Az astra classic-ot vezettem ezzel a 90 lovas mocival. Meglepően korrektül vitte! A mostani verzió nyilván nehezebb, azt sajna nem volt alkalmam próbálni.
Mégegyszer leirom: 1,6-os kocsimra B10-ben 18420Ft/ÉV, vagyis még ha A0-ba lennék, is csak 36840Ft/ÉV lenne. Milyen 50-80e Ft-okról beszéltek??? Hol van Neketek a biztositásotok??????
Hát akkor én valószínűleg más bolygón lakok, mert megnéztem a "csak itt csak ma, csak önöknek" akciót, és egy olyan, amit el is hoznék (1.6-os, klímás, 5 ajtós) 3milla 8
Látod nem tettél mást, mint inderekt módon pont a mi "legenda az 1500 ccm feletti méregdrága kötelező" állításunkat bizonyítottad!
Odafigyeléssel, utánajárással, némi a szokásos hungarikum magyar trükkel a különbség minimalizálható!!
Hiszen ha te is "csont nélkül" váltasz 1.3-ról 1.6-ra akkor ha jól olvastam havi szinten 2750 Ft-al lett volna több a köteleződ!
Megért volna ennyit az 1.6-os motor nyújtotta plussz dinamika, lóerő, nyomaték?
Szerintem igen.
De a jól bevált vidéki lakcím trükkel ugyan annyit fizetsz most, mint előtte az 1.3-al!
És ez a lényeg!
Urban legend valóban!
Ui.: Tudjátok kicsit olyan ez - már mint a túl sok, túl kevés - mint amikor valaki veszettül rohan tankolni, ha 5 Ft-al emelik a benzin, vagy a gázolaj árát, mert így pl. egy 50 literes tank esetén megspórol 50x5= 250 Ft-ot, ami most kb 1 liter benzin ára. de amíg elmegy a kútra adott esetben el is használja ezt a mennyiséget!Gratula!
"Én tényleg nem értem a "jajj, csak nehogy 1,5 feletti kocsit vegyél fiam" ostobaságot. Mondjuk egy 20 éves budapesti lakosra valszeg igaz lehet."
Szvsz nem csak a 20 éveseknek rosszabb a 1,6-os biztosítása. Amikor 1,3-as kocsim volt, 55 ezer Ft -ból kijött A0-ban a biztosításom a legolcsóbb helyen. Most 1,6-osom van, és majd évi 30 ezerrel több lett volna a biztosításom, ami azért nem annyira kevés, bár valóban ki lehet ne bírni. Pedig 29 éves vagyok 11 éves jogsival. Így inkább a papíron vidéki lakos bnőmet írtam be üzembentartónak, így annyit fizetek az 1,6-os kocsimra vidéken, mint a korábbi 1,3-asra Bp-en.
Amiről most itt beszéltek, az nagyapáink "Urban legend"-je... ez persze túlzás, ha racionálisan belegondolunk, de az biztos, hogy jó pár évvel ezelőttről magunkal cipelt ökörség... :)))))))))
Én igaz már B10-ben vagyok, de az 1,6-os swiftemre éves 18420Ft-ot fizettem. (összesen kb 1500Ft/ho!!!) 37 éves vok, vidéki nagyvárosban élek. Nekem már az 1,6 is kicsi, korábban Pug 2,0, MB 2,8, Opel 3,0 motoros kocsijaim voltak.
Én tényleg nem értem a "jajj, csak nehogy 1,5 feletti kocsit vegyél fiam" ostobaságot. Mondjuk egy 20 éves budapesti lakosra valszeg igaz lehet. Néha van előnye is a kornak és tapasztalatnak, meg a balesetmentes közlekedésnek!
Alapvetően elfogadom az érveidet, de éppen a napokban beszélgettünk barátokkal és szerintem(tünk) ugyan úgy le kéne már számolni "Az 1.4-es kötelező biztosítása sokkal olcsóbb!!" legendáriummal, mint a Suzuki az olcsó autó mítoszával.
Nekem az 1.5 (1492 ccm) tehát a félünk tőle mint a tűztől biztosítási szempontból 1500 ccm alatti CRDi Rióra, amit 3.3 milláért vettünk - igaz én "csak" bónus 3-ba vagyok most - a kötelező biztosítás 14 ezer Ft volt egy negyedévre úgy, hogy 33 éves vagyok, '91-óta van jogsim és Budapesten lakok. Az összkedvezmény amit igénybe tudtam venni annyi, hogy átutalással fizetek és közszolgálati dolgozó vagyok. A teljes körű cascó ugyanerre az autóra havi 8 ezer Ft volt. Mindkét biztosítás Allianz. Igaz tavaly novemberben biztosítót váltottam a Netrisk segítségével on-line, így került át a kötelező az Uniqa-hoz(legjobb ajánlat) és csökkent B3 bónusba 9500 Ft-ra.A casco maradt nem volt jobb ajánlat.
Most a kötelező az 1.6CRDi LX metál Ceedre az Unionnál (legjobb ajánlat) 15 ezer egy negyedévre! A teljes körű casco az Uniqa-nál (legjobb ajánlat) 7800 Ft.
Tehát a különbség az 1.6 alatti Rióhoz képest NEGYEDÉVENTE 5500 Ft, HAVONTA 1833 Ft!!!!!
A teljes körű casco gyak. ugyan annyi, sőt pikáns módon a Ceed-é még 200 Ft-al olcsóbb is havonta.
Nem tom ki hogy van vele, de nekem kompenzálja ezt az 1833 Ft havi plusszt ez a fantasztikus 1.6-os diesel motor, ami - most már a megtett km-ek alapján megkockáztatom - a Rióval ellentétben valóban hozza a gyári fogyasztási értékeket sőt a CRDi Rió tényleges fogyasztása alá is (0,6-0,8 literrel) megy!!!!!
Így az a véleményem teljesen hamis és megtévesztő az az érvelés - álláspontom szerint legendárium - ami az 1500 ccm feletti kötelező biztosítások "méregdrágaságáról" szól!
Ja és ezért kell "csodálkoznia" a kollégámnak az új kasztnis 1.4-es 80 Le-s Octaviájában, hogy a szerencsétlen motor városi erölködésében - amit a "jó olcsó" 1500 alatti kötelező miatt szereltek be ebbe a böhöm nagy kasztniba - majd 10 litert fogyaszt!
jahh, tényleg nem. Az én apósom nekünk adott 2,5 millt a házépítéshez, és 1-ért vett egy kocsit, mert ő is csak havi 2-300 km-t megy, és azt mondta, arra nem kell neki 4-5 millás autó. Persze biztos vannak olyan apósok is, akik 12-őt adnak, és inkább csak 4-ért vesznek Cee'd-et, ahhelyett, hogy 15-ért Lexusba ülnének :-)))
Azért nem mernék olyat mondani, hogy sokkal megbízhatóbb mint HAstra, nagyon új még. Amúgy vezess.hu HAstra szal vannak hibák, csak ha öregszik mi lesz a sok computerrel... mért kell az az indexkapcsoló...meg a kütyüket mint ablakfelhúzás stb. külön, lóvéért programozni. Nos 3.3 M 4 lufi klima bőr rádióvez kormány, reális lehet,
de ne akarjon senki 24 órán belül döntést kicsikarni
amúgy nem 1 ismerősöm igen csalódott ezekben a 24 órás akciókban.
Meg legalább elkezdődött valami. Asszem HAstra ha lejár a gari és valami beugrik (pl népítélet, előfordulhat, (jó ne azokat nézzük, kinek a következő ferrari), nem a legolcsóbb autó. Fenntartás is költség: ha 1.4 helyett 1.6 ot veszek, + cascot megcsűröm+ kötbizt, szal hosszú hónapok állandó költségeit nézem, sokunknak 1,4 elég. Eladni is jobb tán. Meg őszintén: nem elég ? (Amúgy aki 4 milláért vette Opeljét a múlt héten, biztos agygörcsöt kap...
Vezérlés: benéztem a blokk oldala zárt, nincs könnyen leszedhető fedél, akkor pedig láncos a vezérlés. A VVT sokkal több, mint Twinport.
Mondjuk apósomnak, vagy a szüleimnek. Jórészt csak a faluba járkálnak vele, esetleg 25 km-re Miskolcra a vonatállomásra.
Nekik minek már 1.6-os autó... nekik nem kell. Apósom meg eleve nem vesz 1500-tól nagyobb köbcentis autót. Mennek is vagy havi 300 km-t. Szóval az ilyenekre gondoltam. Úgy látom te nem.
Ma megint benéztem egyik kereskedésbe! A jelenlegi árlistájuk március 31-ig érvényes, tavasszal valószínű, hogy lesz valami változás reméljük lefelé! A másik infó az, hogy az értékesítő szerint HÁROM ÉS FÉL hónapot kell várni a megrendelt autóra!!! Tud erről valaki valamit, valóban így lenne? 1,6 LX egyenlőre nem lesz majd talán az SW kijövetelével egy időben fognak variálni. Nem tudja valaki, hogy külföldön milyen felszereltségek vannak?
nincs szüksége plusz lóerőre??? Kinek nincs??? :-))) No aki meg 4millás kocsi mellett a kötelezőbiztosítás havi +1000Ft-ján spórol, azt igazán tudom sajnálni!
Szia Scenic! Kicsit megkésve, de köszi a gratulát! A színe pewter beige.
Más, annak akit érdekel: fogyasztás az eddig megtett 169 km :-) alatt, csak városban 6,8 átlagban az 1,4-es benzines motorral. De ezt csak tájékoztatásul írom, majd az első pár tankolás után mondhatok reális eredményt!
Én járok hosszú utakon, sok lakott terület (nem pálya), némi megállás. Lakott terület 50, kint 90-100, 4fő (2 gyerek) + csomi, 5.5-6, az átlag igy 60 körül jön ki. 5.5 gyári, ami tényleg a pl tempomat 90-nél jó lehet. Városban meg 10, igaz sosem üzemmeleg a moci.
A benzines érzékenyebb a gázkezelésre mint a D.
A g/km kibocsájtott CO2 részecskeszűrőtől független, az elfogyasztott anyaggal arányos szerintem. CH üzemanyag elégéséből CO2+H2O lesz.+a károsak.
Szia, irtam ímélbe választ, hogy megkaptam :) Mégn em néztem, de beszámolok, hogy rájöttem-e a működéséről. Mintha valami kis útmutatót irtál volna a levélbe, na majd a hétvégén megkukkantom, elöbb nem hiszem hogy lesz rá időm :(
A városi fogyasztás tényleg csak támpont lehet. Akkor érne valamit, ha egy robot vezetné végig a gyárak összes autóját ugyanazon a pályán, ugyanúgy gyorsítana, satöbbi. Szerencsés esetben 60-al ötödikben zöldhullámban a körúton annyit se fogyaszt a kocsid, mint országúton, de ha minden lámpáig egyesben lépésben kell elgurulnod, akkor félúton állhatsz ki tankolni.
"A benzinesek gyári fogyasztási adatai szinte tarthatatlanok... hátszélben, 90-es tempónál, nulla forgalom mellett esetleg..."
Ez azért így túlzás szvsz. A '97-es Corollám vegyesben hajszálra annyit fogyasztott, mint a gyár által ígért átlag (6,7), országúton szintén tudta hozni a gyár ígért 5 liter körül értéket, a mostani 1,6-os kereklámpás Corollám is átlagban hozza a gyári normát (8,1), a 75 lovas Twingom is hozta az országútra ígért 4,8-at. Így azért van sok gyár, aki valós fogyasztási adatokat ad meg.
A városi fogyasztási adatokat viszont tényleg nehéz hozni, mert a városi forgalom nagyon változó.
A mai motorok Euro IV-esek... ezt a károsanyag-kibocsátás-minősítést sok gyártó sajna úgy éri el, hogy a fogyasztás nő... (ezen a ponton el lehet gondolkodni, hogy ha több üzemanyagot égetek, de jobban szűröm a kibocsátott káros anyagokat, akkor végeredményben nem biztos, hogy jobban kímélem a környezetet, de hát a lobby az lobby, az értelmetlen szabály meg szabály...)
Egy Euro II-es motor általánosságban kevesebbet fogyaszt pl... tehát a mai autók fogyasztását összemérni korábbi társaikéval elég necces...
Ami pedig a gyári adatokat illeti, vélhetőleg tesztpályán, kicsit idealisztikus körülmények közt mérik, tojással a pedálok alatt, sőt rosszabb esetben számítják... a megadott adatot a későbbi gyakorlati tapasztalatok alapján nem is restek módosítani (több gyártó honlapjának mászaki leírásaiban is láttam már ilyet, Opel, Suzuki, Chevrolet stb...)
A benzinesek gyári fogyasztási adatai szinte tarthatatlanok... hátszélben, 90-es tempónál, nulla forgalom mellett esetleg...
A diesel-ekkel kapcsolatban saját gyakorlati tapasztalatom nincs (még), de elmondások alapján általában nem annyira elrugaszkodott a gyári érték, mint benzines kiviteleknél, noha itt is meg kell kűzdeni az adatok reprodukálásáért a gyakorlatban...
És azt se felejtsük el, a nyers motorok többet esznek... a rossz olaj többletfogyasztást hoz... a rossz minőségű üzemanyag úgyszintén... és még nagyon sok körülmény van, ami deciket számíthat...
Ha ennyiből megállna a benzines, akkor országúti használatra az 1l fogyasztáskülönbségért nem is érné meg a dizelt megvenni. A nyomatéktöbblet miatt persze igen. A másik ami miatt furcsa a benzinesre megadott alacsony érték, hogy a benzinesek 5. fokozatban 100-nál már 3000-3100 körül pörögnek, mig a dizel 2200 körül legalábbis ha jól számoltam.
> Az offtopic 1.2-es 900 kg-os Puntó II-mre a gyári érték 5,1 volt de még az életben nem állt meg 5,5 alatt,
A hiba benned van (ill. az útvonaladban/lakhelyedben), nekem sokszor fogyasztott a 80 lovas P2 HLX-em 6 liter alatt is Pesten. :o) A rekord 850 km körül volt egy tank benzinnel, bár akkor még lehetett közlekedni a budai alsó rakparton, nem úgy, mint ma. :(
Nagyon off 92-es Astra F 1,6 8V 75Le autónkkal többször csináltam 5,2-5,3-as fogyit. Szerintem nem lehetetlen. A puntóra sokallom az 5,5-et, ha annyira nagypapásban autóztad. Nejem Twingojával megesett már a 4,66l/100km az egy 400km-es magyarországi nem autopályás menet volt. Mindig kihasználva az ötödikben való motorfékes gurulást (ami ugye 0 üzemanyagigényű, az üresbe tett alapjárattal ellentétben)
Nézegettem egy kicsit a katalógus műszaki adatait, a dizel fogyasztási adatai még hihetőnek tűnnek, de az 1.4 és 1.6-os benzinesre városon kívülre megadni 5,2/5,4-es fogyasztást, hát.... Az offtopic 1.2-es 900 kg-os Puntó II-mre a gyári érték 5,1 volt de még az életben nem állt meg 5,5 alatt, pedig én tényleg nagypapás stíilusban szoktam vezetni 90-100 között, a Ceed meg mégis egy 1,2 tonnás kocsi. Ráadásul nemrég mértem GPS szerint a sebességet és ez alapján a kilométer órám még csal is 5km-t felfelé.
Én az új corollába szerettem bele. 1.4 D4-4 1.4 90le motorral, MMT váltó,manuália klíma, Luna csomag, metál=4.720.00Ft (ez a 2. fokozat az extrákban a 4-ből)
Ezért kapok egy Ceed EX-et: 115 Le CRDI adrenali pumpa, automata klíma, ESP! 3 fokozatú fűthető ülések, jégmentesített szélvédő, vill behajtható tükrök, elektrokróm belső tükör, esőszenzor..... Ez a 3. fokozat az extrákban. Ez gyakorlatilag a Corolla Sol-nak felelne meg, ha abba lenne ESP, 5.225.000-ért!! Inkább az executive felé közelítene, az még több, szóval drága, de ér annyit? A Cori 1.4 benyás alapára maga 3.9 mille!!!!
Ezért a KIA adja a 115 le dízelt! Szóvala Ceed majd fél millével kevesebbe kerül minden szinten, miközben erősebb a dízelje, és kicsit több az extra. Az EX esetében sz ESP is igen elgondolkodtató.Minél nagyobb a felszerelés, annál nagyob az árkülömbözet.
45-000km-ert autózom évente, nem mindegy, hogyan. A KIA felirat nem zavar, úgy gondolom ez a modell méltán büszke lehet, felnőtt a legjobb minőségű európai, vagy japo vasak közé. Előbb utóbb a piac is kénytelen lesz elismerni. Szerintem itthon ez egy roppant jól bevált modell lesz. Magyarországnak erre vanb szüksége. Korrekt ár, jó autó! Hajrá!
Szombaton megyek tesztvezetni. Akkor majd eldől: Szerelem Corolla kényelemmel presztízzsel, vagy racionális észérvek, pénztárca, élmények, biztonság: akkor a Ceed. A Rio 1.5 dízelje már meggyőzőtt, szt berepültem, igen meggyőző.
Kicsit felturta az idegemet ez gari dolog "három év korlátozás nélküli" ezért előszedtem az értékesítő névjegyét és felhívtam.
Az alábbi infót kaptam: A gari három sávra van osztva de nem abban az értelemben ahogy gondoltam a prosiból.
A három sáv:
1 Három év kilométer korlátozás nélküli. 2 Öt év vagy 150 ezer km teljeskörű. 3 Hét év vagy 150ezer km a hajtásláncra.
A három év korlátozás nélkül nem azt jelenti hogy csak az első három évre van a teljeskörű gari hanem azt hogy az első három évben nincs kilométerkorlátozás. Tehát nincs 150 ezres korlátozás az első három évben. Ha az első három évben túlléped a 150ezret akkor is legalább három év a gari.
Az aláábiak szerepelnek a bővebb Ceed prosiban amit a http://karacsonyi-nagy.hu/kia/modellek/ceed_stuff/anyagok/kia_ceed_katalogus3.pdf? címen találtam:
Most jutottam hozzá, hogy elolvassam a totalcaros tesztet. Hát mit mondjak, én még ilyen tesztet nem olvastam a Vinkler féla csapattól. Kezdek büszke lenni arra, hogy én már ezt jóval előbb így gondoltam. Hajrá Ceed!
Ez amit a gariról mondtak úgy ahogy van baromság. A cced re 5 év teljeskörű garancia és további 2 év a hajtásláncra (motor váltó futómű és azok segédberendezései) A garancia ellentétben a most bejelentett VW vagy skoda garival gyári sé nem biztosítási alapon működik, valamint az egész EU+Norvágia Svájc Gibraltár minusz Románia és Bulgária (mivel ott nics KIA szervizhálózat)
SX4 tologatható hátsó paddal lenne jó, mert a csomija kicsi. Kissé túlárazottak a Suzik, lehet a fenntartásban még vezetnek, -ja már 5 liter nem elég...
Nem tudom a Liana alkatrészellátás milyen lesz, ez miatt sem keresném, bár (nekem legalábbis igen) kellemes autó. (Vajh 1,6 D mennyi lesz?)
Ha a törésteszt netán 4*, még mindíg jobb mint Aveo 1,5 *, valamint sok gép full légzsákkal annyi amennyi, a Cee1d meg 6 lufis.
Amúgy látom a kereskedők nincsenek helyzet csúcsán.
No a gariról unalmas a mahinációkat olvasgatni, mert
1. a szervízdíj sokat nyom, várjuk meg a gyakorlatot
2. 1-3 évnél bárki leléphet, tehát hiába trükk, csűrés-csavarás, akkor is hatalmas plussz a többi autó 1-3 évéhez, ne ezen csámcsogjunk már.
Ja új gép, mennyi körül alakulhat a casco (jó, soktól függ, de pl más gépekhez?).
3 millát megér az alap, a klímás árképzés még megér 1 misét, a dízel is reálisnak tűnik. Eddíg a Kiák nem kiugróan drágán üzemeltethető, és nem hibákkal küszködő autók voltak, ezek fényében nem lehet túl rossz vétel.
És akinek nem tetszik: várjunk kicsit, a konkurensek áron, garin módosítani fognak. Több márka is úgy alakul mostanság, kijön az új és drága pl DCorsa, majd olcsóbbá akciózzák (Punto, Clio, Suzukik). Vagy még másoknál is alap a 6 légzsák, aki látott törött autót, súlyos sérültet kórházban látogatott, elgondolkodik.
Benyásról írhatna valaki, mert az összes teszt a dízelnél ragad le.
Mikor leírtam a hozzászólásomat, már előre féltem, hogy előjön a "de hidd el, hogy ez vagy az az igazán jó, és az meg amaz a hülyeség" Nem ezért vetettem fel, inkább csak leírtam, ami hirtelen kijött. Ahogy korábban írtam, a Cee'd az első autó, ami igazán érdekel azóta, hogy nem lehet Lianát kapni. Nem akarom és nem is fogom sorolni a különböző érveket-ellenérveket. Fogalmazhatok úgy is, hogy a Totalcaros cikk után hirtelen nekem is a "most gyorsan menni diesel Kia-t venni" érzésem volt, s hamar rádöbbentem, hogy az anyagi lehetőségeimbe egy használt Liana még beleférne, de hülye lennék végletekig feszíteni a családi költségvetést egy 4,6 millás kocsi részleteinek bevállalásával. Szinplán ennyi! Minden bizonnyal továbbra is nagy tisztelettel csodállom a Kiát ezért az autójáért, mert ekkora durranás szerintem az elmúlt jópár évben egy autógyártó standján sem volt.
No csak nem állom meg, hogy ne mondjam :-)))) De a suzukik értéktartását az eddigi KIA modelleké alá sorolni, kicsit nevetséges! A használt pár éves kiák ára is a béka segge alatt van. Ami eddig nagyon tetszett az a Magentis 2,5 Aut kivitele, hát két évesen 40e km-el hónapokig hirdettek egyet bőven az új árának fele alatt!
Én néztem az SX4-et. Formára tetszik, de nem más, mint egy pár százalékkal nagyobb Ignis. Elöl még van hely, de hátulra csak keresztben férek el (180 centi). Csomagtartója ha lehet még kisebb, mint az Ignisben, mert ott legalább közel függőleges a hátsó ablak, itt döntött. Pl. egy hátizsák állítva nem hiszem, hogy befér. Mentem vele egy rövid kört, és ott tettem le végleg róla, hogy nekem ilyenem legyen. A legkisebb keresztbordán is úgy pattog, mint kecskeszar a deszkán. Az az igazság, ha tudnám, hogy mindenhova egyedül megyek, és csomag se nagyon lenne, akkor új swiftet vennék, ez nem kérdés. De abba már három ember sem fér be.
Dolgom volt, így sajna későn jutottam a nethez, ezért a mondanivalóm lényegét gabaly7 már leírta kinek a pap........ Ezen a fórumon senkinek sem az elsőszámú célja az, hogy bárkit is meggyőzzön arról, hogy akarata ellenére cee'd-et vegyen! Jól elbeszélgetünk egymással, infót cserélünk, és ha tudunk segítünk a másiknak. Felnőtt emberek vagyunk, mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi tetszik, ill. milyen lehetőségei vannak. A Liana nekem speciel nem jön be, én nem adnék érte pénzt! Az összehasonlításod meg egy kicsit sántít, mert egy 1,6 crdi EX-hez viszonyítottál! Ha egy 1,4 LX-et veszel alapul /mondjuk két kieg. csomaggal/ akkor már ugye egész más arányokat látunk!
Nyílt napon rákérdeztem a kereskedőtől (pappas) és azt mondta, hogy a Kia saját gyári törésztesztjén 5 csillagot ért el (NCAP értékekkel és beállításokkal).......és az ügyfél (én) lefosta a bokáját...
Csak azt nem értem, hogy ezt a marketing, HA IGAZ miért nem építette bele a reklámjaiba HA,HA,HA IGAZ!
Hát nem olcsó, de az is tény, hogy buta a felszereltség-variálhatóság...
És az is tény, hogy az autó képességei igazán 4x4-el kihasználhatóak... magyarán adott célfelhasználásra jó vétel lehet, de nekem annyira nem a 4x4 a szempont, mint más parktikus dolgok, pl egy picit nagyobb csomagtér, kényelmesebb beltér, stb.. stb... így az SX4 kiesett a pakliból...
