Keresés

Részletes keresés

ZE Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7523
Nekünk anno azt tanították, hogy firmává llesz a hallgató, méghozzá attól, hogy úgy él, úgy tesz, és eltölt annyi időt az egyetem falai között, hogy azzá váljon, nem pedig attól, hogy egy szakest keretében firmává "avatják".

Előzmény: Antenna (7518)
ZE Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7522
Otthon le fogom vonni, mert nekem sem ugrott be elsőre (régen volt, na...), viszont a Google segített (és nem álltam meg az első találatnál -- onnan tudom, hogy mivel foglalkozott, milyen maradandót alkotott...)

Zeller
Előzmény: Antenna (7520)
karrier Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7521
Én azzal értek egyet, hogy úgy tűnik feltöltődtél. :)
Megint tele vagy a régi lelkesedéssel.

És megint nem figyelsz oda senkire, csak a saját hangodra.

Pedig leszállhatnál a magas lóról. Mert nem te vagy az egyetlen aki a szivén viseli a diákhagyományok ügyét. De megint belelovaltad magad a "majd én megmondom"-ba. És azzal, hogy sértegetsz embereket nem hiszem, hogy a selmeci szellemet támogatod.
Ki vagy te, hogy megkérdőjelezd valaki Firmaságát?
Ki vagy te, hogy szellemi trógernek nevezz valakit, aki nem ért veled egyet?
És már ne is haragudj, de ezt ugye csak hirtelen felindulásból sikerült monitorra vetned: "ártanak a selmeci ügynek, csakúgy, mint az a könyvtárat ismerő ember, aki álszerénysége miatt kvázi eltitkolja a rendelkezésére álló információkat (legyen az egyenruha, vagy bármi más)"
És kérlek ne kérkedj. Nem szép dolog. Visszatetszést kelt. Ha a köz érdekében cselekszel, mint ahogy azt előszeretettel hangoztatod is, akkor utána ne páváskodj vele.

Kezd egy kicsit zavarni az a fajta agymosás amit te konzervatív selmeci diákhagyomány-ápolásnak csúfolsz. Mindent besöpörsz az ernyőd alá ami azt támasztja alá, hogy itt merev, elszigetelődő viselkedésformák követése az EGYEDÜLI út. És ami pedig nem ezt támasztja alá, azt egyszerűen figyelmen kívül hagyod, még akkor is, ha az utóbbi hagyományelemek vannak többségben. Így nem lehet ezt csinálni. Ragaszkodjunk már a tényekhez!
Én sem, és azt gondolom itt közöttünk senki sem arra teszi/tette fel az életét, hogy kétszakestes, estélyis visongó kurvák (ahogy te szereted leírni) tartsanak szakestet. Mégis azonosítasz vele engem és még sokunkat. Mert én nem mondom azt, hogy lőjünk le minden nem a te normád szerint élő burschot? Nem te vagy a domináns ebben a kérdésben. És mindent el fogok követni, hogy soha se lehess az. Ha mégoly szűk környezetben is, mint az SDN-en kívüli lét.

És már megint a kötelező verkli, Szacsa bácsi majd jól megmondja gyerekek, hogy hogyan kell ezt csinálni: "ilyen a selmeci gondolatokhoz méltatlan dolgok elutasítása". Ne te mond meg, vagy idézetben:

"Te ne mondd meg nekem, hogy mit tegyek
Mi legyek, ha nagy leszek
Te ne csinálj nekem programot, ne mondd meg
nekem, hogy mit akarok
Te ne akarj engem nevelni
Ne hívj ki engem felelni
Te nem mondd meg nekem, hogy kit keressek
Kit kövessek, kit szeressek
Te ne mesélj nekem a dolgokról
Mert segget csinálsz az arcodból
És kérlek belém ne avatkozz
Ha kedvet érzek magamhoz
Te ne okozz nekem problémát
Piszkáld inkább a Bélát
Te nem mondd meg nekem, hogy mikor keljek
Mikor köpjek, mikor nyeljek."

Bár nem selmeci nótakincsünk éke, de azért ide pont jó volt. :) És már rég hallottam, meg is keresem gyorsan ,hátha le tudom valahonnan tölteni.


Előzmény: öntőszacsa (7517)
Antenna Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7520
nem senki volt, csak senki nem ismeri a nevét... vagyis kevesen.

