Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2010.04.17 0 0 495
azt hiszem gyesznozhatsz...
Előzmény: feedee (494)
feedee Creative Commons License 2010.04.17 0 0 494
2009.április 7 - én triglicerid 1.33 és 0.65-1.85 között jó , koleszterin 3.79 és 3.9 és 5.2 között jó azaz picit alacsony vót , HDL koleszterin 1.41 és 0.9 és 1.8 között jó , LDL koleszterin 1.78 és ennek alsó érték nincs mögadva csak felső ami 2.59 . persze azóta egy év eltelt , ha kedvem lesz dokihoz menni megint kérek vérkép beutalót
Előzmény: Mumu (484)
feedee Creative Commons License 2010.04.17 0 0 493
nem titok,de csak akkor tudom megírni a tavalyi értéket ha megtalálom a papírt.hálistennek mára leadtam 2 kilót a túlsúlybol,mert 12 órája nem ettem.jó hogy írtál a májról mert resztelt májat évek óta tudok csinyáni és azt se ettem vagy 9 hónapja
Előzmény: Mumu (484)
Mumu Creative Commons License 2010.04.17 0 0 492

Koszonom.. Hogy ki kit serteget..haat azt ugyebar aspen is felismerhette ha akarta volna. A moderalo szereperol kulonbozo velemenyen vagyunk.azt hiszem ez az oka  egyesek kivalasanak.Kozben csodalkozom..hogy eppen az amerikaiak azok akik szeretenek  a hozzaszolasokat bekerekiteni. Egesz ido altt mukodott es mukodik benenm a dillema. Az ilywen zart klubba  ahol b vitazo es kritikat kibiro tarsak kellenek ( nem tiltanek csak anynit amenyit maga az altaklanos moderacio tesz(az meg az o dolguk) es a szemelyeskedest.. Mi a szemelyezkedes hiszen ugyes iro ugy tud szidni hogy nem lehet szemelyeskedesnek venni. En ugy erezetem hogy egy iylen feklnott ember klubba minden madarnak helye vana furcsanak is.. Nem kotelezo a valsz..az ilyneket vagy  megvalaszolod vagy ignoralod.Ignoralasnak igen csak nagy hatasa szokott lenni. Miutan kint a vilagba  ilyen es kulonb emberek elnek mint it a nickek,lehetseges kell legyen egy kohabitacio (egyutt els) nemkivant nickel,velemnyel. A nicket iteljuk meg nem azt az embert aki  mogotte van,kivevev az esetet mikor rajovunk hogy egy kitilz tott vagy mar figyelmeztette szemely egy mas nick moge bujik es ugy zagyval.

En tudom milyen reagaklsok violtak az aktiv idoben ,egyszer mar nem emlekszem melyik szeptemberben tobb mint 40000 olvastak minket. A korrekcioknak nem muszaly a topicba mwegjelleni..a veklemynnyilvanyitas karakterebol a valszok tartalmabol egy fuggetlen olvaso sokkal tobbet  von le mintha didaktikusan megmindanank mit szabad es mit nem..legyen toxin hogy lehesen eros antitoxin.

Mge kekll vedeni az alalspontot jol hogy evisens legyen es nem eltuntetni a proviokalo temat hangot..nem melegagyban nott plantak erosek hanem azok akik ki vanank teve az ido viszontagsaganak.

Azt hiszem Te jarsz jol el,akkor irsz mikorkesztetve vagy ra..mi nem torunk helyi rekordokra a klub a tagoknak nyitva van es  most mar 10 ev utan mindenki otthonerezheti magat,akkor jon mijkor akar.

Ami legjobban meglepett hogy  antiszemitizmussal vadoltak (nem Denes-Ragika hanem masok). Elkeserit,mert eppen a barataim tulzasai mutatjak megmiylen nehez  megvedeni  az igaz ugyet.. Nagyin szeretnem ha egy kis idod van  egyszer,baratsagbol nezzed at ait irtam vaaha errol a kerdesrol..hogy a fenebe lehet akar egy sort is nem zsiodofilnek nezni.. mar is elcsuszunk a tulzas fele..kesztetnek hiogy amgyarazkodjak eseppnazok akiknek a baratja vagyok.. Sok zsido tarsammal az a baj hogy ebben tuloznak es tulzasaik elretentik azokat is akik a jellenseget   targyilagosagan (mert aki nemreszes az csak targyilagosan tud vedeni) kezelik es ugy ervelek..Nwem lehet a zsio kerdes targya tabu,nem lehetnek a zsido hibak tabuk.. Amiert anynit szenvedett a zsidosag nem lehet egy masik vitaba a mindnet eldonto ervhanem  azt a bizonyos  felhoziott temat kell megvitatni  En ezt igy latom:

