egyebkent en 2 naponta csinalok egy tepsi muffint.
itt; http://www.muffin-paradies.de/ talaltam egy alapreceptet amihez a legkulonbozobb dolgokat raktam hozza es mindig sikerul! csak elvenni nem szabad semmit, hozzarakni lehet.
ha nagyon tulzasba viszem a plusz anyagokat akkor teszek hozza meg egy tojast.
off
lanyok,ennel csak en vagyok jobban meglepödve,azt hittem csak nalam nem latszik
Ha a jelszommal bejelentkezek,akkor latom,de akkor is furmanyos modon.
A yahoo tenyleg nem szokott ilyeneket csinalni,foggalmam sincs mi törtenhetett.
Kreativtücsök! hogy ne furdalja az oldalad a kivancsisag,küldök egy mail-t.
Egyebkent eppen egy honlap keszitesen vagyok,mert ez az album gyakorlatilag tele van.
Zitka! volt 22.kerületi voltam :)
on
Sajnos tegnap este én se láttam. :-(((( Csak üres albumokat. Csodálkozom, mert a yahoo nem szokott ilyesmit művelni.... A múltkor még gátlástalanul kukkoltam :-), de tegnap többszöri próbálkozásra sem sikerült.
Köszönöm az elismerest! :)
Megnezted a szülinapi muffindiszitö tarsasagot? A születesnap alatt talalhatod meg,tegnap követtek el a lyanyok muffinjaik ellen :)
Etelfestekkel beszineztem porcukrot es azt folyattak a muffinokra,majd "gyönyörüen" feldiszitettek mindenfele cukorkakkal.
Na igen,több cukorka landolt a szajacskakba,mint a muffinokra.
Köszi, sera, megtaláltam! :-) Nagyon ínycsiklandóan néznek ki... Nem baj, ha kicsik, csak sok legyen belőlük! :-))))
OFF: belekukkantottam a többi albumodba is, óriási gratula! :-) Fantasztikusan ügyes vagy, látom, nemcsak a konyhában tündérkedsz. :-)
Az adatoknal leledzik a keptaramban valahol a sütes/fözes albumban.
Eleg kicsiknek latszodnak a muffinkak,olyan 7 eves szajakra vannak meretezve,szoval egy talcan lathato 24 db ilyen-olyan diszitesü.
De hogy felevenitsem muffinsütesi gyakorlatomat,holnap megint muffint sütök!
Ugyanis holnap meg idejönnek a kutyahaziak es muffin a nyerö!
Most kene egy harmadik variacio ill. egy negyedik,ötödiknek pedig biztos meggyeset csinalok!
Jujjuj! Lehet, hogy kitöröltem a küldött képet?? Modemes vagyok, és letöltés előtt egy kukkolóprogrammal :-) megnézem a pf-ot, és a spameket, ill. ahol nem látszik a feladó, könyörtelenül törlöm. bocs-bocs, nem szándékos volt. Mi a tárhelyed pontos címe?
Köszi! :-)
A répás egészen biztosan jó, én már többféle répás sütit ettem (muffint még nem), és mindegyik ízlett.
A barnacukor tényleg nagyon finom ízt ad a legtöbb sütinek.
Muffintémában a legújabb ötletem a túrógombóc-muffin. :-))) Még csak elméleti szinten létezik, de a múltkor eszembe jutott, mi lenne, ha a túrógombócnak bekevert masszát muffintepsiben sütném meg... Szerintetek? :-)
Zitka!
küldtem at kepet vagy a taramban nezd meg.
Szerintem a repas volt a nagyon asz, a mandula is elhagyhato belöle.
Egyebkent minden muffinos receptemben kicsereltem eddig a kristalycukrot barnacukorra es altalaban irot hasznalok tejföl helyett.
Atküldöm lollipop gyüjtemenyet is,amit összegyüjtött itt a topikon,de azt is inkabb holnap :)
A csokis/bananos az egy regi vagyam,sulisoknak az izlett nagyon,nekem kevesbe.
De azt a receptet egy muffinos könyvböl vettem.
sera, nekem "a lap nem megjeleníthető" jön be. :-( Pedig olyan kíváncsi lettem volna rá... Igaz, a lányaim már nagy lovak :-), a díszítést nem igénylik, csak a zabálást. :-))))
Recept volt már itt, vagy vmi újítás? Szabad kérni?
