Keresés

Részletes keresés

Andrá$ Creative Commons License 2014.06.03 0 0 2715

nekem valamivel másabb a méret a motoron,meg egyenlőre nem tervezek gumi vásárlást,talán 1 év múlva.Műszakira még ezzel szeretném vinni. Meg gondolkodtam hogy valami "endúrósabbat" nézek.Nekem most Dunlop van fent

Előzmény: kgaboroo (2712)
llaci77 Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2714
Igen kaptam emailt és válaszoltam is. A szombati gurulásra lehet benevezek, de még nem biztos.
Előzmény: Törölt nick (2713)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2713

Teknőc válaszolt neked? Program röviden:

6-án pénteken délután - estefelé találkozó a Magyarhertelendi kempingben.

Másnap, szombaton délelőtt Máré vára, és a cseppkőbarlang Abaligeten, délután gyógyfürdőzés Hertelenden (vagy aki motorozna, annak még 2 db vár meglátogatása, én ide mennék), este vacsora. Vasárnap pécsváradi vár, mohácsi emlékhely, majd egyénileg hazafelé (Bátaszékig biztos együtt megyünk, de legalább ketten Bajáig)

Szállás sátorokban, egyénileg. Este sör vagy bor fogyasztása kötelező! ;-)

Előzmény: llaci77 (2710)
kgaboroo Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2712

Mekkora gumi van a gépeden? Az egyik pesti ismerősöm szólt, hogy nézzek neki használtba Varaderóra mert az ő egyik ismerőse szeretne venni. El is mentem a gumishoz és félretetettem 3 darabot. Ennek már másfél hete és nem válaszolnak se emailre se sms-re. Így visszamondom a félretevést. Ha esetleg neked vagy valaknek innét kéne ilyen gumi akkor még van lehetőség rá.

LINK  a gumikról. . Metzeler, Continental és Michelin. A Metzeler gyakorlatilag legalább 99 %-os. A Conti 98 % az első gumi Michelin ez valamivel gyengébb kb 85 %-os. 2012,2011 és 2010-es évjárat.

A két hátsónak 8500 Ft darabja az elsőnek nem volt még ára de kb 6 ezer körül lesz. A főnők nem volt bent így még nem tudtam alkudni. 

A méretek  110/80 r19
150/70 r17 

Előzmény: Andrá$ (2711)
Andrá$ Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2711

Jah, akkor mind1,mondjuk először úgy is tartót kell csinálnom.

Inkább valami Túra-endurót vegyél, tudom ajánlani,kényelmesek és jó a rugózásuk hála nagy keréknek.Amiket én nézegettem vagy tudok "ajánlani" esetleg egy Freewind :) vagy van ez a BMW F650 vagy esetleg suzuki DL V-strom 650,1000 bár ezek még mindig drágák.Vagy talán DR 650 bár ez meg azért régi. Most jutott eszembe esetleg Transalp,Yamaha TDM, Africa. Nem jut eszembe de van a Kawasakinak is ilyesmi gépe asszem KLR.

Ma sikeresen lecseréltem a suzukiba az olajat,MOTUL 10W40 -t kapott meg új szűrőt.a hangja nem változott egy hangyányit lett halkabb talán (vagy csak bemesélem) :) De legalább most tudom hogy cseréltem olajat, aztán innen számítom a futását.

Előzmény: gesszti (2694)
llaci77 Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2710

Ha lehet, én is kérek belőle, mert elképzelhető, hogy egyik hétvégi napra csatlakoznék. 3 nap kizárt, 2 napra is kicsi az esély, de azért megpróbálom.

Köszi.

Előzmény: Rumos TS ávó (2709)
Rumos TS ávó Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2709

Tényleg, Csaba!

Nektek is elküldtem az emilen a tervet!

Előzmény: Rumos TS ávó (2708)
Rumos TS ávó Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2708

DDDD

Szerintem Csabáék pedig Bátaszéken búcsúznak majd tőlünk! ;)

DDD

Előzmény: Törölt nick (2707)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2707

OK, teljesen jó! Vasárnap én egészen Bajáig foglak kísérni, nem szabadulsz meg tőlem Mohácson! ;-)))

Előzmény: Rumos TS ávó (2706)
Rumos TS ávó Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2706

Elküldtem Bogyó a facen a tervet!

Akkor Péntek este Betyárok találkozunk a m. hertelendi Kempingben!