Valóban nézem, hogy időközben let 19JTD GS símán a 4x4 nélkül... na de kérem az is 5,23milka + metál... elképesztő...
Az 1.9 diesel 4x4 ára tényleg brutal, viszont sztem egyáltalán nem gyenge az 1.6-os VVT motor és ennek ára már nem (annyira) horribilis. Amúgy hasonlítgatni lehet pro és kontra, az SX4 esetében úgy érdemes, hogy nem nagyon van 4x4 konkurencia ilyen áron (most nem a Panda 4wd-ről ás társairól beszélek:).
Egyébként az 1.9-es dieselmotort már lehet kapni GS felszereltségben 4x4 nélkül is.
De összességében valóban megállapítható, hogy az SX4 már nem egy kimondottan olcsó kategória.
Szegény Liana alapvetően egy faxán megbízható, jól összerakott igazi japán gép, de a forma hát nem tudom... de az arányai az igazán érdekesek, ugyanis valami eszméletlenül keskeny... két válasabb ember már szorong... :(
Nem elkapkodós, az tuti, viszont akkor annak a kereskedésnek a honlapján eléggé félrevezető az információ, mondhatni nem egészen törvényes, de minden bizonnyal tisszeségtelen... :(
Ami pedig az OFF téma:
Nekem zastava-swift1 1.3GC cool-ignis 1.5GS-swift2 1.5GS után jött a döntés a ceed-re...
Nézzük az első suzukim mondhatni kényszer volt (kiflibe törtek az öreg vassal, valami meg kellett, pénz meg nem volt), az ignis már tudatos volt, akkor jó döntés volt, megérte. Abból pusztán esztétikai alapon ültem át swift2-be, és ténykérdés, hogy suzukiból csak suzukiba lehet jól átülni, és az is ténykérdés, hogy utóbbi két autóm igencsak jól felszerelt volt, noha soha nem voltam elájulva tőlük, mert a kezdeti hű de szép, hű de jó után, mindegyiknél voltak bosszantó hibák, noha ezek nem befolyásolták az A-ból B-be jutást, csak idegesítőek...
Nos tehát nem lehet azt mondani, hogy a márkával bajom van, mert nincs... szeretem a márkát... azt is állítom, hogy a swift1-el tényleg nem volt jó csattanni... az ignis már valamivel jobb volt, főleg az eleje, míg a swift2 hozza a kategóriaátlagot legalább...
Meg is néztem magamnak az sx4-et, mint esetleges márkán belüli alternatívát, de:
ha már, akkor összekrekes... ha viszont 4x4, akkor 1.6 benzin igencsak gyenge... marad az 1.9JTD... több, mint 5,5 milka... ügye ezt nem gondolja komolyan senki? Mert mondjuk összevetve a minőséget, beltereket, méreteket, hát a Cee'd toronymagasan üti ki, noha alacsonyabb a hasfal, és nem is 4x4, de nekem ez nem elvárás, csak ha már sx4, akkor abból az kéne...
mindent összevetve a suzuki felszereltségi csomagjai az sx4 esetében teljesen értelmetlenek... miért nem lehet pl 1.9JTD-t rendelni full-ban, de 4x4 nélkül?
Miért nem lehet a diesel-motorhoz automata klímát kapni, csak manuálisat?
Nem is kérdezek tovább, ez két akkora mellélövés, hogy be is tette a kaput nálam, így noha most nem mondom, hogy jól jön nekem anyagilag ez a csere, de egyszercsak meg kell lépni a "márkahűtlenséget"
Hát ilyen pozitiv tesztet még én se olvastam tőlük ebben az árkategóriában, meg is lepődtem de rendesen. Ha már ők nem fikkantanak le valamit annak tényleg jónak kell lennie.
Bocs távol álljon tőlen hogy bárkit is megbántsak, igyekszem mindenkinek tiszteletben tartani a választását, ízlését, kedvenc autómárkáját, de nem bírom megállni. hogy erre ne reagáljak!
Azon nem gondolkodtál el hogy miért olcsóbb az általad hivatkozott Liana? És pont a Liana?
Azt előre bocsátom, hogy alapvetően (műszaki szinvonal, ár-érték arány) semmi bajom a Suzukival - attól eltekintve, hogy nem szerencsés csattani vele, mert fejlesztés ide, vagy oda, nem biztos, hogy ép bőrrel kiszállsz belőle - de venni egyet meg sem fordult soha a fejemben az alábbi indokaim alapján.
1. Több Suzuki tulaj kollégám van, akiknek Ignis, Swift,Swift II., SX4-es gépük van. Mindannyian egyetértenek velem abban, hogy "jól kiszállni" anyagilag Suzukiból, csak Suzukiba lehet! 2. Ma már nyugodtan leszámolhatunk a "Suzuki a mi autónk" olcsó autó mítoszával! Megdöbbentem, mikor egy Swift II. tulaj barátom közölte, hogy egy full felszerelt(1.5-ös motor, 6 légzsák, ablakemelő, MP3-as CD, ABS, 15-ös könnyűfémfelni) Swift II. 3.6 millióba kerül!!!!!
Ezt továbbgondolva már megbocsáss, de ki az az őrült, aki mondjuk több, mint 5 millió Ft-ot ad egy 1.9 JTD motoros SX4-ért, akkor, amikor ezért a pénzért már kap mondjuk például egy igaz benzines, de zsír új és alapban is bőségesen felszerelt Volvo S40-et??
A Lianához még annyit, hogy pont a Liana, ami a Suzukin belül is elég nagy piaci bukta volt?Nekem akkor se kellene, ha pisztolyt nyomnának a fejemhez, de ízlések és pofonok, csak kérlek ne hasonlítsuk össze a Ceed-el mert nem egy kategória.
Végezetül, mielőtt az a vád érne, hogy biztos gúlában állnak nálunk a 20 ezeres bankók amiért így "leszólom" a Suzukit eddigi autóim listája gyártási évvel:
Trabant(1982), Peugeot 305 diesel (1986), Peugeot 309 benzin-gáz (1990), Renault Clió II benzin (1994), Kia Rio CRDI (2005), Kia Ceed CRDi (2006)
Egy pillanatra én is meginogtam elolvasva véleményedet a Liana-ról :-) De rájöttem, hogy a 2,6 milleres árhoz képest egy 10 éves 250.000e-et futott jól felszerelt (kombi) Wartburg-ot megkapok 2,5 millerrel olcsóbban. Ezt az érvet nem tudja ellentételezni nekem a Liana :-((((
Kinek a pap....:)))
ON: Kia Ceed
Ezt írták vissza érdeklődésemre a törés teszt hiánya kapcsán...
Dear Mr Gábor
The Kia cee'd is part of our future testing programme. Its results will be made available on our website www.euroncap.com in the Summer.
Thanks for your interest in Euro NCAP and keep checking out the website!.
Best Regards,
Valérie Bocart Office Assistant
Euro NCAP Place du Luxembourg 2 B - 1050 BRUSSELS BELGIUM Telephone : +32 2 400 77 40 Fax : +32 2 400 77 41 office@euroncap.com
Egy pillanatra én is meginogtam a tesztet elovalsva :-) De rájöttem, hogy a 4,6 milleres árhoz képest egy 2 éves 30e-et futott jól felszerelt Lianat megkapok két millerrel olcsóbban. Ezt az érvet nem tudja ellentételezni nekem a Cee'd :-((((
Szal 1 millára azt mondták, hogy havi 20e Ft 84 hónap futamidő, és ingyenes a casco :-)))) Kicsit tényleg átbaszás. Szal havi durván 5600Ft a casco 7 évre.
A tisztánlátáshoz pontosan kellene tudni az önrészt (mind a min összeg, mind a %) Ha 50e 10% akkor érdemes belemenni, ha 200e 20% akkor meg tényleg lehúzás. Nemtom más biztositó hogy csinálja, de pl az Allianz-nál ha nem töröd a kocsit, évről-évre több visszatéritést kapsz év végén. Édesanyám pl 4 hónapot kap mindig vissza.
A hét év garancia szerintem arra jó, hogy becsalja az embert a szalonba, és megnézze az ótót. Utána viszont gondban van a fókszvágen, ford, opel, satöbbi, mert minőségben egyáltalán nem marad el tőlük. Legfeljebb van, akit zavar a KIA felirat, de nekem nincs ilyen előítéletem. Persze ha reiju, keeway ésatöbbi lenne ráírva, az már zavarna :)
Kezdek aggódni emiatt a cee'd miatt! Elolvastam Totalcar tesztet, és semmi fikázás, semmi fanyar gúny! Jó-jó apróbb, esetleg mondvacsinált kifogások akadnak, de nem ezt szoktuk meg Winkleréktől, hanem kőkemény kritikát! Szóval csak jó kis gép ez a cee'd ezt rendesen eltalálták(de mondjuk ezt mi eddíg is tudtuk, igaz :-) ) ! A garancia kérdését meg lehet csűrni-csavarni össze kell vetni más márkák ajánlatával, és el lehet dönteni, hogy ki mit ad, ki jár jobban! Ez már csak fogáskeresés a kekeckedőknek, mert egyébként nehéz bármibe belekötni! Össze lehet gyűjteni a teszteket, nem sok negatívumot találni, pedig jó pár megmérettetés történt, de persze ez sem tökéletes autó, mert olyan nincs!
Kicsit belemélyedtem ebbe a lapba, szóval rákeresve más NCAP-on 5 csillagot kapott típusokra, nos ezeknél se jött az itteni osztályzás szerint az 5 csillag, mert ebben valami teljesítmény-biztonság-ár-érték osztályzás játszik, és ez valami tök egyéni dolog...
ennyit erről... várjuk a hivatalost, bár hozzáteszem, az NCAP-féle laborkörülmények káb ezrelékes nagyságrendben fordulnak elő közúton... (full-front, meg ilyenek, nem gyakran hajtunk betonfalba, úgy, hogy még a kormányt is görcsösen egyenesen tartjuk...)
Én elég sokat megyek vele, reálisan az 5 év lesz, mire 150e belekúszik, én kezdetektől úgy fogtam fel, hogy 5 évem lesz rá, azután meg ahogy épp az akkori vezetési szokásaim hozzák, vagy esetleges autócsere diktálja... mivel 5 év alatt sok víz lefolyik a dunán, nem is tervezek ennél nagyobb távlatokban... és ha most újra gondolod, és szétnézel, akkor az 5 évet se osztogatják (már nissanék se), sőt a 3 év km-korlátozás nélküli gar se jellemző a kategóriában...
Na ennyit erről...
Másfelöl nyilván van ebben a 7 évben marketing, és aki egy picit is okos, az a kezdetektől látta ezt, mindamellett, hogy helyén kezelve a dolgokat, és józanul átgondolva, még mindíg nagyon jó garit adnak a Cee'd-re...
"Innen jönnek a cee'd érdekességei. Ha eltelt a három év, de az autó még nem futott 150 ezer kilométert, a garancia további két évre kitolódik - de már csak a hajtáslánc fődarabjaira érvényes. Kuplungszerkezetre igen, tárcsára nem. Gömbfejekre igen, lengéscsillapítókra nem. Főtengelycsapágyra igen, klímakompresszorra nem. Ha a cee'd további két év elteltével még mindig nem érte el a 150 ezer kilométert, ugyanez a szűkített garancia újabb két évvel meghosszabbodik. Három meg kettő meg kettő az hét.
A trükk, ami voltaképp nem is trükk, csak józan kalkuláció, ott rejlik, hogy a cee'det a teljes garanciaidő alatt minden csip-csup hibával mindig márkaszervizbe kell vinni, ha máshol cseréltet az ember akár csak egy elkopott fékbetétet (és észreveszik), ugrik a garancia. Így hát 150 ezer kilométer alatt a kötelező szervizek díjából a Kia - számítása szerint - megkeresi az esetleges garanciális javítások költségét."
No...amikor meg mertem említeni, hogy nem kell elájulni attól a hét évtől, mert tuti, hogy 5+2. És sjtettem, hogy nem ilyen egyszerű ez...leugattatok.....s lám.
Pedig nem az autót szóltam le, mert az a mai napig tetszik és ha nem ennyi lenne az ára, illetve az LX és EX között lenne egy köztes felszereltségű olcsóbb változat, akkor tuti ezt választottam volna nem lacsit. Illetve fontolóra venném még most is a cserét.
Na ez a garis téma nálam egy fekete pont, inkább fizetem az évenkénti 30000 Ft-ot három évig vagy 100000 km-ig a lacsira. Az mégiscsak egy százas.
Idáig is szerelmese lettem az autónak, de már biztos hogy szülinapomra megrendelem, csak kár hogy addigra nem ér ide, leghamarabb árpilisba tudnak szállítani 1.6 CRDi, EX-et :(
Az nem az NCAP teszteredmény volt, hanem 4 csillagra értékelték a kocsinak a biztonsági felszerelését. (A Safety sor mellett van a 4 csillag, az NCAP-t csak reklámból szúrták be)
Sajna az 1.4 LX-ről nem tudok neked mondani semmit mert nekünk 1.6 CRDi van.
Az EURO NCAP-ról - egyébként én is most kerestem rá - annyit, hogy már tökre örültem az auto-don honlapján az 5 csillagos minősítésnek, bár furcsa volt, hogy nincs semmi hivatkozás. Pont ezért kerestem most rá - egyszerűen beírtam a keresőbe "Euro NCAP Kia CEED" és a legtöbb helyen nem volt még elérhető teszteredmény egyetlen egyet találtam az pedig nem is elszomorított inkább feldühített!!!!
Íme a link: http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/Review.aspx?model=1563&page=3#
A fenti link alapján a törésteszt 4 csillagos!
Már komolyan arra vetemedek, hogy autóipari összeesküvést sejtek és egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ha az új Clió és az Alfa 147-es tudja az 5 csillagot akkor a Ceed nem????????????????????????
Egyre inkább hajlok rá hogy ez az egész törésteszt keményen befolyásolt az autóipari támogatók által, jó példa erre, hogy a Skoda Roomster is csak (az elszakadó kábelek gyári módosítása utáni megismételt tesztben) másodszorra hozta az 5 csillagot. Külön pikáns a dologban, hogy ezeket Rommsteren végzett törésteszt utáni, a második törésteszt előtti módosításokat a gyár nem alkalmazza a sorozatgyártásban!!!!!!!!!!!!!
Akkor meg mi értelme szétzúzni a kocsikat?????
Szóval a fenti tipusok beleértve az új Toyota Aurist is "érdekes módon" hozzák az 5 csillagot a Ceed meg nem?????
Gondolom azért nem válaszolt senki, mert senki nem tud biztosat, az Euro Ncap oldalán még nincs benne az adatbázisban, ettől még lehet megcsinálták már a tesztet, és benfentesek akár hozzá is férhettek...
Feltenném újra a kérdésemet, mert nagyon érdekelne. Tehát:
Valaki aki már 1.4 LX tulaj írhatna valamit a tapasztalatairól a fogyasztással kapcsolatban.
a www.autodon.hu-n van egy EURONCAP eredmény felrakva a cee'd lapján. Valaki tud valami bővebbet erről, mert én hiába kerestem adatokat ezzel kapcsolatban.
Semmi meglepő nincs ebben, noha nem tudom mennyire pontos a leírás, nyilvánvlóna trükk van a 7 év gariban, viszont baromira jól hangzik... az is igaz, hogy kötelezőre hordani kell, no de melyik autót nem? És az is úgy tűnik nem száll el a szervízköltség mindettől függetlenül...
Szerintem van realitása, ugyanakkor az nekem nem ennyire tiszta, hogy a KIA-nak hol jön vissza az esetleges garis téma költsége, lehet, sokkal inkább az eladásokra, és a márkaimidzs hosszabbtávú felfutásában bízik... és tegyük hozzá nem alaptalanul... :)
Mi a véleményetek a KiberLovag által hivatkozott tesztben szereplő alábbi idézetről?
"A Kia minden személyautójára három év kilométerkorlátozás nélküli teljeskörű garanciát vállal. Kivéve az Opirust, arra ötöt. (A teherautókra meg három évet, de legfeljebb százezer kilométer futásteljesítményig.)
Innen jönnek a cee'd érdekességei. Ha eltelt a három év, de az autó még nem futott 150 ezer kilométert, a garancia további két évre kitolódik - de már csak a hajtáslánc fődarabjaira érvényes. Kuplungszerkezetre igen, tárcsára nem. Gömbfejekre igen, lengéscsillapítókra nem. Főtengely-csapágyra igen, klímakompresszorra nem. Ha a cee'd további két év elteltével még mindig nem érte el a 150 ezer kilométert, ugyanez a szűkített garancia újabb két évvel meghosszabbodik. Három meg kettő meg kettő az hét.
A trükk, ami voltaképp nem is trükk, csak józan kalkuláció, ott rejlik, hogy a cee'det a teljes garanciaidő alatt minden csip-csup hibával mindig márkaszervizbe kell vinni, ha máshol cseréltet az ember akár csak egy elkopott fékbetétet (és észreveszik), ugrik a garancia. Így hát 150 ezer kilométer alatt a kötelező szervizek díjából a Kia - számítása szerint - megkeresi az esetleges garanciális javítások költségét./b
A szervizintervallum sem horror, bár némileg rövidebb a mostanság megszokottnál; a benzineseket 15, a dízeleket húszezer kilométerenként kell olajcserére, miegymásra vinni. Ez ugye tesztautónk esetében nyolc látogatás: az ezres revízió, plusz a hét húszezres. Sajnos konkrét szervizköltséget, érdekesebb alkatrészárakat még nem tudtak mondani a szervizben, nagyon új még a típus, de az 1600 forintos olajszűrő, a 4000 forintos légszűrő és a Dagály utcai Auto Don márkaszerviz 5825Ft+ÁFÁ-s rezsióradíja cseppet sem tűnik horribilisnek."
Ha mákom van, akkor a kereskedés udvarán van már a gép, és ez gondolom a vámolást jelenti... nem tudom, majd szólnak, márc 1-ig én nem kérdezek rá, mert úgy korrekt... :)
Egyáltalán nem lilás! Mindenki szürkének látta ma a környezetemben, mondjuk forgalmiba is azt írták. ;-)) Holnap remélem süt a nap egy kicsit, majd úgy is lekapom.
Az olalcsík tényleg jól néz ki rajta, remélem soha nem tudom meg mennyit is ér. De nagyon dizájnos cee'd felirat van rajta. Ha.
1,6CRDI tulajoktól kérdezem, néztetek-e olyan adat-triókat, hogy adott fokozatban adott sebességhez milyen fordulatszám párosul? Igazán érdekelnének ilyen megfigyelések... :)
e-mailre elég ritkán szoktak reagálni a márkakereskedések. Inkább azt szeretik, ha felhivják őket telefonon, hogy a "fáradjon be hozzánk majd megbeszéljük" dumával becsábítsák az embert a szalonba.
Személyesen még nem voltam náluk, de kb. másfél hete küldtem nekik egy email-t. Ajánlatot, és tájékoztatást kértem tőlük a cee'd-re vonatkozóan. Azóta felém se kukkantanak! Se egy válasz, se egy telefon, szóval nem egy ügyfélközpontú magatartás! Nekem nem igazán jöttek be, de attól még lehet,hogy másnak igen!(Ha esetleg mégis méltóztatnak tájékoztatni beszámolok róla!)
Ja, a lényeg lemaradt, bocsi: tehát 2* is kérdeztem és nem tudták. 1 azt böffebtette, hogy csak az olaj 20000.
Amúgy mostani autóm full fapad, ingyen távkpzár+szőnyeg+4hangsz RDS rádió, ez visz.jólszól, kp zár alap de jó távirányítóból kimozdul az elem ha leesik, amúgy jó.
Legalább már látni, hogy egy csomó mindent lehet hozzá rendelni, igaz a más márkáknál is szokásos horror árakon. A legjobban a lökhárító sarkait védő 4 db gumicsik készlet 19e-es (és most akciós!) és az ajtóvédő csikok 24e Ft-os (akciós, különben 27e...) árától hidaltam le. Na nem baj, majd a riderauto a Ceed-hez is csinál utángyártottat töredékáron mint az összes többi KIA-hoz: http://www.riderauto.hu/?page=talalatok&fac=5
Az Auto-don kft-nél járt már valaki? az oldaluk igen csábító ajánlatról ir (7 év futamidőnél 7 év ingyen cascó,7 év ingyen szerviz, 1 ingyen extra,7% extra kedvezmény) kiváncsi lennék mi benne a szivatás. a 7 év cascó már önmagában elég durva, mert havi 8-9e-be biztos kerülne külön biztosítónál megkötni és a 7 kötelező szerviz se kis összeg.
Én még új vagyok a fórumon, de már elolvastam a régi hozzászólásokat.
Valaki aki már 1.4 LX tulaj írhatna valamit a tapasztalatairól a fogyasztással kapcsolatban.
a www.autodon.hu-n van egy EURONCAP eredmény felrakva a cee'd lapján. Valaki tud valami bővebbet erről, mert én hiába kerestem adatokat ezzel kapcsolatban.
Szép lassan csak kialakulnak itt a dolgok ugye!? Ha kíváncsiak vagytok pár kiegészítő cuccra a www.fredibeni.hu oldalon a webáruházban szépen kategorizálva van,lehet szemezgetni! Nem biztos, hogy a legolcsóbb, de ez is egy támpont!
Szóval akkor egyre inkább kezd kiderülni, hogy nem csak felszereltségi változatokban, nem csak csomagokban gondolkodhatunk, hanem a korábban említett napfénytető és egyebek mellett számos más tételt is rendelhetünk egyenként, lásd középkonzol szín. Jó lenne most már tudni egy pontos listát, hogy ne csak a kereskedésekben kerüljön képbe az ember, s kelljen spontán eldönteni, hogy akkor mi is kell, mi nem kell...
Most jöttem a márkakereskedőtöl akitöl az 1.4 LX-t rendeltem (KIA M6) Ő azt mondta, hogy eddig minden LX könyöklővel jött kivéve a teszt autó, mert az még 2006-ban jött. Mondta, hogy biztos a miénkben is lesz könyöklő ha nem akkor rak bele mert annak benne kell lenni. Egyébként Ő szalonvezető.
Találtam a szinrefújt középkonzolt mint az EX-ben. 5000+áfa. Megéri.
A kulcs viszont sima sajna. :((
Megkérdeztem náluk a benzinesbe 2200/l az olaj. Azt mondta a Cee'd-nek nem kell nullrevizió, de Ő javasolja 2-3 ezer km-nél 1 olajcserét. Ára: 18000 pénz.
Ma betértem a nagykanizsai KIA kereskedésbe, gondoltam kicsit megnézem közelebbről a Cee'd-et. Hát 10 perc téblábolás alatt nem sikerült senkinek sem megkérdeznie tőlem, hogy mit is szeretnék. Én meg naívan még kicsit reménykedtem, hogy az udvaron álló tesztautók egyikét is elvisszük egy körre. No majd elmegyek az egerszegibe (Zalaegerszegen dolgozom) ott tudom, hogy készségesek. Kanizsai kereskedésnek egy rossz pont felírva.
Szerintem az hogy 10 évesnél idősebb kocsikat nem számítanak be nem csak a KIA-ra jellemző: én 3 éve vetten újonnan az offtopic kocsimat és az előző kocsimat szintén nem számolták bele. Meg is mondták hogy azért mert 10 évnél idősebb.
Az LX-ben nincs se USB, se távirányító. Tesztvezettem egy ilyet, tehát biztosan tudom. A már LX tulajok pedig majd megerősítik. Távirányítót a szervíz biztos bele tudja rakni, az USB-t pedig remélem csak a csatlakozót spórolták ki, maga a rádió ugyanaz. Gondolom a műszerfalat megbontva a rádió hátulján ott az USB, csak egy drótot kell mondjuk a kesztyűtartóba bevezetni.
ET51 :o) Akkor nagyot lehet terpeszteni rajta egy átlagos felnivel, csak aztán ésszel, hogy ne terhelje az ember agyon a futóművet... :) Ezek már biza hasznos adatok, köszönöm... :)
Most már csak a központi furat mérete lehet még érdekes kérdés, meg aki gyakran akar felnit hengerelni a magyar utak mellett, annak a 17"-os... :)
amit 240e-nél adtam el, az 1991-es még japán gyártású volt, a mostani pedig egy 98-as esztergomi. (igaz, az 1,6-osokban lényegesen töb az eredeti japán alkatrész, kevesen tudják, hogy elektronika, fék, futómű stb egész más mint az 1,3-asé. Ezért is vettem többek közt 1,6-ost)
DiabloCorsa kicsit kisegített, 10 féle felni kapható az alábbi oldalon a Ceed-re.