-Az antiszemitizmust  darabjaiba kel szedni es midnen rezset tudomanyosan dokkumentalva kirekeszteni(avita klubokban az utcan fel kell lepni tetelegesen ellene)

-nem megsertodni,mindjart a szerzot lehurogni ,ervelni. Ha az ervekles nem jion be,ignoralni

-A masik oldalaon nem mindenre rakialtani hyg antiszemitizmust. Van egy hajlam meg arra is hogy ha Kohn tolvaj vagy ans buniozo akkor aki kiteszi vagy eliteli az antiszemita...nem szabad ezzel a jellzovel olyan konyen dobalozni.. Talan husz eve,ha emlekezel ra volt egy eset Singapore-ban:ket suhanc egy amnerikai es egy malaj egyutesen ledukoztak a parkolo autokat..Ezert azotani igazsagszolgalatats  szerint 8hm kicsit furcsa) 25 korbacsutrsre iteketek mond kettot. Az amerikai suhanc  azzal vedekezett hoyg  lelekileg instabil ert nagymamajat  megoltek az egyik lagerbe.. Nagy felhaboridas lett Amerikaban kertek a fiatal szabadlabra engedeset,kiorbacs utesek elmaradasat.Vigyazz!Nem a korbacsutest mint butetest akartak eltoriltetni hanem az o esetebe akartak hogy o de nem a amnalj fiu ne kapjonilyen fajta buntetest..Diplomaciai ugy ett belole,nyilatkozott az CNN-ben a szingapore  kulonben indiai szarmazasu ENSZ kukdott is,az elnok is intervenialt.. Valobban ebben az esetben USA hatalmat figyelembe veve  hosunk kapott hm.egy formakisan vegrehajtott 5 uterst meg a malajt kikorbacsoltak.. Szoval nemszabd a holcaust tenyet  apropenzre valatani (akar vitakvan sem) mert elsapad,valtoeszkoze lesz,art az ugynek a elgnagyobb mertekben. Ha Kohn lopott es elbocsajtjak vagy elitelik akkor az nem antiszemitizmus.. Nem tsznek jo szolgalatot a tulzok. Egy szellemi vita korben  a harcosok nem tezsnek jot..az ervek,a dolog gyalazatosaga,annak elmaszataolasa,elfelejtese az ellenseg.

Tehat megkerlek hogy  stivesegbol nezzd at a hszolasaimat es iteld meg oket.. Sajnalom hoyg a kerdes meg fel is merulhetettm,elkepedtem.

A klub tovabbra is nyitva all mindenkinek aki vitakepes,elfogadja akar egy tulzott igazsagtalan velemeny MEGJELLENITESET,aztan kuzzd ellene,vagy ignoralja..

:))

Előzmény: Törölt nick (487)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.16 0 0 490
En ugyanezt gondoltam rolad amikor annak idejen a koromrol, tarsadalmi allasomrol valamint lakhelyemrol elcelodtel. Kihevertem.
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.16 0 0 487

Vegigolvastam a vitat. My two cents: Mindannyian tudjuk miert volt szukseg a zart topik letrehozasara, ezzel egyet is ertettunk es orultunk amikor megnyilt. Valoban nem volt mas lehetoseg, ezt azota megtapasztaltak azok is akik kivaltak a Mumu-topikbol, hogy nem kell tobb, mint egy ember ahhoz, hogy teljesen lehetetlenne tegyen egy bekesen beszelgeto tarsasagot, osszetuzesbe hozza oket a moderatorokkal es vegul a sajat letuk vedelmeben nincs mas utjuk mint azart topik letrehozasa. Ebben tehat egyetertunk.

