Keresés

Részletes keresés

Antidot(e) Creative Commons License 2009.09.23 0 0 1993
Üdv! Jártas vagyok a PNA világban, de az index-nél még nem írogattam erről. Ellenben most vkinek 920-ra kellene feltenni az igo-t, mi ennél a kütyünél a trükk, hogyan tudok hozzáférni a WinCE-hez? Ha vki válaszol azt megköszönném, közben olvasok visszafelé:)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.22 0 0 1992
Még egy dolog eszembe jutott... Majd keresk egy jobb verziót, ami nem produkálja ezt a hibát, és azzal kipróbáljuk....

Jó lenne, ha mások is megírnák a tapasztalataikat...hátha "okosabbak" lennénk, és ők is használhatnák ilyen malőrök nélkül....

Lennie kell ilyen megoldásnak, csak idő kérdése!!!
Előzmény: Frankyeinstein (1988)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.22 0 0 1991
Hali Frankye,

Elég hamar feladod, sajna, de, ha a mortsript jobban tetszik, az is jó természetesen. Végül is az én SI-m is ugyanaz, csak tetszetősebb...és könnyebben alakítható, legalábbis szerintem.
Azért elgondolkodtató néhány dolog....az előző kolléga is arról számolt be, hogy 2 készüléke közül az egyik mindig befagyott....ez mögött szerintem valamilyen hardware-es hiba lehet, vagy lehet a szoftware hibája is természetesen...

Egyszer már korábban is írtam erről a problémáról, ha valamelyik chip-et megváltoztatják.....a software-t is változtatják hozzá, amivel működik, de esetleg hiba is lehet magában a rajta lévő soft-ban.

Egyik kolléga a Blue párducával volt hasonló gondban, utánanéztem a fórumokban, és sajnos gyakori gond volt ezzel a típussal....

Lehet, hogy a mi vas-unkban is vannak ilyen bug-ok!!! Ki tudja...csak találgathatjuk..
nem kötik az orrunkra!!!

Szerintem a te szabad mem-eddel mennie kellene rendesen a progimnak....csak, ha alvóba teszed, nem értem miért nem a flash-ról indul ébresztéskor....valszeg a kártyáról a jelek szerint, mert ha onnan indítom, nekem is befagy....

Ez is elgondolkodtató, érdemes lenne kitudni, miért van ez!!!!
Már vagy két kolléga is hasonlót írt, hogy megy nekik rendesen, de ha alvóba teszik, nekik is befagy....így előtte ki kell lépni az Igo8-ból.
Még egy ötletem van....AZ AMIGO-t is próbáltad alvóban...és vissza....annak akkor nem szabadna fagynia!!!!
Előzmény: Frankyeinstein (1988)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.22 0 0 1990
Akkor már tudom mi a baj!!!

