Keresés

Részletes keresés

Bűvös virág Creative Commons License 2002.06.21 0 0 89
Ne bántsa szegény D-209-et, most azt bizonyította be, hogy olvasni legalább tud!
Előzmény: wadkörte (88)
wadkörte Creative Commons License 2002.06.21 0 0 88
Tisztelt Bűvös virág!
Elfogult vagyok igaza van, mert a miniszterelnöktől elvárnám,hogy saját adatait fejből tudja.Ráadásul még naiv is vagyok ám, mert ha mégsem tudja megjegyezni, legalább a köznép előtt tegyen úgy mintha...Magyarország egyik porszemeként pedig nem lehetek elfogulatlan, hiszen úgy tudom jelenleg ő a kormányfő, én pedig porszemként, (ha nem is olajozottan) az ország lakója.

Tisztelettel:
wadkörte

(köszönöm, hogy magának feltünt a dupla v:)

Előzmény: Bűvös virág (86)
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.21 0 0 87
Ja, raadasul elegge gyengere sikerult a HVG . . . Nem ismertek cimlapsztorinak kitenni :-)
Előzmény: Bűvös virág (86)
Bűvös virág Creative Commons License 2002.06.21 0 0 86
Maga elfogult, kedves wadkörte, de nem baj, nemsokára utcán a Mi újság (na végre!), ott majd elolvashatjuk ezt objektív megközelítésben.
Remélem nem fog késni a lap, a HVG egy napot csúszott, mert be kellett várni D-209-ék magyarázatát...
Előzmény: wadkörte (85)
wadkörte Creative Commons License 2002.06.21 0 0 85
Mesébe illően szomorú volt annak látványa is, mikor D2 főhős újságírók előtt felolvasta múltját...
Előzmény: Hagymásy András (83)
Bűvös virág Creative Commons License 2002.06.21 0 0 84
Ez a baj magukkal szocialistákkal, hogy a nemzetet nem tekintik politikai kategóriának. De ebbe ne menjünk bele. Egyetértek andrej11-gyel, nem volt kötelező a diktatúra haszonélvezőjének és kiszolgálójának lenni. D-209 az volt, ezért én megvetem, és szégyellem magam, hogy egy ilyen ember miniszterelnöke lehet Magyarországnak.
Azt a pimasz aljas hazugságot viszont sürgősen vonja vissza, hogy 10millióan voltak a múlt rendszer D-209-hez meg magához (mi volt a fedőneve?) hasonló szekértolói! Nem csodálom, hogy szégyellik a múltjukat, erre azonban nem a megalázott, szenvedő emberek besározása a megoldás, hanem a közéletből való végleges eltakarodás!
Előzmény: esti-2 (78)
Hagymásy András Creative Commons License 2002.06.21 0 0 83
Nem elsősorban Magát akartam szórakoztatni.
Előzmény: esti-2 (80)
andrej11 Creative Commons License 2002.06.21 0 0 82
Érdekes, hogy a 65-ös hozzászólásomra nem válaszolt... Talán egyetért velem? Feltételezhetem ezt?
Előzmény: esti-2 (79)
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.20 0 0 81
olvasson netikettet . . . ki fog ezentul magaval maganlevelezest folytatni, ezen gondolkodott mar ? Ki lesz a kovetkezo, akinek kirakja nyilvanos forumra a komplett levelezeset ?

tisztelettel;

ME;

Előzmény: esti-2 (79)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.20 0 0 80
Hagymásy úr!
Remekmű! De ha lehetne akkor már inkább a sajtóközlemény! Az legalább nem akar "szellemes" lenni...
Esti János
Előzmény: Hagymásy András (73)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.20 0 0 79
45.
Maga mikor válaszol az én kérdésemre?! Előbb hangzott el!
Amíg nem válaszol, vagy nem vonja vissza a rágalmait, addig nekem Ön levegő!
Esti János
Előzmény: MajomEmber (64)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.20 0 0 78
Édes jó Bűvös Virág!
Ad egy: A nemzet identifikációs kategória, semmi köze a politikához! Aki politikát csinál belőle, az visszaél vele, és az szégyelje magát!
Ad kettő: csillapodjon le kérem, olvassa át inkább újra amit írtam, és gondolja végig! Aztán ha semmi elmozdulás, beszéljük meg!
Esti János
Előzmény: Bűvös virág (68)
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.20 0 0 77
bizonyos merteku kreativitasra vall . . .
Előzmény: Tub (76)
Tub Creative Commons License 2002.06.20 0 0 76
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.20 0 0 75
gratula, jot rohogtem :-0) Erre iszom egy sört !
Előzmény: Hagymásy András (73)
wadkörte Creative Commons License 2002.06.20 0 0 74
No csak! Mikor jelenik meg a "Hagymásy összes esti meséje" sorozat ?Gratulálok !
Előzmény: Hagymásy András (73)
Hagymásy András Creative Commons License 2002.06.20 0 0 73

OFF
Megosztom Veletek írói munkásságom legújabb darabját:)))

