Keresés

Részletes keresés

abudka Creative Commons License 2005.03.30 0 0 267

Szia Buksi

 

Köszönöm válaszod. Még egy kérdésem lenne: babakocsival belehet menni a müv.házba?

Buksi Creative Commons License 2005.03.29 0 0 266

Szia abudka!

 

Tavaly ősszel íratkoztam be én is a könyvtárba és akkor nem kellett fizetni, de most azt olvastam a Tárnokhírben, hogy a könyvtári beíratkozási díj: 600 Ft/év. A könyvtár a műv.ház-ban van.

 

A nyitvatartás:

Hétfő             14-18

Kedd             14-18

Szerda          10-14

Csütörtök      14-18

Péntek          10-14

 

 

A baba-mama klub időpontja is megváltozott, 2005. februárjától szerdánként van 10-12 óráig.

 

 

Tényleg jó látni, ahogy szépülnek, virágosodnak a kertek. Jó látni újra a szomszédokat is!:)) 

 

 

Előzmény: abudka (265)
abudka Creative Commons License 2005.03.28 0 0 265

Sziasztok

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

 

Voltunk kint a családdal a tónál, nagyon szép és gondozott.

Most hogy már van egy kis időm a gyerek mellett, arra gondotam hogy beíratkozom könyvtárba. Kérdés: Müvházba van? milyen a nyítvatartása? mennyi az éves díj?

Egyébként sokat sétálunk a picivel és nagyon tetszik hogy mindenki gondozza a kis kertjét. Szerintem nagyon szép lesz nyáron Tárnok. Mi is most vettünk fűmagot és megpróbáljuk a ház elejét is széppé tenni.Örülök hogy itt sokan így gondolkodnak. 

Buksi Creative Commons License 2005.03.25 0 0 264

Minden kedves tárnokinak

 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

 

 

Buksi, Mojo, Peti, Dávid

 

 

 

kismimóza Creative Commons License 2005.03.16 0 0 263
Szervusz!

Igazad van abban, hogy széleskörűen kell tájékozódni. Ugyanakkor hozzá kell fűznöm, hogy egy idő után már terhes, ha minden cikk valósághű mívoltát meg kell kérdőjelezni, illetve mindenféle matematikai algoritmussal kell kinyerni az igazságtartalmat :-)

Sajnos a mérleg nyelvét a nem gondolkodó emberek is elbillenthetik.

Építészeti szempontjaiddal egyetértek, igen kedvelem a nívós, hagyományokhoz alkalmazkodó (építészeti) elemeket (is). Ennek kissé ellentmond az, hogy a korral haladás némiképp magával vonja egy épület külső megjelenését is. Azaz, szerintem a tartalom és forma egységet kell, hogy képezzenek. Sarkosított példa: nehezen tudom elképzelni, hogy egy parasztházban multimédiás mozi üzemeljen.
Előzmény: felpillantó küllő (262)
felpillantó küllő Creative Commons License 2005.03.10 0 0 262

Az én szerény véleményem, hogy bármelyik ilyen lapocska tartalmát át kell rostálni, majd elosztani tízzel.

Elolvasni talán érdemes, mert ha egyoldalúan tájékozódunk, sok dologról maradunk le.

Nagy valószínűséggel a gondolkodó embereknek senki nem fogja megmagyarázni, hogy a fehér az fekete, a pöttyös pedig kockás.

Az, hogy a Tárnokhír főszerkesztője a polgármester felesége, talán tényleg nem szerencsés, legyenek a szándékai akár a legtisztábbak.

Vicces(?) és érdekes, hogy Martonvásáron és Sóskúton nagyon hasonló a kicsinyes politikai helyzet, csak az előbbiben fordított felállásban (nemcsak a helyi lapok terén, de egyéb önkormányzati intézkedésekben is).

 

Ezekben a központi épület-felújításokban nekem egy kis észrevételem lenne. Nem ártana, ha az épületek a felújítás után is illenének a régi faluképbe, illetve hasonlítanának régi önmagukra. Különben a falu lassan teljesen elveszti az arcát, és semmivel nem lesz több egy jórészt ingázók által lakott jellegtelen alvóvárosnál, bármilyen virágos is lesz.

