No a klubosdit nem kell bemutatni, azt hiszem nagyképűség nélkül mondhatom, hogy veterán vagyok a témában... :))))))))))) Noha megtaláltam a cee'd fanklubot, mint kezdeményt, de szemre nem igazán müx, egy hónap alatt nem sikerült a regisztrációmat élesíteni... kár... pedig ha így halad a dolgo, lehet kell majd valami saját fórum, tematizált bontással...
Én is ma érdeklődtem, az akció az ugyanaz a hitel lesz ami eddig volt csak most másik bank adja. Ettől nem mentek a falnak. A dolog érthető is mert ha nem tud autót adni a nagy kereslet miatt akkor minek akciózzon. Lehet, hogy téged felültettek?
Úgy tűnik csak megérte várni! Ma beszéltem egy értékesítővel, és információi szerint március 1 után központi tavaszi akció lesz a KIA modellekre! Részleteket még nem tudott de a Cee'd-et biztosan érinti a dolog! Konkrétumok 1 hét múlva!
Valakinek valami új infója van-e? Pl. mazsola11 az 1,4-es fogyasztása, tapasztalatok, gondolom van már a kicsikében pár km?!
Én nem tartottam olyan rossznak (netán ismétlődőnek) MG-Tech kérdését, s Andrew31 - bár sztem részben igaza volt - talán kicsit túlreagálta a dolgot:).
Egyébként az idő előrehaladtával egyre több hasonlóra készülhetünk fel. Mindig lesznek újabb tulajok:), s amíg 1-2-3 ezres egy topic, még vissza lehet olvasni, de pl. az év vége felé már nem biztos, hogy elvárható lesz, hogy mindenki visszaolvasson (nyilván motiváció, idő, ill. alaposság kérdése). Szóval gondolom, problémák, típushibák, stb. + minden egyéb kérdés idővel többször elő fog jönni.
Ilyenkor szoktak aztán a fórumozók komplett honlapokat, netán klubokat létrehozni egy-egy márkához..:)
Köszönöm válaszodat, mely írásod alapján megterhelő volt számodra, így utólag kérek elnézést, amiért raboltam az idődet kérdésemmel.
De már a kérdésem előtt is vettem a fáradságot visszaolvasni a korábbi hozzászólásokban és a hivatalos felszereltségi listát is megtekintettem, de mint majdnem minden autómárka a KIA sem tünteti fel minden tartozékát az autónak a felszereltségi listájában. Gondolom, mert ez részletkérdés, mint például könyöklő, sárfogó, küszöbvédő stb.
Mivel, mint feljebb jeleztem, visszaolvastam és egyik hozzászólásban volt olyan, hogy az egyik kereskedés azt mondta fórumozó társunknak, hogy könyöklő nélkül még nem adtak ki LX-et, mert az része a felszereltségnek. Másrészt sok autómárka az alapfelszereltségbe (esetünkben LX) nem teszi be a sárvédőt, küszöbvédőt, sok még a kalaptartót, a hátsó fejtámlát, hátsó ablaktörlőt stb. sem és ugye ezek is mind többletköltség illetve kellemetlenség.
Szerettem volna információt kapni ezekről, mert a kereskedések igencsak nincsenek képben, és mindegyik mást mond. Gondoltam, hogy egy már LX tulaj ezt kapásból megmondja, ezért fordultam kérdésemmel hozzád, mint fórumozóhoz függetlenül attól, hogy régi vagy új tag vagy.
Mégegyszer elnézést kérek, számodra zavaró kérdésem miatt és egyben köszönöm is válaszod.
Sziasztok! Egy érdekes dolgot vettem észre.... Amikor elhoztam az autót (cerato 1.6 CRDI) akkor a garancia a vasra 3év teljeskörű kilométer korlátozás nélkül, és 6 év átrozsdásodásra. Most felmentem a kiamotors oldalára megnézni a Ceed extra listáját és gondoltam ha már ott vagyok akkor megnézem hátha frissitették a cerato extra listát is, de az negatív lett viszont az árlistában érdekes dolgot vettem észre. Nem tüntettek fel benzines árat és a dieselekre (1,6 CRDI) már 7év/150.000km hajtáslánc, és 5év/teljeskörű és 10 év átrozsdásodás elleni garancia. Akkor ezek szerint az 1,6 CRDI ceratóra is ugyan az a garancia periodus vonatkozik mint a Ceed-re?????