Viszont egy zart topikot is kell moderalni mert elofordulhat, hogy a zart topikba is bekerul valaki aki kifejezetten topikmergezo magatartast folytat, folyamatosan inzultalva a topiklakokat, hol szemelyeskedessel, hol az altaluk vallott elvek sarba tiprasaval. Ez nem feludito vita, hanem kulturalatlan kotekedes, rosszindulat, gonoszsag. Ezt tapasztaltuk meg AFAPK nick reszerol es tobben kertek toled, hogy tavolitsd el ot a topikbol. Break-et, engem, aspent szemelyesen is inzultalt. A topik nagy resze akkor vonult ki mikor break-be rugott bele, IRL szemelyeskedessel.

Ezutan en ugy dontottem, hogy ha lesz erdekes tema tovabbra is visszajarok beszelgetni es levegonek tekintem AFAPK-ot. A tobbiek ennel radikalisabb dontest hoztak.

A hibas magyar nyelvrol, en elvezem es csodalom, hogy mennyi energiat fektetsz egy-egy hozzaszolas megirasaba. Remelem tovabbra is megorvendeztetsz minket sajatos hangu irasaiddal.

En is irogatok idonkent angol nyelvu topikokba es bizony rosszul esne, ha valaki a nyelvhelyesseget kerne tolem szamon. Halistennek ez meg eddig nem tortent meg, elfogadjak a nyelvtani hibaimat a mondanivalo kedveert. 

 

 

Előzmény: Mumu (486)
Mumu Creative Commons License 2010.04.16 0 0 486
Minden kivulallot ujra meghivok: nezzen csak be  azokba a klub topicokba.. itelje meg mi sertes mi tulzas es miben nem add nekem igazat- szivesen varom valaszat.. es utana vonja le a sajat kovetkezteteseit.
Előzmény: Törölt nick (481)
Mumu Creative Commons License 2010.04.16 0 0 485

nem tetted fel a kerdest. Ez nem jogi vita hanem elvek vitaja.. Azzal hogy sertegetesnek veszed ezzel minimumra kalibralod  egy elvi vita lehetoseget.. pedig arra volna demokraciaban edzett  s edzendoknek a forum..

Ha nem haragszol,engem igen kevesse erdekel ha valaki ott ir vagy sem..Orulok ha ir nem banom hanem  ir.. Annak idejen ezt a lehetoseget eppen Ragika rohamai miatt krealtam hogy ott azok irjanak-tobbe kozott Te is- akik tartalomba szeretnenek valamit kijelenteni.. Nehezen ertsz?lehet egy par evig kitunoen ertettel..

Becsszavamra semmi harag.. ..

Előzmény: Törölt nick (480)
Mumu Creative Commons License 2010.04.16 0 0 484
Chelesterol erteke,ha enm tartod titoknak? a low cholestreol(cholesterin) .nek is ?
Előzmény: feedee (483)
feedee Creative Commons License 2010.04.16 0 0 483
kiprószálom.sajnos fél évig nem mértem a súlyomat és 6-8 kilóval kövérebb vagyok.ögye mög a fene.danke schön
Előzmény: Mumu (476)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.15 0 0 481

Folyttommajd.

 

Nem igazan erdekel jogi vita nehezen ertheto nyelveden. Te itt kiallsz szemelyeskedes, kirekesztes ellen egy nick ellen, mikozben szemelyeskedsz, szemelyeskedest, kirekesztest elnezed otthon. Nem konnyu a klub, nalad egyszemelyben dontesz, nalunk csoport szavaz, kisebb a hibaesely.

Előzmény: Mumu (479)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.15 0 0 480
Veszett fejsze nyele. Ezt a vitat akkor kellett volna kibeszelni, amikor ott volt. Nem hiszem, hogy ujra kene kezdeni, max neked elgondolkodni azon, miert hagyta ott annyi klassz ember a topikod.
Előzmény: Mumu (479)
Mumu Creative Commons License 2010.04.15 0 0 479

Jo,akkor beszeljunk konkreten,akarod? Szivesen vitatkozok Veled.

Elfogadod azt hogy a nick  szoveget egy nickhez kell ordonalani es  nem a valos vagy velt szemelyhez ? AFPK Afpk jellent.,nem mondjuk Ragikat.Niggerezes magyar kontextusban meg nem extrem..amerikai kontextusban biztos az..Hogy mi errol a szemelyes(lesulyto)  velemnyem az mas..

