Keresés

Részletes keresés

krezidiesel Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10289

Régebben láttam egy filmet a spektrumon a Murmanszkban állomásozó orosz atomflottáról, és Novaja Zemlja környékén elsüllyesztett rádioaktiv hulladékokról...

Katasztrofális helyzetet emlegettek. De egész volt szovjet tagállaok területén igen szar a helyzet a rádioaktiv hulladékkezelés kapcsán.

Erre az atomtechnikára meglehetősen éretlen az emberiség, ahogy az olajjal se tud megfelelően bánni. Bármilyen tudás kerül a kezünkbe , pusztitjuk vele magunkat, egymást, és a környezetünket, a max profit mindennél fontosabb. 

Előzmény: nájckingdom (10284)
igen7 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10288
"Azonban itt a fórumon olyan téves közhelyeg is elpuffogtattak , amelyek ügyében már lényegében konszenzus van (óriási indián népesség Kolombusz előtt, melynek döntő részét az óvilági kórokozók írtották ki,"

szerintem ilyen közhelyekről nem volt szó. mindazonáltal az "óriási" népesség kifejezés értelmetlen: a népsűrűséget van értelme vizsgálni, az meg egyáltalán nem volt óriási.

"fejlett indián földműves kultúrák Amerika-szerte,"

nosza, hol vannak ennek a régészeti maradványai? :) a fejlett földműves kultúrákkal városoknak is lenniük kellene. hol vannak a maradványaik? :)

"Az egyik vitába száll a jól ismert nézettel (tévhittel?) az Amazonas-völgy terméketlen talajairól."

ez sem jól ismert tévhit. a tévhit pont az, hogy az termékeny talaj. ami tulajdonképpen igaz, addig termékeny, amíg erdő van rajta. ez az egész "indiánok által létrehozott termékeny talaj" dolog azért hülyeség, mert értelmetlen. a taglalt dolgokon felül azért, mert a talaj nem állandó képződmény. ha a művelés hatására megváltozik a szerkezete, akkor a művelés abbahagyása után (attól függően, hogy milyen növénytársulás alakul ki rajta) szintén megváltozik.

Előzmény: nájckingdom (10287)
nájckingdom Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10287
Az összes felvetésre az ameriaki indiánok primitív vadászéletformájáról, Amerikának az Óvilágétól feltételezett jóval kisebb népsűrűségéről, az indián földművelésről és a kontinens "vadon" jellegéről a fehérek érkezésekor egy baromi érdekes, de elég hosszú, kimerítő cikk, érdemes elolvasni a megadott hivatkozások cikkeit is. Az egyik vitába száll a jól ismert nézettel (tévhittel?) az Amazonas-völgy terméketlen talajairól. (legalábbis álljtja, hogy részben akad ott termékeny is és elmélete szerint az indiánok hozták létre.) A cikkben sok az elmélet, mint ilyenek, természetesen vitathatók. Azonban itt a fórumon olyan téves közhelyeg is elpuffogtattak , amelyek ügyében már lényegében konszenzus van (óriási indián népesség Kolombusz előtt, melynek döntő részét az óvilági kórokozók írtották ki, fejlett indián földműves kultúrák Amerika-szerte, Amerika vadon-jellege épp a nagy kipusztulás után jött létre, az első fehérek még nem vadonnal, hanem Kert-Amerikával találkoztak, a Winettou-regényekből ismert indiánkép már nagyrészt az európaiakkal való kapcsolatok eredménye, stb.) Nem akarok ráülni a topicra, olvassa el, akinek van ideje és tud angolul. Nem marginális elméleteket vet fel, 12 éve a fakultatív Indián Történelem kurzuson csupa ilyet tanultam a Wisconsini Egyetemen

