Keresés

Részletes keresés

g0rilla Creative Commons License 2008.04.05 0 0 11713
Mi az oka annak, hogy betegség (pl megfázás) alatt nem lehet lencsézni?
sutinor Creative Commons License 2008.04.04 0 0 11712
Köszönöm a reagálásokat!
A mostani lencsét le szeretném cserélni. Most körözhetek egy olyan kontaktológust, akinél több márkát is ki lehet próbálni. Szóval nem egyszerű. A kontaktológusok nem hirdetik magukat, mint mondjuk a szemészek.
Missteria Creative Commons License 2008.04.03 0 0 11711
én az első kettő adag lencsémet az optikában rendeltem meg ahol a kontaktologus megvizsgált.És mivel nem váltogatom a lencsemárkákat havonta igy mindig ugyanazt a márkát kell rendelnem.A kövi adagomat netről fogom rendelni!A kontrollok meg fél évente vannak és küldik a levelet v smst h menjek be vizsgálatra!A kontrollon meg mondom h még van bőven lencsém szal most még nem rendelek!És ha eljön a következő vizsgálat, kontroll akkor meg elmegyek a kontaktologusom szakrendelésére(ami nem az optikába van) és ott megmondom neki h netről rendelek és ezentul magánrendelésre járok!Még igyis olcsóbban kijövök :D
Lehet kicsit értetlenül irtam le :D
Előzmény: g0rilla (11710)
g0rilla Creative Commons License 2008.04.03 0 0 11710
Én is pont ezen gondolkodtam. Én úgy értelmezem, hogy a trükk lényege, hogy elmész az optikusékhoz, úgy teszel mintha tőlük akarnál lencsét venni, hozatsz próbalencsét (amit nyilván a későbbi bevétel reményében adnak), kihordod, visszamész, megnézeted, hogy minden rendben van-e, és közlöd, hogy na ennyi lenne, viszlát. Utána hogy jársz vissza kontrollra?
Nem értem, hogy ez a gyakorlatban hogy megy! Akik netről rendelnek azok hova járnak kontrollra? Mindenkinek van vmi ismerőse vagy hogy?
Lényegesen olcsóbb nétről rendelni, tehát én is inkább így szeretném...
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.03 0 0 11709
az illesztés után eleve próbalencsét kapsz. aztán, ha gondolod akkor kérded csak a rendelést. ha bejött a próbalencse. legalábbis ahol én voltam eddig így volt. szóval nem mész vissza és rendelsz a neten és kész (persze ehhez meg kell kérdezned mi a lencse típusa). de egyébként vizsgálatra így is ugyis járnod kell valahova és szerinem célszerű ugyan oda (legalábbis asszem valami adatokat irogatnak a szememről ilyenkor, de lehet nem. hozzáértő ebben esetleg pontosíthatna). szóval ezzel a dologgal előbb utóbb szembesülni kell, hogy csak vizsgálatra megy az ember és lencsét nem vesz. nekem sem volt még ilyen, de lassan aktuális lesz :)
Előzmény: sutinor (11708)
sutinor Creative Commons License 2008.04.03 0 0 11708
Segítséget szeretnék kérni Tőletek!
Szeretnék kontaktlencsét rendelni valamelyik webáruházból, mert az árak sokkal jobbak a neten. Viszont olvastam, hogy csak olyan lencsét szabad a netről rendelni, amit már kontaktológus illesztett. Itt van az egyik gondom. Ahová én eddig jártam, ott nem minden lencsét forgalmaznak, ami a neten beszerezhető.
Egyébként pedig ti hogy csináljátok? A kontaktológusnál csak megvizsgáltatjátok a szemeteket, de nem rendeltek lencsét? Az nem furi? Lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de nekem ahol megvizsgálták a szemem, mindig ott rendelték meg a lencsét is.