Előzmény: Rumos TS ávó (2705)
Rumos TS ávó Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2705

Jó, oksa, ismervén magamat, akkor pár órát úszkálhatok,

elég 16 után vissza érnem a szomszédból..:)

Előzmény: Törölt nick (2704)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2704

Én valószínűleg csak 6-7 között érek oda, elvileg fél 5-ig dolgozom, nem hagyhatom itt az asztalomat. (bár lehet, hogy egy órával hamarabb szép csendben elsunnyogok....)

Előzmény: Pápi 416 (2702)
Rumos TS ávó Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2703

Zsír!

Ott várlak titeket Csaba!

Szalonna sütésre készüljek estére?

Hoztok szalonnát?

Én igen...

Előzmény: Pápi 416 (2702)
Pápi 416 Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2702

Mi péntek 5-6 felé érkezünk.

Előzmény: Rumos TS ávó (2699)
Rumos TS ávó Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2701

Igen....

A tervet  privátban küldöm.

Előzmény: Törölt nick (2700)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2700

Van már valami konkrétabb (úti)terved a hétvégi 3 napra?

Előzmény: Rumos TS ávó (2699)
Rumos TS ávó Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2699

Majd kiderül..

Lényeg, nem szervezem túl, valamint aki nem akar fürödni, mint én,

annak ajánlok saját barangolási tervet is..Várakat is. ;)

Vadregényes, ez jó...

Előzmény: Törölt nick (2698)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2698

Kegyetlenül jó! Az én erdélyi utam "sajnos" nem ennyire vadregényes lesz, de már piszokul várom, készülök rá. Meg a hétvégi mecsekire is...   ...ott találkozunk! ;-)

(Eddig egy - biztosnak tűnő - társ jelentkezett egy kis Varadero-val. Egy másik srác még nem döntötte el, hogy társulna-e vagy sem...)

Előzmény: Rumos TS ávó (2697)
Rumos TS ávó Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2697

Jó reggelt!

A hétvégére, s aki megy túrázni..

gesszti Creative Commons License 2014.06.01 0 0 2696

Simson S50 eladó. Fékek rendbe téve, új lánc, új szimeringek, jó világítás, jó gumik, új tükrök, üzembiztos működés. Tökéletes munkába járós igásló. Ezt nem kell hetekig szerelned megvásárlás után. A festése közelről nem szép, de amúgy nagyon kis csinos így feketén. Nem rozsdás, csak a felület nem teljesen sima. Munkába járni vettem fél évvel ezelőtt, de én nehéz vagyok neki. Mivel a motorja gyakorlatilag teljesen eredeti, így tuningolni nem akarnék nekiállni. Ez még nincs szétgányolva, mint az eladó simsonok 90%.

4 sebességes simsonra, vagy egy jó robogóra, vagy etz 125-re szívesen cserélném, ráfizetek, de csak olyanra, ami ehhez hasonlóan nincs szétgányolva, és átalakítva.

gesszti Creative Commons License 2014.06.01 0 0 2695

Na, annak örömére, hogy ma végre ráértem, és elindultam reggel Zeg felé motorozni, és elkapott az eső, kimegyek a műhelybe, és hegesztek egy csinos kipufogót az mz-re, mert úgy gyanítom, hogy ez, ami most van, nagyon el van dugulva. Az istennek nem akar rendesen menni. Fordulaton elfogy belőle az erő. Nem szól úgy a kipufogója, mint sok más mz-n hallom, csak szolidan dörmög. Ha megküldöm, akkor se a kipufogót hallom, hanem a szívóhangot, és a motor zörejeit.

gesszti Creative Commons License 2014.06.01 0 0 2694

Sima krauzer keretre felment, szabványos felfogatása volt. Kicsit sajnálom is őket, de mz-re túl nagyok voltak, most momentán meg nem akartam hozzájuk venni egy nagyobb motort. ;-)

Viszont szűkítettem a kört. Túra, túra-enduro, vagy valami lájtos csopper típusokra. Ezen belül is V2, sor 2, vagy 1 hengeres... (ugye mennyivel kevesebb motor passzol ebbe, mint ha úgy nézzük, hogy: motort kereskek... :-)

Legszívesebben, valami ezres környéki túragépet néznék, de nem hiszem, hogy ezt találok normális állapotban 4-500e Ft környékén.

Előzmény: Andrá$ (2693)
Andrá$ Creative Commons License 2014.06.01 0 0 2693

Ó akkor hamar elkelt,pedig már gondolkoztam hogy lehet jó lenne a suzukira csak felfogatás.. Meg kell csinálnom valami doboztartót is.