A ciganyozas Amerikaban  maskep hangzik es mast ertenek alatta mint nalunk.Nem hiszem hogí ott ezt extremnek tartanak  nalunk turhetelen.. 

A dillema valos: hol kezdodik egy prohibicio es ezzel egy cenzura a vita elkerulese es tiltasa ? Az eloiteleteket ki kell vetni  ha lehet nem tiltassal ,a  velemenyt ripityava kell tennie.Ervekkel es nem tiltassal. ugyanakkor be kell tartsulk azt hogy ezzen  teruleten ahol kriminalsi kovetkezmenyei lettek az eloiteleteknk,prevencio a tiltas..

Folyttommajd.

Előzmény: Törölt nick (477)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.15 0 0 478
Regen volt mar, biztos nem is emlekszel. Hoztuk volna baratunkat, Unstable meg en, de niggerezos haverod azt mondta, nem kene, te meg mondtad, bizony nem kene, biztos Ragika.
Előzmény: Mumu (471)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.15 0 0 477
Velemenyekkel semmi baj. Niggerezessel volt, meg topiktarsak, pl break sertegetesevel, amit ugy ertem te velemenynek nevezel, es olyan koholt vadakat hoztal Denesre minap (rasszizmus), ami a mas szemeben a szalkat, sajat szemeben a gerendat tipikus esete. Nna mindegy, igy jartunk.
Előzmény: Mumu (469)
Mumu Creative Commons License 2010.04.15 0 0 476
a gyesznozsirt  nem a cholesterolra ajánlják... meg van egy receptem..ha nagyon gyesznoeves lesz (kulonosen karaj) vagy  akar majat ennel(,egyiket sem tanacsolom) elozonap tedd a hust  tejbe!! aztasd benne es megfinomabb lesz..
Előzmény: feedee (474)
feedee Creative Commons License 2010.04.15 0 0 474
vigyazok,mert szedek cholesterolt csökkentő gyógyszert.ami a főzést illeti,mumu receptjével=CSAK és kizárólag tojás sárgáját használva életem első ELFOGATHATÓ kirántott husát sikerült elkészítenem,de a gyesznózsírban sütést is megkedveltem,ezért meg Nekked köszönet
Előzmény: denes (463)
Mumu Creative Commons License 2010.04.14 0 0 471

Te haverokba es ellensegekbe gondolkozol ? Meg egy ilyen forumon is ?

Szerinted nincs sehol lehetoseg hogy egymast nem imado emberek egy temaval kapcsolatba  tartalomba  vitatkozanak?.Vanank haver topicok es nem haver topicok? kozosegek amelyekbol el kell menni mert  eppen egy olyan is van ott akit nem kedvelunk ? Mi a forum  teadelutan vagy  ha komnolyan  veszuk magunk megbeszelo helye a maskep gondolkozoknak ?

Előzmény: Törölt nick (465)
Mumu Creative Commons License 2010.04.14 0 0 470
 bocs.eliras.entre nous soi dit
Előzmény: Mumu (469)
Mumu Creative Commons License 2010.04.14 0 0 469