Nekem most PureV Toric van, de nem igazán vagyok vele megelégedve. Nem tudok vele közelre fókuszálni, és valahogy kényelmetlen. Örülnék, ha tudnátok ajánlani tórikus lencsét, amit kipróbálhatnék.

norina
Reider Optika Creative Commons License 2008.04.03 0 0 11707
Kattika: A szemtorna hasznos, mert javul a vérkeringés a szemedben és környékén.
A szemgolyót alkotó sejtek nem fognak változni tőle, így nem változik meg az alakja és a dioptriája sem. Akkomodációs görcs kioldására használható, de ahhoz szemüveg is kell. (Vagy kontaktlencse)
A lencséd meg lehet, hogy hibás. Tedd tokba, vegyél elő másikat, és ha az is rossz, vidd vissza! A blisztert ne dobd ki!
Kattika Creative Commons License 2008.04.03 0 0 11706
Tényleg jobban látok a régi ugyanolyan márkájú és dioptriájú lencsével! Lehetséges ez??? Mit csináljak???
_MrB_ Creative Commons License 2008.04.01 0 0 11705
gyakran/rosszabb esetben
ritkán/jobb esetben viszont állítólag javulhat.
Előzmény: Zozzantoz (11704)
Zozzantoz Creative Commons License 2008.04.01 0 0 11704
időskorban az lesz, hogy távolra ugyan még mindig nem látsz, de legalább már közelre sem:)
Előzmény: Kattika (11703)
Kattika Creative Commons License 2008.04.01 0 0 11703
Van egy hülye dolgom :) Bárcsak egy lenne... :-%
Szóval, vettem lencsét, ugyanazt a dioptriát amit használtam, ugyanazt a márkát, de most hogy hordom pár napja, azt vettem észre hogy icipicit gyengébben látok, mint a régi, ugyanolyan dioptriájú, tipusu lencsével. Lehet hogy pár napig váltva fogom hordani a régi és új lencsét (mégis ugyanaz...) hogy rájöjjek tényleg a szememmel van baj vagy a lencsével. Létezik hogy a lencse gyengébb mint ami rá van írva? Igaz hogy most új helyről vettem... de minden ugyanaz rajta. És mi lesz a többi lencsével amit most vettem és ott van? Azok is ilyenek? Bontsam föl mindet és próbáljam ki? Kicsit drága mulatság lenne :(
A másik ami bosszant, hogy komolyan negyed dioptriáját romlana évente a szemem? Nem hiszem el, ha ez így megy tovább, 4 évente számolhatok rá plusz egy dioptriát, mi lesz így? Elkeserítő, bár ha jön az időskori látásprobléma javulni fog?:))
ripper13 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 11702
mármint úgy értettem, hogy 30 napig hordtam napi viseletben, de ebben heti 1 pihenőnap volt. szóval késő délutánra/estére kivettem. :) nem is engedné a kontaktológusom, hogy lencsében aludjak, azt mondta, kb fél évig semmiképpen se aludjak még véletlenül se 1-2 óránál többet benne, szoknia kell a szememnek a könnytermelést...összehasonlítási alapom nincs, ez az első lencsém, most rendeltem ugye fél éves adagot, addig ez is marad. mik azok tórikusban, amit érdemes lenne még kipróbálni?

és való igaz, sokkal jobb látásélességet és -élményt nyújt a lencse. én pl terepkerékpározom (MTB), és sokkal jobb volt, amikor nem csak előre egy keretben láttam élesen, hanem oldalra is, és nem kellett forgatni a fejem, ha meg akartam nézni valamit...mondom, a próbalencse ingyen van, a vizsgálat nem nagy összeg, beletanulni hamar be lehet, egy próbát megér.
Előzmény: Reider Optika (11701)
Reider Optika Creative Commons License 2008.04.01 0 0 11701
:-D Most tényleg azon veszekedtetek, hogy Optoexpon voltam, tegnap a hétfői rohanásban nem olvastam leveleket és nem válaszoltam? :-D

A keresők nem zavarnak egyébként és az sem, ha valaki elírja a nevemet. Persze ne rendszeresen :-)

A B&L lencsékről nem akartam itt írni, mert bevallom nem nagyon szeretem őket, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne kényelmes valakinek, hiszen akkor el sem lehetne adni őket.
Én magam ismerek olyant, aki kétségbe van esve, mert Soflens66-ot hordott, amit már nem forgalmaznak és az összes többi kényelmetlen neki. A S66 meg tökéletes. Pedig egy hírhedten száradékony lencse.
Egy jó lencse is homályosodhat egyébiránt - egy rossz könnytermelésű szemen. De vannak még jobb lencsék, amik kevésbé homályosodnak.
A PV Toricot egyébként én inkább csak napi viseletre ajánlanám. De ez személyes vélemény.

reenae: Mivel én is szülő vagyok és az én lányom is mindenféle hülyeséget meg akar vetetni, amit a többi hasonló korú kölyköknek megvesznek a szülei, én is ellenállok néha. De győzd meg őket arról, hogy a kontaktlencse többnyire jobb látásélességet tud biztosítani, mint a szemüveg.

