Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
csináljunk felmérést, ki mivel, abból már talán látszik, hogy melyiket használják többen, és annyian már csak nem tévedhetünk, mert ezen ölre fogunk menni.
Szerintem nincs. Pár videón hasonló volt. Amikor süti a nap, 15 perc alatt annyira felmelegszik, hogy a beomlőcsonktól 20 cm - re égeti a kezem a víz alatt. Kb 6 - 7 perc alatt forog át a víz a medencehőfokúra.
Rászántam az ügyre pár üveg sört, és kísérletet végeztem a különböző takarásokkal kapcsolatban.
Négy egyforma méretű, bár különböző színű műanyagvödröt megtöltöttem friss kútvízzel, és kiraktam a napra. A vízfelszínt különböző fóliákkal takartam. Pancsoltam egyet, megittam a söröket. Vegyes napsütés, néha be is borult. a levegő kb 28 fok. A vizet csak közvetlenül hőmérés előtt kevertem meg.
Íme az eredmények kb 150 perc után:
1) világoskék, 30.6 - átlátszó, bubis fele alul
2) világoszöld, 29.6 - sima fekete (ez el akart merülni, raktam alá pár ágdarabot)
3) sötétebb kék, 28.4 - felül kék, alul fekete bubival (amit a medencés hozott anno)
Sajnos nem tudom folytatni, mert holnap be kell mennem a városba. Hétvégén a gyerek tart bulit a medence környékén, így csak a jövő héten tudom folytatni. Mindenképpen a végére járok a dolognak, ha kell a padlásra is felmegyek egyforma vödrökért... Az pedig nagy szó, mert a hőszigetelés ellenére irtózatos meleg van ott.
Átlátszót szerintem. Amúgy nem is értem ezt a magyar kereskedelmet, én bementem a helyi mez.gaz. boltba, utoljára a 6 méter szélesből egy méter 1800 HUF-ba került a 0,22-es vastagságú. Vagyis egy nm2 300 HUF.
Ez mondjuk tavaly volt, azóta változhatott az ár, de nem hinném, hogy jelentősen.
csináljunk felmérést, ki mivel, abból már talán látszik, hogy melyiket használják többen, és annyian már csak nem tévedhetünk, mert ezen ölre fogunk menni.
Helóka, segítséget kérnék, szerintem best way homokszűrőm van aminek a műa menetes hollandija eltört. Ez két fél darabból van összecsavarozva. Hol lehet ilyet beszerezni?
tegnap 30 fokos volt a vizem reggel 9-kor mikor kitakartam.
elfelejtettem lekapcsolni a magic carpetem igy 14 órára förtelem vizem lett ,35 fokos.este nyolckor még 33 fokos volt ,akkor estünk ki belőle szalonnát sütni.
borus napokon is reggel általában 24-25 fokos vizzel kezdi,14 órára kb 30-31 fokra melegiti ,ami nekem kellemes.
a furcsa bekötésemmel(amit majd variálok szezonzáráskor) 9-16ig megy a forgatóm a szőnyeggel.
15/30-as időperiódusokkal.
Gratula a picikéhez:-)
viszont azt vettem észre,hogy ha sokan tomboljuk a vizet másnapra elég fátyolos és opálos lesz.
Egyébként felhívnám a figyelmet arra,hogy Mi Nyárimádóval, csak!!! baráti élcelődésből emlegetjük folyton a fekete-átlátszó témát. Nem azért,hogy mindig vitázzunk. Egyetértésben mindenki azt használ amit jónak tart.:-))))))
Szia! Én ugyanígy küzdök pozitív előjellel. Egyszerűen nem bírjuk a ph-t megemelni. Került bele 1 naaagy doboz ph + továbbá 2 kg szódabikarbónát. Így küzdöttük fel magunkat 6,8-ra. (7,2 az ideális) Tovább a jóistennek sem bírjuk megemelni. Tegnap vettünk új tesztert, hátha lejárt szavi miatt nem mutat jól/jót. De az új teszt is 6,8-at mutat. Azért ma besokkoltuk reggel, kiváncsi vagyok este az eredményre!
Hála, nekem nem zöld a víz, hanem "csak" tejfehér :-/
Részben tartozik csak a mostani témához, de... nézegettetek már "valódi" napkollektort? Megdöbbentem a cső méretezésén! Kis átmérő és kis hossz, legalábbis a csőkígyó a mi megoldásainkhoz képest nagyon rövid. Kb 10-15cm kihagyásokkal megy a kígyó, közte "csak" abszorber van (fekete fém). A csőkígyó a fémlemezre van préselve. A becsatlakozások persze kb collosak, mert több kollektort is lehet párhuzamosan kötni, és ekkor a sok kis keresztmetszetű csőkígyó kiadja a nagy becsatlakozási keresztmetszetet.
Namost ebből kiindulva gondoltam ki azt, hogy esetleg egy régi hűtő fagyasztórészének széthajtogatásával és mattfeketére festésével is lehetne okoskodni :-), feladva a "fekete slag" elvet. Vélemény? Tapasztalat?
A nap sugarait nem is kell hogy átengedje. Ez nem feltétele a felmelegedésnek.
Egy régi büntetési mód volt a francia idegenlégióban, hogy gödörbe rakták a delikvenst, majd ponyvát rá.A nap sugarai nem jutottak be, mégsem volt hideg.:-))
Esetünkben nem a fekete vs. fehér színt kell bizonyítani hanem a fekete vs. átlátszó/áttetsző és a kettő nem ugyanaz. A fehér visszaveri a fényt míg az átlátszó átereszti, az átlátszó fólia alatt sokkal melegebb van mint pl. fehér fólia alatt. A fekete valóban "szívja" a meleget viszont nem engedi át a nap sugarait. Tapasztalat alapján nekem is jobban bevált illetve beválik az átlátszó fólia.