A CT-vel nagyon rég felköltöztek előbb 2400 most meg már 5700 mega környékére. Szórt spektumú digit. De volt nekik 900-as ugyanilyen is. Őrzök emlékül egy ilyet. Valahol 902-905 körül ontja a fehérzajt, a hazai GSM legnagyobb örömére.
Vedd meg nyugodtan az FT60-ast, nagyon jó kis készülék! Jópár üzemel belőle PMR meg hajós kézirádió helyett. A hivatalos hazai forgalmazónál se túl drága.
Viszont a külföldi oldalon kínált cucc (amazon? 409?) általában amcsi kivitel, hiányzik belőle vételben egy frekitartomány (cellular blocked in US version"), ami bizonyos esetekben hátrány lehet.
Értem..., azért kérdeztem, mert most egy kicsit olcsóbb az FT-60-as az egyik külföldi oldalon és nézegettem az adatlapját...(a quansheng elkelt, most valami komolyabbat nézegetek).
nekem a vx7et engedte 1 kHz-es lepeskozonkent programozni, kiprobaltuk pmr-en 446,000-446,100 kozott vegigleptetve a 100 csatornat, nagyjabol folyamatosan erosodott, aztan elhalkult a jel, pl. 446,00625 kornyeken.
Szinte folyamatosan hangolhato volt a radejo:D a VX-3mal pl ez nem ment.
Most ugy progizom, hogy bar a vx7tel nem hajlando kommunikalni a laptop, de egy masik program igen; a vx7 commanderrel megirom a fajlt, elmentem, a masik (most nem ugrik be a neve) meg felirja a vx7-re a fajlt.
Igy aztan a VX-7 0,25kHz pontossaggal tudja a pmrt:)
szia Zoli! Felesleges tornászkodni a 6.25 -dal. Kevés rádió tudja pontosan a mi berkjeinkben. Haszánálj inkább 5 -ös step et. Pl. 446.130.... 80% a kollegáknak csak azt tudja . ami nekem van,és gyárilag ismeri a 6.25 -t, az se pontos a mérések szerint. viszont 5 ös step pel meg nagyon.üdv.
UNI-11-E műszerecském (mérőerősítő része) jobblétre szenderedett. (Fettes-műveleti erősítős) Ha netán Valaki közülletek megkisérelte a javításon túl, netán mérőerősítő részét reprózni, avagy azt más formában megalkotni, köszönettel venném, ha elmondaná a dolgot.