Keresés

Részletes keresés

nájckingdom Creative Commons License 2006.12.12 0 0 11320
Nem igazán off, végülis energetikai beruházásba kerül az itthon furcsán agyonhallgatott magyar tőke. (?)
Hungarian companies to invest billion in South Sumatra
Két részlet:
"South Sumatra's economy is to receive a massive boost following the signing of an agreement worth about US$4 billion on Monday, between the representatives of Hungarian investors and the province's administration.

Visiting Hungarian Prime Minister Ferenc Gyurcsany and economic and transportation minister Janos Koka, who witnessed the signing of the memorandum of understanding (MOU), said the deal would focus more on the development and construction of infrastructure.

"This morning, an MOU with the South Sumatra administration and representatives of Hungarian businesses was signed to develop power, coal mining, port and rail projects," Koka said at the State Palace.

South Sumatra Governor Syahrial Oesman said the projects would include the exploration of a coal mine in Banyuasin regency, the construction of a railroad from the mine to Bagan Siapi-Api port in Riau province and the construction of a power plant to support the mine.

"The $4 billion investment deal is a breakthrough for us. Usually, the central government deals with every major economic activity in our province. But now, we are managing to do it alone," said Syahrial after accompanying President Susilo Bambang Yudhoyono to meet Prime Minister Gyurcsany at the palace.

Syahrial said the coal mining site in Banyuasin was estimated to have a proven reserve of about six billion tons of coal, while its neighboring site in Muara Enim regency had about 13 billion tons.

He said the coal-fired power plant would have a capacity of about 4,000 megawatt (MG), which was significant given the electricity problem in the province." (...)
"Hungary, which has a population of about 10 million people, has also appealed to the Indonesian government, as well as its business community, to import wheat from Hungary.

Indonesia imports some five million tons of wheat annually, most of which is Australian.

Mari, however, said that importing wheat from Hungary would require greater effort due to the high transportation costs compared to importing it from neighboring countries."
--------------------------------------------------------------------------------------

A küldött emil témája persze főleg Fletóék gyanított sikkasztása az államkasszából. Valóban gyanús, hogy a rendszerváltás óta a teljes magyar gazdaság által a szomszédos országokba és a Balkánra befektetett tőkét meghaladó összeg kerülne ki nagy hirtelen Dél-Szumátrába, és ezzel itthon még csak nem is dicsekszenek...
Azért próbáljuk az indonéz portál cikkét komolyan venni, pár spekuláció:
1. Gyurcsányék az olajhoz képest alternatív, tovább kitartó energiahordozóba fektetnek baromi nagy pénzt. Hogy lehet a termékét onnan elhozni? Az erőmű áramával hidrogént termelnek és idehajózzák? Vagy esze ágában sincs idehozni, tudja, hogy itthon forrósódik a föld a talpa alatt, pár éven belül börtönben, vagy lámpavason végezné ("reformok" hatása a nép közérzetére!) és Indonéziában tervezi a jövőjét? (a zűrös, polgárháborús ország jó búvóhely lehet, egy ilyen helyen nem mindig olajozott a kiadatás, főleg, ha energiaháborúk lesznek. Ha kell, iszlám hitre tér, Dzsakarta is megér egy misét - akarom mondani muzulmán szertartást. De hegyvidéken érdemes letelepedni, mert a tengerszint emelkedni fog, hála pl. a szenes erőműveknek, amiről itt is szó van)
2. A magyar búza Indonéziába -szál elvileg nem is olyan hülyeség, az ausztrál szállító rövidesen jó, ha saját lakosságát etetni tudja az elsivatagosodás miatt, itt bejöhetne egy ilyen képlet, hogy pl. magyar búzáért ottani szénnel megtermelt cseppfolyós hidrogént adnának - de nem tudom, a folyamatnak mennyi lehet az EROEI-je. Továbbá nem tudom, lesz-e olyan sok exportálni való magyar búza, ill., hogy nem lesz-e rá égető szükség közelebb, pl. angolok, hollandok, stb. Más kérdés, hogy azok mit adnának érte? Akkor már hamarabb az oroszok, bár termőföld ott is van bőven, csak most nem jól bánnak vele.

az 1. és 2. spekuláció természetesen ellentétes egymással.
Gondolom, a témában most, hogy terjed, várható parlamenti interpelláció és szalagcímek. Vagy nem?
Előzmény: krezidiesel (11317)
lcoder Creative Commons License 2006.12.12 0 0 11319
Azért nagyon sokáig nem nagyon lehetett tudni az olaj káros hatásairól. Az üvegházhatás csak az utóbbi 20 évben lett központi téma, az pedig hogy egyszer ki is ürülhet az olajoshordó pedig csak mostanában kezd fel-felvetõdni itt-ott.
Előzmény: krezidiesel (11318)
krezidiesel Creative Commons License 2006.12.12 0 0 11318

Mire kéne gondolni? Minnél több pénzről van szó annál nagyobb az aljasság.