Elkeszültek a Szülinapi muffinok Vittem mar kifele az autohoz,aztan akkor jutott eszembe,hogy nincs rola kepes doku,usgyi be a gepert,majd vissza.
Szoval a felet megcsinaltam repasan a masik felet csokis/bananosan.
24-et küldtem 18 gyerekre,ebböl svajci oramüpontosaggal 6 visszajött,de az is inkabb a repasbol,ugy latszik jobban megy a csokis,de at lettek am razva,mert banant is raktam bele.
Kisüles utan a repas nekem az egeket verte es csodalkoztam,hogy miert olyan könnyü es finom,mire rajöttem,hogy a mandulareszeleket kihagytam belöle.
Amugy a repatortaba szoktam tenni mandulareszeleket.
A repas tetejere citromos cukormazat kentem majd raszortam apro szines cukrocskat,mig a csokis/bananost megkentem csokimazzal es ra ugynacsak ezeket az apro szines cukrot szortam.
Apropo,negy repasnal egyszerüen marcipanrepat tettem ra.
Egy itteni alap receptből indultam ki...
Az egyik felét meghagytam naturnak, a másik felét viszont felturbóztam kakaóval, meg csokidarabkákkal.
Már tudom, hogy az alap recept nem süteményesen édes... de azért így is ehető volt : )
Szilikonos formában sütöttem... és hát tényleg istentelen jó cucc : )
Amúgy az Auchanban lehet most akciósan 1000 ft-ért ilyen formát kapni... szerintem ennyi pénzt bőven megér : )
Sziasztok!
Ma delutanra kellene vinnie lanykamnak valamit a suliba,mert születesnapja lesz...mondom,a legjobb lenne a muffin.
A csalad altalanos kedvenc muffinja a savanyu gyümölcsös kivitelezesüek.
Van valami tapasztalatotok,hogy a gyerköcök köreben melyik muffancs volt a nyerö??
Kene recept is hozza,akar ketfele valtozat is.
Nagy szerencsemnek kene lennie,hogy egy oran belül valaszoljatok,mennek vasarolni!
Részletezem!
A kosárkák átmérője kb 1 cantival kisebb mint a sütőformák (SPAAR-ból való). Igaz, hogy süléskor kitöltötték a teljes formát, de eközben maxiból minik lettek (mármint alig centis szoknyácska maradt a sütik körül).
Ez normális? Vagy tudnom illett volna a formák méretét? Mindenesetre mosogatás lett a dologból Brrrrrrr..... :o(
Kis családomnak nagyon tecc a kisvirágos menta, de az már kevésbé, hogy a süti fele beleragadt a papirosba. Gondoltam, a tésztával van baj, mert az amitola féle mandarin II. tésztája elég laza. Ezúton ragadom meg az alkalmat, hogy hálát rebegjek a remek recipékért! KÖSZI!!!!
Egy kisérlet nem kisérlet, (meg aztán túl gyorsan el is fogyott:o), hamar sütöttem egy standard csokis-mogyorósat, de az is beleragadta magát.
Summázva: vagy minden kapszlira érvényesek a fentiek, vagy ócsó húsnak híg a leve, vagy én vagyok naaaagyon béna (a nemkívánt rész törlendő)
Szóval nem vagyok meggyőzve. De sebaj! Demokrácia van, vagymi! Mindenki süsse ahogy jólesik :o))))
Sziasztok!
Tegnap a Mammut2 emeleti konyhásboltjában láttam szép virágos muffinpapírt, 360 ft volt 100 db. Ez már nem olyan vészes, és olyan kis helyesek voltak. :-)
Minálunk csak a tepsiből kikapkodott süti dívik, a kutyának nem jut ideje gyönyörködni a szép papirosban. Ígyhát, a diszítőművészet iránti olthatatlan vonzalmam dacára kis családomnál okafogyott a szép kapszli :oD
Ami a teflon tepsit illeti: aláírom! nem ragad bele (mindíg), de! Mosogatás is van a velágon, azt pedig (mint már említettem volt: lusta vagyok) úúúúúútálom :o(
Kedves Zitka!
Mitöbb kiselejtezett kávéscsészében is remekül megsül, de az extremitásokat hagyjuk. Mellesleg az évi kismillió ma(u)ffinra eső költséghányad elhanyagolható :o)
Háááát... nem is tudom!? Ha a bécsi vonatjegy árát is hozzápakolom, mitagadás én megintcsak az ezres számkörben járok. Leider:o(