Elvileg a vakcinának 1 éves időtartamra védettséget kellene, hogy adjon.
De épp tegnap beszéltem egy ismerősömmel márciusban oltatta le tözsállományát és az 5 hetesnél idősebb növendékeit, és mégis betegek lettek a nyulai. Ki érti ezt??
Borzasztó hamar megjelent a nyulaknál a mixomatózis betegség. ( de hát ez a sok szúnyog, de ez csak hordozó). A 70-es, 80-as években ezen nyúlbetegség megjelenése az állományban bejelentési kötelezettséggel járt. Az állatorvos rendelkezése alapján a beteg állatokat leölték és nyúzás nélkül elégették, vagy mélyre elásással és mészlével való leöntéssel ártalmatlanná tették. A kiirtott nyulak helyét, eszközöket fertőtlenítőszerrel kellett lesúrolni, a használt seprűt elégetni.
Egyes szúnyogfajták, amelyek ún. imágó állapotban telelnek át, évről évre folyamatosan szerepet játszhatnak a betegség fenntartásában.
A késő ősszel vért szívó szúnyogok hosszú ideig konzerválhatják szívókájukban a vírust, annál is inkább megdermedt állapotban telelnek át.
Amiket az előzőekben leírtam a Nyúltenyésztés kézikönyvben olvastam .
Na már most, ha nem kerül leölésre a beteg állat, hanem "hagyjuk meggyógyulni" mennyi szúnyog fogja tovább vinni a betegséget?? (szanaszét az országban, azon kívül és még a következő évben is....))
Nem tudom jelenleg szabályozva van e a betegség kezelése?? Ha valaki tudja megírhatná!
Hát nem irigyellek titeket!Nekem még soha nem volt mixos nyulam,sőt régen nem is oltottam.Oltani akkor kezdtem mikor a törpékkel kezdtem foglalkozni.Ez több mint 3 éve volt.Csak azóta oltok.Bár akkor március április körül.Hogy legyen ideje hatni az oltoanyagnak.....
Amugy itt is egésznap borus az idő.Esni annyira nem esett....
80-90%, hogy nem lesz semmi bajuk a nyulaidnak, az a pár százalék meg az oltás megbízhatatlanságából adódik, vagy csak valamiért a nyúlnál nem alakul ki a védettség. Nálam egy ketrecbe van most myxós nyúl az egészséges oltottal (nem szép de teli az összes ketrecem), nincs semmi gond egyelőre, de elviekben pedig mindegy hogy egy ketrecben van vagy eggyel arrébb vagy csak a szomszédban, azon is múlik, hogy a szúnyogok mennyit repkednek naponta....
Szerintem a myxó is olyan mint az influenza egyszer erősebb egyszer gyengébb, egyszer nagyon fertőző egyszer meg veszélyesebb, szerintem nem lehet kiszámolni, de ahonnan én vettem 5 anyát azok 3 hetes koruk körül kapták el a myxót az anyjukkal együtt és a 8 ból azt hiszem egy kicsi pusztult el a nagy is és a többi kicsi is felépült, persze kis szépséghiba maradt, hogy az orrukból hiányzik egy kicsi, de más semmi.... Most van 5 erősen myxós nyulam, ezek máshonnan vannak, most olyan 3 kg körüliek és amelyik hamarabb kapta el az nagyon csúnyán néz ki tényleg, de már javulni látszik, végig ettek is, csak hát nem egy szép betegség az biztos, de ameddig látok esélyt a gyógyulásra addig nem bántom őket.
Lehetséges,hogy mixóból felépülnek a nyulak??? A szomszédom régebben tartott leadásra nyulakat.Kérdeztem tőle ,nála hányszor fordult elő ilyesmi?Azt mondta egyszer voltak mixóval fertőzöttek a nyulak de akkor a faluban az összes nyúltartónak ment az állománya gödörbe!Azóta nem fordult elő!Lehetséges,hogy ha a környéken nincs fertőzöttség akkor megúszhatjuk ?Mi a véleményetek erről?
Nálunk is esik egész nap!Már nem tudom mi lesz a kertel.Rohadni kezdett a krumpli és már lassan minden teljesen tönkremegy!:((((((
Úgy általánosságban írok, de főleg Förikére reagálva. Nálam is most nagyon beütött a mixó, de amikor már látom a nyulakon, akkor már kár kiütni őket szerintem, mivel ennek is van egy lappangási ideje ami alatt már fertőz, tehát mire a mixós nyulat kiütöm mert fertőzné a többit, addigra a többiben is már nagy valószínűséggel lappang (de a szúnyogok biztos fertőzöttek már) szerintem.... Különben én is nagyon megjártam, múlt héten oltottam le olyan 35 növendéket és tegnap vagy 15-20-on már látszik, hogy tiszta mixós, de amik régebb óta benne vannak a myxóba, azokon már javulást látok és még elhullás nem volt emiatt nálam eddig... szerencsére. ( keverék állományom van és egy része az anyáknak myxót túlélt pár hetes korukban)
Költözés miatt el kell ajándékoznom a törpenyuszimat!! Bp.-en lakom. Csak megbízható gazdinak adom ketreccel együtt. A nyuszi kb 5 éves. Ha vkit érdekel írjon mailt: chayse1130@citromail.hu
Szerintem ezt a két darabot most hagyjuk, elássuk őket. Még élnek, megvan rá az esély hogy felépülnek. Ha túlélik akkor átkerülnek direkt nyulaknak kifejlesztett ketrecbe, és én veszem a kezembe az irányítást, nem hagyom hogy a hugom tönkrevágjon még pár darab szerencsétlen állatot. Ha pedig nem akkor elkezdek tenyészteni, a papám régen nagy tenyésztő volt, de azokat csak a család fogyasztotta. De amikor már úgy jött haza édesapám hogy: "Már megint kutyahús?" akkor abbahagyta a papám. De a ketrecek még a mai napig megvannak. Köszönöm a segítséget!
Nem tudom merre milyen idő van, de itt Szarvason valami lehangoló, tök sötét, totál beborulva az ég és esik.. esik..
Na szóval nekem nagyon bejön az újzélandi fehér fajta nyúl, jól fial, nevel és kiváló hústermelő.
Főrike az újzélandi szerintem semmivel sem kényesebb, mint bármely más fajta. Sajnálom, hogy nálad elhullottak, de biztos vagyok benne, hogy annak is komoly oka lehetett.
Dóri ez érdekes, hogy Neked nem szimpi, de hát ez így van, kinek ez, kinek az nem szimpi. Pl. nekem az óriás fülű nyulik nem szimpik, és a kosorrú nyulak sem a szívem csücskei. De hát ez van....
A pannon fehér fajta értékeit nem ismerem, ilyenem nem volt.
Az újzélandiban az egész formája tetszik, a rövid nyak, a rövid kanalas fül, a széles izmolt mell, a széles hát, minden oldaláról a jó húsformáját mutatja. Jó a növendékek súlygyarapodása. Vágáskor 54-56 % ehető csontos húst ad. Kifejlettkori súlya max. 5 kg.
1. kép Találtam pannon fehér nyúlról képet a neten.
Nem okoskodásból írom!De a szúnyog csípte nyulat meg lehet enni!Csak gusztusod legyen hozzá!Nálunk az olyan 3méter mélyen végzi és nem a fazékba!Szégyen a futás de hasznos!!:-)))))))))))
A mixomatózissal fertőzött nyúl húsa ehető. Nekem ezt az állatorvos mondta. De én még nem próbáltam. Nem zoonózis így valószínű veszálytelen. Inkább tényleg gusztus dolga. Meg az is más, ha a fülén megjelenik egy göb és úgy eszed meg, vagy már döglődik feje, szeme bedagadva. Ott azért már biztos van láz és egyéb fiziológiai reakciók.
Azért egészségesebb lenne ha mihamarabb agyonütnéd és elásnád. Már csak azért is hogy ne terjessze tovább a kórt. Így ahány szúnyog megcsípi a beteg állatot annyival több a fertőzött és viszik a mezőre és a házakhoz.
Nekem egyszer az egyik nyuszinak kihullott a szőre foltokban a hátán, de az valami atka volt, vakarózott is nagyon szegény, meg ronda fehér cucc volt ott a szőrében. Pár csepp Rodemectin viszont megoldotta teljesen a problémát. Egyébként már tudom, mi baja volt a német óriás bakocskádnak, de ez hosszabb lélegzetvételű, este, vagy holnap megírom.
Üdv! Van 2 házinyúl a családban. Most már alig látnak, valószinűleg mindkettőt megcsípte a szúnyog. Ha elpusztulnának akkor még használható a húsuk? Előre is köszönöm a választ!
sziasztok.Már elég rég nem írtam(rengeteg a munka),de esténként olvasom a fórumot.Most viszont tanácsra lenne szükségem.Az egyik nyulamnak elkezdett hullani foltokban a szőre,és egyre csak fogy.Nem látni rajta semmi külsérelmi nyomot,a közérzete ránézésre jól,eszik iszik rendesen.A szőre ki van fakulva,és olyan mintha állandóan vizes lenne.(gondolom örökké nyalogatja magát.találkozott már valamelyikőtök ilyennel?Mi lehet vajon a baja?Válaszaitokat előre is köszönöm.
Mint ahogy írták is nem a gyilkolás a fő téma, hanem a nyulak (talán inkább az állatok) szeretete. De mindezek mellett én a nyulak jó részét vágóállatnak nevelem. De addig szertetet és törődést kapnak. Mint a baromfik is. Azokban is legalább annyit gyönyörködök mint a nyulakban.
Az állatokat sok embernél jobb társaságnak tartom.
:)
Szerintem nem csak én.
Isten hozott és maradj sokáig köztünk. Biztos tudunk egymásnak jó ötleteket adni. Mi neked, te nekünk. Azt a kis vérengzést ami ritkán előfordul pedig el kell viselni.
Igen mindenképpen szeretnék vinni -nagyon lelkes vagyok!!! Voltunk már egyszerű kiállításon, de igazi megmérettetésen még nem, mert a mi nyuszijaink igazán csak most fognak beérni. Mivel nem túl régen kezdtük -2 éve- idén értünk el arra a szintre, hogy kiállításra menjünk. Elnézést mindenkitől, de be kell fejeznem, mert dolgom van! Hétfőn kerülök legközelebb gép elé, akkor ismét jelentkezem. Addig is mindenkinek kellemes hétvégét!
Köszi Dóri, pont erre a válaszra vártam! Egyébként Förike a Hungexpos kiállításra szerintem minden fajta nyuszi jöhet, hiszen Nógrádi Feri és Gáspár Anikó is tart óriás nyuszikat és ők a fő szervezők.
Köszönöm a dicséretet, tényleg nagyon szeretem őket! Mi nem vágunk nyulat (csak ha nagyon muszáj) Itt többen tartanak vágásra nyuszit, mint kiállításra, de ettől függetlenül szeretik őket és jókat el lehet beszélgetni a kis nyuszikról, betegségekről, problémákról, kedvencekről.
Igen! Most nagyon odavagyok a kis fehér állatokért :) : fehér kiscica, 6 hetes fehér puli kiskutya, fehér nyuszi, fehér hörcsög :))) Ebből a nyuszi meg a hörcsög van tervben :) A cica meg a kutya nem az enyém.
Sziasztok, Zoli vagyok! Üdvözlök minden nyuszis fórumozót! Én Tatabányán tenyésztek törpe nyuszikat a nyuszihopp birodalomban. Végre találtam egy igazán jó fórumot, ahol nem a nyuszi eladáson van a hangsúly hanem a tenyésztéssel kapcsolatos dolgok vannak előtérben. Dóri! Nagyon színvonalas az oldalad látszik, hogy szívből csinálod. A többiekét még nem láttam! A kiállításokon remélem fogok találkozni sok fórumos tenyésztővel. Addig is mindenkinek problémamentes nyuszizást kívánok!
Mivel tenyészteni nem fogom (bőven elég ez a 2 fajta, ami van), így a legfontosabb, hogy jól neveljen. Én azért látok különbséget a két nyúlfajtában, bár közelebbről nem ismerem őket. Szerintem az új-zélandi egy kerekebb nyúl, a pannonok mintha nagyobbak is lennének és hosszabbak. A fejük meg teljesen különböző... De majd ezt megmondja, aki tartja...
Nagy különbség nincs. A pannonnak finomabb csontozatú a feje én ennyit látok. Pannon fehérben volt egy bakom az új zélandi anyákhoz. Többet nem tudok a fajtáról.
De mégis mi még a különbség?
Gondolom a pannonnak is az új zélandi az alapja. Sőt lehet hogy nem más, mint egy szempontrendszer alapján generációkon át szelektált új zélandi tenyészet.
De az ember (és főleg a nők) nem mindig racionális döntéseket hoznak. Érzelem és értelem.
Bármelyiket is választod hibát nem követsz el az biztos.
Nekem 4 anyám volt, de 2 évig tökéletesen fialtak és neveltek. Akkor a költözés miatti felszámolásnál pörkölt lett belőlük.
Nekem még 3 hetesnél idősebb nyúl nem döglött meg. Csak ha én ütöttem. Igaz volt amit kellett mert vitte volna a mixo. De ismeretlen eredetű vagy hasmenős vagy felfúvódásos stb. elhullás még nem volt. Még egy volt ami beteg lett, de az meg egy anya amelyik a -15 előtt úgy megtépte magát, hogy kilátszott a csupasz bőre. Őt levágtam mert gyengült egyre jobban és a húgyhólyagja véres fekete volt és némi folyadék volt a hasüregben. A kölykei kb. 4 hetesek voltak szerencsére megmaradtak mind. Nem hiszem hogy volt már teje szerencsétlennek. De ez egy német lepke és belga keverék volt.
