Keresés

Részletes keresés

lcoder Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10063
Ezzel együtt valóban nagyon jó lenne ha a dolgozó a teljes bérköltséget megkapná és utána saját maga fizetné a járulékokat és nem lenne ez a totál felesleges, a cuculizmusból visszamaradt, csak az adminisztrációt hizlaló munkáltató fizeti/dolgozó fizeti című baromság. Ez a munkáltatónak is plusz szívás, a munkavállaló meg soha nem tudhatja hogy be van-e jelentve TB-re.
Előzmény: padisah (10061)
lcoder Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10062
Akik mimimálbéres vállakozók voltak azok eddig is kifizették, sőt most jó eséllyel dupla TB-t fizetnek - már aki nem megy ettől csődbe.
Előzmény: padisah (10061)
padisah Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10061

Természetesen ezt úgy, hogy a mostani tb-járulékkal bruttósítják a béreket. Vagyis aki idáig fizette, nem tapasztal lényeges változást, csak amit a munkáltató fizetett helyette, azt most a munkáltató nekiadja, abból pedig ő maga kiválaszt egy biztosítót akinek átalányt fizet, vagy közvetlenül az orvosnak, a kórházban. Mind a kettőt alkalmazni kell egyszerre.

 

Akik viszont minimálbéres vállalkozóként futkároztak, azok most kénytelenek kifizetni legalább a saját eü költségeiket. Ez a lépés nagyot fehérítene a gazdaságon.

Előzmény: netizen (10060)
netizen Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10060
hát nemtom. azonnal motivatív, amint látod a szomszédot egy bagatell betegségbe belehalni. Deha nézem az átlagos 80 körüli magyar nettókat, abból nem lehet kikanyarítani havi 32 ezret. arról nemis beszélve hogy elég sokan, kb 3 millió evickél havi nettó 50 alatt (az adócsalók nélkül)
Előzmény: padisah (10058)
netizen Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10059
Nézd nájckingdom. az otópálya önmagában nem rossz, a baj az nálunk, hogy a gazdasági lehetőségek felett lett eröltetve. a 98-02 relációban épült kb 50km az amit alehetőségeink megengednek. a 02-06 relációban épült 200km már gazdaságilag nem ment. és ezt tetézte olyan, indokolotalanul szükségtelen technikai elemek beépítése, ami a km árat egy alagútfúrásokkal tarkított autópálya árszintjére emelte. Ha nincs benzin lehet még villanyautózni, lásd GM EV-1, ami normális menetdinamika mellett 150km-es hatósugárral rendelkezik. továbbá lehet az ótópályába indukciós betápot is tenni csak ez már rohadt drága. középtávon le kéne vágni kóka kezeit, mert a vasúti közlekedés lesz megoldható.

a felsőoktatásról már szóltam. ennek az országnak semminemű energia és nyersanyagbázisa nincs ahhoz, hogy komolyabb ipart futtasson. minden import. ami megy az az mezőgazd, ezzel letucc foglalni kb 800 ezer embert max. szorozzuk ezt fel nagyátlag 3-mal, az 2.5millió. bottom line 7.5 millió embernek vagy pusztulnia kell vagy csinálsz valahogy 2.5 millió eredendően nyersanyag és energia igénnyel nem rendelkező intellectual property ipart - amíg lehet. erre lenne jó a felsőoktatás. az ötlet nem rossz, ott lett elkúrva, hogy a piaci feedbacket kikapcsolták belőle.

halálbüntetés - értelmetlen. akik erre a sorsra jutnának mentálisan defektesek, a halálbüntetés semminemű elrettentő erővel nincs számukra. likvidálásuk egyedül a társadalom/közjó számára vethető fel, mint kivánatos(?). A magyar köztársaság nevében gyilkolászni tök felesleges, csináljunk inkább rabszolgaságot a halálbünti helyett, így nem kell az állam nevében gyilkolászni és a delikvens mégis hozzájárulhat a közjóhoz, bár nem fog fülni rá a foga.