Tuti nem jó a verzió, mert amit küldtem az a WinCe 4.2 verzióhoz való...
Küldöm priviben a linket, ahonnan letöltheted az 5-ös verziót, azzal már mennie kell!!!
Előzmény: melyon (1989)
melyon Creative Commons License 2009.09.22 0 0 1989
- kipróbáltam.... nem indul. Közben elvitték a kütyümet, amikor visszakapom akkor tovább próbálkozom. Kevés időm volt rá sajnos. Üdv.
Előzmény: AIRIS_navi (1968)
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.09.22 0 0 1988
Köszönöm a választ!
Próbálgattam a készüléket az Általad adott felszínnel. Noha nagyon tetszetős, meg sok okos dolog van benne, van egy komoly bibije: Az én készülékemen befagy. Szóval kénytelen leszek visszatérni az előző, a MortScript-es megoldáshoz, és az asztalról, ikonból indítani a dolgokat. (Megj.: Fullra feltöltött akksi mellett is ugyan ennyinek mutatta a memóriát.)
Amigo-hoz: Hááát... Nagyon-nagyon "szőkenősre" (aki csak kívülről szőke, belülről sötét!) sikeredett. Az egyetlen, ami jópofa benne, a 3D járművek választási lehetőségei. Na de csak e miatt nem biztos, hogy átállok arra. Sőt.
A POI-kkal kapcsolatban: Kösz az infót, kb. ennyit tudtam róla én is. :-) Amit kiskubiztam: Az iGO/Save mapában van egy "user.upoi" nevű fájl, ami nagyon gyanúsan a "Kedvencek" tárolója lehet. Nem biztos, de felettébb gyanús. Ezen felül van ugyan ott egy "poi_visibles.txt" nevű fájl is, szvsz. ez tartalmazza, hogy mely POI(csoportok) milyen távolságból láthatóak (vagy nem láthatóak egyáltalán) a saját beállításaidban. Minden, olyan beállítást, melyet el lehet menteni az iGO-ban, vélhetőleg ez a mappa tartalmaz tehát, szóval úgy tűnik, ha ezt visszamásolom az újrarakás után, akkor az eredeti beállításaimat kapom vissza. (Már ha igaz.)
Még Amigo-hoz: Igen, láttam, van benne egy halom játék. Ezzel kapcsolatban egyszer már leírtam itt, a fórumban, hogy mi a véleményem, és ezt ma is fenntartom: Ez a készülék egy okos kis jószág, de nem számítógép (nem PC! Lásd alanti hozzászólásomat is), elsősorban, és legfőképpen navigációs segédeszköz, afféle intelligens térkép! Ami ezen felül van, az csak a torta habján lévő meggyszem. Én bizony ide sorolom a naviszoftban lévő játékokat, mértékegység-váltót, ruhaméret-átszámítót, de tul. képpen az összes dizájnelem, "fícsör" is az, mint a gyalogos módban kiválasztható 3D "jármű", hogy férfi, avagy nő... Sőt, ad absurdum: Az összes 3D objektum (épületek, járművek, terep, égbolt, kiskutyafüle) is mind "fícsör", felesleges (?) sallang.
(Jó, tudom, nem én vagyok a mérvadó, az "átlag vásárló" azt veszi meg, ami szép, színes, lehetőleg jóóóó nagy dobozban van, és énekel, táncol, villog, csörög-csattog... Nekik kellenek az ilyen "extra marhaságok"...)
Előzmény: AIRIS_navi (1982)
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.09.22 0 0 1987
Nem tudsz simán backup-ot készíteni a másik Win-ről, mert a rendszerállományok egy részét nem viszi át. (Olyan, mint a winyó MBR-je: Egyedi.)
Sajnos csak a ROM főzés marad, mint megoldás, de ez valóban csak a legeslegutolsó lehetőségként, mindenkit óva intek magam is, hogy kellő tapasztalat és gyakorlat nélkül erre vetemedjen, mert könnyen "téglát" csinálhat a készülékből! Onnantól meg csak a kutyának frizbizni, vagy nyulat dobálni lesz jó.

(Esetleg megkísérelheted, hogy a másik készülék flash memóriájáról készítesz egy kártyára másolatot, és a ROM főzéssel azonos módon megkíséreled felpakolni, de sok jóra ne nagyon számíts... Az pedig, hogy a PC Win esetében ez "mindennapos" lenne, azért elég túlzás, de gondolom, Neked is feltűnt, hogy:
- Ennek a készüléknek se egere se billentyűzete
- Nincs benne winchester
- Nem akkora, mint egy asztali PC
Ergo: Ez NEM egy asztali PC! Akkor miért lehetne minden ugyan olyan rajta?! Láttál már asztali PC-ben ROM-ba (tehát nem RAM-ba!) égetett rendszerszoftvert? Utoljára a Commodor/Sinclair/Atari szintű gépekben volt ilyen...)

Elnézést a kifakadásomért, de ha valamit elkezdek csinálni, én előbb olvasok, kérdezek, utána járok, nem pedig "szabolcsi" módra: előbb szúrok aztán kérdezek! Ha meg nem volt annyi eszem, hogy előbb körbejárjam a témát, akkor utólag ne sírjak, hogy "Jaj anyám, én nem ilyen lovat akartam!". Szóval bocsánat, ha bántó voltam!
Előzmény: stvi (1985)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.22 0 0 1986
Sajna, nem tudok ebben segíteni, mert ez nem olyan egyszerű.
Előzmény: stvi (1985)
stvi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1985
Két egyforma ilyen készülékem van (volt), az egyik simán visz minden progit, a másik állandóan fagyott. Gondoltam legyalulom, újrateszem, f*sza lesz. Eddig nem lett az...
Most ugye a legyalulásnál tartok, nem gondoltam hogy ez ekkora gáz, Windows-nál mindennapos az ilyen. A másikról nem lehet valahogy backupot csinálni, és feltenni erre?
Előzmény: AIRIS_navi (1984)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1984
Annyit még, hogy itt! találsz leírást a dologról, de az én 920 B - men más szoft van, mégpedig az R03.4.620.0320 - as flash verzió!!!!