Én szeretnék egy hófehér dajkának való nyuszit, keveréket, de persze már kanyarodok a fajtatiszta felé.... Gondoltam én is az új-zélandi fehérre, de valamiért nem szimpi....viszont nem tudom megmondani, miért... Isti pannonja jobban tetszik :)
Pedig ez az a fajta amiben nehéz csalódni. Gondolom Törpecser állománya minden küllemi és belső hibától mentes. Hisz itt is láthattuk eredményes tenyésztő és kiállító.
És ezzel véletlen sem szeretnék arra utalni hogy más állománya nem kifogástalan! De gondolom nem érdemtelenül a legelterjettebb húsnyúl fajta.
ezek szerint eddig Te vagy legközelebb hozzám. Az újzélandi fehér is közel áll a szívemhez, de förike megelőzött a kérdésével, így tudom hogy most nincs számomra eladó nyuszkó.
Tudok majd adni külön vérvonalból, de ez még odébb lesz, mert ebben az évben igen megnőtt az érdeklődés az újzélandik iránt és anyának valókat is akarok hagyni magamnak is.
Te az alom bejelentőt azt a sport és hobby nyúl tenyésztők honlapjáról töltöd le???Ha igen, akkor a nőstényeket hogy jelölik?Mert a bakoknak 1.0!És kéne a törzskönyvezés miatt!Válaszodat előre is köszönöm!
Nem tudom, most kapja a sós szénát, megnézzük mennyit ér a "vidéki hókuszpókusz" :))) A panziót meg előre is köszönöm! 7 előtt nem hiszem, hogy tudunk menni, mert állatorvosnál van jelenésünk 6 felé Bizsu kutyával, utána megyünk.
Alakul a holnapi napom, lehet reggelre már 100%-os-at is tudok mondani, de a ma délutáni állás szerint, már 4 óra felé is lehet ráérek ((( ha csak nem késem le a buszt vagy a főnök nem csinál plusz munkát nekem))) :) Ja de a fontos információ számodra, hogy mihelyt hazaértem, valószínűleg utána sötétig kint leszek, szóval jöhetsz után bármikor és úgy készülök, hogy legyen egy szabad panzió a nyuszidnak, ha megint elővenné az unalmas figurát. :) Különben, lehet nem jönnek be neki a fehérek?? :)
Na, ez a beszéd, alföldiek tartsunk össze, úgy néz ki csak vagyunk egy páran! :) Nem semmi amiket írsz, ezért akarok én tanyán lakni, kell nekem 20ha és szomszéd látó távolságba se legyen, főleg olyan amilyenekről írsz.... Különben az állatkáimat én kint tartom a kis telkemen (6000m2), ott közel van a szomszéd, de ő nagyon rendes, múltkor este mentünk ki faterral, ha nem szólok időben, hogy mi vagyunk, akkor agyon ütött volna minket! :) Meg van ilyen helyen a metodika, először üt, esetleg utána kérdez! :) Különben, egyelőre nem aggódok, hogy lesz e elég hús az évre, van 3 bárányom, 3 malacom és vagy 70 nyulam jelenleg (kb 20 anya, 6bak 7 növendék, vagy 40db 1,5kiló körüli süldő és most szoptat úgy 10-15 anyám...). Az utolsó mondatod azért nagyon szép, érdemel egy nagy mezei piros pontot iróniából! :)
Nálunk szerencsére nagy invázió nincs, de éjszaka nagyon tud zavarni az pár darab is mikor a fülembe zümmög. Ilyen kis tétel esetén remélem beválik, tuti kipróbálom. De ha lesz nyuszim, akkor a ketrecre is teszek egy-egy szütyőt. Hacsak minden harmadikat zavarja és nem megy a közelükbe, már az is kevesebb. :-)
Szegfűszeg, alkohol, citrom (narancs helyett) vanília is mehet bele és egy kis bor (alkohol ugye) a fahéj az már nem osz nem szoroz. Összeforralom, belengi az illata a lakást aztán megiszom (magamra nem kenem). És tényleg nem csípnek a szúnyogok.
Nyáron is visszaállok a forralt borra. Hagyom a sört a p****ba!
Egy próbát megér. Mármint az eredeti ajánlás. De ennyi szúnyognál félő hogy annyit segít, mint Szabó bakternak a szentölt víz amit Bendegúz vitt neki.
Szép a balatoni élet. Nemsokára személyesen is megcsodálom majd. Csak az idő lenne kicsit barátságosabb. Hogy nincs meleg az még rendben, de az eső....
Most olvasom az olcsó és hatásos védekezést a vérszívók ellen. Röviden megosztom veletek is: A vaníliakivonat olcsó és hasznos eszköz. Egy evőkanál kivonatot elkeverni egy pohár vízben, kis tálkákba önteni és több helyre kitenni. Ezt a keveréket fedetlen bőrre is lehet kenni, nem kell drága és büdös szúnyogriasztó. A szegfűszeg és a narancs a szúnyogok hatalmas ellensége. A szegfűszeget törd porrá, majd töltts meg vele aprócska gézzsákocskákat. Azsákocskákból akaszz olyan helyre ahol gyakori tátogatók a szúníyogok. A narancsot illóolaj formájában is használhatod vagy vágj félbe egy narancsot, tűzdeld tele serpenyőben megmelegített szegfűszeggel, majd az egészet locsold meg egy kevés pálinkával vagy vodkával. Az alkohol fokozza a hatást.
Még nem próbáltam őket, de filléres megoldásoknak tűnnek, érdemes próbálkozni.
Örülök, hogy tetszik :) Mindenki ezen szokott "fennakadni", hogy milyen szelídek a nyulaim... még kiállításon a bírák is mindig megjegyzik :) Szerintem jó lesz a holnap 7 óra, előtte dokihoz megyünk a kutyusommal, előtte még telefonálok!
Ő már így született, egyébként őt nem zavarja (természetesen őt azért jelképes összegért adom), a másik 3 tesója teljesen egészséges, szép nyuszik, anyjuk, apjuk kiállításon "igen jó" minősítést kapott :)
Moncsika majd csinálok képet csak tegnap nem jutottam el odáig.Mert ganyéztam a nyuszikat,aztán süldőket válogattam szét.Azért kiakadtam van 11 süldő.És 3 bak belőlük.Jó 3 nemzedék,de mindenhol csak 1 bak volt.....Érdekes....
Hát fura emberek vannak.De viszont ezek a rendeletek...Érdekesek.Hozzám aztán jöhetnének hogy igy fezzessek meg csak ennyit tarthatok.Biztos hogy pi....n rugnám őket.Az én telkemen házamon amire én fizetek mindent majd eldöntöm miből mennyi lesz és hogyan.....Sok paraszt el se gondolkodnak mikor ilyen törvényeket és egyebeket hoznak.Nálam mondjuk sokan azt se tudják hogy vannak nyulak...:D Meg voltak kacsáink is.Sőt most gondolkodom hogy majd lesz pár db csirke is...:)))
Nem tudom, mert még nem volt gondom velük. Nem hiszem hogy foglalkoznak vele, de ha a szomszéd feljelent akkor kijönnek. Bár nem biztos hogy otthon leszek. De ha jön büntetni, akkor rámutatok a gátra, ami 50 m és ott mindig van1-2 (néha akár5-10 is) kutya amiken én még nem láttam szájkosarat. Ezt ugyan az a rendelet szabályozzal. És várom hogy intézkedjen. Ha nem teszi akkor én jelentem őt fel a felettes szervnél.
Vagy kiegyezünk egy döntetlenbe és elárulja mi a kiskapu. Mert az mindig van. Itt magyarisztánban az mindig van.
És mi van ha te 1 év minden napján csirkét akarsz enni az az 365 nap az 1 év és 365 csirkét kell ahoz tartanod!Ilyen kor mit csinálnak?Az itteni hivetelba csak a pénzt szedik ki jönnek össze írják mennyi jószág van küldenek 1 csekket pár ezer forintról be fizetem és 1 évig megin béke van!
Akkor te sem laksz túl messze tőlem! A térkép szerint kb 70 km. Azért jó hogy nem csak zalaiak vannak!
Az alföldön sem halt még ki az állattartás. Bár igyekszik a politika, de az emberek kitartanak. Itt szolnokon van olyan helyi állattartási rendelet hogy az egy csuda. 3 kutyáért már feljelent a szomszéd. Értem én hogy van oka a szabályozásnak, de azért kellemetlen egy kicsit. Hivatalosan az én telkem (több tulaja van) 1440 m2. És ezen tartahtok p.l 10 csirkét. De ha nincs csirkém és nyulat akarok tartani, akkor 1 anya 1 bak és ha az anya 9-et fial egyet már agyon kell csapnom, vagy szabálysértő vagyok.
De akinek van 10 galambja az ha a jegyző úgy dönt nem engedheti repülni szabadon a madarakat. Egyik ismerőst Túrkevén feljelentették mert a kecskét kikötötte a ház elé hogy lelegelje a füvet. És ehehz jön a szabályozás, hogy ennyi meg annyi állatot vághatok és eladhatok. Csak tartani tilos. Nem értem én ezt.
Viszont főzhetek pálinkát. Éljen. Így lehet sok metillel dúsitott sz@rt óccsón meginni. Valahogy el kell felejteni ezt a sok kibaszást amit le kell nyelnünk. Igyál olcsón és sokat Magyarország!
Na majd ha az állattartási szakkönyvek szamizdatok lesznek!
Na de abba is hagyom a panaszkodást, csakma bal lábbal keltem. Azért gyorsan lenyomtam 4 nyulat reggel. Hozzájuk képest nincs is rossz napom.
Szerintem simán jöhettek, annyi csak, hogy olyan 7 felé lenne nekem jó, mivel fene tudja melyik busszal tudok hazamenni holnap. Muter le van akadva a kis kosorrún, hogy milyen aranyos, meg lehet simogatni... :)))
Hát, pedig érdemes lenne egyszer eljönnöd... Tervezem már a bővítést is, csak nincs elég időm megcsinálni még egy helyet, meg elrettent az árok ásás mindig! :)
Hát, kezdheted bevizsgáltatni a töveket kimutatják a herbicidet, a szomszéd meg tagad, pereskedtek és ennyi.... Vagy szólsz a szomszédnak keményebben, hogy bass.a meg, nézze meg és adjon neked annyi kukoricát amennyit kigyomírtózott....
Van kukorica földem, és mellette üres telek, az nem az enyém!A tulaj permetezhetett mert 4 sor kukoricám barna!Már elég szépek voltak és erre tessék!Szerintem szélben permetezhetett és ahogy ismerem jó gyorsan mehetett traktorral!
Én este szoktam, akkor van ideje felszívódni, nem bántja a nap se, aztán a reggeli párával újra van lehetősége felszívódni, aztán jöhet rá egy kis eső egy kis napocska és sárgul is a gaz. Vagy ajánlom a birkákat... :)
Igen időközben sorra vettem ki is hiányzik a létszámból és bizony ők is és Chris is...bár tudjuk Chris sokat melózik és készül a kicsi érkezésére:))))
Ma kicsi párom azt mondta,hogy nem ér ám rá mindenki a gép előtt ülni egész nap!Na tessék!Már én sem leszek sokáig.Azért majd olvaslak benneteket és szakítok időt egy-egy hozzászólásra is.Majd belerázódok a melóba és megszokom az új időbeosztást!Meg hát nemsokára jön a tél és akkor több időnk lesz!!!!
Hát nem irigyellek a szomszéd miatt, kellemetlen figura lehet... Nekem szerencsém van, rendes a szomszéd, még azt sem bánta mikor a csibéim átjártak és leeték az összes eprét..:DDD Időnként egy-egy szökésben levő nyúl is nála köt ki, fetreng a röhögéstől ahogy a gyerekekkel ugrándozunk a veteményében a nyulat hajkurászva (csak annyi a kikötése, hogy ne tapossuk le a kertet, ami érthető is)..:DDD
Elkészült a nyúlkolbász. Ugyan úgy van fűsszerezve mint ha sertésből lenne. És az íze is ugyan az. Finom.
Csak sokkal több munka van vele. 12 nyúlból lett majd 7.5 kg hús a combokról és a gerincekről. Meg egy hegynyi pörkölthús a lapockákból, fartőből, elsőrészből és csontokból. Ehhez jött még kb. 2 kiló jó húsos sertés hasalja szalonna. Úgy gondolom nem éri meg ennyit kínlódni vele, hacsak azért nem mert nem sertéshúsból van és talán más a beltartalmi értéke. Mindenesetre a túltermelési válság csökkentésére hatásos volt.
Ma is oda 3 holnap is 3 ésa maradék is megy hétfőn.
Le kell csökkenteni az állományt, mert a szomszéddal vitába keveredtem az utcán általa kipakolt kő és gallyak miatt (rászaladtam autóval) és az lett a vége hogy ő akkor följelent. Kérdeztem miért erre azt mondta, hogy majd rajta lesz a papíron. Erre csak annyit mondtam hogy jól van.
