A topicot azért nyitottam, mert abszolut kezdő révén, most jött el az az idő életemben, amikor szükségem lenne hegesztői tudásra és gyakorlatra.
Ebből eredően az az ötletem támadt, hogy ezen a fórumon on-line tárgyalhatnánk a hegesztést érintő kérdéseket, ötleteket, mindenféle témákat.
taiwani gép , magukról csupa jókat írnak, elég drága ahhoz képest hogy kínai, de dobozán keresztül nézve korrektnek tűnik.Én vennék egy magyar trakis hetra CO gépet. Nincs semmi hókusz-pókusz de ez a cég már 40 éve bizonyít folyamatosan magyarországon, olcsó és van alkatrész hozzá ha véletlenül kellene. De haverom Péceli gépet vett, nincs honlapjuk de régi cég, és jó a gép.
A minőségi munka egyik alapkövetelménye, hogy az elektróda megfelelően ki legyen szárítva! Ha van dobozod az OK hoz, ott fel is van tüntetve a szárítási hőmérséklet, és (minimális) idő egyaránt.
invertrről megy a munka. Ennyire számitana a száritás? Megpróbálkozok akkor a száritással , hátha több sikerrel indulok. kemping rezsóra rakott fém hengerrel , mmegpróbálok valami száritót csinálni, mert sütőhöz nehezen jutok.
Az OK 55.00 nagyon jó pálca, de a te célodnak nem a le ideálisabb választás a 2,5 átmérő! Egyébként meg jól szárítsd ki, mert ellenkező esetben valóban nagyon "ragadós"....
Egy utánfutóra kell egy keretet csinálnom , amin a ponyva van. Teljesen egymáshoz vannak nyomva a végek. Ilyen elektródát kaptam ,ingyen és ezzel kell(ene) boldogulnom valahogy . De így mai nap csak foltozással telt. Mást simán megtudodk hegeszteni normálisan , ezzel meg csak taknyolok.
helo! Olyan kérdésem volna ,hogy ha csak 2,5 es eletródám van , hogyan tudnám meghegeszteni a zártszelvényt?? Ennek a fala kb 1,5mm. Próbáltam szakaszokba hegeszteni de kilyukad. Egyszerően nem marad az elektródából anyag a fémen csak szétfújja a leolvadt vasat az ív. Már 30 A alá mentem vele de akkor meg letapad, vagy teli van salakkal a varrat. Van egy ilyen (ok 55.00) doboz elektródám és nem akarok másikat venni.Mit csináljak , hogy csináljam ? Vagy a lehetetlent választottam?
bocs nem vágot aki nem látott még ilyet annak mondom hanem 1 specko pisztolya van ezeknek azt huztuk és már nem emlékszem de szerencsére ehhez is már csak 5-6 bar kellett nem ugy mint a régiekhez amik nagyon magas nyomáson üzemeltek (12-14bar)
igen én dolgoztam ERGUS plasma 707 -el nagyon baba 1 kis gép irgalmatlan pontos és ha jol emlekszem meg az inches anyagot is vagtuk vele de 2-6 mm kozott sorja mentes totalis tiszta szép vágatott kaptunk elöre megrajzolt filcet követve bármilyen formában :D és volt 1 olyan funkciója ami nagyon hasznossá tette aszem pilotarc a neve szoval a lényeg hogy inox rácsot tudtunk vele max pontossággal vágni mer a lyuknal nem volt ív a fémen igen és csak huztuk a vágot mintha nem lenne ott lyuk :D
Amikor Gys-t nyomtam, akkor is elmondtam előnyét, hátrányát . . . nem ajnároztam senkit, nem hurrogtam senkit . . . ezért vásárolnak most is tőlem Gáborom! :D
Még rá sem szitázzák, csak egy matrica. Különben meg a BLM magyarázata hihetetlenül egyszerű: B. Pisti; L. Csabi és Metal hungária. Erről van elnevezve a nagymúltú amerikai cég.:)
Olyan szöveged van, hogy ha a kiskutyámnak beadom, ott fordul fel helyben.:D A BLM gépekre valami olyasmi van rámatricázva, hogy Designed and Quality BLM Corp. USA. Na ez az, ami pont nem jelent semmit. Az, hogy hol gyártották, az piszkosul nincs feltüntetve. Na ez már sokat elmond a termék és a forgalomba hozó cég korrektségéről. A BLM Corp amerikai honlapját azért nem adhatod ki, mert ilyen cég nem létezik. Újra mondom: nincs szervizetek. Se kicsi, se nagy, semmilyen. Az, hogy valaki megkendácsolja nektek a gépet, ha nincs jobb dolga, az nem szerviz. Szerviz az, ha azt mondhatom például, hogy "ja, van szervizünk, a Majtényi Frigyes utca 15. alatt. A Rilon gépek különben faszák, én a magam részéről egyetlen darabbal kerültem kapcsolatba, ami problémás volt, be volt horpadva az előlapja. De hát ez legyen a Sáringer Kálmán bácsi problémája! Amikor még a másik cégnél dolgoztál, akkor is ezt mondtad a GYS gépekre, hogy ilyen szarok?:) Vagy akkor észvesztve próbáltad rálőcsölni az emberekre?
