latom itt mindenki vakbuzgo hithu, ugyhogy a legjobbakat kivanom mindenkinek es meg annyit, hogy kicsit gondolkodjanak mar el, mert OV-t lehet szidni, de 5 eve nem o kormanyoz. de folyamatosan minden ez o hibaja. nem baj, valoszinuleg holnaptol GyF jofiu lesz, nem lesz tobb mismas es rendbeszedi az orszagot es nem kurja el meg jobban. de ha igen nem baj, mert ugyis Orban volt az oka. na szebb es foleg jobb jovot
persze hogy fognak hazudni! ez nyilvnvaló. Mint ahogy a fidesz is fog, az szdsz meg az mdf is. sajnos -tudom, hogy ez NAGYON NAGY BAJ de ez van- nem az a kérdés már, hogy ki hazudik, lop és csal kevsebbbet, hanem, hogy ki tesz végre valamit. Ezvan.
es ha az ember gyereke a haverjeinek elmondja, hogy hazudott az apjanak, es ez valahogy az apa fulebe jut, akkor mi a helyzet? mert most inkabb ez van.
Ha megcsinálják amit igértek, akkor háromszorosára nő a hiány, ha nem akkor most ők hazudtak. Az Mszp egyébként úgy nyert, hogy alig igért valamit. Az ország bölcsebb, mint ahogy a Fidesz féle szellemi utódpárt tájékán hiszik (szerencsére)
Örök dilemma, ha az ember gyereke bevallja, "apu, hazudtam..." Most verjem meg indulatból mert hazudott vagy dicsérjem meg, mert volt bátorsága bevallani...
Most olvastam a londoni piaci elemzőket... Gyurcsány csak azt tette (mármint a hazugság), amit minden politikus, szerte a világban... :) vagyis :(
Egyetértek veled Huszonhármas, és egy működő országban nincs helye annak, aki populizmussal - mert ez nem más - akar híveket nyerni. Gyurcsány most kimondta a fájó tényt, miszerint mindannyiunknak fizetni kell az ebédért!
Az nem járja, hogy a gazdag szülők gyereke az én és a Te pénzeden tanuljon pl. nőgyógyásznak, majd később pofátlanul zsebrevágja a hálapénzt, amit szintén Te adsz neki a fizetésedből, hogy a feleségeddel egyáltalán foglalkozzon! És ez csak egy példa volt arra, amiről most igazából beszélnünk kéne...
Kapjon tandíjmentességet és ösztöndíjat a szegény, de törekvő fiatal, mindenki más pedig fizessen azért, hogy piacképes tudást kapjon, és hogy utána teljes joggal kérhessen tisztességes pénzt a megszerzett tudásért!
a politikai hazudozás nem magyar szindróma. Hazudik Bush, hazudik Chirac, hazudik mindenki. Hazudik és megtéveszt tegnap óta megint Pokorny, hazudik és megtéveszt tovább kozmetikázva Gyurcsány, ugyanezt teszi hiéna módjára Thürmer és Csurka. Ez a politika lényege. Sajnos.
Most egy kicsit sűrűbb a hazudozás mint máskor, de nem hiszem, hogy jelentősen.
A most kialakult helyzet újdonsága, hogy a demokrácia morális alapjainak kérdése minden korábbinál élesebben lett a közbeszéd fő témája. Ebben a vitában a köztársasági elnöknek kötelessége tisztázó szándékkal megszólalnia.
A demokrácia és az alkotmányos jogállam működése nem korlátozódhat a jogszabályok betartására. Alapvető erkölcsi normák betartása is szükséges. Ezen alapul a politikába, és végső soron a demokráciába vetett bizalom.
Meg kell a szivnek szakadni. Ugyanezt elmondhatta volna a titkos szavazassal torteno megvalasztasanal is...
En nem bliccelek a BKV-n, szolok, ha tobbet adtak vissza, rendor meg nem kapott ugyan el, de nem is volt miert... ja, es alkalmazott vagyok, tehat nincs lehetosegem sem adot csalni.
Megsem kovezem meg Gyurcsanyt. Csak annyit mondok: hitelet vesztett ember.
En nem voltam szavazni tavassza, mert senkiben sem tudtam megbizni. Amikor kerdeztek miert, tobbeknek mondtam, hogy ha egy part/politikus oszintet bevallana, hogy kaka van, azonnal ra szavaznek. Ha Gy.F. az ominozus beszedet mondjuk a valasztasi kampany keretei kozt mondta volna el, lehetnek hozsannazni, hogy milyen tokosen felvallalta a frankot. Biztosan ra is szavaztam volna.
