Keresés

Részletes keresés

Snakeins Creative Commons License 2009.02.03 0 0 87
Abszolút ontopik _video_
Érdemes megnézni! :)
vinczu Creative Commons License 2009.02.02 0 0 86
köszi!
Előzmény: robErt (85)
robErt Creative Commons License 2009.01.29 0 0 85

okés !

 

de még tegyél fel kérdést is ha valami érdekel amire én nem gondolok.

 

saját vélemény negatívum

-nagyon apró port (pl fúrás után lehulló por), főleg csembefugában nem szívja fel tökéletesen

-az első érzékelő igaz hogy anagyobb tárgyakat észleli és nem rohan neki teljes lendülettel de van olyan pl kovácsolt gyertyatartó amit nagygázzal ellök és még fel is tudja borítani

-néha meghülyül ha dokkolni kell és ellenkező irányba megy még akkro is ha elég közel irányítom a távirányítóval. eltelik pár perc mire rájön hogy dokkolás parancs van kiadva(akár 5 perc is)

-sok törődést igényel hajak portalanítás stb... minden munka után ürítem..."kirázom" a port belőle :) kb kéthetente kefe takarítás hajtalanítás (lányom haja hosszú)

-néha jól le kell subickolni kívül is..sok sok port összeszed a műanyag ház, és pókhálót az ágy alatt , szekrény alatt.

-feltünt hogy az oldalkefe ha megszorul pl parketta szegő alatt, akkor inteligensen megáll...de közben a gép megy és kisidő megy el mire ujra rendes fordulaton dolgozik ezért elhagy területet, akár 10-15 cm-t is.

-dokkoláskor ha véletlenül kis szögben meg rá...képes elfordítani a talpat és akkor aztán főleg nem fog dokkolni...túl könnyű a műanag talp, bár csúszás ellen van szivacs, de majd ki kell találni valami súlyt bele.

-észrevettem olyan hibát amikor a virtuális fal túl közel volt a dokkolóhoz és első nekifutásra a roomba nem vette figyelembe hogy oda ne és mégis belépett a tiltott zónába, a virtuális falon lévő led ami jelzi az aktivitást 5 másodpercet késett a kapcsolás után.

 

 

és pozitívum:

 

-meglepett mennyire okosan van programozva, széklábak kerülése, üzközés lassú sebességgel, és menekülés ha kutyaszorítóba kerül, pl szorul bútor alatt, vagy zsákutca. sok sok székláb labirintus szerű kijutás...

-nincs akadály köszöbön sem bár nem nagyon van a lakásban de 2 cm simán.. normál szőnyeg simán bár ami kicsit könnyebb, máret miatt néha el el tolja..

-nagyobb méretű hulladékok pl mogyorószem nem egész hanem pl egy féldarab lapos oldalla lefelé... simán...normál kosz , morzsa simán, porcica mindenhol

-a szokványos műveletek egyértelmű hogy megcsinálja, virtuális falat lerakom és távollétben megoldja a problémát, de teszteltem ugy is hogy egy órán át néztem mit tesz... videót nem csináltam de tényleg bejár mindent, tesztkoszok telepítve voltak :)

(50 nm felület csempe) kb 1 óra és a kisebb helységek kb 45 perc 30-40nm.

 

 

Kérdezz még...nem jut eszembe több.

 

Teszt: karácsony alatt, fenyőtűk, volt festés, jövés menés famunka ajtógyalulás fúrás, fűrészpor, stb. és normál porcica, morzsa, haj, házibuliután ez az ami lepottyan kanapé alá mögé ki tudja hová...

Előzmény: vinczu (84)
vinczu Creative Commons License 2009.01.29 0 0 84
robErt, irjál légyszi egy pár mondatot az eddigi 560-as tapasztalatokrol
köszi
Előzmény: robErt (78)
robotdoki Creative Commons License 2009.01.29 0 0 83
Üdvözlök minden Roomba és Scooba érdeklődőt!

Február 2. áremelés lesz egész Európában! :-((
Ezért ha valakinek vásárlási szándéka van,még most megteheti!!! www.hazirobotok.hu
Az áremelés főleg a Roomba 530-ast érinti de az 560 és a Scooba 385-re is jelentős az áremelés. Csak azért írok mert lehet hogy a fórumon vannak emberkék akik vásárlás előtt állnak.

Régebbi Roomba tulajdonosoknak ajánlom a felújítási lehetőséget mind a készülék mind az alkatrészek terén. Nálam több reménytelennek tűnő készülék is megjavult tulajdonosuk örömére!

