próbáld ki :) Amúgy 1-2 mozdonyvezető vagy más vasutas megy velük haza Fehérvárról, vagy reggel munkába, és Fülére/ről van néhány melós. Hétvégén még egy-két pityókás fiatal is van, nyáron egész sokan.
Melyik kocsi? IC+ valóban nem, de Halbereken eléggé megérezni már hidegebb időben. Főleg hogy sok utas szereti az ajtót nyitvahagyni. Ettől még azért túl lehet élni, és így is 1000x jobb mint az átszállósdi.
Ha most Füreden van a mozdonycsere, ami ugye kisebb állomás mint pl. Fehérvár, mi történik a mozdonycsere alatt a kocsiknál a fűtéssel és a világítással? Mert ugye jön a tél és ez így este kellemetlen lehet ha nincs világítás, fűtés az alatt a 10 perc alatt amíg a csere lezajlik.
Vagy itt is van ilyen állomási csatlakoztatás mint a nagyobb állomásokon? Köszönöm
Ma a 9796-al mentem. Kedd délután a Balaton felé, és nagyon nem volt üresnek mondható. Persze, tele sem volt, de több mint 30%-on lehetett (Fehérvár után).
Nyilván nem minden vonat teltházas, de ha ezeket megszüntetik, akkor ennyi utas se lenne.
Tényleg nem kötekedésből kérdeztem.
Azt azért jó volt látni hogy a Balaton körül rengetegen vonatoznak.Persze nagy előny hogy mindenhol a központi helyen van a vasútállomás.
Mondjuk az utazást egy párszor megélni nem,mert a szabályalkotónak kellene egy zsúfolt vonatnál elmagyarázni hogy ha helyjegyem van Fonyódtól mégis csak Siófoktól reklamálhatok...(bocs ez itt off,nemtudom hogy északi oldalon van-e ilyen,ott csak személlyel közlekedtünk.)
Ameddig nem volt villany Füred felé, több éven keresztül sem sikerült csak az az egyetlen gyors párost vissza állítatni a menetrendbe, ami volt 974/975. Az volt a válasz, hogy minek az, elég a Bz.
Hát igen, szezonon kívül a mostani, 2 óránkénti kb ütemes kínálati menetrendet simán meg lehetett volna csinálni a dízel korszakban is...
A Godisa-komló szakaszon is mikor bevezették simán félretették Sásdon a Bz-t személyzettel órákra, napi 2 vonatos menetrendnél. Ha már ottvan személyzettel akkor mehetne egy kanyart is, azt a pár liter gázolajat, ami erre lemegy és plusz költség meg ha négyen felszállnak a vonatra már az kitermeli, de nem.
A mellékvonal bezáráson de sokat spórolunk az olyan mintha a 10 literes fogyasztású autón úgy akarnák megspórolni a költségek negyedét, hogy leszerelik az egyik kereket mondván 3 keréken is elmegy és ha 4 kerékkel 10 litert fogyasztott akkor 3 kerékkel csak 7.5-öt fog. Ha bezárják a vonalak negyedét akkor nem 25% lesz a megtakarítás, hanem az 1%-ot se éri el vagy lehet, hogy semennyi nem lesz csak nőnek a költségek a PFT meg alulfinanszírozott lesz, mert egyedül a Phd bevétel fog csökkenni.
Egy kis OFF, mennyire kártékony dolgokat művelnek a KTI-ben (és hagyják nekik).
Tegnapi boldogkőváraljai kirándulás: letettük kicsit az autót, mondom most túrázzunk egyet, a benzin úgyis 520 vagy már több is.
Össze néztem, és ugye járványügyi bohóckodás címszó miatt a 98-as vonalon Abaújszántó után csak egy hajnali Bz van. Pedig a hivatalos menetrend ugye napi 2, plusz egy szezonális kiránduló járatot jelölne.
Az odaút tűrhető volt, bár Abaújszántón neméppen van közel a busz a vasúthoz, sőt, a busz kínálat még a korábbi, nem alibi menetrend alá is kínál, jelentősen.
Visszaútban azonban a Boldogkőváralján az egyszem délutáni busz elment az orrunk előtt, oda sem jött a megállóhoz, mert kb. 50 méterre az elágazásban ha a sofőr nem lát integető utast, akkor megy is el. Az ügyfélszolgálat készségesen vissza is hívott, hogy ez arrafelé sajnos így szokás, elnézést kérnek.
