Ne mááár... Nekem úgy tetszik az a srác! Olyían édesen málészájú... Se Hermi, se Ron, se Neville nem tetszik annyira. Hogy a haja nem áll össze-vissza és nem szurokfekete? Hát, abban a stáb fodrásza a ludas, szvsz.
Végülis, ha belegondolok, akár lehet is. Én se örülnék, ha lecserélnék őket. Nekem egyikükkel sincs semmi gondom. Néha van olyan érzésem, mikor a filmet nézem, hogy x szereplő ezt most csak azért mondja, mert ennek kell következnie, és nem azért mert ez a reakciója, de talán csak azért, mert tudom kívülről az egész könyvet...
Hello! Most mi (az emberek)mint az 5.kötetben. viccet csinálunk az egész Harry Potter dologból. ha a suliban anyit mondok "Harry Potter",akkor mindenki röhög. És a könyvben se' veszik komolyan.
Jake Lloyd a Baljós árnyak forgatásakor 10 éves volt.(Egyébként én is csak egyszer láttam a filmet,de meg is bántam azt az egy alkalmat is...)
Azt azért ne felejtsük el,hogy azért ránézésre nem feltétlenül látszik az illető pontos kora (pláne ha színészről van szó) és ha ők maradnak az összes részben és folyamatosan öregszenek,az azért nem olyan feltűnő.Ellenben ha lecserélik őket fiatalabbra akkor a sorozat egészében ez elég durván észrevehető lenne...
Hát, most engem fogtok megkövezni, de én egyáltalán nem bánom, hogy Harryt lecserélik. A többi szereplő jó, de nekem Harry annyira nem tetszik, sztem annyira nem találták el... úgyhogy szinte akárki jobb lesz.
Szerintem roppant kiábrándító lenne, ha lecserélnék a gyerekeket. És ha megnézzük, a legtöbb tini- filmben, vagy sorozatban a 15-16 év körüli szereplőket simán játsszák akár 20 éves a színészek is (szerintem) (a Greaseben Olivia Newton-John 32 évesen játssza a 18 éves Sandyt!). Én legalábbis a 15-16 éves korosztályban nem sok jól megtermett, izmos, snájdig fiút látok... persze vannak olyanok is, ezt nem vitatom. De több olyan van, aki inkább tűnik gyereknek, mint felnőttnek. A lányok inkább nőiesek ebben a korosztályban: sőt, egy szalagavató bál olyan, mintha sok kisfiú táncolna dekoratív hölgyekkel. És mégis, az iskolákban játszódó filmekben a diákok eléggé felnőttesek már. Ezt mindenki megszokta, ezért szerintem az az egy-két, sőt, akár a 3-4 év sem lesz feltűnő. A lényeg egyértelműen az, hogy minden filmben idősebbek legyenek a gyerekek. Az elsőben még tényleg gyerekek, a harmadikban már erőteljesen kamaszok (ahogy a képeket nézegettem), és a hetedikre felnőnek. Nagyon hazavágná a sorozatot, ha lecserélnék a srácokat fiatalabbakra.
Hát igen... Mindenesetre rossz lenne új gyerek szereplőket látni. Már megszoktam őket. Tom Felton (Malfoy) már most 16 éves, Rupert 15 és azthiszem Daniel is.