Végiggondoltátok már hogy az elmúlt 100 évben mit okozott a környezetünkkel az olaj , mint domináns energiaforrás?

 Hogy ráadásul a felhasználásával sokáig egyáltalán nem akartak takarékoskodni, ( pl.USA V8 mániás autói) és minden más energetikai technológiát elsorvasztott, háttérbeszoritott. (szándékosan)

Hogy ez az egész folyamat már most több áldozatot szedett közvetve-közvetlenül mint a holokauszt, és még mennyi áldozata lesz? (több milliárd)

Hogy az egész tudatos, jól szervezett emberi cselekedet, a maximális profitért az olajosok részéről?

Hogy ezt rajtuk soha senki nem fogja számonkérni?

Előzmény: nájckingdom (11292)
krezidiesel Creative Commons License 2006.12.12 0 0 11317
Küldtem 1 mailt! Nem tudom belinkelni ide, de egy kicsit off is lenne, ennek ellenére érdekes.
Előzmény: nájckingdom (11307)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11315
Ez esetben meghajlok a tudásod előtt, bár az én információim egy Doc Nguyen nevezetű egyéntől származott aki ott született és onnan menekült az USA-ba, meg néhány vietnami veterántól.

Ebőváry
Előzmény: Törölt nick (11314)
Első Polgár Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11313
Hm talan volt nemi peldakep elottuk.
Az iszlamhoz meg nem passzolt a kommunizmus.
De gondolom azert is, mert a kinaiak voltak a gazdasagilag legfejlettebb etnikum es ok differencialodtak Europai modra. Nemcsak a kommunizmus, a keresztenyseg nagyon eros a malaj kiniaik kozott. A hitgyulisek megirigyelhetnek az ottani eredmenyeket. Meg az sem erdekli a kinaiakat, hogy a Bibliaban nincs roluk szo, a 3 testver egyike sem kinai:)
A malajok meg elvoltak a bananfa toveben, gondolom.
Előzmény: Törölt nick (11312)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11311
Hát szerintem, te még egyrészről nem jártál Vietnamban, másrészről, a Vietkong maga is a vidéki falusiakból állt. Harmadszor senki nem tudja magát megvédeni sem a gerilla, sem a partizán jellegű támadásoktól. Másokat meg pláne nem. Még síkvidéken sem, őserdőben meg pláne.

Ehhez akkora bődületes létszámfölény kellene ami egyszerűen nem volt meg.

Őserdőben egyébként jártál? (Nem ilyen parkosított valamiben pl. Floridában kis megvilágított fából kirakott utakkal, hanem olyan igaziban, amiben kígyók, pókok meg egyebek, többek között az ösvényeken ilyen olyan csapdák vannak.)

Ebőváry
Előzmény: Törölt nick (11308)
Első Polgár Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11310
Egyszer olvastam egy ujsagcikket, miszerint egesz Del Kelet Azsia tortenete ugyanarrol a kuzdelemrol szolt, csak egyik orszagban a komcsik voltak erosebbek, masikban meg az antikomcsik.
Előzmény: Első Polgár (11309)
Első Polgár Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11309
Gondolom Malajziaban is ugyanez volt a helyzet, csak ott az antikommunista erok voltak erosebbek, illetve az angolok csinaltak valamit jobban.
Előzmény: Törölt nick (11308)
nájckingdom Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11307
Akkor itt egy kis peak - az USA elkerülhetetlen hanyatlása, többpólusú világ, menedzselt hanyatlás, vagy káosz. Hosszú, de érdekes. Nem tér ki rá, de nekünk itt orosz dominanciát hoznak a trendek, amjg az oroszok tudnak energiát szállítani. Szerintem max. 20 év, de ezt nem tudjuk kihagyni. Jó lenne okosnak lenni és ajándéba kapni, a hülyék büntetésből fogják.