De az állatokon kívül nincs miért. Mivel a belvárosnak számító övezetben lakom így max. 10 db kis haszonállatot tarthatok így le kell faragnom, hogy csak a tenyészállomány legyen egy darabig. Az 4 db nyúl. Már csak a 30 csirkének kell hely.
Nekem voli ilyenben részem, a talpán keresztül vagy felfázott vagy valamilyen vírus megtámadta és a lábon keresztül elért egyenesen a gerincig, pár nap és a melső lábainak is annyi, az oltást kár ilyenre pazarolni, vágjatok egy nagyot valamivel a tarkójára és akkor kampec.
Sajnos ezt várhatjátok, hogy meggyógyuljon, pár hétig eléldegél így is, de akkor vége lessz a melső lábaknak is és egyik reggelre meg kinyúlik, mellesleg ez fertőző más nyulakra nézve, ezért ajánlom a minél elöbbi eltávolítását.
Sziasztok. Akinek van tapasztalata hatso labaira lebenult nyuszirol, legyszives irjon: albrechtdiana@citromail.hu A fonokom nyula, de o el akarja altatni. Az allatorvos szerint meggyogyulhat.
Ha nyuszit keresel, és nem óriást és nem törpét, hááát nálam most született nemrég jó pár kisnyuszi, ha visszaolvasol, láthatsz róluk képeket.. De belőlük csak egy hónap múlva lehet vinni, mikor már választani lehet őket..
18-an vannak, és még nem tudjuk mi sem melyikeket akarjuk megtartani, de jó párat eladnánk azért belőlük :)
Köszöntök mindenkit. Pár hete olvaslak benneteket (2007-től visszaolvasva) és egy remek csapatot találtam. Visszafertőződtem. :-) 15 éve volt pár anyám bakkal és szaporulattal. A fiam pár beleszeretett pár kisnyusziba, de nem adtak el belőle. Nem is sajnáltam, mert a ketrecek már nincsenek meg. De a bogarat elültette bennem, így megtaláltalak benneteket és itt ragadtam. A ketrecek tervrajzát már elkészítettem már csak a fiúkon múlik mikor valósul meg. Én pedig keresgélek... nyuszikat. Ami biztos, hogy óriásokat és lógófülűeket nem szeretnénk és békacombot sem ropogtatnánk szívesen.
Nekem a ketrecben nem kaparják ki a kaját.Inkább bele sz@rnak!Idegen anyákkal nem akarok kínlódni hogy össze szokjanak.Meg most csak 2 db anyám van ami pároztatható, tudnék venni 1000ft-ért 9 hónapos 0 ellésű anyákat, csak helyem nincs még!Mert a disznó ólak azok a mamámnál vannak!Ő meg tőlünk 4 km-re lakik!Majd akkor viszek oda nyulat ha lesz annyi növendék!
Új-zélandi vörös család eladó! 1 anya (igen jó minősítésű) és 3db 6,5 hetes kisnyula! Egyben: 12000Ft Helyhiány miatt és vérfrissítés miatt! (külön is lehet) Illetve kosorrú kicsikből még kék és türingiai bakok foglalhatók! (itt vagy e-mailben)
Hát , hogy mennyi kaja kel nekik az érdekes, nálam a ketrecesek legalább 30%-ot pocsékolnak, kikaparják , kidúrják, de a füvet is leszórják a rácson, szabad tartásba ami árpát nem esznek fel, az kikel és lelegelik utána... nincs takarmány pazarlás, amit jobb szemmel nézek mint amikor kilószámra dobom ki a kikapart kaját! Különben nálam a nem testvér anyák is jól kijönnek, 2 testvér bakot pedig több mint 4 hónapos koráig tudtam egy ketrecbe tartani, most kint vannak az anyákkal a szabadban.
Több kaja kellet mint ketreces tartásban!Az anyák nem bántották egymás kölykeit!Igaz az anyák testvérek voltak együtt nőttek fel! Most vannak Magyar óriás növendék nőstényeim sok bak meg irigyelhetné, olyan a test alkatuk!Nemsokára el készül itthon a bokszos istálló ott fogom tenyészteni az óriásokat és a rexeket!A keverékek meg maradhatnak kint a ketrecben!
Nagyon jo.Örülök és remélem igy is marad.Amugy amit tettem fel amit majd hozok hasonlo szinű mint Guppy második képén a szürke szerű nyuszika....Ahogy megláttam mondtam hogy kell nekem....Igaz hogy törpe keverék,de nem baj nagyon tetszik.Az anyukája az enyém volt,egy hófehér lógó fülü törpe.Az apja meg olyan japán tarka szerű törpe keverék,mert kicsit nagyobb az enyémektől...És a áll a füle.....:)))
Nincs profil váltás!Már rég szerettem volna rexeket, és most itt közel volt eladó és vettem!Szeptemberbe meg világos német nagy ezüst nyulakat hozok!4 disznó ól üres!
Nah megint kint voltam gyönyörködni.. Háááát fiúk lányok.. a szürke kölykei nagyon szépek lesznek.. most már látszik milyen szinekben lesznek..
Lesz olyan szürke mint az anya, lesz fekete, fekete fehér zoknival, meg mellénykével.., lesz vadas, vadas fehér nyakörvvel, lesz lepketarka vadas foltokkal...
És most fejből nem emlékszem, de ezek között több olyan van, hogy fehér nyakörvük vagy mellénykéjük van.. szval cukik :)))
Zsemle kölykei is szépen nőnek..
Majd ha kinyílik a szemük hétvégén teszek fel újra képeket :)
Én úgy tapasztaltam, nem mindegyik nyuszó szereti az önitatót. Így aztán van amelyiknél tál van. De ők nem borigatnak, szerencsére.. Már a nyuszók is unják ezt a rossz időt... Nincs valami fergeteges jókedvük..:(
Mi is így szoktuk... :) csak most itt a müllerben csak 1 féle volt, és drága votl, szal hazafelé bemegyek a fresnapsbe.. és ott guberálok egy kicsit, üdítős kupak van nálam, merthogy nem mindegyiknek jó a menete :)))
Képet sajnos nem látom, mert melóban nem engedi a rendszer... :S
Én ugy szoktam hogy a legkisebb kiszerelésű itatót veszem meg.És fél literes üveget szerelek rá.Vagy most a legujabb üveg amit gyűjtök.Az uj Bomba energia italos,600ml 300 ft.Jobban megéri mint a kis dobozos energia ital 350ft-ért.De leginkább az üveg miatt veszem.....Épp ma én is vetettem muterral itatót,mert külön kell válogatnom a süldőket nem szerint,és nincs több itatóm...:)
Na ma hoztam uj nyuszit,igaz csak keverék,fekete fehér foltos.(majd csinálok képet)Ez helyett a lökött anya helyett hoztam.Na meg 3 hét mulva lesz még egy uj szerzeményem...:)))Meg láttam és mondtam hogy ez kell....:)))Róla itt a képe....
Hát igen.. kidobálni nem tudnám főleg, hogy jól voltak.. vártam, majd a természet eldönti... ha lett volna másik anyám kevés kölyökkel biztos átrakom, de a másik anyámnál is 9 van, és őt nem merem piszkálni, mivel az első ellése háááát nem mondhatnám, hogy sikeres volt.. így azt akartam, hogy zavartalanul próbákozhasson másodjára a neveléssel, és egyenlőre (kopp-kopp-kopp) jól csinálja, nála minda9 egyformán fejlődik.
Mindegy így is sokan vannak még 9+9 kölyök.... most már csak az idővel versenyzünk... hétvégére elvileg már a szemük is kinyílik, most roham léptékben fognak fejlődni.
Igen... már látom, hogy jobb... 2nél az is van beüzemelve, de ennél a két ólnál ilyen dobozka volt, de felborítani nem tudják, mert rögzítve van csavarral meg egy darabka szorítóval az ólhoz, amit minden tiszításnál simán ki tudunk csavarni..
Persze, ha nincs hova tenni a kicsiket, akkor nem kell azért kidobálni... csak így számítani kell rá, hogy 1-2 nyuszika nem marad meg... De így most a testvéreik jobban fognak fejlődni :)
Én is jártam így az itatóval, nekem is a túlsó sarokban volt... azóta önitatójuk van. Ekkora alomnál meg szerintem gyakran előfordul az ilyen, hogy néhány gyengébbnek nem jut tej. (Mondom, 8 az ideális :))
Hát szomoruan olvasom a hirt.:(( Nem hittem hogy ennyi idő után is lesz valami gond.Még is csak sok lehet neki a kölyök.Remélhetőleg a többinek nem lesz baja....
Reggel mikor kimentema nyuszókhoz, a zsemle anya egyik kölyke az itató tálban volt elmerülve, megfulladva... :((((((((((((((((((
Fogalmam nincs hogy kerülhetett oda, merthogy az ellető részről esetleg kikerült, az előfordulhat, hogy rácsimpaszkodva volt a cicin, és az anya kiugrott... de hogy a 15cm magas 10*10-es itatóba hogy került??a legtávolabbi sarokban van rögzítve... szörnyű látvány volt.. :(
A másik pedig a kis fehérke, az egyetlen fehér a zsemle csapatban, őt már az elején kiszúrtuk hogy soványabb a többinél, tegnap láttam megint, hogy valszeg kimaradhatott megint egy szopiból.. reggel meg már tök sovány aszott volt a bőre, és hiába próbáltam az anya cicijére tenni, abszolút nem mutatott semmi érdeklődést, nagyon lassan mozgott, vonaglott... hát kivettem, és egy dobozkába tettem, hogy ott aludjon el... :((((((((((((((( brühüüü... nem akartam ott hagyni a fészekben, mert tuti egy órán belül már vége amúgy is, és nem akartam, hogy az elpusztult kölyök ott legyen egész nap a többi között.. :(((
Szerintem is az ásványi anyag a kulcs :) Jobb ötletem nincs... Gondolom régen nem adtak nekik nyalósót, meg önmagában van amelyik nem szereti, de ha a kaján van, amit úgyis megeszik, akkor a megfelelő mennyiségű sót is megeszi. Gondolom én...
Elég furin tud kinézni egy ilyen cucc.A gumicsizma akkor is csak gumicsizma még ha virágos is.És képzeld el amikor leveszi a kis cicababa azt a csizmát néhány óra után....pfúúúú
Most nem nagyon tudom variálni őket, meg nem szeretem cserélgetni a ketreceket... Amúgy van a környékén bak (elég sok bakom van, barátom szerint a bak nyulakat gyűjtöm...:)) Annyira nem sajnálom, hogy nem vette fel, mert kicsit rossz a kondija, nem sovány, de azért...(2 napja lettek a kicsik leválasztva) most "tömöm" jó kajával, hogy összeszedje magát, aztán hátha :) Kap sót is.
Barátom hallotta idős nyulászoktól... azért kérdezem, merthogy kipróbáltuk...én nem nagyon hiszek az ilyenekben, de: Volt egy anya nyulam, sehogy se akarta felvenni a bakot, 2 hétig próbálkoztam (kisnyulai leválasztása után) új ketrecbe is áttettem stb... nem vette fel. Barátom elvitte a nyulat haza, sós szénát adott neki, 3-4 nap múlva visszahozta, az meg szépen fel is vette... Most kipróbálom én is egy anyán, amit nem sikerül pároztatni :)
Sziasztok.Kedves ND Dori.Ilyesmiről nem hallottam.Úgytudom,magas Karotin tartalmú takarmánnyal( pl:zöld lcerna) le7 "segíteni" az ivarzást,növelni az alomlétszámot,mert a karotin a tüszőhám állapotán" javít". könnyebben válnak le a peték. A sóban nátriun van ,ásványi anyag.biztos annak is van jótékony 6ása.sima nyalósót is szivesen fogyasztják.
Tudom nem kedveltek! 2 órával ezelőtt, az egyik Magyar óriás anyám meghalt!:-(Ő volt az első Magyar óriás anyanyulam!Doki nem rég vitte el boncolásra!További szép napot mindenkinek!Holnap hozok castor rexeket és szeptemberbe Német világos nagyezüst nyulakat!
Én a börzén nézegettem egy nyulat..kicsi volt, látszott, hogy törpe keverék..A gazdája úgy határozta meg, hogy ez nem törpe csak nem nő nagyra..:DDD A Mamuszkámat mikor vettem..szegény egy alsó ketrecbe volt..Mondom az embernek azt a csúnya elhanyagolt nyulat adja ide olcsóért..azt mondja, az nem koszos, csak itt piszkolta össze magát...Ja, hírtelen berasztásodott és egy félévnyi szőrt növesztett...:DDD Vannak akik tök hülyének nézik az embert...
