Keresés

Részletes keresés

laca55 Creative Commons License 2002.03.24 0 0 4
Barta fantasztikus volt... én csak LGT koncerteken hallottam, paff voltam, mikor megpattant... de biztos voltam benne, hogy az óceán másik oldalán is be fog futni. Azután csak az a hír jött, hogy lelőtték :-(
Voltam Sakk-Matton, Tűzkeréken is. A Radicsért is kár volt, szenzációsan játszotta a Cream zenéket.
Az engem is érdekelne, hogy Barta a tehetségével hogyan nem talált zenei háttérre. Most vettem meg nosztalgiából a 69-es Woodstock DVD-t, az egy jó kis összefoglalója a kor zenéjének, zenészeinek. Szerintem Barta lazán befért volna közéjük. Na jó, nem 69-ben pattant, de szerintem 2 év nem nagy különbség. Az Alvin Lee elbújhatott volna mellette.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.24 0 0 3
...a Hungáriának Angyalföldön a Lángban volt az állandó klubjuk, szombatonként nyomták a müsorukat ami az akkor divatos hardrock bandák (purple, sabbath, heep stb) zenéi és a saját szerzeményeikböl álltak, amik szintén nem a discós irányvonalat képviselték. Esett le az állam a Barta szólóit látva, lazán levette Blackmore trükjeit. Késöbb egyszer bogláron egy elég gáz LGT hakni koncerten (csak miatta mentem el vagy 20-an lehettünk) láttam, persze nem teljes eröbedobással nyomták, a hangulat meg a hangositás is sz@r volt, de még igy is lejött a feeling. Olvastam valahol, hogy az LGT-ben nem is igazán tartották egyenlö partnernek, mert ő csak egy Hungáriából jött (ez még az elsö felállásnál történt). Most nagy Radics nosztalgia van, szerintem a Barta szintjének a közelében sem járt soha...
z@kk (c)
Előzmény: Emigrans14 (2)
Emigrans14 Creative Commons License 2002.03.24 0 0 2
Ja, a legfontosabbat elfelejtettem:
A nota cime Voroshangyaboly, es a Hungaria "Hungaria" cimu lemezen lehet megtalalni.
Ezt a lemezt a Hungaroton ot-hat eve ujra kiadta cd-n, es valoszinuleg meg most is kaphato.
A halala okarol pedig az LGT konyven lehetett olvasni nagy vonalakban. A lenyeg: bekerult a kaliforniai magyar papirmaffiaba, le akarta nyulni a fonoke vevokoret, es ezert oltek meg.
Szerintem hatalmas tragedia, de nem csak ez, hanem az is, hogy Amerikaba kikerulve a Barta teljesen elvesztette az onbizalmat magaban mint gitarosban.

Kedves Zakk Wylde leirnad hogy mire emlekszel a koncertekrol? Nagyon erdekes lenne.

Emigrans14 Creative Commons License 2002.03.24 0 0 1
Megfogadtam hogy az itteni durvasagok es gyakori szinvonaltalansagok miatt tobbet nem veszek reszt forumokan, de itt muszaj hozzaszolnom.
Vegre-vegre valaki felveti ezt a nevet hogy BARTA TAMAS.
Barta szerintem nem csak hogy minden idok legjobb, legizgalmasabb magyar gitarosa volt, de minden idok legerdekesebb magyar rockzenesze is. Sot tovabb megyek, vilagszinvonalon is egyedi volt.
Nagyon szeretnem ha valaki, aki zenesz egyszer megmagyarazna, hogy miert, mert biztos meg lehet.
En, mint nem zenesz csak azt hallom hogy van valami extra a jatekeban, valami nagyon egyedi.
Sok kivalo gitaros volt ebben az orszagban, de barki hasonlitsa csak ossze az egyebkent nagyszeru Karacsony Janos es Szucs Antal-Gabor altal kesobbi LGT es Hungaria felveteleken jatszott Barta szolokat, azonnal kitunik hogy a Bartanal mindig volt valami plusz.
Barta egyebkent a hetvenes evek ota a szemelyes maniam es gyujtom a vele kapcsolatos dolgokat.
Előzmény: ipanema (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.25 0 0 0
...szivemböl beszélsz, bár valszeg több infóval rendelkezel róla mint én (ez a hangyaboly pl. nekem teljesen új), szóval ezt az igényes és virtuóz gitárzenét szerintem Ő kezdte nálunk és csodálattal hallgattam. Élőben csak 2x láttam, elöször a Hungáriában majd késöbb az LGT-ben, kár hogy korán eltávozott. Abból a korosztályból ma a Tibusz és a Totya "aktiv" és a szakmának eléggé az élvonalba tartoznak :)
z@kk (c)
Előzmény: ipanema (-)
ipanema Creative Commons License 2002.02.25 0 0 topiknyitó
Szilárd meggyőződésem, hogy Magyarország minden idők legjobb gitárosa Barta Tamás volt. S úgy érzem, ez a fantasztikus zenész sajnos teljesen kiesett a köztudatból. Van ennek valami oka? Szeretném, ha a topichoz hozzászólnának olyanok is (pld zenész kollegák), akik ismerték Barta Tamást. S akik azt is tudják, hogy voltaképpen mi okozta halálát, mi is történt valójában?
Egyben egy kérés is: megvan valakinek a Hangyaboly nevű szerzemény lemezen vagy felvételen? Emlékezik-e egyáltalán valaki még arra a szerzeményre?
Remélem vannak még, akik hozzám hasonlóan szeretnék Barta emlékét legalább egy kicsit visszahozni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!