Jason Godesky: The Age of Exuberance (The Anthropik Network)
Előzmény: igen7 (10285)
nájckingdom Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10286
Semmi gond, még senkinek nem vertem ki a kezéből a kíjbordot. Aktívabb hozzászólások és több résztvevő mellett fel se tűnnék.
Előzmény: malócz (10283)
igen7 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10285
nagyjából ez a lényege a dolognak: az esőerdőkben a csapadék percek alatt lemosná a talajt, ha az erdő nem lenne ott, amely megköti azt. a talaj nagy szervesanyagtartalmú, mert rengeteg szervesanyag képződik, de a leöblítés miatt ez mezőgazdasági termelésre szinte használhatatlan.
Előzmény: rev251 (10282)
nájckingdom Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10284
"Ez orbitális hazugság. Cseljabinszk a voluntarista, totalitárius, kommunista társadalommmal jár törvényszerűen együtt, nem az atomiparral. Hol a francia cseljabinszk? Hát a kanadai? Esetleg a finn?"

Kicsit késve visszatérnék kérdésedre. Igaz, hogy finn, francia, kanadai még nincs a kezem ügyében (de én azért el tudok képzelni egy-egy atomcsontvázat az ő szekrényeikben is), de addig is itt az USA néhány Cseljabinszkja, nem polgári, hanem katonai atomipar ajándékaként, akárcsak az oroszoknál.

Report: Nuclear Cleanup Costs Rise Nőnek a nukleáris kitakarítás költségei. (2000-es cikk) Az Energiaügyi Minisztérium már jobban képben van, mennyibe fog kerülni az USA atomfegyverprogramja környezeti kárainek elhárítása: 168 milliárd $ és 212
milliárd $ között 2070-ig. Ez 44 %-al több, mint a tárca 2 évvel ezelőtti becslése. A program országszerte 113 helyszínt tartalmaz. A volt és jelenlegi nukleáris fegyvergyártó helyszínek magukban foglalják az ország néhány legradioaktívabb területét: Hanford, Washington állam, a Savannah folyó Dél-Carolinában, Rocky Flats Denver mellett és az Idaho National Engineering and Environmental Laboratory. Az Energiaügyi Minisztérium felelős 1,7 billió gallon szennyezett talajvíz, 100 millió gallon magasan radioaktív folyadék, 2000 tonna elhasznált nukleáris fűtőanyag és 18 tonna atomfegyverbe alkalmas plutónium feltakarításáért e helyszíneken. Az egyes helyek becsült költsége és kitakarítási határideje:
Hanford: $55.6 milliárd 2046-ig
Savannah folyó: $36.8 milliárd 2038-ig.
Idaho laboratory: $21.4 milliárd 2050-ig.

Egy link a további ismeretszerzéshez:CLEANING UP THE NUCLEAR WEAPONS COMPLEX: INTERNET RESOURCES

A fenti összegek és kitakarítási határidők láttán egyrészt nekem nem meggyőző a te magabiztosságod, hogy az atomipar hulladékainak megbízható elhelyezése demokráciákban egy flottul működő rutinfolyamat. Biztos vagyok benn, hogy ha keresnék, még szakismeret nélkül is találnék az interneten nem a világ 2 nagy atomhatalmának hidegháborús versenyéből származó, hanem kisebb, kevésbé nagyhatalom státuszó államok (néha elvileg) civil atomiparából eredő szőnyeg alá söpört atommocskot. Ha ráadásul a hirtelen széles tömegek előtt nyilvánvalóvá váló Olajcsúcs és arra való felkészületlenségünk miatt a közhangulat fogja a politikusokat arra sarkalni, hogy "bármi áron" csináljanak sürgősen "száz reaktort, ezeret", mert természetesen nincs kedvünk megfagyni, stb., akkor a nagy kapkodásban kb. annyira fognak gondosan ügyelni a biztonságos hulladékkkezelésre és netán az egyéb üzembiztonsági kérdésekre, mint a hidegháború pszichózisában. A magadfajta bármiáron atompártiak fő tevékenysége a kétkedők megnyugtatása során nem a tényekkel való szembenézésre irányul és a kockázatok csökkentésére, hanem a tények eltussolására és a kockázatok elbagatellizálására. Ez a jövőbeli katasztrófák elég biztos receptje.
Előzmény: kilenctizenegy (10121)
malócz Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10283
igen tényleg egy kicsit fárasztó olvasni az egyébként érdekes meglátásokat, de nagyon sokat írsz és még többet ismétled magad - nagyon ráülsz így a topikra, bocs.
Előzmény: nájckingdom (10228)
rev251 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10282
Én úgy tanultam természetföldrajzból, hogy talja ugyan marad, de az esőerdei nem termékeny, ha nincs ott az (ős)erdő: ui. tápanyagait a folyamatos intenzív (anyag)körforgásból kapja.
Tehát, ha nagy területen (nem tisztáson) letarolják, után 1-2 év után vége. Hogy a vegetáció mennyi idő alatt növi be, azt nem tudom.

