Apropó, autóbeszámítás. Kinek milyen tapasztalata van? Kiáék tényleg nem foglalkoznak 10 évesnél régebbi autókkal??
Deras71: a szerződésben, v. annak mellékletében nem szerepel az LX típus felszereltségénk tételes listája? Én "bemondásra" nem írnék alá semmit... Vagy pedig nem voltál kellően alapos, hiszen mindenhol szerepel, hogy az LX-hez nem adnak távírányítást. Amikor a kereskedő azt válaszolta neked, amit, én szembesítettem volna ezzel a ténnyel..:) De persze ettől függetlenül is van értelme utólag rákérdezni - ha távirányítású kulcsot nem is, egy könyöklőt kierőszakolhatsz (lásd mazsola esetét:).
Nem a Váci út 35. szám alatti szalonban áll?:) Szombaton arra jártam és gondoltam megállok - sajna már zárva voltak, de láttam egy szép bézs 1.4-LX-et:).
mrcaptain: emlékeim szerint az LX-ben is van USB port!
Gabor1970: éppenhogy a diesel motorokoat mondják hosszabb élettartamúnak, bár sztem most már nem nagyon van különbség. Egy mai autó sztem gond nélkül elmegy 2-3-400 ezer km-t legyen az benzines, v. diesel. Az én 12 éves, benzines Astrámban 150 ezer km van és eddig egyetlen egyszer(!), 7 évesen hagyott úton (AC pumpa csere), ezt leszámítva a kötelező, majd évenkénti szervízeken kívül mindössze egyszer kellett fizetnem komolyabb összeget, egy vezérműtengely cseréért 130 ezer km-nél.
Hát sajna ez van. :(( Azért holnap bemegyek szalonba és rákérdezek, kíváncsi vagyok mit mondanak mert amikor rendeltem direkt megkérdeztem ilyen a sima LX?
A magam részéről szándékosan igyexem nem gondolni az autóra, és nem túl sokat foglalkozni vele, mert az idegeimre menne a várakozás... így minden mással foglalkozom, és márc elejéig tuti nem hívom a kereskedést, hogy mi van, remélem előbb jelentkeznek, vagy legkésőbb akkor... :)
Baján 100x inkább megvettem volna, mint Szekszárdon. Kedvesek, udvariasak, nem erőltettek egyentlen ajánlatot sem. A hitel sem volt rossz, csak hát az autóm beszámítása sántított, azért nem ott vettük. Ha nem a vétel helyére visszük szervízbe, akkor szerintem Baja lesz, Szekszárdot szervízben is kihagyom ;)
OFF-Próbáltam nem félreérthető lenni, tudom, hogy szalonautóról beszéltél és nem tesztautóról, és gratulálok hozzá, mi 2 hét után se tudunk rosszat mondani rá, kivéve a sípoló biztonsági őv hiány jelző!
Szeretnék még annyit hozzátenni ,hogy szalonautót veszek és nem tesztautót. Ez a kereskedésben állt, tesztvezetés céljára még van a kereskedésnek két autója. Amióta megvettem a szalonban lévőt, az egyiket beállították a szalonba, az enyémet lezárták és beleülni sem lehet.
A felszereltségi kérdést nagyon könnyű rövidre zárni!
Az LX felszereltség az ALAP+MANUÁLIS LÉGKONDI!
Nekünk ilyen van fekete metál CRDi-be!
Az már más kérdés, hogy abszurd, hogy esetünkben (Magyarországon!!!!) ehhez az üzembehelyezéssel több mint 4 millás autóhoz nem adnak egy távirányítós kulcsot riasztóval!! Egyébként ha visszaolvastok ezt a témát is már lerágtuk párszor!
Az LX-hez sima kulcs jár. Nincs benne távirányító csak központi zár. De mindenhol - amikor még azon gondolkoztunk - azt mondták max. 40 EFt-ért raknak bele távirányítót és riasztót is, de ez nem gyári. Az EX-hez jár riasztós távirányítós központi zár. A távirányító a kulcsba építve, de ez még nem behajthatós! Későbbiekben lehet olyat is rendelni (március/május-tól).
Könyöklő nincs, és USB és vonal bemeneti port(AUX) sincs az LX-ben.
Vigyáznak vagy nem vigyáznak az autóra, ami a szalonban áll?!
Hát voltam olyan kereskedésben ahol éppen egy kis belső átépítés volt és még az ablakot is elfelejtették feltekerni az új magentisben. Szép szürke volt belülről az autó a portól. Tesztautó: Szekszárdot nem csak a kedvezőtlen ajánlat miatt hagytuk ott. Fiatal - menőnek hiszem magam - srác majd ő vezeti először a tesztautót. Kezdésnek felpürgette 1, 2-ban 6-7 ezerig és utána sem kimélte az autót. Amikor átadta mehetünk vele kb 2 km-t vissza a szalonig, Szekszárd legszarabb útján. Ez nem volt vmi tesztélmény, de az biztos, hogy megerősített abban, hogy tesztautót ne vegyen az ember (arról nem is beszélek, hogy mekkora az eltérés a futott és az óra szerinti km között - nem csak Kia, mindegyik tesztautónál). Hozzáteszem - lehet nem néztünk ki biztos vásárlónak - olyan hozzáállásuk volt, hogy tudtam itt biztos nem veszek autót, és nem is ajánlom másoknak.
Remélem én csak a kivételeket láttam és máshol vigyáznak is az autókra.
Deras! Tényleg nem akarlak elkeseríteni és én még nem is vettem át az autót, de: könyöklő az tuti, hogy nincs az LX-ben. A kulcsos válasszal keddig várok, mert nem vagyok benne biztos, én szerintem az is sima lesz. Nem távírányítású. Sajna.