Antenna
Előzmény: ZE (7519)
ZE Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7519
Herchenröther Albert? Azért nem "senki" volt, hanem tudtommal a Burschenschaft első elnöke (1858?), akinek a bányatérképeit pl. a bécsi Hofkammerarchiv-ban is meg lehet találni. (Jól tudom?)
Előzmény: karrier (7514)
Antenna Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7518
Akkor csak pár szóban...

" egy Frimaavató szakestélyen (a megnevezés is bicskanyitogató),"
miért is?

"A többség csinálja, ahogy akarja, attól mi még szintén csinálhatunk, amit akarunk. "
persze, csináljátok ami nektek jó... de élni és élni hagyni... ne kritizáld azt aki másképp szeretne élni.

"Kik alkotnak felelősséggel olyat, amit évtizedek múltán is be lehet mutatni."
Na kik? Te? A te tetteid is onnan ismeri mindenki hogy folyton felhozod és hangoztatod.

"A szavaidból azt vélem, hogy te a többség hangja szerint szólsz, így nyílván tudsz erre válaszolni."
szerintem hozzászólás alatt EGY firma volt és nem az sdnen részt nem vett firmÁK...
Persze megint azt látod más mondatában amit akarsz és nem azt ami oda van írva...

"Üdítő volt látni, hogy Miskolcon jelenleg mennyi baráti és asztaltársaság létezik. Mondjuk ez önmagában még nem biztos, hogy jó; ami értékessé teszi, hogy van bevallott céljuk. Van, amelyik a heti mulatozások miatt jött létre, de van olyan is, amelyik a dalkincs gondozását tűzte ki célul, másik a magyar borok megismerését és népszerűsítését. A szememben ők értékesebb diákéletet élnek, mint azok, akik pókereznek, whiskyt isznak és részegen, egyenruhában hőbörögnek a diszkóban."

Szerintem azért ismersz annyira hogy az én szememben is többet ér az előbbi mint az utóbbi. Ennek ellenére ha ő így akar élni akkor max tökön rúgdalhatom a diszkó előtt (bár nem járok diszkóban) amiért egyenruhában fetreng, de az hogy a szabadidejét mivel tölti az az ő dolga. Fel tudok kínálni neki lehetséges válaszutakat de melyiken indul el azt ő dönti el. Ez az ami mellett Karrier is és én is "harcolunk".

"értsd úgy, hogy gyakorta az egyenruhások egymás mellett vannak, de nem együtt, nem köszönnek egymásnak, stb."
Igen ez a nagy létszám miatt sajnos így van. Ez ellen lehet hogy értelme lenne küzdeni. Sőt...

" Nem érdekel, hogy ki mit hány mondatban tud/akar leírni."
Ha nem érdekelne, nem reagálnál rá.

"Vagy érts velem egyet, vagy vitázz, de ne minősíts."
Egyetértek néhány dologban, mert vannak közös gondolataink. Vitázni ismét nincs értelme mert veled értelmetlen. Több fórumon több barátod, és kevésbé barátod bizonyította már hogy értelmetlen vitázni mert addig ütöd a vasat amíg minden vita partnered ki nem száll a vitából.
Másrészt rájöttem hogy ez a fórum nem a viták színtere kellene legyen. Volt kb egy hónapja egy időszak mikor sztorizgatás és egybek ment... visszatért a jókedv, a vidámság. Én nem akarok a barátaim közt is csak észosztást, vitázást és bizonygatást olvasni.

"Két dolog miatt: 1. náladnál némileg idősebb vagyok, 2. náladnál némileg többet tettem, +1. megtalálod a balektízparancsolat elején."
Értem, akkor viszont elég ha blogot indítasz.

"Abban is biztos vagyok, hogy ha többet beszélnénk, vitáznánk (ez csak felkészült partnerek között megy) a közös ügyünkről, akkor sokkal előrébb tartanánk."
Nincs miről beszéljünk. Te ragaszkodsz ahhoz hogy az aktív diákok azt csinálják amit mondasz, én meg elengedem a kezük és megteszem amit jónak látok a saját környezetemben. A környezetem nem egyenlő a selmeci diákság egészével. Nevelem, okítom azt aki igényli. Kapnak fejmosást a balekjaim és meg is fogadják. Néha elküldenek a halálfaszára mert elegük van hogy csak baszogatom őket, de végül megértik és betartják. Sőt máskor ők jönnek tanácsér.