"A felni méretek már meg vannak, de a kapott adatbázisban nem volt hozzá gumi méret, ezért oldalamon még nem találod ezt a típust. A felnire kattintva megtekintheted annak méretét."
hmmm, kicsit máshoz vagyok szokva. A mostani swiftembe 130e km van, eddig összesen egy kipuf hegesztésem volt. Szal meghibásodás eddig 0. Az előző swiftemet 240e km-nél adtam el, annak egy kipufdobcseréje, és két lenéscsillapítócseréje volt. Szal csak mosolyogni szoktam a népítéletes írásokon is, mikor valaki örül, hogy az 50-60-80e km-t futott kocsijának alig volt hibája. Nekem ne alig legyen, hanem min 200e-ig semmi!
Apropó, autóbeszámítás. Kinek milyen tapasztalata van? Kiáék tényleg nem foglalkoznak 10 évesnél régebbi autókkal??
Deras71: a szerződésben, v. annak mellékletében nem szerepel az LX típus felszereltségénk tételes listája? Én "bemondásra" nem írnék alá semmit... Vagy pedig nem voltál kellően alapos, hiszen mindenhol szerepel, hogy az LX-hez nem adnak távírányítást. Amikor a kereskedő azt válaszolta neked, amit, én szembesítettem volna ezzel a ténnyel..:) De persze ettől függetlenül is van értelme utólag rákérdezni - ha távirányítású kulcsot nem is, egy könyöklőt kierőszakolhatsz (lásd mazsola esetét:).
Nem a Váci út 35. szám alatti szalonban áll?:) Szombaton arra jártam és gondoltam megállok - sajna már zárva voltak, de láttam egy szép bézs 1.4-LX-et:).
mrcaptain: emlékeim szerint az LX-ben is van USB port!
Gabor1970: éppenhogy a diesel motorokoat mondják hosszabb élettartamúnak, bár sztem most már nem nagyon van különbség. Egy mai autó sztem gond nélkül elmegy 2-3-400 ezer km-t legyen az benzines, v. diesel. Az én 12 éves, benzines Astrámban 150 ezer km van és eddig egyetlen egyszer(!), 7 évesen hagyott úton (AC pumpa csere), ezt leszámítva a kötelező, majd évenkénti szervízeken kívül mindössze egyszer kellett fizetnem komolyabb összeget, egy vezérműtengely cseréért 130 ezer km-nél.
Hát sajna ez van. :(( Azért holnap bemegyek szalonba és rákérdezek, kíváncsi vagyok mit mondanak mert amikor rendeltem direkt megkérdeztem ilyen a sima LX?
A magam részéről szándékosan igyexem nem gondolni az autóra, és nem túl sokat foglalkozni vele, mert az idegeimre menne a várakozás... így minden mással foglalkozom, és márc elejéig tuti nem hívom a kereskedést, hogy mi van, remélem előbb jelentkeznek, vagy legkésőbb akkor... :)
Baján 100x inkább megvettem volna, mint Szekszárdon. Kedvesek, udvariasak, nem erőltettek egyentlen ajánlatot sem. A hitel sem volt rossz, csak hát az autóm beszámítása sántított, azért nem ott vettük. Ha nem a vétel helyére visszük szervízbe, akkor szerintem Baja lesz, Szekszárdot szervízben is kihagyom ;)
OFF-Próbáltam nem félreérthető lenni, tudom, hogy szalonautóról beszéltél és nem tesztautóról, és gratulálok hozzá, mi 2 hét után se tudunk rosszat mondani rá, kivéve a sípoló biztonsági őv hiány jelző!
Szeretnék még annyit hozzátenni ,hogy szalonautót veszek és nem tesztautót. Ez a kereskedésben állt, tesztvezetés céljára még van a kereskedésnek két autója. Amióta megvettem a szalonban lévőt, az egyiket beállították a szalonba, az enyémet lezárták és beleülni sem lehet.
A felszereltségi kérdést nagyon könnyű rövidre zárni!
Az LX felszereltség az ALAP+MANUÁLIS LÉGKONDI!
Nekünk ilyen van fekete metál CRDi-be!
Az már más kérdés, hogy abszurd, hogy esetünkben (Magyarországon!!!!) ehhez az üzembehelyezéssel több mint 4 millás autóhoz nem adnak egy távirányítós kulcsot riasztóval!! Egyébként ha visszaolvastok ezt a témát is már lerágtuk párszor!
Az LX-hez sima kulcs jár. Nincs benne távirányító csak központi zár. De mindenhol - amikor még azon gondolkoztunk - azt mondták max. 40 EFt-ért raknak bele távirányítót és riasztót is, de ez nem gyári. Az EX-hez jár riasztós távirányítós központi zár. A távirányító a kulcsba építve, de ez még nem behajthatós! Későbbiekben lehet olyat is rendelni (március/május-tól).
Könyöklő nincs, és USB és vonal bemeneti port(AUX) sincs az LX-ben.
Vigyáznak vagy nem vigyáznak az autóra, ami a szalonban áll?!
Hát voltam olyan kereskedésben ahol éppen egy kis belső átépítés volt és még az ablakot is elfelejtették feltekerni az új magentisben. Szép szürke volt belülről az autó a portól. Tesztautó: Szekszárdot nem csak a kedvezőtlen ajánlat miatt hagytuk ott. Fiatal - menőnek hiszem magam - srác majd ő vezeti először a tesztautót. Kezdésnek felpürgette 1, 2-ban 6-7 ezerig és utána sem kimélte az autót. Amikor átadta mehetünk vele kb 2 km-t vissza a szalonig, Szekszárd legszarabb útján. Ez nem volt vmi tesztélmény, de az biztos, hogy megerősített abban, hogy tesztautót ne vegyen az ember (arról nem is beszélek, hogy mekkora az eltérés a futott és az óra szerinti km között - nem csak Kia, mindegyik tesztautónál). Hozzáteszem - lehet nem néztünk ki biztos vásárlónak - olyan hozzáállásuk volt, hogy tudtam itt biztos nem veszek autót, és nem is ajánlom másoknak.
Remélem én csak a kivételeket láttam és máshol vigyáznak is az autókra.
Deras! Tényleg nem akarlak elkeseríteni és én még nem is vettem át az autót, de: könyöklő az tuti, hogy nincs az LX-ben. A kulcsos válasszal keddig várok, mert nem vagyok benne biztos, én szerintem az is sima lesz. Nem távírányítású. Sajna.
Én is vigyázok az autókra/ autóimra, remélem a többség is így van vele. Nem bánkodom, hogy szalonautóm lesz, átnéztem rendesen, semmi "nyomot" nem találtam rajta. Nem zavar, hogy előttem X-en ültek benne. Amiről meg nem tudok az nem fáj. Már alig várom, hogy elhozhassam, tényleg olyan vagyok mint egy gyerek. Nekem ez lesz az első új autóm, most is alig bírom elhinni.:-)))
Szerintem is nagyon jó az a csík az oldalán, amikor a szomszéd nem foglalkozik mással és rányitja az ő ajtaját az enyémre a parkolóban...meg könyöklős autóm sem volt még, ha nincs útban váltáskor, akkor király lehet.
Nálunk kisvárosi Kia szalon, alig látogató, nincs összetapizva az amúgy sem régóta ott álló szalonautó. Én pl úgy ülök be, hisz nem az enyém, hogy szalon előtt lábtörlés, kabát összefog hogy cipzár-gomb ne karcolja össze, óvatos be-kiszállás, bent minimális matatás, pl sebváltó nem erőltetése.
Amúgy próbaútra is úgy megyek, azt a gépet nyugodtan megvehetik, minek gyilkolni.
Különleges élmény olyan autót venni, melyik új, most kerül utcára. 1*én is voltam igy, pont olyan, mint amikor virággal vagy kisgyerekkel megy az ember az utcán és (ezért) megbámulják.
Mondjuk úgy voltam anno Opelcorsát tesztvezetni, (1.0-ásban nem ültem addíg), hogy na ebbe , de ne sokat, mert alig benzin, meg gazdája van már...-na ennyit a vadi új autóról (a megfelelő helyen), ez nem semmi. Alíg láttam ki a gyári bevonattól...mondjuk nem gyilkoltam főként, de kicsit kiakadtam. Asszem náluk soha nem veszek autót, meg egyebek.
Azért is nehéz az alkudozás, mert sokszor ha sikerül jól lealkudni a kocsi árát, akkor rosszabb a hitel, amit nyujtanak. Amúgy nemtom mennyien veszitek hitelre, de milyen THM-ekkel hívogatják a vásárlókat? Érdekelne cascos és no cascos THM is!
Jó helyen vetted, én is náluk várom az EX CRDI-t... korrektek, és nekem is sikerült az üzembehlyezésen, meg metálfényen alkudozni az eredeti ajánlatban, de végül megkavartuk kicsit a dolgot, és máshogy adták a kedvezményt... :)
Amúgy elmondták, kicsi az árrés a KIA-n, ezért nehéz helyzetben van az eladó az egymásra licitálás szempontjából... nekik még el is hiszem...
Folyamatosan olvasom a fórumot, szerintem jó dolgokat lehet megtudni főleg annak aki ilyen autót szeretne.
Most viszont olvastam egy furcsaságot.
Valaki azt írja "egy könyöklöt még ki lehet préselni a kereskedőből".
Én egy cee'd 1.4 LX-et rendeltem a nyilt napon. (nem lenne benne első könyöklő???)
Amiben én ültem 1.4 LX abban volt szériában.
Február vége március elejére ígérték az átadást.
Késöbb itt olvastam, hogy kijöttek csomagok hozzá. Felhívtam a kereskedést, hogy én szeretnék egy kényelmi csomagot az autóba. Azt mondta köv. munkanap beszél a Kia közpöntal. Hívott is, hogy sikerült az utolsó pillanatban módosítani az autón.
Azért csodálkoztam, mert én mindig szoktam tudni valamennyit alkudni.
De ha ez így van, akkor nyilván én sem tudnék semmit tenni. Ennyire új modellre még soha nem alkudtam, szóval valószínűleg az lehet a probléma*, hogy a kereslet többszörösen meghaladja a kínálatot. Így a kereskedők vannak egyelőre nyeregben. Átmenetileg keresleti piac alakult ki. Később valószínűleg ez megváltozik majd. Anno a jóval olcsóbb (~2,4 millió), és valószínűleg kisebb árréssel bíró Swiftem vásárlásakor is tudtam alkudni összességében olyan 200 ezer forintot (részben plusz felszeretséget alkudtam bele).
Most meg munkahelyemen engem bíztak meg új mg.-i gép beszerzésének intézésével. 4,4 + áfáról eddid 3,9-re sikerült lehúznom az árat, és még nincs teljesen vége.
De mégegyszer leírom: el tudom fogadni, hogy most, közvetlenül a bevezetés után CEE'D-re nem nagyon lehet még alkudni.
Nem értem a megrökönyödést, miért ciki megvenni egy szalonautót? Max egy hónapig állt a szalonba, legalább rendesen ki lett takarítva. Ha 1.4-es Ceed -et vagy CRDi Lx-et akarsz venni akkor nincs sok alku lehetőséged. Kedvezményt csak ott kapsz ahol nics azonnal átadható autó. Ha megrendeled és megvárod a májust akkor összejön egy matálfény. Ha most kell 1.4 LX akkor nem nagyon kapsz kedvezményt. Magam voltam tanúja egy beszlgetésnek a múlt hét szombaton. A vevőjelölt lement tatabányára egy CRDi Lx miatt. Az alku alatt végig azt hangoztatta, hogy metál fényt mindehol odaadják ajándékba. Az értékesítő annyit mondott, hogy máshol ajándék metálfény van nálunk meg azonnal átvehető autó. Válasszon! Hát válsztott és megvette listaáron.
Köszönöm a megértést, jó tudni, hogy mégsem vagyok őrült. A család szerint már mutatkoznak a "jelek". A könyöklőre rákérdeztem már az elején, akkor még sejtelmesen azt mondták, hogy később megvásárolható lesz hozzá. Egyébként a régebbi kia modellekhez van ilyen elem, szerintem eredeti alkatrész. A Fr.béni webshopban található egy két cucc. Találtam érdekes dolgokat és nevetségeset is.
Az oldalvédő csíkot én kértem, szerintem is hasznos, kisebb "malőrök" esetén talán megvédik az autót.
Maximálisan megértem az érzéseidet! Nemkem is óriási önuralomra van szükségem ahhoz,hogy ne rohanjak a szalonba,és rendeljem meg az autót! De csak azért is kivárok valami jó akciót:-) Az oldalvédő csíkot ne becsüld le,mert rengeteget lehet vele spórolni, nagyon hasznos dolog én is fogok venni! A könyöklőt szerintem meg lehet oldani, én a helyedben még kipréselném a kereskedésből!!!
Nem veszem sértésnek, kívülről én is így látnám, ezért írtam ,hogy lehet nevetni! :-) Nekem (volt) fontos az autó, de biztos szeretnek, hogy megvettem. :-)))) Kis gondolkozás után úgy éreztem az rosszabb lenne, ha csak március végén lenne autóm. Átnézem "rendesen", nem találtam hibát a Drágában.
Összetapogatott szalonautót megveszel alku nélkül listaáron. Ilyen ideális vásárló csak a mesében van. Biztos nagyon örülnek neked a kereskedésben. :-)
Nem sértésnek szántam, ezt most muszáj volt leírnom. :-)
Én is ezt a színt rendeltem, igaz, 1.6CRDI EX-ben... de ettől még, ha esetleg lesz lehetőséged fotókat csinálni az autóról, neadjisten még napsütésben is tudnál készíteni, akkor igencsak respektálnám... nekem még várnom kell márciusig...
Szia Tettestárs! Köszönöm szépen a jókívánságot! Remélem, hogy sok örömöm (is) lesz benne, egyenlőre csak az őrület van!!! :-)))Az autó: 1,4-es benzines Lx felszereltséggel, a már emlegetett pewter beige színben:-))) Belül fekete. Tudom, hogy nevetségesen hangzik, de nem tudtam alkudni, nem is vagyok az a típus. Ami már tényleg "hihetetlen" benne, hogy egy szalonautót hozok el. A dolog úgy kezdődött, hogy elhatároztam az autócserét, először a netet bújtam, (rio ügyben)majd a nyílt hétvégén benéztem egy kia szalonba. A rio is tetszett, másnapra meg is beszéltünk egy tesztvezetést, de következő napon már úgy érkeztem hogy cee'd lesz belőle. Meg is rendeltem, rendszer hiba miatt nem tudták megmondani, hogy mikor vehetem át március 31 volt a max. határidő. Az addigi autómat két nap alatt eladtam, telefonon érdeklödtem, hogy mégis mire számíthatok, mikor lesz autóm,akkor ajánlották fel, hogy a szalonban lévő, a rendelésemmel teljesen megegyező autót odaadnák. Akkor eldőlt minden. Szerintem a gyermeki újjongás, az, hogy nekem sürgős és "hülye nő" vagyok látszott rajtam rögtön. Azt mondták új modell, még nincsenek akciók stb.stb. Viszont kapok oldalvédő csíkot rá. :-))) NNna, mindegy lehet röhögni. Én nem bánom, nagyon várom már!!!! Másnak sikerült? Mármint olcsóbban hozzájutni? Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a közben bejelentett csomagokat utólag be lehet-e szerezni. Hülyeség, de egy könyöklőt nagyon szeretnék. :-)))
Gratula az autóhoz!!! Kívánom, hogy sok örömöd legyen benne!Írj pár részletet! Moci,szín,felszereltség,sikerült-e alkudni stb... Aludni meg aludj, mert mire megjön nem fogod tudni vezetni az álmosságtól :-))
Én "csak" egy álmodozó vagyok, aki mindíg kocsit akar venni, és cserélni, de a realitás az, hogy még legalább 3 évig a mostani 1,6 16V swift sedanomat kell használnom (nem a kocsi hitele miatt, hanem józan gazdasági megfontolásból)
NNo amiért idejöttem, az csak annyi, hogy gratuláljak a KIA-nak ehhez az autóhoz, és elmondjam, hogy kb két éve egyetlen autót tudtam elképzelni a mostani swit helyett (egy Lianát) de most megtört a jég, és végre látok alternativát!
Nagy automata mániás vagyok, ezért kérdezném az alábbit:
Az 1,6-os benzines verziót lehet automatával kapni? Illetve, ha igen, akkor ez "rendes" bolygóműves-hidraulikus nyomatékváltós automata (bízom benn) vagy csak robotizált kéziváltó? (azt nem szeretném)
Azért nem szeretném a dieselt, mert évi kb 40e km-t megyek, és félek, hogy a modern dieselek nem nagyon bírják azt a kb 3-400e km-t, amire én tervezni szoktam az autóimat. Másrészt egyenlőre LPG párti vagyok (110Ft/l áron tankolom)
A legutolsó tankolás óta csak városban mentem eddig 400 km-t normál közlekedéssel, néha egy két erőteljesebb gyorsulással.Fedcomp szerinti átlagfogyi 6.1 liter. Szóval kimentem kicsit a pályára és egy rövid 3-4 km-es szakaszon megnyomtam 5.-ben olyan 4000-es fordszámig.Óra szerint 185-ig gyorsult aztán "hőőőőőhe" szépen visszalassultam.Nagyon bruál lesz ez hiszen a piros tartomány a forszámmérőben olyan 4600-4700-nál kezdődik.Gyárilag 188 a vége, persze most lehet megint azzal jönni, hogy az óra csal stb., de szerintem simán belepörög majd ez a 200-ba, ha valakinek van gusztusa rá hogy eddig nyomja. Ja egyébként ekkor néhány percre felugrott a fedcomp szerinti átlag 6.2-re aztán visszament 6.1-re.Hangsúlyozom ez kizárólag városi fogyasztás eddig, 400 km után, most van pont féláláson a mutató.Úgy veszem észre a Ceed órája egyébként egyenletesebben mutatja az üzemanyagfogyást, szemben a Rióval, aminek volt úgy hogy teletankolás után 200 km-t megtéve mozdult csak meg a mutató, aztán az 1/2-ed állást elérve gyorsan "zuhant".
Lesz még több is. A Fiat az új Bravóra is 5 évet fog adni. Más kérdés, hogy a Fiat Magyarország itthon mennyit, mivel kint már idáig is 3 év a gari az összes Fiat modellre csak itthon nem. Ez számomra azt jelenti, hogy nem igazán biznak a saját maguk által forgalmazott márkában sem....
Én is többet vártam.Mondhattak volna több infót.Viszont ha valaki új autó vásárlása előtt áll és nézte,biztos meg fogja nézni élőben is egy kereskedésben.Kislányom is nézte velem,majd közölte,hogy ilyet vegyünk neki,de én is használhatom amíg nincs jogsija.5 éves lesz,tehát van időm használni.Csak már mehetnék a kereskedésbe mint vásárló.Minden reggel ott megyek el előtte és csak sóvárgok utánna.Ami késik...
Szia Zotty! Köszi a segítséget, ezt már régebben én is megtaláltam ,csak nem tudom megnyitni... :-(( Valahol máshol esetleg? Nem emlékszel még pár helyre?
Meg ne felejtsük el, hogy 6000-ig elforgatható a moci (benyás), tehát ha öregesen 3000-nél felváltunk mindíg, messze nem a csúcson vagyunk. Ez a mai motorirányzat (nekem sajna), 16 V.
Azért számold bele, hogy manapság ebben a kategóriában 1.2 tonna körül van az üres tömeg. Korábban (pl. renó megane 1) alig volt több 1 tonnánál. Hasonló méretű kocsik között szétnézve ez a legerősebb alapmotor. Focust 80 lóval kapsz, Golfot 75-el.
Az autó igen tágas elöl,hátul (nem vagyok egy pille gyerek :) rendkívül massziv benyomást kelt,mintha egy betondarabból lenne öntve az egész,csöndes,finom.A menettulajdonságokat viszont sokkal fickósabbnak gondoltam :( ,valahogy gyengének tűnik az alapmotor ehez a kasztnihoz??
Durva az hogy mint jusztlaci műsorában is volt uszorakamatot nem ismer a magyar BTK, csak uszorás szerződést. Ideje lenne már a hiánypótlásra, mert a PSZÁF nem sokat (gyakorlatilag semmit) tehet ezek ellen a cégek ellen.
ahhoz, hogy a tőketartozás kisebb legyen, mint a gépkocsi "mindenkori" piaci értéke, legalább 30-35% önerőt kell biztosítani. nyilván kategóriától is függ, a "bolondbiztos" kezdő nagysága.
ha valaki ennél kisebb indulóval kezd, akkor szerintem csak egy módon jöhet ki belőle "jól" (nem túl rosszul): ha nagyon rövid (12-24hónapos) futamidőt vállal.
Van egy "olvasmányos" (nem is annyira önreklámozó) web lap a témáról, érdemes elolvasni:
No igen, THM 800%... és el is tudom képzelni, hogy az agybutítás következtében szépen fel is vesznek az emberek ilyen hiteleket, csak azt nem tudom, miként hajtják be rajtuk, amikor végsősoron ebben az esetben már a gatyájukat is kifizették... :(
Erről jutsz eszembe a bank fogalma. A bank az az intézmény ami akkor ad pénzt, ha bebizonyítod neki hogy nincs is rá szükséged. Nálunk működhetnek uzsoracégek is hivatlalosan és még reklámozzák is magukat. Broaááff.
Akármilyen hitelt veszel fel a bank igyis-úgyis megszivat. Ezért szeretem az ilyen reklámokat mint az OTP-ét: "Megbízunk egymásban..." Bankban? Soha! Nekem mostanában azzal mennek az idegeimre, hogy küldözgetik kéretlenül a bankkártyáikat, hitelajánlataikat ("csak irja alá és küldje vissza") meg telefonon is zalklatnak néha. hogy nem akarok-e tőlük bankkártyát. És akkor még fel is hivnak, hogy mi lett a bankártyával amit küldtek 3 hónapja. Mondtam, mi lenne: nem kértem, szétvágtam és kidobtam...
Illetve nem vesz 0% befizetéssel 10éves részletre. Ha nem tud érte többet fizetni, akkor tényleg tönkreteheti az egész családot, ha egy 3millás autót megvesz 0% 10évre, és 2 év múlva nem tudja fizetni a részletet, mert mondjuk kirúgták a munkahelyéről, vagy vagy árfolyam miatt emelkedik a törlesztő, vagy bármi más okból. A kocsija már a piacon is 2-2,3millát ér, de a bank csak mondjuk 1,8-al veszi vissza, viszont a 10 éves részletből az első két évben még nem törlesztett szinte semmit, csak kamatot, és még mindíg van 2.8mill. hitele. Ebbe szinte senki nem gondol bele, amikor hitelt vesz fel, és az utolsó fillérig kicentizik az új kocsi vételével a családi kasszát. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ezt még nem kellett megtapasztalnom.
De utána meg követeli tőled a pénzt. Kérdem én mire fel. Másik ha casco az autód és lezúzzák akkor nem az autó új árát térítik meg hanem avultatva ami első néhány évben jó sokat veszít az értékéből. A különbözetet megint csak követeli a bank. Iszonyat sok szemétség van a gépjárműhiteleknél és még meg is magyarázzák hogy miért így jó. Egy valami tehet a (l)user ha nem akarják csőbehúzzák. Nem vesz új autót.
Persze mert ha cascómentes hitelt kérsz, a cascót akkor is beleépítik a hitelbe, igy a bank akkor is megkapja a pénzét, ha lezúzzák a kocsit, te meg nem kapsz egy büdös vasat se.
Köszi a választ. Ismerősőd még jól is járt, hogy nem egy összegben fizettette ki vele a bank a hátralévő hitelösszeget. Mivel ugye a kocsi tönkremenetelekor/ellopásakor már fedezet nincs és a bank általában 15 napon belül követelni szokta a teljes hátralévő hitelösszeget.
