Eszembe nem jutna! Hányni tudnék tőle. :-) Lassú is. 50.000-et már buktam azon, hogy 4 munkanapba tartott, míg sz egyéni számlámra könyvelték a zárlati befizetésemet(Mégane II). Közben annyit gyengült éppen a Ft. jól ki....tak velem. egyszer, és utoljára. Soha többé, az biztos.
A K&H-val nekem is jó tapasztalataim vannak. A kamataik a legjobbak közt vannak, Korrekt a lezárási dij, nem basztatnak ha esetleg valami okból egy részletet nem tudsz időben befizetni, és nekem pl (kétszer fordult elő, hogy kéthavit dobtam postára egyszerre) soha nem számitottak fel emiatt büntikamatot, vagy bármi pluszktg-et.
Erste, K&H finanszirozást néztél esetleg? Ha nem próbáld ki őket is.
Van lehetőség néhány banknál (a K&H-nál tuti), hogy cascos legyen a törlesztőrészlet. Hátha élni kivánsz ezzel a lehetőséggel. Előnye, hogy a casco is benne foglaltatik a részletben, viszont jóval olcsóbb igy a casco dija, mint a FULL casco-é. Ha magánszemélyként kötsz X társaságnál cascot (és persze általában csak full kaszkót köthetsz, mert a szerződés ezt megköveteli) akkor a havi dij közel 10ezer is lehet. Mig a cascos részletnél 4-5ezer.
Hátránya, hogy nem olyan sokoldalú a casco mint a full esetén Ki-ki döntse el, mi a jó neki.
Lombard-dal NAGYON VIGYÁZZ !!!!!!! Ha lehet ne náluk kösd meg ! Előző autónk ott volt, szivtunk is vele rendesen!
Nekünk FIX törlesztőnk volt, ilyenbe NE MENJ BELE ! Legyen devizakövető konstrukció. És Lombardot NE! Olyan extra dijai vannak ha majd le akarod záratni a hitel hogy rémes.
ezt tapasztalatból igazolhatom, bár én használt kocsit vásároltam íly módon. Kicsit nem örült neki a kereskedő, dehát a legfontosabb az volt, hogy eladja a kocsit.
csak a kereskedő azokat intézi "helyetted", amelyikkel neki szerződése van. (te erre gondolhattál).
de annak semmi akadálya, hogy valahol / valamelyik hitelintézettel megállapodj, elintézd a papírmunkát (egyébként nem olyan vészes utánajárás), stb. ha aláírtad a hitelszerződést, ők átutalják a kereskedőnek a zsozsót (ugyan úgy, mint ha az általuk javasolt bank esetében lenne), te meg elhozod az autót.
ezzel sok esetben egy halom pénzt lehet megtakarítani. csak időt kell rászánni.
Vajon mi az a 70? Mit kell cserélni 40e km-nél, ami majd 30 ezerbe kerül? Mert gondolom az olaj+szűrők+munkadíj kerül 46 ezerbe. Nekem mondjuk már ez is húzós. Vajon mennyi ebből az óradíj?
ez a hitel dolog nem úgy van, hogy csak azt a bankot vehetem igénybe, amelyikkel a kereskedőnek szerződése van? vagy az általad felsorolt bankokkal mind volt szerződése a kereskedődnek? durván 2 misi hitel esetén 5 évre mennyire jönne ki a törlesztő?
Na, előszedtem a cetlijeimet, amit a szalonban irkáltam, diesel szervizre 1. év 46e, második év 70, harmadik 46. (a benyásét nem írtam fel) 2M hitel (50% kezdő befizetés), 3 éves részletre 64e/hó, 4 évre 55e/hó.
Lombard: :43.891 Budapest Autó :44498 Erste lízing :44871 CIB :45750 HVB :48906 KDB bank :51799
Köszönöm, söröket az öltözőmbe. :-)
A számok természetesen tájékoztató jellegűek, semmiféle felelősséget nem vállalok. A szalonokban az éppen megadott árfolyamon lettek kikalkulálva. Hogy mikor frissítették éppen az aktuális CHF árfolyamra, nem tudom. Tehát lehet, hogy pontatlan. Következtetéseket mindenki vonja le magának. Minden hitelkalhez a cascó megkötésével kötelező. Nekem az Aegonnál a legolcsóbb, de relatív a KIA cascója nem sok.
10% önrésszel fogom megvenni a vasat, részemről a pénzt inkább kamatadó mentes befektetésben tartom, ahol a hitelkamanál jóval magasabb a hozam! Ha nem tudnék átmenetileg törleszteni, akkor a befektetési számlán indítom be azt az opciót. Ez már egy kis off, reklám nekem szakmai ártalom :) ilyeneket tudok nyitni.