Artuditu, a porszívóügynök

Egyszer volt, hol nem volt, az O/Nciás tengeren is túl, a vasfüggönyön innen, éldegélt egy szegény ember, aki elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, egyszer gazdag lovag lesz. Igen ám, de már lókaparónak sem vették fel, pedig kurta volt. Elhatározta hát, hogy beáll porszívóügynöknek, hiszen a szívás akkoriban divat volt. Nem is akármilyen porszívóügynök válhatott volna belőle, mégis lapátra került, mert az embereket rávette, hogy szívjanak inkább maguk. Ő azonban nem adta fel, ha kakas, ám legyen kövér, hát megtanulta a burkus nyelvet. A burkus nyelv ugyan nem volt divat akkoriban, de ő már a lovagi napokra gondolt. És igaza volt! Burkusország akkoriban ismét le akarta igázni Szívóországot. Tollat és fegyvert ragadtattak némely szívóval, őket később összedrótozva találták meg arccal lefelé. Mivel lefeléarcúak elbuktak, burkusék szabotázsba kezdtek: tönkre akarták tenni a szívók iparát. Szívóországot burkus sampionok tömege lepte el, hogy kifürkésszék legféltettebb titkait. De egyvalakivel nem számoltak! Porszívóügynökkel, aki ekkorra már az Artuditu nevet viselte. Ő már ekkor tudta, hogy az aszkéta életmódot is vállalva, antisampionná kell válnia, és meg kell mentenie Szívóországot a burkus sampionoktól. És így is lett! Esti tagozaton, munka mellett, kenyéren és vízen átképezte magát porszívóügynökből antisampionná, és megcsinálta!
Nagyot fordult a kocka pár év alatt. Szívóország oly hálás volt Artuditunak, amiért hősiesen elűzte a burkus sampionokat, sőt a belső fújók között is takarított időnként, hogy hamarosan főelszívó-helyettessé nevezték ki. Artuditu úgy gondolta, hogy már ekkor kijár neki a lovagi cím, de a Szívókormány váratlanul megbukott, mert nem volt már mit szívni, a fújók pedig nem tartottak igényt Artuditu szolgálataira.
Mit volt mit tenni, elszegődött gyorsan burkus-szolgálatba, hiszen Burkusország ekkorra baráti ország lett. A kocka azonban fordult: a szívók hamarosan visszatértek, Artuditu újabb fontos megbízatást kapott: el kellett adnia az ország teljes vákuumkészletét és vákuumhálózatát a burkusoknak. A vákuum jó üzlet mindenhol, nem is szokták másoknak eladni, így aztán a burkusok kapva kaptak a nem várt lehetőségen. Megvettek mindent, amit csak Artuditu kínált nekik, na nem drágán, viszont olcsón. És amikor mindent eladott, amit lehetett, végre valóra vált Artuditu álma:
A Burkuskirály lovaggá ütötte! Volt ám nagy öröm, a szívó büszkeség napja! Hencidától Boncidáig állt a bál!
Artuditu úgy felbátorodott, hogy elhatározta, nem elégszik meg a lovagi címmel, ő bizony király akar lenni. Felbérelt egy berber tanácsadót, tolmácsrobottal. Volt pénze bőven, a burkusok fizették. Porszívóügynök korában tanult praktikákkal meg is kaparintotta a trónt. Tette is a dolgát – amúgy szívó módra – de nem számolt a belső ellenséggel, Fővérszopóval! Fővérszopó összefogott elődjével, Szittyóval, és befújták Artuditut a szamizdatban: némá, hát ez antisampion volt, a burkus sampionokat antisampionkodta! Sőt, fújókat is tisztogatott! Már-már lebillent a fejéről a micisapka, ezeregy szerencse, hogy az udvari bolondok – akik szintén berberek, és berber berbernek és berberbarátnak nem szívja ki a szemét – önzetlenül megmentették. Artuditu pedig – most már így hívja az egész ország – büszkén dolgozik tovább, mint a szívók megmentője.
Egyedül a Burkuskirály nem érti a dolgot, őt nem szokták megvezetni mindenféle kiskirályok. Legjobban az bosszantja, hogy a Kacorkirálynő is rajta kacag. De miért is ne tenné? Ő már réges-rég rájött arra, hogy

Sunyi szemnél jobb a széles szájú kobak,
Ezért lett Mick Jagger az új Kacorlovag!

Hagymásy András

wadkörte Creative Commons License 2002.06.20 0 0 72
Mondom én, hogy valami baj van azzal az arculattal:)
Előzmény: kukucsmukucs (71)
kukucsmukucs Creative Commons License 2002.06.20 0 0 71
Tisztelt Esti ur!

Olajozott am a radai rosseb, magyaran megmondva! Maganak valami plasztikai sebesz operalta ilyen vastagra a boret? Csak azert mert be kellett fognunk a szankat, azert ugy gondolja, hogy mi is orommel szolgaltuk a szocializmust? Mond Maganak valamit a passziv rezisztencia?