Tavaly érdeklődtem a szutyuki kereskedésben az SX4 hitel iránt. Na cascoval 2 azaz kettőezer forinttal lett volna drágább mint nélküle, mert a csaco mentes hitel drágább volt, mint a cascos. Aztán nem vettem szutyukit. :)
Egyértelműen kell a casco a mai világban, és persze minél többet közlekedik az ember, annál inkább jelentősége van... sőt a törés-önrésszel se szabad játszani, én megtettem, így fordulhat elő, hogy 300e HUF-ot hónapokig (rendőrségi eljárás, jogerős határozat) kölcsönöztem a végül felelősnek kihozott úriember biztosítójának, mert az autót nem tudtam nélkülözni, így addig is maradt az előzetes casco... :(
A cascohoz még annyi (a kocsi 1.6 CRDI LX metál), hogy szerintem hatalmas felelőtlenség egy új autónál főleg hitelesnél, ha valaki a cascón próbál spórolni, bár tudom sokan ezt teszik!
Neken anno a 4 hónapos diesel Riót nyomták meg a parkolóban állva, persze betétlapot elfelejtett hagyni a szarházi!Így megúsztam "csak" 100 ezer Ft-os önrésszel az egyébként elemcserés 371 ezer Ft-os szakszervíz számlát!
Persze mondhatnátok, hogy kikalapáltathattam volna 60-80 ezerért egy lakatosműhelyben, de ha 100 ezerért már "fullos" elemcserés szervízt kapok, a döntés szerintem egyértelmű.
Van olyan ismerősőm aki a nem egészen havi 4000 Ft-os cascon akart spórolni a 0%-al elhozott új Suzukiján, ami elektromos tűz miatt teljesen kiégett. Kocsija nem maradt, csak a részleteket kell fizetnie még kb. 60 hónapig!Idegösszeroppanást is kapott szerencsétlen!
A mi casconk a hitel teljes futamidejéig biztosan fizetve lesz!
Cascót kötött valaki a Cee'dre? Kiváncsi lennék hogy a paraméterek függvényében (felszereltségi szint,biztosító,életkor,önrész,lakóhely stb.) mennyire drága. Mivel 5 v. 6 év hitelre venném, ezért ez is jelentős költségnövelő tényező.
Igen az első szállítmányokban csak négy szín szerepel. Fekete, Bézs, Ezüst, Kékes grafit A hivatalos neveiket nem tudom. Állítólag márciusi gyártástól már mind a 12 szín elérhető.
kiajobb: jelenleg csak 4 színben gyártják? Melyik négyben?
Kiberlovag: nem nagyon értem én sem. A honlapon akkor nagyon elcseszték, hiszen a pewter beige tulképpen aranymetálnak látszik - ez alapján én is kizártam, hogy ilyen a vezess.hu tesztautója. Ezért írtam, hogy kizárásos alapon inkább szürkére (piston gray) tippelek. A vlevi által beszúrt (788.) prosin viszont valóban sötétebbnek tűnik ez a beige... Fene tudja.
Valóban alap kéne a full biztonság, a törésteszt is asszem így készül. 6 lufi, legalább 2 aktív fejtámasz, természetesen ABS, EBD esetleg menetstabilizáló, mert ha csak 1* is szükség van rá...
Az angolban nagyobb méretű színes autóképek vannak, amiben világosabb ez a szín, a magyar prospektusban csak az apró felülnézeti képpel, és sötétebben. Ezt adja össze valaki. Biztos ami biztos, én sötétkéket veszek, azt nem lehet összekeverni :)
Most rengeteg képet túrtam erről a színről, és úgy tűnik, borús időben besötétedik, és szürkül, míg jó fényviszonyok mellet világosodik, és jobban dominál az arany-szerű tónus... mindenesetre rossz fényben nehéz lehet színhű képet csinálni... és változatlanul bejön... :)
Köszönöm a segítséget.Utánna fogok nézni,mert én sajna elég rosszul navigálok.Ha egy kicsit is ismeretlen helyen járunk a családdal akkor a feleségem az én GPS-em egyenlőre.Ő nagyon ügyes navigátor,pedig nem is rallizott.
Én egy kifejezetten cél-PDA-t használok, noha sokan nem szeretik az Acer N35-öt, ha másra nem kell, akkor több, mint elég... IGo fut rajta természetesen (ugyanaz a topmap-os térkép van alatta, mint pl a www.utvonalterv.hu mögött), megnézheted a www.igo.hu oldalon... nos ez a kütyü kifejezetten navigációra fejlesztett, mert nincs WiFi, meg Btooth, meg eleve nem egy erőgép (már ha ebben a kategóriában lehet ilyesmiről beszélni, meg amúgyis, minden másra laptopot használok), viszont van beépített 12 műholdas GPS vevő, és az IGo nagyon komázza, szépen fut rajta... :)
Mindenképpen rugalmasabb megoldás, mint egy gyári navi, de minden belső antennás cuccra igaz, hogy első szélvédő-fűtés bizony lerontja, vagy lehetetlenné teszi nekik a rálátást a holdakra... ha nem belépőszinten gondolkodol, akkor vehetsz olyan PDA-t is, amire külső antenna csatlakoztatható...
Szakmailag van egy kolléga a swiftklubról ismerem, KoZo nicken fut, Ő rengeteg minden kérdésben tud segíteni, de ha mélységekig érdekel, akkor azt privátban... ;)
Úgy vettem észre, hogy a Kiánál először megtanultak jó autókat gyártani, a marketinget pedig még csak most sajátítják el. Ez nem jó, de határozottan jobb, mintha fordítva történne. :-)
Azzal sem dobják fel a vásárlás előtt álló embereket,hogy hetekig néha hónapokig sem frissítik a hivatalos magyar oldalukat.Időnként olyan mint ha a készítőinél meg állt volna az idő.Pedig fontos lenne frissnek lenni.Még jó,hogy van egy ilyen fórum illetve a kereskedések.Köszi a választ a navigációs kérdésemre.
"Ahogy néztem a prospektust (az angol oldalról letöltöttet), annál jobbnak gondolok egy saját GPS-t. Ez ugyanis monokróm kijelző, és ahogy nézem nem térképet mutat, csak az irányokat. 100-120 körül már teljes grafikus színes kijelzős GPS készülékeket lehet szerezni."
90-ért van már pl. 3,5 colos színes kijelzővel Mitac Mio c310-es PNA, IGO K-európa szoftverrel együtt. Sztem jobban megéri. És azt gyalog is magaddal viheted, könnyen át lehet rakni másik kocsiba, stb.
"Márpedig én a 21. században ABS nélküli kocsit nem voltam hajlandó venni." Egykét éve még jellemző volt ez a hozzáállás szinte mindegyik típusnál. És mivel az ár a szempont, hidd el, nagyon sokan nem is kérték az ABS-t meg az utasoldali légzsákot. Pedig az nagyjából havi egy ezrest dobott volna törlesztőrészleten. Nem tudom az alacsonyabb kategóriájú típusokkal mi a helyzet, de a Ceed méretű kocsikban már alap az ABS+EBD. De az alapáras lufik számában a Ceed vezet, ez dícséretes. Tényleg nem lenne szabad a biztonsági berendezéseken spórolni. Sokszor volt szó arról, hogy magas a Ceed alapára. Én meg sokszor leírtam, hogy ja persze, csak ez az alapár nem egy fapados, 1.2-es motorú, ABS, légzsák, központizár és kesztyűtartó nélküli változat, mint a Fabia Eco
"Ugyan már, nyugi, csak nem értem miért nem irjátok meg a negativumokat, a vásárlókat az is érdekli, mert ugyebár minden kereskedő azt szeretné nekünk beadni hogy tökéletes autót ad el. Érdekes ha ismeritek a kia dolgozókat, tulajokat, már értem miért hallotam, hogy itt a kia érdekeltségek szoktak hozzászólni, :)) Na minden jót, és akkor ÜZENEM, a VÁSÁRLÓKNAK HOGY NE DŐLJENEK BE!!!"
Egyetértek. Ki kell próbálni, aztán ha nem tetszik, nem kell venni.
Az meg, hogy ismerek KIA-kötődésű embereket, nem jelenti azt, hogy érdekelt lennék a cégben. Semmi közöm hozzájuk. Swift II-m van, közelebbről ismerek Kia Pregiot, Sorentot, szoktam kereskedésekbe, szervizekbe járni, de egész másból élek, nem autókereskedésből. Én is csak egy ügyfél vagyok, aki talán az átlagnál jobban tájékozott.
Hogy negatívumot is említsek (nem a Cee'd-del kapcsolatban): a Kia rossz üzletpolitikája miatt ülök most Rio helyett Swiftben. Tavaly januárban nézegettem, de csak a max. felszereltséghez járt ABS, még felár ellenében sem rendelhettem volna. Márpedig én a 21. században ABS nélküli kocsit nem voltam hajlandó venni.
Ahogy néztem a prospektust (az angol oldalról letöltöttet), annál jobbnak gondolok egy saját GPS-t. Ez ugyanis monokróm kijelző, és ahogy nézem nem térképet mutat, csak az irányokat. 100-120 körül már teljes grafikus színes kijelzős GPS készülékeket lehet szerezni.
Szerintem én is ugyanilyen színűvel voltam tesztvezetni. A http://www.ceed.hu/bemutato.html -en van egy lapozható flash, ott van ilyen szín. Jobbról a negyedik
Ezt én is csak remélni tudom,mert nekem is ez a szín tetszene a jelenlegi választékból.Igaz,márciusra ígérnek 6 új külső színt.Szerintetek a navigáció ér 200000-et?Ennyiért nem lenne jobb egy hordozható tipus?Sajnos nem ismerem ezeket a szerkezeteket.
Tuti, hogy a fényképezőgép beállításával is volt valami bibi! De ez a szín egyébként eléggé csalóka. A nyílt napon a kereskedésben 2 db ilyen autó volt. Eltérő fényviszonyok mellett tök mást mutattak, a kereskedő is mondta attól függ a szine, hogy mennyi fényt kap! Mielőtt valaki belekötne, -tudom, hogy ez más színeknél is jelentkezhet de nem ennyire!
Nos igen, a kombi az még jó történet lehet, mondjuk kérdés, mennyivel lesz nehezebb, mert lehet, hogy 2 literes diesel alatt nem lesz dinamikus... viszont az tény, az előzetes képek alapján a design ott se lesz rossz, és az a puttony igen rendes csomagfalónak tűnik... :))
Én nem álitottam az ülést :) és ezért ma megint voltam és beálitottam magamnak és rendben volt. majd hétvégén lehet elviszem 1 körre. A csomagtartó számomra kicsi(család :) ), de hát a konkurencia se nyujt többet(utánna néztem) ebben a kat.-ban, de mivel lessz kombi változat is ez is megoldódhat, csak addig valószinű. más kocsit veszek.
Csak azt árulná el valaki, hogy a tesztautó, amit alaposan körbefotóztak a cikk kedvéért a sikló előtt, vajh milyen színű, mert a színválasztékból egyik szín se illik rá, vagy a használt fényképező fehér-egyensúly beállításával volt valami gixer, vagy az utólagos képeditálás torzította el a színeket... mindenesetre én nem tudom megmondani... :(
régóta figyelem a KIA-t, bvallom nekem a legtöbb régi modellje is tetszett, a sephiától a shumán át az új Rioig, talán csak a régi rio lógott ki a sorból. Sőt nekem még a cerato is bejön, aminek láttán sokan fanyalognak.
A Cee'd viszont végre igazi telitalálat. Megjegyzem, szerintem tényleg hasonlít kicsit a corollára, ami a főbb arányokat és a sziluettet illeti, ám nagyobb és sokkal szebb nála.
A beltere kimondottan ízléses, és nem hiszem, hogy minőségben elmaradna a japán élvonal mögött.
Én nagyon drukkolok ennek a modellnek, még ha nekem sajnos nem is pálya ez a kategória.
Próbáltam én is valami konkrétumot felfedezni hasonlóság terén a corollával de nem igazán sikerült! Akkor már inkább tényleg a mazda de az is csak a kukacoskodóknak!A mai világban amikor az autógyárak gazdasági megfontolás miatt rengeteg testvérmodellt gyártanak számtalan olyan autót találhatnánk, amire rá lehetne fogni, hogy ezt vagy azt, erről vagy arról "koppintották". De például szerintem a cee'd beltere teljesen egyedi nekem nagyon bejön. Én úgy veszem észre, hogy egyes emberek nem akarják tudomásul venni a tényt, hogy a KIA-t már nem lehet egy karlegyintéssel, vagy egy gúnyos mosollyal elintézni, igenis számolni kell vele. Őszintén szólva 4-5 évvel ezelőtt én is mosolyogtam rajtuk, amikor kitalálták, hogy 10 éven belül az 5 legnagyobb autógyártó közé akarnak kerülni/gyártás+eladás/. De nagyon úgy néz ki a dolog, hogy sikerül nekik! A számok nem hazudnak!/Esetleg a statisztikusok:-)/
"Egyáltalán nem tartom problémának, hogy - kis túlzással - összegyúrták a márkatársakból, pláne, hogy azok jó tulajdonságait emelték inkább át megfűszerezve saját ötletekkel."
Igen, sztem ez így egy nagyon frankó vétel. 1.4 LX + a két csomag = 3.560.000 (+ 100e metálfeény esetén) Ft-ért ilyen jól felszerelt kocsit nem ad egyik konkurencia sem.
Hasonlítgatás: állandóan a Corollával jönnek... Sztem a Cee'd több autó összetevőiből alakult ki:). A domináns inkább a Mazda3, majd ezek után jön a Corolla... Egyáltalán nem tartom problémának, hogy - kis túlzással - összegyúrták a márkatársakból, pláne, hogy azok jó tulajdonságait emelték inkább át megfűszerezve saját ötletekkel. OK, nincs stílusteremtő feeling, de azért van egy egységes fazonja.
Egyébként pedig úgyis az az igazi, ha kipróbálja az ember. A megítélés pro, v. kontra igazán akkor dől el. Ez a lépés nekem is előttem van, az eddigi hétvégéken nem értem rá.
Csak hogy pont kerüljön a magasságkérdés végére. 189 cm magas vagyok és miután kényelmesen beállítottam magamnak a vezetőülést, simán be tudtam ülni magam mögé. A térhatás nekem nagynak tűnt elöl-hátul. A csomagtartó pedig szintén nagyon rendben van. Valószínűleg vagy elfogult vagyok, vagy teljesen gáz a térérzetem. ;o))))))
Szerencsére az árát sem a Corolláról koppintották.Persze szerintem a többi részét sem,esetleg tanúltak másoktol.Tanulni viszont nem ciki.Azt is figyelembe kell venni,hogy minden új autónak meg kell felelnie egy bizonyos előírt tervezési,építési,balesetvédelmi szabályozásnak.Nekem egyébbként tetszik mindene.
Jelen esetben akkor ez 7 évig is tarthat?Jól körül kell nézni,hogy anno majd hová viszem szervzeltetni.Bízva a minőségben remélem ritkán,csak a kötelezőre.
Swift2-t hajtok most, előtte Ignis volt, és mindkettő 0w40-es castrolt kapott, és soha egy milliliternyit nem ettek belőle, no de benzinesek ügyebár...
Most a dieselnél ihletet merítettem, a Rio topic-on ment az olajtéma, főleg a dieselekhez írták, hogy 5w30, 5w40, ez utóbbit nagyon preferálják... a tapasztalat mondatta annó a suzukinál is azt az olajat, most is lehet erre hagyatkozni, és vélhetőleg a Cee'd 1.6CRDI mocija ebből a szempontból ugyanazt szereti, mint a Rio 1.5CRDI-je... :)
Azt kellene kideríteni, ha esetleg valakinek van kontaktja és vagy forrása, hogy gyárilag milyen márkájú és viszkozitású olajat tesznek a gépbe, nem tudom, hogy ez a benzines és diesel változatoknál eltérő e?
én ezt az olajat használom az off coltomhoz. 5000-nél cseréltem, és most 12000-nél még mindig nem tapasztalok fogyást. Pedig aztán nem kímélem ám a járgányt. A 20000-es szervízre is már megvan a lé... Ja, és én is "tőlük" vettem ezen a baráti áron (nem, tamási)
A"gagyisághoz"annyit szeretnék hozzá tenni, Óbudán pofátlanula Cee'd utána a szomszédos OFF Focust is megnéztem....hát mit ne mondjak? Az gagyi, mondom ezt ugy hogy OFF VW system Skodát használok , és ahhoz viszonyítva is , azt éreztem, hogy mindjárt letörök vmit a műszerfalon merő véletlenből. Nem akarom megsérteni a KIA-sokat de eddig nem volt igazán szép autójuk és nem igazán tiszteltem őket...de ez Cee'd....;)). Jah másnap ujra elmentem és megnéztem pár másik konkurenst , vittem magammal mást is aki mondjuk kicist sokkal jobban kételkedik/ cinikus/ a koreai autógyártásban és Opel Seat VW szalonokból, úgy jöttünk ki többnyire, hogy drágábbak , listaáron ( akciózásokat és alkut nem veszem ide mert listaár a forgalmazok hivatalos álláspontja )nem nyújtanak olyan jó felszereltséget annyiért.
Szubjektive ami még tetzsett.../ mert persze elvittem szándékosana 1,4 LX probakörre illetve másnap 1,4 EX-et/ olyan "összerakott" autó érzés van, nem volt erős motor hang / szemben a 1,6 "16V" Seat Leonnál ( ami sporotsan hangzott de a fogyasztásra nem merek gondolni ), műszakiak biztos értik majd ---> ez egy finom műszer érzetét adta nekem, semmi gépészkedés, semmi autóra utaló hang...mintha PC-n keresztül vezetném ...furcsa volt de tetszett...
Jó autó ez... aki letudja gyürni az előitéletet koreai autoval szemben* annak nagyon jo választás lesz viszonylag jó áron.
*U.I: majd kipukadtam a röhögéstől amikor egyik ismerősőm ellenezte a koreai autok vásárlását a Cee'ddel kapcsolatban, miközben ő maga egy világ megváltóan "megbízható" kacsa Renault Megané tulaj, francia szidja a közel japánt! LOL
No nem ám mellre szívni kolléga, fura volt, amit írtál, és nem tűnt igazából tárgyilagosnak, inkább kákán is csomót keresőnek... :))))))
A magam nevében pedig azt tudom mondani, nagy adag szkepszissel mentem nyílt napra, a vége pedig az lett, hogy másnap aláírtam... az autóban igazából nem találtam hibát alapos tesztelés után, max azt tudom felróni, hogy az EX-ben az ülésfűtés nem alap, de hát istenem, ezt azért túlélem... :))))))
Egyszerűen arról van szó, hogy a 751-es hozzászólásban bunkó módon viselkedtél!
1. Ez a Kia Ceed fóruma, ahol (más topikokhoz hasonlóan) szabad véleménycserére és vitára van lehetőség.Mindenki kifejt(het)i a véleményét és igen is lehet és adott esetben kell is objektív-tárgyilagos kritikát megfogalmazni, ahogy mostmár Ceed tulajként én is megtettem ezt a tipussal kapcsolatban.
2. De "messziről" jött emberként legagyizni a Ceed-et "saját" topikjában, ahol leendő és már néhány jelenlegi tulajdonos a kultúrlátan érdeklődők hozzászólásai mellet cserél eszmét, elefánt a porcelánboltban szindróma, nem beszélve arról, hogy kifejezett pofátlanság is!
3. Azt a perverz vágyat pedig, hogy mindeképpen valami rosszat akarsz hallani az autóról, ahhoz hasonlítanám, mint azoknak az embereknek az "öröme", akik anno Kovács István kiütésének örültek. Ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád az eddigi összes(700 feletti) hozzászólást éppen kellő számú kritikát és "rosszat" olvashatsz a kocsival kapcsolatban.
4.Ez a "Corollához" hasonlítgatózsdi meg már kezd az agyamra menni, a kényszer, hogy valamibe belekapaszkodjon a kritikus, legyen mihez kötni, csak azért, hogy rögtön le lehessen húzni, koppintás stb. jelzőkkel.Savanyú a szőlő!
5. Nekem Rióm volt az 1.5 CRDi motoron kívül nem mérhető a Ceedhez az ugyanis eggyel magasabb kategória.
6. Én sem megyek át opelos, renaultos, VW-s, fiátos topikba fikázni, ha átmegyek udvariasan kérdezek nem megsértve az adott márkát szeretőket-kedvelőket!
7.Ezek voltak azok az okok, amik miatt rögtön meg is kaptad a "magadét".
8. Amilyen az adjon isten, olyan a fogdj isten is.
Azért a te véleményed is furán vette ki magát indításnak nem gondolod!? No javaslom spongyát az előzőekre! Azért az érdekelne,hogy szerinted mi az amit a corolláról koppintottak?
Nem vagyok 150 kiló(78kg ha érdekel), és se gnómos testartású ennyire nem kell gúnyolódni, --ez sajnos TITEKET minősit, és még EZEK véleményére kellene halgatni.
Ugyan már, nyugi, csak nem értem miért nem irjátok meg a negativumokat, a vásárlókat az is érdekli, mert ugyebár minden kereskedő azt szeretné nekünk beadni hogy tökéletes autót ad el. Érdekes ha ismeritek a kia dolgozókat, tulajokat, már értem miért hallotam, hogy itt a kia érdekeltségek szoktak hozzászólni, :)) Na minden jót, és akkor ÜZENEM, a VÁSÁRLÓKNAK HOGY NE DŐLJENEK BE!!!
Na ez így most kicsit morbid volt, de a lényeg érthető, amire céloztál... :)
Szerintem ahhoz, hogy valakinek ne legyen kényelmesen belőhető a Cee'd, valaminek nagyon nem szabad stimmelnie az illetőnél, leginkább értelmi problémákra utal... főleg azon kijelentés után, hogy átülve a rióba, azt tágasabbnak találta... nem bántom én a riót, mert faxa kis autó egy kategóriával alább, de én is ültem benne korábban, és nem volt tágasabb...
Ugyan KiberLovaq!!! Nem illik az új hozzászólót ilyen udvariatlan hangnemben megszólítani! Senki nem tehet róla, hogy 178cm-hez 150 kilogram súly társul! És igenis van abban a koppitás dologban valami!Engem is zavart egy-két dolog, csak nem jöttem rá,hogy mi az! De mostmár tudom!!!!!!! A cee'd-ben is egy kormány és két ülés van elöl, a corollában is! Négy kerék mindkettőnél, az eleje van elöl, a hátulja meg hátul! Mondjuk a csomagtartót nem tudták lekoppintani mert a cee'd 340L a corolla 279L! Szóval rájöttem mocskok ezek a koreaiak :-)))))))))))))))))))))))
Gnóm testalkathoz: az egyik Kia kereskedés tulaja mozgássérült és a végtagjai egészen máshogy állnak, mint a "normális" embereken. Cee'd-del jár. Neki megfelel. No comment.
az az érdekes, hogy átültem a rióba az valamivel tágasabb volt. :) és az legalább egyedibb nem huz annyira a corolához, én szerintem a rio jobban megéri, és olcsóbb is . -ne is beszélve hogy a ceed csomagtartója elég kicsi, mind magyaráztak nekem, hogy praktikus mert alatta vannak 1-2 cm magas rekeszek, mondom mire? lehet nekik jó de nekem fölösleges.
1. Az olajcsere megoldódott. Ma felhívtam az Autó Óbudát, ahol a kocsit vettük és közölték, hogy csak olaj+szűrő munkadíj nélkül 37 ezer ft!!!! Megkérdeztem honnan van az olaj a Marsról? Nem, nem ez a Castról TX akármi aminek litere (náluk) 5900 Ft! Mondtam köcci inkább nem kérem. Aztán felhívtam a Kia Lurdyt, ahol ugyan ez OMV full syntetikus 10W40-es, szűrővel munkadíj elengedéssel 23 ezer Ft. Kérdeztem hogy jó e ez a viszkozitás, mire azt mondták, hogy 5W 30-as olajat ők csak a részecskeszűrős dieselekbe tesznek! Egyébként azt mondta a szervízfőnök mikor rákérdeztem, hogy ő biztosan nem engedné meg a saját kocsijából 1000 km-nél kifolyatni a méregdrága gyári olajat, de ha nagyon ragaszkodom hozzá, akkor inkább olyan 5-6 ezer km környékén tegyem meg ezt. Így nem lesz csere, most legalábbis!Amúgy se nagyon volt rá "kedvem".
2. Felhívtak ma szintén a kereskedésből és kérték hogy vigyem be az autót mert,
ki akarják cserélni az ablakmosó tartály műanyag kupakját ami állításuk szerint zörög(het)!!!!!
Magyarul visszahívták az autót!!
Ez számomra azt bizonyítja, hogy a Ceedre tényleg nagyon figyel a gyár! Holnap megyek is.
