Maszekban jött ki ennyibe, hogy én vettemmeg az alkatrészeket. DRÁGA A RENAULT ALKATRÉSZ, AZ VOLT A BAJ. Valamint + vízpumpát is cseréltem, nem kellett volna még. Az dobott rajta majdnem 50.000-et. A munkadíj csak egy tízes volt. A hozzávalót sehol sem tudtam olcsóbban beszerezni, valszeg az országban akkor az én megane-om esett át az első nagy szervízen.
1 év múlva már 5-öd áron megvettem a kitámasztó gömbfejeket úgy, hogy nem kellett az egész trapézzal együtt. Rafkós a Renault, de egy autósboltos túljárt az eszükön :-)
A KIA esetében merek arra tippelni, hogy a szomszédban gyártott alkatrészak miatt nem lesz horror a szervíz. Felvidékre is lehet menni vele, kevesebb a rezsióradíj.
igen azt én is láttam, de a belinkelt honlapon van egy világos szürke, szövet kárpitos. nagyon tetszetős a világos belső. ezt nézném meg vhol, ha elérhető. plusz érdekelne ex-hez alufelni, de a kereskedő akinél voltam nagyon nem volt képben, se a KIA ügyfélszolgálat. azt mondta a központi ügyfélszolgálat, hogy az EX-hez nem lehet rendelni alufelnit. ezt valahogy nem akarom elhinni amikor a papír alapú katalógus legalább 5 alufelnit jelöl meg választhatóként. kicsit sztem még zavartak a srácok...
Az excel táblát az orrom előtt nyitotta meg a srác a Pappas-ban, a 15 ekm nem 100%, de olyan 90 (nincs itt épp a cetli, amire felirkaltam). Ő is mondta, h ezek előzetes, tájékoztató jellegű árak, és az ő szalon-szervizükre érvényes.
"Szerviz-árak: a dieselre 52 és 70 közt voltak, a benzinesre JÓVAL olcsóbbak (34-48 ha jól emléxem)"
Ezt nagyon magasnak találom, szerintem nem jó infót kapál. Nem lehet ennyi, nincs tapasztalat, sztem rossz infót kaptál. Valamint nem 15, hanem 20.000km-né kell a dízelt szervizelni, benne van a katalógusban, valahol olvastam. Nem is logikus, hiszen itt a szomszédban gyártják, és nincs vám az alkatrészekre. Nem kell behajózni egy másik földrészről. A Suzukinak is ettől kerül kevesebbe az alkatrésze.
tud valaki olyan dílert, ahol egy világos kárpitos (egészen világos szürke vagy beige) ceed megnézhető volna? a www.kia-ceed.com honlapon láttam, de kereskedőnél csak a fekete+különböző mintások voltak. lehet egyáltalán rendelni már? és a könnyűfémfelni vajon hogyé van?
Ez van... és 15e-s szervizintervallum. Igaz, ez előzetes tájékoztató ár, és a budai Pappas-nál. Elképzelhető h másutt olcsóbb. Valszeg érdemes lesz utánajárni.
Ilyen márkaszervizt kívánok magamnak karácsonyra. Az Offtopic Punto II-m első két szervize került 21e és 25e Ft-ba és ez 2004-2005-ben volt... Hm, idáig azt hittem hogy a Toyotának nemcsak az ára magas, hanem a szervizköltsége is, e szerint tévedtem. Bár gondolom ez erősen márkakereskedés függő is.
Mit csináltak azon a megane-on neked??? Itt egy megane klubtagnak komplett vezérműszett + vizpuma + hűtővizcsere volt 60ezerbe (igaz nem szaGszervizbe vitte).
Konkrét szervízköltségekről tud valaki a CRDI esetében? Egy olajcserétől nem tartok, de lehet, hogy mégis 70.000et kel otthagynia 2. szervíznél. Valahol ilyen rémhíreket olvastam. Mi van előírva vajon?
Corollás imerősöm dicsekedett, hogy minden szerviz csak 20.000-be kerül. Megnéztem az órát, 34.000 van benne, tehát csak kétszer volt a boxban az autó.:) KIA esetéban vajon mannyibe fáj majd egy nagyszervíz, pld szíj (lánc?) feszítő, pumpa, meg mittudomén minek a cseréje?
Megane dCi esetében ezs 120.000Ft volt. :( Alkatrészár is horror. Igaz, híresek is erről. elég szpmprú.
Az eddigi tapasztalatok alapján egy autó kombi változata általában 100e max 200e Ft-al drágább, mint az alap 5 ajtós. Vannak kivételek, emlékszem olyan focus akcióra, amikor azonos árban volt a sedan, kombi, és az 5ajtós.
