Én se kerültem volna ilyen helyzetbe ha az EMH-nál összejött volna a pénz. Tudja azt valaki hogy ebben a helyzetben van-e lehetőség hitel űjra stukturálásra? A hitelkártya tartozásomat bele vonni a személyi hitelembe.Ugyan annál a banknál van mind a kettő. A raiffeisen banknál. Köszönöm a segítséget!
Nagyon változó. A BB-nél a hitelbírálat igencsak kiszámíthatatlan. A legjobb idő általában a beadástól számított 4-5 nap (Munkanap!) a legroszabb esetben akár 3 hét is lehet. Ez általában akkor következik be,ha valami hiányzik vagy bekérnek hiánypótlást,esetleg még egyéb dokumentumot a bírálathoz.
Nagy általánosságban a beadástól számított 7-10 nap múlva pénz van a számládon.
Sziasztok! Múlt héten igényeltem a Budapest banknál személyi kölcsönt szerdán, és azt szeretném megkérdezni, hogy mikor bírálják ezt el, és hogy mikorra lesz ebből pénzem? Aki tudna ebbe nekem segítséget nyújtani, az kérem írjon!!!
Én is így tudom. Egyébként ez meg nem az én asztalom,passzolom inkább a kérdést. Behajtási osztályon nem dolgoztam még és hál istennek az én ügyfélköröm nagyon minimális %-a került ilyen helyzetbe. Aki igen,az sem keresett meg,hogy miként hajtják be rajta,így nem nagyon van infóm......
Bankszamlat lakashitel miatt ugy vittek "negativba" (ratriggereltek a beerkezo forintokra), mint a sicc (3 napra, bena voltam nem raktam at a megtakaritasirol idoben, me'g a torlesztes kezdeten). Ezert irtam az elozot, de velemenyezd meg! Nekem nem tunt ugy, hogy a normal torl.reszlettel barmifele figyelemmel kene lenniuk az 50%-ra a szamlarol vonasnal, igaz a fizeteskent beerkezett osszegnek kevesebb mint fele volt, csak addigra mar koltottunk belole.
Akkor azt me'g nem is a fizudbol tilttatjak le, akkor me'g rosszabb helyzetben vagy: a felmondott kartyaszerzodesre tilttathatnak a fizudbol, es ami maradek van, ha tovabbra is hozzajuk fut be, abbol (a mar 50%-bol) lazan vonhatjak a masik szerzodes szerinti 44e-et. Akkor is, ha (elvileg) tudniuk kene, hogy az mar 50% alatt. Ekkor jon az, hogy mas bankba utaltatod a fizudat, es akkor a szemelyi kolcsont is felmondjak, es egyutt a fizubol tiltanak le max. 50%-ot, a masik bankbol meg a maradekot elvileg hasznalhatod.
Ha en jol ertem a szitut, de nem biztos, majd a szakertok megcafoljak, ha rosszul gondolom. De inkabb leirtam feleslegesen, minthogy meglepetes-szivas legyen...
Ezek a dolgokra nincs általános szabály,minden bank a saját belső szabályai szerint cselekszik,szóval nem tudom megmondani neked mit fognak tenni. Fizud 50%-ig vonhatnak,ahogy írtam az előbb is.
Ugyanannál a banknál van a személyi kölcsönöm és a hitelkártyám is.Havi 110ezret vagy 102 ezret kapok kézbe és abból a személyi kölcsönöm havi 44 ezer,akkor abból még vonhatnak? És ők ezt automatikusan levonják a számlámról? Mert annál a banknál van a bankszámlaszámom is ahova kapom a fizetésem.És olyat nem lehet hogy belevonni a hitelkártya tartozást a személyi kölcsönbe?Köszönöm az eddigi válaszokat.
Megpróbálják behajtani rajtad. Pl fizetésedből vonatja a munkáltatóddal. Ha ez nem megy és nincs semmi a neveden,akkor sok mindent nem tud tenni. Várnak....hosszú-hosszú évekig és reménykednek ők is,hogy előbb utóbb vagy te visszafizeted vagy ők valamilyen módon behajtják.
Sajnos nincs értéktárgyam se,lakásom se. És ha most felmondták a hitelkártya szerződést akkor ilyenkor mit fog tenni a bank? Mert még nem tudtam velük beszélni.
Sajnos jelen pillanatban nincs erre lehetőség. Aktív bar mellett Mo-i bank hitelt nem nyújthat és nem is nyújtana,ha még lehetne se.
1-es verzió: Van-e valamilyen nagy összegű értéktárgyad,autód ékszer bármi,amit el tudnál adni és ebből kifizetni amit csak lehet.
2-es verzió: A szűk családi körben valaki tud-e segíteni egy akár jelzálog fedezetes hitelkiváltásban,ahol a töredékére lehetne csökkenteni a törlesztőidet.
Ezek lehetnek megoldások. Ha van saját tulajdonú lakásod,akkor eladni és kifizetni belőle az adóságokat és elkezdeni egy kisebb lakásban újra vagy albérletben.
Én segítséget szeretnék kérni tőled. Nekem az a problémám hogy van egy személyi kölcsönöm ahol elég sok a törlesztő, van egy árúvásárlási hitelem,és a hitelkártya szerződésemet most mondták fel. De sajnos aktív báros vagyok.Lenne rá valami lehetőség hogy kitudjam váltani a hiteleket? Te a bank szakmában dolgozol? Köszönöm válaszod előre is.
