Köszönöm a megértést, jó tudni, hogy mégsem vagyok őrült. A család szerint már mutatkoznak a "jelek". A könyöklőre rákérdeztem már az elején, akkor még sejtelmesen azt mondták, hogy később megvásárolható lesz hozzá. Egyébként a régebbi kia modellekhez van ilyen elem, szerintem eredeti alkatrész. A Fr.béni webshopban található egy két cucc. Találtam érdekes dolgokat és nevetségeset is.
Az oldalvédő csíkot én kértem, szerintem is hasznos, kisebb "malőrök" esetén talán megvédik az autót.
Maximálisan megértem az érzéseidet! Nemkem is óriási önuralomra van szükségem ahhoz,hogy ne rohanjak a szalonba,és rendeljem meg az autót! De csak azért is kivárok valami jó akciót:-) Az oldalvédő csíkot ne becsüld le,mert rengeteget lehet vele spórolni, nagyon hasznos dolog én is fogok venni! A könyöklőt szerintem meg lehet oldani, én a helyedben még kipréselném a kereskedésből!!!
Nem veszem sértésnek, kívülről én is így látnám, ezért írtam ,hogy lehet nevetni! :-) Nekem (volt) fontos az autó, de biztos szeretnek, hogy megvettem. :-)))) Kis gondolkozás után úgy éreztem az rosszabb lenne, ha csak március végén lenne autóm. Átnézem "rendesen", nem találtam hibát a Drágában.
Összetapogatott szalonautót megveszel alku nélkül listaáron. Ilyen ideális vásárló csak a mesében van. Biztos nagyon örülnek neked a kereskedésben. :-)
Nem sértésnek szántam, ezt most muszáj volt leírnom. :-)
Én is ezt a színt rendeltem, igaz, 1.6CRDI EX-ben... de ettől még, ha esetleg lesz lehetőséged fotókat csinálni az autóról, neadjisten még napsütésben is tudnál készíteni, akkor igencsak respektálnám... nekem még várnom kell márciusig...
Szia Tettestárs! Köszönöm szépen a jókívánságot! Remélem, hogy sok örömöm (is) lesz benne, egyenlőre csak az őrület van!!! :-)))Az autó: 1,4-es benzines Lx felszereltséggel, a már emlegetett pewter beige színben:-))) Belül fekete. Tudom, hogy nevetségesen hangzik, de nem tudtam alkudni, nem is vagyok az a típus. Ami már tényleg "hihetetlen" benne, hogy egy szalonautót hozok el. A dolog úgy kezdődött, hogy elhatároztam az autócserét, először a netet bújtam, (rio ügyben)majd a nyílt hétvégén benéztem egy kia szalonba. A rio is tetszett, másnapra meg is beszéltünk egy tesztvezetést, de következő napon már úgy érkeztem hogy cee'd lesz belőle. Meg is rendeltem, rendszer hiba miatt nem tudták megmondani, hogy mikor vehetem át március 31 volt a max. határidő. Az addigi autómat két nap alatt eladtam, telefonon érdeklödtem, hogy mégis mire számíthatok, mikor lesz autóm,akkor ajánlották fel, hogy a szalonban lévő, a rendelésemmel teljesen megegyező autót odaadnák. Akkor eldőlt minden. Szerintem a gyermeki újjongás, az, hogy nekem sürgős és "hülye nő" vagyok látszott rajtam rögtön. Azt mondták új modell, még nincsenek akciók stb.stb. Viszont kapok oldalvédő csíkot rá. :-))) NNna, mindegy lehet röhögni. Én nem bánom, nagyon várom már!!!! Másnak sikerült? Mármint olcsóbban hozzájutni? Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a közben bejelentett csomagokat utólag be lehet-e szerezni. Hülyeség, de egy könyöklőt nagyon szeretnék. :-)))
Gratula az autóhoz!!! Kívánom, hogy sok örömöd legyen benne!Írj pár részletet! Moci,szín,felszereltség,sikerült-e alkudni stb... Aludni meg aludj, mert mire megjön nem fogod tudni vezetni az álmosságtól :-))
Én "csak" egy álmodozó vagyok, aki mindíg kocsit akar venni, és cserélni, de a realitás az, hogy még legalább 3 évig a mostani 1,6 16V swift sedanomat kell használnom (nem a kocsi hitele miatt, hanem józan gazdasági megfontolásból)
NNo amiért idejöttem, az csak annyi, hogy gratuláljak a KIA-nak ehhez az autóhoz, és elmondjam, hogy kb két éve egyetlen autót tudtam elképzelni a mostani swit helyett (egy Lianát) de most megtört a jég, és végre látok alternativát!
