Keresés

Részletes keresés

Emigrans14 Creative Commons License 2002.03.24 0 0 1
Megfogadtam hogy az itteni durvasagok es gyakori szinvonaltalansagok miatt tobbet nem veszek reszt forumokan, de itt muszaj hozzaszolnom.
Vegre-vegre valaki felveti ezt a nevet hogy BARTA TAMAS.
Barta szerintem nem csak hogy minden idok legjobb, legizgalmasabb magyar gitarosa volt, de minden idok legerdekesebb magyar rockzenesze is. Sot tovabb megyek, vilagszinvonalon is egyedi volt.
Nagyon szeretnem ha valaki, aki zenesz egyszer megmagyarazna, hogy miert, mert biztos meg lehet.
En, mint nem zenesz csak azt hallom hogy van valami extra a jatekeban, valami nagyon egyedi.
Sok kivalo gitaros volt ebben az orszagban, de barki hasonlitsa csak ossze az egyebkent nagyszeru Karacsony Janos es Szucs Antal-Gabor altal kesobbi LGT es Hungaria felveteleken jatszott Barta szolokat, azonnal kitunik hogy a Bartanal mindig volt valami plusz.
Barta egyebkent a hetvenes evek ota a szemelyes maniam es gyujtom a vele kapcsolatos dolgokat.
Előzmény: ipanema (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.25 0 0 0
...szivemböl beszélsz, bár valszeg több infóval rendelkezel róla mint én (ez a hangyaboly pl. nekem teljesen új), szóval ezt az igényes és virtuóz gitárzenét szerintem Ő kezdte nálunk és csodálattal hallgattam. Élőben csak 2x láttam, elöször a Hungáriában majd késöbb az LGT-ben, kár hogy korán eltávozott. Abból a korosztályból ma a Tibusz és a Totya "aktiv" és a szakmának eléggé az élvonalba tartoznak :)
z@kk (c)
Előzmény: ipanema (-)
ipanema Creative Commons License 2002.02.25 0 0 topiknyitó
Szilárd meggyőződésem, hogy Magyarország minden idők legjobb gitárosa Barta Tamás volt. S úgy érzem, ez a fantasztikus zenész sajnos teljesen kiesett a köztudatból. Van ennek valami oka? Szeretném, ha a topichoz hozzászólnának olyanok is (pld zenész kollegák), akik ismerték Barta Tamást. S akik azt is tudják, hogy voltaképpen mi okozta halálát, mi is történt valójában?
Egyben egy kérés is: megvan valakinek a Hangyaboly nevű szerzemény lemezen vagy felvételen? Emlékezik-e egyáltalán valaki még arra a szerzeményre?
Remélem vannak még, akik hozzám hasonlóan szeretnék Barta emlékét legalább egy kicsit visszahozni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!