Üdv!
Mennyi szokott lenni a bírság a német sárga rendszámra? Akinek már van ilyen nem túl pozitiv tapasztalata.
Vittem már autót haza vele, lekapcsoltak Rajkán a határon, de akkor megúsztuk a büntit. Szlovákiában is ellenőriztek, de ott nem volt problémájuk vele.
Amúgy nem annyira értem miért nem jó otthon sem ez a rendszám, zöldkártyát váltottam ki külön felárért a biztihez, amiben Magyarország is szerepel.
Amúgy ha lejárt műszakis autót akarsz lábon vinni arra pirosat nem is adnak ki, további komplikáció hogy a piroshoz el kell menni személyesen egy Verkerhsamtba a kocsival egyetemben, ami megint csak varia, ha a kereskedő nem tudja előre megcsinálni. Tehát ha magánszemélytől veszed elég nagy macera hogy menjen el veled a régi tulaj és együtt intézzétek. Erre azért kevés az idő ha valaki otthonról megy autóért, de még nekem is aki kint vagyok.
Sárgát anno lehetett netről is rendelni, már csak személyesen megy, de az hamar megvan és a kocsi sem kell hozzá. A biztosítás az megy netről. Viszont kell hozzá német lakcím mivel a helyi Verkehrsamtban adják csak ki, így nem is tudom aki M.o.-ról jön ki kocsiért és sárgával viszi, annak hogy lett ilyen? Kereskedő átruházza? Tudtommal azt sem lehet, legalábbis az áll a sárga rendszám papirjaiba, meg elvileg emiatt is szigorították be tavaly ősszel a megszerzését, (addig lehetett netről rendelni) mert sokan kupeckedtek vele, meg áttették más autókra is.
Szóval nem túl egyszerű a helyzet, emiatt valszeg megint sárgával viszek autót haza, kérdés a bünti.
Olvastam itt olyat hogy feljelentéssel 10e volt, de azt is tudom hogy helyszíni bírsággal 50e a max.
Mi a járatos? Hogy járok jobban, ha helyben fizetek vagy ha feljelentenek? Ha nincs nálam kp-ban annyi amennyit kell fizetni, elkísér a rendőrbácsi a legközelebbi autómatához vagy akkor automatice feljelentés? Ausztriában járatos ez hogy valami papirod magánál tartja mig vissza nem mész a zsetonnal.
Melyik határon nem állnak kint annyira a rend őrei erre vadászva?
Mivel az északnyugati határszélen lakok ha otthon vagyok, így csak a határnál kell félnem hogy lekapnak, az M1 nem játszik már.
Amúgy meg nyugodtan közlekedek abban a kemény pár napban amig érvényes vele leszámítva ezt, ha valakinek kárt okozok a biztosításom fedezi, így nem teszek senkinek sem rosszat vele, ezért nincs lelkiismeret furdalásom a szabálysértés miatt. Ezt csak azért írom ha valaki azzal jönne hogy miért szándékozom törvényt sérteni... azért mert egyszerűen másképp szinte megoldhatatlan sok esetben hogy lábon elvigyem az autót haza magánszemélyként.
Köszi a segítséget!
Remélem az én írásomban is találtatok pár aktuális és hasznos infót.