"Te hova sorolod magad és magad fajtát?"
A magamfajta az aki elmondhatja hogy tartalmas diákélete volt mert ameddig és amit tett az boldogsággal, élményekkel, barátokkal telt el. Tróger voltam egész addig amíg nem lettem szellem a főiskolán. Amíg egy gólyatábor után úgy mentem végig az F és az I épület között hogy nem köszöntek rám 6-7en... azóta úgy érzem hogy elmúlt a diákélet és itt az ideje a nagybetűsnek. Visszajárok és még manapság is sok ismerősöm van, mégse érzem magam oda valónak. Más kihívások, más gondok.


"Ezen elvek mentén, hogy is várhatnánk el egy szellemi trógertől, hogy megértse a selmeci diákélet lényegét, a közös munka-közös szórakozás-közös sikerélmény-közös élet elvét."

Mi köze egyiknek a másikhoz? Mi köze a selmeci diákéletnek az időben végzéshez?


Nos ennyit akartam megjegyezni, továbbiakban igyekszem betartani veled szemben a balek 10 parancsolatot.

Jó szerencsét!

Kocsárdi Attila alias Antenna
Előzmény: öntőszacsa (7516)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7517

Jó szerencsét!

 

Te meg azt értsd meg, hogy a magadfajta reformer gondolatai közvetve támogatják a nem oly régen megesett "Hello Kitty!" szakestélyt.

Nem lehet mindent arra fogni, hogy szabadon reformálható! Igenis vannak alapvető szabályok, amelyekhez ragaszkodni kell. Ilyen például a határidők betartásának igénye, ilyen a selmeci gondolatokhoz méltatlan dolgok elutasítása.

Az általad említett személyek nem alapjaiból forgatták ki az ügyünket, hanem hozzátettek, például a magyar műszaki nyelvet, romantikus novellákat stb.

De a szakestélyen részegen visítozó nagyestélyis libák igenis ártanak a selmeci ügynek, csakúgy, mint az a könyvtárat ismerő ember, aki álszerénysége miatt kvázi eltitkolja a rendelkezésére álló információkat (legyen az egyenruha, vagy bármi más). Ugyanígy árt az ügynek az a bizonyos Deklaráció, hiszen olyan iskola (DF), aki valóban szellemi örököse az Akadémiának kimaradt belőle, olyan akinek semmi köze az ügyhöz (kassai egyetem) meg aláírta. Tudom, nagy dolgok ezek és nem is biztos, hoyg minden része ránk tartozik, de mégis szöget kell, hogy üssön a fejünkben. A rektor példaként említette, hogy a 60-70-es években a németajkú diákok eljártak hozzájuk újra tanulni a bányász szokásokat, mert megőriztük. Ma mit látnának? Egymásnak nem köszönő részeg diákokat, rózsaszínkupás Helló Kitty! szakestélyt, mindenmindegy firmácskákat? Esetleg látnának olyat is, amit Csavargó akart megcsinálniu, ha hagyjuk neki, jelesül a vetélkedő egyik feladata megoldása gyanánt simán porba tette volna a waldenjét, mondván önfeláldozó. Szerintem meg az egyenruháját nem tisztelő. Ugye micsoda különbség a megítélésben. Te melyikkel értesz egyet?

 

Szacsa

Előzmény: karrier (7514)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7516

Jó szerencsét!

 

Bányászkislány: mi alapján mondod magadról, hogy Firma? Mert részt vettél egy Frimaavató szakestélyen (a megnevezés is bicskanyitogató), vagy mert elég időt töltöttél az egyetem falai között, vagy mert alkottál valami maradandót a selmeci diákéletben?

 

A kívülálló (értsd már végzett) számára az SDN résztvevői a többség, mert ők mutatják magukat, ők nyilatkoznak. Aki nem nyilatkozik, az olyan, mintha nem is lenne. Ám, ha ők (SDN résztvevők) nem a többség véleményét képviselik, akkor sincs baj. A többség csinálja, ahogy akarja, attól mi még szintén csinálhatunk, amit akarunk. Az más kérdés, hogy kik az emberöltőkön átívelő zászlóvivők. Kik alkotnak felelősséggel olyat, amit évtizedek múltán is be lehet mutatni.

Ha már ilyen karakán módon kiállsz a véleményedért, akkor áruld el nekem légy szíves, hogy a bányászok miért nem indítottak évek óta Cantus versenyen senkit. A szavaidból azt vélem, hogy te a többség hangja szerint szólsz, így nyílván tudsz erre válaszolni.