Európával kapcsolatban igazad van a többi meg ízlés dolga.Én csak arra szerettem volna utalni,hogy néha okozhat meglepetéseket a piac alakulása és a régi nagyok sem pihenhetnek nyugodtan.
Enni pénzért ennyi extra szerintem jutányos.Néhány autós oldal konfigurátorával állítottam már össze nekem tetszö extrákkal verdát.Hááááát...,volt döbbenet.Olyan áron van némely opciós ketyere,hogy az már rablás.Itt ez a Kia-nál úgy néz ki nem így van.Remélem ez marad is így.
Pl. Kia Pregioban van az általam favorizát rendszer: ha öv nélkül indítasz, akkor világít, pár másodpercig bimbammol is, majd bekussol (lámpa továbbra is világít).
Azért ne keverd össze az amerikai piacot az Európaival, mert Európában a ford nyereséges sőt az elsők között van a résedése. Ma voltam egy ceed-et próbálni nem tudom mitól vagytok oda, elég gagyi kocsi, 178 centi vagyok és kényelmetlen volt a számomra, peddig egy 4,5 millás ceedbe ültem... -az ülései kemények, és szükösek a helyek elég zárt érzésem volt, és persze érződik a koppintás, acorolláról ez volt az első benyomás, ha lenne 4 millám bisztos nem ezt vennék.-természetesen attól még jó kocsi lehet.
Sajnos még sok emberben él az a hibás gondolat,hogy a jó auto csak német lehet.Vannak persze jók és nagyon jók,de észre kellene venni sokaknak,hogy itt van már a régen lenézett konkurencia is.Ha pedig a statisztikákat is meg nézzük akkor látható,hogy az élen vannak.Amerikában sem az amerikai verda a nyerő.A Ford most csúszott le a negyedik helyre és a Toyota taszította le a dobogóról.Pedig ott sokan még ma is szétt verik a japán autokat.
LX + a két csomag azaz +170 ezerért az alábbiakat kapod:
Emelhető magasságú vezetőülés Deréktámasz az első üléseken Aktív fejtámlák az első üléseken Kivilágított hamutartó, Szivargyújtó Két rekeszes középkonzol fedéllel Elektromos fűtött tükör, Színrefújt tükörburkolat,Aszférikus vezetőoldali tükör 2 db magas sugárzó hangszóró Háromfokozatú ülésfűtés az első üléseken Szélvédő jégmentesítő fűtőszál Elektromos hátsóablak Ködlámpa
Még arra leszek kíváncsi, hogy a testvérmodell (Hyundai FD kódnéven emlegetik, talán Arjens lesz a neve) mennyibe fog kerülni. De az valszeg drágább lesz.
A Swift úgy működik, hogy indítás után kigyullad egy lámpa és folyamatosan világít. Majd 18 km/h fölé gyorsítva rázendít a sípolás is. Ez kb. 2 percig tart, utána elhallgat, akkor is, ha nem kapcsolom be az övet (lámpa tovább világít). Ha közben 18 alá lassítok/megállok, akkor sem marad abba a sípolás.
Ha bekapcsolom, akkor elhallgat.
Ha indítás előtt bekapcsolom, akkor nem sípol és nem is világít.
Amúgy mindig bekapcsolom, szóval nem zavar. De mégis jobb lenne, ha nem 2 percig visítana, hanem csak 5-10 másodpercig. Aki elfelejtette bekapcsolni, ebből rájönne, hogy mi van.
Igazából (pont ezért) az összes autót vásárolni szándékozó örülhet, mert a többi márka is lépni kényszerül az alsó-középkategóriás modellje tekintetében. Árban és/vagy felszereltségben kénytelenek lesznek többet nyújtani.
Ma kaptam egy listát ami szerint lesz minden motorral TX szereltség,hat új külső szín,részecskeszűrő 1.6 CRDi-hez,keréknyomás mérő rendszer.Alakul ez szépen lassan.Kíváncsian várom,hogy mi lesz pár hónap esetleg egy év múlva.Nekem még úgy is várnom kell a vásárlással.Nagyon ütős gép lesz ebböl a cee'd-ből.Lesz mitől tartania a többi márkának.Dolgozhatnak a marketingesek ezerrel.
Szia! Ezen a címen tudsz olvasni róla OFF Bravo http://totalcar.hu/tesztek/bravo2bem!2, de szerintem drágább mint a Ceed és minőségben a Ceed már európai és én azt mondom döntsön mindenki a saját tapasztalatai alapján. (ki kell próbálni!!) Lehet a Ceed már nem tünik olcsónak első látásra de ha körülnézel szerintem még mindig versenyképes, főleg az új extra csomagokkal. Amúgy az 1.4-es alapára a Bravónak 14.900 euro ami 3,779,086.50 HUF és ez az alap (779096,5~780000 a különbség a két alapmodell között), a következő a klímás változat 15.900=4,031,401.86 HUF, és most idézek "Aztán jönnének az érdekesebb Bravók, a bőrkormányos, oldallégzsákos, ESP-s, kanyarba világító ködlámpás Dinamic 16-os alufelnikkel, 17 400 eurótól=4,4millió...... ON Ezek tükrében szerintem elgondolkodtató. Tudom ezek még nem konkrét árak, de mint minden új autóból a Ceed-ből is lehet (és olvastam olyat aki tudott is) lehet alkudni. Kipróbáltam én is, tetszik nagyon de mivel 6hónapos autóm van szért én nem fogom lecserélni (nem engedhetem meg magamnak :-( ), de ha most vásárolnék új autót akkor biztos befutó lenne a Ceed!!! Azt mondom mindenkinek nézzen körül, próbáljon ki minél több autót és döntsön a tapasztalata alapján, de a Ceed elég, SŐT nagy vetélytársa lett, és remélem lesz az európai és japán márkáknak.
Viszont az Aurisnak nincs ilyen ütős,1.6-os diesele.Csak 1.4 és 2.0 D4D.Az első szerintem csak a Yarisban jó,de ott király!Ilyennel furikázik a feleségem és ha éppen tehetem én is,viszont a 2.0 diesel felára a Corolla esetében 1.170.000 Ft.Ez pedig már egy pöttyet sok.Szerintem.
Az Auris drágább lesz ugyanolyan felszereltség mellett mint a Ceed ez biztos,de a Bravo se lesz olcsó. Az Auris ára kint annyi mint a Corolláé és szerintem a Bravo itthoni ára is lesz annyi a jelenlegi kezdőára alapján. (14900 euro)
Mivel az ilyen címeket osztogató bizottságok tán kevéséb elfogultak a márkákra nézve, no meg talán nem annyira kenik őket, mint pl a Renault az EURO NCAP-ot (kutatás-fejlesztés támogatás címen)... :)
Szerintem símán elvihetné az év autója címet 2007-ben, de ebben az évben még sok más új aspiráns is piacra fog lépni... :)
Ahogy mondod P.URBANUS! Erre gondoltam én is amikor azt írtam, hogy előbb-utobb csak ébred a magyar társadalom is és letaszítja trónjáról a"VW-istenséget". Csak hát ehhez kellene a racionalizmus! Valaki írta egyik fórumon, hogy egyetlen nagy baj van a cee'd-el, és az a jel az orrán! Ha másmilyen lenne simán elvinné az év autója pálmát! Hátha így is elviszi :-)))
Nekem is tetszik ez a két masina,de félek,hogy az Auris nem lesz olcsó.Az új Corolla sem az és feltételezem hasonlo lesz az áruk.Az olasz gép pedig szép és gondolom igyekeznek majd ők is minőségit alkotni.
Személy szerint én is inkább várok pár hónapot, egyrészt mert hátha lesz még 1-2 egyéb csomag, másrészt megvárom a Toyota Auris és a Fiat Bravo hazai megjelenését is. Ráadásul a Bravonál is már 5 év garit emlegetnek a külföldi fórumokon, a végén még más márkák is felviszik a gariidőt a KIA miatt.
KiberLovag: sztem ezek a csomagok olyan olcsók, hogy nem érdemes "szőrözni". Más márkáknál sztem az ülésfűtés önmagában 100e Ft... (bár most olvasom zotty1 hozzászólásást, miszerint a Grande Puntohoz 60e, hm.:) Első ablak fűtés: azt hogy értetted, hogy a PDA GPS antennája nem "lát ki" tőle? Csodálkoznék... Jahh, időközben olvastam a válaszod:). Egy vacak fűtőszál ennyit számítana?
zotty1: formára jellegtelen a Cee'd?? Nekem éppen a formája miatt is tetszik. Persze ízlések és..:)
Tettestárs: egyetértek, én is várok még tavaszig... De ahogy knbm is írta, nem feltétlenül azért, mert 2-3 hónap múlva máris akciót várnék. Hanem mert ahogy most bevezették a csomagokat, kiderülhet még 1-2 egyéb dolog (pl. talán lesz 1.6 LX változat, bővülő opciók, stb.). Tényleg nagyon tetszik az autó, de az is igaz, hogy nálam nem s.o.s. kérdés az autócsere. Nem akarok úgy járni, mint Andrew31, hogy esetleg utólag mérgelődnöm kelljen.
Secretknight: én inkább vlevivel értek egyet. OK, vmivel olcsóbb a Lacetti, de azért nézzük meg a 2 autó esetében, hogy mit kapsz. A Cee'dnek nagyobb a csomagtere, sztem igényesebb a belső tere, jobb a futóműve, erősebbek a motorjai és alapból +2 légzsákot tartalmaz. Abban viszont igazad van, hogy a frissessége miatt a Cee'd egyelőre jobban tarthatja a listaárát... Igaz, Tettestárs arra hívta fel a figyelmet, hogy már most 300e körül lehet alkudni...hm.
"Egyetlen pici problémájuk, hogy nincs presztizsük, nem tartják az árukat."
Az 5+2 év garancia nagyot lendíthet ám ezen a problémán. A Vw Golf 1.4 75 lógyenge full fapad edition tulaja 4 év múlva, lejárt garanciával nem kérhet majd többet, mint a Cee'd tulaja a 109 lóerős, jó eséllyel még garanciális kocsira. Már ha racionálisan gondolkodunk, ugye.
Megnéztem én is ezt a "csodás" német videót! Eddíg sem voltam VW párti ezután sem leszek az! Nekem ez előtt is koreai autóm volt /daewoo/ és nem volt vele semmi gond! Egyetlen pici problémájuk, hogy nincs presztizsük, nem tartják az árukat. De bízom benne,hogy a magyar társadalom előbb-utóbb ébred! Meg lehet nézni a legutóbbi meghibásodási statisztikát!!!!! (Azért be kell vallanom,hogy egyéb téren is preferálom a koreai termékeket.) De igyekszem tárgyilagos maradni!:-)
en egy eve voltam elfoglalva ugyanezzel a problemaval az OFF dizel polommal, ott arra jutottam, hogy egyreszt 1000-nel nem cserelek mert meg szep szine volt az olajnak, de csereltem 10.000-nel, es a jovoben is cserelek minden 10-nel, amikor eppen nincs kotelezo, akkor termeszetesen nem markaszervizben, ha van kotelezo, akkor meg viszek olajat, es figyelem a kezuket:-)
Szevasz Andrew31! Én is azt tanácsolom, hogy ha rá tudod áldozni azt az x összeget akkor cseréltesd! Rosszul biztosan nem jársz vele, hidd el a gondoskodást meghálálja a kicsike!
Mert ezt az autót európára tervezték az itteni igények szerint és ezért is gyártják itt. Amerikába a Ceed annyira furcsa lenne mint itt az amcsi autók. Nézz meg egy Dodge-t. Az amerikai piacra majd terveznek és gyártanak ott.
Ha már egy német tv tesztjéhez ilyen csúsztatások kellenek akkor az a Ceed dícsérete. Elmondják, hogy 1 literrel kevesebbet fogyaszt, ugyanolyan jó, olcsóbb 2000 euróval, csak hát a csomagtér kisebb ( aGolf Plus hoz képest) hát igen, savanyú a szőlő.
Mit váhatunk el egy német adótól?Naná,hogy Golf győzelem.Pedig nekem nem jön be a Golf,nem igazán tetszik.Szerintem a cee'd jobb lesz és ezt az idő igazolja majd.De nem vagyunk egyformák,tehát akinek a német a nyerő az azt veszi.Nincs ezzel semmi gond.Az 1.6 CDRi EX-hez lehet kérni tolató radart opcióban?
Azé' ölég nagy köcsögség a Golf PLUS-szal összehasonlítani. Miért nem a sima Golffal vetették össze? Ja, hogy akkor nem biztos, hogy nyert volna a germán? :-)
Lehet, nem egyformán néztük. Ami engem érdekel az a klíma+ABS. Emellet a KIA 1.4-es motorjával elérhető utazósebességet sok más márka csak 1.6-os motorral tudja hozni. Gondolok itt elrettentő példaként az 1.4-es 80 lovas focusra. Egyébként a lacsi 1.4-es star listaáron 3 029 000Ft, az 1.4-es Elite 3 594 000, az 1.6-os Elite pedig 3 794 000 A ceed pedig 3milla (LX base 1.4-es), 3.4milla (LX 1.4-es), az 1.6-os 4.1milla, de csak EX felszereltségben van, az is dob az áron. Ez durván összenézve a lacsinál már Platinum felszereltség, szintén 4milla fölötti áron. De igazad van, mindenki annyiért és olyan kocsit gurít ki a kereskedésből, amilyet ki tud alkudni magának.
Csá vlevi! most a chevy akcióban majdnem ugyanannyi amennyiért én vettem....az 1,6 ceed 4,086mill. a honlapon legalábbis.Hát azért ez nem egy-ár.Persze alku kérdése+kereskedőé.Csakhát a ceed nagyon uj modell most még tartja a listaárat...
Szevasz Tettestárs! hát szóval igen,mindenhol vannak akciók,és mindenképp érdemes várni legalább fél évet vagy többet is...Az enyém 2 éves modell volt mikor megvettem,ráadásul a 2004-eshez képest sok mindent javítottak ill. megváltoztattak rajta-a javára. Szerintem ha 3,5mill körül megkapod az 1,6-ost az már jó vétel a többihez képest..mert amúgy simán a golfok,hondák minőségét hozza(bár a fene tudja,sokak szerint nincs jobb a koreai autóknál :)))
Köszi a választ.Ha nincs és nem is lesz 1.6 CRDi TX szereltséggel az sem gond.A kocsi akkor is jó lesz EX szereltséggel+néhány opciós csomag.Igaz,még várnom kell egy ideig a vásárlással.Addig legalább jól kiforrja magát minden.Vasárnap az Autómániában is tesztelik.Kíváncsi leszek a véleményükre.
No ja, megerősítem, ahol mi voltunk nyíltnapozni, ott is az első nap délelőttjén eladtak 3-at, és akkor még az idő is xar volt, hogy túl sok vevő legyen... szerintem azért lesz jópár Cee'd az utakon, de az is igaz, hogy az első heppes felfutásból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni... :)
A belső antennás GPS-ek döntő többsége jeletős jelveszteséget szenved ezek miatt, a régebbi/olcsóbb típusok meg teljesen "vakok" lesznek... :( Nálam Egy mezei Acer N35PDA + IGO van, az alapból tök jó, másra nem is használom, de hiába van neki egy elég jó 12 holdas vevője, az is nehezen lát ki sajna az ilyenen... :( Ezért viszont nem vennék külső antennás kütyüt, mert amúgy nagyon megfelel arra, amire én használom, és sokkal intelligensebb, mint a gyári navik... :)
Abból kiindulva, hogy ahol én kipróbáltam kedden még minden színből volt választási lehetőségem, két nappal később amikor bementem rendelni már nem volt fekete ezért gyártásból kellett rendelnem májusi határidőre, ekkor még volt raktáron két szinben. Aztán elkezdtt a nejem győzködni, hogy ne várjak a feketére jó lesz más szín is. Bementem szombaton és kiderült, hogy már abban a két színben sincs. Az értékesítő szerint a héten 12 Ceede-et adtak el. Ha ez egy vidéki kereskedésben ennyi akkor mondjuk 30-35 ( nem tom mennyi van) kereskedésre számolva legakább 300-400 darab. A bevezetéskor elmondott és itt a fórumon is szereplő számok szerint a KIA 1200-1500 darabot akar magyarországon eladni 2007 ben. Ha ez így van akkor aligha számíthatunk akcióra vagy árcsökkentésre. Ezt bizonyítja az is, hogy amikor megrendeltem már 28 ezerrel drágább ár került az szerződésre a február 5 től emelkedő regadó miatt. Ott előttem hívta fel a kereskedés tulaja a KIA Motors Hungary-t, hogy mi lesz a regadó emeléssel. A válasz az volt, hogy az alap (2999000 marketing árat ) kivéve a KIA nem nyeli be a regadó emelést, a Base kivételével minden modell ára emelkedik a regadó emelés mértékével.
A Mazda 3-hoz hasonlítgatom most a ceed-et. Most akciósan ebből is van 3.7 körül, 1.4-es motorral, klímásan. Igaz akció nélkül az 4.2 lenne. És megintcsak oda jutok, hogy ebből is az 1.6-os kellene, hogy motorikusan az 1.4-es ceed szintjén legyen.
Ja azt el is felejtettem írni, hogy több hozzászóló is írta, kapásból le tudtak alkudni már most 300000 ft-ot a vételárból! Úgyhogy nem érdemes szégyenlősködni, lám a lehetőség adott!
Hello Secretknight! Én is azok táborába tartozom, akik szerint lesz még olcsóbb is a Cee'd!Biztosan akciózzák majd a klímát is, stb, stb...Ebben a fórumban is kifejtették páran, hogy lehet,hogy a kia kicsit fölé lőtt az árral! Szerintem ez relatív. Ha a saját pénztárcámat nézem akkor egy kicsit igen! Ha a gyártó nagyszabású terveit nézem akkor egy kicsit igen! Ha a márka presztizsét akkor igen! És a felsorolás még nem teljes! De ha az autó minőségét, felszereltségét, stb. nézem akkor viszont talán annyira nem! Valaki írta itt jóval korábban, hogy talán 2,5 milla lenne jó ár! Ez eléggé irracionális vélemény volt. Azért azt,hogy finomodnak a dolgok némileg jelzi a következő tapasztalat! A nyílt napon a kereskedőtől rákérdeztem a felszereltség variálási lehetőségére. Azt mondta, hogy előző napon voltak pesten tájékoztatón, és a koreai képviselő elmondta, hogy nincs ilyen lehetőség, az autó van annyira jó, hogy eladja önmagát.Ehez képest a következő héten kijöttek a csomagok! Ezért várok én 1-3 hónapot. Azután lehet,hogy elszámítom magam:-( Üdv.
Az nem rossz ár. Listaáron most ez a lacetti ( http://tervezze-meg-sajat-autojat.chevroleteurope.com/cc/FController?action=ShowLevel1&trim=36055 ) szerint számolva 3.5M felett van. Viszont eszerint csak a listaárakat nézve nem drágább a ceed a lacsinál.
Hát igen! Nem egyszerű a dolog! Persze ha lenne több 10 millám akkor nem lenne dilemmám! :-) De sajnos nem ez a helyzet igy marad a számolgatás. Nem értem egyébként,hogy az 1,6-os benzinest miért nem forgalmazzák LX felszereltségben! Az 1,6 dieselt, és 1,4 benzinest próbáltam! A diesel frenetikus, de az 1,4-től egy kicsit tartok, mivel a kaszni is elég súlyos, nyáron megpakolva, +klíma lehet, hogy kicsit kevés lenne!
Kis hazánk útjait figyelembe véve maradj a 15"-os acélfelninél. Az elérhető árú alufelnik amellett, hogy nem néznek ki rosszul, nehezebbek mint az acélfelnik.
De itt van egy lista, amiből lehet csemegézni. Persze azt nem tudom ellenőrizni, hogy az ezen az oldalon lévő méretek valóban jók-e? www.alufelni.info
Szia vlevi! most csak azért szólok hozzá mert nekem Lacettim van 5 ajtós 1,6elite. Szóval,a 1,6 valóban kevesebbet fogyaszt mint az 1,4...azt nemtom miért,lehet mert a kisebb mocikat mostanság annyira próbálják gyárilag tuningolni.Én a nagyobb nyomaték kisebb fogyasztás...és az ára miatt vettem ezt.+ nagyon-nagyon lehetett alkudni a chevynél.Szinte hátsómat nyalták hogy megvegyem ,meg adtak hozzá amit kértem s kaptam...Április közepén hoztam el hitelre,flottakedvezmény egyebek,így volt +alufelni,riasztó,kis kiegészítőkkel 3,08 mill.Nem rossz ,ugye? A fogyasztásom most állt be úgy 7l/100km-re.Eddig semmi baja nem volt kopp-kopp. A Ceed rohadtul tetszik nekem is,és az első hírek alapján azt gondoltam miért nem vártam még,most azt vennék.De...mikor megláttam az árát,hát...Inkább nem kell az usb,mp3,+2légzsák,megtalán picivel kevesebbet is fogyaszt,esetleg jobban gyorsul...de legalább 1 millával drágább.Nekem ezt az árkülönbséget soha nem hozta volna be.Prószáltam anno a riót majdnem azt vettem csak hát jóval kisebb a lacettinél. Hozzá teszem a rió is nagyon bejött szuper kis autó,szerintem. Hát ennyi,a ceed elment a minőségi autó kategóriába sajnos árban is...szerintem.
Egyetértek, ez a jellegtelenség erősen szubjektív, még csak hasonló hátsó lámpákat sem láttam, és az jön be a legjobban... :)
Az eleje is kifejezetten tetszik, bár abban tényleg nem fedezek fel hű de nagy extravaganciát...
párom hátra beülve azt mondta, a legjobb benne a hajóablak (gondolt itt a ki shátsó háromszögre), bár szerintem az kerek, de végülis a lényeg, hogy tetszik neki... :)
Szerintem ide nem fogják hozni a 90 pacis dieselt...
Az is dilemma lehet esetedben, hogy az 1.6benzin csak EX-ben van, míg az 1.6diesel van LX-ben is, esetleg felcsomagozva se rossz vétel, bár pont tegnap számoltam ki a következőket:
Ami az EX-től van csak:
Biztonság: ESP Aktív fejtámlák alacsony ablakmosó-jelző kpzár+riasztó
különbség: 579.000.- és tegyük hozzá, hogy a csomizott LX-be bekerül az első ablak-fűtés (ez engem azért nem izgat, mert a PDA-m GPS antennája nem látna ki tőle...)
Mindezek fényében nekem megéri a difit az EX, szóval a rendelésem kapcsán nem tet elkeseredetté a most kiderült csomag-dolog...
Ha az EX-hez kínált 100e-s elektromos csomagból ki lehetne szedni az első ablakfűtést, akkor abban gondolkodnék... :)
Helló minden Fórumozónak! Ez a Cee'd jól megbolygatta az állóvizet mostanában, én is már több mint két hónapja lógók a témán!Amit lehetett találni elolvastam, az írásra azonban még csak most szántam rá magam. Úgy tűnik fanyalgók ebben a témában is vannak,de hol nincsenek!? Pláne a vezes.hu fórumán találkoztam érdekes véleményekkel, az itteniek úgy tűnik tárgyilagosabbak. De ez végül is nem gond szólásszabadság van. Engem mindenesetre meggyőzőtt az autó voltam a nyílt napon is, ki is próbáltam, és nagyon tetszett. Ez a csomag dolog meg csak erősített a dolgon, igaz még dilemmázom, hogy diesel vagy benzin 1,6. Most adtam el az előző autómat úgyhogy szabad a pálya, de még kivárok egy kicsit, hátha lesz még pár pozitív változás! Van pár jól informált kolléga a topicban! Valaki a szervízköltségekről nem tud valamit? Meg esetleg motor variációkat nem terveznek-e? /Gondolok ilyenre pl.: 1,6 LX felsz., 90 lovas diesel/
A Punto inkább valahol félúton van méretben a Swift és a Ceed között. 2510mm tengelytáv nem sok hátsó helyet engedélyez. Swift - 2380 mm Grande Punto - 2510mm Ceed - 2650mm Csomagtartó hasonlóan 213-275-340 liter. Szóval nem igazán olcsóbb, mert kisebb is. És szerintem nem is olyan jellegtelen autó. Kifejezetten tetszik.