Sziasztok!
pgyuri183 Creative Commons License 2009.01.01 0 0 82
B.Ú.É.K. minden kedves vevőnknek és a fórumozóknak!
robErt Creative Commons License 2008.12.25 0 0 81

Már megtaláltam az Irobot hivatalos lapján... köszi

 

 

Előzmény: pgyuri183 (79)
pgyuri183 Creative Commons License 2008.12.25 0 0 80
De röviden: vedd ki az elemeket a távirányítóból, majd úgy tedd be újra, hogy közben végig nyomva tartod a "balra fordulj" gombot a távirányítón. Az utolsó elem behelyezését követően folyamatosan sorban villogni fognak a fények "szombattól" "vasárnapig". Heylezd rá a távirányítót a bekapcsolt / de nem működő / robot tetjére, és nyomd be egyidejűleg a Day és a Minute gombokat és tartsd benyomva addig, amíg a gép sípol egyet iletve ezzel egyidejűleg a kijelzője is felvillan. Ha ez megtörtént, a távirányító párosítva van. 
Előzmény: robErt (78)
pgyuri183 Creative Commons License 2008.12.25 0 0 79
Küldj egy mailt az irobotkft@windowslive.com címre, és küldünk vissza részletesebb manuált az illesztésről. A távirányítót illeszteni kell az adott géphez.
Előzmény: robErt (78)
robErt Creative Commons License 2008.12.25 0 0 78

Sziasztok !

 

Jézuska hozott egy roombát! (560)

 

hm...első pár körben nagyon meglepő hogy még a tiszta lakásban is mennyi port összeszedett...nem hittem el.

 

Most ki kell majd találni milyen időkönönként és milyen taktikával szervezzük neki a túrákat a lákásban.(persze van pár hely ahol szélessége, kis éjjeli szekérny, vagy magassága miatt nem fér be, egyik ülőgarnitura)

 

Fogok betenni képekek ha tesztelésre vágytok.

 

Pgyuri! A távirányító valahogy elég bénácska, mindig keresgéli a tulajdonosát...futnak rajta a napok..gonolom kommunikálni próbál...ez természetes vagy hibás az egység? A magyarnyelvű papírok(manual) sem olyan bőbeszédűek, sőt...

pgyuri183 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 77
Videó Scoobáról meg itt is: www.i-robot.hu
robotdoki Creative Commons License 2008.12.18 0 0 76

Szia!

 

Mi két modelt árulunk:Roomba 530-560. Az 530-as 80nm takarít egy töltéssel,dokkolóval,hálózati adapterrel,1 virtuális fallal ,tartalék porszűrővel.Az 560-as 100nm egy töltéssel,heti programozhatóság akár minden napra más időpontra, 2db világító toronnyal,dokkolóval,hálózati adapterrel,tartalék porszűrővel.

Az árakat a weboldalamon megtalálod www.hazirobotok.hu .Ha bővebb infó kell e-mail-ben keress meg.  

 

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.17 0 0 75
Aha, szal akkor mégis jó, ha mindkettő van.
És lehet tudni, hogy mennyiért vesztegetik a kettőt együtt? (Nemtom melyik roombat érdemes pl megvennií)
Előzmény: robotdoki (74)
robotdoki Creative Commons License 2008.12.17 0 0 74

Szia!

 

A kérdés egyszerű de a válasz annál összetettebb.

Függ attól hogy milyen a helyiségek adottságai. Ha leírod a szobáid méretét (nm)és a felületek adottságait könnyebben adok konkrét választ. 

Én naponta a Roomba-t használom. Főleg fűtés szezonban a pormacskák szívesen keresik meg a radiátorok és a falak tövét . Erre a célra a legalkalmasabb a Roomba. Én minden felmosás előtt a Roomba-t használom és így a durvább méretű szennyeződéseket Ő felszedi. A Scooba használatát főleg az előszobában,konyhában,étkezőben használjuk kb 2 naponta.A régebbi vevőim tapasztalata szerint a Roomba a burkoló lapokat polirozza.Nekem is ez a tapasztalatom, mert az első alkalommal a fürdőszobában véletlenül MAX üzemmódban használtuk és a követ úgy felpolírozta hogy majdnem elestem. 

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.17 0 0 73
Szia,

Kösz az infokat.
A kérdés tehát akkor az, hogy önmagában elegendő a scooba, vagy kell hozzá egy roomba is?
Előzmény: robotdoki (72)
robotdoki Creative Commons License 2008.12.16 0 0 72

Szia!

 

Én először porszívózom a Roomba-val  és utánna használom a Scooba-t.

Mivel van szőnyegünk és parkettánk is egy pár helyen a lakásban.

A Roomba nagyon jól kitakarít és a hajszálakat is összegyüjti így a Scooba-nak már csak a felmosás marad...