Gratutálok! Én nem hezitálok már, anno off a másik típussal határoztam el az új autó vásárlását! Aztán jött a KIA. Utnna már csak megerősítésnem mentem vissza kipróbálni ezt is, azt is. Nyugodt leszek évekig a KIA-val. Jó választás. Az élmény vezetéssel, a gazdaságossággal és a minőséggel, a mérettel, a felszereléssel biztosan sok vevőt megfog a Ceed. Hajrá!
Gondolom mert PDF-hez vagy nincs telepítve Acrobat reader-ed, vagy a használt böngésződhöz nincs fent a plug-in... innentől nálad a labda, mert amúgy nekem pl müx... :)
Tételezzük fel, hogy beülve az OFF típusba, nagyon bejönne, nem úgy, mint kívülről... :)
Akkor se akarnám kipróbálni, minekutána már rég (a nyílt napon) aláírtam és lefoglalóztam a CRDI EX beige metált... csak azért írtam le, mert láttam őket, én nem hezitálok/tam... :)
Ajánlom, próbáld ki. Én a dízeleket hasonlítottam össze. Biztosra dönöttem, hogy Ceed-et veszek. Napok kérdése, és megrendelem, mert le kell gyárttatni az elekrtomos csomag, és a sötétszürke szín miatt a CRDI EX-et. Abból a másik típusból tegnap kiszerettem végleg. :)
Én nem tudom, ma elhaladtam B.örsön a Toyota Mayer telepe mellett, ki-be jártak a tesztelős új corollák... mivel együtt haladtam az egyikkel, meg szembe is jött, meg előttem is forgolódtak, így alaposan megvizsgáltam kívülről menet közben. Mind lépcsőshátú volt... egy biztos, nekem nem jön be kívülről... persze ez nyilván szubjektív, mert amúgy a toyoták faxa kocsik... csak gondoltam leírom, mert többen rágerjedtek erre az újdonságra is... ;)
Már korábban is kartam írni, hogy legyetek szívesek venni a fáradságot elolvasni (visszaolvasni) a korábbi hozzászólásainkat és a hivatalos felszereltségi listát (BASE,LX,EX,TX) megtekinteni a hivatalos Kia honlapon. (Bár tudom, kényelmesebb és egyszerűbb így feltenni egy-egy kérdést, mint néhány kattintással utánaolvasni.)
Így elkerülhető lenne, hogy a régebbi fórumtagoknak feltegyétek mindig ugyan azon alapkérdéseket.
Így még egyszer sokadszor, de részemről utoljára:
1. Az LX felszereltségnek NEM része a könyöklő, a sárfogó és a műanyag küszöbvédő pedig az alapfelszereltség része.
2. A Kia nem az az autómárka, ahol a metálon kívül a felszereltséget tekintve különösebben bármit alkudozhatnál hogy tegyenek bele, bár folyamatosan igéretet tesznek rá, hogy majd lesz rá lehetőség.
3. Amikor én rendeltem az autót, még nem volt un. komfort és elektronikus csomag rendelési lehetőség ( ha most megkérdezi valaki ez mit tartalmaz nem fogom leírni olvassatok vissza) de ez megoldás lehet a könyöklő, deréktámasz és egyéb problémákra!
Szerintem a gyári riasztó, tolatóradar, ködfényszóró ára viszonylag tűrhető! Még talán a gyári könnyűfémfelni 30-on ezer Ft-os ára is elfogadható. Persze a többi cucc horrorár!Én mindenesetre az LX-ünkbe hosszútávon az előbb felsoroltakat szeretném majd apránként! Első persze a távirányítós riasztó lesz, mert már baromira unom állandóan kézzel nyitogatni a kocsit! Úgy látszik "minden Kiámnál" külön kell ezt megvennem mert a Riónál a 3.3 millás, a Ceednél a 3.991 millás kocsiba nem "fért bele gyárilag"!
Eszembe nem jutna! Hányni tudnék tőle. :-) Lassú is. 50.000-et már buktam azon, hogy 4 munkanapba tartott, míg sz egyéni számlámra könyvelték a zárlati befizetésemet(Mégane II). Közben annyit gyengült éppen a Ft. jól ki....tak velem. egyszer, és utoljára. Soha többé, az biztos.
A K&H-val nekem is jó tapasztalataim vannak. A kamataik a legjobbak közt vannak, Korrekt a lezárási dij, nem basztatnak ha esetleg valami okból egy részletet nem tudsz időben befizetni, és nekem pl (kétszer fordult elő, hogy kéthavit dobtam postára egyszerre) soha nem számitottak fel emiatt büntikamatot, vagy bármi pluszktg-et.