van leszerelhető kormány
az agy 400 féle változatban kapcsolódik a kerékhez, vagyis ha hoznak egy ugyanolyan spéci kormányt, akkor sem megy fel a helyére. azt nem tudom, hogyan akadályozzák meg, hogy a plusz rátétet leszerelje a lopó, és egy típushoz való mezei kormánnyal furikázzon el.
Nekem van a kocsimban egy Mul-T-Lock nevű mechanikus sebváltózár, ami szerintem elég jó. Egyszer megpróbálták elvinni a kocsit, de csak a műanyag borítást tudták lebarmolni róla. Leszerelték a sebváltógombomat is, gondolom, azt hitték, ki lehet bújtatni a váltót a zárból. Nem lehetett. Kocsi maradt. Tudom, hogy nincs 100%-os megoldás, de elrettentésnek ez nem rossz. Egyébként láttam, ahogy beszerelik, elég komoly műtét. Az ára sem kevés, cirka 45000 forint. Beszerelés: XV. Vág u. 68. Tel.: 410-4030
van 1 1xű kapcsolás, amit ha berakunk (gondolom a gyujtás + útjába), akkor olyan lesz a kocsi "mintha rossz lenne". mennek vele 20 metert, aztan kohog es leall. indito, megint 20m, ugyanez. ott fogják hagyni...
z.-
A gyújtásvezeték, önindítórelé vezetékének megszakítása nem igazán jó, mert néhány kábellel, krokodilcsipesszel ki lehet kerülni és erre fel is készülnek a tolvajok.
Jobb megoldás ha pl. a felsőholtpont jeladó vagy a benzinszivattyú-relé vezetékét szakítod meg.
Mint erintett hadd mondjam el, mi tortent a "baltazarammal". Nem a kormanykereket vagtak el, hanem a baltazar egyik fulet levertek, pedig kisujjnyi vastag acelbol volt. De teny, hogy ezzel is nyilvan masodpercekig szarakodtak az egyebkent uvolto szirenaju automban, es ez is hozzajarulhatott ahhoz, hogy meg ma is autotulajdonosnak nevezhetem magam.
BS, teltház, minden jegy előre elkelt.
A bejárat előtt aprókavics, kő, és miniszikla árusok, á la Brian élete A hangulat a tetőfokára hág, a műsor kezdése 2 perccel késik. A nézők többsége gépkocsival vagy motorkerékpárral érkezett, az első sorokban helyet foglalók azonban néhény napja vagy hete BKV-zni kénytelenek. Némelyek fülén kötés, ezek huzatot kaptak, mert oldalablak nélkül, üvegcserepekben ülve autóztak az ország számos távoli pontjáról.
Ekkor felhangzin a konferansz recsegő baritonja:
- tisztelt publikum, a rendezvény azonnal kezdődik, a "menetek" félóránként követik egymást. Ismertetem az első ügyet: sértett x.y. (feláll, a terem zúg a tapstól), vádlottak a, b, c és d. A Btk x.y.z. paragrafus x.y. tc z. bekezdesben foglalt jármű önkényes elvitele vétsége (felháborodott zúgás a teremből), valamint egyéb cikkelyekben foglalt orgazdaság, jármű külföldre csempészése, stb stb vádpontokban a X.Y.városi bíróság jogerős ítélete szerint BŰNÖSEK. (hatalmas ováció).
Második mai esetünk egy gk.feltörő banda lesz, - itt a szpíker a színpad szélén várakozó, kaloda-szerű, de két, kar-átmérőjű guillotine-ben végződő szerkezet felé int - azonban előtte frissítőket szolgálunk fel, akik pedi magukkal hozták a Pesti Reklám Infó-ból a kupont, azok ököl méretű zúzalékköveket kapnak grátisz. (a tömeg zúgása dübörög). Ekkor a terem fényei kialszanak, néhány többezerwattos fejgépet kapcsolnak be a technikusok, melyek fénykévéi négy irányból vetülnek a középre belökdösött elítéltekre.
A sértett eldobja az első követ.
Igen, ugyanis nem is a zárral bajlódnak, hanem egyszerűen egy erővágóval szétcsípik magát a kormánykereket és egy-az egyben, érintetlenül kiveszik a kormányzárakat. Ez max. 5 mp. Az olasz szerkli, mint azt lejjebb írtam, két kazánlemez-szerű darabbal a fék és a kuplungpedált fogja össze. Ott ilyesmi nem megy... :-))
ZöPö!
