Sokunk életét megkeserítik a hasfájások, puffadások, epegörcsök, amik az epekövek meglétével járnak. Mit tegyünk hogy megelőzzzük, illetve ha már megelőzni nem tudjuk? Epeköves diéta? Az epekövek feloldása? Műtét? Laparoszkópos vagy hasi feltárásos? Milyen az élet a műtét, vagyis az epehólyag eltávolítása után?
Régebben írtál itt valami Hollandiából rendelhető gyógyszerről, ami megszünteti a savtermelést. Még soha nem hallottam rola. Tudsz esetleg erről több infót is?
Én valamelyik nap ettem egy fél szelet zsíros kenyeret ujhagymával:) Paráztam is, hogy ettöl majd kifekszek.....de valami csoda folytán...semmi bajom nem volt, mégcsak nem is égett a gyomrom.
Atti: nekem is ott fáj mindig, mert ott a nyombél fekélyem.Sokáig azt hittem, hogy az epe, de a doki azt mondta, semmi köze az epéhez, az a nyombélfekély.És a fájdalom evés után fél-1órával jelentkezik:(
pedig de jó lenne egy kis ujhagyma finom zsiros kenyérrel.
Én azt figyeltem meg, hogy a pörinél az olajon vagy zsiron piritott pirospaprika is bünös nem csak a hagyma.
vöröshagyma helyett fehér vagy lila hagymát használok, mert az nincs olyan bántó az epéseknek mint a vöröshagyma. Amikor meg dinsztelem a hagymát öntök rá pici vizet.
Próbáld majd ki.
Én most elvagyok, már csak a héten ill. 1 nap dolgozom a "kukulósoknál"-leléptem.
köszi, azóta kutya bajom ha nem lakom jól:)) én mikor eszek pörit akkor nem szedek csak nagyon kevés szaftot a tésztára. meg 1 pl csirkrecombot mint ma. nem eszek zsirosan. kerülöm a zsiros kenyeret is pl. te hogy vagy ? meló van már másik kilátásban?
szia, nem ettem semmi olyat, hacsak nem a tarhonyalevesben lévő hagymától lettgörcs. itt egy kép bejelöltem kb hol szokott görcsölni belül mélyen.hátbasugárzósan. ( a képen nem én vagyok:))) )
Egy hete hete voltam vastagbéltükrözésen ahol egy babszemnyi polipot szedtek le. Már közel két hónapja vérezgettem wc-zéskor de a pont két hónapja kialakuló refluxom, fekélyem és gyomorhurutom miatt nem nagyon akartam/tudtam vele foglalkozni, mivel erős gyomorfájdalmaim voltak. Illetve úgy gondoltam hogy a vér biztos a fekélyből jön, persze csak ámítottam magam hiszen emésztetlen vér távozott. De akkor is elég különösnek tartottam hogy a vérzés és a reflux egyszerre jelentkezett.
Az elmúlt egy hetem maga volt a pokol, sajnos halottam már olyat hogy valaki 30valahányévesen vastagbélrákos lett...áttétekkel stb.
De most határtalanul boldog vagyok mert a szövettan negatív lett. :-) Már enyhe fokon volt benne dysplasia, de hálát adok az égnek hogy vérzett mert így észrevettem és idejében el lett távolítva teljesen. (a kimetszés ép szövetben történt) Pedig a vastagbélpolipoknak csak az 5%-a vérzik.
Szóval most egy jókora tehertől szabadultam meg. :-) Csak két év múlva kell mennem kontrollra.
Valami puffasztót nem ettél? Mert köldöknél inkább a belek vannak. Nekem ma fáj a fejem rendesen, meg a orrom is megint folyik, a torkom is kaparász...bevettem 2 cataflam-ot, a fejem igyis fáj, a torkom már nem:) Alig aludtam éjszaka:(
Lilaakác: a nospa b6 papain algopirin dmalgon koktél injekciot kaptam amikor szörnyü görcsöm volt és elmentem az ügyeletre.10perc alatt hatott, és 1 napig aludtam utána, de viszont a papaintol 3hétig nem fájt az epém:) A nospábol bekell venni 5-6db-ot pl.egy 60kg-os egyénnek 4nospa hat, ezután 10kg ként +1nospa, tehát ha pl. te 70kg vagy akkor 5nospa.De vigyázni kell a nospával, mert igazoltan szürkehályogot csinál.A troparin azért jo mert abba van papain tehát kifejezetten epéseknek használ, de abbol is 4-5szemet bekell venni:(
Két szem nospát vettem be.Az egyenlő 1 szem fortéval.Nagyon gyenge ez a nospa, mert nem fetrengős görcseim vannak és még erre is nehezen hat.Mit vesz be az, aki úgy igazán begörcsöl?? Na majd holnap íratok troparint.Nem tudom, miért mondta az orvos, hogy a nospánál nincs erősebb...
A wellness jó volt (hotel hontiba voltunk, mindenki kedves volt a szobák tiszták mindennel meg voltunk elégedve) de persze ott is a vastagbéltükrözésen kattogtam. Kedden még visegrádi wellness, szerdán meg már a tükrözés. jó mi?
Szóval kedden délben már csak pépeset ehettem. Aznap este hashajtózás aztán másnap reggel is. Elég rendesen kipucolt. Délután 5 re mentem a tükrözésre. előtte beszélgettem a rendkívül kedves altatóorvossal, aki látta mennyire izgulok és nem győzte simogatni az arcom. Aztán branül jobb kézfejbe, lefekvés, és jött a propofol. Aztán 5 másodperc és snitt. :-)
Állítólag kb 40 percet aludtam. Kellemesen ébredtem. Szóval polip.
Ma nem volt annyira jó a gyomrom, pedig az elmúlt napokban már szinte alig volt tünetem és talán talán nagyon lassan elkezdem hízni.
Te hogy vagy? Volt sok locsolód?
Engem csak a férjem locsolt meg, bár ő is majdnem elfelejtette. :-)