Söt nem hagy maga után foltot a burkoló lapon mivel vékony filmréteget spriccel a folyadékból és csak a fugákba jut egy kicsivel több. És azt is vegyük figyelembe hogy mindenki a felmosáskor a tiszta vízből  előbb vagy utobb koszos lesz és nem minden kicsavarás után marad a felmosó fej tiszta..Sőt egyre koszosabb. A Scooba előnye hogy külön tartályba gyüjti a használt,koszos vizet. 

Nekem a Scooba bevált..Az EU verzióhoz már nem  kell a vácum pumpa mivel ebbe automata légtelenítőt szereltek bele. A porszűrője is rozsdamentes anyagból van.

Szóval nem véletlen hogy ide olyan későn ért el. Én már két éve próbáltam beszerezni. De most itt van és a család nagy lelkesedéssel nyuzza. 

Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 71
Köszi.
Videó érdekelne a scoobarol. Illetve, ha jól értem, akkor ha scoobat veszek, akkor nem kell roomba? Nálam parketta van mindenütt..eddig:)
Mennyire hatásos a felmosása, tisztítása parkettán?
Előzmény: pgyuri183 (70)
pgyuri183 Creative Commons License 2008.12.11 0 0 70

Sajna inkább áremelés várható - emelkedő EUR árfolyam, februárban gyári áremelés, nem valószínű különösebb akció. Az itt újonnan szereplő robtdokiék most beszámítanak régit, ez az egyetlen "akció" amiről tudok, egyébként Magyarországon egységes az árképzés. Mi egyenlőre egy-egy darab vásárlása esetén nem adunk semmilyen engedményt, sajna, egyelőre annak örülünk, hogy ha ki tudunk szolgálni minden vevőt:-). Esetleg tudom javasolni a Juventus rádió hallgatását és némi "játékot" dec 15-23-ig, összesen 9 Roomba 530-ast sorsolnak ki, minden nap egy a fődíj...

A Scoobát áruljuk több mint egy éve, a tapasztalatok ugyanúgy jók, mint a Roomba R3 sorozattal / 500-as modellek / Azt a néhány kisebb hibát, ami az USA spec gépekkel volt / nem számottevő egyébként sem / így első blikkre az EU modelleknél teljesen kiküszöbölték. Összességében ugyanazt lehet elmondani mint a Roombáról: teszi a dolgát, amire kitalálták... Mindemellett jellegénél fogva - vizes cucc - azért eltér a "viselkedése" a Roombától, de nem szabad elfelejteni, hogy pont 2X annyi munkát is végez :-). Te is biztos lassabban mosol fel, mint ahogy porszívózol. Ha részletekre vagy kíváncsi, nálunk is találsz sok videót.

Előzmény: Törölt nick (68)
robotdoki Creative Commons License 2008.12.11 0 0 69

Sziasztok!

 

Már régóta nézem a fórumot kívülállóként. Roomba-val már 2005-óta foglalkozom,értékesítem,javítom. Akkor  még az első és második generáció volt jelen. Azóta nagy fejlesztéseket hajtott végre az IROBOT. Az ötödik generáció nagyon sokat tud. Ha valakit érdekel  föltettem a roomba 560-ról videót Magyar hanggal amit megnézhettek.Link: http://hazirobotok.hu/pictures/roomba560huefekt.wmv 

Ha esetleg technikai kérdésetek lenne esténként szívesen válaszolok rá. :-)

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.10 0 0 68
pgyuri,

Van valami érdekesség az irobotok táján?
Karácsonyi akció a Roombakra, Scoobakra? Esetleg ha kettőt vesz rögtön az ember?
Illetve teszteltétek a Scoobat? Tapasztalat, vélemény? Marketing nélkül persze:)
pgyuri183 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 67
Örülök, hogy tetszik, bármikor zaklathatsz minket, ha kérdésed van vagy gond lenne - de ez nem jellemző... Egyébként sose forgalmaztunk NiCd akkus gépet, a régebbi általunk eladott "amerikaibb" spec. gépek gyakorlatilag mindenben megegyeznek a teljesen EU-ra fejlesztett verzióval, csak azoknak a dobozában még több cucc volt azonos áron. Sajna már nem nagyon van belőle.
Előzmény: pszeudocsííz (66)
pszeudocsííz Creative Commons License 2008.11.07 0 0 66
Köszönöm az újabb infót is. Megvettem az amerikai változatot az 530-ból, aztán síkideg lettem, hogy mi lesz az akkuval. De a dobozra az van írva, metálhidrides az akku. Azért választottam ezt, mert az eladó fiatalember igen meggyőzően állította, h elekronikai szempontból nincs különbség, csak a színe más. És a plusz kefécske nagyon jól fog jönni.
Az én kis drágám köszöni, nagyon jól érzi magát. Az egész család imádja, csak a macskák féltékenyek. Remekül kiismeri magát a mi erősen túlzsúfolt és kaotikus lakásunkban is. Van egy régi szekrény, aminek az alsó széle hullámos. Ezért a tornyocskája néha fennakad. Akkor újra nekifut, és addig próbálkozik, míg megtalálja azt a legmagasabb részt, ahol befér alá. Mindenesetre csináltatok 4 kis lábmagasítót a szekrényhez , mert akkor később mattul meg a tornyocskáján a plexi, ha nem üti meg folyton. A macskatálakat beteszem az egyik sarokba és a virtuális izével elrekesztem. Így esélye sincs felborogatni.
Nekem óriási segítség. A macskák véleményére pedig nem vagyok kíváncsi. :))) Úgyis utánuk takarít...
Mivel 530-ast vettem, akkor indítom, mikor otthon vagyok, és olyankor a macsekokat átküldöm máshová.
Eléggé féltem, hogy bevásárolok az űrszerszámmal, aztán hallgathatom, de úgy néz ki, nagyon bejött!!! Köszönöm még egyszer a tanácsaidat, és remélem, soha nem kell telefonon zaklassalak, hiszen már megvan a számod is... :))) Hali!