Persze ugyanezért az esőerdő a CO2 forgalomban nettó 0 egyenlegű résztvevő, az erdőégetés ott pedig egyszeri kibocsájtást jelent.
Előzmény: lcoder (10280)
igen7 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10281
a humusz ennél jóval vastagabb és általában nem szikla az alapkőzet, de tökmindegy, mert ezek a talajok ettől még nem lesznek a mezőgazdaság számára jól hasznosíthatóak. :)
Előzmény: lcoder (10280)
lcoder Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10280
Valóban nincs - úgy 10-15 cm humusz van a szika tetején, fölötte pedig őserdő. Ha kiirtod az őserdőt akkor 1-2 éven belül csak sziklád lesz. És pont ez a gond: amíg csak pár száz törzs mozgott a területen és csak kis területeken égettek addig az erdő tudta regenerálni magát. Most viszont folyamatosan pusztul.
Előzmény: nájckingdom (10278)
igen7 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 10279
termékeny persze. kb 1 évig :)
Előzmény: nájckingdom (10278)
nájckingdom Creative Commons License 2006.11.01 0 0 10278
"termékeny talajok meg az amazonas medence :DDDD"
Te se olvasol sokat. Mielőbb megadnék egy jó linket az ismeretszerzéshez, hallottál már arról, hogy "terra peta"? Költői kérdés. (segítek: ezek ott a termékeny talajok - as igaz, hogy nem csupa ilyen van)
Előzmény: igen7 (10259)
rev251 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 10277
A cikknek csak az elejét látom. (Nincs kedvem mindenhova regisztrálni.)

Mi a tervezett helyszín? 4 év húzós, ha az engedélyezés meg a környezeti hatástanulmány is benne van.
Előzmény: Törölt nick (10276)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.01 0 0 10276
2006.10.27 14:51 Épülhet az első szivattyús tározós erőmű Előzetes engedélyt adott a Magyar Energia Hivatal egy magyarországi 600 megawattos szivattyús tározós erőmű létesítésére a Szinerg Energia Kft.-nek. A 150 milliárd forintos beruházás megépítésére négy éve van a társaságnak. A magyar energiarendszer állandó szabályozási gondokkal küszködik, ezért gyakran a legolcsóbban termelő Paksi Atomerőművet kell visszaterhelni, sőt egy ilyen erőmű hiánya miatt kellett a MEH-nek 330 megawatt szinten korlátozni a szélerőművek építésére kiadott engedélyeket, pedig jóval több, mint ezer megawatt szélerőművi kapacitás építésére kértek engedély a beruházók. Horváth J. Ferenc, a MEH elnöke érdeklődésünkre lemondta, hogy bár a létesítendő szivattyús tározós erőmű helyszínére vonatkozóan jelenleg még nincs információjuk, de számításba kell venni azt is, hogy korábban már a prédikálószéki helyszínre voltak tervek, ám az építést akkor a különféle zöld szervezetek megakadályozták. Amennyiben felépülne egy ekkora kapacitású szivattyús tározós erőmű, az megoldaná a rendszerszabályozás gondjait és feloldhatná a MEH a szélerőmű létesítési kvótát.

http://arampiac.hu/index.xp?i=14693&m=10&t=1&s=151&strAuthError=Hib%E1s%20jelsz%F3
krezidiesel Creative Commons License 2006.11.01 0 0 10275

Mik az orbitális baromságok a cikkben?