 

Szerintem sokkal inkább arról beszélhetünk, hogy a mai reformkényszeres világban nehezen elfogadható az ódivatúság, a konzervatívizmus. Sokkal kényelmesebb hetykén megmagyarázni a történteket, mint igazodni valami ősi eszméhez.

 

Üdítő volt látni, hogy Miskolcon jelenleg mennyi baráti és asztaltársaság létezik. Mondjuk ez önmagában még nem biztos, hogy jó; ami értékessé teszi, hogy van bevallott céljuk. Van, amelyik a heti mulatozások miatt jött létre, de van olyan is, amelyik a dalkincs gondozását tűzte ki célul, másik a magyar borok megismerését és népszerűsítését. A szememben ők értékesebb diákéletet élnek, mint azok, akik pókereznek, whiskyt isznak és részegen, egyenruhában hőbörögnek a diszkóban.

 

Tudom, hogy minden korban voltak ilyenek is, olyanok is. Az arány azonban nem ilyen volt korábban. Már én is látom, hogy a létszám és a lehetőségek miatt mennyit veszített az összetartozás fényéből a selmeci diákélet (értsd úgy, hogy gyakorta az egyenruhások egymás mellett vannak, de nem együtt, nem köszönnek egymásnak, stb.). Viszont abban is biztos vagyok, hogy kitartó munkával meg tudunk valamit őrizni a mondanivalóból, az élethosszig tartó összetartozásból és a különbséglátó elvekből. A különbséglátás alatt nem a kirekesztést értem, de igenis figyelmet kell szentelni a semmitmondó, károkozó gondolatok, mindenmindegy elvek kiszűrésének.

 

Szacsa

 

ui: Antenna! Nem érdekel, hogy ki mit hány mondatban tud/akar leírni. Kérlek ne szabd meg és főleg ne minősítsd a hozzászólásaimat. Vagy érts velem egyet, vagy vitázz, de ne minősíts. Két dolog miatt: 1. náladnál némileg idősebb vagyok, 2. náladnál némileg többet tettem, +1. megtalálod a balektízparancsolat elején.

Abban is biztos vagyok, hogy ha többet beszélnénk, vitáznánk (ez csak felkészült partnerek között megy) a közös ügyünkről, akkor sokkal előrébb tartanánk. Van egy olyan érzésem, hogy az értékek megőrzésével és megszolgálásával vissazfordíthatnánk a DF rektorának azon véleményét, miszerint "Nem tudok azonosulni azzal a diákélettel, ahol parancsszóras isznak, és mindenki részeg. Úgy támoigatom, hogy nem ellenzem."

A ME rektora nyitó beszédében elmondta, hogy ideje példát venni az akadémia alapítoiról, akik az akkori válságra az iskolaalapítást adták válaszul. Amíg manapság a gazdasági és morális válságra mi az acsarkodást, a féltékenységet, a bárgyú mosolygást, a nem törődömséget, a álszentséget, az álszerénységet adjuk válaszul. Egyetértek a rektorral, valóban ideje cselekedni, de az nem megy úgy, hogy egymást magára hagyjuk. A megjelent gépész dékánhelyettes elmondta, hogy nagyon nem ért egyet azokkal a diákokkal, akik húzzák-halasztják a tanulmányokat. Ő ezt úgy látja, hogy az iskolában minden fontosabb, mint a tanulás és az alkotás. Te hova sorolod magad és magad fajtát? Ezen elvek mentén, hogy is várhatnánk el egy szellemi trógertől, hogy megértse a selmeci diákélet lényegét, a közös munka-közös szórakozás-közös sikerélmény-közös élet elvét.

Antenna Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7515
Jaj Dawe, ez könnyű volt...
A Burschenschaft első elnöke volt 1858-ban.
Ezt még Baján mondtad. :)

egyébként:
http://www.tar.hu/dawe/



Csinálj játékot!!!! Kvízt akarok!


Antenna
Előzmény: karrier (7514)
karrier Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7514
:) Nem panaszkodtam, csak elmeséltem egy történetet, ami nemrég megtörtént velem. Egyáltalán nem érdekel, hogy és nem is fontos, hogy ott legyek (még ha kissé fájt is az elején), hiszen nagyon ügyesen megoldják a dolgot nélkülem is.

"Véleményem szerint a Selmeci Diákéletet nem lehet reformerként megélni, hiszen a hagyományőrzés az alapvetően konzervatív dolog."

