MK1.-töl az MK3-ig jo a hangja, arra köll figyelni, h a kimenö trafok kiwezetései rongy szigetelésüek legyenek. Amik már nem azok, azok hangja igencsak elmarad. A legujabb werziok ahol 3 csö wan a felsö panelen, no az mind hihetetlenül fos hangu.
(1) 1959-ben került forgalomba ez első generáció, az utolsót pedig néhány hónapja mutatták be.
(2) A KIT-ekkel együtt kb. 400 ezret adtak el, ami abszolút rekord a maga kategóriájában.
A rendkívüli népszerűség előnye, hogy a szériák közti hangzáskülönbség, a modifikálás, a felcsövezés és a hangsugárzóválasztás terén nem kevés tapasztalat halmozódott fel → → ST70 és ST70 hangja között óriási különbség lehet!
Ez azért van, mert a high-end csak kevesek privát dilije. Drágán kell adni, hogy kifizetődő legyen. Az emberek többsége zenét hallgat nem drága cuccokat.
Igen ~ ebben lehet, hogy igazad van. Valahogy ez a csöves hangzás olyan lehet, mint a vörös hajú nő. Valaki vagy imádja és megőrül érte ~ más valakit meg hidegen hagy..
Az a probléma, hogy mára "mindegy" .. hogy egy hazai átlag fizetés mellett egy félvezetős szőkébe szeretsz bele vagy egy csöves vörös hajú bombázóba szeretsz bele.. mindegyik alig megfizethető.
Én is most erősítő váltásban gondolkodom, de ha van lehetőség meghallgatni valaholy egy-egy tételt.. akkor az ember rájön, hogy először azt hitte, hogy 1 heti fizetéséből lesz egy rendes erősítője, aztán kezd felébredni, hogy a 2 heti sem lesz rá elég, majd megkarmolja magát, hogy bizony igazából az egy havi fizetés a minimum, ahol már egész audiofil hanggal találkozik.. de amibe igazából beleszeret, az több havi fizetése!
Biztosan sokan ismerik ezt az írást, én csak most fedeztem fel. A benne foglaltak alapján sokkal jobb a Series II. ~ de azt még sohasem láttam hirdetni.. vagy legalábbis, hogy így írták volna ki, hogy Series II.
Arra gondoltam, hogy ha valaki vintage csövest vesz, ismeretlen előélettel, akkor szerintem elsődleges, hogy a trafók rendben legyenek, és a készülékház minél szebb állapotú legyen. A csövek ki tudja mennyit futott - ki tudja milyen állapotúak, ezért szerintem nem nyomnak túl sokat a latban. Mint azt a fórumtárs is megjegyezte, egy csőcsere, pláne NOS csövekkel nem olcsó mulatság. A kondik is öregednek az ellenállások is bezajosodhatnak, kontaktos kapcsolók, stb. Szóval szerintem az ebay-ről és hasonló helyekről származó ki tudja milyen csövesek esetében az érték a trafó és a készülékház, minden más úgyis átnézésre, adott esetben cserére szorul. Csak a csövek miatt nem vennék vintage készüléket.
Más a helyzet frissen felújított, vagy átnézett, szervizelt készülékkel, ott a fenti problémák nem aktuálisak.
István a halála elötti évben volt nálam és nem 91-ben. Tényleg japcsi csöveseket hozott, fasz sem emlékxik már, h miket. Volt elö és végfok, meg asszem egy CD is. Mondjuk mondtam neki, h azt ne hozzanak, no de mégis hoztak.
Így van, kezdettől fogva demóztam a hájendsón meg a bemutatóteremben is japán cucc később volt csak de az is kis cég kisszériás felső fokú készülékek voltak.
Cső ügyben el kell keserítselek, bármilyen vintage cuccot veszel, abban ismeretlen futásidejű csövek lesznek. Ha NOS csöveket szeretnél, az mindegyikbe hasonlóan drága lesz. A Fisherben 7591 végcsövek vannak, az EH gyárt 7591A csöveket, amik nem is rosszak, de méretben kissé nagyobbak az eredetieknél. Jó hír, a Fisherbe befér az EH. Egyébként a Scott 299D-ben is ugyanez a végcső.
Mint említettem, voltam már Nálad (szalagmásolás ügyben). Jól felcsavartad a hangerőt, majd kimentél az erkélyre ... Én kicsit visszavettem, hogy ne fájjon a dobhártyám, de Te visszajöttél még jobban felcsavartad, és azt mondtad: mi van vazze, nem bírod a hangerőt? Így aztán azt érzékeltem, hogy jól szól, de a részletekre nem bírtam koncentrálni.
Egyébként meg köszi a felajánlást a meghallgatásra, de most elsősorban egy Scott-ot kéne megfülelnem ... Tunerman hirdetése nagyon csábító, de azok az "eredeti The Fisher" végcsövek valószínűleg nem mai gyerekek, ki tudja mennyi van még bennük, és a pótlásuk nem lesz majd egyszerű, és pláne olcsó .
A PQ-féle AN világában szigorú szabályok vannak, nem nagyon érdemes kutyulni a szinteket. Soloval Level 2-3 rendszerig lehet próbálkozni, bár nincs sok értelme, jobban és hallgathatóbban(!) szól a félvezetős Avantgarde Model 5-tel. Kondo rendszer végére Csontos Solot legfeljebb a tanulság kedvéért kötött... ["jót fogunk röhögni":)]