A dieselnek lényegesen nagyobb a nyomatéka mint a benzinesnek, sokkal kevesebbet kell kapcsolgatni, országúton visszaváltás nélkül is nyugodtan előzgethetsz. Sztem lassan nem azért vesznek az emberek dieselt, mert alacsonyabb az üzemanyag költség, hanem mert élvezetesebb egy jó diesel, mint egy szívó benzines motor. (néhány autógyár rájött, hogy a benzines is sokkal kelendőbb egy turbóval megspékelve, sorra jönnek ki az európaiak a turbó benzinesekkel)
Amíg az első médiainformációk rendkívüli pozitív véleménye és az újdonság ereje magasabban tartja a keresletet, mint a kínálatot, hiába tudod mennyi az árrése egy kereskedőnek az autón, nem nagyon fogsz belőle árengedményt kisajtolni. Ha nem sürgős a vétel, várj egy fél évet, használd ki a nyári pangást, amikor mindenki nyaralásra költ, s nem kocsivételre. A forint akkor gyengülni is szokott a megnövekedő euro és kuna kereslet miatt, következésképp ha hitelre veszel jobban járhatsz. (ez már erősen spekuláció, privát véleményem)
Szerintem a dízel elönye az alacsonyabb fogyi mellett az élmény. Amúgy jobban kell rá vigyázni, hidegen nem hajtani, melegen hagyni lehülni a turbót leállítás elött, végsebességet nem kihasználni. Egy jó szívó benzinmotor jobban bírja a strapát. Tehát kevés KM/év-nél luxus, de ha belefér......
Sziasztok! követem a hozzászólásokat, de van még egy-két kérdésem, aki tudja a választ lsz írja meg:
1. van arról infótok, h a kombi milyen árban lesz? több mint a sima cee'd? sacc mennyivel?
2. 1.6 benzin és 1.6 dízel között hezitálok. mennyivel több a dízel szervízköltsége? be lehet fogni az alacsonyabb fogyasztással? (max 20 e-t megyek/év). alacsonyabb fogyasztáson kívül mi az előnye még a dízelnek?
3. van arról infótok, hogy egy kereskedő hány %ot rak a nagyker árra? nektek mennyit sikerült alkudni? kinél?
Ja, még két apróság: szép az EX belsőben a középkonzol szürkéje, de a két oldalszellőzőt is megcsinálhatták volna, úgy lett volna igazán ütős. Az LXben egy árva hamuzó sincs...:))) Külön rendelhető egy előre, de hátul nyista! (nem zavar, nem dohányzom, csak feltűnt h nincs sehol)
Na, ma voltam tesztvezetni, a Pappas Hunyadi úti szalonban, mind az 1.4 benzines, mind az 1.6 dízelt, előbbit LX, utóbbit EX kivitelben. Amit még tudni kell: 1.616V xsarából (6,5 éves)ültem át. 1.4: városba, országútra tökéletes, nem erős, de a kategória/fogyi/ár viszonylatban nagyon korrekt, jó választás. Autópályán emelkedőn, nekem gyenge (naponta M7 emelkedő, van h 2x is, ott sok autó elvérzik, ez sem volt elég meggyőző). Visszakapcsolással is. Futóműben, zajszigetelésben veri a xsarát, fékben hasonlók, a ceed picit jobban "bekapós", inkább csak megszokást igénylő, de jó. Kormányszervója nekem picit télleg túl könnyű, kérdés mihez viszonyítunk, kellemes, jól használható. Gyári 4 hangszórós izé, szóval dobozhangú, szokolrádió, hiányzik belőle a magas, a mély alja, a közép meg olyan semmilyen. Helykínálat nagyjából OK, jobb elöl előrehúzott ülésnél beleér az ember lába (175 cm) a középkonzolba és a kesztyűtartó sem nyílik ki normálisan, viszont nem igazán kell előre húzni az ülést (épp úgy volt az egyik próbaautón, azért vettem észre), normál, kb. középállásban is meglepően nagy hely volt benne hátul, tökéletesen kényelmes 2 főnek, de akár 3nak is hosszabb távra is. A csomitartója a xsara 400+ csomagtartójához képest kicsi, ez az ára a nagyobb üléshelynek, de nem rossz, a kerékív fölött kiszélesedik, ez a pár centi jól jöhet. Valszeg érdemes lesz várni a kombira.... Aztán jött az 1.6 crdi ex... Pici dízelhang hidegen, nem zavaró... Hidegen nem ütjük, szép szolidan...Aztán picit bemelegedett, kitörtek