Hysteria Over Iran and a New Cold War with Russia: Peak Oil, Petrocurrencies and the Emerging Multi-Polar World (PDF) - William Clark, Petrodollar Warfare
Előzmény: Első Polgár (11305)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11306
Nem ez azon múlott, hogy jött éjjel a Vietkong és azt mondta, hogy ha nem működtök együtt akkor kinyírjuk a falut. Az amerikaiak meg hittek a puszta erőben és nem is próbálták megvédeni a falvakat, meg nem is tudták volna a gyaloghadsereg ellenében.

Úgyhogy a falvak népessége szimpla túlélési taktikaként a Vietkong-ot támogatta.

Ebőváry
Előzmény: Első Polgár (11303)
Első Polgár Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11305
Koszi.
Itt mar reg nem kotodnek a hozzaszolasok a Peak Oilhoz, ugyhogy tokmindegy.
Előzmény: Törölt nick (11304)
Első Polgár Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11303
Ez nem hiszem, h. a vallason mult volna.
A keresztenyek zomeben jobb moduak voltak, vagy privilegizalva a hatalom altal?
Előzmény: Törölt nick (11302)
lcoder Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11301
Tegyük hozzá hogy az északiak sem igen tudtak volna mihez kezdeni a béketábor segítsége nélkül.
Előzmény: Törölt nick (11300)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11299
Warburg szerintem egy német zsidó bankár volt, de nem Rotschild, a Bank of England-ot meg nem a Rotschildok irányították, hanem olyan mint a Magyar Nemzeti Bank...

Nem látom még mindig a nemzetközi összeesküvést, mert abból, hogy a Bank of England átadott cseh vagyont a németeknek, miután a törvényes cseh kormány kiadott egy nyilatkozatot, hogy maga hívta be a német csapatokat, és kérte a német kormány védelmét (protektorátusát) országa felett, nem nagyon tehetett mást. Illetve le is foglalhatták volna, de mivel kis összegről volt szó (mindössze, ha pontos amit írtál, hatmillió fontról...), nem látták értelmét a komplikációknak.
Előzmény: krezidiesel (11295)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11298
Ez így van, csak a kézifegyvereik, tankjaik, ágyúik, stb. voltak saját termékek, de a ruházatuk, a repülők egy része, a teherautók, stb. amerikai termékek voltak.
Előzmény: krezidiesel (11297)
krezidiesel Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11297

Nem, orosz Iljusin volt. De ha az amik gyártották a muszkáknak az még csúnyább.

De öregapám aki katonáskodott 44-45-ben majd aknamentesitett, is mesélte, hogy a ruszki katonák minden cucca "médinusa" volt a vodkát kivéve...

Előzmény: Törölt nick (11290)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11296
A törököknek még táboraik sem voltak, úgy tudom, csak a sivatagba kihajtották, és őrökkel vették őket körül.
Előzmény: Törölt nick (11293)
krezidiesel Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11295

Gertrude Elias osztrák irónő és kutató szerint:

A nácik és a Wall Street, valamint a londoni pénzvilág elitje között Hjalmar Schacht a fő összekötő, ő lett Hitler pénzügyi tanácsadója és a Reichbank elnöke. Kinevezésén (1933. március 17-én) két aláirás látható: Adolf Hitleré, és Max Warburgé a Rothschild érdekek legfőbb képviselőjéé.Schancht volt az aki 1930-ban Bázelben megalapitotta az Elit legfőbb bankját : Bank of International Settlements néven.

Angliában a kulcsfigura Schacht közeli barátja , a Rothschildok irányitotta Bank of England elnöke, Montagu Norman volt.

Amint Hitlert megválasztották , a Bank of England , és a Szövetségi Tartalékalap gyökeresen megváltozott Németország irányában.Hitelt ajánlottak fel a naciknak , és miután lerohanták a cseheket Norman 6 mill font értékű , Londonban letétbe helyezett cseh aranyat adott át Hitlernek. Mindezt az akkori miniszterelnök Neville Chamberlain beleegyezésével. 1934 juni 11-én és a rákövetkező évben Norman és Schascht titokban találkozott a fekete erdei Badenweilerben, hogy megállapodjanak a Hitlernek folyósitandó kölcsönökről.