Én a véleményemet egy autós újságból merítettem. Ott az írták (egy profi tolvaj véleménye volt!), hogy a legjobb Magyarországon forgalmazott zárhoz is max. 10 mp kell. Lehet hogy az olasz kütyü amit lattál jó volt.
Önindító relé, igen, köszi a helyesbítést!
Tom
Többeknek: természetesen nem az önindító vezetékébe kell a megszakítókapcsolót tenni, kicsit nagy áramok folynak ott, hanem az önindító reléjének vezetékébe. Ez a megoldás a katalizátoros kocsiknál is alkalmazható.
Biztonságos, mert ha levetted, semmilyen balesetet nem okozhat. (Téged nem fog akadályozni.) Természetesen nem leküzdhetetlen, de az autótolvaj értékes másodperceket veszít, ha nekiáll leszedni. Így esélyed van, hogy inkább egy másik kocsit választ. Tapasztalatok szerint, ha nem megrendelésre dolgoznak, nem szoktak tizenöt másodpercnél többet szarakodni egy kocsival. Aki időt nyer, az mindent megnyer!
Timi!
Szerintem ezek a mechanikus micsodák nem sokat érnek, pity-puty szétvágják őket. Legjobb védekezés ha az önindítóhoz menő vezetéket egy kapcsolóval megszakítod. A kapcsolót jól el kell dugni, a tolvaj úgy se fogja keresgélni.
Tom
Na ez az, amit (és amihez hasonlót) soha be nem tennék a saját kocsimba, és nem azért, mert sajnálom az autótolvaj kicsi kacsóját, vagy félek tőle, hogy amikor működésbe lép, az autótolvaj beperel engem, és engem csuknak börtönbe. (Ez utóbbi nem vicc, komolyan ez történne!)
De nem is jók!
Mint ahogy írta is, még nincs járgánya, tehát tapasztalata sincs a felvetett ötletekről. Várjuk meg míg vesz egy verdát azután, megint "meghallgatjuk".
Van valakinak olyan ötlete amit már kivitelezett és működik is?
Szijasztok!
Kicsit régebben szó volt a mechanikus sebváltó zárról, de valahogy feledésbe merült a téma...
Nekem egyre többen ajánlják, de nem tok róla semmit. Ha valakinek van valami negatív vagy pozitív tapasztalata lenne kedves megosztani velem?
Mas:
volt az utcaban ahol dolgozom egy kispolszki, tilosban parkolt es raraktak egy kerekbilincset. A gazdaja nem ment erte, mert a bunti tobbe kerult volna mint a kocsi maga. A kispolszki naprol napra latvanyosan fogyot...marmint az alkatreszei tuntek el aprankent...es ami megmaradt belole az a kerekbilincs :)
Helló
Sajnos mint már mások is előttem leírták, nincs tökéletes megoldás, csak akkor nem lopják el a kocsidat, ha nincs.
Azazhogy meg lehetne próbálni egy olyan Mr. Bean-es megoldást, vagyis mobilizálni kell a kormánykereket, kicsit nyűgös dolog, de még így sem kerülhető el a vontatásos lopás.
Nincs több ötletem. Kígyó is kilőve.
Ha már az elmés ötleteknél tartunk: én két évvel ezelőtt láttam a legelmésebb megoldást, egy belvárosi top-szálloda hiéna merdzsójában.Előnye, hogy olcsó.
Kissé talán antihumánus.
Szóval: sebváltókarba 2 szifonpatron, rá egy szigonyhegy és egy érintésérzékelő. Működtetője valami kapcsoló.
Tulaj kiszáll, rejtett kapcsoló be. Tolvaj lopni igyekszik,ráteszi a kezét a sebváltóra és a rendszer működésbe lép. A többit mindenki képzelje el magának ( az imaginációhoz könnyítésképpen: a szigony visszafele fogazott ).
Hátránya, hogy másnap nekünk kell eltakarítani a vinnyogó delikvenst.
Engem mindíg gondolkodóba ejtett, mi van,ha az az izé elromlik? Vagy milyen érzés egy kilövésre kész nyílhegyen pihentetni a kezünket a piros lámpánál.
Mert nem is autólopásnak hívják, hanem "gépjármű önkényes elvétele"-nek. Hogy is mondta az autónevű nyomozó? Eszem-faszom megáll! :-((( Nem lop a Gazsi vagy a Ványa, csak egy kicsit autókázik, aztán elfelejti visszaadni.