Ezt a koca nyulat én már tök sok helyen hallottam, de nagyon idegesítő... Volt egy másik emberke: felhívott, hogy ő kosorrú tenyésztő és kéne neki egy bak, de inkább cserélni szeretne, mert olyan szép bakja van, hogy.... 1 éves és nagy feje van, szebb feje van mint az enyémeknek... (nem is látta az enyémeket, csak 1-2 képet a 7-8 hetes kicsikről, azoktól meg nyilván nagyobb az övének a feje na mind1) Szóval kérdezem: milyen színű a nyúl (mert hogy ő ilyen meg olyan szuper tenyésztő) Válasz: Hát öööö öööööö olyan olyan ööö világos izé.... Mondom akkor jó :)
:DDDD Nem...nem csak Neked fura..:DDDD Nálunk a tehénpásztornak színes esernyője van, esőben csak azt látni, meg a zöld gumicsizmáját..Hát az se semmi!:DDD
Lehet beszerzek én is olyan design-os gumicsizmát, ami mostanában sokan hordanak :))))))) eszméletlen.. nemtom ti hogy vagytok vele, remélem nem bántok meg senkit vele, de olyan röhelyes, mikor vki felvesz miniszoknyát, vmi sexi felsőt, és egy trampli gumicsizmát, tetején helyes kis masnival.. vagy csak nekem fura?? :)))))))
Egyébként is csak a jövő hónapban vihetők el, a kékek 4,5 a türingiaik 4 hetesek :) Július 5-től vihetők el :) Teszek neked félre, ha július első felében tudsz értük jönni, vagy valami pontosat mondasz :)
Értem..:) Én a jövő hónapban tudnám elhozni őket... ha az úgy jó Neked.. Egy türingiait (ha van....:)) és egy kéket, párban.Az mindegy, hogy melyik a fiú, vagy a lányka már színben..
Tudok adni, 3 teljesen külön vérvonalam van, viszont nőstényekből kevés lett sajnos, így előre foglalni kell :) Nőstényből kék és türingiai van, de a türingiaikat 3 hete lefoglalták, viszont azóta nem jelentkeztek szóval nem tudom, mi van velük....sajnos a tel számuk sincs meg, hogy rákérdezzek...
Jajjj ezt olvastam én is :)))) Nagyon durva.... de van, aki ezt beveszi... 4 kilós óriás nyúl jeee Ehhez még egyébként kép is tartozna...a képen sima vadas kisnyulak láthatók :))))
Ezt a hírdetést találtam az imént..nem is fűznék hozzá semmit..önmagáért beszél..:
Különleges óriás nyúl Különleges óriás kisnyulak eladók. Kiváló szülőktől (apa Pörkölt 5-5,5kg , anya Csacsi 4kg) mindkettő lepke tarka szülőtől van csak teljesen feketék fekete és csokoládébarna, tiszta jó állású fülek, kiváló minőségű szőrzet. A kisnyulak különlegessége hogy feketén születnek és fokozatosan barnulnak ki , jelenleg vadas színben pompáznak . A kisnyulak teljesen egészségesek természetes táplálékon nevelve , kézhez és gyerekekhez szoktatva eladó. Ezek nem törpenyulak evésre továbbtartásra és tenyésztésre ajánlom. A kisgyerekek remek társa lehet strapabíróak szobatisztaságra nevelhetők és egyéb más állatokkal is remekül kijönnek. 7 db nyuszi van jelenleg ( nemi arányt még nem biztos) a bak 2500 koca 3000 A nyuszikat június 27-től lehet elvinni . A későbbiek során lesznek még nyuszik akár az előjegyzés is megoldható. A nyuszik helyileg Mogyoródon találhatók. Budapesti nagyobb csomópontokhoz való bevitel megoldható Gödöllő-Örs vezér tere HÉV vonala Gödöllő és Fót környékére is. Előzetes egyeztetés után. Érdeklődését várom! evelinlovas9@gmail.com címre ( emailben képet küldök ) illetve a 06304798429 telefonszámon (egésznap)
Ja :))) Attól függ, mennyi kellene :) Több esetén kedvezmény :) Egyébként 5000Ft/ kisnyúl, ez tartalmaz egy különleges színt, szlovák vérvonalat, egyesületi díjas szülőket, oltást, regisztrációt, kézhez szokott, kiegyensúlyozott szelíd, garantáltan fajtatiszta, küllemi hibáktól mentes, tenyésztésre alkalmas kisnyulat. :)
Köszi :)) .. marha sok császáros van ám mostanában.. de én jó kezekben voltam.. :)))) Pesten a SOTE Női Klinikára járok, és ott is szültem így mindkettőt... rendes szülésnek indult az első, magzatvíz el, kórházba be... stb.. aztán 12 óra múlva császár.. diagnózis: relatív téraránytalanság.. vagyis nem fért volna ki a babó.. pedig nincs egy keskeny csípőm :)))
Viszont nekem nagy élmény volt.. biztos mazoista vagyok :)))
Bár mondjuk 12 óra kínlódás után mikor megkaptam a gerincérzéstelenítést, minden olyan szép és jó lett :)))) és csak vártam mikor veszik ki belőlem... A vágás helye gyönyörű lett, és mindjárt meg is beszéltem dokival, hogy ha jön a következő azt is császárral kérem.. Vigyorgott és mondta, hogy lehetne rendes úton is egy császár után amúgy, de mivel nekem nem fért volna ki a kicsi, így ha a következőt UH-okon legalább ekkorának mérik, akkor programozott császár lesz... és így is lett.
Csak akkor az volt a sz@r, hogy "tiszta" fejjel mentem be a műtőbe, és járt az agyam, meg vacogtam, féltem, remegtem... de minden rendben ment akkor is, és 6 óra múlva már lementem a kicsihez (igaz tolószékben) és megpróbáltam megszoptatni.. másnaptól meg minden rendben ment.. babás-mamás szobák vannak.. tejcim is bőven volt, szal az sem igaz, hogy császárosoknak nem indul be a teje annyira.
De most idősebb vagyok azért 5 évvel, meg 30 felett, és már vhogy gyengébbnek, meg gyíkfingnak érzem magam (ahogy te is mondtad), egy kis gyomorfájás, stb tökre le tud venni a lábamról.. mi lesz a műtét után??? na ezektől félek.. pedig mondom pozitív élmény volt, és a helye sem látszik, minden ok velem.. csak hát ez van.. :))
Hú azért ez a három császár dúrva de nagyon.Eriket én is így szültem és ezért sem mernék még egyet bevállalni!Én nagyon szenvedtem utána.Nem tudtam felkelni ,és annyira fájt a vágásom,hogy párom vissza akart vinni a kórházba.Lehet csak én vagyok ilyen gyíkfing.....Le a kalappal előtted!!!
Örülök, hogy jól van a nyuszi :) Majd megmérem a tesóit, hogy mekkorák! Én is kíváncsi vagyok! Remélem hétvégén már több kedve lesz a nyuszikámnak is :)
Hát sok mindent nem.De kiküldtek embert füvet nyirni traktorral,damilossal.Van egy ilyen fő utca szerű Ahol a posta a takarék a polgármesteri hivatal és egyéb fontos épületek vannak.És annak az utcának a padkáját kell tisztitani,mert szerdán jön valami kinai delegáció.Na most kérdem én esőbe hogyan lehet a levágott füvet söpörni?!Meg amugy.Szarrá ázik az ember,hiába van eső kabát,abba nem lehet dolgozni rendesen.De majd ha megfázik a fél banda,és megy táppénzre akkor majd az lesz a baj......Meg amugy nem hiszem hogy a kinaiak pont a padkát nézi.Meg ha jön még árviz vagy valami ugyan olyan dzsuvás lesz......Na mindegy nem mérgelődöm...Mert mindig a hülyeség megy.....Már megnyugodtam a nyuszik miatt.Az anya még él.De meg vannak számlálva a napjai.Majd valamelyik nap átjön anyum barátja és levágja.De tőlem nem kap enni.Párom eteti,mert én nagyon berágtam rá.....
Domi 3 évesen kezdte az ovit, Zorka pedig akkor volt 1 éves... így ő még maradt otthon velem.. 2 évesen pedig bölibe ment, én meg akkor vissza dolgozni..
Egyikkel sem volt semmi gond.. szerettek, szeretnek oviba járni.
Domi meg most ősszel már kezdi a sulit, én meg úgy tervezem hogy ősztől otthon leszek, mert szükség lesz rá, hogy foglalkozzak vele sokat, mert mégis csak suli, új környezet, tanárok, más követelmény, stb... szal kell majd a foglalkozás mindenféleképpen.. meg olyan kis érzékeny lelkű manókám, szal kell majd pátyolgatnom a lelkivilágát, ha nem sikerül esetleg vmi úgy, ahogy szeretné :))
Aztán dec. elején meg jön a kistesó..
És azt számolgatom, hogy ha két éves lesz, és megyek vissza melózni, pont jól jön ki a másik gyerkőccel is, mert hogy Zorka meg akkor szeptemberben kezdi a sulit, és én még decemberig otthon leszek, tehát vele is tudok az első hónapokban "szokatatni", belerázódni.. :)
De már izgulok nagyon..
Félek a szüléstől, terhességtől.. kicsit parázós lettem így 33 évesen :S (két császármetszés után most egy 3. :(( ) áááááááááá
Én is számolom a napokat csak vissza felé...én meg most megyek dolgozni gyes után.15.-én kezdek.Pici fiamnak próbálom reggelente beadagolni,hogy nemsokára apa készíti a reggelit,de hallani sem akar róla!Nálatok ment zökkenő mentesen amikor visszamentetek??
Kicsi párom éppen most morog,hogy az összes kajszit leveri a szél a fáról...tavaly termett két darabor idén már ehettünk volna tízet,de már csak hatot látok rajta:((((
Pici kacsáim sem értik miért nem mehetnek ki az udvarra,de nem merem őket kirakni,mert még csak pelyhesek.
Upsz... nem lehet kellemes... de mit lehet csinálni ilyenkor egy szakadó esőben??
A munkahelyem azt elnézi, ha reggel elugrom egy vérvételre, stb.. és utána bejövök mondjuk 9re, vagy kicsit később...
de ha pestre kell mennem a dokimhoz mondjuk UH vagy egyéb vizsgálatra, az ugyebár nem egy 1 órás kiesés lenne, hanem szinte az egész napom elmegy..
Ilyenkor vagy szabi vagy táppénz.. és az előbb említett okok miatt inkább szabit nyomok el, minthogy 1 nap miatt, ugorjon a havi kajajegyem.. ősztől úgyis tp-en leszek, ha minden igaz szülésig... de majd meglátjuk, hogy bírom..
Megnyugodtál már a kisnyuszik miatt? :(( Anyuka meddig húzza még? vagy már tepsifüles lett belőle?
Egy ugy mond önkormnyzati cégnél.Ahol én vagyok a kertész.Pontosabban falufenntartó cég.Amugy nagynéném a főnök,csak most szabin van.3 napig a közelbe sincs és a polgármester mondja az utasitásokat.És kiküldtek minket a szakadó esőbe.De hosszu elmondani mik folynak itt.És miféle harcok.A lényeg hogy meguntam és bementem a telepre.Nem vagyok megőrülve.....:D
Hát a te céged se értem.Ha tudják hogy terhes vagy ennyit megengedhetnének,hogy elengednek vizsgálatra.Bár persze cégtől is függ.Mennyire családias a hangulat....meg ilyenek.
Szia Dóri! A kis kosorrú nagyon élvezi a szabadságot, miután elmentetek ugrálgatott mint egy kis csikó, a többiek pedig nem bántották. :) Az oltással meg éppen készen lettem és még a buszom is elértem, kicsit zsúfolt, volt a vasárnapom... :) Aztán a jövőhetet meg próbálom úgy alakítani, hogy ha jöttök pénteken akkor valami panziót biztosítok a nyuszidnak vasárnapig, hátha összejön a dolog. :)
Nekem meg nem lesz nyárra szabim, mert az orvosi vizsgálatokra (vérvétel, UH, meg a gyereknek is volt 1-2 kontrol vizsgálat, allergia teszt, stb) elment az összes... :(
Sajna tp-re meg nem mehetek , mert a cégünk olyan kedves, hogy ha az évi 12 napod megvolt, akkor elég csak 1 nap tp, és ugrik a cafateria... 15ezer Kaja jegy... hát ezt nem engedhetem meg magamnak :((((
Itt is esős szél fújos idő van.Komolyan én is elővettem megint a kabátom.De legalább a nyulaknak nincs melegük....Dolgozni szar.de még is kiküldenek minket.Lehet bemondom az unalmast és haza megyek.Nincs kedvem megfázni....:))
Nálunk is esik és a szél is nagyon fúj!Reggel kabátban mentem etetni!:(((A hét végére már jobb időt jósolnak,remélem lesz is belőle valami.A kis kacsáimnak gatyát kell varrnom ha nem lesz melegebb:)))
A myxomatózis és az RHD ellen is védelmet nyújt a Pestoryn mormyx oltás. http://www.torpenyul.eoldal.hu/cikkek/egeszsegvedelem/oltasok
Ez nem csak egy adagos kiszerelésben, hanem 20-as és 50-es adagban is kapható. (Minél nagyobb a kiszerelés, arányában annál olcsóbb. A 20-a kiszerelés pl. 2.700 ft.)
Egy tenyésztő meg tudja tanulni a nyulak leoltását, nem feltétlenül kell állatorvosnak vagyonokat kifizetni érte.
Néhány kép az eladó nyuszikákról. A fekete kabátos bak 8 hetes, a többiek 4 hetesek. Az alsó képen lévő kis türingiai bak végig így pózolt! Nem semmi nyúl lesz belőle, kiállításra született! :)
Én is kb 2 hete raktam ki ilyen uv-s szunyiirtót.Hatásos.Pont tegnap takaritottuk ki,és tele volt szunyoggal meg mindenféle bogárral.Muszály volt kicsit megsöprögetni,mert már szerintem nem is nagyon fért volna oda több bogár...:)))
Kitakarítottam a bandát :) Jó koszos lettem... :) Ők meg tiszták. Bevizsgáltam a kis kosorrúkat, hát annyira nem örülök: kékekből 5 fiú 3 lány, türingiaiknál 5 fiú 2 lány...huha Szóval óriás kosorrú kisnyulak előjegyezhetők, főleg fiúk :) szlovák vérvonalból, kiállításon eredményesen szereplő regisztrált szülőktől. A kisnyulak törzskönyve kikérhető! Oltva lesznek! Érdeklődni: itt vagy e-mailben.