Előzmény: esti-2 (61)
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.20 0 0 70
Medgyessynek erkolcsileg kotelezo volt belepni a III-as focsoportfonoksegbe, hisz o vedte a gaz KGB-tol a magyar kormnya penzugyi titkait... vagy megse ?
Előzmény: andrej11 (65)
wadkörte Creative Commons License 2002.06.20 0 0 69
Tisztelt Virág!
A kormányfő talán erre a 10millióra utalt, kampány idején jelezte kiknek a miniszterelnöke akar lenni.
Előzmény: Bűvös virág (68)
Bűvös virág Creative Commons License 2002.06.20 0 0 68
Ez a baj magukkal szocialistákkal, hogy a nemzetet nem tekintik politikai kategóriának. De ebbe ne menjünk bele. Egyetértek andrej11-gyel, nem volt kötelező a diktatúra haszonélvezőjének és kiszolgálójának lenni. D-209 az volt, ezért én megvetem, és szégyellem magam, hogy egy ilyen ember miniszterelnöke lehet Magyarországnak.
Azt a pimasz aljas hazugságot viszont sürgősen vonja vissza, hogy 10millióan voltak a múlt rendszer D-209-hez meg magához (mi volt a fedőneve?) hasonló szekértolói! Nem csodálom, hogy szégyellik a múltjukat, erre azonban nem a megalázott, szenvedő emberek besározása a megoldás, hanem a közéletből való végleges eltakarodás!
Előzmény: esti-2 (61)
wadkörte Creative Commons License 2002.06.20 0 0 67
Utóbbiak talán meg is érdemelnék ezt etikus tevékenységük egyik gyümölcseként...
Előzmény: Kaufmann Lajos (58)
kukucsmukucs Creative Commons License 2002.06.20 0 0 66
Csak azt bánom, hogy a papirgyűjtő gyerekek már nem járnak felénk...
andrej11 Creative Commons License 2002.06.20 0 0 65
Szerintem hatalmas csúsztatás mindenkit felelőssé tenni, azaz mindenkit felmenteni egy diktatúráért.

Azt elfogadom, hogy valaki belépett a pártba, mert nem szeretett volna gyanús lenni.

DE SENKINEK SEM VOLT KÖTELEZŐ PB, ILLETVE KB TAGNAK LENNI, SENKINEK NEM VOLT KÖTELEZŐ BESÚGÓNAK VAGY ELHÁRÍTÓ TISZTNEK LENNI. Az ilyen ember alakítója egy diktatúrának, nem szenvedő alanya. Ez az ember akkor is haszonélvezője volt a rendszernek, aztán ezt a hatalmát gazdasági hatalommá váltotta át, majd politikaivá. Lehet az ilyen embert védeni, csak kérdés, hogy érdemes-e.

Szerintem szégyen az országra nézve, hogy egy ilyen ember a miniszterelnök.

Előzmény: esti-2 (61)
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.20 0 0 64
Mikor ker toreldelmesen elnezest es tanusit megbanast a 40-ik hozzaszolasert ?
Előzmény: esti-2 (63)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.20 0 0 63
ME!
Maga megint félreolvas, ugorjon neki újra!
Mikor válaszol a kérdésemre?!
Esti János
Előzmény: MajomEmber (62)
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.20 0 0 62
Mind a 10millio tolta a hatalom szekeret ? Akkor meg miert volt rendszervaltas ?
Előzmény: esti-2 (61)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.19 0 0 61
Kedves Bűvös (hm...?) Virág!
Nincs itt semmi "maszatolás"! Leírtam lentebb - talán olvassa vissza -, hogy a nemzet (de akár az államérdek is!), nem feltétlen politikai kategória. Sőt, véleményem szerint egyáltalán nem az! Tessék kérem szépen végiggondolni a közalkalmazotti törvényt, pontosan erről szól! És éppen, mert nem lehet politikai kategória, így visszamenőlegesen sem válhat azzá!
Tudja kedves Virág, én is ennek az elnyomó hatalmi gépezetnek voltam olajozó tagja, és nagyjából 10 millió hasonló tagról tudok! (Gyanítom egyébként, ha elmúlt 20 éves, Ön is közéjük tartozik ám!)
A jelentésről már írtam, nem ismétlem meg.
Tisztelettel:
Esti János
Előzmény: Bűvös virág (55)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.19 0 0 60
Andrej!
Nem, egyáltalán nem természetes! De egyelőre nem biztos, hagy valóban megtette! (Ha igen, arra nem fogok mentséget keresni, mert szerintem nincs!)
De miután Medgyessy tagadja, hogy a dokumentum valódi, miután a MN számomra egy jó ideje hitelét vesztette, nem tehetek mást - éspedig éppen az etika nevében -, mint tényként fogadom el azt a részét az ügynek, mely már bebizonyosodott!
Az pedig egyelőre nem több és nem kevesebb, mint amit lentebb már írtam!
Esti János
Előzmény: andrej11 (48)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!