Előzmény: kismimóza (261)
kismimóza Creative Commons License 2005.03.10 0 0 261
Szia!

Nem olvasom a Jobbítani lapot, a jövőben sem áll szándékomban. Erősen politikai beállítottságú lap, annak ellenére, hogy azt tagadja. Nem kicsit zavar a benne található mocskolódás és az unkonstruktív fikázás. Amennyi időt a szerkesztőség a szúrkálódásra fordít, annak épp a fele is elegendő lenne ahhoz, hogy építőleg járuljanak hozzá a község fejlődéséhez. A tevékenységük alapján ítélem meg őket (is), sajnos a Jobbítani újság gárdája nem jeleskedhet ezügyben.
Ezúttal kivételt tettem a lap kuka felé röptetésekor, és beleolvastam. Nos, újabb megerősítést kaptam afelől, hogy továbbra is a szemeteskukában landoljon. Félreértés ne essék, azt gondolom, hogy kritikára szükség van, de nem mindegy milyenre. Építő kritika, hasznos hozzászólás sajnos nem olvasható a lapban. Ugyanakkor aláírom, hogy nincs olyan vezetés akinek a munkáját ne lehetne bírálni, viszont épp ugyanilyen mértékben segíteni is lehetne őket! Ezt hiányolom!
Megdöbbentem, roppant szomorúnak és kiábrándítónak ítélem azt, hogy legutóbbi számában azt a közösséget is elkezdték támadni (Faluszépítők), akik önzetlenül tesznek községünk fejlődése és kultúráltabb megjelenése érdekében. A környéken messze a legtöbb 1%-os felajánlást maguk a Faluszépítők kapták, azt gondolom ez elég komoly elismerése a munkájuknak! Egyébként az egyesület tagjai nem kapnak semmiféle térítést a munkájukért, szájtépés és üres szövegelés helyett inkább cselekednek. Én nekik ítélem a pontot! Látszat tevékenységet végeznének? Nos, ha eltekintünk a szó negatív csengésétől (nekem elég nehezemre esett), akkor megállapítható, valóban a látszaton dolgoznak, méghozzá a szebb faluképért. Aki szerint ez hibás működés, avval alighanem nem tudok közös nevezőre jutni, de talán nem is akarok :-) Ugyan mi dolga lenne egy Faluszépítő egyesületnek, mint fákat, virágokat telepíteni?

A sportcentrummal kapcsolatban annyit tudok, hogy az előző polgmester önkényesen, saját elhatározásából kezdte építeni mindeféle műszaki terv és engedély nélkül (a saját telkeire). Nem volt rá kellő fedezete ill támogatása sem, úgyhogy vállalkozókat keresett meg, akik (nagy hibát elkövetve) jóhiszeműen, elismervény nélkül adtak át tetemes összegeket a kezdeményezésre. Az összegyűjtött adományok kiléte azóta is tisztázatlan, valószínűsíthetően a lokálpatriótáknál és nem a község pénztárcájában landolt :-(

A tűzoltó szertár felújítására ítélt 1.5 millió forint még nem került beépítésre, mivel még csak most szavazták meg. Szóval azt még nem kell a szertáron keresni :-)
Szerintem nincs szükség új Polgármesteri hivatalra, a beruházás közel 300 millába kerülne, ami erősen kifosztaná a község rendelkezésre álló pénzügyi forrásait. Annyira nincs eleresztve a falunk, hogy ezt az összeget ne hasznosabb és okosabb fejlesztésre csoportosítsák. Elég öncélú fejlesztésnek tartanám. Szerintem akkor gondolkodik jól a vezetés, ha megpróbál minél szélesebb érdekeket kielégíteni.

Érdről érkezve, a bekötő út mellett többször telepített a Faluszépítő Egyesület fasort, több-kevesebb sikerrel. Sajnos vannak garázdálkodó emberek akik kilopják a telepített virágokat, letörik a fákat. Szerintem az erőszak nem megoldás ebben az esetben (sem), helyette példát mutatva, újra és újra pótolni kell az okozott kárt. Előbb-utóbb megunják.
Jó ötlet a virágtartó láda kialakítása a Tárnok tábla mellett! Mivel nem csak ötletelő, de tenni akaró, segítő emberekre is szükség van náluk, így minden bizonnyal örömmel fogadnák a felajánlásodat!
Előzmény: molnartiby (260)
molnartiby Creative Commons License 2005.03.07 0 0 260

Sziasztok!