kedves  aspen,sajnalom hogy magyar szokasainkhoz hiven mindenutt vannak kizaro okok,egymast gyulolok es erzelmi okokbol egymast kizarok. Egy vitaklubban nem muszaly hogy egymast szereto emberek gyuljenek ossze..az nem baj ha mas velemenyuk van a  dologrol,sot,ilyen vitakon lehetne atvenni valami ujat mindnyajunk szamara,ha em  szoszerit bekebelezni  de  atgondolni amit a masik mond. A vita  eros szavakat erveket es roszul nevelt embereknel szavakat is kihoz (az utolso mar nem a vagyam).. A klub ahol nem engedik meg csak egy velemeny terjedeset kakkat er.. a kerdes hogy dolgozza fel  a tag  a masik  velemenyet:durcasan valszol,lekicsinyiti ellenfelet ahelyet hogy ervekkel hasson,valami oszeskuvest sejt mogotte,bandaba verodik egy masvelemeny hordozoja ellen,gyermekesen jatszik a tobbiekkel felveve kulonbozo szerepeket..ez a mi kozepeuropai venank a vitara.Nincs vita kultura es nincsenek  onfelismero szerepek:mi a vitaba nem ellensegek hanem csak a vitatargyaba ellenfelek, ellentmondok vagyunk,kelelne lenniunk..a forum nem egy füreszporos  kör amelyben eletre halalra harcol ket atyafi,hanem interaktiv ,egymassal kozlo kulonbozo emberek lehetosege egy temat megbeszelni.. Aki ezekben a klubokba tobb es mas identitast vesz fel-legyen ez az o dolga-nem tudja felhasznalni a forum adta lehetoseget magat erositeni,ujitani,igy eljatszikegy par csak itt lehetseges szerepet itt leven es megsem akkor is ha  nincs mit mondjon erdemben. Lehet hogy jartszani  jott ide,kinemélt  gyermekkori csinyeket probal ki frusztraciojat nyalogatja, elvezi ha a masikat becsapja kozben haboruzik fakarddal es papircsakoval.. mindent csak nem komolyan vitazni.. itt mint az ovodaba megharagszanak egymasra  ezek a hösösk,halalos ellensegek lesznek a semmiert (valoszinueg keves az adrenalin) az ilyen oszekapasok  esemenyek ott a nagy emigracios unalomba. Miutan a vitakba nickek es nem husver emberek vesznek reszt-sajnos,ezt megengedi a virtualitas, igy  meegngedi a legkulonbozo idegbajos jatekokat..amit meg kell iteljen egy vitazo az hogy azzal a nickel amelyel talalkozik vitatkozni akar vagy sem..amig a nick a moderacios szabalyokon belul van nincs ok ra hogy rapirongass hogy o mas mint aminek mutatja magat mert nem vele szemelyesen  hanem a nick alllitasaival kell nyilatkozz.Hogy magadba jot mulatsz   vagy boszankodsz miatat vagy eppen kuncogsz az mas lapra tartozik..legtobbszor az ugynevezet literaris pszihologia segit mar igen hamar a felismeresben a szavak jarasa,a furcsa gondolatok hasonlatok ismetlese  arulkodik a bujocskazorol .. Neked csak a mondanivalora kell koncentralni ebbe a virtualis vitaba.. Hogy  enter nous soi dit  megteszed a sajat  ertekelesedet az mas lapra tartozikA toopicba a kerdesre valaszolhatsz vagy sem,komyolan veszed  hoggy o egy vitazo   nem egy klon...Tehat:minden nick amely  nem karomkodik zsidoz ciganyoz  mas nepre hevethavat mond ,szemelyeskedik vagy tragar  ha az egy beteg lelek tobbszori klonja is irhat.

Magam is emigrans vagyok de nagyon meglep milyen figurakra kepesek vagyunk meg ott kint is  keves hatasal van a mienkre a fogado orszag (ha az demokrata) mentalitasa..a legtobbunk ott is piti balkanik gondolkozas gyermeke marad es intellektualisan lejart eszkozokket hasznal.

Előzmény: Törölt nick (465)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 465

Bekepzelt ,primitiv szokincset hasznalo,mas neprol gyulolettel beszelo ember

 

Ilyennek te adsz szocsovet, Mumu. Afapk a legnagyobb haverod. Ragika meg en orok haragban vagyunk, nem miatta irom. Asszem kerot nyilvanitottad nemkivanatosnak klubban, amikor Afapk mar 3 nicken hulyitett, ezert hagytalak ott, es orulok neki, hogy nem tartozom olyan klubhoz, akinek afapk haver. Sok szerencset valasztasaidhoz.