Üdv mindenkinek!Nekem is jó verdának tűnik a cee'd,olvasok is róla ahol csak tudok.Ez a fórum a legjobb fórrás ez tuti.Igazából olyan oldalt nem találtam még ahol pontosan le van írva az opciós lista,illetve láttam itt olyan hozzászólót is aki 1.6 CRDi-hez TX felszereltséget is írt.Van ilyen?Én árlistában csak LX és EX árakat láttam.Ha van TX akkor mennyi az ára?Előre is köszönöm a válaszokat.
Nyilván az egy kiscsit fajsúlyosabb dolog, hogy egy hosszanti merevítő keresztül megy e a fejemen ütközéskor vagy sem, de az, hogy a sipolást, meg a villogó szimbolumot, meg azok számát pontozzák, egyszerűen baromságnak tartom.
Marketing.
Az ismét látszik, hogy végletekig igyekeztek lebutítani a felszereltségi csomagot (LX-ről beszélek az EX-hez képest), hogy lenyomják a kocsi árát. Most hogy kedvezőnek itélik a piaci fogadtatást hirtelen "reagálnak" és kijönnek a csomagocskáikkal!
Esetemben természetesen a 3 millió 991 ezer Ft-os vételár mellett szivesen fizettem volna 50 ezer Ft-al többet azért, hogy az azt tartalmazó "frissen kitalált" csomaguk elemei gépkocsim felszereltségét képezzék! Egy éve még biztos hogy elborult volna az agyam ettől, de ma már csak legyintek! Kia Motors Hungary marketing. Persze ezek utólag már gondolom nem szerelhetők be! Gratula. Egyébként briliánsan csinálják, mert ki az az őrült aki mondjuk egy ilyen nagyságrendű autóvásárlásnál 50 ezer plusszért ezeket nem kéri mondjuk egy LX-hez! Viszont a csomagocskával elérhető az, hogy így "papíron" 4 millió alatt tartsák az 1.6 CRDi LX metál árát! Ugyes.
A többiekhez hasonlóan én is köszönöm a gyors pontos információkat!
köszi az infókat. Ezzel a két csomaggal már igen durván belerúgnak minden kategóriatársba, de még nagy kisautókba is: 1.6 CRDI LX+ez a kétcsomag alig több mint 4m-ért, és kap a vevő egy brutál dizelt kiváló felszereltséggel, ez igen!
Idáig a Grande Puntóval szemezgettem, mert nagyon szép kis kocsi, meg jó a Multijet, de túl kicsi a csomagtartó. Most, hogy meg kiszámoltam, hogy ugyanolyan felszereltség mellett a Grande áráért gyakorlatilag megkapom az 1.6 CRDI-t a két extra csomaggal eléggé egyértelművé teszi a dolgot:
A hasonló felszereltségű 1.3 Mjet 90LE-s Dynamic Grande Punto kb. 250e-el kerül kevesebbe és abból még ezek hiányoznak: - szélvédőfűtés (nem rendelhető), - hűthető kesztyűtartó (nem rendelhető), - deréktámasz (+40e), - kartámasz elöl(+25e), - kiegészítő fűtés (+30e), - ülésfűtés (+60e) - elektromos hátsó ablak (+40e)
Ha összeadom az extrákat majdnem ugyanannyi jön ki, mint a Cee'd-re, igaz a Cee'dhez nincs távirányítós központi zár és bőrkormány, de ezek nem nagyon izgatnak,ráadásul a Cee'dhez még mindig van pár extra ami nincs a Puntóban. Meg akkor csuklottam igazán, amikor a Puntóra 2-3 hónap szállítási határidőt mondtak az ülésfűtés és egyéb extrák miatt.
Igaz, hogy a Cee'd formára kissé jellegtelen autó, de ár-felszereltség arányban már tényleg verhetetlen lett.
Ezért most elmarad az autó csere sajnos :-( . Amúgy az opcók amit írt Kiajobb azok nagyon jók szerintem, és végre egy olyan hozzáállást láthattunk a kiahungary-tól amilyet már régen kellene mutatniuk.
Szia! Az 1000km egy tankkal az sikerült már nem egyszer, hogy 960-970km +még 50 fölötti a tanlokásig megtehető út. Az 5liter alatti fogyasztásnál is így volt (pontosan nem tudom de kb 980km körül mentem és 48liter ment bele a tankba én is meglepődtem de jól eső érzés volt...) Ha az összes Km-t nézzük akkor "szinte" mindig 900Km fölött van az összes Km. Mint mondtam azonban az átlag az inkább 5,5 és 5.8-as fogyasztás. Most egyébként, hogy elég sőt nagyon sietős héten vagyok túl (a héten szinte mindig 115 és 185 között mentem, a 115-120 utazó, és ugye az előzések, és ahol lehetett ott pedig 150-180 között és a városban is "szurogattam" ) így lett a fogyasztás 6.1. Hozzáteszem a fogyasztás olyan 130-140 körül és a fölött ugrik át ahogy megfigyeltem olyan 6 liter környékére. Az ideális (fogyasztás szempontból) ahogy megfigyeltem és jó az olyan 100-110 környéke ami fordulatszámban 5.ben 2200-2300 között van, és persze néha azért belefér egy kis vadulás és így szokott a fogyasztás 5.5-5.8 közé esni.
Szia scenic(725)!
A kocsi 4ajtós sedan.
A Ceed amúgy nekem is és a barátnőmnek is nagyon tetszik, de mivel a mostani autó hiteles (2.700.000) és még csak 6hónapos az autó, a cserével óriásit buknék. Voltam a nyílt napon és megnéztem az EX 1.6 CRDI-t és megkérdeztem hitelátválalásos témában mit tudnak nyújtani és azt mondták amire számítottam... :-( sajnos . Az auto eurotax érékét olyan 2,8-3,3 millióra mondták, ebből ugye a legjobb esetben is (3,3millió) kifizetik a hitelt a banknak és marad pár 100ezer amire, hogy olyan legyen a havi törlesztőm mint most (ami 50000Ft körül van havonta, 5évre). Az ajánlat ez volt amit feldobtak: 4700000 a vételár, befizetek 20% (940000 amire ugyebár nekem is rá kellene dobnom kb 700000Ft) és 7 évre havi 50000Ft körül, 5 évre 75000Ft havonta.
Az árak a kereskedéstől ma kapott hirlevél szerint jók. Nekem is tök szimpi mind a két LX csomag. Az ár pedig kifejezetten baráti. Az pedig külön figyelemre méltó, hogy ilyen gyorsan reagáltak a nyilt hétvégén elhangzott javaslatokra.
A swift II egy idő után azért abbahagyja a sivítást, egyszer kipróbáltam, hisz én is azt hajtok másfél éve... :)
Viszont tessék bekötni, és akkor kussol...
Arra van valami ötlet, hogy az anyósülésre miként sivít? Ha rárakok egy nehezebb tárgyat, akkor is elkezdi?
Az extra csomagok elég jók, bár én még jobban szeretném, ha lehetne bizonyos dolgokat külön-külön is rendelni... persze ez gyártó részéről nyilván nem gazdaságos, de akkor az az egy valami legyen drágább, mint a csomagárban foglalt, még úgy is megérné bizonyos esetekben...
Az EX-be ami az elektromos csomagban van 100e-ért, abból csak az ülésfűtés érdekel igazán... :(
Gondolom a KIA-k övcsatjai hasonlóak. Vegyél egy olyat a bontóban, ami passzol bele, és amikor nem csatolod be magad, dugd bele a pótcsatot (én mindíg bekötöm, így nagy hülyeségnek tartom ezt, de ez egy olcsó megoldás:)
Lehetne még 1000 meg egy érvet írni, de aki felnőtt fejjel nem kapcsolja be, az ezektől sem fogja. Pl. a légzság csak 1 ütközésnél véd, mert azonnal le is lapul. Ha van még maradéksebességed/más is beléd csapódik, akkor már csak az öv véd meg (ha be van kapcsolva).
Vagy ha nem kapcsolod be, és bevered a fejed, elveszted az emlékezeted, akkor nem tudsz időben kiszállni, bennéghetsz, stb. De nekem mindegy, én bekapcsolom.
Sőt, ha légzsák van, akkor kötelező bekapcsolni, mert az öv biztosítja, hogy a már felfújt légzsákkal találkozzon a fejed. Ha nincs bekapcsolva az öv, akkor egyrészt az éppen felrobbanó (mert inkább robbanás az a sebesség, mint felfújódás) légzsákba vágódzs bele, és mivel nincs ami megfogjon, utána még kifejeled a szélvédőt is.
Erre szokták mondani, hogy de azért mégsem annyira kényelmetlen, mint a tolószék. Sajnos nem vicc, voltam már olyan ismerősöm temetésén, aki városban nem kapcsolta be az övet :(
Amúgy az én kocsim (Swift II) is elkezd 20 fölött vonyítani, ezt én is rossz megoldásnak tartom (pedig mindig bekapcsolom az övet). Szerintem az lenne a jó, ha elindulásnál lámpa+sípolás 5-10 másodpercig figyelmeztetne, majd elhallgatna.
1. Szerezz övcsatot és dugd be azt. 2. Kapcsold be rövidebb úton is. Megéri. Alacsony sebességnél szinte teljes védelmet nyújt a bizt. öv. A tévhittel ellentétben ezért pont városban alacsony sebességnél érdemes bekapcsolni. 200-nál már (kis túlzással) majdnem mindegy, 50-nél viszont szinte 100%-os védelmet nyújt. Légzsákos kocsinál meg nem érdemes a légzsák kinyílása előtt a kormánynak csapódni, mert úgy pofánvág, hogy meghalhatsz. Erre bekapcsolt övnél kisebb az esély.
Nekem tetszenek ezen csomagok, sőt egyáltalán nem sok értük ez az összeg! Biztos hogy csak ennyibe kerül? De most nem tudom eldönteni mi lett volna, ha léteznek már ezek a csomagok amikor megrendeljük. Szerintem 1.4 LX kényelem és komfort csomaggal, bár még mindig hiányolom belőle a riasztó központi zárat :(. De nem kizárt, hogy maradtunk volna 1.6 EX-nél, de akkor tuti belejött volna az ülésfűtés :D
A kritikusoknak: Nekem már van negatív véleményem az autóról! Utálom a szülői gondoskodását, hogy kapcsoljam be a biztonsági övet, egyszerűen idegesít! Hozzáteszem csak és kizárólag hosszútávon (>50km) kapcsoltam be eddig a biztonsági övemet, utálom, mert számomra kényelmetlen! Nem tudja vki hogyan lehet elhallgatattni? :D Ha az autó sebessége eléri a 20km/h akkor elkezd bántó hangon sípolni, nekem ez nem jött be!
Nos megvan a várva várt info. A Karácsonyi-Nagy tól kapott hírlevél szerint:......
3 Új Opciók és szinek a Ceed-nél
A márciusi gyártástól immár 12 színben rendelhető a KIA Ceed.
A nyílt hétvége tapasztalata és az első ügyfélvisszajelzések alapján a KIA Motors Hungary az alábbi opciós csomagok rendelését teszi lehetőve márciusi gyártástól a Ceed modelleknél:
LX felszereltség
Komfort csomag
Emelhető magasságú vezetőülés Deréktámasz az első üléseken Aktív fejtámlák az első üléseken Kivilágított hamutartó, Szivargyújtó Két rekeszes középkonzol fedéllel
Bruttó ügyfél ár: 50.000 Ft
Kényelem csomag Elektromos fűtött tükör Színrefújt tükörburkolat Aszférikus vezetőoldali tükör 2 db magas sugárzó hangszóró Háromfokozatú ülésfűtés az első üléseken Szélvédő jégmentesítő fűtőszál Elektromos hátsóablak Ködlámpa
Bruttó ügyfél ár: 120.000 Ft
EX felszereltség
Elektromos csomag Háromfokozatú ülésfűtés az első üléseken Szélvédő jégmentesítő fűtőszál Sötétített ablakok vízlepergető üveggel, Elektromosan behajtható tükör kék üveggel
Bruttó ügyfél ár: 100.000 Ft
Bőrülés: 250.000 Ft Elektromos tetőablak: 200.000 Ft Navigáció: 200.000 Ft
Sziasztok! Régóta olvasgatom a hozzászólásokat és sok segítséget jelentett a döntésnél. Ma megtörtént a dolog, megrendelten egy 16CRDi LX-et. Sajnos két napot késtem mert tegnapelőtt még volt a kereskedésben minden színben dízel, de lemaradtam mert tegnap megvette valaki a feketét. A többi szín is tetszett, de a fekete az nagyon vad. Így gyártásból rendeltem feketét ezért várnom kell. Ennek köszönhetően viszont már komfort csomaggal rendeltem, így lesz benne ülésmagasság állítás. Most már csak várnom kell és gyűjteni a rávalót.
Most beszéltem telefonon az értékesítővel Megerősítette, hogy az EX változathoz már rendelhető az elektromos tolótető. Sőt az LX-hez lehet ülésmagasság állítást és könyöklőt rendelni. Azt ígérte, hogy mail-ben átküldi az opciós listát. Azt mondta, hogy nagyon jó árú opciós csomagokat kínálnak a Ceedhez.
Én egyszer nyomtam a meganémmal (1.6 8V) egy Nyíregyháza-Győr-Nyíregyháza távot, szinte pontosan 800km. 48L benzin kellett hozzá, persze ehhez hozzá kell tenni, hogy elég szutyok idő volt, ezért 100-110 körül mentem csak. Azóta se sikerült ilyen fogyasztást elérni.
Közben én is megnéztem a CRDi Ceed 88 kg-val nehezebb.Gyakorlatilag a motor és egyéb paraméterek azonosak. Remélem a fogyasztás is hasonló lesz és ebben az esetben - a Riónál ez nem sikerült normál használat mellett fogyasztása(24 ezer km tapasztalata) inkább 6 liter körül mozgott - valóban hozza majd a gyári értékeket!
Csak még egy kérdés!
A Cerátonak 55 literes a tankja (a Ceedé 53). Elméletileg - hangsúlyozom elméletileg - az általad leírt fogyasztási adatok mellett elérhető, vagy megközelíthető egy csúrtankkal az 1 ezer km-s álomhatár.
Neked sikerült már a Ceratoval ezt megközelíteni, vagy esetleg elérni? :)
Az első tankkom egyébként kifogyott a fedcomp szerint 6.0-ás volt az átlagfogyasztás és még 68 km-t mehettem volna vele ürestankig, így a becsült megtehető távolságom olyan 840-860 km lett volna.
(a Ceednél 8 liternél gyullad ki a sárga, a fenti állapotnál pisztolycsattanásig 47 liter fért az 53 literes tankba.)
Jó kig gép az, nyilván nem érdemes kiszállni belőle, legalábbis nem most... amit írtam, azt nem más márkák ellen írtam, tehát ne értsük félre... én jelenleg egy új swiftet hajtok, de már alírtam a Cee'd-re... :)
Tudodmit? Ne nyomja le, csak legyen sokkal megbízhatóbb azoknál, és akkor mi, a kevesek már nagyon elégedettek leszünk a saját, nem tömeg-gépjárművünkkel... :)
Én viszont annyira azért nem vagyok biztos benne, hogy a Cee'd nem fog aratni, persze sok múlik a közeljövőben az árképzés esetleges változtatásán, és főleg a marketingeseken...
Igen, bizony. Ez is magas, meg az is magas. Az én pénztárcámhoz viszonyítva. Viszont nem tetszik ez a Corolla, ahogy az új Yaris sem jobb design-ben mint az elődje, de ez igaz pl. az OFF Ford Focusra is. Nemtudom ez a divatdesign nem tetszik nekem. Mindenesetre majd az idő megmondja, melyik válik be jobban, de szerintem a Cee'd nem fogja eladási statisztikában lenyomni sem a Corollát, sem a Golf-ot, sem pedig a Focust. Sajna, ez lesz.
A kia-ceed.com-ról letölthető prosiban írnak az ülésfűtésről is!
Igaz viszont, hogy a kiajobb által emlegett napfénytetőről semmi nincs...
Sajna a kiamotors.hu-n is töküres még az "extrák" szekció..:( Gondolom a napfénytető és az ülésfűtés is a rendelhető extrák között van. Valahol olvastam olyan akcióról is (a 7-es szám jegyében - de itt is volt róla szó: 7% kezdő, 7% thm, stb.), hogy a 7 rendelhető extra közül 1-et ingyen adnak.
Szóval akkor azért vmicskét javul ezáltal a helyzet - legalább is abban a tekintetben, hogya kötött LX/EX/TX felszereltségeken kívül nem állíthatja össze az ember maga, hogy mit szeretne. Persze ezek már tényleg extrák, nincs értelme csomagba tenni.
A Ceednek lehet egy kicsit más a váltó áttételezése, de Andrew31 is hasonló értéket írt (és neki már Ceed 1.6 CRDI LX van ). Ha finoman használom (nem előzgetek annyit, nem 110+al közlekedek) akkor közel lehet tartani a fogyasztást az 5 literhez. (5-5.2, de le lehet menni 5 liter alá is ez nekem is sikerült már) Amúgy ez tényleg vegyes, mert napi szinten 140Km-t autózók és főúton (4-es főút), majd keresztül a városon egészen Dunakesziig. Tehát ez abszólult vegyes fogyasztás, de mint írtam az a baj, hogy mivel nagyon megy a gép és nehéz megállni hogy ne menjen az ember ezért inkább azt mondom az átlag fogyasztásom 5,5-5,8 között van. (ami szerintem még így sem rossz :-) )
Köszi a válaszokat. Ez a fogyasztás a teljes átlagfogyasztásod? Arra lennék még kiváncsi hogy országúton 100-as tempónál nyugis vezetéssel mennyit eszik.
Csak egy kis szines a Ceed-hez, az árversenyhez, meg ahhoz, hogy mi éri meg meg mi nem....... Link:http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2007.02.01.&298564
"A Toyota Motor Hungary bemutatta a sajtónak a tizedik generációs Corollát.
Galéria - kattintson a képre Az új modell csak nevében azonos elődjével, új padlólemezt gyúrtak hozzá. Hosszabb, szélesebb, magasabb, mint a kilencedik sorozat szedánja volt, és az adu ász: az alapmodell is i-Pod-dokkolós, mp3-as CD-játszóval készül! A kizárólag lépcsős háttal, négy ajtóval készülő autó kezdetben két benzin- és két dízelmotorral lesz kapható. Az 1,4 literes, 97 lóerős alapmodell ára 3 910 000 forint, az 1,6-os ennél 410, az 1,4-es, szintén kilencven lovas dízel 490 ezer forinttal kerül többe. 5 080 000 forinttól indul a 125 lóerős, kétliteres dízel; ha pedig ehhez megvesszük az 1 040 000 forintos Executive csomagot, megkapjuk a legdrágább széria Corollát, kulcsnélküli nyitás-indítással, fényszórómosóval, menetstabilizálóval, sebességhatárolós tempomattal. A kis dízelhez és a nagy benzineshez kérhető robotizált váltó felára 210 ezer forint........"
Volt egy fórumtársunk aki az Toyota Aurist várta ár szempontból, szerintem az új Corolla árából következtetve az is hasonló "magasságokba emelkedik majd....
Nekem nem Ceed hanem Cerato van, de nekem is 1.6 CRDI motor van benne ami szerintem isten! Azt tudom mondani, hogy nekem a motor 5.ben 4000-nél 180; 5.ben 3000-nél 135; 5.ben olyan 2100~2200 körül van 100-on. A fogyasztása a motornak 18000 Km után átlagban olyan 5,5-5,8 de sikrült már 4,8-as fogyasztást is elérni de mivel nagyon megy ezért általában az elöbbi fogyasztási adatok a mérvadóak.
Jól sejted, a butított 1.6 dízel bizony nem változó geometriájú turbós, míg az itthon is kapható erősebbik változat az...
No de a lényeg számomra, hogy ismételten megerősített, jó választás volt az 1.6CRDI, mert a görbéket előtte nem láttam, csak próbavezetni voltam, de valami hasonlóra gondoltam magam is... :)
Az 1.6benzines is jó vétel szerintem, szóval aki EX-en agyal, az akkor már legalább az 1.6 benyával vegye... :)
Közben én is letöltöttem. Ebből azért látszik, hogy 3500-tól azért használható. 130NM ott is megvan a benzinesből. Nincs ezzel semmi gond. Láttam én már olyan nyomatékgörbét is, amiben randa törések voltak.
Na ezt jó hülyén tördelte be, tehát az első kép az 1,4benzin, aztuán az 1,6 benzin, és végül az 1,6 diesel következik... a 2,0-ás mocikkal most nem szívóztam... :)
Böngésztem egy kicsit a netet és megtaláltam a www.kia-ceed.com. Nagyon sok infó van igaz nem nyomaték görbéről hanem inkább külső, belső, motorok, biztonság stb. Nekem furcsa fekete első lámpával és a másik fajta hűtőráccsal. Itt is van üvegtetős változat is.
Ha valaki azóta átvett 1.4-est irjon, hogy milyen.
Azt kérdezném, hogy az 1.4 LX-es változatban távirányítos a központi zár, azt tudom, hogy nincs benne riogató. Meg a "bicskakulcs" csak a TX-hez jár. :(
V2-t kell venni, nem sornégyet! 650cm3-ből kijön 60NM, 5000-es fordulaton, 10500-nál szabályoz le. És 8 szelepes, igaz 2 hengerre. Mondjuk a bmw boxert meg 80-nál berakod hatodikba és elfelejted, hogy váltó is tartozik a motorhoz.
" Szóval azért jobb motor a Ceed-é mert nagyobb fordulatot tud és nagyobb nyomatékot ad le, azaz nagyobb a teljesítménye. "
Csak az a kérdés, hogy a 2000-4000 ford.szám környékén a nyomatékértékek hogy viszonyulnak a max. nyomatékhoz. Ha 4000-nél ~ azonos a max. értékkel akkor az már kiváló lenne. Beleért a kezem a bilibe tudom :))))
" Ha leszabályozzák a fordulatot akkor alacsonyabb fordulaton lesz a maximum, de az a maximum kissebb lesz. "
Igen erre fel irtam, hogy a 8V abban jobb, hogy alacsonyabb fordulatnál leadja a max nyomaték közeli teljesítményt. Csak irtad is a hátrányát, hogy a 8 szelepesnek kisebb a max nyomaték értéke, mint a 16V-é. Végülis hangolástól függ, hogy milyen fordulatszám tartományra tervezik a motort.
Ebbe finoman szólva is belekveredtél. A benzines motorok nyomatékgörbéje egy lineáris emelkedő jellegű ( még ha hullámos is) , azaz folyamatosan nő majd leszakad. A nyolc szelepes motor kevesebbet pörög mint a 16V-s ezért nyilván alacsonyabban van a maximum, de az kevesebb mint a 16V-s é. A teljesítmény ugye Nm/s, azaz ha nő a nyomaték vagy nő a fordulatszám akkor nő a teljesítményk. Ezért találták ki a 16V-s motorokat. A nyolc szelepes motornál ha növelem a fordulatszámot akkor a gyorsabb gázcseréhez növelni kell a szelepek méretét. ezzel nő a szelep tömege vagyis a tehetetlensége. A nagyobb tehetetlenség miatt egy bizonyos fordulatszámnál már a tehetetlenség akadályozza a működést. A 16V-s motornál két -két kisebb szelep van amik a kisebb tehetlenségük miatt nagyobb fordulatszámig pörgethetőek. A teljesítmény növelés mindkét farmája megvalósul, nő a fordulat és a nyomaték ergo nő a teljesítmény. Ha leszabályozzák a fordulatot akkor alacsonyabb fordulaton lesz a maximum, de az a maximum kissebb lesz. Az F1 es autók esetében már 20ezret pörög a motor tehát itt van a nyomaték maximuma. Mégsem 8 szelepes autókat építenek azért hogy 5 ezernél legyen a maximum. Szóval azért jobb motor a Ceed-é mert nagyobb fordulatot tud és nagyobb nyomatékot ad le, azaz nagyobb a teljesítménye.