Igy, hogy a valasztasok utan, es csak a belso kornek merte mondani, amit mondott, csak egy lebukott csalo, aki most mosakszik. Uff.
A baj az, hogy a választópolgárok kurvára nem látják, hogy mi volt, hogy mi van, csak hallgatják az ígéreteket, aztán ikszelnek. A választópolgárok kurvára nem értenek ahhoz, amiről dönteni hivatottak. Értenek a hasukhoz, a zsebükhöz, meg a tévéhez. Így hát a tévén keresztül licitálják túl egymást a pártok pénzzel meg jóléttel. Ugyanis bár nincs ingyen ebéd, drágalátos politkusanik mégis megjelennek ilyen ranszparensekkel.
Nem tudtok szabadulni a saját bolgárgyurizmusotoktól, magatok teszitek lehetetlenné, körömszakadtáig történő védésetekkel a védhetetlent, hogy Gyurcsány esetlegesen kiutat találjon.
Én mindíg az elfogulatlan Hír tv-ből tájékozódom, kedvencem a cseppet sem elfogult Péntek 8.
Tessék itt van sl nyilatkozata, lehet érezni, hogy ő s3m hisz a kormánynak és szíve szerint feloszlatná de ezt nem teheti, sőt még gy-t sem mondathatja le. Itt csak a nép csikarhat ki változást vagy minden marad a régiben.
"Hölgyeim és Uraim!
A tegnap nyilvánosságra került miniszterelnöki beszéd tartalmi szempontból nem jelentett újdonságot.
A választási kampány és az utána meghozott kormányzati intézkedések közötti ellentmondásról már augusztus elején kijelentettem: Az alapkérdés az, hogy milyen eszközök engedhetők meg a politikai célok eléréséhez. Ha polgárjogot nyer, hogy a jó cél bármilyen módszert szentesít - így például a választási ígéretek semmire sem köteleznek -, akkor a demokrácia hitelvesztése fenyeget.
Az utóbbi órákban sokféle címen cselekvésre hívták föl a köztársasági elnököt. Tisztázni kívánom, hogy a köztársasági elnöknek az Alkotmány erre a helyzetre nem ad közjogi beavatkozási lehetőséget.
Fontos hangsúlyozni, hogy a miniszterelnök és a Kormány nem a köztársasági elnöknek felelős, hanem az Országgyűlésnek. Csak az Országgyűlési képviselők többsége vonhatja meg a bizalmat a miniszterelnöktől és egyúttal a Kormánytól.
Az Országgyűlést a köztársasági elnök csak akkor oszlathatja fel, ha az Országgyűlés tizenkét hónapon belül legalább négy alkalommal megvonja a bizalmat a Kormánytól, vagy ha a Kormány megbízatása megszűnik, és a köztársasági elnök által a miniszterelnöknek javasolt személyt negyven napon belül nem választja meg az Országgyűlés.
A most kialakult helyzet újdonsága, hogy a demokrácia morális alapjainak kérdése minden korábbinál élesebben lett a közbeszéd fő témája. Ebben a vitában a köztársasági elnöknek kötelessége tisztázó szándékkal megszólalnia.
A demokrácia és az alkotmányos jogállam működése nem korlátozódhat a jogszabályok betartására. Alapvető erkölcsi normák betartása is szükséges. Ezen alapul a politikába, és végső soron a demokráciába vetett bizalom.
A felelős döntés lehetőségét veszítik el az állampolgárok, ha a nyilvánosság előtt elhangzó tényállítások, ígéretek, programok nyilvánvalóan nem felelnek meg az igazságnak, a valódi szándékoknak.
A tegnapi hír morális válságot okozott Magyarországon. A miniszterelnök reakciói ezt a válságot fokozták, mert személyes felelősségét összemosta az utóbbi tizenhat év politikájának értékelésével.
Semmilyen cél nem igazolhatja, hogy bárki a demokráciába vetett bizalmat kockáztassa, még kevésbé, hogy ezt tudatosan, sőt büszkén tegye.
Ennek nyilvános elismerését várom a kormányfőtől."
Nekem is ez jar az eszemben hogy most vegre minden polgar kap egy kicsit abbol amit akar. A tuntetok is mar azonositjak magukat az 56-osokkal, Gyurcsany megint szerepelhet, egyedul Orban maradt hoppon mert mar megint nem kerul hatalomra...
