Majdnem teljesen nyitott voltam a kérdésben az első bekezdés végéig: "Van tesója, Jessica, szintén zenész, és egyszer összeveszett a Lindsey Lohannal." Jepp, egyáltalán ki ez a csaj? Ha petíciót köllik aláírni, akkor csatlakozom. Nem kell úgy áptudétnek lenni, hogy mindenkivel énekelgetünk és bekerülünk a tévébe. (Ennek ellenére Robert azt csinál felőlem, amit csak akar, csak WMS 2-t ne ha lehet... ;-)
Ezt írtam le korábban, az ember fontossági sorrendet tesz és sajnos a cd, dvd, bulizás mint olyan az utolsó, vagy az utolsó utáni helyre is kerülhet.
Évekig nem voltunk Cure koncerten Attilával , hiába szerettük már 1989-ben őket. Tudom mindenkinek ajánlani, hogy 20 éves korában költözzön el otthonról és álljon a saját lábára, éljen 4 évig albérletben és mellette gyüjtsön össze minden fillért ...
Mi ezt tettük, végül vettünk egy saját lakást, kölcsön és szülői segítség nélkül, és a maradék 100.000 ft-ból mentünk el életünk első Cure koncertjére külföldre, ahol bevallom elsírtam magam amikor elkezdödött, túl régóta vártam arra a percre. A legjobb az az egészben, hogy hiába volt nálunk költőpénz, meghagytuk, mert a lakás bejárati ajtajára kellett venni hevederzárat :)) Ja és az albérlet egy kb 34 m2-es garzon volt, és az ott töltött 4. évben született meg a fiam.... Autónk pedig a mai napig nincs, emrt nem tudnánk fenttartani
Na ennyit a magánéletünkről, bocs ha vkit nem érdekelt :)
Ha a lemezeket eredetiben meg akarnám venni, akkor SOHA nem hallgatnék Cure-t. 2 gyerek, egy csomó tartozás egy 23 éves autó és egy lerobbant lakás. Nem tudok havi 200000-ból 4-5000-eket lemezre kiadni. Persze ezt el lehet ítélni, de azért ne hasonlítsuk a nyugati és amerkai fizetés - CD árarányokat a leszakadt nógrád megyeihez. Ráadásul nem elég, hogy viszonyítva drága, de itt még olyan mértékű és gyakoriságú ömlesztett akciók sincsennek, mint kint. Egyszer régen jártam némethonban. Bementem egy lemezboltba, akkor reklámozták, hogy megjelent a Roxette valami új lemeze. Az új lemezek 20-30 DM-be kerültek, a bejáratnál nagy láda, benne ömlesztve a vadiúj Roxette-lemez 6.95 DM-ért... Hát ilyen hol van itt? A TESCO-ban? Ott vannak jó olcsó akciós lemezek, az biztos. Nos lehet vitatkozni velem, de szerintem az én szempontom is érthető.
Nem várok reakciót és én ezt ezzel le is zártam.
Imádom a Cure-t. Szinte nem is hallgatok más zenét.
Hülyeség.A megjelenés napján már bármelyik "normális" lemezboltban hozzá lehet jutni,de egyébként 2-3 nappal a megjelenés előtt már a boltokban figyel.Én mindig kivárom a megjelenés napját,és letölteni sem szoktam semmit az új lemezről előre.A The Cure lemezt is már 26.-án meg lehetett venni,ezt maga a bolt tulaja árulta el nekem,amikor mentem a lemezért:)
Kb 4 évet készítették (állítólag) és már csek az utolsó símítások vannak hátra.......ez volt kb. 6 éve, azóta évenként "jelenik" meg (minden évben vannak dátumok, most valóban 2007. szeptember)..............felülmulhatatlan. Nem azért mintha annyira várnám, remélem lesz új VR és Circus Diablo nagylemez ebben az évben.......azokkal elleszek az Axl Rose "Gn'R" helyett.
Szóval: HEAVEN Ódritól is tudom, hogy a Te kollekciód Eruc -éval vetekszik. Ennek (és a Cure -ral kapcsolatos naprakészségeddel) tanúbizonyságát teszed minden egyes hozzászólásoddal.
Ismétlem magamat (vagy legalább is kifejtem mondandómat): NEM NÉZEK LE SENKIT SEM AMIATT, HA VALAKINEK ÁLTALÁBAN (JAVARÉSZT / CSAK...kívánt rész aláhúzandó) MÁSOLT LEMEZEI VANNAK. VANNAK ENNEK ANYAGI OKAI IS (NEM MINDENKI TUD EGY LEMEZRE TÖBBEZER FORINTOT KIPENGETNI, VAGY ROBERT 50 KÖZREMŰKÖDÉSÉT MEGVENNI). VANNAK OLYANOK AKIK MEGTEHETNÉK, HOGY MEGVEGYÉK, MÉGIS INÁBB LETÖLTIK. AZTÁN VAGY TE, GALLUP, ERUC, ...ÉN, AKIK MEGVESSZÜK EREDETIBEN. NEM ÉRZEM MAGAM TÖBBNEK MÁSNÁL, ILLETVE A TÖBBIEKET SEM FITYMÁLOM.