Új autóra 300Ft/Kw-ról volt szó, használtnál csökken. http://totalcar.hu/magazin/kozelet/sulyado0928/ E szerint a mostani 66kw-os, 1055kilós 9 éves autóm súlyadója 2006-ban 13200Ft, 2007-ben véletlenül ugyanennyi. Ha veszek egy 80kW-os újat, akkor 24000, durván havi egy ezressel több. A legidegesítőbb ebben az, hogy egy újabb kiadású autónál kb a duplájára emelkedik az adó mértéke. Mert nem mindegy, hogy 1200Kg-ra fizetsz 14400-at, vagy 24000-et a 80kW-ra. Van egy Suzuki V-Strom is a garázsban, de azt ide sem írom, hogy a 200 kilós motorra mennyi volt idáig a súlyadó, és mennyi lesz a 48kW-ra. Akinek meg 180 lovas GSXR, CBR meg ehhez hasonló motorja van, azoknál tényleg bejön a 10-15x emelés. Ahogy a totalcar egy másik cikkje írja, szinte mindenki adócsaló lesz azonnal az országban, mert ha egy kicsit növeled a teljesítményt (pl. sportlégszűrő +5Ló, sportkipuff +5ló, extra benzin +2ló máris csaltál 3600Ft-ot évente) Arról nem is beszélve, hogy ha a 80lovas dízelből csinálsz 120-at.
No az egy dolog, hogy hol éri el a nyomtékmax-ot, az egy másik, hogy hány NM ez a maximum, és a legfontosabb, hogy az általánosan használt fordulatszámtartományban mit teljesít... és itt jön képbe a nyomatékgörbe, amire a KIA esetében magam is igencsak kíváncsi volnék, minden motortípus tekintetében... tehát ha valaki szert tud tenni ilyen görbékre, akkor ne habozzék! :)
Az nagyon furán hangzik, hogy az 1.6-os mégkésőbb éri el a nyomatékmaximumot mint az 1.4-es! Te már láttál képet az 1.4 és 1.6 benzines motorok fordulatszám-nyomaték görbéiről? Vagy ezt honnan veszed? Eddig minden 1.6-os amit láttam, mind hamarabb adta le a nyomatékmaximumot, mint az 1.4-es. Szóval ha ez igaz, akkor az 1.6 nem is biztos, hogy olyan jó.... 8szelepes 1.6-ost akarok! :-DD
Valóban a súlyadó helyett teljesítményadó lesz de nálunk az adó 200Ft/KW ami szerint a 66KW hwlyett 82 KW nál 16*200 vagyis 3200Ft/év havonta 260Ft amivel több az adó Ha az havi 3200 lenne már sokan elgondolkodnának de ennyiért szerintem senki sem vesz kissebbet. Ha a regadót a teljesítményre vetnék ki akkor lehetne az árban 150-200 ezer különbség deugye azt a motortérfogatra vetik ki.
A kiigazító csomag keretében a kormány jelentős változtatásokat eszközöl az adórendszerben, ezen belül módosítják a súlyadó és az átírási illeték mértékét, ami igencsak érzékenyen érinti majd a (leendő) gépjármű-tulajdonosokat. Az új súlyadó-rendszer a leginkább a nagyobb teljesítményű motorosokat sújtja.
Az eddigi szabályozás alapján a súlyadót az adott gépjármű saját tömege (önsúlya) alapján kellett megfizetni, 100 kilogrammonként 1200 forintot az illetékes önkormányzatnak. Az új szabályozás szerint nem a súly, hanem a teljesítmény szerint határozzák majd meg az adó mértékét, s a korosabb autók után alacsonyabb kiadással lehet majd számolni. Az egyes pénzügyi törvények módosításáról szóló javaslat szerint a gyártás évében és az azt követő 3 naptári évben kilowattonként 300, a 4-7 éves autó esetében 260 forintot kell fizetni évente. Az ennél öregebb gépjárműveknél a "súlyadó" kilowattonként 120-260 forint között lesz.
A NAPI Online számításai szerint egy új, 1,3 literes motorral szerelt, GC felszereltségű Suzuki Swift után az eddigi szabályok szerint, a 990 kilogrammos saját tömegből kiindulva 11 880 forintot fizetett a a tulajdonos, míg a tervezett változtatás nyomán kilowattonként 300 forintot, vagyis összesen évente 20 580 forint lesz a kötelezettség, vagyis 73 százalékos a többlet.
Egy 1600-1800 köbcentiméteres hajtóművel ellátott Toyota Avensis esetében eddig 15 540-16 200, jövőben pedig 24 300-28 500 forint súlyadót kell fizetni, ez 56-75 százalékos emelkedést jelent.
Egy 8 éves Swift súlyadója most 9600 forint, az új szabályok szerint 10 ezer forint, azaz a szóban forgó autó esetében 4 százalék lesz a pluszkiadás. Aki egy 3 évnél fiatalabb, 1,4 literes G-sorozatú Opel Astrát hajt, a jövőben 19 800 forintot hagy a helyhatóságnál, szemben az eddigi 13 200 forinttal. Egy prémium kategóriába tartozó 1 éves, tiptronic váltós, 4,2 literes motorral szerelt, Audi A8 Quattro adója jelenleg évente 21 600 forint, míg a módosítás után 73 800 forintról kap majd csekket a tulajdonos.
A legrosszabbra a motorosok számíthatnak. A kétkerekűekért eddig legfeljebb pár ezer forintot kellett fizetni, a jövőben viszont lesz olyan motor, melynek éves súlyadója meghaladja a 40 ezer forintot. A Suzuki GSX 1300 (Hayabusa) 217 kilogramm saját tömege 3600 forintos éves súlyadót jelentett eddig, a törvénymódosítás életbe lépésével azonban 38 640 forint lesz a sarc, a GSX R 1000 után pedig 2400 forint helyett 39 302 forint lesz a teher, ami tízszeres, illetve tizenötszörös emelkedést jelent.
A tulajdonosváltáskor esedékes átírás költségei is emelkednek. Jelenleg köbcentiméterenként 15 forintot kell leróni illetékként, a törvénymódosítás az egységárat 18 forintra emeli. A kizárólag elektromos hajtómotorral ellátott gépjármű esetén az illeték mértéke a hajtómotor teljesítményének minden megkezdett 1 kilowattja után 800 forint lesz, szemben a mostani 600 forinttal, a Wankel-motoros gépjárművek esetén a kamratérfogat köbcentiméterenkénti 30 forintos illetéke 36 forintra nő."
Ha emlékeztek pont ezért tüntettek tavaly anno a motorosok Hősök terén, hogy nekik ugyan annyi vagy több "súlyadót" kell fizetni, mint egy 1,2 tonnás autónak!
Ha jól emlékszem új autó esetén 230 Ft/KW ami az autó idősödésével folyamatosan csökken.Valahol egyszer találtam egy ilyen táblázatot, akkor ki is számoltan, hogy a diesel Rióra egy évra 24 ezr Ft körül lesz a "súlyadó"
Az adó miatt van a 90LE-s. A motor ugyanaz csak kisebb a tubónyomás ezért nem változó geometriás turbó és mivel a kisebb nyoás miatt nem melegszik annyira a levegő nincs intercooler. Ugyanígy van VW-nél és a franciáknál is. Németországban azért olcsóbb a kissebbik mert az adó kisebb. Nálunk az adó ugyanannyi ezért nem sokkal lenne olcsóbb a kisebb teljesítményű.
Én láttam olyan német honlapot, ahol "erölködés nélkül" chippeltek egy alapban 110 Le-s 1.5 CRDi Rióból 131 Le-t!
Nagyon tág tűréshatárok között mozognak ezek a motorok! Persze az ésszerűség szem előtt tartásával! Csak nehéz olyan tuningot(szakembert) találni, akik tényleg a sotfverhez nyúlnak hozzá a gyár által megadott adatokkal dolgozva tűréshatáron belül!Az ilyen "ISO minősítésű" tuningosok munkáira általában érvényes a gyári gari is.
A legtöbb (olcsó 30-40-50 ezer Ft) tuningbox a motor érzékelőit csapja be és így növel a teljesítményen. A Riós topikban sok szó volt erről.
Nem nagyon lehet eltérés a váltók között, mert mindkét motorra 6200-as fordulatra írják a max. teljesítményt, és a végsebessségük is közel ugyanannyi. Nyomatékcsúcsa viszont még később van az 1.6-osnak.
Tudom hogy hülyén hangzik de több esetben bizonyított dolog az hogy a nagyobb motorral kevesebbet is fogyaszthat egy bizonyos típus. Mert ugye a nagyobb hengerűrtartalom könyebben boldogul a teherrel. Persze itt most nem hatalmas ccm különbségekkel kapcsolatban említhető ez, de az alsó középkategóriában nem ritkaság.
"...eleve furcsállottam, hogy az 1.6-osra kisebb fogyasztásokat írtak, mint az 1.4-esre..."
Ez akár attól is lehet, hogy a kisebb motor nagyobb erölködéssel (magasabb fordulaton) tudja megmozgatni az autót. Nyomatékkal takarékosabban lehet autózni. (Elvben).
Nem csak a közvetlen versenytársakat néztem, hanem azokat a kocsikat, amit részemre szóba jöhetnek. A Lacetti fogyasztását pedig a honlapjukról szedtem. Ahol persze eleve furcsállottam, hogy az 1.6-osra kisebb fogyasztásokat írtak, mint az 1.4-esre
Na szóval nem mintha az én gépem olyan öreg lenne, de más motivációk is vannak a háttérben, ezeket nem vetném a fórumra... :) Majd talán egy következő tali alkalmával... :)
Egyébként maximálisan egyetértek a döntéseddel és ha nem 1 éves autóban ülnék akkor szerintem ugyanezt a lépést én is megtenném amire most kend készül.
Egyébként nem szeretnék itt off-olni de feltettem Neked egy kérdést "ott" :o)))
Jól teszed hogy összehasonlítod a versenytársakkal a cee'd-et, de vannak dolgok amiket nem értek.
A Skoda Fabia erősen nem ez a méretkategória tehát összehasonlítás szempontjából nem mérvadó, szemben a P307-essel amit Te kikerülsz, de alapvetően sokkal inkább hasonlítható ehhez mint a Fabia.
A Lacetti infoid nem tudom honnan származnak, de erről a 10 literes városi fogyasztásról a fórumozók zöme másként vélekedik.
Azt ugye tudjuk, hogy az 1.6-os CRDi kétféle motorral jön ki - a német honlapon már így is van - 90 és 115 Le-s motorral. Mivel abban egyetérthetünk, hogy a Kia nem gyárt "kétféle" 1.6-os dieselt felmerül a kérdés, hogy hogyan változtatják a teljesítményt?
Softveresen, vagy ami a legegyszerűbb a diselnél hozzányulnak a turbonyomáshoz?
A másik ami szintén csak gondolatjáték és teljesen hipotetikus részemről, a 115 Le- "nyomják le", vagy a 90 Le-t "huzzák fel"?
A "két motor" teljesítménye a német ( http://www.kia4u.de/modelle/ceed/index.php) honlap szerint a következő:
1.6 CRDI (115) 115 Le 255 Nm 1.6 CRDi (90) 90 Le 235 Nm
Ahogy látom a honlapjukon egyébként a németeknél most hétvégén lesz a nyilt hétvége! :)
Nos erre még várni kell, amíg lecseng a 0km-es alig van még az utakon korszak... komolyabb tapasztalatok pár hónap múlva várhatóak... addig meg annyit tehetsz, hogy elmész egy szalonba és kipróbálod magad, megnézed, tesztvezeted, meg ilyenek... akkor saját magadnak lehetnek legalább első benyomásai, mert tapasztalatnak ezt még nyilván nem lehet nevezni... :)
Valamelyik tesztben olvastam az 1.4 benzinesről, ott azt írta az újságíró - ha jól emlékszem - hogy 4000-nél pont 130-al megy, de ott sem nem üvölt még hanem kulturált a járása.
rosszat csak akkor fogsz tudni olvasni, ha lesz az autóról tapasztalat. még csak nagyon kevés fut az utakon, itt a fórumon is csak 2-3 ember jár már vele. majd 3-6 hónap múlva lesznek igazi tapasztalatok, és ha van/lesz valami rossz az autóban, akkor majd azok is előjönnek.
most még az elvakultság / hurráoptimizmus / nullkilóméterescsoda időszaka tart, ekkor még teljesen érthető, hogy nincs negatív tapasztalat. lehet nem is lesz, mert lehet, hogy hosszabb távon is remek a Cee'd.
Bocs Fabris123, de szerintem ez nem igaz, vagy nem ugyan azt a Focust néztük!
Hosszas kinlódás után találtam egy focusos összsúlytáblázatot a neten, eszerint felszereltésgtől és motortól függően a Ford Focus súlya 1226 kg-tól - 1367 kg-ig megy.
Az 1.4 Ceed 1263 kg a benzines kicsit nehezebb a diesel meg több mint 100 kg-val, de az alapkérdés esetében ez a 43 kg (1226-1263)szerintem elhanyagolható!
Ahogy a többi autós fórumon is tapasztaltam sokan vannak itt is akik KIA márkekereskedésben esetleg a KIA Motors Fehérvári úti központjában dolgoznak.Ez nem is lenne baj,de ahogyan te is mondod harcosan védik a mundér becsületét holott ezeknek a fórumoknak épp az az értelme,hogy mindenki elmondhassa a magánvéleményét.Ami pedig itt folyik értékesítési stratégia.
Én nagyon kíváncsi lennék egy-két negatív véleményre is a Cee'd-del kapcsolatban,de mindenki csak védi.(Ezért gondolom úgy,hogy valami itt bűzlik.)Nincs tökéletes autó,de ahhoz,hogy el tudjam dönteni milyen autót veszek,ahhoz szeretném megtudni a negatív dolgokat is róluk. - IST
A Focusál azért azt is vegyétek figyelembe, hogy 70 kilóval nehezebb a Cee'dnél (1270<->1200kg) ami szintén ront a lendületén. Most volt az Autobildben egy 1.4-es alsó közepes teszt (Focus, Astra, Golf) abban ráadásul azt irták, hogy a gyorsulási érték is messze elmarad a gyáritól.
A "vagy"-ot én alapesetben úgy érteném, hogy választható! Miért, a japán márkáknál anno a 3 év, v. 100 ezer km nem választható volt?
Hitel: egyetértek, a földön kell járni!
Felszereltség: számomra hiányzik annyi minden az LX-ből, hogy a kompromisszum nekem inkább az lenne, hogy benzinest választok - bizonyára az 1.4, v. 1.6-os motorokkal is élvezet lenne a vezetés, de nem kell lemondanom számos extráról. S mivel én is 15-20 ezret pakolok egy kocsiba /év, gazdasági előnye különösebben nem lenne a dieselnek, csak km. 8-9 év múlva.
Te a rugalmasabb, nyomatéskosabb motor kényelmét/élvezetét választottad, én az EX felszereltséget választanám.
Én alapvetően egyetértek, magam is ceed-ed rendeltem ügyibár, de azért a tiszta kép kedvéért, ha már annyit emlegetjük a ford 1.4-esét... azért azt nézzük meg, hogy azt a bizonyos lóerőt 5700-on hozza, és ami ennél is drasztikusabb, az a max nyomaték, ami 3500RPM-en rendelkezésedre áll gyári adatok szerint...
No most a cee'd 1.4-ese, leadja a 109pacit 6200-nál, jó, akkor pörgetni kell, de ami súlyos dolog, az a max nyomaték, 137NM 5000RPM!!!-en...
Vagyis, noha a cee'd sportosan vezetve nyilvánvalóan odaver, de ne becsüljük le a ford alapmotorját, mert jól ki van az találva, csak nem annyira pörgetős cucc, pontosítok, míg a cee'd-nél ott a lehetőség, hogy pörgesd, és akkor megy ezerrel, addig a fordnál nincs, nem éri meg pörgetni...
És akkor most abbahagytam a ford védőügyvéd szerepét, és várom a cee'd-emet, igaz az CRDI... :))))
Ha a gyártó maga nem teszi kötelezővé az ezres olajcserét, akkor nem kell cserélni. Gondolj bele, a szervzeknek ez nagy üzlet, de a szervízciklus se véletlenül van kitalálva, legyen az akármilyen olaj is benne gyárilag... mindenesetre meglepne, ha vékony olaj volna a teknőben így kapsiból...
Suzukinál shell volt benne gyárilag, no azt nem szerettük, így hamar ledobduk mindíg, de nem kötelező jelleggel, aki elment vele a szervízciklusig, annak se volt baja, max nem volt olyan virgonc a gép...
Mint írtam, 1.4-es Focus 80 lóval. Nem szoktam száguldozni, de az kevés. Mostani Meganém 90 lovas, 1055kilóra. A következő kocsim ne egy 80 lovas 1.2 tonnás jármű legyen. Inkább egy 1.2 tonnás, de 109 lovas :)
A Rióhoz hasonlóan Ceednél sem tudom egyelőre milyen gyári olaj van benne!
Az biztos a Rió fórumon sokan, sokat polemizáltak az olajokról!Nekem a Kia Lurdyban a Rió 15 ezres olajcserénél Mobil 1 full syntetikus olajat raktak bele, de a paraméterét nem tudom, talán 5W-30??.
Az Autó Óbudánál ahol a Ceedet vettük szó szerint azt mondta a kereskedő hogy "nagyon híg olaj van benne" ezért (is) javasolja az első 1000 km-es cserét.Feltételezem hogy ők (a kereskedés) Castrolt használnak, mert a rendszámtáblán is van egy apró Castrol embléma a kereskedés neve és címe mellett!
Megpróbálom sorban megválaszolni a kérdéseidet, de mivel a Ceed még csak két hetes itt elsősorban csak az első benyomásaimra tudok hagyatkozni.
A Corolla amit a kereskedésben hagytam novemberben volt 3 éves ötajtós, a mostani változattal megegyező. Igazából nem volt az autóval semmi bajom, azért kezdtem el körülnézni mert most egy ugyanilyenre négímilliós ajánlatot kaptam. A Ceed ről annyit írt már fél éve is a sajtó, hogy nem lehetett nem felfigyelni rá. A családomban már van KIA így tudtam, hogy megbízható és keveset fogyaszt. Folyamatosan figyeltem a Ceed ről szóló híreket, amint lehetett kipróbáltam, majd megrendeltem. Az első benyomásaim: Motor: kultúrált nagyon csendes és határozottan jobban megy mint a Corolla. A fogyasztása egy hajszállal kevesebb mint a Corolla volt. (6,6 liter az első 2 ezer kilométerre) 60% város 40% közut. A corolla ugyanilyen összetétel mellett 6,8-as átlagot hozott az utólsó tankolásnál. Váltó: Nagyon hasonló, én nem érzek különbséget. Mindkettő pontosan röviduton jár. Futómű: Szintén nagyon hasonló a karakterük. Talán a Ceed-et egy kicsit nehezebb kihozni a sodrából, annak ellenére, hogy nem érzem keményebbnek. Belső kialakítás: Itt fényévekkel jobb a Ceed. Jobbak az ülések, a műszerfal és más burkolatok anyagai lényegesen jobb minőségűek. A utastér és a csomagtér is nagyobb a Ceed-ben. A kapcsolók mindkettőben precizen és minőség érzetet sugallóan működnek, ebben nem látok különbséget. A Ceed belső tere a minőségi anyagok és a nagyobb hely miatt lényegesen jobb komfortérzetet nyújt. A felszereltsége hasonló 1.4LX, bár a Corollában az audió nem MP3-as és nem vezérelhető a kormányról és a légzsákok is kevesebben voltak. Kormányzás: A ceed kormánya direktebbnek tűnik. Nagyon jól eltalált ez az elektromos szervó. Parkolásnál már már magától tekeredik, nagyobb sebességnél felkeményedik. A bemelegedéi időtartamban én nem észletem különbséget.
Remélem nem hagytam ki semmit, ha igen akkor kérdezz!
Vigyázz a diesel Ceed tesztvezetése a Scenic után csalóka lehet!Azt sikerült kinyomoznom a neten hogy a 2001-es 1.9dci 115 Le ez ugyan annyi mint a Ceed, csak az nem mindegy, hogy a Scenic nyomatéka a nagyobb köbcentis motor miatt 300 Nm! a Ceed pedig 255!A súlyát a 2001-2003 Scenicnek képtelen voltam megtalálni a neten, de mint irod hasonló a Ceedhez!
Összehasonlítanád az előző Corolláddal a Ceed-et? A mostani verziós Corollat cserélted erre a gépre? Érdekelne, hogy milyen volt a két motor, a fogyasztások hogy alkulnak, város/autópálya használat hány %-os, valamint felszereltség, kialakitás (3/4/5ajtós), kapcsológombok, motor melegedési időtertam, stb... Kivancsi vagyok egy Corollás hogy látja a dolgokat.
Andrew31-nek gratula a géphez. Az 1.9-es dci (2001-es gyártású) scenicben 3000-nél 140km/ht mutat az óra. A két autó tömege is pont egyforma. Ezek után kiváncsi leszek milyen lesz a Ceed-et tesztvezetni. :)
Tudom nem vagyunk egyformák, de az alapmodellből nekem az ülésmagasság állitás + manuál klima hiányzik. Ha ezeket beletennék akkor nagyot szakithatnának.
Remélem ezen sorok eljutnak egy KIA kereskedő fülébe is :)))))
OFF Focushoz ON képest jóval olcsóbb. A 3 millás Focus az 1.4-es 3 ajtósra vonatkozik. nézd meg az 1.4-es 5 ajtós Focust, az már jóval drágább. Szerintem itt van a KIA-nak nagy előnye.
március elejére ígérik a gépet, már nagyon várom... :)
Amúgy írod, ezt az 1000-es olajcserét, szerintem itt is felesleges, mint minden típusnál... arról viszont beszámolhatnátok rutinosabb KIA-diesel fogyasztók, hogy milyen olajakat szeret, hogy a későbbiekben tudják a topictársak...
A suzuki benzinmotorjai (ebben van rutinom) pl a castrol 0w40 formula RS olajtól lesznek igazán virgoncak... a váltójukba meg a castrol TAF-X az igazi manna... de hát az más világ... :)
"Ma délelőtt egyébként csak kiváncsiságból megnéztem az olajszintet full volt, de azon nagyon meglepődtem, hogy a szine világosbarna(!!!!!!!) volt.+
Minden olaj alapban világosbarna, sárgásbarna.
A jó minőségű olajok a szennyeződések nagy részét "lebegtetik", nem hagyják leülepedni, stb. Az, hogy mikorra feketedik be, függ az olaj minőségétől (ha még 20e után is sárga, az kaki, mert nem látja el a feladatát), függ a keletkező trutyi mennyiségétől (mennyi úszik benne), stb.
Tehát, minden olaj egy bizonyos km után fekete lesz.
Szó volt arról, hogy drága. Hát nem tudom, de ha a benzinmotorokat nézzük, akkor a változó szelepvezérlés azért nagyon kevés helyen van csak. Hátsó független felfüggesztés szintén. Persze akit az ára érdekel, az tojik a műszaki megoldásokra. Próbáltam más típusok áraihoz hasonlítani, és elég sok típus kihullik a rostán valami miatt. - Ford Focus. 1.4-es 80lovas motor, 165 a vége, ezek szerint az autópálya tempó már majdnem padlógáz. De cserébe katalógus szerint is többet eszik, meg sokkal rosszabbul gyorsul. Az 1.6-os motor talán. Az Ambiente felszereltség hasonló, mint itt az LX, pl. abban sincs távirányító, de van klíma. Lufi viszont alig. az 1.4-es motor 3.6M. Igaz, sokkal több a választható extra, persze az dobja az árat rendesen. - Suzuki SX4 Merevtengely, torziós rugó. Éljen. 270L csomagtér. Éljen. Az 1.5-ös motor nem VVT, ahogy néztem, csak az 1.6-os. Szintén kevesebb a légzsák. Természetesen távirányító itt sincs alapból :) Kisebb a tengelytávja, gondolom a hátsó hely is kisebb. - Skoda Fabia. Árban talán. Viszont ehhez is erősen keresni kell egy normális motort, ahogy a honlapjukról néztem, az akciós modellekre főleg az 1.2-es 60 lovas verzót dobja ki. Ennyit a Lada is tudott. - Megane. Most is az van (9 éves), de ezt a kacsaseggűt nem venném meg. Annyira ronda a segge, hogy féláron se ülnék bele. Amióta az elejét átrajzolták, az se jön be. Belülről még hagyján. Viszont a honlapjukról semmi konkrétumot, egy nyamvadt számadatot sem lehet letölteni. - P. 307 Nagyon nem néztem utána, de nagyjából egy számmal kisebb. - Lacetti. Kívülről tetszik, belülről már nem annyira, de nem vészes. Motorja a számok alapján nem lenne rossz, de a 10L körüli városi fogyasztás soknak tűnik. Azért a KIA féle VVT motor itt is előnyt jelent. Itt az alapban (Star, 3M) van távirányító, viszont nincs klíma, 220e-ért. Oldallégzsák nincs benne, a függönylufi még a listáról is lemaradt. A következő szint az Elite már 3.6M - Fiat Albea. Ez inkább a Dacia ellen van. valami ősöreg motorral. Az utasoldali lufi is feláras. Elektromos első ablak szintén. Ezt a kocsit nem merném idevenni, szerintem már rég Indiában lenne az összesnek a helye. - Fiat Stilo. Miért csak kombi van belőle? Nekem az nem kell. Pedig tényleg megnéztem volna az 5ajtóst :( A Grande Punto kicsi. - Corolla. Ezt megnézem, de szerintem nem egy árkategória. Bár ez annak is a függvénye, hogy milyen felszereltségben mi van benne. - Nissan Almera. Talán szóba jöhet, de ez egy 10éves kifutó típus. - Mazda 3. Méretre nagyon jó lenne az 5 ajtós, de az 1.4-es motor itt is haloványnak tűnik a katalógus alapján. Persze ki tudja. Megnézni megnézem, biztos nem a minőségével lesz kifogásom, legfeljebb az árcédulával :( - Honda Civic. Jól néz ki ez a Star-Trek dizájn, de csak nézegetni. Magamat nem bírnám elképzelni benne. Ráadásul legalább 1M-val drágábbnak néz ki, mint egy hasonló felszereltségű Ceed. - Valamit biztos kihagytam. (Dacia szóba se jöhet)
Szóval meg fogok nézni több más típust is, Bárhol ki lehet fogni egy olyan akciót, ami arra billenti a mérleg nyelvét, de a sima listaárak alapján a KIA a befutó. Mellesleg a KIA-ból is lehetett volna abszolút fapadot csinálni (Légzsák, központi zár, kalaptartó, rádió nélkül), mondjuk 2.5 milláért.