Vettem a fáradtságot, hogy végigolvassam az összes hozzászólást az elejétől a végéig, és sajnos meg kell állapítsam, hogy a rengeteg zsigeri gyűlölettől fröcsögő, akasztást, felnégyelést de minimum Dunába fojtást követelő között csak elvétve - tisztelet nekik - látok olyan véleményt, ami egybecseng Gyurcsány ominózus beszédének lényegével, vagyis azzal, hogy itt a vége, nem megy tovább az, hogy legyen reform, de lehetőleg ne velem kezdjék! Hogyan akarhatunk jobb utakat, egészségügyi ellátást, szemétmentes országot, amikor mi magunk is ugyanezt tesszük kicsiben? Én magam is vétkes vagyok, urambocsá adót csalok, és nem vagyok rá büszke! Olyan kormányt szeretnék látni, ami megteremti annak lehetőségét, hogy ne kelljen sumákolnom, cserébe viszont legyen meg a lehetőségem végigkövetni az adóforintjaim útját.
Igen, Gyurcsány és az egész társaság hazudott, és ennek a kiderülése egy normális országban a bukással lenne egyenlő. DE. Mint lásd feljebb, ez nem egy ilyen ország, és ahogy mondani szokás, az vesse rá az első követ, aki bűntelen, aki még nem bliccelt a metrón, aki szól, ha a pénztáros a közértben többet ad vissza, mint amennyi jár, és aki nem próbált még egyezkedni a rendőrrel, amikor lejárt zöldkártya miatt elkapták...
Teljesen sohasem érhetjük el, hogy a mutyizás, haverok helyzetbe hozása eltűnjön, de azt talán igen, hogy a vétkes ne jelenthesse ki ország-világ nyilvánossága előtt, hogy "oszt jól van".
Gyurcsány ne mondjon le, vigye végig, amit elkezdett, a civil társadalom pedig kövesse árgus szemekkel minden lépését neki is, de OV-nak is! Aztán 2010-ben pedig, ha látszik vmi eredmény akkor a választópolgárok döntsék el, hogy a kormány maradjon, vagy menjen.
A végére még egy vaskos közhely, amit kéretik Mindenkinek figyelmbe venni: NINCS INGYEN EBÉD!
Nem arról van szó, hogy most el kell falazni azt amit Gyurcsány és bandája csinált. Nem azért említem Orbánt is, hogy rá mutogassak Feri helyett, hogy bezzeg ő is. Hanem azért, hogy világosodjon má meg, hogy nem történt semmi olyan, ami eddig ne lett volna folyamatosan, megállás nélkül. Hazudozás, mint a vízfolyás éjjel és nappal, ahogy Gy. is mondta. Aki 1 kicsit is figyelte az eseményeket a választások előtt, az TUDTA, hogy nagyon nagy szarban van az ország. Volt a leminősítés, volt már minden, ne mondjátok hát, hogy a fidesz nem tudta, milyen nagy a baj. Tök evidens, hogy a végén a legnagyobb bajt az mszp csinálta a féktelen költekezéssel. Senki sem tagadja ezt. És nyilván volt 1 csomó mszps gyület ahol még durvábbak hangzottak el, mint ahogy fidesezes is, ahol a főcimborák odasomfordáltak Viktorhoz és megkérdezték, hogy te, ha megnyerjük a választásokat, akkor micsinálunk az igéreteinkel?? Amire a vezír nm mondhatott mást, csak azt, hogy majd a maszopra kenjük az egészet és jól nem tartjuk be. Ugyanis nem nagyon mondhatott mást. A lényeg: MINDENKI hazudik a magyar politikában évek, évtizedek óta, Gyurcsány semmivel sem rosszabb mint bárki előtte.
Csak éppen az ő őszinteségi rohama jól napvilágra került. nabumm!
Hát ami azt illeti, Orbánt én sem szeretném, Gyurcsány helyett per pillanat nem tudnék jobbat (bár az intézkedései nekem sem tetszenek, mivel eléggé zsebbe vágóak). (Én mondjuk azt hallom ki a beszédéből,hogy eddig hazudoztunk, de eztén nem kéne. Persze ha félmondatokat kiragadunk ebből, és külön értelmezzük, az is megoldás, csúsztatásnak nevezik.)
Demszky helyére viszont bárkit. Inkább Tarlós, mint ő, még ha két hülye közül kell is választani. De akár még a nagymamámat is inkább, ő sem ért hozzá, de legalább nem egy agresszív barom, mint Demszky, és nincs szüksége nyaralóra Horvátországan, se a fővárostól havi pár ezerért bérelt terepjáróra. És nem akar jó magyar villamos helyett szar Siemenst. Stb.
Azt meg, hogy Tarlós majd mit juttat Orbánéknak... Hát, ha Vityáék arra a pénzre pályáznak, amit Tarlós ad nekik, már most zuhannak pofával a föld felé.