Amit itt ajánlanak, az pedig a R06.4.621.0426 SO verziót találod!!!

HOW TO FLASH THE ROM OF AN AIRIS T920A.. <= és ez is az A <- hoz
(an particularly the Windows CE 4.2 OS partition)

De mindenkit óvok attól, hogy ezt csak próbakép is feltegye a készülékére, Max, ha lemondott róla..esetleg.....
Előzmény: stvi (1981)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1983
Szia stvi!

Már az elején elnézést kérek, nehogy megsértődj!!!!

1.) A Flash memória, csak úgy magától nem törlődik!!! Valaki "speciálisan" elindította, és megpróbált machinálni vele...
(ha visszaolvasol, valamikor április körül volt már erről szó, és 2 készüléket is "kicsinált" valamelyik zolimiskolc, vagy ilyen nevű kolléga...)
2.) A flash frissítéshez FAT 16-ra formázott kártya kell, és azon a flash progi.

3.) ha tovább haladsz május-június felé az időben a fórumonkon, találsz erről sok leírást, sőt hivatkozást is Frankye tollából, hol lehet még utánanézni flash frissítésnek, ami állítólag az AIRIS-hez való....

4.) Én személyesen mindenkit nagyon figyelmeztettem, hogy óvakodjon ettől, mert kevés esélye van annak, hogy megfelelő verziót találsz a kütyü-höz!!!!

Azért már minden - mindegy alapon, nézd meg, hogy megtalálod-e az állítólagos eredeti Flash progit, ha nem, lehet, hogy nekem megvan valahol elmentve, vagy Frankye-nek, vagy valakinek, és esetleg megpróbálhatod feltenni....már, ha fel lehet tenni...ártani már úgy sem tudsz, max szerencséd lehet....esetleg....

A jtag-os visszatöltésről még nem találtam leírást...nem szívesen teszi közkinccsé a gyártó...de ez érthető is....
Előzmény: stvi (1981)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1982
Háááát az AMIGO valóban egy szőke nős változat....De viszont nagyon egyszerű a kezelése, és vannak ahhoz is skin-ek...lehet bővíteni, ami viszont nem megy benne jelenleg...a POI-k... azokat valszeg a SD/navi/amigo/content/Poi-ba kell tenni..
De van hozzá már egy vajling játékom, és szépen megy is...de azok meg előhívják a tálcát alul..ami befagy...csak ha bezárom a játékot akkor tűnik el??!! Érdekes!!!
De ha TC-vel indítom nincs ez a jelenség...

Az i-navi akkor lesz magyar, ha benne lévő 0409.RLL-t átnevezed valamire, és a 040e.RLL-t nevezed át 0409.RLL-re mert az a magyar nyelvű! De nem érdemes vele kínlódani, mert ott a Navitel!!! azt kell ide betenni helyette, és vissza kell nevezni az i-vavi exe-t Navitel.exe-re!!! persze az előző ini-ben is át kell írni az elérhetőségét....
akkor indul csak a felületről, én jelenleg még csak a TC-vel indítom, és tesztelgetem, de megy...

a képnézegető progit is utólag találtam, és azért nincs még ebben a verzióban....

ezeket írkáltam...van még javítanivaló, majd,ha meglesz akkor elküldöm mindenkinek!

A POI-król:

A valamilyen.poi fájlokat a SD/Igo8/content/poi-ba kell tenni!!!!

A saját POI-kat pedig az SD Card/content/Userdata/poi - ba kell tenni!!!!!
Ha nincs ilyen mappa, akkor létre kell hozni!!!! és ebben kell még egy Route mappa is!!