Most mennem kell, holnap jövök :-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.01 0 0 11700
én pont most rendeltem először. csütörtökön küldtem el, ma jött meg. a lencsebolt.hu-ról rendeltem, mert márciusban nem volt szállítási díj. ilyen vastag bélelt borítékban hozta a futár. ennyi az eddigi személyes tapasztalatom.

Kattika: hát, hogy őszinte legyek én nagyon szkeptikus típus vagyok. ha hallanék legalább egy konkrét javulásról talán :) egy év múlva számolj be hol tartasz :)
Előzmény: Szöszke lány (11699)
Szöszke lány Creative Commons License 2008.04.01 0 0 11699

Sziasztok!

 

Én az iránt érdeklődnék, hogy rendelt-e már valaki az internetről kontaktlencsét és mik a tapasztalatok?

Én végignéztem néhány oldalt és igazán kecsegtetőek az árak, de nem tudom, melyik oldalról érdemes rendelni és mennyire megbízható.

 

Köszönöm a segítséget!

Kattika Creative Commons License 2008.04.01 0 0 11698
Ha érdekel, ez a könyv címe: Leo Angard: Szerezd vissza éleslátásodat.
Jó dolgok vannak benne, talán egy próbát megér. :)
Előzmény: Törölt nick (11697)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.31 0 0 11697
ez a szemtorna engem is érdekelne. ismer bárki valaki konkrét személyt akinek javult tőle a szeme?
ripper13 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 11696
hát ez nagyszerű...pont 30 napja hordom a PV-t, ma már nem volt annyira kényelmes, ki is vettem, amint hazaértem, aztán látom, hogy a balos lencse el van szakadva. persze a visionben meg azt mondták múlt hét elején, hogy kb április 22-ra tudják meghozni a fél éves adagot. (tényleg ennyi idő a mai modern világban? az USA-ból itt van 1 hét alatt bármi, amit csak sima postával rendelek..) rohadtélet. melyik lencse jobb ennél tórikusban? -0.75D@90 fok van most ezeken, van olyan sima lencse, ami ezt tudja korrigálni?..
tandhconsulting Creative Commons License 2008.03.31 0 0 11695
Hát ez király! Most csak a balra gyúrj, míg behozza a jobbat;)

G
Előzmény: Kattika (11694)
Kattika Creative Commons License 2008.03.31 0 0 11694
Ti hisztek a szemtornában? Hogy javulhat tőle dioptriákat a szem? Én vettem egy ilyen könyvet, hiszek benne... bár még nem igazán csináltam :)

Elkezdtem hordani a szokásos lencsémet, csak újat vettem elő a lejártat meg eldobtam. Úgy vettem észre hogy a jobb szemem oké, a bal viszont nem... nem értem. Aztán kicseréltem ma a két szememben a lencsét hogy a szememmel vagy a lencsével van-e gond. Kicsit jobb lett, talán tényleg csak gyengébb a bal szemem? De a régi lencsével miért nem? Tegnap igaz csináltam 5 percig ezt a szemtornát, talán a jobb az jobb lett a bal meg maradt a régi?:)
_MrB_ Creative Commons License 2008.03.30 0 0 11693
Ha leesik, akkor nem ül fel rendesen a lencse a szemedre. Valószínűleg rossz görbületü lencsét kaptál. Szinte senkinem nem egyforma a két szemének a mérete, kisebb nagyobb eltérés van a két szem görbülete között. Általában nincs akkora, hogy eltérő görbületü lencsét kelljen hordani, de előfordulhat. Bár tippre inkább a másfajta lencsét kellett volna illeszteni neked, aminek más a "geometriája". Menj vissza, a kontaktológusodnak is mondd el mindezt. Ha megnézi a szemed, látnia kell, hogy eláll tőle a lencse, vagy mi van. Ha szerinte minden rendben, akkor keress másik kontaktológust ~ : (
Előzmény: Zsyna (11692)
Zsyna Creative Commons License 2008.03.30 0 0 11692
Nekem egy honapja van lencsém. Nem erös, és igazábol tök jo. A baj csak az, hogy a balszemem.... Nem tudom, mintha nem birná. Lehet, hogy csak az én szemem selejtes, fogalmam sincs. Mikor berakom szur. És nem forditva teszem bele, mert ha másképp rakom be akkor is. Egy picit... és kb 1 ora mulva kiesik. Nincs elég könny a szemebe vagy mi a baj vele??? Felidegesit... :S
tandhconsulting Creative Commons License 2008.03.30 0 0 11691
Szió!