Ez az amivel sohasem fogok és nem is tudok egyetérteni. És ez az álításod, amire mindent alapozva felépítesz egy légvárat HAMIS. Ezt szeretném megmutatni neked már évek óta, csak soha sem veszed észre.
Ha ez a mondat igaz volna, akkor ma németül énekelnénk, német nótákat, német diákszokásokat majmolnánk. És Deutsche Gesellschaft im Schemnitz-nek (Oedenburg-nak) hívnák, vagy akárminek ami előtte volt, a komplett diáktársaságot. Valamint szerdán és szombaton kötelezően sört vedelnénk. Nem volnának erdészek, kohászok, faiparosok, és a többi...
Szerény véleményem szerint.
Hol van már Péch Antal, Splény Béla, Dávid Béla, Zivuska Jenő, Vörös Ferenc, Tassonyi Ernő, Szitnyai Zoltán, Ruzsinszky László, ... ? (Hogy csak a legismertebbeket említsem) Mind mertek mást akarni, másnak lenni. Reformerek voltak, ma a diákhagyomány és a szakma amit szerettek, dicsfénnyel övezi fel fejüket. A reformerekét.
És ki tudja ma, ki volt Herchenröther Albert??? Nagyjából senki. Pedig konzervatív volt, ragaszkodott az elveihez, a hagyományaihoz. Ennyit a konzervativizmusról.
(a kérdés komoly, hogy egy kicsit tanuljunk is, ki volt Herchenröther Albert?)

Ne legyünk ennyire sarkosak! Próbáljuk meg azt mondani, hogy szeretjük a diákhagyományokat és teszünk is érte, de ne akarjuk már kisajátítani azokat.

Jó szerencsét!

Karrier
Előzmény: öntőszacsa (7508)
Antenna Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7513
Jó szerencsét!

Bányászkislány: Úgy érted, egy balek?! :D:D

Szacsa: nincs azzal baj hogy csinálni akarják, csinálják is! Építenek... Csak a 400 soros komented vicces ismét... más ezt leírja kb fél mondatban. Mindegy, neked van energiád a szónokláshoz.

Más: Visszaolvastam belelapozgatós szinten egy kicsit a fórumot. Jó kis nosztalgia, hogy milyen vidámság és hangulat volt itt ebben a mini társadalomban régen. Szerintem érdemes. Vajon miért tűntek el a régi "arcok" innen?

Antenna
Előzmény: bányászkislány (7512)
bányászkislány Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7512
Jó Szerencsét!


Szacsa, azt az egyet azért ne felejtsd el, hogy akik az SDN-en részt vettek nem a többség! Akik ott voltak az egy nagy "klikk" a diákok társadalmában és nem feltétlenül az ő álláspontjuk képviseli a többséget!Sőt......

üdv
egy Firma aki nem vett részt az SDN-en és másképp vélekedik
Előzmény: öntőszacsa (7511)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7511

Jó szerencsét!

 

Zeller: ha jelentkezik a balek, felvesszük veled a kapcsolatot.

 

Antenna! A közös munka, gondolkodás igényének megfogalmazása szerintem pozitív. Bizalmat, jövőképet, közösségvállalást mutat. Meg lehet magyarázni ennek az ellenkezőjét is, ahogy Karrier barátod felvetetésére meg is tetted.

 

Különösebben nem zavar, amit mondasz. Nem zavar, mert a hétvégén megbizonyosodtam arról, hogy a selmeci hagyományokat komolyan gondoló diákok nem veletek értenek egyet. Láttam egy olyan kedvező összképet, amely azt mutatja, hogy igény van a tenni tudó és akaró idősebbek véleményére és kezdeményezésére.

 

 

Szacsa

ZE Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7510
Jó Szerencsét!

A '88-'94 közötti időszakból van néhány (tucatnyi) korsóm, köztük szép számmal szalag- és kupaavató szakestre készült példányok is, úgyhogy ha valaki tudja, hozzám is nyugodtan irányíthatja a leendő kollégát. Nyomdai árak megkérdezése, illetve a kalkuláció elolvasása előtt persze célszerű lesz leülni, az egyszer biztos...


Zeller a. TurmXgép
Előzmény: öntőszacsa (7508)
Antenna Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7509
Karrier: Ezek szerint a balekok megoldották nélküled is... ergo életképesek... ergo jó nevelést kaptak. Ha meg annyira menni akartál volna úgyis megtudtad volna hogy van tanszék.