 

 

Gondoltam, kicsit "leporolom" a topicot. :-)

 

Helyi politikai kérdés(mindannyiunkra tartozik):

Hozzátok is bedobálják a Jobbítani című újságot?

 

Ez főleg tárnoki vonzásban vetíti elénk a problémásnak látott eseteket.

Az előző szám cikkeire a polgármesterünk reagált, most ebben a számban az itteniek válaszolnak neki.

 

Komolyan érdekelne:

-Ti hogyan látjátok az óvodai játszótér ügyét? Van olyan közületek, akit érintett(szülő)?

-Tényleg el akarták herdálni egy lovarda részére, 25évre a sportpálya környékét?

-A tűzoltó szertárba hová tűnt az a 1,5millió felújításra szánt pénz?(látta valaki, mi történt ott?)

-Hallottatok a vadászatról Tárnok belterületén? Van erről valakinek hiteles információja?

 

És végül a legfontosabb:

Ti is úgy látjátok, hogy egy teljesen új polgármesteri hivatalra lenne szükség a mostani szedett-vedett állapotokat megszűntetendő?

Állítólag szereztek valahonnan 50milliót, amivel az ifjúsági házat(amibe kényszerültek települni) tovább bővítenék, azaz ráhúznának egy emeletet.

Szerintem 50millió jó önrész lenne és további legalább 50-et meg lehetne pályázni és épülhetne egy olyan hivatal, ami kultúráltan fogadhatná a lakosokat, gondozott kertje lenne, szépülne tőle Tárnok.

 

Előtte el is lehetne helyezni térképet, információs táblát.

Ugyan ilyet lehetne tenni a Sóskúti út mellé a tárnoki bekötőutak kereszteződésébe és a rendelő mellé.

Ezzel esetleg a kerékpárosokat is be tudjuk csalni a községbe.

Még a pék is jól járna vele, ha nem csak átfutnának rajtunk.

 

Még annyit fűznék hozzá, hogy szívsen látnám a Tárnok táblák mellett az Üdvözöljük Tárnokon virágtartós táblákat.

Biztoíthatlak Titeket, ha ilyen kerülne Érd felől az első bekötő út határába a Tárnok tábla mellé, én gondoskodnék arról, hogy a virágok ne hervadozzanak.

Ennyivel is hozzá járulnék a szépítéshez.

Még el tudnék képtelni a bekötők mentén fasorokat is. Ez is sokat dobna a helyzeten. Sajnos vannak olyan gyík barmok, akik letördelik a kezdeményezett ültetéseket, de az megígérem, ha ilyet látok, letöröm a kezét és a .... dugom az biztos!!! (ilyenkor nagyon fel tudom magam húzni)

 

 

 

Mindannyiunknak jobb, ha gondozott, takaros kis település fogad minket, ha megfáradva hazatérünk a munkából.

Én Érdről jöttem át, de nagyon örülök, hogy így alakult. Nagyon kellemes vidékies hangulata van Tárnoknak és szeretném, ha méginkább ilyen lenne.

 

 

Üdv.:

Tiby

 

Buksi Creative Commons License 2005.02.22 0 0 259

Sziasztok!

 

Nagyon örülök, hogy egyre többen csatlakoznak kis topikunkhoz. :))

 

A baba-mama klubba én még Peti fiammal jártam, kb. 4 éve, akkor úgy volt, hogy a nagyteremben a terem közepére ki volt rakva egy csomó játék azok közül ki-ki kedve szerint játszhatott bármivel, néhány asztalon pedig rajzoláshoz, festéshez, gyurmázáshoz használható dolgok voltak. Minden alkalommal volt közös éneklés, versmondás, zenehallgatás. Nagyon jól éreztük magunkat ott!! Volt ott 2 hetes babóca is, bár ő a tesóját "kísérte" el játszani!:))

 

 

