Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.12 0 0 280
A válasz: CSAK! Pénteken bent jártom az onkológián, a férjem CT-jét szállítottam le a profnak. Sokat kellett várni, addig meg a többi hozzátartozóval beszélgettem. Hihetetlenül tudatlanok az emberek. Szinte fájt, hogy a vastagbéldaganatosok (kb. 90% életmódra vezethető vissza! - akik ott voltak, azoknál meg szemmel láthatóan ez az arány 100% volt) azt mesélték, hogy szalonnát reggeliztek. Az egyik elpanaszolta nekem, hogy állandóan száraz a szája. Kérdeztem, mennyit iszik. Mondja, reggel is megivott 1/2 liter teát. Na mondom, azért egy tipp (mást ilyenkor úgyse lehet mondani): ne cukorral igya, hanem mézzel. Mondja a pasi: nem is szokta cukorral inni. Már kezdtem elszégyelni magam, hogy megint előítéletes voltam - amikor apasi folytatta. INSTANT!!! piacon vett - köztudottan csak műszarokat és rákkeltő anyagokat tartalmazó- teát szokott inni, abban nincs olyan sok cukor. Majdnem dobtam egy hátast. Volt ott egy végbéldaganatos pasi - elég rossz bőrben volt -valszeg a kezelés miatt- a lánya mesélte, hogy CSAK a Béres cseppet szedi, semmi más változtatás. Kérdezem, hogy mi a helyzet az Avemarral? Az pont ezeknél az eseteknél segít a legtöbbet - jobban viseli majd tőle a terápiát. Mondja, hogy nem kell. Megkérdezte a profot, ő csak a Bérest javasolta. Durva ... nem? De tudod, mi az egyik indok erre? (Az Avemart egyébként jellemzően elfogadják az onkológusok, rentgeteg embernél csökkenti a Chemoterápia mellékhatásait, erősíti az immunrendszert stb.) Sokan vannak, akik NEM ENGEDHETIK MEG MAGUKNAK, hogy ilyen szereket szedjenek. Képzeld el a szitut: az orvos azt mondja, csináld ezt, csináld azt, szedd ezt, szedd azt. Te meg nem engedheted meg magadnak, hogy megvedd... A doki javasolta, neked meg kölcsön kell kérned, vagy cserébe nem veszel más kaját - mert amit a prof mond, az SZENTÍRÁS!!!! (tényleg így van - az emberek legnagyobb része így kezeli a dolgot). Hát ezért nem szeretnek az orvosok tippeket adni. A férjemet pl. szemmel láthatóan máshogyan kezeli, mint a parasztbácsikat (velünk eddig pl. SOHA nem volt mogorva vagy bunkó - míg ők végig amiatt panaszkodnak, hogy mekkora egy bunkó ez a pasi - mialatt szerintünk halál jó fej:). Látja, hogy úgyis utána nézünk a dolgoknak, hogy tisztában vagyunk a betegséggel, még a gyógyszerek mellékhatásaival is tisztában vagyunk. Tudja, hogy neki ebben az esetben CSAK az a dolga, hogy figyelje a leleteket és annak megfelelően adja a gyógyszert. Ha van. Ha azt mondom, hogy a férjem ezt szedi vagy azt szedi, egy szót sem szól, max. legyint (amíg az össze nem akad a gyógyszerrel - de arra úgyis rákérdez az ember). Tudja, hogy mi valszeg úgyis ezerszer átgondoltuk a dolgot.... ami egy parasztbácsinál egyes "csodaszerek" esetében nem biztos... és a parasztbácsi ha kell még a házát is eladja a kóklerek csodaszereiért. Hát ezért beszélik le az orvosok az embereket defaultból az alternatív módszerekről. Eleve- aki hagyja magát, annak talán jobb is, ha megmentik saját butaságától.
Előzmény: tigristomi (278)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.12 0 0 279
Fuha... ez kemény:) Valószínűleg még soha nem voltál olyan helyzetben, hogy egy általában végzetesnek TARTOTT betegséget diagnosztizáltak nálad vagy valakinél aki nagyon közel áll hozzád. Olyankor kicsit megváltoznak a dolgok, átértékelődik sok minden. Egy ilyen helyzetben az élni akarás a legfontosabb - és midnen olyat ki kell zárni, ami negatív sugarakat küld akár a beteg, akár a közvetlenül mellette álló -és neki segítő- hozzátartozók felé. Ha egy orvos jósol, az egy teljesen negatív sugár ami bizony komolyan visszavetheti a legtöbb ember gyógyulását. Ami a betegség súlyosságát illeti: egy szövettani leleten sok minden szerepel. Rajta van, milyen daganatról van szó, az mennyire agresszív és általában az is, hogy van-e pl. áttét. Innentől kezdve felesleges jósolgatni. Ha nincs áttét, de van megelőző kezelés teljesen más helyzet, mintha a leleteken az szerepel, hogy távoli áttétek vannak, amik nem eltávolíthatók, a szövettanból pedig az jön le, hogy agresszív a daganat és nem reagál a gyógyszerekre. Ezeket a papírokat (ld. pl. a CT-t és az ahhoz kapcsolódó szöveges leírást) minden beteg - de legalábbis a hozzátartozó- megkapja, és ha tudnak olvasni, könnyen be tudják lőni, mi a helyzet, mennyire kell komolyan venni a dolgot . Mert az egy olvasni tudó embernek EGYÉRTELMŰ (a párom papírjaiban pl. minden ott szerepel - fehéren-feketén- jóslatok nélkül!. Mi pl. tudtuk, hogy agresszív a cuccos, azt is tudtuk, mennyit operáltak ki, így mi is csak a CT-t lestük csütörtökön, hogy lássuk, mi a helyzet (ld. jogos volt-e az orvos ijedt nézése a leletek láttán vagy működik-e a diéta stb.) Ha ilyenkor valaki azt látja, hogy áttét van és tudja, hogy nincs rá gyógyszer akkor máris tudja, mit lépjen - kezdhet el pl. egy durva diétát stb. (ezt speciel megmondják az orvosok! Feleslegesen, 0 hatékonyságú dolgokat pl. a férjemnek se adnának! Akkor már inkább nem is kezelnék semmivel! - mint ahogy azt pl. most is teszik.) Nem kellenek az orvosok jóslatai. Ők csak a statisztikák alapján jósolnak, nem veszik figyelembe, hogy az ember mit is csinál valójában a gyógyulásáért. Abból indulnak ki, hogy az átlag ember a műtét után ugyanúgy kajál, nem változtat az életmódján, esetleg összeomlik stb. A többivel - és a beteg élni akarásával- nem számolnak - nem is számolhatnak. Ezért baromság, ha egy orvos jósolni kezd.
Előzmény: tigristomi (276)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.12 0 0 278