Szacsa: úgy hiányzott már ez a pozitív hozzáállás. Nem is tudtam miért nem tudok kezdeni magammal semmit a múlt héten.


Antenna

Előzmény: karrier (7507)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7508

Jó szerencsét!

 

Látod Karrier, ha nagyobb részt vállalnál a diákéletből még így filiszterként is, akkor szólnának. Úgy tűnik, hogy nem érdekel a kérdés, csak mint utólagos panasz.

 

 

SDN-en kiderült számomra, hogy a diákság értelmes része igenis igényli, hogy mi idősebbek valós közösséget vállaljunk velük, akár kezdeményezőként is. Van köztük olyan, aki az első néhány mondatot elutasítással fogadja, de kellő kitartással megértethettetjük és elfogadhattatjuk vele a Selmeci Diákélet azon alapértékeit, alapgondolatait, amelyekhez minden körülmények között ragaszkodni kell. Persze csak akkor, ha mi magunk is konzervatívan állunk a Selmeci Diákélethez. Véleményem szerint a Selmeci Diákéletet nem lehet reformerként megélni, hiszen a hagyományőrzés az alapvetően konzervatív dolog.

 

Felmerült egy két érdekes kérdés, például az egyik miskolci gépész balek (most már Valétabizotsági tag) a fejébe vette, hogy az 1988. utáni szalagavatós kupákról készült fényképeket összegyűjtené és egy könyv formájában kiadná. Esettanulmány lehet az ügyből az alábbiak szerint:

- Az ötlet maga jó, de arra a kérdésemre, hogy miből kívánja az előfinanszírozást megoldani, és körülbelül mekkora összegről beszélhetünk, csak csodálkozó tekintetet kaptam válaszul. Úgy gondolom, hogy a balek nevelést akkor hajtjuk végre teljes mértékben, ha megtanítjuk a balekoknak azt, hogy csak akkor szabad igazán fontos dolgokban nyílvánosság előtt nyilatkozni, ha minden részletet átgondoltunk, kidolgoztunk. Legalább egy kezdeti vitaanyag szintjére. Mivel a diákság nagy része (nincs a homlokára írva, hogy melyik tudja és melyik nem) nem így gondolkodik, nekünk tapasztaltabbaknak kéretlenül kell erről beszélni. Amelyik diák az ilyesfajta közeledést elutasítja, más módon kell közelítenünk, hiszen, ha már "kerítésen belül" került, próbálják meg úgy itt tartani, hogy nem csak úgy van a világban, hanem az idejét értelmesen tölti el. Ezeket a gondolatokat, igaz más szavakkal, Dr. Jakab Endre gépész dékánhelyettes és Dr. Patkó Gyula ME Rektor is megfogalmazta. Az ő szavaik szerint alkotni és dolgozni kell. Az alkotás nem feltétlenül valamilyen kézzel fogható tárgy elkészítését jelenti, lehet az egyéb szellemi érték is. Abban azt hiszem egyet kell értenünk, hogy valós értéket alkotni csak jól átgondolt módon lehet. Kár lenne a jó ötleteket veszni hagyni azzal, hogy a kitaláló, nem ismervén a helyes módot, kedvét veszti. Meggyőződésem, hogy ha a fent említett balek nem hozza szóba a könyv gondolatát és nem térünk ki a szükséges feltételekre, akkor rendkívül sok munkát beleölt volna, és nem lett volna semmi az ügyből, hiszen az esetlegesen elkészült "nyomdai alapanyag" kiadásának költségeire nem futotta volna a "tehetségből".

 

Jó szerencsét!

Szacsa

karrier Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7507
Jó szerencsét!

A múlt héten pénteken megkaptam, hogy lám nem voltam Alap klubbokon az előző félévben!
Aztán megkérdeztem, finoman, hogy és vajon a kisujjamból kellet volna kiszopnom, hogy mikor voltak a tanszékek? Legalább egy smst küldtek volna, hogy lesz.
Ja! Tényleg. - volt a válasz.

Már a balekok sem a régiek. :)
Előzmény: Antenna (7506)
Antenna Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7506
"Kihagyták a szaknévsorból?"

:)


Antenna
Előzmény: karrier (7504)
ZE Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7505
+1... :-( Családi program volt tervezve az ország másik felén, de az se jött össze... :-/
Előzmény: karrier (7504)
karrier Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7504
Oh! Idén is lemaradtam. :)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7503

Jó szerencsét!