Varrónő témában sajnos én is zsákutcába jutottam, kérdeztem olyanokat is akik egész életükben itt laktak és mégsem tudtak segíteni. Így aztán magad uram, ha szolgád nincs, megvarrtam magamnak amire szükségem volt, sőt odáig jutottam, hogy a fiúknak itthonra ilyen csúszka-mászka nadrágokat megvarrok magam is, szerencsére találtam hozzá jó szabásmintát. Ha tudok segíteni ilyen apróbb dolgokban, akkor írjatok, nem mondom, hogy szalon munka, de a cipzár csere, egy-két dolog felhajtása nem okoz problémát.:))

 

 

abudka Creative Commons License 2005.02.21 0 0 258
Bocs, nem nagyon.
abudka Creative Commons License 2005.02.21 0 0 257

SZiasztok

 

Láttom nagynagyon jelentkeztek. Én megint segítséget szeretnék kérni. Tudtok nekem egy varrónőt ajánlani? Nem kell nagyon prófi, csak olyan aki a férjem nadrágját feltudja varrni.

Egyébként nagyon jól vagyunk, kezdem megszokni az itteni életet. Bár vannak furcsa dolgok, pld. zsemlét vasárnap nem nagyon lehet kapni, de ezzekből nemcsinálok ügyet, eszünk kenyeret. Na, írjatok sokat! Sziasztok. 

Minna Creative Commons License 2005.02.16 0 0 256
Sőt a 21. században is sajnos : )
Én Pestre járok, általában leteszem a BAH csomópontnál a kocsit egy kis utcában, aztán felugrok a 112-esre és már bent is vagyok a Ferenciek terén - oda járok. Ott úgysem tudnék parkolni, hely sincs, meg egy vagyon.
Egyelőre csak hetente 1x 2x.
A vezetésbe én is itt jöttem bele igazán, ugye a kényszer meg a kényelem nagy úr. Járnék én vonattal is szívesen, de 5-ből 4x késett, így feladtam. Nem mindegy hogy 25 perc vagy 45.
Na meg 2 kicsi gyereket cibálni tömgeközlekedéssel nem nagy élmény. Segítőkészség meg nem nagyon van. Volt, hogy nagy hassal még egy gyerekkel mentem Pesten az Auchanba, és az öregek fel voltak háborodva, hogy miért szállok fel a tömött buszra babakocsival ???? No comment.
Előzmény: abudka (255)
abudka Creative Commons License 2005.02.16 0 0 255

Szia Minna

 

Köszi az emilt, megkaptam. Ledöbentett a történeted. Ílyen még van a 20. században!? Szerencsére én a másik gyerekorvoshoz járok, remélem ő jobb. Amugy a védőnö még nálam sem volt, bár nekem nem is hiányzik. Van egy nővérem, akinek 3 gyereke van, így ő látt el tanácsokkal. Nekünk is van autonk, ugyhogy hogyha nem lesz jó ez az orvos legfeljebb én is keresek egyet bent Pesten, bár vezetni még nem nagyon tudok, de gyakorolok. Te amugy Pestre jársz be dolgozni? Vagy most nem dolgozol?

 

 

Előzmény: Minna (254)
Minna Creative Commons License 2005.02.16 0 0 254
Szia!

Küldtem e-mailt. Kicsit hosszú lett, bocsi!
Előzmény: abudka (253)
abudka Creative Commons License 2005.02.16 0 0 253
Érdekel. Küldd el légyszi az emil címemre. Remélem nem az én gyerekorvosom az. Ugyanis nemismertem itt senkit és ahoz mentem akihez tartozom.
Előzmény: Minna (252)
Minna Creative Commons License 2005.02.16 0 0 252
Hát, ez hosszú történet, de inkább magánban írnám le, ha érdekel.
Ég és föld az új a régihez képest, csak most látom.
Előzmény: abudka (251)
abudka Creative Commons License 2005.02.16 0 0 251
Melyik gyerekorvost hagytad el, és miért?
Előzmény: Minna (250)
Minna Creative Commons License 2005.02.15 0 0 250
Sziasztok!