A politikai pártok számára adódik egy játszótér, egyik sem fújhatja a passzátszelet a másikkal szemben. Mésrészt a társadalom időállandója kurvanagy, emberöltőkben mérhető, így hiába fújod a passzátszálet csak úgy jársz mint II József, hogy lázadni fognak ellened. Gyurcsány már rájött arra, hogy valahogy rendbe kellene hozni az AHTt és a folyfiz-et, de a valós, jó megoldást nem tudja keresztülvinni, mert a redisztribúcióban részt vevő saját parazitái ezt meggátolják. gondolj most itt csak a bukott mszps polgármestereknek grundolt életjáradékra. a fidex meg olyan, hogy szavakban demagóg, de amikor kormányra került, 98-00 relációban volt egy járai csomag, lenyomta a hiányt 52%-ra 62-ről, szóval szépen csendben egy konvergencia pályát nyomott. a felszínen meg futott a milennium happening - ez volt az a cirkusz a felszinen ami eladta a kinem mondott valóságot.
Előzmény: nájckingdom (10056)
padisah Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10058

ez a 700 dollár szvsz USA árak, usa szintű ellátással. Jelenleg a magyar rendszerben, ha leosztjuk a kiadásokat per fő, kijönne 150 dollár. És ez nemhogy olcsó, vagy hatékony, hanem kifejezetten drága, tekintve hogy az embereket a költség, a gyógyítási költség nem motiválja a betegségek megelőzésére.

 

 

Előzmény: netizen (10055)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10057
csak megjegyzem piaci alapon egy sztenerd eü bizti 700USD/hó. Megtudod ezt te fizetni?

Ma nagyjából ennyit fizet utránam a munkáltatóm ezért. És amit ezért kapok... az sajnos sztenderd szolgáltatás.
Előzmény: netizen (10055)
nájckingdom Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10056
Nem igazán mondunk ellent egymásnak. A patikaügyben igen volt a válaszom. A "felsőoktatás" ügyben tandíjjal, vagy anélkül véget kell vetni az ámokfutásnak, ki kell mondani, hogy tragikus tévedés történt és töredékére kell csökkenteni a férőhelyeket, minél előbb. Az élet megteszi magától is, jobb lesz elébemenni.
A multi láncok eladói ügyében éppígy gondolom, amióta ezek megjelentek. De egész létük az olcsó energia és az az által lehetővé tett globalizációs hullám terméke, a Csúcs visszaszorítja, majd eltünteti őket.
A többbiztosítós modell, meg a magánnyugdíjpénztárak mindig is csak lopás voltak, ezek a cégek mindig irodaszékház-építéssel kezdik tevékenységüket. De hol a vita?
Az autópályák Fidesz által kiosztott Vegyépszeres kivitelben is épp annyival voltak drágábbak a kelleténél, amennyibe kerültek, mert 10 éven belül (vagy 5?) nem lesz rajtuk forgalom, a nép nem fog autózni, a kamion fehér holló lesz. Az üzemanyag méregdrága. Önmagában igaz, hogy a mai "kormány" idején ez is még drágább, még pazarlóbb, de a lényeg, hogy egy centi se kellett volna az autópályákból, az olcsó olaj korának hattyúdalaként nagyrészt ezért, az autósinfrastruktúráért adósították el országunkat.

A Fideszt, mint akitől elvileg a jobbat várnám, ezért ostorozom, egyenlőre fényévre vannak javaslatai a fő problémáink tényleges okainak feltárásától és kezelésétől. Persze a szocik józanabbjait is ostorozhatnám ugyanezért. A szadira nem vesztegetem a szót, ők azt teszik, amire számítottam tőlük. De megnézem, milyen jövője van egy , a Csúcs utáni, a többgenerációs nagycsaládhoz, halálbüntetéshez, hazai , sőt állami tulajdonú szénbányákhoz és még sok mindenhez visszakényszerülő társadalomban egy szingliséget, szabad kábítózást és csupa hasonlót, az olcsó olaj kora által lehetővé tett hedonizmust propagáló pártnak. Ha ugyan lesznek parlamenti választások pártok részvételével... Mindenesetre az urbanizációs trend visszaszorulása, a nagyvárosi "liberális" réteg megritkulása és a földművesek felszaporodása a társadalmon belül előrevetít egy földcsuszamlássszerű eltolódást a jobboldali-konzervatív irányba, a mai baloldal, szadi típusú nézetek és pártok nem igazán a jövő nyertesei. (Nem véletlen, hogy a szocik rendeletet hoztak a panelházakra való emeletráépítésről, tudják, hol a bázisuk).
Előzmény: netizen (10055)
netizen Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10055
1. akkor nem érted. én nem a szolgáltatók számára liberalizálnám a piacot, mint ahogy az mszp próbálja, hanem a fogyasztók számára. az egészségügyi beavatkozások árai jelenleg hatósági árak. a vizitdíj és akórházprivi által az egészségügyet egy magánmonopolista rendszer felé tereljük, ami egyértelműen rossz a fofyasztónak.

