Kedves Aszigeti!
Tisztelettel kérdezném, hogy lenne-e lehetőség arra, hogy a korábban említett különvonat teljes díját befizetve Ináncsig utazzunk, azaz rendkívüli megállás keretében leszálljunk a vonatról, és visszafele ugyanott megálljon értünk a vonat.
Maczko.
Kassa fölött a hegyekben valahol van valami kisvasút. Talán gyerekvasút? Annak a gőzösét szokták lecibálni a fűtőházba. Egy kocsival tili-toli. Ennek apropóján az ott fellelhető összes masinkát kidobálják a fordító elé.
Én 2002-ben voltam, egész jó volt.
A BC-motos túra megvalósult.
Sajnos nagyon kevesen vannak akik a fent említett útra jelentkeznének, maximum 20 főre tudnám saccolni a jelentkezők számát, és az ő nagy részük sem fizetne ennyit ezért az utazásért, de még a tört részét sem.
Sajnos nálunk még niem alakult ki egy olyan fizetőképes vasútbarát kerslet akik érdeklődnének egy ilyen jellegű túra után.
A Bb motorkocsizásra Kassát tudom ajánlani.
Köszönöm válaszát!
Az említett tavalyi(? 2002.évi) elmaradt túrákról egyetlen információt sem olvastam, (csak nógrádi BCmot-ról) pedig regisztrált tag vagyok hírlevélen. Nekem a BBmot a lényegn míg másoknak a Nohab.
Sajnos újra csak útleveles túrát ajánl...
aszigeti úr BELFÖLDÖN nem lehetne? Legyen akkor a 60-as vonal...
Nekem 10 000 Ft-ot megérne.
Üdv.: Maczko.
Illetve a Bb háromtengelyes forgóváza miatt sem, több olyan vonal van ahová ez a motorkocsi a forgóváza miatt nem mehet be, holott a tengelynyomás rendben lenne.
Hasonló a helyzet az Árpáddal is, mivel ott az ívsugarak okoznak gondot.
Szécsény és Nógrádszakál között tengelyterhelés-korlátozás van (bár ugyanolyan a pálya, mint Szakál és Tarnóc között, ahova északi szomszédaink nehéz szánvonatokkal járnak be, de a szabály az szabály).
Meg a 75-ösön sem mehetne el a DCM és Drégelypalánk között.
A kérdésre válszolva:
Nem mivel pl a fent említett túra műszaki oko miatt nem kivitelezhető( nem mehet a motorkocsi a fent jelzettútvonalon), a kocsi sincs belülről felújítva.
Másik probléma az ilyen speciális túráknál, nicsen kereslet.
Tavaly kísérletképpen meghirdettünk több utat is, mai vagy lemondásra került mivel senki sem jelentkezett rá, vagy kimondottan nagy veszteséggel került megrendezésre.
Az idei évben megrendezésre került túrák sikerének egyik legfontosabb eleme az volt, hogy vasútbarátok és nem vasútbarátok számára egyaránt kínáltak élményt és látnivalót,úgy gondoljuk megfizethető áron.
Az egynapos kirándulások ára egyébként a legtöbb esetben teljesen azonos volt a belföldi és a külföldi célpontokra egyaránt
Az elkövetkező évben is az elmúlt évhez hasonlóan túlsúlyban lesznek egynapos szomszédolások, de egy új belföldi célpont is felkerül a palettára.
A Bb motorkocsival és a hozzá passzoló zöld vonattal 2004. áprlis 24.-én Kassára lehet majd utazni.
Az egynapos utazások ára két év után sajnos emelkedni fog, 5000 HUF lesz a részvétel díja a legtöbb utazáson.
Ha bármilyen kérdése van a továbbiakban szívesen állokrendelkezésére a szigeti@mavnosztalgia.adtapark.hu e-mail címen vagy a 06-70-313-49-61 es telefonszámon.
Kedves aszigeti!
Elhiszem, hogy a külföldi túrákban van a lóvé.
Nekünk földi halandóknak, szegény vasútmániásoknak elég lenne egy belföldi kis kirándulás is: Bbmot 640+Cakmüxxx+Füstiben találhatómégegynégytengelyes zöldmásodosztályúkocsi.
Bp-Vác-Ipolytarnóc-Aszód-Bp
Lehet ilyenre számítani?