Én nem foglalkozom napi politikával, nem olvasok újságot, a TV-ben is max a Győzike sót nézem...(:-D) igy járatlan vagyok a témában. Nem foglalkozom olyasmivel amin úgy érzem nemigen tudok változtani, igy max kivülállóként szemlélem ezt a világot és próbálok passzivan ellenállni. (17 éve szakitottam a hatóságokkal, egyszerű agyam nem tudta felfogni az áfát, és a személyi jövedelem adót...) 

Mégis úgy gondolom, hogy a Matula cikke és a valóság eléggé távol állnak. A valóság ennél hatványozottabban ( a szó valós matematikai értelmében) durvább!!

A politikusaink és a mögöttes háttérhatalmak , totálisan  átqrnak minket , teljesen hülyére vesznek, és csak a rólunk lehúzható profit számit, mindenfajta morális és erkölcsi gátlás nélkül. Leginkább a paraszt-birka viszonyhoz hasonlitanám a kapcsolatot : minimális törődés mellett a maximális profit kihozatala a cél, annyi eltéréssel, hogy a birkáról egy bőrt akar csak a gazda lehúzni, és vannak gazdák akik szeretik a jószágaikat. Ez a politikusokra egy kicsit sem jellemző, sőt mostanában egyre inkább a farkasokkal bratyiznak.

A 90-es években eléggé közel kerültem a hazai és ukrán maffiához (olaj-drog-kurvák), mert  ennek az elitnek javitottam az autóit. Utána elolvastam az erről a korszakról iródott "Maffiaregényt" és abban az időben mindenki   durva tulzásnak tartotta. Együtt  röhögtünk benfentes cimbikkel, rajta amikor felolvastam belőle bulikon részleteket: nagyon szépen kikozmetikázta az iró a valóságot, az akkori politikai elitet pl teljesen kihagyja belőle szinte. Csak Doszpotról és Pintérről ir, akiket nem lehetett már kihagyni, mert annyira nyilvánvaló volt hogy az  alvilág kilóra megvette őket.

Hogy mekkora pénzek voltak ebben?

Oniga Istvánt emlegeti pl a könyv. Ő dunaújvárosi, szinte gyerekkorom óta ismerem, amikor még egy szakadt  zsigulival járt. Másfél  év alatt kétmilliárdos vámcsalást hozott össze, amiért 3 évet le is ült. Ennyit tudtak rábizonyitani...  Sitten egyébként volt dublőre ,  a 600 Mercijével többször volt  a műhelyemben miközben ült. Aztán kijött és ügyesebben folytatta, hajléktalan düblőrök nevén voltak a cégei, soha többet nem volt sitten. Ja és 8 általánosa van Istvánnak...

Olyan mocskos ez a világ , hogy ha a valóságot megtudnák az emberek, puszta kézzel vernék agyon még a portást is az Országházban...

Előzmény: kilenctizenegy (10271)
igen7 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 10273
nem beszélve arról, hogy az indexen is volt már cikk arról hogy mennyien elhitték. :)
Előzmény: igen7 (10272)
igen7 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 10272
ezt nem is gondoljuk, de ha jól látom ez a matula cikke. ahhoz már nagyon khm... izé. szal eléggé mentális kihívásokkal kell küzdeni hogy azt valaki komolyan vegye.
Előzmény: Törölt nick (10269)
kilenctizenegy Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10271

Egyéb orbitális baromságok a topik szétcseszése érdekében?

 

Senki többet harmadszor?

Előzmény: dvdman (10266)
krezidiesel Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10270

Hamár irni tud, gondoltam olvasni is...:-))

Egyébként én több ponton igaznak érzem a Matula cikkét, nem annyira poénos , mint amennyire igaz...