2. Az igaz, hogy aFidesznek ezügyen még nincs kidolgozott válasza. Ez a hét pont ellenben egy dolog felé hajaz: törjük le a paraziták és redisztribútorok azon törekvését, hogy egzisztenciájukat a lakosság további sarcolása árán fenntarthassa. Ha a tandíj átmegy, ez annyit jelent hogy a nagyon rossz egyetemi/oktatói struktúra fenntartásához további források állnak rendelkezésre. a patikaliberalizáció nem több, mint a kkv szektor elmeszelése, a külföldi, tőkeerős konglomerátumok kedvéért. hozok egy pédát. a keravill 10 év vajúdás után tönkrement. a keravill szakképzett eledókat foglalkoztatott, akik be tudták mutatni a termékeket. ma bemehetsz egy mediamartktba/electroworldbe ahol közel minimálbéres kőbunkók dolgoznak és fingjuk sincs arról, hogy mit árulnak. a tescos rakodómunkás téged nem fog tudni eligazítani a megvásárolt gyógyszer használatáról, ellenben a gyóygszergyártónak egyszerűbb és olcsobb betólni a teszcoba a cuccot, mint mexervezni a gyógyszerkiskerek(patikák) számára a vaásárlást. Lényeg a lényeg, a Gyurcsányi reformok nem többek mint
a) a meglévő status quo fentartása uzsoraadóztatással
b) az mszps üzleti érdekkörbe kiszervezni a meglévő állami funkciókat
Már középtávon is drágább lesz a magyar államiság működés így, elég csak, ha az autópálya tenderekre gondolsz, amik duplaáron futottak csak azért hogy egy csókos viaduktot építhessen egy alapvetően síkvidéki területre. a pps kollégilum épításek ditto, combino ditto és meglásd a privatizált vizitdíjas eü hiánya nem 600mrdHUF lesz mint most, hanem pár éven belül 1000mrdHUF os hiányok lesznek, majd mexűnik a szolidaritási alapú egészséhügy és eljutunk az usák állapotokhoz, ahol alakosság fele nem biztosított. csak megjegyzem piaci alapon egy sztenerd eü bizti 700USD/hó. Megtudod ezt te fizetni?
Előzmény: nájckingdom (10053)
nájckingdom Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10054
John Michael Greer: Politics: Imperial Sunset
Itt a következő nagyon lényeglátó elemzés a Fődruidától az USA világbirodalmának törvényszerű hanyatlásáról. Amit utolsó bekezdésében említ, az természetesen ránk is vonatkozik, ha nem is vagyunk birodalom, ill. az USA-éban csak egy kis, nem is túl rosszul kezelt vazallus vagyunk. Tehát a mi mai életformánk is elég hirtelen csúszhat ki a lábunk alól, mint egy szőnyeg, és erre ma a többség egyáltalán nem számít, pedig vannak árulkodó jelek.

"Minden történészhallgató tudja, hogy az emberek minden korban hajlamosak túlbecsülni a számukra megszokott dolgok stabilitását, és mindig meglepetésként éri őket, amikor egy fennálló rend alapjai elolvadnak a talpuk alól. Egyáltalán nem zárható ki a lehetősége, hogy egy katonai katasztrófa után a globális politikai színpad a felismerhetetlenségig megváltozik, és ha ez bekövetkezik, ránk, akik a mai Egyesült Államokban élünk, valóban nagyon rázós út várhat."

Nekem fokozódóan az az érzésem, hogy váratlanul elkezd Magyarországon IS széthullani a megszokott életformánk és fennálló rendünk, szinte egyik napról a másikra rohamosan kihúzzák alólunk a szőnyeget. Eddigi békés, tulajdonképpen elég sok ember számára viszonylagos jómóddal járó életformánknak hirtelen felsejlik a vége: mállik a nyugdíjrendszer, az egészségügy, a felsőoktatás. Az utcára pedig már nem léphetünk ki olyan magabiztossággal, a közbiztonság érzetének azzal a fokával Olaszliszka és a pesti rendőrterror óta, ahogy akár 2 hete is tettük. Ha már saját rendőreinktől is rettegni kell, ez már nem az a világ, mint tegnap.
Itt az Olajcsúcs!
nájckingdom Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10053
Hát mégegyszer bocs, most se értem, hove lett hozzászólásod, a blogprogram nem tudta az emilemre küldeni cenzúrázás végett valamit jelzett is, hogy nem sikerült, a tartalom meg felszívódótt. Ez kényszerítette ki a fene nagy sajtószabadságot a blogon.