 

Hétvégén kiderült számomra, hogy jóval többen olvassák ezta  fórumot, mint ahányan írnak.

 

Kinek milyen élményei, emlékei, benyomásai vannak a hétvégi SDN-ről?

 

Szacsa

Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.26 0 0 7502
Antenna megkaptad az emilemet?
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.21 0 0 7501
Jó persze az alap, hogy a Firmám az mindig a Firmám marad.
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.21 0 0 7500

jó szerencsét!

 

Filiszter=egyetmen, főiskolán kívüli. A többit Antenna leírta, helyesen.

 

Szacsa

Előzmény: Tőr a Szívbe (7498)
Antenna Creative Commons License 2009.04.20 0 0 7499
Jó szerencsét!

Firma leszel továbbra is a balekjaidnak, és balek a Firmáidnak. Az iskola falán belül vagy kívül!


Antenna
Előzmény: Tőr a Szívbe (7498)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.20 0 0 7498
Jó Szerencsét!


Lenne egy kérdésem, ami nem tisztázódott bennem, ez pedig a filiszterré válás kérdésköre. Ugye, ha valaki elvalétál, elhagyja az egyetemet, akkor az filiszterré válik, de az egyben Firma is, vagy amint búcsút int az iskolának úgy elveszti csodálatos jelzőit is?
Antenna Creative Commons License 2009.04.19 0 0 7497
Tévedés!

Rosszul emlékeztem.
Bianka nem az időre volt kíváncsi hanem azt találta hülyeségnek hogy ki van írva mikor mennek a vonatok, de nincs mellettük óra.

Antenna
Antenna Creative Commons License 2009.04.18 0 0 7496
Ej kicsilány... azzal bezzeg nem dicsekszel mennyire jó a szemed.
Vártunk egy 3. emberkét hogy elindulhassunk végre Újvárosba. Várakoztunk a kocsiban, várakoztunk a friss levegőn, várakoztunk benn a váróban...
Bianka kissé már idegesen:
- Mennyi az idő?
Elnézek a válla mellett kicsit fel a falra arra a kb 20 méter átmérőjű órára, majd szólásra nyitottam volna a szám, de ő persze megelőzött.
Hetykén, lekezelően és teljesen magabiztosan:
- Nyugi.... (hatás szünet hogy még hülyébbnek nézhessen) már néztem... ott nincs óra.
Majd kicsit még le is hunyta a szemét hogy nyomatékosítson, majd kiélvezve a pillanatot várta a válaszom.
Mikor én vissza néztem az órára akkor elbizonytalanodott.
Vigyor.
-Ja, az az előbb még nem volt ott... tényleg megnéztem.

Egyébként Biankán a gruben kb olyan mint egy űrhajóson a szkafander... :)

Antenna
Előzmény: bányászkislány (7493)
Antenna Creative Commons License 2009.04.18 0 0 7495
Hja... én tegnap előtt a rendszámomat hagytam el a kocsimosóban... hülyének is néztek és harsányan kinevettek mikor kijöttem a kútról.

Nedves est. Kenu túrán egy homok padon tartottunk nedves estet... annyira belemélyedtünk hogy elfelejtette a szakács hogy a bográcsban fő a bab... majd sül... majd már mindegy. Bár a bab nagyon sikeres lett, mondjuk szerintem ennek nagyon nagy oka volt az elfogyasztott alkohol mennyiség. :)
Előzmény: Tőr a Szívbe (7494)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.18 0 0 7494
Jó Szerencsét!

Tegnap ünnepeltük meg egy kedves bursch cimboránkat szülinapja alkalmából. Az ünneplés olyan jól sikerült, hogy elhagytam kedves daloskönyvemet. Az Avasi Borházból lemásztunk a Szinva-teraszra, ahol elhatároztuk tartunk hárman:D egy nedvesestet, ami sajnos meglehetősen rövidre sikerült, mivel a megválasztott elnök nem volt hajlandó felemelni a fejét a szabadtéri padról. Valószínűleg, hogy jelen leszek még pár nedvesesten, de bátran ki merem jelenteni, hogy ez volt, illetve lesz a legrövidebb.

Talán még visszakapom a könyvemet, mert sok ismerős volt a Borházban és a tulaj is nagyon rendes fickó. Remélem...


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!