Előzmény: Törölt nick (10269)
krezidiesel Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10268
Nézz már rá légyszi a 9891sz hozzászólásomra!
Előzmény: dvdman (10266)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10267
Umberto ECO : A FOUCAULT-INGA
Előzmény: dvdman (10266)
dvdman Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10266

A mostani morális, politikai és alkotmányos válság leglényege mindeddig ismeretlen volt a magyar nép előtt. Itt az ideje, hogy elmondjuk, mi történt

Magyarország valójában a világ közepe lett az utóbbi hónapokban, ha azt vesszük, hogy a nagyhatalmak vezetői melyik államra tekintettek a legtöbbször világtérképüket fürkészve. Valami kurva nagy atom-gáz-olaj tároló épül itt nekünk hamarosan.

A történet tulajdonképpen már 2004-ben elkezdődött, amikor az azóta EU-biztossá kinevezett Péter Mandelson megkezdte a kavarást Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választása körül. Tony Blair főtanácsadója javasolta ugyanis a G8 csoport Sea Island-en rendezett 2004. júniusi találkozója alkalmával hogy épüljön fel Magyarországon az a hatalmas energia-tározó és -fejlesztő komplexum, amely megoldja Európa energia-éhségét A terv hallatlanul bonyolult, nem csoda, hogy a beruházás előkészítése nem csak titkos, de összetett feladat is volt Meggyőzni a ruszkikat, hogy nem baj, ha egy NATO-államban. Meggyőzni az amerikaiakat hogy mindig mindenki lojális lesz. A németeknek tetszett, az olaszoknak kevésbé, a lényeg, hogy elvben megegyeztek.

A döntés tehát megszületett hogy 2010-ig elkezdik építeni azt a központot, ahol a török és az orosz vezetékek összefutnak, és ami mellett egy új típusú nukleáris reaktor kísérleti üzeme is duruzsolhat. Magyarország előnyei: az országnak nincs semmilyen katonai potenciálja, tehát sohasem kezdi majd erőszakosan államosítani a nagyok játékát Magyarországon a legelfogadottabb a nukleáris energia a közvélemény szemében, 63% támogatja, míg az EU-átlag 40% körüli. Magyarország határos Ukrajnával, amit láz oroszok már úgyis gyarmatosítottak, és közel van az Adria is.

Ehhez partnernek Mandelsonék a Medgyessy Péternél sokkal tárgyalóképesebb Gyurcsányt akarták. Jól ismerték őt, mert mindig kísérgette Medgyessyt a hivatalos találkozókra, ez a nyurga, anglománnak tűnő, stréber fiatalember. Kovács László a javaslatra rábólintott A miniszterelnök-váltás történetét ismerjük. Az ötletet hivatalosan Blair már Gyurcsánynak nyújtotta be. Ferinek rohadtul tetszett az elképzelés, és megnyugodott, hogy ebből annyi pénz folyik be az államkasszába, hogy bőven van idő befoltozni a szanaszét kúrt költségvetést

2006 február végén látszólag minden ok nélkül idejött Putyin. "Gazdasági, energetikai diplomáciát folytatunk Oroszországgal" — mondta egy nemzetbiztonsági szakértő akkoriban arról hogy mégis mi értelme volt a látogatásnak. Ez volt az a pillanat, amikor Gyurcsány megegyezett az utolsó részletkérdésekben is az addig nehézkesnek bizonyuló oroszokkal.

2006 májusában Gyurcsán Ferenc találkozott Henry KissingerreL Erről a magyar sajtó nagyon szűkszavúan számolt be. A kormányszóvivő azt mondta, hogy az amerikai-magyar kapcsolatokat tekintették át, a Gyurcsány-blogban meg volt egy bejegyzés, hogy áttekintették Európa és Amerika helyzetét a világban. Utóbbi járt közelebb az igazsághoz. Ekkor már a nagy nemzetközi szerződés szövegének részleteit tisztázták. Gyurcsány biztosította Kissingert, hogy a választási győzelme után teljes gőzzel kezdődhet a világ eddigi egyik legnagyobb energetikai beruházásának előkészítése, és megmutatta a Putyinnal aláírt szándéknyilatkozatot. Február és május között a választások miatt jegelték az ügyet de Kissinger már az új kormány eskütétele előtt iderohant

