Üdvözletem mindenkinek. Kérdésem egy 2003 2.0 dízel mazdára vonatkozna GG motorkódu. A sztori röviden annyi hogy átesett egy hengerfej felújításon és a vezérlést kéne a helyére rakni, ott tart a dolog hogy a főtengelyen és a nagynyomásúnál találtam jelet a gyári pozícióra viszont a vezérmű kerekénél semmit. Eddig csak benzines vezérléseket cseréltem de se dízel sem pedig ilyen mazda nem került még hozzám. Valakinek tipp vagy trükk vagy bármi amivel megtudom hogy hová kell fordítani a megfelelő pozícióba? Válaszokat előre is köszönöm.
Ha jót akarsz magadnak, nem veszel dízelt ennyi idősen Mazdából :( (Tapasztalat) Ennyi idős autónál, amit hozol a fogyasztáson, az menni fog a szerelőhöz, meg cserébe 1-2 hétre hébe-hóba kiesik, mert ott fog állni a szerelőnél.
Az alján a rozsdára figyelj. Osztrák - Német importot lehet kerülném.
Dizel befecskendezése,lendkereke,részecskeszűrője ennyi idősen és km után már minden tipusnál viszi a pénzt. Annyit nem hoz már a diesel,amennyit visz. Üzemanyagárak miatt sem. Mazdánál ha visszaolvasol a diesel befecskendezőkkel sok a probléma.
2literes benzines láncos motor,ha nem hajtod 6-7literrel eljár . Nem egy nyomaték gép,de költeni max a kuplungra kell a motoron. Ha 10ezrenként megfelelő olaj van benne cserélve,a vezérlése is bőven 200ezer km fölöttig bírja.
Rozsda a hátulja a kerékivek mögött közvetlen,valamint a futómü bekötési pontjai körül és a lengőkarok rugóágya szeret rozsdásodni,nameg a kipufogórendszer.
Benzinesnél előfordul katalizátor hiba,de az szinte mind valami előzménnyel bíró autónál.
Munkahely váltás miatt ideiglenesen (vagy lehet, hogy hosszabb távra) saját autót tervezek vásárolni. Így került képbe a Mazda 6 (is). A lényeg, hogy kombit szeretnék, ha lehet vonóhoroggal, kb. 1,5-2 milliót szánok autóra. Kinéztem egy 2009-es kombit, 2,2-es dízel 125 LE-s változat, 188 ezer km-rel, Ausztriából behozott. Évente 30-40 ezer km között megyek. Kérdésem, hogy szerintetek mit érdemes vennem benzinest vagy dízelt? A dízeleknél melyik motor a jobb, úgy értve, hogy melyikkel kevesebb a probléma? A 2 literest válasszam, vagy a 2,2-est? Vagy esetleg benzines? Ott az 1,8-as vagy a 2 literes?
Illetve, hogy a 2008-2010 évjáratokra mennyire jellemző még a rozsdásodás?
Soha nem volt még sem japán autóm, sem dízelem, szóval kicsit tájékozatlan vagyok a területen. Előre is köszönöm az információkat, jó tanácsokat.
Üdv mindenkinek! Nemrég vettem egy 6 -os 2.2 D Skyactive Dieselt. Kevés km-es de 2013-as első. Széria. Gyönyörű én átlag 4.5 et eszik újszerű az egész. Kérdezném hogy mik a típushibái. Az elkopó vez tengely kip. Oldali bütyokkopásról tudok. A szakadó olajszivattyú láncról. Aki ilyent használt kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Még 1 kérdés a kéziféket hol lehet ráállítani? Köszönöm
Valamelyik univerzális jó valamelyik nem, feltanításkor kiderül. Ha fel van tanítva akkor cserekor ő felismeri a szenzorokat és akkor már nem kell vele semmit csinálni.
Van egy 2008-as GH Mazdám a 2-es sebességet nehezen akarja bevenni, valamint az 1-es sem a legjobb, a kuplung eléggé kemény, de kiemel. A többi sebesség tökéletes. Mi lehet a gond?
Meg se jelent az EXT felirat, így odáig el sem jutott.
Végül rádió csere lett a vége, amin simán működött az L716 forrasztása, így megoldódott a dolog.
A sajátját is sikerült 1 rövid ideig működésre bírnom, de egyszer nem ment a sztereó, másodjára már meg sem szólalt EXT forrásból... CD-ről továbbra is tökéletes.
Ugyanitt hibátlan 6 lemezes ezüst rádió eladó ha nem akarja valaki használni a külső CD tárat! :)
Abban kérném a segítségeteket, hogy az 1. generációs 6-os mazda esetén a faceliftes autó ülése kompatibilis-e a facelift előtti autóval (csatlakozókra gondolok)?
Továbbá az Ajtókárpitok esetében is hasonló a kérdés, fel tudom tenni a korábbi autóra faceliftes panelokat, a felfogatasi pontok azonosak-e?
Vettem egy Dension BT Lite-ot a 2004-es GY-ba, de nem boldogulok vele. BOSE rendszer van a kocsiban 6 lemezes beépített CD tárral.
Először csak simán bedugtam, de nem reagált semmit a kocsi, CD gombot nyomva csippant, ugyanúgy játszotta a CD-ket, nem történt semmi.
Szétszedtem a rádiót, áthidaltam az L716 pontokat. Így bedugás után változott a helyzet: Nem csippant CD gombra, de nem írt ki semmit és nem is működik.
Próbáltam ezt is, de a jelenség ugyanaz, mintha áthidaltam volna az L716-ot: Se csippanás, se működés.
Írtam a Dension Supportnak, azt írták van olyan is, hogy benne van az L716, de szoftveresen nem támogatja a fejegység a CD tárat. Van esetleg valakinek ötlete?
Mi lehet a gond a linkelt videóban? A furcsa hang a turbó felől jön. 2.0 diesel 2008-as GH Mazda. Nekem kb 2ezer km-ig adta ki a hangot utána abbamaradt. Azóta 3-4ezret mentem vele nem jött újra elő, de egyik ismerősömnek ugyanez a gondja.
Segítségeteket szeretném kérni , hátha valaki találkozott már hasonló hibával?
Mazda 6 2006 RF7J motor 2.0d 143le
Dpf már 5 éve nincs.
Kb 4 hónapja egyszer csak ugráló alapjárat és torpanás jellemezte az autót.
Alacsony fordulaton teljesen erőtlen, alig tudott 2-3 ezer közé felpörögni, majd onnan mintha kilőtték volna. Kapott egy új SCV (üzemanyag nyomás szabályzó) szelepet. Alaphelyzetbe állítás után tökéletes lett az autó.
Eltelt kb 2 hónap autópálya emelkedő tempomattal lassul az autó. Ismét előjött ugyanaz a hiba. Bár 50 km után rövid pihenőt 10 perc elmúlt a hiba.
1-szer még talán volt hasonló hibajelenseg.
Majd kb 2 hete autópályán kikapcsolt a tempomat és nem is tudtam vissza kapcsolni azonnal.
Majd rövid idő alatt odáig fajult a hiba, hogy az autó gyorsításkor ránt egy nagyot kb 1700-1800 as fordulatnal. A tempomat tiltásba kerül és egy váltás fordulat vissza esés után ismét kapcsolható.
Ezen a fordulaton 6 sebesség fokozatban is érzek rángatást egyenletes tempónál.
Mintha kevesebbet enne az autó, de ezt nem szoktam mérni.