokkal olcsóbb kitétel alatt). Mi egy profi módon megszervezett gyalogtúra központú körutat tettünk Izlandon és jártuk be a sziget nagy részét, az utat magyarországi közvetítéssel szervezték. Ennél jobb ár-érték arány szerintem nem lézetik Izland esetében.
Van Londonból "olcsó repülő", az Iceland Express, ez kb 30-40e körüli jegyár. Graz ból eljuthatsz Londonba a Ryanair -rel kb. 20e körül.
És már ott is vagy. Hostelek vannak 10e/fő/éj -ért. És napi túrák indulnak kb 20e körüli áron. Plusz amit megeszel/iszol. Nem olcsó mulatság az biztos, viszont saját szervezésben jóval olcsóbban meglehet oldani. Csak egy kicsit utána kell nézni a neten..
Én is így szeretnék kijutni. Már csak a pénz hiányzik... :-)
Valamelyik utazási iroda hirdet most utat Izlandra, 5 nap 117ezer forinttól. Jól hangzik, csak plusszba napi 20ezer forint, ha ki akarsz mozdulni a szállodából és a nevezetességeket megnézd. :(
Nem tud valaki valami olcsó megoldást? Arra gondoltam, levelezőpartnert keresek a neten, akivel aztán tudnék csereutazni. Csak tudnám, hol keressem.
Hát, ez szomorú, sajnálom:(! Én sem örülnék neki (a könyvesboltokban is kiválogatom a könyveket, mert ha már újat veszek, az úgy is nézzen ki). Még az antikváriumban sem így árulják. A szamárfül, töredezés még patinásodásként sem fogható fel. Lehet, hogy van arrafelé egy panaszlap?
Még egy kicsi off könyvrendelés témában
tegnap kaptam meg 3 amazonról rendelt könyvet... hááát a borítók megtörve, szamárfülek, meg ilyenek vannak rajtuk...
én abba az állatfajba tartozom, aki allergiás az ilyenekre : )
szóval lezúzzák rendesen a könyveket : (
és rádásul úgy működött a dolog, hogy egy NY-ban élő ismerős rendelte, majd saját kezüleg elhozta Mo.-ra... úgyhogy nem postán keresztül utazta át a fél világot, és mégis így néznek ki : (
Most kapcsolódom csak a topicba, régi álmom Izland, $$$ híján majd a ti lménybeszámolóitokat olvasgatom.
Megjelent egy magyar könyv Izlandról, vannak benne képek, minden, de nem túl színvonalas. A KLálvin téri aluljáróban láttam a könyvesboltban.
Izland nyelvkönyvet angolul láttam (már nem tudom, de valaki kérdezte itt), a Pozsonyi úton van egy angol nyelvű könyvesbolt.
Na, most nekiállok olvasgatni titeket, aztán majd még írok!
Megtaláltam az osztrák verziót! Amit ki tudtam bogarászni "nagy" német tudásommal, hogy a postaköltség nem kevesebb. Az Eu-országokba igen, de más európai országba nem. Megvárom a csatlakozást...
Köszönöm az infót! Tényleg nem olyan elérhetetlen, még gondolkozom a könyvrendelésen. Még soha nem tettem ilyet.
Nem is értem, miért nem hozzák be ezeket a könyveket Magyarországra, pedig biztos akadna rájuk vevő!
Én magyarul még nem találkoztam ilyennel : (
Ha angolul is jó, akkor szerintem nézz körül az amazon.com-on pont múlt héten számolgattam, hogy nem is olyan drága onnan rendelni : )
bár ki tudja, hogy mennyire sérülnek meg a könyvek szállítás közben : I
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni Tőletek, hol vásárolhatnék Izlandról szóló könyvet. Nem utikönyvre gondolok, hanem olyan képes albumra (képekkel és leírásokkal), amely ajándékba adva kedvcsináló lehet. Ha valaki tud segíteni, kérem írjon! Köszönöm!
> Ez valószínűleg hibásan lett feltelepítve! Hja. Vagy telepiteskor meg jo volt, csak 'menet kozben' romlott el. De nem az oldal. Hanem nalad valami. Azon pedig nem segit, ha masik cimrol is el lehetne erni...
Próbálkoztam az oldallal,de befagyott a net minden egyes alkalommal,mikor felmentem rá!!
Miért lehet ez?
ddraw.dll 326 kB-es a gépemen,és a *.vxd file se hibás.
De csak erre az oldalra csinálja ezt.
Esetleg egy másik címen el lehetne érni az oldalt?
Ez valószínűleg hibásan lett feltelepítve!
Jó arc a Schütz, viszont az izlandi-tanulásba tényleg csak akkor érdemes belevágni ha valaki komolyan gondolja, elég nehéz nyelv, főleg mivel keveset változott, a struktúrája archaikus maradt.
Egyszóval bonyolult, mint a magyar...
Nekem is nagy kedvencem eme kicsiny ország!
Tervezem én is a kiutazást oda.
Egy mondat ami illik Izlandra:
"Egy álom ,ami valóság!"
Mindent begyűjtök a netről,ami róla szól.
Van Budapesten olyan bolt ,ahol esetleg még izlandi szótárat és nyelvkönyvet is árusítanak?
Esetleg tanítja valaki a nyelvet?
A választ megköszönöm előre is.