2006. június 22-én volt a nagy áttörés az ügyben. George W. Bush személyesen jött Budapestre, az utolsó papírokat aláírni orosz kollégáival. Azt ugyan senki nem gondolta, hogy az emberek majd elhiszik, hogy júniusban jön októbert ünnepelni, de hát elhitték, és ehhez sokat segített a CNN élő adása, amelynek közvetítésére a CIA kötelezte a tévéadót Miközben egész Budapest le volt zárva, egy titkos delegáció szintén szabadon mozgott: a Gazprom vezérkara. Alekszej Miller, a Gazprom első számú ura éppen június 21-én érkezett Budapestre, hogy zárt ajtók mögött tárgyaljon Gyurcsány Ferenccel

Másnap a Gazprom és a Bush-kabinet vezetői aláírták az utolsó aláírnivalót, és Jalta óta a legfontosabb nagyhatalmi megegyezésre pecsét kerülhetett Miközben a magyar sajtó azt hitte, hogy itt most az a kérdés, hogy Sólyom László beszól-e Guantanamo miatt, vagy hogy Táncsics börtönét most tényleg visszakapjuk-e, addig a Gazprom és a State Department vezetői lepapírozták Magyarország és Európa jövőjét A tervezett beruházás háromszor annyi pénzt mozgat meg, mint a EL Nemzeti Fejlesztési Terv teljes kerete.

A dologba azonban egy apró hiba csúszott Gyurcsányék kihagyták a remek orosz kapcsolatokkal bíró szocialista nehézipari maffiát Puch László, Knopp András, Kapolyi László és társaik mellett úgy mentek el a szervezők, mintha itt se lettek volna. Pedig ők még Mogiljevics idején könyékig benne jártak az orosz gáz európai közvetítésében. Ez bosszúért kiáltott

Miután a Gyurcsány-Kóka páros rendre elhajtotta őket a picsába, augusztusban az öregfiúk Puch László közvetítésével eladták az öszödi beszédet a Fidesznek. Orbán Viktor megnyugodott, hogy az április fiaskót könnyű lesz helyrehozni, és izgalmában még erdélyi látogatásakor meghirdette a szeptember 23-i gyűlést a Hősök terére. Egyszerűen képtelen volt kivárni amíg hazajön, annyira felélénkült Az volt a terve, hogy addig a hazugság/illegitim szlogeneket jól bejáratják, és a téren lejátsszák az öszödi beszédet. Jó minőségben, óriási hangfalakból. Döbbent arcú tízezrek- Mindenütt megismételt híradó-bevágások, satöbbi.

Gyurcsányék azonban kaptak egy fülest, hogy mi készül ott. Fenék nem száraztak, és elébe menve az eseményeknek kinyomták a szöveget maguk. Gyurcsány Győrből azonnal reagált, a legkisebb zavar és meglepettség nélkül beindult a kommunikációs gépezet Orbán köpni-nyelni nem tudott keddre tért magához, addig meg se szólalt nyilvánosan, és aznap is csak délután. Elrontották a játékát.

Hétfőn azonban közbejött még egy mentőötlet. A Szabadság téri tv-ostrom kezdetekor Gyurcsány leporolta az 56-os kommunista tankönyvet és az akkor elkúrt módszert sikeresen alkalmazta. Ahogy akkor is hagyták a vérengzést a rádió előtt, ő is visszafogta a rendőröket a TV-nél. Azt akarta, hogy az ország egyrészt beszarjon, másrészt lehetőség legyen statárium bevezetésére. Elég volt néhány brutális megtorló ítéletet hozni, hogy az emberek elgondolkozzanak azon. hogy már csak járókelőnek is lenni két év letöltendő szabadságvesztés. Ugyanakkor a lángoló autók képe, és másnap a mesterségesen hosszúra nyújtott ütközet a Blahán biztosította, hogy a közvélemény és az ellenzék is óhajtsa a rendet