Szia! Én is oltottam már 4 hetesen, de inkább várd ki az 5 hetet, mert ugyan semmi bajuk nem lesz az oltástól, csak előfordulhat, hogy mivel még kicsik, nem alakul ki a megfelelő immunitás.
A két alom még mindig rendben... Ugye akkor már nem kell izgulnom? Úgy néz ki a szürke anyám is jó anya lett végre :))
Minden reggel mikor megnézem a kicsiket, összegömbölyödve egymás mellett fekszenek, és be vannak szőrrel takargatva.. Szal ő is betakarja őket mindennap :)
A zsemléjé ma 7 naposak, a szürkéjé ma 5 naposak.. Olyan fura belegondolni, hogy pár nap és kinyílik a szemük :)) Úgy várom már, hogy túl legyünk a kritikus időszakon.. tökre izgatott vagyok, hogy mind a 20 megmaradjon :)
Milyen hamar lehet leoltani őket a myxo-val? a papíron 5 hetes kor van írva, de olvastam, hogy vki már kisebb korban is oltotta őket.. Vagy várjam ki az 5 hetet azért?
Én pont emiatt csináltam azt,hogy az ólak ajtaját letakartam kiszuperált régi függönyökkel.Nem elég az oltás,ha kínlódnak szegények.Olyan volt a fülük mint a pipacs.Most szerencsére csak egy-egy téved be etetéskor.Szemmel láthatóan jobban érzik magukat!Füli nyulam csak vakarózott egyfolytában,most a szokásos módon horkol hanyatt fekve. Nagyon sajnáltam én is őket,de most jobb nekik!
Jó az, de megnéztem a nyulas tetejét alulról. Egy CD toknyi területen akár 100 szúnyog is van. Szörnyű. És ugyan ez a csirkeólban. Adtam nekik a chemotoxal. Hullottak is rendesen. Az itatók teli voltak döggel.
Elektromosban láttam olyat ami nem csak világított, de venti is volt benne. Ha meggondolta volna magát a szúnyog hát vitte a légáramlat.
Mi most vettünk uv csöves elektromos szúnyogirtót...nem tudom, mi a pontos neve..:) Lilás fénye van, a szúnyogok imádják, jó nagy valami, (drága is volt) de működik...Nem tudom nyúlékat mennyire zavarja a nagy fényesség, de a szúnyogokat, legyeket nagyon vonzza. Néha meg akkorákat csattan...de a nyuszik nem félnek tőle. Percenként kb 10 szúnyogot likvidál :)
Nálam is bevált. Egy van amelyik még nem tudja megy e vagy marad, de ő oltás után a védettség kialakulása előtt lett beteg. Csak ha előrehozom és 4 hetesen oltok akkor is 6 hét a kritikus időszak. Meg egyszerűen rossz nézni, hogy mennyi szúnyog gyötri őket. Ha belegondolok, hogy nekem is kint kéne aludnom és a szúnyogok csak az orromat meg a fülemet, szám szélét stb. tudnák csípni, hát abba beleborzongok.
Szúnyogokkal kapcsolatban: A myxovac oltás jól működik. Barátomnál 5 kisnyúlnak nem jutott, egy ketrecben voltak a többivel, hát...őket elvitte a mixomatózis, akiket beoltottunk, semmi bajuk. :)
Én nyáron is és télen is fedeztetek!Születtek kicsik mínusz 20 fokban és a legnagyobb melegben is...nem volt még velük gondom.A nyár talán azért jobb mert nem kell aggódni,hogy megfagynak a kicsik.Hátránya,hogy sok a szúnyog,erre viszont találtam megoldást.Télen viszont kevesebb a rovar és egészségesebbek a kicsik is.Legalább is én ezt vettem észre.
Néhány kép:Igaz nem nyulak de ők az új szerzeményeim ,édesek nem?
Vettem sózott sertés vékonybelet. Gondolom sejthtő mi lesz a sorsa.
Megtöltöm nyúllal. Megvettem már mindent. A húsos szalonna a hűtőben, a fokhagyma a billengyűzet mellett (az illata jó, csak kellene egy lángos hozzá) fűszerek vannak otthon. Meg nyúl is. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. Már csak a receptet kell összeállítani készre és akkor indulhat a nyúlvágás. Füstre nem szánok belőle, csak sütnivaló kolbász lesz. Annyira nem szeretem a sültkolbászt, mint a füstöltet, de azért jó lesz ez remélem! Azt még nem döntöttem el, hogy hány nyúlból legyen. Van kb. 20 ami a vágást várja, de szerintem annyi sok lenne egy próbának. Na ezt majd utólag megírom.
Koszi.Sajnos igy jartam.Bar rossz erzes volt.Nagyon a szivemhez nottek.Bevallom a konnyem is kicsordultak.Az utolso is a kezembe halt meg.En nyaron nem paroztatok.Ez volt az utolso anya aki ellett most,majd szeptemberben fedeztetek megint.De ez az anya kes ala megy.Ezt mar eldontottem.Amugy is van ra vevo,mar mint a husra....
Más, de azért volt már hasonló. És lehet hogy végig ilyen lesz, de lehet hogy 2 hét múlva 40 fok, ami kitart októberig.
Én a nyári meleg és a szúnyogok miatt döntöttem úgy, hogy megpróbálkozom a téli fialtatással egy ólban tartva az anyákat. Már készül a hely télire biztos csak a nyulaké lesz.
Csinálni kell az anyának egy olyan helyet, ahol a földre tud feküdni. Az sok hőt el tud vonni, így nem szenved annyira. És talán teje is jobban lesz.
Úgy értettem, hogy az idei nyár teljesen más mint a tavalyi volt, szerintem végig ilyen esős sz@r lesz... Dehát akkor te is fialtatsz nyáron! A júliusi pároztatás az eléggé nyárnak számít.... Augusztusban meleg van, én a többit majd szeptemberben pároztatom. Klimatizált...hát majd egyszer.
Valószínűleg rossz az anya. Cseréld le. Addig is olvass vissza ott leírtuk hogy tépj szőrt és takard a kicsiket. Nem csak ezért olvass vissza, de ezt elég jól kitárgyaltuk. Ugyan ezt a problémát.
Én nem szoktam, bár nekem elég hűvös helyen vannk. Az hogy nincs meleg az nem jelenti azt, hogy 30 nap múlva nem lesz 40 fok.
Már többször úgy fedeztettem, hogy aug. 20 körül fialjanak az anyák, de ugyan olyan meleg volt még utána is. Ez sajnos kiszámíthatatlan. A tél végi fialásnál meg a hideg jött vissza.
Építeni kell a nyulaknak egy klimatizált istállót.
Sajnos nálam is ez volt, mikor a két kicsit kimentettem.. a testvéreket már korábban próbáltam elvenni az anyától akik rossz állapotban voltak, és tápszeren nevelni, de nem ment.. az utolsó kettőnél pedig mivel már nem volt több kisnyuszi, így áttérem a kényszer szopira, hogy lefogtam az anyát.. 3 hétig csináltam... Na ők meg is maradtak!!
De azért bíztam benne, hogy sikerül reninek, mert olyan ügyesen ettek a kicsik.. :(((
Sajnálom, de 5 napnál fiatalabb nyuszikat ne is próbáljatok nyúltej nélkül felnevelni, mert nem fog menni és aztán csak a szomorkodás marad :( Ha szeretnél az anyától kicsiket, akkor javaslom a dajkaságot! Szoktatok nyáron pároztatni? Én azt vallom, hogy nyáron nem, viszont most úgy néz ki, 2 anyát mégis pároztatok. Most nincs is olyan meleg, mint szokott lenni...
Mért van az hogy nincs fészek született kisnyúszi de nemtudom megmarad e így? Tavaly nem maradtak meg igaz tél volt.priviben is jöhet azt hamarabb megnézem
nagyon elment a kedvem a nyúlaktól sajnálom hogy nem maradnak meg így lehet megválok tölük. köszi
Oroszlánfejű törpe, és középtestű nyuszik eladók! Fekete, vörös és vadas színekben. Van egy sima szőrű fekete is. 2 hónaposak. A képeket meg lehet nézni a www. mukitenyeszet.hupont.hu honlapon az ,,eladó nyulaink" menüpont alatt.
Persze mindenkinek lehet véleménye.Csak nem mindegy hogyan és milyen módon adja elő,de te itt ugy minősitettél itt minket mintha bűnt követtünk vlna el.És leszólod a nálad jóval idősebb embereket.Mindenkinek szive joga hogy csinál dolgokat.................
Nem akartam feszültséget,de ez már sok volt.Mindenki tök jól megérti egymást itt jó a hangulat......És erre ez.Szoval bocsánat,de látom egyetértetek...:)
Oltás.. nálunk 3000Ft/db az csak 6 nyúlnál 18 ezer Ft.. ez a lé jól jön majd mikor a nagyobbik manó kezdi szeptemberben a sulit :) megvettem a 20 adag oltást 3000-ért, beoltottam a 6 nyulat, a többit 1500-ért kolléga vitte el.. neki így 14 adag került ennyibe :DDD de neki van is ennyi nyula.
Bár most ha minden jól megy és az anyáim ügyesek lesznek, akkor 26-ra ugrik a számunk :DDDDD
Szerintem is így lehet!Az állatmenhelynek is van külön dokija akihez fordulhatnak és gondolom az oltást sem úgy számolják mint ahogy háznál!Lehet van a dokinak egy havi fixe amit megkap és ebbe belefér az oltás is!
A nagy nyultelepeknek van pénzük,de az ilyeneknek van van saját állatorvosa.Gondolom én.De kissé elegem van az okoskodásodból.Eddig bölcsen halgattam és olvastam a hozzászólásaid,de vedd már észre hogy bosszantó.És sokszor hülyeségeket irsz.És tudom hogy nem ez az első fórum ahol ezt csinálod.De majd ha felnősz más képp fogsz gondolkodni és látni dolgokat..........
Sajna már csak 1 nyuszi van.nem tudom mi lehet a baj,mikor szépen ettek....:(((Most még jobban haragszom az anyára mint eddig...
Amugy nálunk 1500 egy oltás.Nekem is itt van 20 nyul.Nem fogok 30ezret kidobni csak azért hogy a doki oltsa be.Jó persze akinek csak hobbi nyula van 1-2 db,oltassa be dokival ha akarja,De szerintem egyéni döntés joga.Az a 30ezer másra kell....Szerintem és ez sokaknál igy van.Főleg akinek több nyula van....
Gondolom minden az állományon végzett vakcinázást dokumentálni kell. De ha ez nem is így van, hát az állatorvos (mifelénk) minden beavatkozásról, oltásról feljegyzést készít a gazda nevével címével egy hatalmas könyvbe. Gondolom a szakmának van protokolja. Mint mindnek.
És van a nem hivatalos út. Amin legtöbbünk jár. Nem bűn ez, csak nem szabályszerű. És amíg vannak nagyobb ondok az országban, akár még állategészségügy területén is, addig nem fog ezzel törődni senki. Ha meg már ez lesz az egyetlen nem szabályosan történő dolog az országban, hát biz' isten állatorvossal fogok oltatni.
Amíg más állatfajra vagy emberre nem terjed át a betegség, addig valószinűleg nem teszik kötelezővé az oltást és amíg nem kötelező, nem is kérik számon. A nyulaink védelmében oltunk, ha megbetegednek és elpusztulnak, az a mi bajunk, kárunk. Az állatorvos akár 1200 Ft. is elkér csak azért mert olt + az oltóanyag , 2500 Ft. egy oltás alaphangon (ez a legolcsóbb amit most hírtelen a neten találtam)... Nálam pl. most 19 nyuszi van.. Inkább megoldjuk magunk.:)
A nyulakat nem kötelező oltani, mint a kutyákat, tehát mindenkinek szíve joga, hogy oltja-e vagy sem meg hogy mivel oltja ...innentől kezdve meg, hogy valaki magának beoltja vagy sem, egyéni döntés....senkinek semmi köze hozzá...szerintem. Leszámítva hogy az oltóanyagot receptre adják (általában)
Nem szeretném szaporitani őket...:)))Ilyen géneket nem örökitek.De szerintem levágva se lesznek.Házi kedvenc lesz belőlük ha fel tudom nevelni őket.....Sajnálnám eladni is levágni is,mert már most a szivemhez nőttek...:)))
Hát sajna a videó tul nagy.Nem küldi át.De majd még megoperálom hogy átmenjen...))
Esznek szépen virgonckodnak.Ma a hisztisebbik,ugy ráharapott a gumira,mert szelepgumit raktam a fecsi végére hogy ne legyen olyan kemény.És ott szoritotta vagy 1 percig.Mondom ha ezt az anyjával is megcsinálja az biztos nem lehet kellemes....:DNem lennék a helyébe...:)) Hát a kecsketejjel hogy jártam!Fel bontom öntök ki belőle,olyan fura darabos volt,beleszagolok büdös.És savanyu is volt.Megromlott,és néztem a szavideje tegnap lejárt.Mondtam is anyumnak,mert tegnap előtt vették.Hogy miért felejtette otthon.Párom hozta ma el.Szemészetről haza jövet.Pedig aztán anyuék le is fagyasztották.Azt mondta majd holnap reggel be megy a boltba.És néz másikat....Csak 350ft-rt fél lityi.....