Én nem láttam a Baljós árnyakat, nem is ismerem a történetet (azért ne öljetek meg, jó?:)), de ha ez a Jake Lloyd felnőtt, akkor a 10 hónap nem sokat számít, ha viszont gyerek, akkor nem szóltam...:))
Az viszont tény, hogy a HP-gyerekek MOST 15-16 évesek, mikor még a 3. rész sincs a mozikban, az azért elég sok... Ha a 4.-et tavasszal kezdik, akkor is túlkorosak lesznek, de még mindig jobb, mintha csak a 3. után kezdik. Persze jó lenne, ha végig ők lennének, de az 5. részre pont 18 évesek lesznek, és egy 15 és egy 18 éves fiú között rengeteg a különbség. Sajnos pont Emma Watson a legfiatalabb, akinél nem is olyan fonots a kor, hiszen ő nem változik akkorát 1-1 év alatt, mint a 2 fiú...:(((
Valahol azt olvastam, hogy a negyedik filmet még a harmadik befejezése előtt elkezdik forgatni - még idén tavasszal. így még rendben lesznek az életkorok. Elméletileg meg lehet csinálni, hogy előre leforgatják a színészek jeleneteit, aztán majd elszöszölnek a számítógépesek a trükkökkel. Persze az esetleges pótforgatásokkal problémák lehetnek, de a Baljós Árnyakban se szúrta ki senki, hogy az egyik jelenetben Jake Lloyd 10 hónappal idősebb :-)
Igan, de mivel a filmeket nem évente forgatják, mire elkezdik a negyedik, vagy akár az ötödik részt, a mostani szereplők már a tizennyolcat is betölthetik.
Hát én úgy tudom, hogy a 4. még biztos, de utána... Végülis Rupert Grint már 16 éves lesz, és a többiek se fiatalabbak... Hermione még elmegy, egy 14 és egy 16 éves lány közt külsőre nincs akkora különbség, de egy fiúnál már annál inkább...
Az első elég gyerekmese volt valóban - főleg a film. A második is filmet, bár lehet, hogy a 10 évesek két éjjelen át nem aludtak, talán még így elmegy a harmadik, inkáb a négyestől kezdenek durvulni az események.
Végülis hogy határoztak? Ezzel a tehetséges 3 gyerekkel csinálják meg az összes filmet?
Hát...végülis csak az lesz benne, amit már minden 10 éves olvasott... Egyszerűen nem lehet ebből barátságos kis tündérmesét faragni, az annyira lerontaná a színvonalát, hogy nem is lenne érdemes megcsinálni. A film nem lesz se több, se félelmetesebb, mint a könyv. Tény, hogy ezt nem kéne 10 éveseknek látniuk, de már JKR is megmondta, hogy ez nem igazán gyerekeknek készült, max. az első rész...
Cuarón legalább maga is rajongó, úgyhogy valószínűleg mindenki számára fogyasztható filmet csinál (a mostanában olvasott interjúkból az derül ki, hogy Harry már a POA filmben olyan kiabálós lesz, mint az OOP könyvban).
Ha viszont Newell az óvodás korosztály szellemi színvonalát célozza meg, akkor megnézhetjük magunkat.
(Bár azt azért hozzá kell tenni, hogy nem a rendező írja a forgatókönyvet, hanem az első film óta uganaz a pasas, a rendező maximum a látványért felel. Azt, hogy kinek is szó a film pedig a producerek illetve a stúdió mondja meg, nem más. Volt erról egy jó cikk az Origon.)
Szia!
Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, de Sirius nem fog visszajönni, se így se úgy...:((( Én is nagyon sajnálom, de azt jobban sajnálnám, ha JKR vmi erőltetett módon visszahozná. Az eddigiek alapján ő nem az a fajta író, aki közkívánatra megváltoztatja a történetet, és bárhogyis, de visszahozza. Szerencsére. Másik, hogy Sirius NEM főszereplő. Fontos, de nem főszereplő. És az sem igaz, hogy Harry egyedül van. Dumbledore azért valaki ezen a téren, nem?
eddig nem követtem figyelemmel a fórumot, csak eszembe jutott egy gondolat, gondoltam megosztom veletek. Szal a kedvenc szereplőm Sirius volt, ki..szás hogy kiírták. Ámde olvastam vhol egy brit fórumon, hogy mi van ha mégse? Mindössze arra gondoltam, hogy Harry Potterhez méltóan kicsit csöpögősebbre kellett volna vennie a dolgot, arról nem beszélve, hogy Harry (és az olvasók) nem látták Siriust miután a találat érte. A másik pedig, hogy amit FFN (félig fejnélküli nick) mondott Harrynek szerintem kicsit nyitvahagyta a lehetőséget. Arról nem beszélve, hogy egy 7 részes könyvsorozatból mindössze három részen át szerepljen az egyik fő szereplő, nekem fura lenne. El tudom képzelni, hogy a 6. részben talán még nem, de talán a 7.ben visszatér Sirius. Szerintem a mese fogalmához nem lenne hű ha Harry abszolút egyedül nézne szembe Voldemorttal, s nem lenne mögötte "hátország". Én erre gondolok, írjátok meg véleményeteket, és mondjátok hogy Sirius visszatér.