Putyint még így is nyugtatgatni kellett Gyurcsány ezért kedden gyorsan elrepült Szocsiba. „Európának szüksége van az orosz energiahordozókra, Oroszországnak az európai fogyasztókra. Aki itt valamit nem ért, az előbb-utóbb rajtaveszít" - idézte Gyurcsányt a Kommerszant című orosz lap. Putyin pedig ezt bírta mondani szintén azon a kedden: „Semmi nem mutat arra, hogy ne valósulna meg a Magyarország területén tervezett hatalmas gáztározó, amely nemcsak a magyarországi gázellátás stabilizálását de az egész európai ellátást szolgáljad A másik feladata Gyurcsánynak az volt hogy megkérje Putyint az orosz titkosszolgálat tegyen már rendet a renitens gáz-lobbista ős-kommunisták között. Meg nézzenek már utána, nem a régi, Jelcin-érában feltört Gazprom-vezetök keverik-e a szart

Nyugi még ekkor sem volt Ferinek el kellett rohannia Berlinbe is. mert Európa legnagyobb gázfogyasztói a németek, és ők nagyon nem akarják, hogy az ellátás akadozzon egy kormányválság miatt. Meg kíváncsiak voltak, hogy akkor most Putyin lemondta az egészet vagy nem. Ezért volt olyan sürgős az a kínosra sikeredett randi Angéla Merkellel. Épp azon a pénteken a városban volt a francia és a belga miniszterelnök is, akik szintén szerettek volna megnyugodni.

Ugyanezen a napon, tehát 22-én jeleni meg az osztrák-sajtóban a Strabag-botrány, amelyben az egyetlen név szerint bemószerolt magyar politikus Puch László volt Gyurcsány kis EU-segítségge! is üzent az áruló lobbinak, hogy kuss a nevük. Közben a Putyin-vonalról nyugalomra intette őket az orosz titkosszolgálat is.

Orbán Viktort csak az önkormányzati választások után avatták be a részletekbe, bár a beruházásról nagy vonalakban azért tudott. Amikor október 4-én este 100 üzleternberrel tárgyalt hivatalos megfogalmazás szerint akkor mondták el neki, hogy hagyja békén a kormányt amíg az építkezés meg nem kezdődik. Addig az amerikai - orosz - német - EU alkut károsan befolyásolná egy esetleges kormányváltás, nem kéne az időt húzni, mert a végén még a szlovákok építhetik meg azt a nagy valamit Orbán pénteken a saját tüntetésén, több tízezer híve előtt jelentette be, hogy nem akar kormányt dönteni. Cserébe Gyurcsány elfogadta, hogy 2009 körül kiszáll. „Ha már buknom kell, akkor jobb, ha a reformok végrehajtása után bukók ebben az országban" — mondta 12-én Londonban.

A megegyezés után most már tényleg nincs akadálya annak, hogy tavasszal markolók szántsák fel Magyarországot és itt folyjon össze a kelet összes gáza és olaja egy bazi nagy reaktor alatt.
bugmenot Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10265
Amerikában szokatlan eszközökkel próbálják megoldani a világ problémáit, többek között a magas olajárat is. Transzcedentális meditációra összejön egy csomó guru, és meditálnak. :) Le is írják, hogy mi hogyan fog alakulni a beavatkozásuk hatására:

Here are the latest predictions based on the group's growth in size:

- The Dow will continue to surge towards 15,000.
- Oil prices will continue to fall to below $45 a barrel.
- Unemployment rates will continue to fall.
- Consumer and investor confidence will rise.
- The North Korea and Iran standoffs will be peacefully resolved.
- There will be a dramatic reduction in violence in Iraq.
- Violent crime in the US will decrease by 20%.
- And finally, the party that wins the November elections will be in a position to hold onto power indefinitely.