Az edzőpálya a nagy focipálya mellett van közvetlenül, az önkormányzat mögött (Sport utca). Az edzőpálya a Honfoglalás utca mellett van igazából
http://www.tarnok.hu/terkep.htm
Sajnos az új utcák még nincsenek rajta ezen a térképen, a Sport rajta van.

abudka:
Fogorvosnál én a Dr. Barza-Rotter Bélánál jártam, hát elég furcsa stílusa van, meg kell hagyni, de nagyon szuperül elkészítette életem első koronáját. Jött velem a fogtechnikushoz színt egyeztetni vagy háromszor, meg minden.
A háziorvosunk Dr. Sörös Gyöngyi. Nem sokat tudok mondani róla (szerencsére), csak néhány alkalommal találkoztunk.

Nálunk is pótnagyi van egyébként, a lányom nyáron lesz 3. Én a gyerekorvosunkat (akit azóta már elhagytunk) kérdeztem meg, ő ajánlott valakit, és nagyon bevált, a gyerekek is nagyon szeretik. Már kb. 2 éve jár hozzánk. Elhozza a nagyot az oviból, és a gyerekek mellett még a háztartási dolgokat is megcsinálja (vasal, kitakarít, van, hogy főz is ha kell). Igaz, most hetente 1x 2x jön. Aztán meg ha a kicsi is ovis lesz ősztől, akkor meg szerintem a háztartásba kérem meg besegíteni, meg elhozni a lurkókat, ha én nem érek haza.
Szóval szerintem a tárnoki eü személyzetet érdemes megkérdezni. Raktam ki papírokat is korábban, hogy keresek baby-sittert, de nem vált be.
Az egyik néni úgy nyitott, hogy "mennyi baj van egy 8 hónapos gyerekkel" - na itt tettem le a telefont! A másik meg 2x jött és elkezdett variálni a pénzen, hogy nem jgy, hanem úgy, stb...

Ja, amúgy én amit hiányolok még itt, az egy normális hentes. Időnként jó lenne, amikor elfelejtek venni valamit, vagy sürgősen kell. Egyszer bementem a posta mellettibe, de olyan retkes volt a padló meg a pult, hogy ki is fordultam rögtön. Pedig tutira lenne vásárló szerintem.

Szép napot mindenkinek!
H.László Creative Commons License 2005.02.15 0 0 249

 Hát a kicsit bölcsibe adni "természetesen" az anyagiak miatt kell majd beadni.

 Párom sem szeretne 3 évig otthon ülni, szakmailag 3 év kihagyás nagyon nagy idő,nehéz utánna újrakezdeni.

 Az is megoldás lehet, hogy keresünk majd valakit, aki szívesen vigyázna rá. Nagymamák nemigen jöhetnek szóba, mindkettő még aktiv dolgozó, nem tudják feladni a munkájukat, több év van még hátra nekik a nyugdíjig.

A bölcsi miatt azért érdeklödöm, mert talán jövő év nyaráig (akkor lesz 1,5 éves a fiam) talán felépül Tárnokon, és akkor, ha más lehetőségünk nincs, beíratjuk.

Előzmény: abudka (248)
abudka Creative Commons License 2005.02.15 0 0 248

SZiasztok

 

Az én fiam meg december 20,-án született. H. László miért akkarjátok bölcsibe a picit? Ha tapasztaltabb lennék valamennyi pénzért elis vállalnám hogy vigyázzok rá, de nekem a fiam az elsö gyerekem.De szerintem bíztos lakik itt olyan anyuka aki elvállalná, jobb mint a bölcsi, vagy nem?

H.László Creative Commons License 2005.02.15 0 0 247

 Kedves Minna!

 

 "az új, edzőpályának kialakított helyen (aminek a tereprendezésére, füvesítésére ráköltöttek egy csomó pénzt szerintem) most éppen bölcsit terveznek nyitni."

 

 Ez pontosan hol van? Nem tudom, hol van új edzőpálya. Tudok egy focipályáról az Egézségház mellett, egyről pedig az önkormányzat mögött, az új lakóövezet mellett.

Melyikre gondoltál?

Minket hamarosan érinteni fog a bölcsi kérdés, mert január 20-án megszületett a ksiFIAM, és már most azon gondolkodunk, hogy hova is lehetne majd beíratni bölcsibe, mert Tárnokon nincs. Vajon mennyi idő alatt épül fel egy bölcsi? Nekünk kb. másfél év múlva lesz rá szükségünk.