Ki ez a Norman? Rothschildok "bólogató-Jánosa" volt...

Tisztán látható a nácik és a Szövetségesek legmagasabb szintjeit összekötő hálózat. Mialatt milliók harcoltak és haltak meg a "szabadságért" ugyanaz az erő manipulálta az egész dolgot mindkét oldalon. És ezek a titkos erők nélkül a háború ki sem tört volna... 

Előzmény: Törölt nick (11288)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11294
De hogy profithajhász cégek kereskedtek még a háború alatt is ellenséges hatalmakkal, közte a nácikkal is, még nem jelenti, hogy ezek a cégek segítették és pénzelték a nácikat, mielőtt azok olyan helyzetben lettek volna, hogy profitábilis lett volna a velük folytatott kapcsolat...

Pontosan tudható, kik és mennyire pénzelték a nácikat a hatalomrajutás előtt, és az is pontosan tudható, hogy a párt katasztrofális pénzügyi helyzetben volt a hatalomrajutás előtt.

Amellett a hatalomrajutás után sem volt világos, hogy világháborút akarnak kirobbantani és népet akarnak irtani. Üzleti kapcsolatban sokan állottak velük, akiknek célja volt a velük folytatott kapcsolatban megszerezhető profit, de hát ez olyan magától értetődő, mint hogy a Nap felkel.
Előzmény: nájckingdom (11291)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11293
Ha nincs IBM, akkor is kiirtották volna a zsidókat. Nagytestű emlősállatok elpusztítása a világ legegyszerűbb dolgai közé tartozik, főleg mert evolúciósan erre vagyunk "kiképezve". A törökök vagy a második világháború után a jugoszlávok az örményeket, illetve jugoszláviai németeket (és kisebb számban magyarokat) egyszerűen úgy ölték meg, hogy bezárták őket egy táborba, aki kijött, azt lelőtték. Kis idő múlva az entrópia elvégezte a magáét, miután sem vizet, sem élelmiszert nem engedtek be.
Előzmény: nájckingdom (11292)
nájckingdom Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11292
Ebből következik, hogy az IBM-et nem irányíthatták a Cion Bölcsei, csak valami WASP világuralmi csoport. Hacsak... Hacsak nem kalkuláltak úgy Cion (gazdag) Bölcsei, hogy érdemes feláldozni pármillió szegény zsidót, hogy népük a világtörténelem legnagyobb áldozata lehessen, beindulhasson a "Holokauszt-Ipar" és pl. a létrehozandó Izrael azt csinálhasson, amit akar, mert aki bírálni meri, az rohadt fasiszta... Magam se tudom, mire gondoljak...
Előzmény: nájckingdom (11291)
nájckingdom Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11291
"Ekkora hülyeséget! :-)"
The End of the Bush Dynasty
"Charles Higham documented much of it in his 1983 book called Trading with the Enemy in which he showed evidence of how major companies in America like the Rockefellers' Chase Bank and Standard Oil, Ford, General Motors and other corporate giants had no political or ideological problem doing business routinely with Nazi Germany during the war. It was just business with another good customer, no matter what the customer's business was.

Particularly heinous was the role of IBM Headquarters System Engineering, Design Automation and Management (not covered in the Highman book) when it was run by Thomas Watson. The company used IBM tabulation equipment to set up a system for the Nazis to locate all the Jews of Europe and then sort, file and categorize them for extermination in the death camps using the company's equipment and whose camp personnel IBM employees trained. All the while this went on, IBM managed to fend off US War Department probes into its illicit activities so it could continue to profit handsomely from the Nazi genocide the company knew was taking place and was facilitating - all for the big "blood money" profits involved. Current shareholders of the company's stock might wish to take note of this and reconsider their investment choice."
Előzmény: Törölt nick (11288)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11290
Nem lehet, hogy az egész repülőt az amerikaiak gyártották?
Előzmény: krezidiesel (11285)
krezidiesel Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11289

A szavazásokon való részvételi arány a fokmérője annak mennyire eszi a sok balga a maszlagot amit bróbálnak elhitetni velük. Ha kevesen mennek el az gond mert a kétpártrendszer az alapja az oszt meg és uralkodjnak, ha nem elég megosztott a társadalom, vagy nem hisz a politikusoknak akkor nehezebb irányitani. Tehát fokozni kell az agymosást a médiákon keresztül.

