Épp mérlegelem a vásárlást, odaveszett a kocsim egy frontális ütközetben. Ügynök vagyok évi 40-45-000Km. Biztonság, gazdaságosság, kényelem, eladhatóság, megjelenés. Ez a sorrend. Az eladhatóság alatt értem, hogy pld. a Megane II DÍZEL roncsot 5 perc volt eladni. A KIA esetében is ugyanez? A Corollát kicsit többért, de azt be is kell invesztálni, hehát ez is kipipálva. Az új Corolla D4-D a rivális, 850.000Ft-al többért, megjelenésében elegánsabb,(relatív)jóval kevesebb extrával!
Ha az érzelmeket, megjelenést veszem számításba, akkor a Corolla Luna. Ha az észérveket, akkor esetemben az EX!!! KIA CRDI 207.000Ft al kevssebbért, a LUNA corihoz képest kényeztetően sok HASZNOS felszereléssel hosszú távra! El. csomag, (ESP! is) +25ló! :-)
Számomra a CEED mellett szól egy csomó pozitívum:150.000km gari, amit 3-4 év alatt le is járok, de kell a nyugalom. ESP!!,ülésfűtés 3 fokozatú ..csúúúcs, erősebb dízel, szélvédő jégmentesítő, automata a klíma, monokróm b. tükör, el. beajtható k tükör, nagyobb ülések, és nagyobb hely a hátul (családi használat esetén) még a csomagtartó is jól kidolgozott! Kellemesebb, komfortosabb belső. A cascó is olcsóbb, szervízintervallum 5000Km- el több Mi kell még?
Sajna a 60LE-s Puntóval én is igy jártam: zabál de legalább nem megy. A Renault dCI motorjai tényleg jók én is próbáltam, a váltók franciásan lötyögősek. Apám PUG 206-osának a váltója is katasztrófálisan lötyög, vigyázni kell, hogy hova váltok vele. A 4,5 éves P II-m váltója viszont még most se lötyög semmit se.
Még nem hallottam erről az enyhén 3szög alakú dugóról, tán a súrlódás csökk. miatt és a gyűrűk tömítenek. Vagy a gépészetben ismert K hibáról van esetleg szó.
Ma berepültük a gépet Üllőn!1.6 CRDI. húz mint a mozdony, csendes, pontos a futómű,váltó,szép szolíd belső, igazán élvezet hajtani! Akárhogy is átvizsgáltam, kutatgattam, hogy gyengeséget találjak benne,mindíg újabb pozitív meglepetésekkel kellett szembe találkoznom. A csomagtarótól a szivargyújtóig, látszik, hogy sokat agyaltak a mérnökök az autón. Használatra építették, tágas, kényelmes,ülések, nagyra nyíló ajtók, a hátsó ülés alá is jutott szőnyeg,... sorolhatnám. Kellemesen meglepődtünk, ez az az autó ,ami a mindennapokra építtetett, gratula a tervezőknek!
Bárcsak korábban is ily tüzetesen néztem volna át amit veszek, akkor nem szívok annyit. Pld a Pug 307-es prémium 4,8 milláért: a szőnyeg több helyen is kibújt a küszöb alól, többször cseréltettem az index kapcsolót. A jégkáros 0.km Fiat Punto, (Tatabánya Riegler, míg élek reklámozom ) 60 le, és kajál,de nem megy, a Megane II-vel több szerencsém volt, az csak az akksit merítette be néha, azon kívül, hogy egy 50Ft-os pillangószelemp miatt bevizelt a klíma, és tocsogott a víz az utastérben.Lötyögős váltókar, de príma dCi motor!
Kérdeznék, 1.4 LX-es tulajtól (pl. mazsola) hogy müködik sötétben a hőfokszabályzó és a ventillátor "perem tekerője"? honnan tudod mennyi meleget v. hideget nyomatsz be és milyen ventivel? A megvilágítás addig erősebb, amilyen fokozatnál tartasz? (érthető? :)) ) A digitnél egyértelmű.
- motor: alapjáraton mármár benzinesen csendes legalábbis melegen, semmi fócvágenes traktorhang. Hidegen sajnos nem tudtam meghallgatni, elQttem is mentek vele. Jó eröben van 2000 felett lehet 5.-ben elözni 90 körül is, szóval OK! Hangja elviselhetö pörgetéskor is, nem hangosabb mint egy benzines, zajszigetelése jó!
- váltó: rövid uton, pontosan jár, könyöklön könyökölve kényelmesen kezelhetö!
- pedál, kormány, ergonómia: gyorsan beállítható a kényelmes/megfelelö helyzet, pedálerö, kormányerö részemröl rendben. Kézre esnek a kapcsolók, hamar megszokható.