Nagy automata mániás vagyok, ezért kérdezném az alábbit:
Az 1,6-os benzines verziót lehet automatával kapni? Illetve, ha igen, akkor ez "rendes" bolygóműves-hidraulikus nyomatékváltós automata (bízom benn) vagy csak robotizált kéziváltó? (azt nem szeretném)
Azért nem szeretném a dieselt, mert évi kb 40e km-t megyek, és félek, hogy a modern dieselek nem nagyon bírják azt a kb 3-400e km-t, amire én tervezni szoktam az autóimat. Másrészt egyenlőre LPG párti vagyok (110Ft/l áron tankolom)
A legutolsó tankolás óta csak városban mentem eddig 400 km-t normál közlekedéssel, néha egy két erőteljesebb gyorsulással.Fedcomp szerinti átlagfogyi 6.1 liter. Szóval kimentem kicsit a pályára és egy rövid 3-4 km-es szakaszon megnyomtam 5.-ben olyan 4000-es fordszámig.Óra szerint 185-ig gyorsult aztán "hőőőőőhe" szépen visszalassultam.Nagyon bruál lesz ez hiszen a piros tartomány a forszámmérőben olyan 4600-4700-nál kezdődik.Gyárilag 188 a vége, persze most lehet megint azzal jönni, hogy az óra csal stb., de szerintem simán belepörög majd ez a 200-ba, ha valakinek van gusztusa rá hogy eddig nyomja. Ja egyébként ekkor néhány percre felugrott a fedcomp szerinti átlag 6.2-re aztán visszament 6.1-re.Hangsúlyozom ez kizárólag városi fogyasztás eddig, 400 km után, most van pont féláláson a mutató.Úgy veszem észre a Ceed órája egyébként egyenletesebben mutatja az üzemanyagfogyást, szemben a Rióval, aminek volt úgy hogy teletankolás után 200 km-t megtéve mozdult csak meg a mutató, aztán az 1/2-ed állást elérve gyorsan "zuhant".
Lesz még több is. A Fiat az új Bravóra is 5 évet fog adni. Más kérdés, hogy a Fiat Magyarország itthon mennyit, mivel kint már idáig is 3 év a gari az összes Fiat modellre csak itthon nem. Ez számomra azt jelenti, hogy nem igazán biznak a saját maguk által forgalmazott márkában sem....
Én is többet vártam.Mondhattak volna több infót.Viszont ha valaki új autó vásárlása előtt áll és nézte,biztos meg fogja nézni élőben is egy kereskedésben.Kislányom is nézte velem,majd közölte,hogy ilyet vegyünk neki,de én is használhatom amíg nincs jogsija.5 éves lesz,tehát van időm használni.Csak már mehetnék a kereskedésbe mint vásárló.Minden reggel ott megyek el előtte és csak sóvárgok utánna.Ami késik...
Szia Zotty! Köszi a segítséget, ezt már régebben én is megtaláltam ,csak nem tudom megnyitni... :-(( Valahol máshol esetleg? Nem emlékszel még pár helyre?
Meg ne felejtsük el, hogy 6000-ig elforgatható a moci (benyás), tehát ha öregesen 3000-nél felváltunk mindíg, messze nem a csúcson vagyunk. Ez a mai motorirányzat (nekem sajna), 16 V.
Azért számold bele, hogy manapság ebben a kategóriában 1.2 tonna körül van az üres tömeg. Korábban (pl. renó megane 1) alig volt több 1 tonnánál. Hasonló méretű kocsik között szétnézve ez a legerősebb alapmotor. Focust 80 lóval kapsz, Golfot 75-el.
Az autó igen tágas elöl,hátul (nem vagyok egy pille gyerek :) rendkívül massziv benyomást kelt,mintha egy betondarabból lenne öntve az egész,csöndes,finom.A menettulajdonságokat viszont sokkal fickósabbnak gondoltam :( ,valahogy gyengének tűnik az alapmotor ehez a kasztnihoz??