Nem az elmaradt emailre reagáltam.
15 éve hordok lencsét, a BL a PV-t kiterjesztett viselésre ajánlja, ha 4 óra után rohannom kell haza, hogy kivegyem, mert nem látok benne semmit, akkor nem tudok rá mást mondani. Néhány lencse már volt a szememen, ennél rosszabb még nem.
Persze ez személyes vélemény, de egy fórumban ez a lényege. Ha senki nem írna se +-at, se --at, akkor nem is érne semmit.

Egy jó lencse csak komoly túlhordásnál homályosodhat (ez is személyes!).

A topik tele van (ingyen) reklámmal, és persze itt ingyen szoktak az emberek segíteni egymásnak. Nem fogok fizetni, hogy elmondja véleményét, mondja el itt, vagy ne írjon fórumba. Én tudom, de nem fogom elmondani itt... se emailben, mert ugye azt írhatott volna, így már teljesen érdektelen, köszönöm, nem is kérem.

Üdv.:
G
Előzmény: ripper13 (11690)
ripper13 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 11690
tandhconsulting:

vettem egy Rolls-Roycet, de nekem nem vált be....tehát általánosságban elmondhatjuk,hogy az RR sz*r. ?

nekem 1 hónapja van PureVision Toric, volt, hogy 13-14 órát egyhuzamban volt rajtam a szoktatás után, ebben volt monitorbámulás, olvasás, sportolás, poros közegben szerelés, füstös környezetben tartózkodás. csak a bal szemem éreztem egy egész picit -féloldalas gyerek vagyok, a jobb oldalam erősebb mindenben+a bal szemölködömnél volt egy elég komoly sérülésem, meg talán a bal szemembe nem sikerül olyan jól beilleszteni-, de a jobbost egyáltalán nem. napi 10 órát hordom átlagosan, kivéve 7végén, és meg sem érzem.

igaz, hogy néha jelentkezik egy kis homály, de ez főleg olyankor van, amikor elbambulok, vagy hirtelen kell fókuszt váltanom (még nem szokott hozzá a szemem a gyors fókuszváltásokhoz lencsével) - ilyenkor pár gyors pislogás segít. szóval nekem eddig bevált.

MrB pedig nem oktatott, hanem egy teljesen jogos dolgot vetett fel. valószínűleg te sem örülnél, ha Fity Mátyást írnának a valódi neved helyett. az, amit ebbe a topikba eddig Reider Optika leírt, az csupa olyan dolog, ami szakszerű, és jó tanács, és több éves tapasztalat. nem mellesleg egy igazi szakember, és egy jó bolt, akit többen is személyesen ismernek a fórumról, esetleg hozzá járnak vizsgálatokra meg lencséért...

arra pedig ,hogy valaki nem válaszol azonnal egy emailedre (és ingyen segített volna..), nem úgy kell reagálni, ahogy te tetted.

illetve valóban nem mindenki engedheti meg magának a lencsézést, ezt is tudomásul kell venni.

reenae: mennyi idős vagy? olvass utána, tájékozódj, gyűjtsd össze a pro és kontra érveket, keress jó optikai üzletet/optikust a közelben (itt is volt már pár javaslat, meg mondanak is szerintem még, ha megkérdezed), ahova akár egyedül is el tudsz majd járni kontrollra vagy a friss lencseadagért, ezzel is megkönnyítve a szüleid dolgát...olvass utána, hogy mikre kell figyelni, hogyan kell ápolni a lencséket, hogy ne legyen fertőzésveszély, stb... aztán ülj komolyan beszélgetni a szüleiddel, sorold fel az érveket, viselkedj felnőttként - amíg a durcás gyereket játszod -bár az vagy-, addig nehezebben mennek bele, mert bizony a lencsézéshez felelősségtudat (mégis csak a legfontosabb szervünk...) és egyfajta érettség kell.