Szia!

 

 Az ostobasagot arra ertettem, igy az egeszre, hogy azert mert ok nem fogadnak el mas modszereket a gyogyulasra, az esetleges inormacio visszatartassal esetleg elvagjak a betegeket mas lehetseges gyogyulast jelento modszerektol.

 

Tamas

Előzmény: Cseresznye (277)
Cseresznye Creative Commons License 2004.12.11 0 0 277

Szia Tamás!

 

"Az ostobasag neha duhiteni tud."

 

Azt nevezed ostobaságnak, hogy az orvos nem bocsátkozik jóslatokba a beteg hátralévő idejével kapcsolatban? Mire lenne jó, ha azt mondaná "még fél év"? Arra, hogy az ember korrektül meg tudja írni a végrendeletét, elbúcsúzni mindenkitől, még az élettől is?

Tudod, az Apu orvosa is jósolt egy bizonyos élettartamot az édesapámnak, amit ő azóta már többszörösen túlélt. Apu második felesége, az én kis "mostohám" úgy döntött, hogy nem mondja el neki, amit a dokitól hallott, és nagy szerencse, hogy így tett. Nem biztos, hogy az én makacs és önfejű apám végigcsinálta volna a sugárkezelést, a chemót és a többi szenvedéssel, vagy áldozattal járó terápiát, ha úgy érzi, hogy ennek úgysincs semmi értelme, hiszen az orvos megmondta, mi várható... Az más, ha a doki figyelmeztet: Azonnal váltson életmódot, vegye komolyan a dolgokat, mert különben nem éli meg a jövő évet. Ez még akár segíthet is. Na de ha azt mondja: Kezeljük ezzel, azzal és amazzal, de ezzel_együtt_sem élhet többet pár hónapnál... Már bocs, de ennek még mindig nem látom semmi értelmét, és még még mindig nem értem, miért szeretnéd, ha egy orvos befolyásolná a sorsodat a szuggesztióival.