Ezzel nem értek egyet!Mert ma volt kint nálunk a hatósági állatorvos és én ezt meg kérdeztem!Azt mondta hogy akármilyen állatot csak orvos olthatja!!!De ez orvostól függ hogy a gazda olthatja-e!Nekem azt mondta hogy oltsam, csak ne nagyon híreszteljem!Itt le írtam amit ő mondott!A nem normális szomszéd fel jelentett hogy dög szag van, ki jött a hatósági állat orvos és nem is volt semmi!
Ha tiltott lenne, akkor az állatorvos nem adna receptet, és a patikában sem adnák ki, csak ha mutatok mondjuk egy állategészségügyis papírt.. Amúgy a volt osztálytársam állatorvos lett, és ő is elmagyarázta, hogy adjam be a nyuszónak.. ha nem szabadna, gondolom szólt volna. :))
De feltételezem, hogy ha vki hivatalosan tenyészt nyulat, meg boltoknak, vagy mittomén kiknek ad le nyulat, na az állatorvoshoz kötött..
De az hogy saját szórakozásunkra tartjuk a nyuszikat, és féltjük és beoltjuk, azzal nem követünk el bűnt. :)))
Nehéz kérdés. Én nem szeretek ennyire beleavatkozni a dogokba. Lehet így is, de nem érdemes erőszakot tenni a dolgokkal. A természet alakította hagyjuk hogy tegye a dolgát. Ez az én elvem. Bár volt hogy dajkásítottam, vagy ha 14 volt hát 5-öt szelektátam.
Ha van kedved, időd és energiád nevelheted mesterségesen is. A dajkásítással jobban jársz. Berakod a kicsit és 2-3 órára kizárod az anyát.
Bevallom szerintem szép dolog amit a nyulakkal megszenvedtek, de egy rossz anyától mesterségesen felnevelt nyúl, rossz géneket hordoz, aminek nem szabadna toábbadódnia. Ezért sem szoktam túl gyakran hozzászólni az ilyen jellegű dolgokhoz. Persze ha ezzel segíteni tudok és más nincs aki válaszol megteszem.
Eza helyzet viszont nem a rossz anyáról szól azt is értem. Adj egy esélyt az anyának hogy bebizonyíthassa hogy képes rá! Ha mind a 11 egyformán életképes akkor fel fognak nőni. Ha elérik a 3 hetes kort akkor már jó eséllyel megmaradnak.
Ha mégsem sikerül, akkor legközelebb már tudni fogod, hogy ez az anya nem nevel fel 11-et.
Nézzem mindennap, szted, hogy mind a 11 rendben van-e, és ha egyik sovánka mondjuk, vagy látszik, hogy vmi gáz van vele, vegyem ki és neveljem mesterségesen megint?
Nem tudom milen fajta nyúl, de van esély a felnevelésre. Kell hogy az anya jó kondiban legyen, elég energiához és fehérjéhez jusson és az, hogy egyik kicsi se maradjon el nagyon. Akkor baj lehet vele, mert ha gyengébb egy, akkor azt mindig ellökik.
Nekem már nevelt 11-et nyulam. 10-nek számoltam, de mikor kijöttek és néztem,, hogy 4 tarka 4 szürke meg 3 fehér. Így kiderült, hogy nem 10 hanem 11.
Tökre jó, hogy ilyen elevenek.. Ma reggel megnéztem mindkét almot, mindent rendben találtam.
Mindegyik eleven, szerencsére nem volt elpusztult közöttük..
Mikor a zsemle kicsinyeit néztem, picit kitakartam a szőrből őket, mert megint teljesen be voltak bugyolálva, és úgy megindultak mint egy hangyaboly, nyüzsögtek vinnyogtak.. mindegyik mocorgott, meg nyújtózott.. aztán gyorsan visszatakartam őket, és "Kuss" lett :)))
A szürkénél is minden ok volt, egy fészekben maradt mindegyik. Tegnap egyikőtök tanácsolta, hogy ne hagyjam, hogy két fészek legyen, rakjam egy helyre őket, és így tettem, reggel is ugyanúgy voltak.. Szal ők is mocorogtak, mikor megnéztem őket, aztán szintén visszatakartam őket.
Anyukák is jól vannak, már reggel ott eszegettek, szal az oltást is jól viselték.
A szúnyog invázió meddig tart? ugye még augusztusban is sok szokott lenni?? eddig sosem figyeltem, de most hogy nyulakat tartunk, érdekelne :)) 5 hét múlva leoltanám a kicsiket is, csak azért érdekel.
Fúúúú olyan szépek lesznek.. tök sok tarka lesz közöttük... lepketarka is, meg zoknis, meg mindenféle.. imádom a tarka nyuszikat.. vhogy azok jobban tetszenek :)))
Azért elképzelhető hogy 11 kisnyuszit fel tud nevelni?? átpakolni nem merek a 9hez 1-et, mert az az anya már egyszer megbukott nevelés terén, ez a 2. esélye, és nem akarok bekavarni neki.
Fotózd már le kicsiket, akiket nevelsz! Kiváncsi vagyo milyenek.. este lehet én is csinálok képeket az összesről :DDD
Én már dajkásítottam..Semmi gond nem volt..Ilyenkor kapóra jön a napi egyszeri szoptatás, legjobb a szopi -a dajka szoptatása -után átrakni a kicsit, így a következő szopiig átveszi az alom szagát és a mamának fel sem tünik, hogy többen vannak..:) Nálam soha nem bántotta, vagy tette ki az idegen kölyköt. Szerintem nyugodtan át lehet tenni...:) Én kettesével fialtatok, pont azért, ha gond van tudok pakolászni..:)
Na ügyes vagy.Legalább ez is meg van,de jövöre előbb old meg az oltást.Legalább március,április körül.Mielőtt megjelennek a szunyik....:))
Hát tényleg szép alom szám.De a 11 sok valakinek a 9 is.Sokan csak 8-at hagy a picik alatt.Mondanám hogy tegyél át egyet a 9-hez,de nem tudom hogy megkockáztasd-e a dolgot....Ezt olyan nyulászok jobban tudják aki csinál ilyet.Nekem ritka volt a 8-tól több,de 6-nál kevesebb is...:)))
Jelentem a picik nagyon vigak..:DAz egyik hisztis a másik csak kicsit az ha már eszik elhalgat.A másik csak ha jol lakott.A 3-dik az meg nagyon nyomulos egyfolytába mászik.Őt a legnehezebb etetni.De ha cumit kap akkor beindul a cumizásba...:)))Nagyon kivi leszek ha nagyobbak lesznek akkor milyenek lesznek velem szemben...
Feri itt a kedves mama a tieidnek az anyukája!, öten szopják, nagyon szép kicsinyei vannak!A füle meg gyógyult ezt köszönhetem VGyurkának egy jó tanácsa végett!
Lehet, hogy még nem ebből az adagból...előbb legyünk túl a költözésen....Szólok ha eljön az én időm..:) Látom hörcsögözöl is?:) Nekünk is van....az is..:D
Jelentem du 5kor leoltottam a 6 nyuszimat.. meg se moccantak :)) olyan ügyes voltam.. Tényleg tök jó az a fecsi szett amit vettem.. 1ml-es pici tűvel együtt, amit inzulin beadásra szoktak használni.. ezt simán tövig nyomhattam nekik, sokkal könnyebb így beadni szurit.. Olyan boldog vagyok, hogy ezen is túl vagyunk :) kicsit izgultam, de minden rendben ment.
Ja és összesen 20 kicsi született..
A zsemlének 11 a szürkének 9 :)
Úgyhogy összesen 6ról 26-ra megugrott a számunk..
Annyira izgatott vagyok, hogy mindent rendben csináljanak az anyáim.. gyönyörű utódok lesznek, mindenféle színben.. :))))
Szia Köszi a tanácsot, most kimentem, és egy sarokba tettem őket... Remélem minden ok lesz.. Gyönyörűek, és nagyon tarka népség lesz :))) mindenféle foltosak lesznek.. van fehér zoknis, és fordítva fehér alapon szürke foltok.. Borzasztóan várom már, hogy elteljen két hét :))))
Igen, kosorrúban a töpe orrú a jó :) De nekem is van nőstényben (mert bakban tényleg nem lehet hosszú orrú) aminek hosszabb az orra, de szerencsére nem örökíti és nagyon jól nevel :)
Kiraktam a képet a nyuszikáidról és a haveréról....hát itt nem csak a fülével van gond.A te nyusziidnak az orruk sokkal turcsibb,a másikaké sokkal nyújtottabb.Ez azért elég árulkodó jel nem?Mert hogy elvileg kosorrú!!!!
Nekem is volt egyszer ilyen, hogy a fiaztató 2 sarkában voltak a nyuszik, de én mindig egybe teszem őket, ha ilyen van, mert az anya nem áll neki külön külön szoptatni a 2 kupacot...
Az a lényeg! Én ezekhez vagyok szokva, vagyis miután látja az ember élőben is, hogy milyen egy igazi kosorrú, akkor nagyon kritikus lesz a többivel szemben...meg én egyébként is maximalista vagyok...
Sziasztok. rég irtam már, de azért olvasom a topikot. Belga mamám,/ ami 17-et szült a multkor, most 9-et/ sajnos tepsifüles lesz nálam is, ugyanis maradt neki 4 élő kicsinye és egyik reggelre feleszegette őket. Onnan tudom, hogy amikor nem láttam a kicsiket kitakaritottam az ólat és ott voltak a kicsik maradványai. A másik mama, aki kapott még egy esélyt ő csütörtökön szült 9-et, már csak kettő van, és ő sem nagyon eteti a kicsinyeit, csak ha véletlenül elkapják őt a kicsik egy kis cumira. ő levesbe megy. A fehér kaliforniainak megvan még a 7 kicsinye és szépen gondozza őket, már körbe, körbe járkálnak és eszik a zöldet. De tanácsaitokra hallgatva most már szórok egy kis nyultápot is hátha megeszik mostmár azt is. A másik nyulmamám, aki ugyancsak kapott még egy esélyt, holnap kellene szülnie. a multkor ő sem volt hajlandó szőrt tépkedni és elpusztultak a kicsik. Remélem most jobban sikerül. Ha nem akkor nyulat eszünk nyullal.
Hát igen!Ezeken a nyuszikon látszik,hogy tökéletesek!Olyan aranyos kis gombós fejük van.De azért az enyémek is aranyosak ám!!!:))))))Egyébként az érdekes,hogy nálam a keverék nyusziknak előbb lóg a fülük,mint a srácnál a fajta tisztáknál.......ezért is kételkedek bennük!Bár nálam nem szempont a tiszta vérvonal én csak szeretem őket;)))
Akkor megnyugodtam, hogy nem ő szelektált.. :) mondjuk nekem is ez ugrott be, hogy lehet csimpaszkodott rajta az egyik, mikor kigrott az ellető részről, és így kint ragadt szegénykém...
De azért az is mocsokság, mikor nem foglalkozik velük, meg tapossa őket, ahogy rencsababánál is az anya nyúl. Ha a szürke nyuszónk most sem fogja rendesen gondozni őket, akkor tepsifüles lesz belőle az tuti.
Azt tudom, hogy nem cipeli őket, még régebben olvastam utána, hogy hogy megy szopi, ellés... csak csodálkoztam, hogy már megint kikerült a fészekből egy. :( remélem nem lesz gond, hogy kézzel visszatettem.. végülis a szagomat ismerik, meg szoktam simogatni az anyákat is.. gyakorlatilag mindenen ott van a mi illatunk is :)))
Amúgy a zsemleszínűm tök szépen visszatakargatja a kicsiket..
Szabályos fészket épített, nagyon sok szőrből, szalmából.. és du ki vannak takarva a kicsik, akkor tudjuk számolgatni őket.. nagy is a mocorgár, reggel mikor megnézem őket, akkor meg egy kupacban mind, 10cm vastag szőrréteg alatt gubbasztanak, és nem látszik 1 db kicsi sem :))) szal éjszakára visszatakarja őket gondosan..
A szürkém, aki az első ellését is botrányosan csinálta az most is érdekesen adja elő... nem fészket csinált, hanem a téglalap alakú helyet, mindenhol egyenletesen szőrrel borította, és két sarokban 1-1 kupac kölyök van.. :)
Hát meglátjuk... most már nem foghatjuk arra, hogy éjszaka fagy van, meg hogy első ellés...
Szia! Az anyanyuszik nem gonoszak, nem tesznek ki senkit a fészekből... meg a nyúl nem olyan, mint pl a macska, hogy cipeli a kicsiket. Ő napjában egyszer-kétszer odaáll a fészekre a kicsik küzdenek a szopiért és ennyi, aztán max visszadúrja a fészket a két első lábával. Ki pedig úgy kerülhetett a kisnyúl, hogy mikor szopnak a nyuszik, akkor az anya kiugrik a fészekből miután lejárt a kaja idő és néhány akaratosabb nyuszi nem ereszti el, így az anya kirántja magával...aztán persze nem találnak vissza, vagy a láda peremén nem tudnak visszamászni.
Rendben vannak.sokat esznek és hisztiznek.Ma kicseréltem alattuk a rongyot,mert már nagyon pisis volt.Nem is gondoltam hogy ennyit pisilnek...:)))Etetés közben ha az ujjamra találnak elkezdik harapni...:)))Nagyon édesek..