Viszont, ha csak a vizitdíjhoz szóltál hozzá:
1. tulajdonképpen egész hasonló megoldásokon törtem a fejem a legutóbbi időkig, mint te (pl. Lengyelországban részben liberalizálták az egészségügyet, de hazavágták a potenciális hasznát azzal, hogy a betegpénztár maga dönti el, melyik orvossal, nővérrel, szolgáltatóval köt szerződést, ezeknél ingyenes a kezelés, mig le nem merül az éves keret, a kevésbé korrumpálóképes orvosnál, amelyikkel nem köt szerződést, ott 100%-ban piaci árú minden betegnek. Ilyen hülye tán még a kommunizmus se volt!)
Viszont nemigen hiszem, hogy egy potenciális Nagy Válság közepette túl sok racionális, felvilágosult reformra lesz esélyünk. Inkább csak zsugorodni fog minden és nagy kapkodva megmentünk belőle, amennyit lehet, mint egy hajótörésnél.

2. a szövegemet általánosságban kell nézni, nem leragadva egyetlen pontnál (még ha az is a kedvenc témánk), a lényege az akart lenni, hogy a pártok, ezen belül a Fidesz is (amitől én többet várnélk, mint a mai "kormány"-tól) még nem néztek szembe a mai hazai válság fő gyökereivel, ami szerintem NAGYRÉSZT a globális erőforrásválság, ezért pl. a Fidesz eddigi javaslatai sem alkalmasak a problémák lényegi kezelésére. "Megoldást" nem is merek írni, mert olyan szerintem sincs, csak mentőcélú vészprogram lehetséges. Hol van a probléma ilyen szintű "kezelése", hogy pl. nem kell vizitdíj, nem kell tandíj, ne bántsák a nyugdíjrendszert, stb., tehát összefoglalóan: NEHOGY MÁR ELVEGYENEK EGY FÉL SZÁZALÉKOT IS EDDIGI ÉLETSZíNVONALUNKBÓL, attól, hogy szerintem egy-két nemzedéken belül éhhalál elő menekülő emberek százezreinek kell majd városból (vagy panelből, ami természetesen nem "város") falura települnie földet túrni, lehetnek háborúk, tömegyes nyomor, stb. Ahhoz , hogy a szükséges minimumra csökkentsük a veszteségeket, a politikai elitünknek szembe kéne néznie az olajcsúcs, az erőforrásválság realitásaival és erre felkészíteni, az átállásban vezetni a társadalmat. Hol vannak még ettől!
Előzmény: netizen (10047)
erbe Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10052
"Ha a madárinfluenzából nem sikerült lóvét csinálni, akkor ki kell találni valami mást helyette...:-)
Nem tűnt fel, hogy az egészségügyben egyfolytában ijesztgetnek, és gyógyszer)fogyasztásra ösztönöznek?"
Az épp mostanában agyba-főbe "reklámozott" TBC-t gyógyszerszedéssel nem igazán lehet megelőzni. Másrészt épp az ilyen hasonló, mára már gyógyszerimmunissá vált betegségek miatt pont az egészségügy mondja, senki ne szedjen feleslegesen antibiotikumokat, mert több kárt okoz, mint hasznot.
A mai gyógyszervegyészet is nagyrészt a természetgyógyászatból fejlődött ki és arra alapoz (fűzfakéreg > szalicilsav).
Előzmény: krezidiesel (10044)
nájckingdom Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10051
Világos, inkább cigire költi azt a 300 Ft-ot...
Előzmény: netizen (10048)
lcoder Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10050
Az egészségügyi rendszerben a szolidaritási elv a lényeg. Befizeted a jövedelmed X százalékát és cserébe egy adott standard szerint ellátják a bajaidat, bármi bajod is van. Olyan mint a biztosítás: jó esetben egy életen át elvezetsz nagyobb baleset nélkül, de lehet hogy holnap totálkárosra töröd az autód, és nem biztos hogy a te hibádból. Egy-két szerencsés kivétellel mindenkinek a génjei közt lapul egy-két időzített bomba ami aztán vagy robban vagy nem, és a hatása is sokféle lehet a különféle immunproblémáktól (allergia, stb) a különféle rákokra való hajlamon át a szenvedélybetegségekre való hajlamig. Plusz van egy rakás dolog amire a szervezet nem igazán van felkészülve (Pl. elüt a villamos, különféle világjárványok). Ezek közül néhány némi aszkézis árán kivédhető, néhány ellen pedig nemigen tehetsz semmit, ekkor lép be a képbe az egészségügy. A probléma itt is hasonló mint a nyugdíjrendszerrel: minél kevesebb ember fizet be és minél több vesz igénybe szolgáltatást annál veszteségesebb a rendszer. Ráadásul az egészségügyben minden elég szigorúan szabályozva van - egy gyógyszer akkor kerülhet forgalomba ha
1. Kísérletek bizonyítják hogy nem árt. mellékhatások persze lehetnek, de az nem szerencsés ha a betegek nagy része belehal egy fejfájáscsillapító használatába. Ugyanakkor persze egy halálos betegség ellen már esetleg elfogatható némi kockázat.
2. A gyógyszer használ.

