Vettem egy Whirlpool SPIW912L klímát és érdeklödnék nálam tapasztaltabbaktól hogy egy hálószobába hova érdemes rakni? Csatolok egy rajzot hogy hova tervezném. Az ágy és a fal között amin a klíma lenne van 1,5 méter. Inverteres klíma éjszakai működése mellett mennyire lehet úgy aludni hogy közvetlenül az ágyon alvókra fújná a levegőt?
Nem kell megállni szó nélkül..., nem sajnáltatom magam, hanem rettenetesen pipa vagyok, és per pillanat nem hűteni nem bírtam vele, hanem fűteni, és azt viszont nem tud! Megoldás erre is kell!
A leginkább attól féltem amikor beszerelték, hogy egyszercsak elromlik, és ott fog díszelegni a falon! :( Meg a kilyukasztott házfal se tetszene annyira, ha leszerelnék! :( Undorító az egész! Nem is volt olcsó, de mivel nálunk nincs padlás, hanem tetőtér van, ahol kénytelenek vagyunk lakni, és nyáron előfordult a 42 fok is, szinte létfontosságú lenne... :( Hu, de ideges vagyok :( :(
Minden más programot megcsinál, csak a fűtés nem megy neki! Illetve azt, hogy hűt e, nem mertem kipróbálni, mert annyira hideg volt a lakásban..., de működni működik, csak azt nem tudom, hogy hideget fúj e? Mert ha a gáz ment ki belőle, akkor hideget sem tud csinálni!
Lehet a ventilátor motorja?! Én már arra gyanakszom az enyémnél, de az meg azonnal indul, de még a "HIGH" speed felett pörög, szerintem. Szét kéne kapni, de elég aberráltan van benne a panel.
A Tiéd meg nyilván azért tilt le, mert nincs elvezetve a belső hő. A motort kontrollálja-e valami, az már jó kérdés.
GENEX klímval kapcsolatosan, hátha valaki tud segíteni?!
Előszó: 10 éves 2,6-os, eddig semmi gond nem volt vele, magam telepítetettem...
Tegnap kicsit fűtőttem vele, majd egy óra üzemszünet után újra bekapcsoltam. A kompresszor és a külső ventilátor indul fűtére és hűtésre is, viszont a beltéri ventilátora azonnal "HIGH"-on startol, majd az egész leáll.
Hibaüzenet:
- TIMER világít
- RUN (ON) 6 villanás
(a rövid idő alatt a belső hőcserélőn változik a hőfok, tehát hűl, vagy melegszik)
Szerintem azt elírták. Eleve 3,5 kw-os készülékekre kértem árat, ez pedig ha jól tudom 5,1 kw. A saját honlapjukon egyébként drágább (borsodklíma.hu), ezt külön árajánlatban kaptam. Nem is igazán az ár érdekel, hanem az hogy ismert-e a márka és megbízható!?
Egyáltalán nem ismerem ezeket. A szerelési költség további 50e HUF, mondjuk 250e-ig belefér. Tudtok ettől jobbat hasonló áron? (Miskolcon van minden, csak választék nincs) Nem sürgős, csak nem akarok majd júniusban kapkodni.
Hasonló a tapasztalat, emailre, pü. üzenetre nem válaszolnak. Telefonon meg csak az igérgetés. De mindegy is van elég klimás cég akinek talán kell a pénzem.
Egy friss adalék a sokat dícsért Pannonklímához...
Az imént mondták le a másfél hete megbeszélt mai felmérést. Úgy értem, nem csak ezt a konkrét időpontot, hanem azt mondták, egyáltalán nem tudnak kijönni, nem tudják vállalni, semmikor. (Különösen szimpatikus az is, hogy aznap mondták le, amikor már úgy szervezed a napod, hogy otthon leszel csak emiatt.)
Még a látszatát sem akarták fenntartani annak, hogy fontos egy (leendő) ügyfél.
Nem szívesen írom le ezt a közhelyet, de muszáj: "Magyarország..."
Ja, vagy ezért hívják magukat "Pannon"-nak? Mindent értek.
Én fűteni szerettem volna tegnap a klímával, de nem indult be! Illetve egy pillanatra beindult, de egy másodpercen belül le is állt! Az a gyanúm, hogy nem kapcsol be a "melegítés"! Megnéztem a kinti ventilátor elindul, de a benti nem! :( Mi lehet a baja? 3 éves Samsung inverteres! Alig használtuk! Elillanhatott a gáz? Valaki estleg járt már így? És mennyibe kerül megjavíttatni?
Ez így egy kicsit félreérthető, ha kicsi a térfogatáram akkor nem csak a hűtésben, hanem a fűtésben is alacsonyabb teljesítménnyel üzemel.
Ami azért nem is olyan kevés!
21dB-hez átlagban 300m3/h tartozik a gyárak szerint, 20 fokos deltaT-nél ez 2 kW-ot jelent. Az más kérdés, hogy az elkoszolódás miatt ez a térfogatáram drasztikusan le tud csökkenni.
Elhiheted az a Daikin meg sem moccan, gyakorlatilag semmilyen rezgést nem ad át. Egyébként meg, ha jobban megnézed, a beltéri egységnél még kábelcsatorna sincs. Tizenöt éve telepítettük, akkor még alkalmazott voltam, és úgy csináltuk, ahogy a munkáltatóm előírta. R22-es gázzal van töltve, de vákumszivattyút csak hírből ismertünk, még az iskolában mutatták meg, hogy ilyen is létezik, de az úri huncutság, a rendes technológia az átszellőztetés.
A csere az meg is lesz, kérdezte is az ügyfél, hogy mit csináljon a régi gépével, még én sem tudom, mi lesz vele, hova adjuk le, mert hivatalosan senki nem veszi át. Lehet, hogy kirakom a bemutatóterembe, mint jó példát.
Daikin swing compressort gumibak nélkül? Simán! Még úgy is csöndesebb mint egy Zuhai compresszor a saját gumibakján, plusz a kültéri alá gumibak plusz a konzol és a falközé is gumibak.