vesd fel, hogy elmehetnétek együtt egy jó kontaktológushoz, aki megvizsgálja a szemed, hogy alkalmas vagy-e lencsézésre, beszélget a szüleiddel, megmutatja neked, hogy hogyan kell a lencsével bánni, és ha alkalmasnak ítél, akkor rendel egy próbalencsét - ez ingyen van, csak a vizsgálat árát kell kifizetni (2-3 ezer forint). ezt kipróbálod, szoktatod magad, hordod 1 hónapig, és ha közben a szüleid is látják, hogy tudatosan lencsézel, tisztítod, ha meg vagy fázva, akkor nem teszed be, heti 1-2 pihenőnapot tartasz,stb...szóval látják, hogy bízhatnak benned, akkor valószínűleg bele fognak menni a dologba.

persze ha az anyagiak nem engedik, akkor nincs mit tenni, ez sajnos egy olyan szülői érv, amit nekik is nagyon nehéz bevallani saját maguknak, és kimondani, hogy hát igen, sajnos erre most nem jut...de egy próbalencsézést ebben az esetben is érdemes beiktatni, hogy tudd, hogy milyen. lehet, hogy egyáltalán nem olyan, mint amilyenre számítasz...
_MrB_ Creative Commons License 2008.03.29 0 0 11689
Gondolkozz kicsit. Illem... megtisztelni valakit, hogy a nevét legalább helyesen írod... és érteném is a keresős dolgot, ha az illető itt nem vállalná fel magát, de mit ad isten, felvállalja teljes névvel, és arcát is adja mellé nem egy fórumosnak.

Hogy a PureVision számodra rossz, az gáz. De attól még nem szar lencse. Mert az meg butaság.

Hogy nem érted az addig nyújtózkodj amég a takaród ér dolgot, akkor gondolkozz el azon, hogy ha a szüleid tartanak el, akkor adj hálát, hogy annyira futja, amennyire, és hogy vannak szüleid, akik legyenek bármilyenek is, életet adtak neked, s próbálnak emberré nevelni.

Majd ha tenmagad látod el önmagad, akkor lehetnek extra elvárásaid, és vagy meglesz, amit akarsz, vagy nem. De mástól elvárni, hogy alád tegye az aranytrónt is nem életszerü.

Igen, segíthet, ha szüleivel elmegy, és kontaktológus elmondja pro és kontra, mi van. Aztán lehet a szülő szíve fog beleszakadni, de akkor sem tudja kitermelni az árát. Az jobb lesz? Amikor a kontaktológus elött mondja majd el "anyu", hogy persze, nem sok az a havi ~ 3-5e forint a lencsézésért, de eldöntheted, bérletet/ennivalót/villanyt nem kérsz, vagy lencsét?
Előzmény: tandhconsulting (11687)
tandhconsulting Creative Commons License 2008.03.29 0 0 11688
A keresők miatt nem írom helyesen, de ezt úgyse értenéd....
Előzmény: _MrB_ (11685)
tandhconsulting Creative Commons License 2008.03.29 0 0 11687
Köszi Okoska, sokat segítettél! Jól megy a Lóógan? Inkább kocsikáztál volna tovább, mintsem engem oktass (meg másoknak adj semmirevaló tanácsot)!
Előzmény: _MrB_ (11684)
_MrB_ Creative Commons License 2008.03.29 0 0 11685
természetesen nem tudod.
Előzmény: _MrB_ (11684)
_MrB_ Creative Commons License 2008.03.29 0 0 11684
Kérlek tanuld már meg legalább lemásolni rendesen a nevüket, ha már önerőből nemtudom helyesen leírni.
Előzmény: tandhconsulting (11683)
tandhconsulting Creative Commons License 2008.03.29 0 0 11683
Szia Rider Optika!

Azt nem akartad írni a PureVision-ról, hogy egy szar... Most már 4 óra viselés után nem látok benne semmit. Műkönny 10-15 percre megoldja a problémát. Borzasztó rossz, ilyen lencsém még nem volt. A maradék 5-5 db-ot visszaviszem.
Van akinek bejött?

G
Előzmény: Reider Optika (11674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!