Ennek elég szigorú protokollja van, ami eléggé megdrágítja a rendszert, mire egy szer eljut a kémcsőből a klinikai kipróbálásig az vagy 5 év, ráadásul egy-egy ilyen kifejlesztése sok élőmunkát igényel, némelyik előállítása szintén. Ugyanakkor szvsz egy összeomlás esetén is megmaradnának a minimálisan szükséges gyógyszerek, amik azért a bajok jelentős részét gyógyítják (antibiotikumok, lázcsillapítók, fájdalomcsillapítók, fertőtlenítőszerek, stb).
Előzmény: netizen (10047)
lcoder Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10049
Másról sem szól a média mint egészségmegőrzésről. A dohányzás káros az egészségre, mozogjunk többet, ne együnk egészségtelennek kikiáltott ételeket (hogy éppen mi az egészségtelen az hetenként változik, de nagyban függ attól hogy ma épp ki finanszírozza az aktuális nyilatkozó "táplálkozástudóst" de általában olyasmi amit csak nagy-nagy erőfeszítéssel képes megenni az ember), hogy mozogjunk többet. A gond az hogy a legtöbb ember utál is mozogni, ideje sincs rá, ráadásul helye sincs - egy büdös nagyváros közepén futni, de még sétálni indulni is kb. olyan vállakozásnak tűnik mint amikor a csúcsforgalomban tekernek a biciklisek, közvetlenül letüdőzve a kamionokból eregetett sűrű füstfellegeket.

De valójában ez is az üzletről szól - az egész mögött egy másik ipar áll. Így lehet neked eladni a jó kis sportcipőt, sportszert a biciklitől a hódeszkáig, sportruházatot, müzlit, biokaját, body-building vagy más sportlétesítmény bérletet, wellness-centrum bérletet, stb. ami egyébként a hátad közepére sem kellene. A végén persze úgyis ugyanúgy az orvosnál kötsz majd ki. A természetgyógyászat pedig többnyire az utolsó utáni állapot, amikor már az orvostudomány felteszi a kezét akkor az ember végső kétségbeesésében kipróbálja még a Gyurcsók távgyógyítását is, hiába tudja a lelke mélyén hogy szélhámosság.
Előzmény: krezidiesel (10044)
netizen Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10048
na ez a másik baj. ha 300HUF lesz a tüdőszűrés, akkor pont az a lexegényebb réteg nem fogja igénybe venni, ahol az ilyesmi legelőször pusztít...
Előzmény: nájckingdom (10035)
netizen Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10047
off. akkor így járás van :( kb a posttal azonos terjedelemben írtam, másolatom nincs, a fő kulcszó az volt, hogy márt baromság a vizitdíj és mért kéne helyette inkább kreditalapú tőkeszámlás egészségügyet csinálmi. a kreditalap lényege, hogy az állam minden évben betesz a számládra mondjuk 20kHUF-ot. Ebből fizeted az orvosaidat és a gyógyszereidet. teljes liberó van, ahhoz az orvoshoz mész amelyikhez akarsz, a recepten hatóanyag van írva így abban a patikában azt a gyóygszert veszed meg amit akarsz. ha túlléped a 20k-t akkor effektíve fizetned kell onnantól mindenért. természetesen gyóygserár-támogatás sincs :) a vizitdíj meg azért baromság, mert a legolcsóbb implementáls esetén is (emeltdíjas SMS) a minimum 0szaldós összeghez a vizitdíjnak 500HUF-ba kell lennie. ha ezálá mész akkor az akellemetlen állapot áll elő, hogy hiába fizet az állampolgár, a vizitdíjal kapcsolatos pénzkezelési költségek miatt veszteség lép fel a TB kasszában. Tehát 500HUF annyi, mintha nem lenne vizitdíj. efölött szerény bevétel képződik.