Hát én nap mint nap használok 160 - as BML- t, ami azért ár/ érték arányban tényleg jobb mint sok hasonló árkategóriájú inverter. Amit nem szeretek benne, hogy időnként - főleg elektródával - gondol egy merészet, és munka közben"fúj" egy keményet! Ez olyan jelenség mintha az gyújtó segéd rásegítene. Ezenkívül elég nehéz is, meg eszméletlen nagy a szélzajt produkál! Ezeket leszámítva, mint hegesztőgép nem rossz, de az otthoni TP1500 Froncsim nyomába sem léphet!!! :)))
Bocs,de a BLM-es gépek amerikai honlap címét még nem adhatom ki, mivel most vagyunk másfél évesek és csak két év után kapjuk meg a kizárólagosságot! Ugye ez megérthető!
Hogy 3 szervizes??? Igen, ahol gyengébb gépek vannak ott valóban kell a 3 szervizes! Nekünk is 4 hónapig Pesten dolgozott a szervizesünk de miután szinte nem volt munkája, mondtuk csinálja otthon nyugodtan a dolgát és igyekszünk külsős gépeket is felvenni! És pont a Gys az amivel rengeteg probléma van miután lejár a jótállása, elég sok hibásodik meg és drága a javítása! A Rilon meghibásodásáról többet majd egy fél év múlva! :-)
Nem kívánom a továbbiakban sem dícsérni a gépeinket, sem mentegetőzni! Inkább felajánlom, hogy ha valakinek gép kell, mivel a puding próbája az evés szívesen kiviszem tesztre bármelyiket, legyen ott bármilyen konkurencia! Jaaa és a mi gépeinkre van mondva, hogy kínai, holott nem az . . . amikor még a másik cégnél dolgoztam, akkor hoztuk be épp a Rilont, ami full kínai! Először csak nagy co gépeket! Aztán mivel a Gys-nek visszacsappant a forgalma a BLM-es gépek miatt is, hozták be Gys mellett a Rilon invertereket! Aki ilyet vesz lelke rajta! Egyébként 160 A-ig a legtöbb gép kint készül kínában, így a Gys is hiába francia, ott rakják össze! Ugyanígy a BLM is amerikai, de 160-ig ott rakják össze!
Mint említettem itt lezárom a márkák összehasonlítását! Aki igényli, szívesen viszek ki gépet tesztre! Ez a topik azért van, hogy segítsük egymást, nem pedig azért, hogy a tüzet szítsa!
MIG hegesztő vásárlása előtt állok és szükségem lenne egy kis segítségre,hogy ne vegyek rosszat/drágát/feleslegeset.
Amire használnám:
98%-ban személyautó karosszéria javítgatása, alakítása, 1-1 lemezfül felvarrása, tartókonzolok kiegészítése,kipufogók összeállítása, stb. Szerelőműhelybe kell, de nem a lakatos munka a fő profil. A lényeg az,hogy ritkán kell, de amikor kell,akkor jó legyen, megbízható, jól szabályozható, szép varratok szülessenek (ez persze nem csak a gépen múlik:))
Milyen gyártmányút ajánlotok? Most pl. van kilátásban egy USR MIG 170/R gép,de aggaszt,hogy nem találok róla semmi infót.
Az ESAB gép a döglött, gázadagolója nem akar működni. Ha az ajtónbemegyünk, jobboldalt a harmadik. Ezzel sikerült tavasszal marhulni egy kicsit: sörös- és konzervdoboz. hegesztése. 5 ampernél nem olvadt az anyag, 7-nél már átégett :-).
A régi gépeknek tavaly nekiestünk, a Hobartot be is indítottuk. Meglepően csendes, bevont elektródával szépen lehet vele dolgozni. A huzaladagolóját kell még összetenni.
oksa lesz ékezet csak lusta disznó vagyok mivel hozzá szoktam az angolhoz... sarga gép ? az az esab a balól második kabinban? azt lattam az komoly acdc gép csak bevonatot tud most? gáz adagolási problémai vannak vagy elektronikai (még csak villanykari gólya vagyok, de már lattam boncolt fronius-t és gysmit ha tudok valamiben segítek) pl Dobránszky proffal beszéltem, hogy szivesen segítenék a régi gépek felújításában.