 

 

"iszont nem tudom, szamok nelkul meg mennyire lehet komolyan beszelni. Ha meg csak annyit mond a doki hogy sulyos, akkor szerintem ugyis megkerdezi a beteg, hogy az idoben mennyi."

 

Milyen számok nélkül? Mire vonatkozik az előrejelzés? Mennyi ideig élhet a beteg kezelés nélkül, vagy a kezelések után, vagy akkor, ha a kezelések nem használnak, vagy akkor, ha igénybe vesz olyan alternatív módszereket is, amelyekben esetleg épp az orvos nem hisz? Akkor, ha hisz a gyógyulásban, vagy akkor, ha nem hisz benne? Mégis, milyen számokról beszélünk???

Ismertem egy fiút, akinek 16 éves korában azt mondta az orvosa, hogy gyógyíthatatlan bőrrákos, 1-2 éve van hátra. A srác rászokott a kábítószerre, egyszer majdnem rá is ment a túladagolásra. Később kiderült, hogy csak egy pigmentfolt volt a lábán, aminek semmi köze a bőrrákhoz. Hosszú időbe tellett, mire leszokott a drogról és testileg-lekileg rendbejött.

Az a beteg, aki megkérdezi, időben mennyi, nem akar meggyógyulni, ehelyett inkább

 arra törekszik, hogy az orvos által neki ítélt időt a lehető  legjobban töltse el. Tisztelet a kivételnek.

Okos ember, ha meghallja azt, hogy rosszindulatú daganat, előrejelzések nélkül is tudja, hogy komoly dologról van szó. A helyzet reménytelen színben való feltűntetése pedig nem növeli a gyógyulási kedvet. Épp ellenkezőleg.


"e inkabb ott, hogyha a tomegek mar fiatal koruktol kezdve az etelek savas lugos hatasat figyelembe vennek, plussz csinalnanak tisztito kurakat, bojtoket, stb, akkor nem kerulnenek az orvoshoz."

 

Milyen ez a savas-lúgos hatást figyelembe vevő diéta? Érdekelne, mit lehet enni ilyen étrend mellett, és mit nem. Leírnál pl. egy napi mintaétkezést (reggeli-ebéd-vacsora, esetleg köztes étkezések)?

 

OFF: A férjem végre megcsömörlött a Tesco gazdaságos virslitől. A végén még egészségesen fog étkezni ő is. :-)

Előzmény: tigristomi (276)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.10 0 0 276

Ha nem hiszel az akadémiai gyógyítás hatásosságában, vagy mondjuk úgy kizárólagosságában, pláne nem értem, miért kérnéd a fejedre egy orvos "ítéletét" hátralévő napjaid számáról. Már bocs, de ez kb. olyan, mint ha egy ateista kérdezne meg egy papot, mi módon fog á megégni a gyehenna tüzén.

 

Szia Cseresznye!

 

 Azert kerdeznem meg a doktort, mert azert azert orvostudomanynak is vannak eredmenyei. Ha azt mondja az orvos, hogy a helyzet sulyos, vagy azt hogy nem olyan veszelyes, ez azert jelent vmit a daganat sulyossagnak mertekerol. Ha o rosszabban iteli meg a helyzetet, akkor az valoszinu az is.

 Tehat mindenkepp szeretnek a velemenyevel tisztaban lenni, hogy tudjam milyen intenzitassal kell vmi alternativ megoldas utan nezni, es azt csinalni.

 

 Hat igen, ez hogy fel eve van vissza, vagy 1 eve, ez hathat szuggesztionak is. Viszont nem tudom, szamok nelkul meg mennyire lehet komolyan beszelni. Ha meg csak annyit mond a doki hogy sulyos, akkor szerintem ugyis megkerdezi a beteg, hogy az idoben mennyi. Aztan lehet hogy nem, mondjuk en meg a fogorvost is mindig kifaggatom, hogy mit miert csinal. Egyebkent mar volt ketszer fogorvosnal is, (hat igen, akkor meg nem voltam ugy kikupalodva a helyes etkezesrol, es tisztito kurakrol) hogy a doki azt mondta, hogy ki kell huzni a fogam. Bolond nem vagyok, eljottem, aztan elmentem egy masik fogorvoshoz. Nem mondtam neki semmit, mit ad isten o nem is mondta hogy kihuzza, hanem betomte. Ennyit az orvosokrol, de ez kitero volt.