 

És örülök, hogy végre van egy kis forgalom a topicon, nagyon kihalt volt.

Üdv mindenkinek. 

Előzmény: Minna (237)
peetr04 Creative Commons License 2005.02.13 0 0 246
Szia Abudka!

A zámori úton Sóskút felé haladva még az M7-es előtti utcán lementek balra és az kivisz a tóhoz.

Üdv.:
Péter
Előzmény: abudka (245)
abudka Creative Commons License 2005.02.13 0 0 245

SZia

 

Holtalálható az a tó? Mert mi is szívesen sétálnánk arra a babánkal.

Előzmény: peetr04 (244)
peetr04 Creative Commons License 2005.02.13 0 0 244
Hello Abudka

Én nem ismerek sok dokit itt, de a sajátommal meg vagyok elégedve Dr. Bánovics István. Habár szerencsére nem vagyok nagy beteges így ritkán látom.

Más...
Voltunk ma kint a tónál, tök szép ilyenkor befagyva is. Azon csodálkoztunk, hogy nem sokan vannak, ha jól emlékszem 3 embert láttam még rajtunk kívül. Igaz reggel volt azaz 10 óra. Kutyaiskolából hazafelé gondoltam majd megnézem, hogy hogyan koriznak, de korisok nem is voltak.

Kellemes hétvégét mindenkinek.

Péter
Előzmény: abudka (243)
abudka Creative Commons License 2005.02.13 0 0 243

SZiasztok

 

Január elején költöztem Tárnokra, és szeretnék csatlakozni hozzátok. Tudtok nekem ajánlani egy jó háziorvost és fogorvost?

 

Egyébként van egy 2 hónapos kisfiam, így engem is érdekelne a baba-mama klub. Vajon ilyenkorú gyerekek is járnak oda?

Buksi Creative Commons License 2005.02.11 0 0 242

Üdv itt közöttünk!

 

Qkkants be gyakran, legyen egy kis élet ebben a topikban!:))))

 

 

Buksi

Előzmény: peetr04 (241)
peetr04 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 241

Sziasztok!

 

Most látom csak, hogy van ilyen topik is. :))

 

Mi is tárnokon lakunk, azaz kicsit helyesbítve tárnok szőlőhegy annak is a legtávolabbi pontján. Két éve lakunk már itt és nagyon szeretünk itt lenni, de a szomszldon kívül nagyon tárnokiakkal még nem találkoztun, mivel ritkán megyünk be a központba. Ha be is megyünk akkor is csak orvoshoz, postára vagy az önkormányzatra.  így nagyon azt sem tudjuk hogy mi van tárnokon, ezért örülök neki, hogy rábukkantam erre a fórumra, legalább lessz elképzelésem róla, mi foglalkoztatja a tárnoki embereket.

 

Üdv.:Péter

Mojo Creative Commons License 2005.02.10 0 0 240

Egy választóm már lenne.:)

Persze ígérgetni könnyű. Abból már van is elég.:)

Maradok inkább a kaptafánál. Azaz a stoppoló fánál, ugyanis most ippen zokniból csináltunk a gyereknek Főkukacot a farsangra. Mer' hogy Nagy Ho-ho-ho-horgász lesz!:)

Előzmény: Minna (239)
Minna Creative Commons License 2005.02.10 0 0 239
Nem akarsz indulni a 2006-os választásokon? :)
Előzmény: Mojo (238)
Mojo Creative Commons License 2005.02.10 0 0 238

A nagy paripa vesszejét fognak ott építeni!:)))))

 

Elég lassan haladnak a dolgok. Arra gondolok, hogy már lehetne új utakat nyitni, közművesíteni a Liget és köztetek lévő szabad területen. + egy lyó kis központ is van tervezve annak az új résznek.

Ezzel gyakorlatilag egybeépülne a Falu és Liget. A Benta völgye pedig lehetne szép parkos terület, ahová öröm kisétálni a gyerekekkel. Kis sétányok, padok, játszótér...

No szemét, átjárhatatlan dzsumbuj!

Előzmény: Minna (237)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!