DE EZEK valami.kml kiterjesztésűek legyenek!!!!

Remélem sikerült a legfontosabb kérdésekre válaszolnom???

JA!! még egy jó tanács!!! Csodákra képes néha egy teljes kikapcsolás alul az eltolható kapcsolóval!!!

Nem csak neked írtam Frankye, hanem mindenkinek akit érdekel....


Előzmény: Frankyeinstein (1980)
stvi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1981
Sziasztok!

Úgy alakult hogy Airis T920 B készülékben törlődött a flash memória. Így a WinCE sincs rajta, csak a kék alapképernyőt (UTool S2x0 R10 256MB) tudom behozni.
Hogy tudnám helyreállítani a WinCE-t?

Köszi.
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1980
Most feltettem tölteni a készüléket. Remélem, hogy ha fel lesz töltve az aksi, akkor nem fog hülyéskedni!
Egyébként néztem az Amigo-t is. Hááát... Én egyáltalán nem vagyok tőle hasra esve. Nagyon gagyi a felület, nekem nem tetszik egyáltalán... Egy csomó mindent hiányolok, ami a 8-asokon megvolt, és egyáltalán nem kárpótol a mértékegység-váltó, meg a ruhaméret átszámító. :-(
Előzmény: AIRIS_navi (1979)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1979
Nekem sem futott, akkor nem is tudom előhívni a resinfo-t.

Akor szerintem mennie kellene!!!!

Megpróbáltam én is a kártyáról indítani, és tényleg befagy!!!!!
Előzmény: Frankyeinstein (1978)
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1978
Köszönöm, ez alapján megtaláltam. A leíró fájlban jól szerepel, nem tudom, mi lehet a bánata. A ResInfo szerint a Program memóriában 60,1 MB-ból 51,6 MB szabad, csak 8,51 van használatban. (Igaz, most nem fut a háttérben az iGO.)
Előzmény: AIRIS_navi (1971)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1977
Szerintem egy kicsit "hazudós, mert a Storage Memorym nem 700 KB...
Előzmény: AIRIS_navi (1975)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1976
Előzmény: AIRIS_navi (1975)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1975
Bocs...a kép:
Előzmény: AIRIS_navi (1974)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1974
Küldök egy képet a mem-ről, de észrevettem, ha kevés a töltöttsége az akunak, akkor becsaphat, mert nekem is volt, hogy csak 39 Mb-t mutatott!!!
Feltettem a töltőre és ismét a 60 Mb körülit mutatta!

Nekem még sohasem fagyott be sem a 8-as, sőt a többi sem....Egyébként nem mertem volna ajánlani.....
Előzmény: Frankyeinstein (1970)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1973
Javítás, a "visszaperjel" miatt!!!

/My Flash Disk/Infinity/Pages -> ben van

a navi_ice320.ini - ben és ez-> /My Flash Disk/Igo8/Igo8.exe
Előzmény: AIRIS_navi (1971)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1972
Ilyen gondot már jeleztek mások is, akiknek 920A-juk van és a mem (Resinfo szerint) csak 30 valahány Mb.
Előzmény: Frankyeinstein (1970)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1971
Mindjárt utánanézek... egyébként az elérések az

D:IGO_8AIRISMy Flash DiskInfinityPages:

navi_ice320.ini - ben vannak és ez-> My Flash DiskIgo8Igo8.exe
Előzmény: Frankyeinstein (1970)
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1970
Nos, az első "bibi" megvan: Nem a memóriából indítja az iGO-t az indító felület, hanem a kártyáról, így aztán lefagy, ha nem lép ki az iGO-ból az ember, mielőtt kikapcsolná a készüléket. Most megpróbálom megtalálni, hol, hogyan lehet átírni az indító parancsfile-t, hogy melyiket indítsa, és kipróbálni, hogy úgy is "befagy-e" a készülék. Amúgy minden "pöpec" eddig rajta, bár a kamera-hangokat továbbra sem tudom kicsalogatni, de azt hiszem, erről AIRIS_navi kolléga a múltkoriban írt valamit, mindjárt visszaolvasok.
Előzmény: Frankyeinstein (1969)
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1969
Jelentem, feltettem AIRIS_navi fórumtárs összeállítását, aminek PDA-szerű kezdő képernyője van. A tapasztalataim eddig nagyon jók, bár sok próbálgatásra nem volt időm. A magyar térképet még frissíteni kell, mert most az van benne, ami az összeállításban eredetileg is benne volt, de azzal az iGO elindult, felismerte, sőt, tervezett is vele.
Azt láttam, hogy van rengeteg féle "kamera" megadási lehetőség, bár még nem próbátam ki velük. Kérdés, hogy hogyan lehet tesztelni, melyik kameratípushoz melyik hang tartozik?
A másik gondom: Feltettem az iNavi-t, el is indul, de a magyar nyelvet nem tudtam még belevarázsolni. (Igaz, nem is foglalkoztam vele túl sokat, ezek csak amolyan első benyomások! :-D) Ha van erre valakinek tippje, a köszönettel veszem, ha megosztja.
Túl sok funkciót még nem tudtam kipróbálni, de "rajta vagyok az ügyön", tesztelni fogom!
Még egy kérdés: Az iGO "Kedvencek"-be felvettem már jó néhány pontot, illetve vettem fel saját POI-kat is. Ezeket át lehet valahogy tölteni az új verzióba? Jó lenne, ha nem kellene újra, egyenként bepötyögni újra mindegyiket...
Egyébként gratula az összeállításhoz, nagyon remek lett! Ezúton is minden elismerésem, és köszönetem érte!
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1968
melyon,

A hiba hevenyészett fordítása:

Nem található az "i-navi" (vagy néhány komponense).
Biztos, hogy jó az útvonal és a fájlnév, ami szükséges az elérhetőséghez?

Amit küldtem, azt tedd fel a kártyára Pl. PRÓBA mappába, és indítsd el az i-navi.exe-t.
Előzmény: melyon (1965)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1967
Köszi Frankye,

Szerintem is így lehet, én sem próbáltam még ki a valóságban, csak azt, hogy hozzáadja!!!! Ez OK. de volt szó korábban a hangos figyuról....érdekes lenne, ha egyszerre lenne ilyen meg olyan kamera is....
A fórumokon is mindig azt ajánlják, hogy a speedcam mappa tartalmát KI KELL ÜRÍTENI!!!! Új txt-t betenni és újra indítani...én is ezért javasoltam ezt a megbízható megoldást.

A több txt fájl betétele nem gond, beolvassa egymás után és működik is, természetesen nem ugyanazt többször!!!! Amit küldtem nektek, ahhoz más típusút lehet hozzáadni, azzal biztosan nem lesz gond, és működni is fog.

Lásd a bpapi hozzászólását, és adatbázisát, és a hozzászólásomat....

Hogy világos legyen, ha frissíteni szeretnénk, és "lusták vagyunk" és miért is NEEE!!
Akkor a két ...spdb és ...spud fájlt elég kitörölni, betenni a meglévőhöz kiegészítést...újraindít......vár.... és legenerálódik az új database!!!

Remélem világos amit írtam????
Előzmény: Frankyeinstein (1966)
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1966
Érzésem szerint felülírja a már létező kamerákat. Tehát veszi sorban az első kamerás txt-t, majd a következőt, etc. Ha talál egy olyan koordinátát, ami már volt, akkor az újabbal felülírja az előzőt. Ennek az a veszélye, hogy ha csak egy számjegyben (az utolsóban is akár) eltér a két "kamera-hely" egymástól, akár csak eggyel is, akkor közvetlen egymás mellett két kamera lesz a térképen.
Persze, nem próbáltam még ki, csak ez az érzésem...
Előzmény: AIRIS_navi (1954)
melyon Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1965
Üdv. A TC-vel is próbáltam ... ez a hibaüzenet:

Cannot find 'I-NAVI' (or one of its components).
Make sure the path and filename are correct and
that all the required
libraries are available.
Előzmény: AIRIS_navi (1964)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1964
Arra gondoltam, hogy beteszed az i-navi mappába, és TC-vel elindítod.
Nem a felületről, ha elindulna, akkor át lehet írni az ini-t.
De először is menjen... megírhatnád a valódi hibajelzést...!!!!
Előzmény: melyon (1962)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!