The Lazy Way to Success
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10264

Évezredes gazdasági-kultúrális különbségek ma is vannak számolatlanul. Még nagyobbak is, valódi kőkorszaki zárványkultúrák is vannak.

Előzmény: igen7 (10263)
igen7 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10263
több ezer éves késéssel jött össze...
Előzmény: lcoder (10262)
lcoder Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10262
Azért Dél-Amerikában összejött hasonló, csak ott kukorica alapon és persze odáig hogy öntözés nem tudom mennyire jutottak el.
Előzmény: igen7 (10261)
igen7 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10261
az északkeleti partvidéken élő irokézek, mohawkok, delavárok foglalkoztak földműveléssel is, nade ez a földművelés technológiailag messze alacsonyabb szintű volt mint Európában.
az butaság hogy az indiánok valami fenntartható valamit találtak ki. alig ismerjük a történelmüket. hogy észak amerikában nagyon alacsony volt a népsűrűség, az pusztán annak köszönhető, hogy az indiánok a rendelkezésükre álló eszközökkel és tudással csak annyi élelmiszert tudtak termelni, amennyi azt a népességet tudta fenntartani. azt nem szabad elfelejteni, hogy a fejlettebb mezőgazdasági technológiákat nem Európában dolgozták ki eredetileg, hanem a folyami kultúrákban : Egyiptomban, Mezopotámiában. onnan kerültek ezek át európába. namost az újvilágban nincsenek olyan területek, amelyeknek legalább megközelítőleg hasonló adottságaik lennének mint az óvilági folyóvölgyeknek. úgyhogy szvsz ezért van az hogy az újvilág ennyire lemaradt technológiailag.
Előzmény: lcoder (10260)
lcoder Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10260
Amennyire én tudom északon speciel egyszerű vadászó életmódot folytattak az indiánok ahol a mezőgazdaságnak nem volt túl sok szerepe. Délen egyes területen tényleg volt magas szintű mezőgazdasági kultúra (maják, inkák, stb). És erről tanúskodnak a városaik: csak azok építenek ilyeneket akiknek már nem az a legnagyobb problémájuk hogy holnap mit is eszünk. De a brazil esőerdőkben kóválygó indiánoknak mindehhez szvsz nem túlzottan sok közük volt.
Előzmény: nájckingdom (10258)
igen7 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10259
" Van olyan elmélet, amely szerint az Amazonas-völgye legtermékenyebb talajait "

hát ez lol. termékeny talajok meg az amazonas medence :DDDD
Előzmény: nájckingdom (10258)
nájckingdom Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10258
Nem olvastál te túl sokat ezekről. Igaz, hogy a szakirodalomban vannak misztifikációk is, a "nemes vademberek" iránti bűntudatos fehér értelmiségi rajongás vadhajtásaként, de azért pl. az amerikai indiánok (északon és délen is, meg középen is) egy jelentős része fenntartható gazdálkodást folytatott, nem éppen olyan primitíven, ahogy képzeled. Mások pedig maguk alatt vágták a fát, pl. a maják, de sok más indián civilizáció is összeomlott, eltűnt. Van olyan elmélet, amely szerint az Amazonas-völgye legtermékenyebb talajait indiánok hozták létre sok évszázados talajszaporító műveléssel, valamilyen korhadékképző baktériumok tudatos alkalmazásával. Nem tudom, hogy ez a misztifikáció, vagy a tény körébe tartozik-e, csak jelzem, hogy vannak ilyen elméletek. Ha abból indulunk ki, hogy a honfoglaló magyarok mennyi téren múlták felül tudásban azt a Nyugat-Európát, ahol vadembereknek nézték őket, nem indokolt, hogy elhamarkodottan levademberezz természeti népeket. Amik körébe természetesen a honfoglaló magyarok nem sorolhatók, a pusztai lovasnomádoké egy kifejlett civilizáció volt óriási ökológiai és technikai tudással arról a környezetről, amiben ők éltek.
Előzmény: lcoder (10257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!