a lovak, és nagyondurvát ment az autó, bármilyen fordulatról, bármilyen fokozatban. Kérdeztétek a turbólyukat, nagyon minimális van, alacsony fordualtnál (~1500nál) éreztem egy picit, de egyáltalán nem feltűnő, az 1.7 dízel H astráé sokkal durvább, ez teljesen jó, KÉNE...;) Egy baj van csak, az EX árcédulája... Ugyhogy, ha lesz, crdi LX lesz, de még lehet h megvárjuk a kombit... Egyetlen alternatívája van épp (illetve 2), egy xsara picasso hdi...:) (vagy megmarad a jelenlegi xsara még 2-3 évig - ez sem lebecsülendő...) Összességében: mindkét tesztautóban 3-4 ekm volt, szépek, egészben levő, jól összerakott autók benyomását keltették (sajnos a szalon-EX könyöklőjén a bőrt már ártó kezek felszakították egy kb 1 centi szakaszon) Mondjunk rosszat is: Két dologban kell kompromisszumra jönni vele: a japános jellegű csupaműanyag, meg síkműanyag cuccok (kilincs, ajtófogantyú, stb, elég furi a szövetmintás műanyag a műszerfalon, ajtón), de ez a drágább japókban is ilyen, illetve az ülések szövete (a kiállított autók mindegyike egyforma volt, nem t'om létezik-e más, az ülések oldaltartó hurkáinak a sötét textilje nem volt szimpi, ahelyett el tudnék képzelni vmi kellemesebb tapintásút,setleg azonnal egy profi üléshuzatot beletenni. Asszem sokaknak nagyon jó választás lesz az ára miatt, a felszereltsége miatt, jó cégautó lehet belőle (ha télleg bírja a kiképzést). Egész jó színválaszték van, rendelésre, naon tetszett a sárga és a metál- valamint a sima piros, jó volna élőben is látni. Szerviz-árak: a dieselre 52 és 70 közt voltak, a benzinesre JÓVAL olcsóbbak (34-48 ha jól emléxem) Lecke feladva, agyalhatok... Aki meg már megvette v megrendelte: Jó döntés volt! Nekem viszont kéne még egy 1.6 benzines, kipróbálni.
Robotváltó problémák: RENAULT, OPEL, FIAT. Csak idéztelek. Francia, és német, olasz márkák,amit felsoroltál. A Toyota nem volt köztük. Ez nekem lényeges. Köszönöm. A népítéletben pedig az első helyezettek mind japán, vagy koreaiak. Nézd csak meg.
A Toyota szervizek nem igazán javítanak, mivel hogy nincs mit, kivétel az elhasználódás, karbantartás, törés. Az autószerelők is utálják a japókat a koreaiakkal együtt, mert éhen halnak miatta. A Ceed-et is utálni fogják, az autósboltosokkal együtt. A VW, OPEL, FORD, AUDI,BMW, MB,és a francia, és olasz márkák tartják el őket.
Hogy maradjak a topik témájánál, Győrben dolgoztam, ugye munka után a vásárló elmegy a boltba vásárolni. Na de hogyan, ha bezárt??? Kérdem én? A megcsodáltuk a fekete Ceed-et a kirakatban, miután végre sikerült a labirintusban megtalálni a parkolójukat. Jól elrejtették, tábla nincs. 5-kor be is zártak az orrunk előtt, betelefonáltam nekik, hogy még jó, hogy ugye munkaidőben, amikor nem ér rá a dolgozó ember, akkor vannak nyitva. Aki meg ráér napközben, az nem dolgozik, és nem vesz autót. Mi veszünk egyet, de majd valahol máshol. :)
A Budaörsi Toyota szalon is hasonlóképpen igyekezik, neeeeem baj,aznap megvete a párom máshol a Yarist. Hazafelé megmutattam nekik a szerződést. Azóta sem hívnak vissza MMT teszt Corolla ügyben,azt pedig én szeretnék. Lúzerek, már két boltot is elbuktak.
Én se akartam a beige EX-be a kétszínű műszerfalat, mert a világos műanyagot hamar koszolnám... kiderült lehet egytónusú is... csak a középkonzol-keret lesz díszes... :) És persze passzoló beige kárpit...
Turbólyuk: Én tesztvezetéskor nem éreztem, de nyílván többet kell vele menni... :)
Apropos, az 1.6 CRDI esetében turbólyukról idáig még nem volt szó. Engem az 1.3 Multjiet Grande Puntónál ez nagyon zavart, igaz az csak 1248 cm3-es motor. Az 1.6 CRDI-nél érezhető egyáltalán a turbólyuk?