Előzmény: nájckingdom (10034)
krezidiesel Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10046

Ja valahogy nekem is az volt az érzésem, hogyha nem mondhatja meg egyenesen az igazat akkor megpróbálja szatirikusan.

Ezért is kérdeztem a véleményt itt, (és máshol is) hogy ennek a hirnek mennyi a valóság alapja és mennyi a vicc. Vagy az a vicc, hogy igaz.

Ahogy régen Hofinak is minden szava igaz volt, mégis röhögtünk rajta teli szájjal...

Előzmény: nájckingdom (10043)
nájckingdom Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10045
Sok igazság van abban, amit mondasz. De hol mondtam én ennek alapvetően ellent? (ha pár dologban éppen vitáznék is veled) Én is azt mondom, hogy a mai költséges "egészségügyi" rendszer biztosan nem tartható fenn, ahogy a nyugdíjrendszer sem és a diplomagyártás sem. A madárinfluenza ettől még javában jöhet. Igazad van, a szemfedő gyógyítaná azt is elég sokaknak.
Előzmény: krezidiesel (10044)
krezidiesel Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10044

Ha a madárinfluenzából nem sikerült lóvét csinálni, akkor ki kell találni valami mást helyette...:-)

Nem tűnt fel, hogy az egészségügyben egyfolytában ijesztgetnek, és (gyógyszer)fogyasztásra ösztönöznek?

Hol vannak már azok a régi reklámok a TV-ből amik az egészség megőrzésére , a betegségek megelőzéséről szóltak? ( vagy az energiatakarékosságról)  Most már arról szól minden, hogy milyen fertőtlenitőt használj, mert beteglehetsz, és milyen tüneteid esetén milyen csodaszarért kell rohannod a patikába... És akinek a házipatikájában nincs legalább negyven féle gyógyszar az valószinű irástudatlan, és max. minusz 80az IQ-ja.

Én nem tartok otthon semmilyen gyógyszert, csak vitaminokat, pálinkát, és gyógyteákat. Ami attól nem múlik el arra a szemfedő a gyógyszer.

Előzmény: nájckingdom (10035)
nájckingdom Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10043
Konjunktúra van a blogomon... (legalábbis a kínálati oldalon). A legfrisebb bejegyzést itt is közzéteszem, bár itt már tárgyaltuk. Tényleg sorra küldözgetik barátaim a cikket, és nem a szokásoss viccek-pornóképek kategóriában, hanem mint aki most nagy titokba avat be!
----------------------------------------
A csörgősipka előjoga - „Energiamezők Magyarországon”

Most, hogy már sokadik ismerősömtől, barátomtól kapom meg a Matula „Energiamezők Magyarországon” c. kis remekét, ráadásul olyan kommentárral, amelyből kiderül, hogy nem is naívnak ismert emberek halálkomolyan veszik, úgy tűnik, a téma megér egy misét (azazhogy egy rövid bejegyzést a blogba).

Tehát először is, a Matula egy szatirikus netmagazin, elég ocsmány, mosdatlanszájú, pimasz, de párszor elég jókat röhögtem már rajta én is. Pedig nem vagyok baloldali, amelynek politikusait mintha inkább csak alibiből gúnyolnák időnként. Az „Energiamezők...” természetesen szintén csak tréfa, méghozzá az összeesküvéselmélet-paródia műfajban.

A híreket , eseményeket összekombináló szerzőnek azonban igen jók a képességei és nem kizárt, hogy a jó tréfa közben úgy 90%-ban eltalálta szarva közt a tőgyét. Bizonyos elemek garantáltan igazak. Hogy Putyin komoly gázvezetékeket és elosztótározót tervez M.o-ra az nyilvános sajtóhír. Hogy Orbán nem akar kormányozni, pedig az ölébe hullana, ha akarná, azt látjuk, stb. stb. Ami a politika cirkusz jellegét és háttérből megrendezettségét illeti a málészájú "nép" számára, az egyre kevésbé tűnik tréfának. Az energia stratégiai fontosságát és egyre inkább döntő mozgatórugó szerepét a napi világpolitikai, európai és magyar eseményekben is egész jól kapizsgálja a szerző, miközben a „fősodratú” hazai médiában ez a kérdés teljesen elsikkad, elképesztően agyon van hallgatva.