De mindez azt hiszem, az első hozzászólásomból is kiderült.
Talán már írtam, hogy a Cure mellett a Dead Can Dance is nagy kedvencem. Na, az sem egy könnyen gyűjthető zenekar! Van egy 4AD promó CD, THE 13 YEAR ITCH a címe. Van ezen egy 'Happy time' című szám, Brendan Perry adja elő. A CD sajnos nincs meg (mindössze 2000 példányt adtak ki 1993 -ban belőle). Ciki -nem ciki, mostanáig nem hallottam a számot...megkaptam egy sráctól átírva. Ő is letöltötte valahonnan. Természetesen meg szeretném venni eredetiben, de addig is legalább így legyen meg, úgyhogy megértem azt amit írtál. Tényleg kell ehhez az is, hogy valaki fanatikus legyen. Gallup és Eruc is ilyen. És még sokan mások persze.
Nos, ebben én egy percig sem kételkedtem. Bocsánat, ha félreértelmezhető voltam. Minden elismerésem azoké, akik gyereknevelés illetve egyéb családi teendőjük mellett a hobbijukra is képesek áldozni. Ettől függetlenül azonban sokan vannak úgy, hogy nekik jó a letöltött verzió is. Akinek nem inge, nem veszi magára. Általánosságban azt próbáltam leírni, hogy az, ha valaki azt mondja 'megvan ez meg ez', az nem feltétlenül jelenti azt, hogy eredetiben van meg. Nos, egy újabb infóval szolgálnék magamról: egy lemezboltban dolgozom. Hallom a sok kretént (nem csak gyereket, hanem felnőttet is igen szép számmal), hogy 'hagyd, majd letöltjük a netről vagy átmásoljuk'. Kérdem én, akkor az 'ilyenek' mi a f***ért mennek be egy boltba? Legalább úgy mondaná, hogy az eladó ne hallja! Szóval engem ez a letöltögetős hozzáállás hervaszt el kicsit.
Azt ellenben nem tudom kerek-perec kijelenteni, hogy ha nem lenne pénzem akkor én nem töltögetnél -e le? Mondom mostani fejemmel, hogy NEM! Legfejjebb nem lenne meg minden remix meg egyéb nyalánkság. Legfejjebb nem foglalkoznék egyszerre tíz zenekarral, hanem beérném mondjuk csak a Cure -ral. Lehet, hogy egyszer nálam is lesznek ínségesebb idők (családi okok, saját gyerek...mit tudom én?). Mindenesetre eléggé hervasztó, ha az ember nem tud egy rohadt lemezt sem megvenni, míg 'nyugaton' a CD DVD nem számít luxus cikknek.
Szerintem ebben a fórumban mindenki arra törekszik, hogy megvásárolja a hivatalos kiadványokat eredetiben....Ha vki megszerzi netről letölthető formában, szerintem ettől függetlenül megvásárolja eredetiben is késöbb
De senki sem lesz kevesebb, ha mp3-ban, vagy másolt dvd-n van meg neki egy anyag, tudod a Cure fontos, de van amikor fontossági sorrendet kell csinálni: kifizetem e a rezsit, veszek e vacsorát, beiskolázom a gyereket, esetleg a hamarosan megszülető gyereknek megveszem e a kiságyat, elköltözök otthonról és a saját lábamra állok, stb.........
Szerintem ahhoz, hogy felkerüljön az album a megjelenés előtt, nem kell senkinek a gépét feltörni. Egy stúdióban ritkán rakják fel a kész vagy félkész anyagot olyan számítógépre, amelyik a netről némi rafinériával elérhető. Ellenben akadhatnak a stúdió házatáján olyan 'alkalmazottak' vagy bejárással bíró személyek, akik ki tudják csempészni az anyag másolatát.
Valószínűbb azonban, hogy a promós példányok kerülnek fel a netre. A Bloodflowers -t már '99 októberére igérte Robert, nem sokkal utána már fent is volt a neten. Elképzelhető, hogy egy -két promó példány már akkor is volt? Nem tudom, mi az igazság. A szándékosság (hogy a zenekartól valaki direkt rakná fel) szerintem kizárható.