Előzmény: Mumu (464)
Mumu Creative Commons License 2010.04.13 0 0 464
Bubi,Te azok kozze tartozol aki sajnalatomra szinte  provokalja az antiszemitizmust. Bekepzelt ,primitiv szokincset hasznalo,mas neprol gyulolettel beszelo ember vagy..akinek a maniaja miatt sok topic amelyben normalis emberek tarsalognak ment tonkre. Megegyszer meghivok mindenkit hogy olvason a topic hozzaszolasai kozott( a mostan adott cime igaz,a keves igaz amit ez az ember mond). Akinek csak egy kis esze van eppen azt latja hogy a topic  minden antiszemitizmus  fajta  ellen harcol , ott es mindenutt ahol szolok.Eppen mert targyilagos es mert nem zsidotokol szarmazik,van is eredmenye... Csak egy igazan ferde lelku ember es torz olvasatta ert ebben mast.. Barki ezek utan  hogy beleolvasott ebbe es a tobbi  hasonlo temaju topicomba maga itelheti meg Bubi baratunk targyilagosagat.. 
Előzmény: denes (462)
feedee Creative Commons License 2010.04.13 0 0 461
feltetlen kipróbálom úgy a kakast mint a bécsi helyet is,csak bőven van idő mert csak október elején megyek vissza.köszönöm a címeket,itt beszámolok az "élményekről" . dénes tanácsát követve vettem fél kiló disznózsirt de otthon kibontva látom hogy világosbarna,kérdem miért nem hófehér mint kádár idejében,elmagyarázza hogy ez a tej miatt van mert amikor töpörtyűt csinál tejet tesz hozzá,úgyhogy GYANÚSÍTÁSOMAT visszautasítja,hogy"használt" zsírt árul.hát nem tudom,mert itt a böszme gyurcsi óta mindenki gyanús nekem,hogy hzudik,de MAJD ÉN IS VESZEK  zsírszalonnát és tejet és megjegyzem,kiderítem hazudnak é vagy se.jó adóellenőr lettem volna
Mumu Creative Commons License 2010.04.12 0 0 460
Mirt ne  probalod ki a tolem ajanlott helyet..Bár az sem biztos hogy uyganolyan lesz mint amit en kaptam..Nem kell mondjam,MO-n nincsenek standardok  a napi helyzettol fugg a hus menyisege,az olaj,a szakacs lelekiallapota... De probald meg..azert
Előzmény: feedee (459)
feedee Creative Commons License 2010.04.12 0 0 459
guten abend . www.vidocq.hu egyebkent nem volt az igazi mert kb 10-15 dekás lehetett az egy milllimeteresre ki klopfolt rantott husi 1100 kömény magyar froncsiért,de mivel 9 hónapja ettem először nem bosszankodtam,zusammen 2500 froncsi két sörrel,hagymás tört burgival.burgi=burgonya
Előzmény: Mumu (458)
Mumu Creative Commons License 2010.04.12 0 0 458

-:))

dehogy veszekszem,dehogy veszem Ragikat komolyan.. de ha nyilvanosagot kap  es miert ne kapjon, akkor kell egy kis billentes mert a joakaratu olvaso aki nem isimeri a hangulatbetegsegeket bizony elhiheti.. Azt mar ne..

Kulonben ,igazad van..oruljunk hogy meg lyuk van a fenekunkon es nem mi vagyunk egy lyukba.. De..ami kesik nem mulik-:))

Előzmény: feedee (457)
feedee Creative Commons License 2010.04.12 0 0 457
igazad van.en is hiaba kerestem a denes altal idezett topickot.sejtettem,hogy csak bolondozik denes ami nevezheto provokációnak is,de kár rajta bosszankodni,mert talán mi se vagyunk ártatlanok.végre megettem az első rántott husimat a vidocqban.ne veszekeggyetek inkább röhögjetek,gyerekek maradtunk vénségünkre is és ez a lényeg
Előzmény: Mumu (454)
Mumu Creative Commons License 2010.04.11 0 0 456
Latom,ennyi a konkretum
Előzmény: denes (455)
Mumu Creative Commons License 2010.04.11 0 0 454

Te allando provokator vagy bubi..

Eloszor is nincs ilyen topicom.. maskep hivjak es mindenkit meghivok nezzen be,a Mumu vitaklubjaba( sajnos  csak olvasonak,mert Deneshez hasonlo vagy azonos emberkek allandoan  mocskolodtak es szet akartak verni a klubot- t szalonkeptelen stilusban   Ragikakent szorakozott a maniakus periodusaban).. Tehat nezzetek be ..addig megkerdem alias Ragikatol mi gyalazatos a topicban ..hadd tanuljunk.

Konkreten,idezve.

Előzmény: denes (453)
Mumu Creative Commons License 2010.04.04 0 0 452
Mint latod a magyarokra kell bizni a becsit.. :)
Előzmény: trfgbhj (446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!