 Szoval mondhatja esetleg ugyis a doktor, hogy uram/holgyem, figyeljen, lehet hogy csak 1, 2 vagy fel eve van vissza, a helyzete sulyos.

 Szerintem ez meg mindig humanusabb, mint fel ev mulva azt mondani: hat, 1 vagy 2 hete van meg. Beteg: ezt nem latta fel evvel ezelott???? Doki: de, csak nem akartam megijeszteni.

 Na, egy ilyen beszelgetestol - ami azert eleg fantazia beszelgetes - jol bedurrana a fejem, pedig nyugodt termeszetu vagyok. Az ostobasag neha duhiteni tud.

 Abban a fel evben, ha kipucolja magat a beteg, es 180 fokban valtoztat az eleten, lehet hogy meg evtizedekig elne....

 

 Ez az, ahol az en elmeletem bejon. De inkabb ott, hogyha a tomegek mar fiatal koruktol kezdve az etelek savas lugos hatasat figyelembe vennek, plussz csinalnanak tisztito kurakat, bojtoket, stb, akkor nem kerulnenek az orvoshoz.

 

Tamás

Előzmény: Cseresznye (258)
Cseresznye Creative Commons License 2004.12.10 0 0 275
Szegény doki ott ülhet a kínpadon és küzdhet minden egyes betegéért. Még szerencse, hogy vannak ilyen emberek. :-)
Előzmény: Törölt nick (274)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.10 0 0 274
Köszi:) Azért én még bízom a dokiban... (végülis apunak is ő bulizta ki anno a jobb gyógyszert, amitől meg is gyógyult:)
Előzmény: Cseresznye (273)
Cseresznye Creative Commons License 2004.12.10 0 0 273
Ez rohadékság. Szólj, ha nem adják meg. Csinálunk alapítványt és gyűjtünk.
Előzmény: Törölt nick (272)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.10 0 0 272

majd hívnak.... ennyit mondott a doki... marha jó.... nem?

 

Túl jó a lelet ahhoz, hogy automatice kezelést kapjon ... mert "csak" 1 szolid képletet találak amiről nem is derül ki, hogy daganat-e avagy nyirokcsomó. Ha meg "csak" csomó, akkor nem jár a gyógyszer. Mert drága. Gááááz... (jövő héten el kell ennek dőlnie, még ma elküldik a kérvényt a bizottság elé - akik úgy tűnik, Istent játszanak...). Mondjuk szövettan nélkül eleve nem derülne ki, mi is ez... max. akkor, ha megkapja a gyógyszert és az az izé elkezd összemenni...

Előzmény: Törölt nick (271)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 271
Lement a CT. Találtak egy 2,5 centis valamit a hólyag mögött (ezt már a 2 héttel ezelőtti UH is mutatta, de ők akkor 2 centire saccoltak). A CT-s orvos így első körben nyirokcsomóra vagy mire tippelt. Egyébként meg a teljes CT negatív:))))) (Bevallom, ez így pont jól jött ki. Tudjuk, hogy nem mászott át a májra -oda másznak általában először- és nincsenek kicsi daganatok... egy agresszív tumornál 2 hónap nuku gyógyszer/kezelés után ez azért nem semmi:) A nagy izéről meg senki sem tudja, hogy micsoda, de ahhoz pont elég lesz szerintem, hogy giga csont nélkül megkapja a gyógyszert:) (Ha teljesen negatív lett volna a lelet, könnyen lehet, hogy nem kapna semmit). Egyszóval no para, mostmár jöhet a gyógyszer ami még azokat a degenerált sejteket is eltűnteti, amik nincsenek is ott:) Közben persze diéta / teák / zöldséglevek / csírák folyt köv:)
Előzmény: Törölt nick (257)
Cseresznye Creative Commons License 2004.12.09 0 0 270
Sebaj, én eddig se csíptem a férjedet, hogy kevésbé utálom vagy jobban, az már tökmindegy, nem?
;-)))
Előzmény: Törölt nick (266)
Vegetable Creative Commons License 2004.12.08 0 0 269

Icuval nekem az a baj, hogy összeakad msn-nel :-)

Előzmény: Törölt nick (268)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 268

Az ICQ-t felpakolta anno, de valami bibi van vele...

