Idáig is szerelmese lettem az autónak, de már biztos hogy szülinapomra megrendelem, csak kár hogy addigra nem ér ide, leghamarabb árpilisba tudnak szállítani 1.6 CRDi, EX-et :(
Az nem az NCAP teszteredmény volt, hanem 4 csillagra értékelték a kocsinak a biztonsági felszerelését. (A Safety sor mellett van a 4 csillag, az NCAP-t csak reklámból szúrták be)
Sajna az 1.4 LX-ről nem tudok neked mondani semmit mert nekünk 1.6 CRDi van.
Az EURO NCAP-ról - egyébként én is most kerestem rá - annyit, hogy már tökre örültem az auto-don honlapján az 5 csillagos minősítésnek, bár furcsa volt, hogy nincs semmi hivatkozás. Pont ezért kerestem most rá - egyszerűen beírtam a keresőbe "Euro NCAP Kia CEED" és a legtöbb helyen nem volt még elérhető teszteredmény egyetlen egyet találtam az pedig nem is elszomorított inkább feldühített!!!!
Íme a link: http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/Review.aspx?model=1563&page=3#
A fenti link alapján a törésteszt 4 csillagos!
Már komolyan arra vetemedek, hogy autóipari összeesküvést sejtek és egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ha az új Clió és az Alfa 147-es tudja az 5 csillagot akkor a Ceed nem????????????????????????
Egyre inkább hajlok rá hogy ez az egész törésteszt keményen befolyásolt az autóipari támogatók által, jó példa erre, hogy a Skoda Roomster is csak (az elszakadó kábelek gyári módosítása utáni megismételt tesztben) másodszorra hozta az 5 csillagot. Külön pikáns a dologban, hogy ezeket Rommsteren végzett törésteszt utáni, a második törésteszt előtti módosításokat a gyár nem alkalmazza a sorozatgyártásban!!!!!!!!!!!!!
Akkor meg mi értelme szétzúzni a kocsikat?????
Szóval a fenti tipusok beleértve az új Toyota Aurist is "érdekes módon" hozzák az 5 csillagot a Ceed meg nem?????
Gondolom azért nem válaszolt senki, mert senki nem tud biztosat, az Euro Ncap oldalán még nincs benne az adatbázisban, ettől még lehet megcsinálták már a tesztet, és benfentesek akár hozzá is férhettek...
Feltenném újra a kérdésemet, mert nagyon érdekelne. Tehát:
Valaki aki már 1.4 LX tulaj írhatna valamit a tapasztalatairól a fogyasztással kapcsolatban.
a www.autodon.hu-n van egy EURONCAP eredmény felrakva a cee'd lapján. Valaki tud valami bővebbet erről, mert én hiába kerestem adatokat ezzel kapcsolatban.
Semmi meglepő nincs ebben, noha nem tudom mennyire pontos a leírás, nyilvánvlóna trükk van a 7 év gariban, viszont baromira jól hangzik... az is igaz, hogy kötelezőre hordani kell, no de melyik autót nem? És az is úgy tűnik nem száll el a szervízköltség mindettől függetlenül...
Szerintem van realitása, ugyanakkor az nekem nem ennyire tiszta, hogy a KIA-nak hol jön vissza az esetleges garis téma költsége, lehet, sokkal inkább az eladásokra, és a márkaimidzs hosszabbtávú felfutásában bízik... és tegyük hozzá nem alaptalanul... :)
Mi a véleményetek a KiberLovag által hivatkozott tesztben szereplő alábbi idézetről?
"A Kia minden személyautójára három év kilométerkorlátozás nélküli teljeskörű garanciát vállal. Kivéve az Opirust, arra ötöt. (A teherautókra meg három évet, de legfeljebb százezer kilométer futásteljesítményig.)
Innen jönnek a cee'd érdekességei. Ha eltelt a három év, de az autó még nem futott 150 ezer kilométert, a garancia további két évre kitolódik - de már csak a hajtáslánc fődarabjaira érvényes. Kuplungszerkezetre igen, tárcsára nem. Gömbfejekre igen, lengéscsillapítókra nem. Főtengely-csapágyra igen, klímakompresszorra nem. Ha a cee'd további két év elteltével még mindig nem érte el a 150 ezer kilométert, ugyanez a szűkített garancia újabb két évvel meghosszabbodik. Három meg kettő meg kettő az hét.
A trükk, ami voltaképp nem is trükk, csak józan kalkuláció, ott rejlik, hogy a cee'det a teljes garanciaidő alatt minden csip-csup hibával mindig márkaszervizbe kell vinni, ha máshol cseréltet az ember akár csak egy elkopott fékbetétet (és észreveszik), ugrik a garancia. Így hát 150 ezer kilométer alatt a kötelező szervizek díjából a Kia - számítása szerint - megkeresi az esetleges garanciális javítások költségét./b
A szervizintervallum sem horror, bár némileg rövidebb a mostanság megszokottnál; a benzineseket 15, a dízeleket húszezer kilométerenként kell olajcserére, miegymásra vinni. Ez ugye tesztautónk esetében nyolc látogatás: az ezres revízió, plusz a hét húszezres. Sajnos konkrét szervizköltséget, érdekesebb alkatrészárakat még nem tudtak mondani a szervizben, nagyon új még a típus, de az 1600 forintos olajszűrő, a 4000 forintos légszűrő és a Dagály utcai Auto Don márkaszerviz 5825Ft+ÁFÁ-s rezsióradíja cseppet sem tűnik horribilisnek."
Ha mákom van, akkor a kereskedés udvarán van már a gép, és ez gondolom a vámolást jelenti... nem tudom, majd szólnak, márc 1-ig én nem kérdezek rá, mert úgy korrekt... :)
Egyáltalán nem lilás! Mindenki szürkének látta ma a környezetemben, mondjuk forgalmiba is azt írták. ;-)) Holnap remélem süt a nap egy kicsit, majd úgy is lekapom.
Az olalcsík tényleg jól néz ki rajta, remélem soha nem tudom meg mennyit is ér. De nagyon dizájnos cee'd felirat van rajta. Ha.