Ami nem:
- sok müanyag: jó minöség ugyan, de sok. Relatív, szerintem az uj Astránál (szinten a legalacsonyabb kivitelnél) így is jobb! Szóval nem vészes, de nem is túl jó.
- oldalsó gumicsík: lehet, hogy trendi, de ha hátsó ajtót nyitnak rá, akkor az a lemezzel és nem a csíkkal fog találkozni! Sajna a mai félméterre állós, ajtókivágós suttyók túl sokan vannak ehhez!
Átlagos: semmi extravagáns kívül. Nem biztos, hogy baj talán nem barmolják össze az írigyek és nem lopják el. Csom. tartó nekem kicsi.
A futómü jónak tünik, rövid volt a próbaút. Mostani offos franciám szintjét biztos, hogy hozza talán jobb is, hoszabban kellene próbálni.
Nekem akkor lenne reális választás, ha mondjuk jövö tavasszal a 1,6 CRDI kombi EX metál+tolatór.+ülésfutés+tempomat beférne 4,7 M környékére! Majd meglátjuk.....
Én 2005-ben adtam el a 13 éves mazda 626omat és láss csodát 156 000 km volt benne. És nem tekergettem semmit. Garantáltan 156 000 volt benne. Én garantáltam :D
Ismerős vett pár éve kocsit. Az egyiket kinézték, 5 éves, 80e km-el. Utánaérdeklődtek a márkaszervízben, hogy mégis mit tudnak róla mondani. Nem volt vele semmi baj, hülye hibák nem voltak vele, csak éppen egy évvel korábban volt náluk 120e szervízen.
Nekem a Megane II dCi-ben 3 év alatt 185.000km tekeredett bele. Mostanság T. Carinát akartam venni, mindegyikben 165.000Km van, érdekes módon. Ami eladó, mind nyúlólnak jó, úgy néz ki belül. El is ment a kedven a használt kocsiktól. Inkább újat, egy jó választás, és nyúzom évekig. Corolla vagy Ceed lesz. Ma megyek tesztvezetni. Hajrá!
Anyám Wagonjával kínozzuk egymást, nem tudom tönkre tenni. Látná, hogy bánok szegény vassal. Hihetetlen mit kibír! Tettem bele MPG tablettát, megy mint a rakéta, és nem zabál végre. Tegnap egy X5-ös mellett tekertem el 160-al az M1-esen, a fószer épp túrta az orrát. :-) Szerencsére nem volt oédalszél, mert már halott lennék. :-)
nekem 8,5 éves magyar suzukim van, még nem romlott el! (130e km) Hidd el,a megbízhatóságával annak sincs semmi baj. A gond máshol van :-) De jó igavonónak.
egy másikat találtam, ami 2003-as volt, és 160e körül futott. Erről nem tudni mennyit. De a Km-ekkel mindíg óvatosnak kell lenni. NAGYON!!! Rohadt km óra buherátorokat én min 5év börtönre ítélném!
Én azt mondom, japánt vegyenek, akármelyiket, kivétel a magyar suzuki. Nem lesz gondjuk. Nézd meg, egy francia, vagy német autó szervíz parkolóját. Tele van. A Japán: üres. Kérdezz meg egy autószerelőt: utálják a japókat, mert éhen halnak miatta. Neke azt mondta ahaverom, ha nem lenne Opel, VW, meg a többi fos, bezárhatná az autósboltot. Vettem nála egy Suzuki Wagon lámpa kapcsolót, alig tudta beszerezni, mert ilyen még nem volt. (ez is az F-Astra adoptált szarja )
Az még jó is lehet. úgyis 4 éves körüli gép a cél. (kb 1.5 milla a keret).
DE !!!
Borsodi/közeli kell legyen. Aztán az apósék fia meg a lánya (+ a lánya férje, azaz én) választjuk ki az autót. A tipusválasztást ránk bizzák.
Csak ugye az öreg nem akar 1.5 feletti motort, az anyóst meg rá lehet beszélni hogy mégis 1.6 legyen, az ő szava is döntő :DD
A fiu japán párti, franciáról hallani sem akar. Esetleg német még ami szóba jöhet, régebben Opel párti volt, most meg Octavia és Fabia buzi, mert a haveroknak olyan van... még nem kiforrott a gondolkodása szegénynek :)
A szinválasztás joga meg a nőkre van bizva. :-P
Szóval nem egyszerű eset lesz az autóvásárlás :-) Remélem összejön vita nélkül.
Ha G astrát keresnek, messze a legjobb motor, az 1,6 8V 85Le verzió. Elég ritka, de kb 2003-ig lehetett kapni. Ez nem ecotec, semmi varázslás, csak a jól bevállt 1,6i 8V-s moci. A szüleimé 160e km-nél is kifogásalan volt, gyakorlatilag nulla olajfogyival.