 

Mondjuk most, hogy elkezdett megint dolgozni, mar kicsit jobban idoszukeben van, igy nem tudom, mennyit tud majd netezni (ma pl. énekórája volt... )

Előzmény: Vegetable (267)
Vegetable Creative Commons License 2004.12.08 0 0 267
Szal csak beirni lusti? Ejnye! :-))))) MSNetek, Skype vagy icu van? mer' akkor olykor molesztálhatnám ;-)
Előzmény: Törölt nick (266)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 266
nem akarok árulkodni, de amióta szélessávú a netünk, az egész napját a gép előtt tölti :)) (igaz, szerintem csak játszik...) (fúúú... most aztán majd jól fúj majd rám, mert beköptem:)
Előzmény: Vegetable (264)
Vegetable Creative Commons License 2004.12.08 0 0 265
Én is erre a sulyos traumára (ld. lustaság :-P) tippeltem :-DDD
Előzmény: Törölt nick (263)
Vegetable Creative Commons License 2004.12.08 0 0 264

Szia giga! csak nem leereszkedtél a géphez? :-P

Huuuu de álmos vagyok :-(

Előzmény: gigafun (260)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 263
pszt... csak nehogy meghallja: egyszerűen lusta:)))) (ld. az egészségi állapota már a munka alól se menti fel - tegnap óta ugyanis visszament dolgozni:)
Előzmény: Cseresznye (262)
Cseresznye Creative Commons License 2004.12.08 0 0 262
Ó te zengő hangú, misztikus felhőbe burkolózó, otthonába begubózó léhűtő naplopó, mily nagy tettek elvégzése akadályoz abban, hogy kedves társaságunkban tölts hetente néhány percet a világhálón?
Előzmény: gigafun (260)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 261

Hát nem is hagyta szó nélkül:)))

 

Egyébként meg írtam a Novartisnak (aki a gyógyszert gyártja), leírtam benne, milyen gyógyteák stb. neve merül fel a házibuher gyógyításnál. Most várom a választ, hogy ezek összeakadhatnak-e a Gliveccel (az aztán nem hiányzik, hogy csökkentsük a hatását... az pedig pl. fix tény, hogy pl. a grapefruit károsítja a gyógyszert, tehát tilos).

Előzmény: Cseresznye (259)
gigafun Creative Commons License 2004.12.07 0 0 260
Na lássuk!
Milyen cifrát akarsz beírni nekem?
:-)))
Előzmény: Cseresznye (259)
Cseresznye Creative Commons License 2004.12.07 0 0 259
Szorítok a Gigafunnyért! !!

Mindjárt beírok valami cifrát, amit majd nem bír szó nélkül hagyni. :-))
Előzmény: Törölt nick (257)
Cseresznye Creative Commons License 2004.12.07 0 0 258
Szia!