Majd egyszer szeretnék én is egy óriás fehéret kék szemmel :) Csak a nyúlház legyen kész egyszer! És néhány kép a 3 heteseimről :) (előjegyezhetőek, illetve jelenleg eladóak új-zélandi vörös választási nyuszik és egy anyanyúl)
Szia! Nálunk is az egyik gyerek nagyon púposodik, ha a szúnyog megkívánja...Kálciumot itatok vele... Azért érdekes, engem nem szeretnek a kis vámpírok, de ha mégis megcsíp, nem leszek puklis, csak egy kis piros pötty és az is másnapra eltűnik..
Örülök, hogy nem lett nagy baj. Az egyik helyi nyulász is egy orrsebbel megúszta, de sajnos az enyémek már fújtattak, annyira nem kaptak levegőt. A gyerekeknél, pedig nekem az a bajom, hogy baromira bedagadnak. Csabinak a homlokán a minap egy legalább három centi magas púp lett. Azért ez nem nrmális.
Sziasztok! Holnap lesznek két hetesek a kisnyuszik. Már szépen kinyilt a szemük, mászkálnak az ólban, néha megkóstolják a zöldet is, amit mamának rakok be. Mikortól kaphatnak nekik való eledelt pl. nyultápot?
Nem tudok most semmi infót a nyusziról,de megkértem a páromat,hogy beszéljen a sráccal!Ő most délutánra megy dolgozni ,akkor tudja párom megkérdezni mekkora az anyuka és mennyi idősek a picik pontosan!
Kiállításra nem akarja vinni a gazdi,csak szerelem nála is a kosorrú!Csupán a saját gyönyörködésére és levágásra tartja őket! Igazán szép ez a fehér anya!Nekem nagyon tetszik!
Te kiszoktad fésülni a nyuszik bundáját?Füli nyulam elkezdett vedleni és a fenekén csomósodott szőr.Tegnap kifésültem belőle ami kijött most szép lett és Füli is nagyon élvezte a kényeztetést!
OKs, akkor így fogom csinálni az oltást.. párom ma még megkérdezi kollégáját, hogy neki melyik nap jó, nehogy az legyen, hogy viszi az oltást ő meg nem tudja átvenni, stb.. SZal én is neveltem ilyen kicsiket, még áprilisban.. 2 fészekből 1-1-t vettem ki, az utolsókat.. A fekete jól nézett ki, a fehért már taposta is az anyja, mert volt rajta egy karmolás nyom.. aztán talán az első nap, hogy behoztam őket, néztem, hogy baromi nagy a fehérke hasa, na mondom ennek is annyi.. (merthogy az előzőek, is amiket próbáltam kimenteni, mert jéghidegek sovánkák voltak úgyanúgy felfújódtak, és elpusztultak, de fehérke túlélte és tök szép lett. 3 hétig kényszer szopiztunk. Hát én is szomorú lettem volna, ha elpusztulnak, miután 8-8 kölyök (tesóik) elmentek :((
MOst voltam kint megnézni a nyuszikat, és képzeld leellett a szürkeanyánk is. SZinte mindegyik kölyök "sötétbőrű" :)) de érdekes módon két fészekben vannak, két sarokban. És egy a fészken kívül kolbászolt az etetőnél, azt megfogtam és betettem az egyik fészekbe.
És a kis zsemle anyám aki ügyesen betakargatja a piciket minden este, annak is 1 db vhogy átmászhatta a 10cm-es deszkát, szintén kint kavart... anyja csak megszagolgatta,de nem csinált vele semmit.. én megfogtam és vissza tettem őt is a többihez. Remélem nem az anya tette ki, mert túl sok van neki? Mert amúgy jó húsban volt a pici, és eleven volt.
Majd mesélj, hogy ma mit csináltak, mi volt/lesz velük.
Az ugy még oké is.A hűtő az tényleg fontos...:)) Hát igazán bizni az életbe maradásukban 1 hét mulva jobban fogok.De mondjuk már pelyhesednek...:)))Nagyon a szivemhez nőttek.És ez a baj...:((Mert ha ezeket is elvesztem szomoru leszek. Nos szerinted nem baj ha átállok a kecsketejre????
Szép szunyogmentes éjszakát.(épp most csaptam le egyet)..:)))
Na akkor örülök, hogy jól haladtok.. :) szorítok ám nektek nagyon..
Igen ilyen fecskendő van a trombózis megelőzéshez is :) Én anyumnak adtam hasba a fraxiparint vagy mi a neve :) Szal azzal fogom oltani őket, és akkor beoltom a szoptatós nyuszómat is, ha azt mondod szted lehet :) Meg az egyik vemhes, napokban fog elleni, akkor ő is megkapja.. Igen azt tudom, hogy 24 órán belül fel kell használni, úgy terveztük, hogy mi holnap este leoltjuk őket, és ő másnap du 3 fele oltja a sajátjait.. másképp nem tudjuk, hacsak nem reggel oltom őket és akkor még kevesebb idő telik el végülis. nA és persze hűtőben tartjuk addig is. :)
Nekem is volt hófehér kosorrum,jó mondjuk azok törpék,és piros szeműek.Mondjuk meg vannak,csak egy kollégámnak adtam ő.A bak hosszú szőrű az anya sima.És van 2 kicsinyük azok is hófehérek lettek.Csak hosszú szőrüek.Egyébként én is utálom a fehér piros szemű nyulakat,de kosorruba tetszik....:)))
Szia jól vannak.4x kapnak enni.Reggel fél 6kor,aztán fél12kor,4kor,és este 9kor.Reggelig kibirják.Az egyik nagyon hisztis.ha nincs a szájába a cumi sir..:)))Egy etetésre esznek 4milit.De mikor hogy.Ja holnap hozzák a kecsketejet. De azon vaciláltam nem lesz gáz ha most hirtelen átállok a kecsketejjre????
Ja ismrős a fecskendő trombizis ellen is ilyenbe van az injekció.Magamnak adtam ,mikor feküdtem a térdemmel itthon 3hétig.Nyugodtan beolthatod mindet.Én a vemhes anyákat is oltom.És a kicsik igy 2 hét védettséget kapnak.A korongnak igen ugy kell kinéznie.:)))De ha a kollégád oltja a többit,azt rögtön utánna kell.Mert ha össze van keverve az oltoanyag el kell használni.....
Na hogy vannak a picik? Ha csak 4ml-t esznek, akkor hányszor eteted egy nap őket? mert egy napra szerintem kevés lenne :( de azért haladás már ez is!
Én meg szereztem oltóanyagot meg fecsiket, tűket. SŐt tok jó fejek voltak gyógyszertárban (nem az állatpatikában, mert ott kicsit érdekes stílusuak voltak), mikor mondtuk mire kell, elővett fecskendő-tű szettet egyben. Amivel az inzulint szokták az emberek adagolni.. 1ml az egész fecskendő, tizedmilis beosztásokkal, vékonyka nagyon, és pici tűvel van. Szal ezt akár tövig is nyomhatom :DD és akkor könnyebb beadni is :) Horror áron volt, kemény 20Ft /db :) AMúgy az oltó anyag elég érdekesen néz ki.. már ami a por részét illeti.. olyan sárgás színű és egy koronggá van összeállva.. ennek így kell kinéznie?? :)) Oltani már csak holnap fogok, maradékot, meg párom kollégájának adjuk, mert nekem csak 6adagra van szükségem.
Amúgy mit gondolsz, a szoptatós anyámat be szabad ilyenkor oltani? vagy őt hagyjam ki??
Nekem most nagyon tetszenek a fehér nyulak, nem tudom,mi lett velem, eddig nem tetszettek. Mekkora az anya nyuszi? Lehetnek fajtatiszták attól, csak épp nem kiállításra valók....mutattam már neked "énféle" 6 hetes kosorrút, nálam már 3 hetesen szimmetrikusan lógósok...:)
Elővettem Benőéket vizitre..Benő már egészen jól néz ki...ami Benőnéről még nem mondható el, de hízott valamicskét..:) Nálunk van egy vándor ketrec, ez hol itt, hol ott van de egy hatalmas bodzabokor árnyékában leginkább...ebben laknak azok az anya nyuszik akik most épp pihennek. A picik délelőtti napot kapnak, abból se sokat. A többiek fal mellett vannak egy hatalmas palával a fejük felett amit napközben locsolok... mi így próbáljuk túlélni a hőséget...Időnként kapnak jeges palackot is...:)
Nálam mindkettő Nyugatra néz....tökre örültem, hogy milyen frankó helyet találtam nekik (2 oldalról védett) amikor esős, hűvös idő volt.....erre ez lett a vesztük: nem jár a levegő, nincs árnyék 14 után... :o(
Én kipróbáltam amit tom ajánlott és letakartam 20 centi vastagon hosszú szálú fűvel az ólak tetejét....Komolyan mondom sokkal hűvösebb lett.Ha már teljesen átszáradt elrakom télre és vágok rá frisset:))))
Érdekes! A fehér annyira nem jön be, de így lógósban egészen tetszik... :o)
Sajnos 13-án meghalt egy anyanyulam, épp ellenie kellett volna és aznap volt a legmelegebb... :o((( Azon gondolkodom, hogy el kell raknom máshova a ketreceket, mert ha ilyen szélsőséges lesz a nyár -két hete 12 fok volt, most több, mint egy hete 35- őszre nem marad nyulam... :o(((((((((((((((((((((((
Hát igen nekem sem jött ki a 20 adag.Pedig pontosan lett csinálva.De amugy nekem semmi gondom a nyulakkal.Pedig rengeteg a szunyog.Főleg mivel hogy balatonon is lakom.De most ez az elektromos szunyiriasztó is jo.Rengeteg döglött van benne.Sokat megpörkölt.Majd ki is kell pucolnom.....
Hát egyenlőre három pici maradt,bennük reménykedem.Mert nagyon szépen esznek.Ma ebédkor ,(2milis) fecsivel etetem őket.Mindhárom benyomott 2 fecsivel.Azaz 4 milit.Az már szép nem????..:))) Kecske tej egyre reménytelenebb.Akinek van kecskéje,nem tejelnek.Ez milyen már.?!Na mindegy.Még van egy két lehetőségem.
Én a sok szúnyog miatt nem vártam meg az 5 hetet az oltással. De oltás után 8-10 nappal már megjelent néhány nyúlon a jól ismert tünetegyüttes. Le is mondtam róluk, mint ahogy itt meg is írtam. De az eddigi állás: mind él és csak egy van aminek az orra duzzadt és tüsszög, az egyik szemhéján van egy nagy gennyes csomó. De ma reggwelre már nem hallottam a szörcsögést sem. Tehát vagy végleg bedugult az orra, vagy javul. Szerintem az utóbbi. És a többi tünetmentes. Végig ettek ittak szépen fejlődtek. 15 kisnyúlról van szó.
A lényeg: ha jól van kezelve az oltóanyag és jól, jókor van beadva akkor igen is hatásos.
A régebben oltott nyulaknak természetesen semmi bajuk. Ezeknél pedig a teljes védettség kialakulása előtt jött a baj.
Nem tudom hol laksz, de itt nálunk van állatgyógyszertár. Oda bemegyek kérem és adják. Meg a leírást is, hogy hogyan kell használni. Én is 2 ml-es fecsit használok, azt hiszem 23-as tűt az oltáshoz és kb 18-ast a felszíváshoz, keveréshez. Készülj több tűvel, mert a hegye kimegy az 5-6. nyúl után. Persze lehet eggyel is csinálni, de azért magamnak sem kívánnék életlen tűt. Meg persze fontos a felszívótű használata. Én a 2 ml-t felszívom és így 4 nyulanként kell újratölteni. Nem tart sokáig. 20 adagos a vakcina, de én 19-nél többet sosem oltottam még vele. de lehet hogy azért, mert a fecsi légtelenítésekor is megy el, meg a 2 ml is 2,2 lesz stb. Szóval a biztos a 18, de 19 volt a max.
A lényeg hogy izomba menjen. A tű hossza kb 4 cm a nyúlcomb meg összesen 1 cm vastag. Ne nyomd tövig.
Szia! Sajnos nem az enyém,egy baráté!Csak azért küldte át a képet,hogy az anyukája a jövendőbeli kis nyuszimnak!Nem tudom biztosan,de azt hiszem kék a szeme!A piciket sem tudom mennyi idősek,csak nagyjából 6 hetes körüliek! Lehet nem fajta tiszták?Már a fülük miatt?
Újra 3 éve nyulazok. Az állományom még alakulóban van, van Német világos nagy ezüstöm és keverék anyáim. Hely szűke és egyéb okok miatt egyenlőre hobbi szinten űzöm. Van 2 német bakom és jelenleg 1 anyám és 4 keverék anya nyulam. A nevemre kattintva meg találod az adatlapomon a szerény kis weboldalamat, ahol többet meg tudhatsz rólam.
A nyúl-, juh- és szarvasmarhatejet összehasonlítva láthatjuk, hogy a nyúl teje fehérjében, zsírban és ásványi anyagokban gazdagabb, viszont lényegesen kevesebb tejcukrot tartalmaz, mint a másik két fajé
A nyúlnál nem beszélhetünk kolosztrumról, mint például a juh, sertés és a szarvasmarha esetében. A kisnyulak már a magzati élet során hozzájutnak azokhoz a nélkülözhetetlen immunogén anyagokhoz, melyeket az előbb említett fajok újszülött utódai a világrajövetel utáni 24-36 órában a föcstejből vesznek fel.