Előzmény: gesszti (2691)
Lacy és Ricsi Creative Commons License 2014.06.01 0 0 2692

Június 7-én Agárdon rendezik a Pünkösdi Old Motoros Fesztivált (http://www.oldmotors.hu/index_elemei/Page1547.htm) , melyre megyünk mi is.

• Indulás 5:40-kor Söjtör villanyteleptől
  • 6:45-kor találkozás a balatonkeresztúri MOL kútnál.
  • kb. 7:45-kor rövid pihenő Siófokon
  • kb. 8:30-kor rövid megállás a székesfehérvári AUCHAN-nál (ócsó benzin :), csirkeszárnyak egész napra)
  • kb. 9:30-kor érkezés Agárdra.
  • Hazaindulás 2 óra körül (közös megegyezés alapján)
  • Hazafelé a Velencei-tó megkerülésével érintjük a pákozdi csata emlékhelyét, Fehérváron megnézzük az Aranybulla emlékhelyet, majd Vigántpetenden langallózunk.

Össztáv (Söjtöről-Söjtörig) 375 km

Ki jön?

gesszti Creative Commons License 2014.05.31 0 0 2691

Végül egy régi 600-as yamaha sportgépre került. Pont ugyanilyen kék színe volt a motornak, nagyon jól mutatott rajta a két doboz, és mivel a felfogatása ugyanaz, mint a krausereknek, csak fel kellett rá pattintani.

Előzmény: Andrá$ (2614)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.28 0 0 2690

Ja, valami kimaradt: visszaérkezés Magyarországra (Debrecen vagy Biharkeresztes állomással) következő szombaton, mindenkinek egyénileg haza pedig vasárnap (június 29.) lenne.

Előzmény: Törölt nick (2689)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.28 0 0 2689

Na Urak, nagyon leült a topic!  :-(

A 125-ös erdélyi túrámat június 22.-i (vasárnap reggel) indulással tervezem Debrecenből, ha valaki társulna, akkor pedig Biharkeresztesről ( http://www.szallasinfo.hu/peto_maganszallashely/index.php )történő indulással. Előző napon, tehát szombaton kellene eljutnom(-unk) erre az indulási pontra, mindenkinek egyénileg.  (Az egy hónappal későbbi, július végi időpont nekem nem jó)

Ha valaki tényleg társulna, akkor e-mailben keressen, vagy itt a topicban egyeztessünk (ha nem jön senki velem, akkor egyedül is megyek, ha pedig tartósan pocsék időt jósolnak, akkor egy héttel későbbre tenném át az indulás időpontját).

mailcímem (mivel nem publikus): bogyo kukac bogyofoto pont hu , itt bármikor elérhető vagyok, de a topicot is naponta többször olvasom.

Ha egyedül megyek, akkor vegyesen sátorozás + magánpanziós/magánházas szállással, ha meg lesz útitársam, akkor - a véleményeitek alapján - végig olcsó magánpanziókban. Étkezés egyénileg megoldva (a legtöbb magánpanzióban nem túl drágán lehet reggelit/vacsorát igényelni), drága étterem részemről kizárva.

Tervezett költségvetés a teljes 8-9 napra (a magyarországi kettővel együtt) összesen 60-70 ezer forint, ebből 25 k van üzemanyagra számítva.

Nagyjából ennyi!

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 0 0 2688

nem csak az,már mondtam többször  hogy ami páratlan hétre esik az eleve kizárva!Főnök már így is kiakadt,meg én is. :(

Előzmény: Rumos TS ávó (2677)
Rumos TS ávó Creative Commons License 2014.05.27 0 0 2687

Pont erre mondtam, hogy szubjektív...

Mindenki a saját igénye szerint..

Én imádom azt a vizet, nem hagyom ki.

Étteremre nem gondoltam, de viszont szeretnék némi kenyeret, zöldet, egy jó palack bort estére,(pl paprikát, paradicsomot venni) sajnos kell nekem elemózsia.....

(Szalonkát viszek, meg paraszt kolbászt általában)

Ez a két költséget nézve már 4 ropi..majdnem azonosan számolunk a többiben...;)

Előzmény: Törölt nick (2686)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 0 0 2686

Na, én a fürdőt tuti kihagyom, nem szeretem, inkább majd fotózgatok a környéken, a km is kevesebb, mint neked, így összejöhet. A várakat nem szabad kihagyni, de az éttermi kajálásoktól eltekinthetnénk (vagy valami extra olcsó helyen).

Előzmény: Rumos TS ávó (2685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!