Az, hogy előbb fent van a lemez, kettős érzést kelt bennem: egyrész kicsit illúziórombolónak tartom az eredeti meghallgatásakor érzett filing elbaszkurálása miatt, másrészről meg szerintem trúú kjúros berkekben kicsit cikis, ha valaki nem hallotta még a feltöltött verziót. Persze én is hallottam a BF -t...írtam már, hogy először jellegtelennek tünt, aztán otthon hallgatva nagyon megtetszett. De valahogy mégis csak jobban szeretem a gyári lemezt kézbe venni, mint egy teljesen új produktum. Nem vagyok különösebben és sem MP3 párti. Nem csak abból az aspektusból, hogy jajj szegény Robert az illegális letöltések miatt fogyókúrára kényszerülne (mert nem telik kajára meg borra). Én az eredetiket mindig is jobban kultiváltam az írott változatnál. Nem mondom, a bootleg CD -knél más a helyzet. Régen (amikor még viszonylag sok bootleg CD jött be) még azokat is megvettem 'eredetiben'. Az internet elterjedésével azonban nem éri már meg ilyen kalóz CD -ket legyártatni, mert mire kikerülne a boltokba (ahol javarészt csak pult alatt adnák), a netről már x-millióan letöltötték. Amúgy is a CD bootlegek korszaka is lejárt. Ma már a DVD dívik. Egy-egy DVD anyagát leszedni a netről szintén nem nehéz manapság, legfejjebb kicsit hosszadalmas folyamat.
Van viszonylag sok kalóz cuccom (másoknak még több van, de ez nálam nem verseny). Becsülni csak azokat tudom, akik a hivatalos kiadásokat megveszik. Ez pénz kérdése, tudom. Aki nem rendelkezik pénzzel, az olcsóbban megúszhatja, ha letölti. Egy gyári CD / DVD varázsa nekem pótolhatatlan. Szeretném, ha minden hivatalos kiadás meglenne (ki ne szeretné persze?). Ha minden koncert, demó stb. meglenne, az is tök jó lenne...de nem lesz meg. Amúgy is, van X mennyiségű kalózkoncert CD -m, sokat közülük nagyon ritkán hallgatok csak meg. Többnyire a minőség is döntő szempont. A legjobb persze keverőpultos felvétel lenne vagy többkamerás videófelvétel. Azon koncertek anyaga persze, amelyeken személyesen is ott voltam, priorítást élveznek.
2000. januárjának közepén a Keletinél egy fényképüzletben már ment a Bloodflowers, éppen a Watching Me Fall üvöltött. Én meg csak néztem, hogy hogy lehet valakinek ilyen gyors nete :-)
Úgy tudom, azt már múlt év szeptemberre is igérte. Mostanában is hallani vélem, hogy megjelenik a G'N'R lemez. Persze lehet, hogy tényleg a kinai demokráciára várnak. A Cure lemez szerintem hamarabb jön. Csak előtte kis bemelegítés gyanánt közreműködik pár előadó lemezén mint 2003-2004 -ben is volt. Nem lepődnék meg, ha a Cure átnyergelne a dance műfajra. Lehet, hogy a rádiók is többet játszanák.
Hát kandur Bandi :-) ezt szeretme benden, hogy figyel :-)
na ezerszer meséltem, hogy a '92 Insbrucki volt az első
majd a Münich és Stuttgart és London.
A '89-et nagy bánom sajnálom és minden vágyam nagyon sokáig az
volt volt egy Prayer tourra eljuthassak, ha még ahoz a multba kéne utazni :-)
szóval van esélyem.
na én akkor még 14 éves kisfiú múltam 6 napppal és a bár már
javába szertettem a curét az apukám nem engedet fel, de volt egy olyan
lehetőségem ha a nővérem azt mondta volha hogy memenjünk akkor
megyünk, de nem így történt sajna, de igazán a fanatizmúz '90-től
kezdödött, hogy semmi más nem számitott, szóval nem sokon mulott,
és nagyon irigyelve hagatom azokat a haverokat akikk ott voltak,
és nekem olyan furi akit mesélik, hogy csak pl. '96 vagy még késöbb szereték meg a curét ami nem baj, azért hogy fut, mert sokan ekkorra már a cure lejárt
és a fiatalok teljesem más zenekerok irányába mennek.
Köszönöm előre is! Bár jó néhány helyről letölthető a 'Make me bad -In between days'. (Bocs' mindenkitől, hogy én még mindig itt vagyok leragadva, dehát meglehetősen uborkaszezon van Cure fronton. Üde kivétel a Miami koncert volt, de a közreműködések helyett ha már új lemez nincs is, legalább remasterek jelennének már meg. Köztük lenne az emlegetett Bloodflowers is. Szerelmi bánatom már régóta nincs, de ettől függetlenül elég gyakran hallgatom a BF -t.)
Eruc: nem a 89-es budapesti koncertjegyed volt az első? (Bár lehet, hogy már írtad melyik volt életed első Cure koncertje.)