Segítséget kérnék, egy westen quasar 24 cirko megy az agyamra. 1: alig csorgott a meleg víz teljesen kinyitott csapnál-HMV hőcserélő savazása megoldotta. 2: tönkrement az átfolyásérzékelő- csere megoldotta. 3: a fűtés 20-30 másodpercenként ki-be kapcsolva tud csak dolgozni, mert a HMV túlmelegszik és lekapcsolja. Hallani, hogy forr. Ha kinyitom csorgóra a csapot, hogy még ne váltson, akkor gond nélkül megy a fűtés. Meleg víz rendben van, radiátorok melegek, nyomás rendben, fűtési vízhőfok kb. 60C-ra állítva. Ezt a hibát mivel tudnám orvosolni? Sajnos a csere nem opció.
Természetes. Csak mivel felülről gyújtok be, megvárom míg leég, és nagyjából lehül a rendszer ismét megrakom és meggyújtom ezt csináltam az előbb, és mivel elérte a hőfokot ezért tettem huzatszabályzóra.Ekkor hallottam hogy felül van hangja.
A tágulási az előremenőbe van szerelve mióta a rendszert elkészítették.A visszatérőn levő 2"-os csap működik, mivel megpróbáltam gravitációs (hagyományos) üzemmódba is üzemeltetni hátha így nem bugyog.Természetesen ekkor a keringető le volt állítva.Nemrég zártam le a kazánt most föllül a táskáknál hallottam a hupogást de már semmi sem biztos.Egy táska van benne rendesen megdötve oldalra.Mint írtam a kazán az előre menő cső felé van emelve direkt ha levegő van felül az ki tudjon menni.
Van ilyen. De ami esetleg még ide tartozik, hogy a keringető szívja a rendszert, tehát a visszatérő oldalon a kazán felé dolgozik. Így van mióta beszerelték jó pár éve gond nélkül működik.Egy 2"-os golyóscsapot kerül ki.
Nem elnézést tegnap este salakolás után tolómércével megmértem és ugyanaz a vastagság, a szemem csalt, de a visszatérő cső valóban a réginél oldolról a mostaninál hátulról van bekötve (gyárilag).
Írtad már korábban is, hogy a vízrostély keskenyebb csövekből készült mint az előző kazánban volt, és a ráfordulása is derékszögű. Szerintem ez eléggé komoly eltérés a problémához.
Mivel írtam, hogy barna szénnel és száraz fával fűtök van hogy leég annyira, de leginkább a huzatszabályozó működése közben lehet figyelni, hogy 65-fokon még bugyog. A fás ötletet köszönöm ki fogom próbálni (ez nem több ezer forintos próba).
Igen ezt már írták tegnap, mivel itt kevesebb a víz áramlása megforrhat.Érdekes az előző, nem ugyanilyen típusu csőrostélyos kazánnál ez nem volt.A kettő között annyi a különbség, hogy a réginél a vékony csövek a kazán falába voltak heggesztve, a mostani pedig külön csövekbe (szerintem 2"-os) és így a kazánfalához.Remélem megfelelően fogalmaztam.
Fával nem próbáltam. A jelenség kb.65-foknál kezdődik. Adodik hogy ne menjek e fölé, de mivel írtam, nem vadi új energia takarékos rendszerről beszélünk, ha kint hidegebb van akkor magasabb hőfokon fűtünk. Samotot és egyébb távtartót még nem próbáltam mert nem skerült tegnap este óta beszreznem.
Figyelemmel kísérem mert hátha valakinek volt már ilyen problémája. Nem a csodát várom de van amikor megáll a tudomány nem szakmám a fűtésszerelés. Nem szeretném megadni a típust mert ebből adódhatnak kellemetlenségek, de szerintem Totya jellegű, és mint írtam lejjebb hogy vízrostélyos.A jelenség nem változik gravitációsan sem.Nyilván nem egyeztettem senkivel, hogy mivel fűt ez igaz Én barna szénnel nyomom.A gyártó nem volt kint de szerintem ha akar tud mondani ezt azt aztán vagy jó lesz vagy nem (pl:keringető csere blindre 40-50 ezer ....).Végül a bugyborgás szerintem alulról hallani de mivel viheti a hangot a lemez és a víz nem biztos. Lehet könnyebb lenne másik szakemberrel megnézetni de itt is adódik a cseréljük ki hátha... .