Hiányoltam egy olyan topicot, ahol vasúti fényjelzőkről szerepelnek képek - ezért hát nyitottam egyet. :-) Jöhetnek ide fotók mindenféle elő- és fő-, ismétlő- és tolatójelzőről: a lényeg, hogy ne ábrák, hanem valódi képek legyenek, és minél több különféle jelzésképet láthassunk rajtuk. :-)
Amúgy most a V III. új jelzője magasabb a réginél.
VII. ! A VIII.-nak csak egy nembiztosított tolatásjelzője van a kezdőponti végén és az átalakítások után (hú, de várjuk már!) törpetolijelző lesz mind a két végén! :-)
Hopp mintha az elmúlt héten összement volna ez a jelző...;-) Lehet rájöttek az elb@szásra és cseréltek!? Amúgy most a V III. új jelzője magasabb a réginél.
Kampózár nincs, de másfajta csúcssínrögzítő megoldás van: egy érdekes, fecskefarkas. Másik topikból, illetve biztber szakitól hallottam, hogy a 70-es években került ilyen hozzánk, francia(?) eredetű. Biztonsági betét nem szerelhető rá, igaz, mivel rugós váltó, a felvágás se probléma :-).
Így van, hidraulikus hajtóművel van felszerelve, amely biztosítja a végállásban rögzítést a vonatközlekedés alatt (a kampózár helyett), illetve eléri, hogy a gyök felől a váltót "felvágó" vonat alatt ne csapkodjon vissza a csúcssín minden tengely után (ellentétben a hagyományos, rugós megoldással).
>Ez ma nem így volt. A Diósjenő felé közlekedő vonat valóban a következő jelzés mellett járt ki (ez a Diósjenő felőli bejárat):
Nyílván csak az egyik irányba vezérelnek ki szabadot - mindkettő felé kicsit durva lenne. A szabad jelző irányából érkező vonat szermélyzete fogja beengedni a megálj felől érkező vonatot, majd újra szabadot vezérel abba az irányba, ahonnan a következő vonat várható - de természetesen amellett a szabad jelző mellett ki fog haladni egy vonat előtte.