Igen,ezen a fórumon is sokat foglalkoztunk velük egy darabig. Azt hittem már eltűnt a cég,illetve sikerült betiltani a működésüket de úgy látom még mindig sikerül bepalizni néha valakiket.
Fogyasztói csoportal kötöttél szerződést nem bankal. Ezek a cégek erre jöttek létre. Beszedik a pénzedet és avval kecsegtetnek,hogy majd megkapod....... soha nem fogod,mert senki nem áll mögöttük.
Nagyon sajnálom,hogy nem néztél utána az interneten. Pedig elég lett volna csak beütnöd a google keresőbe,hogy fogyasztói csoportok....100 és 100 találatot tudtál volna elolvasni,ami arról szól,hogy kit és hogyan vertek át,illetve,hogy miért nem tiltják már be őket.
Van olyan ismerősöd aki kötött velük szerződést? És fel lehet mondani a szerződést szerinted? Csak már nem adják vissza amit eddig befizettem. Csalók!!!Köszi a választ!
Én szeretnék érdeklődni aki ismeri az EMH (euromobilien kft.)t.Mert én április 14-én szerződést kötöttem velük és még azóta se kaptam meg az 1millió ft-ot.Mindig azt mondják hogy kevés előtörlesztést ajánlottam fel és nem vagyok rajta a listán.De nekem sörgősen szükségem lenne a pénzre.Segítséget szeretnék kérni.Sajnos aktív báros vagyok és bank nem ad hitelt.Köszönöm.
Kérnék egy kis segítséget a témában profiktól. 2008ban vettem egy autót (listaár 11helyett "csak" 9M) 3M önrésszel, a többi 10évre CHF hitel, 167-nél vettem fel. Az autóba még beraktam vagy 1,5M extrát, eléggé fullos így. Most is szalonállapotú. Előre le szeretném szögezni, hogy tudom most is fizetni, 260Ft-nál is fogom tudni fizetni, de amiért mégis írok az az, hogy gyarapodtunk, cserélném egy nagyobbra, s eladnám hitelátvállalással. KP-ért nem akarom adni lezárással, mert az átértékelési különbözet (220nál 1,5M) miatt nem maradna kb semmim (tőke: 4,7). Kb 1,8M alkudható önrész mellett hirdetem átvállalással, hívogatnak is, de a chf hitel miatt sokan tartanak a dologtól, pedig a 65-85E-s törlesztő még sokaknak beleférne. Hogyan tudnám szerintetek átfordítani a mostani hitelem vmi felhasználóbarátabbra? Érdemes vmi EUR-s lízingbe átmenni, esetleg Ft? Milyen infók kellenek még a kalkulációhoz? (kicsit tartok a legutóbb belengetett 260-as CHF miatt, na nem azért mert nem tudnám fizetni, hanem akkor tényleg senki nem fogja megvenni...) Mi lenne itt a jó megoldás? Olyan érdekelne, ami mellett jobban el tudnám passzolni, de ha mégsem megy el, akkor kb 3-4 év múlva lezárnám, kifizetném a még maradékot, a kocsi maradna nekem. (vagy üljek a fenekemen, várjam meg azt a 3-4 évet (amikor a csak CHF visszafizetések (törlesztések, lezárások) is megszűnnek majd, illetve egyre kevesebbek lesznek, s így emiatt a chf-et sem "veszik" majd, s akkor talán nem lesz már annyira drága, talán elveszti a menekülővaluta szerepét), fizzessem akkor ki, s elpassz; de szóljatok, ha rossz a logikám :-) ) Ingatlanok, stb vannak, de azokat nem akarom bekavarni. Fiatot sem akarok. :-)
igen, de régebben mondjuk azért kapta az ügyfél a kedvezményt, mert nekem, mint hiteltanácsadónak a bankfiók megoldotta a kedvezményes kamatot. pl. anno a KH, de most adott cégeknek adnak kedvezményes számlacsomagot például, ami mellé kedvezőbb kamat is jár. Az ügyfélnek kell megkérdezni a HR-estől, hogy van-e valamilyen banknál dolgozói kedvezmény, kérdezzen utána. :)
"Pl. van ahol az MNB (vagy más munkahely) dolgozói kamatkedvezményben részesülnek."
Ez remek. :))) Picit marginális de jó tudni róla. :)
Komolyra fordítva a szót,régebben valóban elég nagy ázsiója volt az egyedi kamatkedvezményeknek. Tipikusan élen járt ebben a Citibank,aki az ismert nagy cégek dolgozóitól jövő személyi kölcsönökre 2-3% kamatkedvezményt adott. Utána persze koppintotta a többi bank is a megoldást.
A válság után picit átértékelődött ez a fajta "osztogatjuk a kedvezményeket" felállás.
Ha újra öldöklő verseny lesz a bankok között (egyenlőre nem túl nagy sansz van rá)elképzelhető,hogy újra előveszik ezeket. :)
City Hitelbróker: közvetítő cég. Hiteltanácsadók szerződhetnek rajtuk keresztül a bankokkal.
Hiteltanácsadóik között van jó és rossz, mint ahogy más cégnél is lehetnek. (én is velük vagyok szerződve :) )
Közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek jelenleg nincs kedvezményes közalkalmazotti hitel, de van bank, ahol bizonyos munkahelyen dolgozóknak egyedi kedvezményt adnak. Pl. van ahol az MNB (vagy más munkahely) dolgozói kamatkedvezményben részesülnek.