Üdv.: Maczko
2003. Szeptember 13-án a Zólyomi teherpályaudvaron megrendezésre kerülő , nemzetközi gőzmozdonyversenyre és járműtalálkozóra M61. sorozatú mozdony vontatta különvonattal, kirándulást szervez a MÁV Nosztalgia Kft.
A kedvezményes részvételi díjak magukba foglalják a vasúti nosztalgia menettérti jegyet, a helybiztosítást.
Részvételi díj: 4.500 Ft/fő (étkezés önellátóan)
Jelentkezés: 2003. augusztus 10-től szeptember 4-ig.
Indulás: Budapest Nyugati pályaudvar 5.30 óra
Érkezés: Zólyom 10.00
Útvonal: Budapest-Somokőújfalu-Fülek(Filakovo)-Zólyom-Zvolen
Egyéni programjavaslatok Zólyomban:
A jármű kiállítás és gőzmozdonyverseny megtekintése –zólyomi városnézés
Indulás Zólyomból 16.30 óra
Érkezés Budapest Nyugati Pályaudvarra 21.00 óra
Útvonal: Zólyom(Zvolen) – Fülek (Filakovo)-Somoskőújfalu-Budapest
Jegyek válthatók a MÁV Nosztalgia Kft. irodájában 2003.augusztus 10-től:
2003. Október 5-én a strasshofi (Ausztria) jármű skanzenben megrendezésre kerülő járműtalálkozóra a világhírű Árpád gyorssínautóbusszal, kirándulást szervez a MÁV Nosztalgia Kft.
A rendkívül kedvezményes részvételi díjak magukba foglalják a vasúti nosztalgia menettérti jegyet, a helybiztosítást. A strasshofi skanzen belépő 7.50 EUR a helyszínen fizetendő.
Részvételi díj: 8.000 Ft/fő (étkezés önellátóan)
Jelentkezés: 2003. augusztus 10-től október 2-ig.
Indulás: Budapest Nyugati pályaudvar 6.00 óra
Érkezés: Strasshof kb. 10.40 óra
Útvonal: Budapest – Győr – Hegyeshalom - Strasshof
Egyéni programjavaslatok Strasshofban:
A jármű skanzen megtekintése (109-es sorozatú gőzmozdonyok találkozója) –bécsi városnézés
Indulás Strasshofból kb. 17.30 óra
Érkezés Budapest Nyugati pályaudvar 22.00 óra
Útvonal: Strasshof-Hegyeshalom-Győr-Budapest
2003. Szeptember 6-án a pozsonyi jármű skanzenben megrendezésre kerülő járműtalálkozóra M61. sorozatú mozdony vontatta különvonattal, kirándulást szervez fotómegállásokkal a MÁV Nosztalgia Kft.
A rendkívül kedvezményes részvételi díjak magukba foglalják a vasúti nosztalgia menettérti jegyet, a helybiztosítást. A pozsonyi skanzen belépő 50 SK a helyszínen fizetendő.
Részvételi díj: 4.500 Ft/fő (étkezés önellátóan)
Jelentkezés: 2003. augusztus 10-től szeptember 4-ig.
Indulás: Budapest Nyugati pályaudvar 6.00 óra
Érkezés : Pozsony 10.40 óra
Útvonal: Budapest – Győr – Rajka – Pozsony
Egyéni programjavaslatok Pozsonyban:
A jármű skanzen megtekintése –pozsonyi városnézés
Indulás Pozsonyból 17.30 óra
Érkezés Budapest Nyugati pályaudvar 22.00 óra
Útvonal: Pozsony – Érsekújvár-Sturovo-Budapest.
Még korlátozott számban van lehetőség jelentkezni a tátrai árpádos kirándulásra!
A jelentkezés végső határideje, ha nem tellik meg addig a vonat,2003.05.22 .
Segííítsetek, Emberek!
Valaki, valamikor, valahova beírt egy telefonszámot, amin jegyet lehet rendelni a május 31-i székesfehérvári Csörgő-nap irányába közlekedő nosztalgiavonatra.
A telefonszámot anno nem írtam fel (vagy felírtam, de elhagytam...), a hozzászólást nem találom.
Meg tudná írni nekem valaki?
Kössszzzz
Én is, mert most én sem tudok menni, és már jelentkeznek az elvonási tünetek :) emká48-at kell rugdosni a dologban, ha nem lusta megszervezni, akkor biztos lesz egy év múlva is. Vagy esetleg az ősszel? :)