Lehet, hogy a Matula komolyabb hírforrás, mint az MTI, vagy a Népszabadság!

Ez pedig nem véletlen. A múltban, legalábbis a legenda szerint a király udvarában csak a bolondnak volt szabad megmondania az igazságot. Ezt teszi most a Matula, szerintem nem tudatosan, csak ösztönösen. Egy bolond világban a „bolondnak” van a legtöbb esze!
krezidiesel Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10042

Az egészségüggyel kapcsolatban azért nagyon bevittek az erdőbe...

Te komolyan gondolod hogy egy orvos bármit meg tud gyógyitani, ami nem múlik el magától? Hogy a gyógyszerek azok gyógyitanak?

És miért jár rengeteg orvos a saját bajával "sarlatán" természetgyógyászhoz, vagy miért hagyja abba az orvosi hivatását és tér át alternativ gyógyászati módszerekre?

A mai egészségügy az ebben a topicban sokat emlegetett olajipar egyik legjövedelmezőbb leányvállalata, full profitcentrikus vállalkozás. Az egészség nem üzlet ezért betegségeket, gyógyszerfogyasztókat  gyártanak.Az átlagember lassan többet költ gyógyszerre, mint élelmiszerre, és ennek a pénznek nagyrésze külföldi érdekcsoportok zsebébe mászik. (a másik amire szintén rengeteget költünk az energia, aminek az ára szintén külföldre megy...)

Épeszű ember nem fogyaszt gyógyszert, és mindent elkövet egészsége megóvásáért klasszikus medicinákat alkalmazva, orvoshoz teljesen felesleges járni.

Nézz bele : www.drlenkei.hu  ! Meg vedd meg a könyveit!

Más!

Nem hiszem hogy a Fidesz ne tudna a peak oilról. Nem tudom milyen érdekcsoportok állnak mögötte( de valakik nagyon pénzelik őket), az MSZP mögött köztudottan az orosz olaj, és energiaipar áll. Valószinű olyasvalakik akik az oroszok konkurensei valamilyen módon (alternativ energiaipar), de jelenleg a Fidesz legnagyobb gondja hogy nincs olajipari, energetikai háttere.

Ezek amúgy előre felé menekülnek, elég elolvasni Gyurcsány "Elkúrtuk" nyilatkozatát a blogján, és egy kicsit a sorok közt olvasni. Csak négy évben gondolkoznak, terveznek (ezt világosan leirja GYF) és szarnak bele mi lesz azután. Most hogy ölükbe hullott újabb négy év, ők maguk lepődtek meg a legjobban. De nehogy azt hidd hogy megpróbálnak majd hazafiak lenni. Ők orosz energetikai cégek érdekeit érvényesitik a politikájukban, hazájuk sorsát ennek rendelik alá, ezért állitom róluk , hogy hazaárulók.

Ahogy Szent István királyunk is az volt. Ő volt az első aki megosztotta  a magyarságot, aztán külföldi érdekeknek, vallásnak (sose bocsátom meg a katolikus hit behozatalát a Kárpátok közé!!!) behódolva uralkodott.Nem sok mindent árult el "Szent" István: pusztán apja , nagyapja hitét,  szüleit, testvéreit, harcosait kik érte halltak, vezéreit, táltosait, nemzetét, jövőnket egy ezredévre...

Most ugyanez folyik, az országot hol sárgára hol pirosra festik, és amig a köznép ezzel van elfoglalva , addig eladják az országot külföldieknek, már ami még eladható. Azt azt is el tudom képzelni, hogy néha titokban a két rivális pojáca találkozik és nagy egyetértésben , könnyesre röhögik magukat az egészen, majd megbeszélik a nagy átbaszósdi következő lépéseit. Ha nem igy csinálnák, akkor meg tényleg ostobák...

 

Előzmény: nájckingdom (10025)
malócz Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10041

Al Gore-ék dokuja végre egy már nézhető verzióban:

 