Én is vigyázok az autókra/ autóimra, remélem a többség is így van vele. Nem bánkodom, hogy szalonautóm lesz, átnéztem rendesen, semmi "nyomot" nem találtam rajta. Nem zavar, hogy előttem X-en ültek benne. Amiről meg nem tudok az nem fáj. Már alig várom, hogy elhozhassam, tényleg olyan vagyok mint egy gyerek. Nekem ez lesz az első új autóm, most is alig bírom elhinni.:-)))
Szerintem is nagyon jó az a csík az oldalán, amikor a szomszéd nem foglalkozik mással és rányitja az ő ajtaját az enyémre a parkolóban...meg könyöklős autóm sem volt még, ha nincs útban váltáskor, akkor király lehet.
Nálunk kisvárosi Kia szalon, alig látogató, nincs összetapizva az amúgy sem régóta ott álló szalonautó. Én pl úgy ülök be, hisz nem az enyém, hogy szalon előtt lábtörlés, kabát összefog hogy cipzár-gomb ne karcolja össze, óvatos be-kiszállás, bent minimális matatás, pl sebváltó nem erőltetése.
Amúgy próbaútra is úgy megyek, azt a gépet nyugodtan megvehetik, minek gyilkolni.
Különleges élmény olyan autót venni, melyik új, most kerül utcára. 1*én is voltam igy, pont olyan, mint amikor virággal vagy kisgyerekkel megy az ember az utcán és (ezért) megbámulják.
Mondjuk úgy voltam anno Opelcorsát tesztvezetni, (1.0-ásban nem ültem addíg), hogy na ebbe , de ne sokat, mert alig benzin, meg gazdája van már...-na ennyit a vadi új autóról (a megfelelő helyen), ez nem semmi. Alíg láttam ki a gyári bevonattól...mondjuk nem gyilkoltam főként, de kicsit kiakadtam. Asszem náluk soha nem veszek autót, meg egyebek.
Azért is nehéz az alkudozás, mert sokszor ha sikerül jól lealkudni a kocsi árát, akkor rosszabb a hitel, amit nyujtanak. Amúgy nemtom mennyien veszitek hitelre, de milyen THM-ekkel hívogatják a vásárlókat? Érdekelne cascos és no cascos THM is!
Jó helyen vetted, én is náluk várom az EX CRDI-t... korrektek, és nekem is sikerült az üzembehlyezésen, meg metálfényen alkudozni az eredeti ajánlatban, de végül megkavartuk kicsit a dolgot, és máshogy adták a kedvezményt... :)
Amúgy elmondták, kicsi az árrés a KIA-n, ezért nehéz helyzetben van az eladó az egymásra licitálás szempontjából... nekik még el is hiszem...
Folyamatosan olvasom a fórumot, szerintem jó dolgokat lehet megtudni főleg annak aki ilyen autót szeretne.
Most viszont olvastam egy furcsaságot.
Valaki azt írja "egy könyöklöt még ki lehet préselni a kereskedőből".
Én egy cee'd 1.4 LX-et rendeltem a nyilt napon. (nem lenne benne első könyöklő???)
Amiben én ültem 1.4 LX abban volt szériában.
Február vége március elejére ígérték az átadást.
Késöbb itt olvastam, hogy kijöttek csomagok hozzá. Felhívtam a kereskedést, hogy én szeretnék egy kényelmi csomagot az autóba. Azt mondta köv. munkanap beszél a Kia közpöntal. Hívott is, hogy sikerült az utolsó pillanatban módosítani az autón.
Azért csodálkoztam, mert én mindig szoktam tudni valamennyit alkudni.
De ha ez így van, akkor nyilván én sem tudnék semmit tenni. Ennyire új modellre még soha nem alkudtam, szóval valószínűleg az lehet a probléma*, hogy a kereslet többszörösen meghaladja a kínálatot. Így a kereskedők vannak egyelőre nyeregben. Átmenetileg keresleti piac alakult ki. Később valószínűleg ez megváltozik majd. Anno a jóval olcsóbb (~2,4 millió), és valószínűleg kisebb árréssel bíró Swiftem vásárlásakor is tudtam alkudni összességében olyan 200 ezer forintot (részben plusz felszeretséget alkudtam bele).
Most meg munkahelyemen engem bíztak meg új mg.-i gép beszerzésének intézésével. 4,4 + áfáról eddid 3,9-re sikerült lehúznom az árat, és még nincs teljesen vége.
De mégegyszer leírom: el tudom fogadni, hogy most, közvetlenül a bevezetés után CEE'D-re nem nagyon lehet még alkudni.
Nem értem a megrökönyödést, miért ciki megvenni egy szalonautót? Max egy hónapig állt a szalonba, legalább rendesen ki lett takarítva. Ha 1.4-es Ceed -et vagy CRDi Lx-et akarsz venni akkor nincs sok alku lehetőséged. Kedvezményt csak ott kapsz ahol nics azonnal átadható autó. Ha megrendeled és megvárod a májust akkor összejön egy matálfény. Ha most kell 1.4 LX akkor nem nagyon kapsz kedvezményt. Magam voltam tanúja egy beszlgetésnek a múlt hét szombaton. A vevőjelölt lement tatabányára egy CRDi Lx miatt. Az alku alatt végig azt hangoztatta, hogy metál fényt mindehol odaadják ajándékba. Az értékesítő annyit mondott, hogy máshol ajándék metálfény van nálunk meg azonnal átvehető autó. Válasszon! Hát válsztott és megvette listaáron.