huszonötödször írom be mert itt sose olvasnak vissza. www.nepszava.com lemész ALAPOSAN alulra a fél éven belül kínál állampolgárságot a haccsereg című cikkhez.ott van goldberger petike ingyenes telefonszáma is.azért ez=magyarnak születni,felér egy büntetéssel miattatok
Voltam 2-be. Elküldtek, hogy zödkártya kell, de egy new yorki rendőr akinek aházát csináltuk, azt mondta bevesznek, csak jó helyen kell kopogtatni. Azt ő se tudta melyik ez az ajtó.
Lehet, egyébbként jogsit csináltatni itt? Akár estával? Mert akkor azért haza kéne még menni. Tudom régebben sokkal könyebb volt, de mi a helyzet mostanában?
Minden illegalis Magyar autoszerelo figyelmebe. NY. LI keresnek elsoosztalyu autoszerelot (auto computer ismerettel) az oraber $15, a munkaido 7AM-6PM 20 perc ebedido (ami nincs fizetve) a munkaido utan a takaritast nekik kell elvegezni $2 ert orankent (KB 2 ora).
Értem köszi a jó tanácsokat! De én nem meggazdagodni mennék ki az USA-ba, hanem a Marine Corpsba. Csak ugye ide kell a zöldkártya. De ha minden igaz valószínű lesz munkám egy ismerősömnél, legalábbis nagyon remélem.
Király. Egyébbként hány dolárt lehet keresni kb. kezdőként hetente? Légyszi számokat írjatok, ne azt , hogy attól függ. Mennyi a minimum, normál, jó kereset egy kezdőnek?
A munkanelkuliseg viszonylagos, szar allasra mindig vesznek fel. A baj az, hogy a mostani valsagban (legalis)nyugdijasok versenyeznek a (legalis)teenagerekkel a szar allasokert.
Ha en akarnek elkerulni Magyarorszagrol 2009-ben, biztos, hogy azt ajanlanam magamnak, ne az USA-ban probaljak szerencset. EU inkabb. Itt olyan kizsakmanyolo ipar epult az illegalisokra, amit nehez elkerulni, de ha megis sikerul: Tomegkozlekedes nincs, ha talalsz illegalis allast, a kereseted arra megy el, hogy bejarsz dolgozni. Ha megfajdul a fogad, otthagyod a havi (vagy kethavi?) fizetesed. Ne csak a kajat szamoljatok, amikor kijon az, hogy itt konnyebb.
Tengereszethez beallni talan lehet, nem tudom. Emberhiany biztos, hogy van, de hogy mi lesz a policy errol, ha csapatosan erkeznek a kelet-europaiak, nem tudom.
Értem, tehát akkor érdemesebb lesz azt mondanom odakinnt a reptéren hogy nyaralok. Egyébként mostani helyzetben milyen a munkalehetőség? Meg hol tudom megtekinteni vagy megérdeklődni hogy mik a hiányszakmák amerikában?
Oszinten, ki tudna ezt neked megmondani? Kevesebbert is hazakuldtek mar embereket a repterrol, oszt indulhacc vissza ahonnet jottel. Nem jo hazudni (nagyot). Ha peched van helyben felhivjak neked a Marinet es mire korulnezel mar benn is vagy.
Jólvan figyelj, én érdeklődök nem kell kiviccelni. De hallotam több helyről is hogy a Marine Corpsba európaiakat akár zöldkártya nélkül is beveszik, mert emberhiány van. Tudomásom szerint a Marine-okat ott nagyra becsülik, ezért is kérdeztem hogy mi lennne ha én a reptéren ezt mondanám hogy be akarok állni oda?
Akik innen irnak, toluk tudhatod meg hogy mire szamithatsz, de meg igy is rizikos, mert sokan profitalnak a korulmenyeket nem ismerokbol. Vannak otthonrol megpalyazhato allasok hivatalosan, az a legbiztosabb. Ha valaki ajanlgat neten, itt-ott kulonbozo lehetosegeket, az altalaban kamu.
Júniusban mennék a párommal dolgozni New Yokrba egyszer hallottam vmi olyasmiről hogy vannak olyan cégek akik szponzorálják a munkavállási vizum igénylést, mivel a munkához vizumra van szükség, ugye bár. Esetleg valaki hallott erről valamit ilyen tényleg létezik vagy ez csak egy nagy kamu? Hol lehet ilyen cégeket találni?
És ha kérdezik akkor ajánlatos azt mondani arra hogy miért jöttem ki, hogy megpróbálok munkát találni vagy beházasodni hogy zöldkártyám legyen és beálhassak a Marine Corps-ba?
U.i.: Van valamilyen oldal vagy valami, ahol számon vannak tartva a NY-ban élő magyarok ? Mert nekem lenne odakinnt egy ismerősöm aki valószínűleg munkát is adna, de sajnos már évek óta megszakadt a kapcsolat.
Semmi nem kell ha 3 hónapnál rövidebb ideig szeretnél turistáskodni hivatalosan. Csak egyetlen egy, hogy hol fogsz tartózkodni. (gyk: egy cím NY ban) Kis angoltudás, mert kérdezni fognak belépéskor. (hova mész, meddig maradsz, miért jössz ki, ilyesmire számíthat az ember )
Egy kérdésem lenne: ha vki most akar kimenni USA-ba, de csak pár hétre, akkor elég az ESTA-n regisztrálni? olvastam olyat is, hogy bizonyos összegnek a bankszámládon kell lennie ahhoz, hogy kiengedjenek. vki tudja hogy mekkora ez az összeg? vagy ez csak akkor fontos ha kint akarsz dolgozni is? előre is köszi a segítséget!