Előzmény: pgyuri183 (62)
Luca_41 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 65
Köszi. Erősen gondolkodom, hogy meglepem egy ilyennel az egyik családtagomat.
Előzmény: pgyuri183 (64)
pgyuri183 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 64
A Roombák a vízre háklisak a vizes a Scooba 385, november közepétől kb. Ha elég nehéz az edény, és nem tudja feldönteni, nincs gond, hozzáér és "lepattan róla". Egyébkén ott van a csomagban 1-2 db virtuális fal, a cikis helyeket ki lehet zárni... A küszöb cca. 1.5-2 cm-ig nem gond, de a magasabb is megoldható házilagos "rámpával" / megfelelő méretű háromszög keresztmetszetű léc /.
Előzmény: Luca_41 (63)
Luca_41 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 63
Mi történik, ha az útjában víz van? Pl. a macska edényében, vagy akár a konyhában.
Át tudja lépni a küszöböt?
pgyuri183 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 62
Az Ni-Cd az EU-ban már nem forgalmazható / elvben /, egyébként is idejét múlt tech. A Roombákba jellemzően már azért ott is /USA/ Ni-Mh akkut tesznek, természetesen a gépet nem kell kidobni, csereszabatosak az akkuk, a gyári töltők az R3 sorozatnál /Roomba 500-as széria/ kezelni tudják mind a két típust, a gond az, hogy az USA töltő 220V betáp esetén felrobban... 
pszeudocsííz Creative Commons License 2008.10.22 0 0 61
Köszönöm szépen az infót.
Melyik akkumulátor a tartósabb egyforma bánásmód mellett? És a Ni-cd itt már illegálisnak számít vagy csak nem ajánlott? És ha elöregszik az amerikai akkuja, dobhatjuk ki az egész kütyüt , mert mondjuk 3 év múlva nem lehet új akkut kapni hozzá? Vagy akkor az új akkuhoz új töltőt kell venni, és a készülék megint használható lesz?
Előzmény: pgyuri183 (59)
pgyuri183 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 60
Bocsi a hibákért!
pgyuri183 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 59
Természetesen nincs lényeges különbség magában a gépben, de az USA modellek egy részében még Ni-Cd akku van / EU-ban már tilos /teljesen más a hálózati töltő, eleget tesz az EU illetve RoHS szabványoknak, és néhány modul más benne mint z USA modellekben, ebből következően az USA modellekhez az alkatrészbeszerzés kicsit nehézkesebb / nem lehetetlen, mi is tudjuk javítani / és természetesen nincs garancia az USA cuccokra. Garancia egyébként is kizárolag a Magyarországon vásároltak mögé van, az iRobot minden országban kizárólag helyi garanciális renszert támogat, idegen országból tüörténő beszerzésűt nem. Elvileg az ár is mindenhol nagyjából azonos, árfolyamkülönbségek okoznak némi eltérést az EU-n belül. Az ajánlott fogyasztói ár a Roomba 530-ra 299 EUR, az 560-re 399 EUR most. Ettől lefelé eltérhet néhány kereskedő / bizonyos határig /, fölfelé nem.
pszeudocsííz Creative Commons License 2008.10.21 0 0 58
Légy szíves, mondd el mi a különbség az EU és az amerikai modell között! Csak a színe? Vagy az eu-t nem Kínában gyártják?
Nem értem, mi a különbség, pedig biztos nagyon fontos, ha Te is ezt hangsúlyozod.
Előzmény: pgyuri183 (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!