Örülök, hogy itt maradtál vitatkozni és nem rohantál el az első olyan vélemény után, mely ellenkezik a tiéddel. Annál is inkább, mivel látom, hogy a Te szemléletmódod sokban hasonlít a miénkhez, amennyiben Te sem a "tedd csak az életed a doktor bácsi kezébe, ő majd megműt" szemléletet vallod, ehelyett - hozzánk hasonlóan - úgy gondolod, hogy a betegnek magának is kell tennie a gyógyulásért, méghozzá nem is keveset. Most már úgy látom, hogy csak árnyalatnyi különbség van a Te általad elmondottak, és a mi álláspontunk között.
Azt aláírom, hogy az orvosnak fel kell vázolnia a helyzet komolyságát, nehogy a beteg ellinkeskedje a kúrát, azt azonban egyszerűen nem értem, miért kéne neki, mint valami mindenhatónak, megjósolnia a beteg várható élettartamát. Nem gondolod, hogy ez a küzdeni akarás helyett épp a beletörődés és a feladás felé taszítaná a delikvenst? "Ha úgysem élhetek pár hónapnál többet, mit erőlködjek itt, inkább dorbézolok egy jót". Szerinted nincs ellentmondás az élettartamra vonatkozó jóslat kérése és a gyógyulásba vetett hit között? Nem gondolod, hogy a kimondott szó (pl. az, hogy "még egy éve van hátra") beépül a beteg tudatába és óhatatlanul is aszerint fogja élni az életét, feleslegesen a tudatalattijába vési a rettegést, ahelyett, hogy a pozitív gondolatok kerülnének előtérbe és a gyógyulásra koncentrálna?
Ha nem hiszel az akadémiai gyógyítás hatásosságában, vagy mondjuk úgy kizárólagosságában, pláne nem értem, miért kérnéd a fejedre egy orvos "ítéletét" hátralévő napjaid számáról. Már bocs, de ez kb. olyan, mint ha egy ateista kérdezne meg egy papot, mi módon fog á megégni a gyehenna tüzén.
Előzmény: tigristomi (253)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 257
Hát, a CT csütörtökön lesz, a doki pénteken fog ránézni a CT-re és akkor megmondja, hogy kialakult-e valami a gyomorban, vagy sem...
Előzmény: Cseresznye (256)
Cseresznye Creative Commons License 2004.12.07 0 0 256
Várom a híreket és a fejleményeket.
Előzmény: Törölt nick (251)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 255
Egyébként meg úgyis tudja az ember, mikor kell drasztikusabbra venni a diétát stb. Ehhez nem kell egy olyan orvos, aki csak a statisztikákat nézi és azok alapján jósol. (pl. lehet egy daganat szövettanilag agresszív, ha lényegében az egészet kioperálják. Amire a maradék megnőne, -jó esetben- már ott vannak a gyógyszerek. Ha az orvos egy ilyen esetben csak a szövettan alapján jósolna, lehet, hogy egy évet se adna a betegnek... pedig könnyen lehet, hogy teljesen meggyógyul) Hozzáteszem: Te itt most olyan embereknek adsz tanácsot, akik neteznek... és keresik a megoldást. Az ilyen emberek pedig szerintem nem kíváncsiak az orvosok jóslataira. Helyette inkább rákeresnek a kiegészítő gyógymódokra. Egy dolog tény (bár ezt már írtam egyszer): könnyű azt mondani, hogy ezt tedd és azt tedd, ezt edd és azt edd. Én is ezt csinálom, gyűjtöm a módszereket és osztom az észt a páromnak. A vége pedig az, hogy úgyis csak azt fogadja meg a sok mindenből, amiről Ő is úgy gondolja, hogy használ. Hiába mondom neki, hogy brokkoli ezerre. Ha rühelli a brokkolit, nem eszi meg. Egyszóval az emberek sajna nem úgy működnek mint ahogy azt Móricka elképzeli... (mellesleg tényleg gáz, hogy annyi mindent kellene enni és inni és az ember a végén már azt sem tudja, mikor mit egyen és igyon....mindegyik használ egy kicsit... csak emellett/ezek szerint napi 5 liter folyadékot kellene pl. bevinni)
Előzmény: Törölt nick (254)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 254
Én soha nem kérdezném meg az onkológust pl. hogy mit jósol. Adja a gyógyszert, neki ez a dolga. Nem jósolgatni.
Előzmény: tigristomi (253)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.06 0 0 253

A kezelést most kezdő embereket semmiképp nem érdemes letörni a statisztikai adatokkal, mert csak a gyógyulásba vetett hitüket romboljuk vele.
Szerintem.

 

Szia!

 

 Sajnos ennek lehet ilyen hatasa. De szerintem olyan hatasa is lehet, hogy mivel tudja, hogy az eselyei kettosek, ez felturbozza a gyogyulni akarasi vagyat, es lehet, hogy pont ez az, ami segit neki. Egyreszt mar a gyogyulni akarasi vagy, masreszt az, hogy esetleg a beteg valtoztatna az eletmodjan, korulnezne hogy hogyan lehet, es egeszsegesebben elne. Ha az orvos nem mondja meg a realis eselyeket, elbagatelizalva a helyzetet, vagy epp elhallgatva azt - ami szinten gyakorlat, ez szerintem egyike az orvostudomany mai tevedeseinek. Mivel ezzel a beteget elzarja azoktol a megoldast jelentheto modszerektol, amik hasznalhatnak, csak azert, mert ez nincs bennt az orvostudomanyban.

 

 Nekem az nem tetszik, es igazabol kiakasztonak talalom, amikor szepitik a helyzetet, es nem mondjak el a betegnek a realitast, ami arra osztonozne a beteget, hogy teljes erovel kuzdjon a gyogyulasert.

 Ha a beteg nem kerdez ra konkretan, akkor az orvos nem is mondja meg minden esetben, hogy szerinte mondjuk fel vagy egy eve van hatra. Van orvos ismerosom, aki mondott ilyen esetet.

 

Tamás

Előzmény: Cseresznye (250)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.06 0 0 252

Egyszóval csak azért, mert mellékhatásai lehetnek, senkinek sem szabadna elutasítania. Szerintem.