eddig nem követtem figyelemmel a fórumot, csak eszembe jutott egy gondolat, gondoltam megosztom veletek. Szal a kedvenc szereplőm Sirius volt, ki..szás hogy kiírták. Ámde olvastam vhol egy brit fórumon, hogy mi van ha mégse? Mindössze arra gondoltam, hogy Harry Potterhez méltóan kicsit csöpögősebbre kellett volna vennie a dolgot, arról nem beszélve, hogy Harry (és az olvasók) nem látták Siriust miután a találat érte. A másik pedig, hogy amit FFN (félig fejnélküli nick) mondott Harrynek szerintem kicsit nyitvahagyta a lehetőséget. Arról nem beszélve, hogy egy 7 részes könyvsorozatból mindössze három részen át szerepljen az egyik fő szereplő, nekem fura lenne. El tudom képzelni, hogy a 6. részben talán még nem, de talán a 7.ben visszatér Sirius. Szerintem a mese fogalmához nem lenne hű ha Harry abszolút egyedül nézne szembe Voldemorttal, s nem lenne mögötte "hátország". Én erre gondolok, írjátok meg véleményeteket, és mondjátok hogy Sirius visszatér.
Én csak azt tudom, a 6. könyvről, hogy a barátnőm írt J. K. Rowlingnak, aki azt írta neki, hogy nem nagyon halad a köbyvvel, inkább a kisbabájával törődik (ha jól tudom nyáron írt neki levlet)
Nem tudom mi kerül benne ennyibe, ha azt veszem, hogy a Gyűrűk Ura trilógiának nem volt ekkora. Ott meg felhasználtak, 26 000 statisztát, meg a világ legnagyobb render farmjának 4,5 éves teljes gépidejét, és a trilógia teljes hossza 10 óra körül van. Nem tudom ezt miben akarják felülmúlni, hacsak úgy nem, hogy meghívnak egy csomó híres színészt 20 milliós gázsiért :)
Egyébként egy kicsit utánnanéztem a farkasembereknek :)
Szóval az első farkasember a görög Lycaon volt aki egy kisgyerek húsával akart Zeusznak kedveskedni és ő ezért farkassá változtatta. Ezt a történetet aztán a görögök terjesztették el a többi nép között, akik beolvasztották a maguk állatember míttoszaikba. Mindenesetre ezért hívják a farkasembert Lycanthropnak (Lykos = farkas, Anthropos = ember)
A szász 'wer' szó jelentése ember szóval a werewolf = emberfarkas/farkasember
Egy barátom mondta, hogy a magyarok szerinte azért fordították a farkasembert vérfarkasra, mert az angol werewolf ban a 'were' kiejtése hasonló a vér-re és a fordítók összekapcsolták a két fogalmat.
Mivel a farkasok a teliholdkor üvöltenek, ezért összekapcsolták a farkassá válást a teliholdal.
Az ezüstre csak egyetlen gyenge utalást találtam, ez azt mondja, hogy az ezüst holdfény erejét lehet megtörni ezüst fegyverrel.
Sajnos a pénz nem segít, ha rossz a rendező. Nem szeretnék egy speciális effektekel teledűzdelt, méregdrága, de óvodás szintű párbeszédekre épülő filmet látni. A Mátrix3-at sem néztem meg hasonló okokból.:)
A Gy?rük Urában fel kellett építeni a Megyét?l kezdve Minas Tirithig rettenetesen sok mindent, ennyi helyszínre nem lesz szükség a negyedik filmben. Viszont sokkal gyorsabban kell dolgozniuk, hiszen a gyerekek egyre nagyobbak lesznek...