Az ufók felette állnak az Elitnek, Ők súgnak nekik.

Középiskolában már igen szelektiven foglalkoztam a tananyaggal különösen a vérbajos, depressziós, homoszexuális "költőóriásoktól" volt hányingerem, meg az újkori történelemtől, Vlagyimir Iljiccsel az élen. Szerencsére jó a memóriám jól elvoltam abból amit órán hallottam.

Előzmény: kilenctizenegy (11261)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11288
a 30-as évek elején a fasizmus előretörését leginkább a Rothschild-ház támogatta.

Ekkora hülyeséget! :-)
Előzmény: krezidiesel (11285)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11287
Azért ez nem mérvadó. A második világháborúban olyan irdatlan sok repülőre stb. volt szükségük, hogy az oroszok kapacitásproblémákkal küszködtek, le tudták gyártani azt a csapágyat, csak nem olyan mennyiségben.

Volt olyan miniatürizált csapágy, ami a MIRV-ekhez kellett, amit csak amerikai licenc alapján tudtak a hetvenes években legyártani, de normál esetben egy csapágy azért nem okozott gondot nekik.

Sőt ha már a titánium szóba került, annak megmunkálásában az egész világ előtt jártak, egész tengeralattjárót gyártottak teljes egészében titániumból - ilyet az amerikaiak se tudtak, igaz azért se, mert nekik nem volt akkora titánium-készletük, és így drágább volt számukra, nem volt érdemes annyit foglalkozniuk a megmunkálási technológiákkal...
Előzmény: krezidiesel (11285)
nájckingdom Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11286
MNO:Nukleáris energiát akarnak a Perzsa-öböl menti országok
Az Öböl menti Együttműködési Tanács tagállamai közös, békés célú atomprogram elindításáról döntöttek.

A hat Perzsa-öböl menti arab országot tömörítő szervezet közlése szerint a térség államainak joguk van a békés célokat szolgáló nukleáris technológiára.

A tanács főbizottsága a hat országra kiterjedő tanulmányokat rendelt meg.

(Info Rádió)
------------------------------------------------------------------------------
Csak nem fogytán az olajuk?
krezidiesel Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11285

Orosz csúcstechnika megakadt egy golyóscsapágy legyártásánál...

A Balatonból pár éve a rendkivül alacsony vizállás miatt lehetőség volt egy II.VH-s orosz vadászgép kiemelésére. Falubeli cimborám repülőgépszerelő, és ott volt a roncs kiemelésénél, sőt elhozta a kompresszor csapágyházát. A kompresszorban lévő golyóscsapágyon:"Made in USA" felirat diszelgett.

Végülis nincs is ebben se semmi rendkivüli a 30-as évek elején a fasizmus előretörését leginkább a Rothschild-ház támogatta. Utána meg ugyanaz a szervezet golyóscsapágyat ad el a szociknak, hogy lenyomja...

 

Előzmény: Törölt nick (11274)
nájckingdom Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11284
Valami konkrétumok az eredeti elmélet alátámasztására? Nekem úgy tűnik, hogy csak az USA kezdett sikeresen beépülni az oroszokba és érdekszférájukba, szines forradalmak az utóbbiban, "civil" szervezetek (Soros), mint trójai falovak, oligarchák, mint akik készségesen USA-kézre juttatják az orosz erőforrásokat (Hodorkovszkij álljtólag az USA által támogatott elnökjelölt lett volna). Putyin mindezt sikeresen keresztülhúzta, visszaveri a támadást, részt vesz a sanghaji együttműködésben Kínával, felbátorítja Iránt és jelzi az EU-felé, hogy ő az úr, ha a jövőben fűteni akarnak. Nekem ez zéró összegű játszmának tűnik, ahol az oroszok Kjnával és kisebbekkel (Irán, Venezuela) az USA-t készülnek letaszítani a trónról. Ha elérik céljukat, jöhet az orosz-kínai meccs, pl. Szibériáért, meg ilyenek. De az a jövő zenéje. Egyenlőre az USA-t kell megbuktatni. Nem lesz nehéz, mert ebben szövetségeseik az amerikaiak... (Irakban olyan dominót döntöttek el nagyokosan, amire rámehet az egész Közel-Kelet, meg még több is) Izrael jövőjére se fogadnék. Érdekeik egymásra utalják őket? A fogyó erőforrások korában?
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (11277)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!