An Inconvenient Truth

 

http://newtorrents.info/?id=12507

nájckingdom Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10040
LATOC: Will the Government Take Your Gold?
El fogja-e venni a kormány az aranyadat? A cikket már olvastam korábban a FTW-n, most Matt (Savinar) helyesen újraközölte. Az itteni kétkedőbbeknek (miszerint nem is lehet olyan nagy az a készülő válság, ha egyáltalán, ill. akik nem hiszik, hogy az USA nagyobb bajban lenne), talán mellbevágó lehet, hogy a szerzőnek hajszálnyi kétsége sincs afelől, hogy a dollár a belátható jövőben összeomlik az USA mai berendezkedésével, a mai életformával együtt. A szerző komoly gazdasági szakember benyomását kelti, egy arannyal kereskedő befektetési tanácsadó cég egyik vezetője, a LATOC sok ilyentől szemléz rendszeresen. Ezek a jól képzett, dörzsölt, befektetésekben járatos , gondolom elég jómódú emberek szemrebbenés nélkül készülnek arra, hogy még az ő életükben minden összeomlik körülöttük.
Csak utalnék a legutolsó befektetésre, miszerint egy ilyen komoly, befektetési tanácsadó fickó, aki arannyal kereskedik és nagyon racionális eszmefuttatásban fejti ki, konkrétan milyen fajta aranyérme fog a dollár bukása után beválni, nem kétli, hogy a bukás után tartós kéziszerszámokra, biciklire, fegyverre és KÖZÖSSÉGRE lesz szüksége. Na meg persze aranyra. Aki tudja, olvassa el. (angolul)
nájckingdom Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10039
Még egyszer bocs, tudom, hogy magyarázkodás, de kezdem látni, hogy ez a Blogger nem is olyan profi formátumú, mint gondoltam.
Én most 2 hozzászólást látok, úgyhoz most már tán nem vész el semmi.
Szóval a bejegyzés alatt látsz olyat, hogy "2 comments". Erre rákattintva is elolvashatod a 2 commentet. A másik, jobb lehetőség, hogy jobb oldalt a Korábbi Bejegyzések oldalmenüben rákattintasz a bejegyzés címére (7 Igen?...) és akkor a választott bejegyzés egy külön lapon jelenik meg, alatta már helyből ott az összes hozzászólás. Azt hiszem, ezt a legtöbb blogprogram így csinálja.

Viszont egy kérés, javaslat a hozzászólókhoz: ne mindenki az anonimus nevet válassza, mert akkor igen összefolyik (nem mintha az 50-ediknél tartanánk, de a rend kedvéért)

Szóval kitartó gépelést, már átjönnek. Hogy az eredeti 2 hova lett, nem tudom, én biztos nem töröltem le!
Előzmény: Fulika (10037)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10038
Akkor azért biztonság kedvéért elküldés előtt mentsd le magadnak txt-ben :)
Előzmény: Fulika (10037)
Fulika Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10037
Én megnéztem, és egy commentet sem látok a cikk alatt. Tényleg menne a hozzászólás? Potyára nem akarnék megint gépelni.
Előzmény: nájckingdom (10034)
Fulika Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10036
Háát ez copás, nem ígérem, hogy mégegyszer begépelem a kisregényt.
Előzmény: nájckingdom (10033)
nájckingdom Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10035
Jön a pusztító tüdőbaj
Ukrajnában már pusztítanak azok a tüdőbajt okozó baktériumok, amelyek ellenállnak a gyógyszereknek. Mindez Magyarország számára is egyre nagyobb gondot okoz.

A Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a tbc egyre komolyabb népegészségügyi problémát jelent. Az elmúlt 40 évben nem fejlesztettek ki új gyógyszereket a kezelésére, közben pedig egyre több olyan baktériumtörzs fejlődött ki, amely ellenáll a mai medicináknak.
Olyan törzsek is kialakultak, amelyek a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb arányban okoznak halált a betegeknél.

Somoskövi Ákos elmondta azt is, hogy ezek főleg a volt szovjet tagköztársaságban pusztítanak, de az innen származó bevándorlók miatt már Németországban, Franciaországban és Hollandiában is egyre nagyobb problémát jelent a tbc.

A veszélyre Magyarországnak is fel kell készülnie, hiszen a hazai diagnosztikai eszközök igen elavultak, így a baktériumtörzsek gyors azonosítása problémát jelenthet.

A megbetegedések száma az ország keleti megyéjében már emelkedett az elmúlt időszakban.

inforadio.hu
nájckingdom Creative Commons License 2006.10.26 0 0 10034
Sajnos a tied a másik elveszlett komment. Az volt a baj, hogy beállítottam a hozzászólások moderálási lehetőségét (mindannyiunkban ott lakozik a potenciális cenzor, ha a technika lehetővé teszi!),de megadott e-mailemen sem találom a hozzászólásokat. Már átállítottam, nem cenzúrázok, éljen a szabad sajtó! Keopsznak egyből sikerült is hozzászólnia.
Előzmény: netizen (10029)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!