Már jelenlegi tudásom szerint 3-an vagyunk tulajok!!! Feltétlen írj az első benyomásokról bővebben!
Nektek is javasolták az 1000 km-es olajcserét?
Ma délelőtt egyébként csak kiváncsiságból megnéztem az olajszintet full volt, de azon nagyon meglepődtem, hogy a szine világosbarna(!!!!!!!) volt.
A miénk diesel és azért lepődtem meg mert még a "Riós korszakban" beszéltük a többiekkel, hogy azért fekete az olaj mert minden dieselnek fekete - írták nálam a témában járatosabbak amit az égés során keletkező korom okoz - amikor megkérdeztem, hogy miért fekete az olajom 3000 km után! Az biztos a disel Ceedben 600 km után világosbarna és teljesen tiszta.
Várom véleményeteket!
Egyébként én valszeg megcsináltatom az 1000-es olajcserét, bár a Riónál teljesen feleslegesnek tartottam és az én akkori kereskedőm se javasolta, "ha csak nem akarok mindenképpen 30 ezer Ft-tól megszabadulni" idézet tőle!
Egyébként érdekes ez a szervízperiódus egy volt kollégám járt úgy az új Octaviájával, hogy 30 ezernél volt az első szervízperiódus, ő pedig elindult külföldre nyaralni és Olaszországban az autópályán kigyulladt neki az olajlámpa 26 ezer Km-nél!Semmi komoly gond nem volt csak kifogyott belőle az olaj!Na persze ő nem az a reggel nívópálcázó típus.
Ja még egy kérdés hátha tudja valaki korábban már szóba került!
Azt már tudjuk, hogy áprilistól rendelhető bele opciósan a disel részecske szűrő. Most akkor milyen környezetvédelmi rendszer van a kocsiban - azt tudom, hogy euró 4 - eddig bármennyire figyeltem, akkor is amikor párom vitte előttem az autót semmilyen a leghalványabb füstölést sem láttam!
Helyes, hogy ha már benzin, akkor 1.6... az 1.4-ből az LX felszereltség fog menni, aki ennél többet akar, vagyis EX-et, az megveszi az 1.6-os benyásat, mert 100e-vel drágább csak, és sokkla kiegyensúlyozottabb a moci a technikai adatai alapján...
Én is aláírtam, és egy percig nem volt kérdés, hogy EX lesz... innentől pedig nem filóztam 1.4-esen... :) Attól még jó az az alapmoci, én is kiprószáltam, csak mert ha már lehet, akkor miért ne... :)
Ami pedig a márkapresztizst illeti... ökörség... az, hogy a KIA motors hogyan csinálja a marketinget, minősíthető, az, hogy jelenleg nem a legjobb a reklám-fedésük, nyilvánvaló, de ez nem az autót magát minősíti... ismeretlenül pedig ne alkossunk véleményt... beülsz a konkurencia kategóriatárs autóiba, és mindben van valami kivetnivaló... a KIA-ban egy dolog fog hiányozni, az pedig az ülésfűtés, ami az EX-nek sem része ki hazánkban, de ezzel azért meg lehet barátkozni, annyi más extra benne van... szóval jónapot, KIA-fan lettem... ár/értékben a kategóriában nem lehet most megverni... :)
"Egy független cég legújabb, a 3-9 éves autókat érintő felmérése szerint a dél-koreai Kia megbízhatósága a legjobb japán márkákéhoz közelít, a nagynevű német gyártókat pedig fölényesen megelőzi...... ........Az, hogy az első négy helyen kizárólag japán márkák szerepelnek, nem újdonság, meglepetés viszont a Kia ötödik helye. Kitűnő eredményével kivétel nélkül az összes német autót maga mögé utasítja a pár éve még lenézett, ma már egyre nagyobb tiszteletet kiváltó dél-koreai márka; a lista alapján egy VW-nel kb. kétszer annyi mechanikai hibára számíthatunk, mintha Kiát vásárolnánk. Úgy tűnik tehát, a Kia pontosan tudta mit csinál, amikor az új cee'd mechanikai komponenseire 7 év garanciát adott."
A rangsor: . 1.Mazda 8,04 2.Honda 8,90 3.Toyota 15,78 4.Mitsubishi 17,04 5.Kia 17,39 6.Subaru 18,40 7.Nissan 18,86 8.Lexus 20,05 9. Mini 21,90 10. Citroen 25,98 11. Daewoo 26,30 12. Hyundai 26,36 13. Peugeot 26,59 14. Ford 26,76 15. Suzuki 27,20 16. Porsche 27,48 17. Fiat 28,49 18. BMW 28,64 19. Vauxhall 28,77 20. Mercedes 29,90 21. Rover 30,12 22. Volvo 31,28 23. Volkswagen 31,44 24. Jaguar 32,05 25. Skoda 32,12 26. Chrysler 34,90 27. Audi 36,74 28. Seat 36,87 29. Renault 36,87 30. Alfa Romeo 39,13 31. Saab 41,59 32. Land Rover 44,21 33. Jeep 46,36
Aki nem ment még vele, nem látta, ne mondjon véleményt! Az autó szuper, és nem azért, mert régi autóból ugrottam egy újba. Tapasztalatom van újabb autókban, eddig ez tetszik a legjobban és sztem mostanában nem is változik a véleményem. Aki meg azzal jön, hogy mert Kia az menjen a fapados Ford, Astra, Fiat, vagy esetleg Volkswagen autójával :D Én pedig jól érzem magam az autónkban, már most alig várom, hogy újra vezessem!
Bár mindenki mondja el a saját véleményét, még írigykedhet is! Nekünk csak jó, hogy van!
Igaza van Balázsnak, nincs megbízható tapasztalat a KIA mögött Európában, és errő a Ceed-ről is azt hallom(totalcar,vezess.hu) olyan mint a Toyota, Mazda - itt egy kis "lopást" sejtek, vagyis ez sem egy egyedi és természetesen miért ne lenne jobb mint az előzők ha "friss", de azért mai szinten a konkurensek jobbat tudnak. És 3 milláért nem hiszem hogy vesz valaki KIÁt mert ugye kell már az a légkondi stb,extra., ez már megüti a 4 millát, amiért nem bisztos, hogy KIÁT vesznek. Endre: azért azt se hiszem, hogy Hollandiából megérné valakinek 1 autot vinni innen ezt ne add be nekünk. :) elmegy.
És Én is kiváncsi lennék egy alapmodeles benzines ceed tesztre, ! 3 ért lehet érdekelne egy CEED de többet nem adnák érte
Ez az ismert, nem ismert állandóan jó téma. Emlékszel a Vissza a jövőbe filmre? Amikor visszament 1955-be, és ki kellett cserélni valami japán alkatrészt, a doki azt mondta rá, persze hogy bedöglött, vacak japán. És vajon ki, hogyan áll Samsung TV-hez, monitorhoz? Valóban kevesebben ismerik a koreai dolgokat, és ez tényleg az importőrön múlik, mennyit reklámoz. Egyikről sem látsz szinte semmit. Nem emléxem pl. Hyundai, vagy Shangjong (jól írtam?) reklámra sem, maximum a Eurosporton Agassi szokot a tenisz kapcsán egy kicsit forgolódni, valamelyik terepjárójukkal. De az meg nem magyar reklám. Ford, Opel, WV, Citroen, stb... viszont állandóan megy a TV-ben. Bár gondolom a reklámot az anyacégnek kellene összedobnia.
Itt az egyik kulcs mondat, örülök, hogy te mobndtad ki előbb kettőnk közül:
"... lenéztük a dél-koreai autógyártást nem csak a mi hibánk hanem az impotens haza importőré is aki gyakorlatilag semmit nem tett ..."
Ha visszaemlékszel (olvasol) arra amit írtam, akkor én nem mondtam olyat, hogy a KIA vacak autó! Nem mondtam, mert nem ismerem. Sokan nem ismerik. Vagy inkább így: nagyon kevesen ismerik! És pont ez az, amire többek közt utalok. Nem vonom kétségbe, hogy vannak olyan autók / modellek, amelyek már 10 éve húzzák (ahogy a munkatársad autója is). Én (csak) azt mondom, hogy ebben a szegmensben (ahova a Cee'd jött) nem bizonyított még eleget. De ezen nem is kell vitázzunk, te is tudod, hogy elenyésző a kontinensen ebben a szegmensben a részesedésük. Erről beszélek, nem arról, hogy jó vagy rossz autó-e.
Való igaz, dévú káloszban csak eddig 3 alkalmommal ültem, talán ha 50km-t mentem vele. De ha visszaolvasol (emlékszel) én nem a Cee'd belső terét kritizáltam, hanem azokat a műanyagokat, amelyek a kéttónusú verzióban hívták fel magukra a figyelmemet. Amig csak sötét tónusú verzióban ültem, észre sem vettem, hogy pl. az ajtózseb, a küszöb borítás, stb milyen "vacak" műanyagból van. (Rideg a tapintása, stb). Tehát a beltérnek csak a szem alatt (igazából meg a térd alatt) lévő bizonyos elemeit illettem kritikával (szubjektumok által).
De, hogy még hangsúlyosabb legyek: továbbra is azt mondom, hogy a beltér igen jól sikerült. Még a szerényebb felszereltségű modell ülőgarnitúrája is remek (leszámítva, hogy a szék magassága nem állítható), a középkonzol egyenesen szuper, a műszerfal borítáésa (többnyire) puha, kellemes tapintású (kivéve az órák feletti műanyag ívet/kinövést). A beltérben nekem a kézifékar (kockás formája, anyaga), a bajúszkapcsoló felső éle és az ajtó borízás nem tetszik. Ok? Remélem így már egyértelmű, és nem ad férreértésre okot (bár előzőleg sem írtam mást).
Abban meg igazad van, hogy a Stilo nagyon elkényeztetett anyagok* szempontjából! ;-) Bár nem emiatt választottam anno. De tény, hogy kategóriájában / korosztályában az egyik legjobb benyomást kelti ebből a szempontból. (Ha tudnád hányan néztek komplett hülyének, hogy FIAT-ot vettem?!?)
(* ebben a modellben - már mint, ami nekem (is) van - éppenséggel kéttónusú a beltér. először tetszett, elegánsnak hatott. aztán elkezdtem használni az autót. minden igyekezetem ellenére (lelkes autóápoló (is) vagyok) a világos színű műanyagok letörölhetetlenül koszolódni kezdtek. biztos ismered azt a fílinget, amikor tisztítod a világos műanyagot, de sehogy sem tudod annyira kiöblíteni a rongyot, hogy a következő áttörlésnél ne maszalojon össze koszos lével mindent? ;-) a kárpit kb. 1 évig volt tiszta. utána rászántam magam, hogy mélymosással kitisztítom. na, onnantól kezdve már csak foltosan lehetett tisztogatni. ezek miatt én - ha választhatok - már csak sötét tónusú belteret akarok.)
Nézd én nem meggyőzni akartalak, nekünk már megvan (hál' istennek)!Ez a fórum pont arról szól szerintem hogy véleményt cseréljünk! Néhány reakció az általad írtakra.
"....Nekem a műanyag tényleg szerén/sivár érzetet kelt (de ez sem a KIA számlájára írható, autóipari tendencia). Negatív kicsengés nélkül: dévú kalosz érzetem volt benne."
Azért ez nagyon durva Balázs!Nem tudom mennyit ültél és/vagy vezettél Kalost, lehet a Stilód kényeztetett el ennyire - amiben viszont én nem ültem még soha - anyámáknak van (mármint Kalos), de egy napon említeni beltér - anyagminőség szempontból a Cee'd-el azért nagyon kemény. Az eddig napvilágot látott összes tesztet elolvastam a kocsiról és a Kiával nem igazán kesztyűs kézzel bánó szakújságírók - a Kia MAGYARORSZÁGON(!!!) nem nagyon hirdet ezért nincs különösebb (anyagi-hírdetési) következménye annak ha rosszat írnak róla - mindegyike egyetértett abban, hogy a beltér minősége kiváló, sőt egyikük azt írta, hogy az új Golf is megirigyelhetné! Ennyi erővel a Dacia Loganhoz is hasonlíthattad volna!
"...Az is zavar, hogy NEKEM bénán szól a CD-s egység."
Ez ízlések és pofonok kategória főleg annak tudtában, hogy jazzt hallgatsz. Nekem tökéletes az audió, de van egy kollégám ő is jazzrajongó és olyan márkájú hangtechnikája van amiről én még életemben nem hallottam. Ja és elvből nem hallgat mp3-at mert ő hallja a különbséget!
....De saját szubjektív megítélésem az, hogy metál fénnyel 4.740.000,- Ft sok. Sok, mert KIA. (Nem presztizs kérdése). Sok, mert elenyésző a piaci részesedése a környéken. Sok, mert dömpingáron tudja csak magára felhívni érdemben a figyelmet. Előbb bizonyítania kell. Bizonyítania úgy, hogy "számottevő" mértékben megindul fölfelé az értékesítés - komoly piaci tényezővé válik, és bizonyítania kell, hogy 4-5-7 év múlva is autó. Jelenleg egy olyan modellről diskurálunk, amit még nem ismer senki, még a fejlesztők se komolyan."
Ez a Kiáról való véleményed tökéletesen kifejezi az átlag - nem sértésnek szánom!!!- magyar autós véleményét! Azért sok mert Kia? Balázs hallottál láttál te már a hazai utakon több mint 10 éva futó Kia Sephiáról, vagy Kia Schumáról?Ezek az autók több mint 10 éve gyakorlatilag probléma és hibamentesen futnak a hazai utakon!!!A Schumában ráadásul ugyan az az 1.5-ös benzinmotor van, mint a 323-as Mazdában! A kollégám meghirdette a neten a 10 éves Schumáját 1 milláért (kb. 3900 euró). Tudod honnan kapott e-mailt?Egy holland autókereskedőtől, hogy mikor küldheti a trélert a kocsiért. El is adta! Ez 2005-ben volt!Akkor kezdetm én is odafigyelni a tipusra!Bizonyítania kell és nem ismert? Látttad a mostanság az Ausztráliában futó teniszgála közvetítést, vagy a hiradó végén a sportösszefoglalót?A pálya szélen Kia motors reklámon kívül más nem is volt! A foci VB egyik főszponzora is a Kia volt.
Az hogy mi magyar autósok tájékozatlanságból, meg valamiféle teljesen indokolatlan übermensch-izmusból lenézzük, lenéztük a dél-koreai autógyártást nem csak a mi hibánk hanem az impotens haza importőré is aki gyakorlatilag semmit nem tett az elmúlt 10 évben, vagy a rendszerváltás óta a márka hazai megismertetéséért! Én is ilyen voltam, de vettem a fáradságot és utánanéztem!Ami egy németnek, angolnak, ausztrálnak vagy amerikainak jó nekünk miért nem? Többségünk nem tud kilépni az opelek, francia autók, VW még megfizethető tipusainak mindehatóságából! Szándékosan nem írta m a Fiatot! :) Apropó!
A Fiatról is mi a vélemény többségében? Megbízhatatlan rossz összeszerelési minőségű!Hiába magyarázom a családban, hogy a fiat a 90-es években 10 milliárd, (nem tévedés, milliárd!) dollárt költött fejlesztésre és ez a fiat már nem az a fiat, kutyát nem érdekli! Még mindig a Rithmók,Temprák, meg a régi Alfák tapasztalatai uralják a közmegítélést!
"....Azt gondolom, hogy a két felszereltség közt nem kellene 700eFt-os árkülönbségnek lennie."
Most nézem a papirkámat, arra csak az évek (szervizek) számát írtam fel, a km-t nem (így lehet rosszul emlékeztem rá / bár mintha annyi (20-20ekm) lett volna a szerviz/szalon papírján is).
Nos, értem mit mondasz, de úgy érzem egy kicsit "félrehúz"(hat) a hallásod.
Rögtön az elején: "drága a szervízköltség" - ezt én egy szóval nem mondtam (egyszerűen csak leírtam azokat az összegeket, amit a szalonban mondtak). ha írtam volna véleményt, akkor azt írom: "drága a szervizköltség"! ;-) nincs "igazi" összehaonlítási alapom más márkák ilyen áraival, mert eddig én csak olyan márkaszervizbe mentem, ahova vihettem az eredeti, gyári alkatrészeket és csak munkadíjat számoltak fel. emlékeim szerint a Stilom első szervize (20ekm) így kb. (olaj 8eFt, o.szűrő 2eFt, l.szűrő 3eFt, aktív szenes p.szűrő: 4eFt) 25eFt-ből jött ki, igaz még a munkadíjból is volt kedvezmény (FIAT Klub Mo.). Ha ugyan ezt (ezt a rugalmasságot) a KIA-nál is lehet, akkor sokat változik a kép. De - bevallom - a szervizköltség érdekel a legkevésbé.
Nekem a műanyag tényleg szerén/sivár érzetet kelt (de ez sem a KIA számlájára írható, autóipari tendencia). Negatív kicsengés nélkül: dévú kalosz érzetem volt benne. (Ha Varshi éppen nem ólálkodik itt, akkor "megsúgom", hogy pár hónapja azért "menekültem" el egy SEAT kereskedésből, mert az "alap" Leon nagyon ratyi anyagokból volt.) Engem ez zavar és kész.
Az is zavar, hogy NEKEM bénán szól a CD-s egység. Először ezt a 4 hangszórós rendszer hibájának véltem, de szombaton a 6 hangszórós sem adott jobb élményt (legnagyobb meglepetésemre). A szabályozóvál állítgattam össze-vissza, +10-es kiemelésnél sem kapta össze magát. Itt összehasonlítási alapom leginkább a Stilo rendszerével van, jellenzően 0/0 állásban hallgatom rajta a zenéimet (főleg jazz), néha a magasokon emelek rajta keveset (+2). Szerintem, remekül szól, pedig már 2001-es fejlesztés! Én 2006-ban (2007-ben) többet várnék (főleg, ha trendi MP3-USB kombó is van benne, ami főként a fiatalabb korosztűálynak "imponál").
Az autó ezeket leszámítva tetszik. A dízel nagyon baba.
De saját szubjektív megítélésem az, hogy metál fénnyel 4.740.000,- Ft sok. Sok, mert KIA. (Nem presztizs kérdése). Sok, mert elenyésző a piaci részesedése a környéken. Sok, mert dömpingáron tudja csak magára felhívni érdemben a figyelmet. Előbb bizonyítania kell. Bizonyítania úgy, hogy "számottevő" mértékben megindul fölfelé az értékesítés - komoly piaci tényezővé válik, és bizonyítania kell, hogy 4-5-7 év múlva is autó. Jelenleg egy olyan modellről diskurálunk, amit még nem ismer senki, még a fejlesztők se komolyan. Nincsen tapasztalat semmi. Én ezek alapján gondolom azt, hogy "óvatosabb" (alacsonyabb) árral kell megindulni (közgazdasági oldalát nem ismerem, de nem is érdekel).
Az alapmodellek ára számomra sem mérvadó. Nem gondolom, hogy 2.2 millióért kellene adni. Azt gondolom, hogy a két felszereltség közt nem kellene 700eFt-os árkülönbségnek lennie.
Egyébként élvezettel olvasom az új tulajok beszámolóit. És kíváncsian fogom olvasni mondjuk fél év / egy év múlván is. Addigra kijönnek az igazi tapasztalatok és addigra megváltozhat a Kia stratégiája is.
Remélem nem volt bántó a vélményem?
Azt jól látod, hogy magamban én lemondtam az autóról. Ha tetszik: akkor azért mert azt hittem ennél olcsóbb lesz (nem az alapmodell).
A szervíz-intervallumról mostmár ellentmondóak az infók, aki tudja a biztosat, az nyilatkozzék kérem!
Van ahol 15e, van ahol 20e az irány... az egy év stimmel, mint másik opció, bár ez engem nem igazán izgat, mert évi 30e tuti belemegy... :) Mivel Diesel az áldozat, ezért elsősorban ez érdekel... :)
Szomorúan látom, hogy az idő múlásával egyre inkább apad a kezdeti lelkesedésed a kocsival kapcsolatban!Persze tudom ennek az ár az elsődleges oka!!Ha elolvasod láthatod, hogy ha valaki én aztán baromi kritikus voltam a kocsival és a Kia felszereltségi és marketingpoliztikájával kapcsolatban!
Azonban úgy látom, te már lassan tudatosan, vagy tudattalanul is szinte keresed azokat az indokokat, okokat, melyek a kocsi ellen hangolnak, így próbálva megalapozni azt a (talán már megszületett) döntésedet, hogy okkal nem vetted, veszed meg! Ezért irod azt, hogy gagyi a beltér, meg csapnivaló az audiórendszer és (neked) feszes a futómű meg drága a szervízköltség!
Persze, hogy jó lenne az Ex Ceedet 3.5 millióért megkapni! Persze hogy jó lenne ha olcsóbbak lennének a szervízköltségek! És persze hogy jó lenne, ha nem 36%-os adókulcsba lennék!!!!!
De nem azok és nem vagyok!
Sokan jelen fórumozók közül - ez alól én se vagyok kivétel - titkon szeretnénk, ha esetünkben a Ceed, ami megközelíti - és megkockáztatom szerintem nem róttok meg érte - el is éri a Toyota és a Mazda műszaki és minőségi szinvonalát olyan áron lenne kapható mint egy csúcsfelszereltségű új Swift (3.3 millió) és persze természetesen 7 év garanciával, szinte kategória felett álló erejű motorokkal, meg méretekkel!
Azért legalább egy kicsit őrizzük meg a realitásérzékünket és az objektivitásunkat, melyet a vékony pénztárcánk tudata erősen igyekszik torzítani!
Valaki írta alább, hogy ha 2.2 millió az induló ár megvenné! Ugyan kérem! Erre a szintre azért ne menjünk le!
Csak egy példa! Az hogy a műszerfal nem kopogós műanyag, hanem puha, jobb minőségű és drágább anyagot jelent, ami termeszetszerűleg növeli a kocsi árát!
De semki nem kap pl. a Tescoba se a parizer áráért gépsonkát!!
Végezetül újból bemásolom a 389-es hozzászólásomból a szakújságírói vélemény, illetve idézetet:
"A Ceed nem attól nagy mutatvány, hogy olyasvalamit nyújt, amit ennyi pénzért egy másik autó sem tud. Egyszerűen csak sok mindenben jobb az átlagnál, árban viszont látótávolságon belül marad az átlagemberek számára. Ez így együtt okozhat némi aggodalmat a konkurenseknél....
A Ceed azért veszélyes a konkurensekre, mert nem az ára a fő vonzereje. Egy mindenben eltalált kompakt autó, benne ülve az ember nemigen sóvárog egy konkurens után sem. Ostobaság viszont, hogy a motorokat és a kiviteleket nem lehet szabadon kombinálni, ami sokba kerülhet a márkának"