Na fekszem mert reggel korán kell kelnem a babykhez.Ma is fél 5-kor fel keltett egy veréb itt csipogott az erkély ajtóm felett,10 percig birtam aztán feltápászkodtam és elzavartam.Kissé bosszantott félkomásan ezt hallgatni.Pedig süket is vagyok igy éjjel nem hallok készülék nélkül,de ezt meghalottam....:D
Ha azt mondod,akkor kipróbálom.Meg megnézem mi van benne....Most nyugodt a fészek jol laktak,mielőtt eteés volt ugy ugráltak....:))Remélem ezek meg maradnak.Legalább is a 3 legnagyobba reménykedem.Azok esznek a legtöbbet....
De az csak a babák esetére vonatkozik nem? :)) ha megnézed mennyi fehérje, zsír, cukor van a nyuszi tejben, és a babatápszerben rájössz, hogy tök híg a babáké :D amúgy ha 30ml-be nem egy kanállal teszel, hanem 2-3-al attól még nem lesz sűrű massza belőle :) De ahogy gondolod. :)))
hát nem mertem töményebbre csinálni mint amit ir,mert a babára azt irja ha sűrűbb akkor könnyen kiszáradást okoz.Amugy beba 1 tápszer.És fél decibe rakok 1,5 kanál port...
Nos a tű papirjára az van irva hogy 0,45x12mm Nem kell tövig nyomni,de azért menjen bele az izomba,Igen ki szoktam tapogatni az izmot.Bár nekem elég izmosak amugy is...:D
Oksa, és babatápszert adsz akkor nekik? mennyire töményre csinálod?? mert én múltkor néztem az összetételét, és a neten a nyúltej összetételt, és kb 3szor annyit kell tenni, mint egy babának, hogy megközelítse a nyúltejét.. nem akarok okoskodni, csak jó vegyészként kiszámoltam akkor.. és így elfogadták nekem is.. mikor kevés volt az egyik anya teje.
Nagyon köszönöm az ajánlatot,de nem akarom keverni már atápszert ha már ezt eszik rendesen.Ebbe is sok vitamin meg minden van.De tényleg nagyon köszönöm....:))))
Én tudok neked küldeni ha érdekel még áprilisban vettem az én kicsijeimnek, de végülis kényszer szopival 3 hetet kihúztak, utána meg már ettek rendesen.. most is zabagépek.. Szal talán egy adagot kevertem belőle.. érdekel?
Ja értem, csak olyan kínosnak tűnik nekem, hogy egyértelmű, hogy recept azért kell mert nem akarok 18ezret fizetni, csak 2ezret :) Nem olyan, mintha az Ő melójukat akarnám elvenni?? :( De ha sztetek ez ok, hát holnap benézek, és kérek receptet :)
Mekkora fecskendő kell hozzá? mennyi vakcinát kell felszíni, és milyen méretű tűt kell venni? Hogy adod a combiba? csak simán érzed az izmot, és tövig nyomod a tűt?
Na skacok sajna már csak 4 van 7ből a legkisebbek sorra meghaltak.De a maradék 4 az nagyon szépen eszik már fél fecskendő tápszert esznek.És gömbölyödnek.Felhivtam ma a dokim nincs-e valami cumi szerű de azt mondta sajna nincs.Igy vágtam egy darab szelep gumit ráhuztam a fecskendőre igy könnyebben tudom etetni őket.és nekik se olyan kemény.Azt mondta a doki a tápszer jó,de a kecske tej jobb lenne.Hát ma kérdeztem egyik ismerősöm mert neki van kecskéje.Pont tegnap pusztult el a tejet adó anya kecske,felfujodott vagy mi.Ez az én szerencsém,de most kaptam telószámot majd felhivom.meg a dokim mondta hogy a Sparba szokott lenni fél literes kiszerelésbe kecske tej.Majd megnézi anyum.De gondolom az sem olcso.Mint ahogy a tápszer se volt olcso(3000)....Hát igen,de a nyulakért mindent....
Ez ugyan olyan mint ha bemész a rendes háziorvoshoz iratsz receptet.Ha nem ir akkor be......:)) Én mikor először kéretem meg a dokim azt mondta rendel nekem és akkor nem kell posta költséget se fizetnem...:)))Idén másik dokitól rendeltem de sima ügy volt.Nem kötelező netről rendelni.De ahogy neked kényelmesebb.....:))
Nem tudom...én először kihívtam,aztán azt mondta megtanítja nekem hogy kell, mert nem igazán akar mindig kiszaladozni, meg nekem szól, ha a faluban kell valakinek oltani....
Azt gondoltam, de mindenki írja, hogy itt vett ott vett enyiért meg annyiért, azért kérdeztem, hogy akkor nekik van állatorvos ismerős aki felírja? Ha én bemegyek az itteni állatorvosi rendelőbe, nem fog csúnyán rámnézni a doki, ha csak receptet kérek? :))))
Képzeljétek ma beszéltem több tenyésztővel akik kiállításokra is járnak!És azt mondták hogy szúnyog ellen nem oltanak mert annyira szarok az oltó anyagok hogy döglenek az anyáik! És a kiállításokról nem is beszélve hogy a törpénél lasan a standard súly 2-2,5 kg lesz!Akkor az már hol törpe?Na mind1 érdekes beszélgetés volt egy jó pörköltet meg is ettünk!
Helló, régen kaliforniait tenyésztettem jól beváltak nekem ,most is azt csinálnám de már elég komolyan foglalkoznék vele ,de elég rizikósnak tartom most belefogni myxomatózis miatt , érdekelne ,hogy neked mennyire bírják a nyuszijaid ezt a szúnyoginváziót??? Milyen nyulakat tenyésztesz és mekkora az állományod?? Régóta foglalkozol ezzel?
Már megint gondolkodóba ejtettek a nyulaim...mindegy mennyi ketrecem van,mindig egyel kevesebb,mint amennyi kéne...Van 2 vörös növendékem, eddig együtt voltak,de ma jól összevesztek, külön kellett tenni őket. Az egyik most egy ládában kuksol, de az kicsi neki....valamit sürgősen ki kéne találni...Épülnek az új ketrecek, de a beköltözéssel még 2-3 hetet biztos várni kell...hmm..
Tud vki nekem MYXO receptet szerezni????? ahol megrendeltem neten az oltást, most hívtak, hogy receptköteles, tudok-e róla.. na mondom jó, mert a weboldalukon pont az volt írva, hogy NEM vényköteles!!
Lányok, fiúk! Sajna meg kell válnunk eme szépségtől helyhiány miatt..:( Esetleg ha valakit érdekel, vagy ha tudtok valakit... Gyurkánál lehet érdeklődni. 400 literes, íves felszereléssel..
Még Vasadon..Monor mellet..aztán nemsokára Százhalombattán fogunk..:) Tetszik a nyuszó? Ez a legjobb fej az öszzes közül..:) Valahogy majdcsak megoldjuk, hogy eljusson Hozzátok.:)
Most találtam neten egy helyet, ahol lehet myxo oltást rendelni.. remélem van is tényleg, nemcsak kosárba engedte dobni a terméket.
Kérdésem.. ezek fecskendővel együtt vannak, vagy azt is be kell szereznem??
Ja és hogyan kell beadni?? olvastam, hogy van aki saját maga oltja a nyulait, sztem nekem sem lenne probléma, főleg hogy annó állatorvosnak készültem, de végülis vegyésznek mentem :))))
Elnézést, hogy ilyen sokáig nem voltam, de eléggé elfoglaltak voltunk/vagyok :)))
Van egy jóóóó hírem! Az egyik nyuszónk, a kis zsemle lányunk leellett éjjel!!!
Nem tudom mennyi nyuszika van, és milyenek, reggel vettük észre a nagy szőrös fészket :)) de már sejtettük hogy lesznek kicsik, mert gömbölyödött a pocakja, és én júni14-re írtam ki :) és bejött :)))))
De úgy félek a szúnyogoktól.. :( nálunk rengeteg van, és az én nyuszóim még nem voltak oltva.. :(
Esténként szúnyoghálót ragasztunk fel nekik, remélem nem lesz nálunk is pusztulás. :(
Majd csinálok képeket, és este küldöm!
Ja és nálunk is bővül a család :)) december elején jön a kistesó :))))))
Szia! Ok..van egy kedvencem, akkor ő lesz a Tiéd..:) Holnap csinálok képet róla... nagyon csábított a gondolat, hogy megtartom..de nem lehet, nincs most hely..:( Így legalább tudom, hogy jóhelyre kerül..:)
Hát kecske tejet talán tudnék szerezni ismerőstől.Bár most ajánlotta Dia hogy ő macskatej pótlóval nevelte fel a piciket.Holnap megpróbálok venni,ha nem lesz akkor marad a kecske tej....:)))
Én is kezeltem étolajjal...tök jól elmúlt neki,csak egy héttel később majdnem belepusztult... ugyanis a belső hallójáratokba nem jut be az olaj, az atkák meg ott jól érzik magukat. Szóval az nem száz százalékig jó(szerintem)
Sziasztok.Rencsa-Baba.Jó a kecske tej is,de az első pár napban un föcstejet szopnak,amiben nélkülöz7etlen vitaminok,ásványianyagok,mikro-makro elemek vannak.Még tán immunanyagok is,de erre már nem emlékszem.Én drukkolok neked. Draw-man.A tetocid olaj hatásos rüh atkára,ha varas a nyulak füle,de kezeléskor rázni fogják a fülüket és gyakran kell a helyüket takarítani.Én kezeltem ki nyufit ebből kevés chemotoxal is,mert nem volt másom,meg étolajjal is,ami elzárja az atkáktól a levegőt.sok sikert...
Legjobb a kecske tej!A kecske tejet a kórházakban is használják a csecsemők részére, én is azon nőttem fel, mert anyukámnak nem volt teje!Na mind1 igaz én csak 1,5 hetesekkel itattam!
Nem vettem, kaptuk, kár lenne értük ha elpusztulnának, kb olyan 5-6 hónaposak szóval nagyobbacskák már, csak épp elég soványok :( Nem tom h be vannak e oltva.
Szerintem ilyen bolti tejet ne adj nekik, azon nem fognak felnőni... Én úgy csináltam, hogy kivettem a kicsiket dobozba és reggelente az anyát kivettem egy ládába, megemeltem és beraktam alá a kicsiket és cumiztak szépen, már nagyok :) Pedig ez az anya is egy dilis idegbeteg nyúl volt...4-5 nap után már nem kellett lefogni, 3 hetesen pedig visszaköltöztek hozzá a kicsik.:)
Szia! Miért vettél ilyen helyről nyulat??? Nem, nem jó rá az olaj, valami hatásos szer kell, az olaj, csak nagyjából tünteti el az atkákat, nem teljesen. Feltéve, hogy atkás... Oltva vannak? Mert,ha nem akkor még mixomatózis is lehet...
Nem régiben szereztünk, 4 db nyuszit, nem tom pontos fajtáját de nagy fajtának látszanak és vöröses szinüek. Ahonnan szereztük szörnyű körülmények között voltak, lehet pár héten belül el is pusztultak volna. A fülük nagyon csúnyán néz ki :s és azt hallottam h a paraffin olaj az jó erre. Kérdésem hogy az tényleg jó lenne hozzá? És ha igen akkor naponta pár csepp reális??
Vegyel allatos üzletbe kölyökmacskak felnevelesehez valo tejet (femdobozban van, por es vizzel kell bekeverni)... azzal talan sikerül felnevelni öket, van benne vitamin, minden ami kell nekik... a sima tej nem jo nekik... en a patikaba fillerert vettem 1-2 dl-es fecskendöt, es azzal etettem öket... nalam tuleltek ;) mar 4 honaposak :))
Hát most este beraktam a kicsiket az anyjukhoz,de csak dobálni próbálta a ládát meg rájuk taposott.Most kézzel próbálom etetni a piciket,ugyahogy esznek.A neten találtam hogy 2.5dl tehén tejbe egy egész tojást el kell keverni,és 30fokra melegiteni.Jelenleg sima tejjel csináltam tehén tej hiján.Holnap veszek 2,8-as tejet az jobb valamivel.Meg keresek valami normális cumiztatót,mert jelenleg pipettával etetem őket de az kemény valami gumis dolog kellene.Amugy ugy ahogy ettek.Vagy sikerül vagy nem,de legalább egy esélyt adtam nekik.Az anya szerintem megy a kés alá.Nem vesződök vele,A bér anyaság nálam azért nem jo,mert 7-nél kevesebb kicsi egyik nyulamnál se fordult elő.Többet nem akarok alájuk rakni.Majd ősszel veszek egy kaliforniai anyár a bakhoz.Igy lesz jo hus hoztalu nyulam is....
Szia! Csak annyit mondhatok, hogy fel a fejjel. Sajnos a szúnyogokkal mi sem tudunk mit tenni. A gyerekek si akkorára dagadnak a csípésektől, mint a Bódva.
sszép nyufi.Kár érte. pároztasd 1szerre 1 másik anyával és dajkásítsd a kicsiket.így +marad a vérvonal.csak figyelni kell elléskor nagyon. szép feszes,zömök állat.nekem nagyon tetszik.látszik,hogy jól tartod.kár,hogy dinka..:-))))))