Ha mondjuk jár volna a rendkívül kielégítő napi 2 páros történet azkn a vasúton, akkor még lett volna egy lehetőség, de minek az. A KTI-nek a volán a minden, eközben a szolgáltatási színvonalban a MÁV szó szerint magasságokban van hozzájuk képest. Az másik dolog, hogy semmit nem spórolnak (sőt...) a napi 1-2 páros történettel, de még hülyének is néznek mindenkit. Jármű és személyzet van, de inkább álljon az a Bz , ne forogjon.
ON
Ameddig nem volt villany Füred felé, több éven keresztül sem sikerült csak az az egyetlen gyors párost vissza állítatni a menetrendbe, ami volt 974/975. Az volt a válasz, hogy minek az, elég a Bz.
Vagy pl. órás ütembe szervezés óránként busz óránként vonat, felváltva, közös tarifarendszer. A két végállomás között nincs sok különbség. Gyöngyösön 5 perc gyalog kényelmes tempóval a buszpályaudvar és a vasútállomás, nem oszt nem szoroz kigyalogolási távban, Budapesten Stadionok vagy Keleti, mindkettő metró mellett, rágyaloglásnyi távolságra, kb. megoszlana utasok között ki melyikkel jár jobban Stadionoknál metró mellett ott az 1-es Keletinél meg a 7-es buszcsalád.
Üres vagy majdnem üres vonatok mindig vannak, pl. egyik irányban erős csak, mert azzal utaznak be a városba dolgozni/tanulni sokan, visszairányba meg szinte üres, mert arrafelé kevesebben mennek, de a következő odafele járat megint erős, mert 9-re is mennek mert nincs első óra, később kezdődik a munkaidő stb. De mivel teleportálni a vonat nem tud vissza kell mennie, akkor meg már semmi pluszköltséget nem jelent ha jegyet is lehet rá venni és nem szerelvénymenetben megy személyzettel. Csak az elavult Szent Vonatkm kimutatásban jelent azt és hát azt meg tudjuk, hogy a fűnyíróelv szerinti vonat kihúzgálások nem jelentenek költségmegtakarítást emelkedést viszont annál inkább 2012-ben, vagy még korábban a vonalbezárások idején is kiderült, hogy szinte nulla megtakarítás volt, belőle cserébe 2007-2009 óta rengeteg vonal, teljesen tönkrement, lopáskár, PFT menet hiánya miatt elgazosodott stb. Az okozott kár többszöröse annak, amit nyertek a bezárással, ha csak alibi menetrendként 2 vonat megmaradt volna máris jobb lenne a helyzet, legalább járható maradt volna.
Az OFF 4-es vonalon is mindig ottvan a tervezetben a 2 órás ütem, igény is lenne rá, és mindig az utolsó pillanatban söpri le az asztalról a KTI.
A semmire se jó járványügyi menetrend nevű hülyeség is az ő lelkükön szárad és még mindig nem vonták vissza mindenhol, Battonyán hajnali 1 pár vonat, Tiszaújvárosba, ahová villamosított vasút vezet napi 1 pár vonat stb.
Persze, apróság, meg ez a vonat még nekem is korán van, de biztosan utaznak vele, és milyen jó lenne, ha egy értelmes csatlakozásuk lenne. És az összes többi 20-as vonali járat óra:11-kor érkezik Fehérvárra, csak ez az egy van ilyen korán.
Ami meg a 29-es túl sűrű menetrendjét illeti: ha a 20-ason már órás ütem van, a 30-ason már órás ütem van, akkor igenis indokolt a 29-en is a két órás. Azt meg nem most azonnal kell várni, hogy minden vonat tömve legyen. Legyen meg ez a szolgáltatás most pár évig, az emberek tudjanak hozzászokni, fognak is jönni.
Kérdés mennyire lesznek használható vélemények. Nyilván én is írhattam volna azt, hogy legyen minden mellékvonalon kétórás ütem, de azért ennek most nulla a realitása.
Gondolom itt inkább kisebb finomhangolások, egy-egy ütemből hiányzó vonat pótlása, csatlakozás javítása lehet az eredmény.