 

Nyilvan sokan vannak, akik nem utasitjak el. Tulajdonkeppen ugy hangsulyoznam ki, hogy nem biznek egyedul a gyogyszeres kezelesben, mellette mindenkeppen valtoztatnek az etrenden, es szerintem legalabb olyan fontos lenne elkezdeni tisztito kurakat.

 OK, mondok konkretumukat. Innam mindennap a cayenne borsot.

http://www.healingdaily.com/detoxification-diet/cayenne.htm

Csinalnek minden honapban egy majtisztitast: www.fogyipatika.hu/majtisztitas.html

Csinalnek colon-hidroterapiat, bar szerintem egy ugyesen kivitelezett otthoni beontes is van olyan jo.

Innam kura szeruen a malyva teat, ez nemcsak a vastagbelt, hanem a vekonybelet is kitisztitja.

 Amikor merheto valtozas all be a delikvens allapotaban, akkor pedig csokkentenem a gyogyszerek szedeset, persze ehhez batorsag kell, es nagyfoku bizalom a meregtelenitett test egeszseg teremto kepessegeben.

 

 A cayenne bors azert is jo, mert mellette jobban lehetne enni megszokott eteleket, mivel a cayenne nagyfoku lugossagaval csokkenti a savas etelek hatasat. Masreszrol vertisztito hatasa miatt kulcsfontossagu.

 

 Az hogy valakinel egy modszer mukodik vagy nem, ez fugg az energia szintjetol is az embernek. Idoben lefekudnek mindig, jol kialudnam magam, hogy a testem frissebb es ellenallobb legyen.

 

 Ha valaki eleg erosnek erzi magat, csinalnek neha parnapos egy lebojt kurat is.

Ennem a barack magjat, modjaval, a B17 vitamin miatt.

 

 Ha valaki nem szokott sportolni, finoman azt is elkezdenem. Az izzadas, sportolas meregtelenit.

 

T.

 

 

Előzmény: Törölt nick (248)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 251

Sajna semmit se tudunk még. A doki felhördült, amikor egy agresszív tumor diagnózissal 2 hónappal a műtét után állítottunk be hozzá... már el is kezdte mondani, hogy miért nem jöttünk azonnal ide, de elnyelte a mondat felét (végülis utólag már nem mindegy? Mi semmit sem tehettünk a szövettan gyorsítása érdekében - a kórházban bakiztak, amikor nem küldték azonnal a Kékgolyóba is)

 

A doki mondta, hogy ez csak akkor jár, ha van még áttét (ld. a CT kimutatja a daganatot a hasban), de giga legutóbbi ultrahangja mutatott néhány fura echomentes képletet és azt mondta, hogy legrosszabb esetben ezzel próbálja meg alátámasztani a kérvényt (az asszisztensnő mondta, hogy nyugi:).

 

A doki már a héten el akarta kezdeni a kezelést, de az egész városban nem sikerült csütörtöknél korábbi szabad CT-időpontot szerezni:( Szóval én majd péntek reggel fogok berohanni a CT lelettel az onkológiára, ott a doki megkukkolja és eldönti, hogy van-e jelenleg daganat vagy nincs (hát, igazából ennek örülnénk a legjobban... de ha meg van, azt meg kivégzi a gyógyszer)

 

Ha van (vagy nincs:) a doki megírja a kérvényt az OEP felé, az elmegy a Kékgolyóba, ott kb. egy hetet ülnek rajta - és remélhetően jövő héten már el is kezdődik a  kezelés.(nem tudom, meddig tart - valszeg addig, amíg alá tudja a doki támasztani a kérvényt!)

 

A gyógyszert havonta egyszer fogják adni, gondolom olyankor néznek majd vérképet és hasonlókat is.

 

Egyébként jó fej volt a doki... megnyugtató. Amikor kifelé jöttünk az irodájából, meg is egyeztünk vele, hogy aki meg akar gyógyulni, az meg is gyógyul:) Egyébként az egész onkológia (ambulancia) szimpi volt, fiatal, jópofizó nővérek és hasonló. Kultúrált környezet. Szerintem jó választás volt a László kórház:)

 

Ps: konyha: asszem megrugdosom a gigát, mert az ő dolga lesz, hogy leszabassa a cuccost... végülis most, hogy tutira nem lesz chemo, nem kell attól félni, hogy teljesen ki lesz ütve:)

Előzmény: Cseresznye (249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!