Van egy FÉG C12 kazánom. Az lenne a kérdésem, hogy az őrlánghoz képest hogyan pozicionáljam a termoelemet? Olyan közel legyen hozzá amennyire csak lehetséges vagy bele is érjen?
Gondolom mivel 1988 óta működik... Valami köze lehet a légellátáshoz, mivel kazánon lévő ajtó kinyitása után belobban a kimaradó égősor. Nem hinném, hogy konstrukciós hiba lenne...
Logikát akkor nem talál benne az ember, ha nem ismeri eléggé a készülék működését.
II. ötletként javaslom a membrán tengelyét megtisztítani a vízkőtől. (Persze, ha van benne erre a célra külön membrán. Én konkrétan nem ismerem ezt a készüléket.)
Meg kellene nézned a gépkönyvben, milyen mennyiségű vizet ír átfolyásnak(általában 10-12 L/perc) ezt kellene beállítani a kazán hidegvíz bemenő oldalán.
A HMV hőfokot pedig úgy, hogy kevés hideget kelljen hozzányitni.(kb 45°C)
Adott egy Saunier duval semia f24 turbós kazán ami az alábbi kellemetlenséget okozza:
Melegvíz használatánál egy pár perc működés után a kazán elveszi a lángot,a lámpa zöldre vált,majd kb 5 mp múlva újra gyújt,a lámpa sárgára vált és újra fűt.A zuhanyzás így tulajdonképpen egy váltófürdővé változik.Mikor lekapcsol lehül a víz,majd mikor szinte csak langyos újra visszamelegszik.Ezt 20 másodperces ciklusban ismétli.A melegvíz sem valami észveszejtően forró.A jelenség leginkább hidegebb időben jelentkezik.Most nyáron egyszer sem csinálta.Nem sikerült eddig semmi logikát találni a hibajelenség előfordulásában.A fűtés tökéletesen működik.
Mi lehet a gond?Kérdem azért,mert a szerelőm azt mondta ez ilyen,de ezt nehezen fogadom el.
A készülék rendszeresen karbantartott!
Kérlek segítsetek,hogy kicsit irányba tudjunk állni a megoldásban.
Van egy semia c/f 23 e kazanom, aminek futokori nyomasa 0,5 bar ala sullyedt. Kinyitnam a kek csapot, de merre? Jobbra vagy balra? Meg se mozdul a kis szenya.
Pasi segitseg kozel, s tavol sehol, a gyerekek pedig faznak, furodnenek, stb. Segitsetek legyszi. Koszonom.
Üdv. C30-as kazán égőtálca egyik szélső sora nem kap lángra bekapcsoláskor. Lobogó hangot ad a kazán ameddig nem gyullad be az a sor is. Ha kinyitom a kazánajtót akkor rögtön belobban az a sor is és elhalkulnak a lobogó hangok. Rövidebb hosszabb idő után magától is belobban általában. Szét lett szedve, ki lett tisztítva volt GÉG-es szaki által. Továbbra is ugyanazt produkálja...
...a sztemkónak nincs köze hozzá hisz' az őrláng ég...a begyújtógombon van egy recés anya, azt próbáld meg balra tekerni...ha ez sem jó, akkor szorul a gázszelep emelőrúdja, az az amelyiket a tömszelence rúd emelget...
Igen nyitva vannak az elzárók,bár a két visszacsapószelep kérdéses ,de nem hinném, hogy zárva maradtak volna
szivattyú kérdéses új és régivel is próbálva ugyan az ,bár elég fura hangja van fűtéskérésnél ,hogy mondjam ütemesen erőlködik ,de csak fűtéskérésnél, ha leveszem a kazántermosztátot, akkor normális hangja van
Igen légtelenítettem a kazántesten, csak a radiátorokat nem
a főszelep tengelyét is bezsíroztam
stemkót nem próbáltam rövidre zárni ,de egy próbát megér, bár az is új